Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 18:18   #2461
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe, no. dziś w dwóch okienkach siedzi od rana kura zaglądania nie ma końca
ale lepsza jest brama od obory, bo może coś za nią stać (np. Pan Pirat, tygrysek). albo łuki, bo pod nimi może do domku wchodzić żyrafka
hihi

rozgladne sie chyba za autkami i okienkami na poczatek

Cytat:
, to się nazywa siła rozpędu
dziecko z małą wagą urodzeniową, małą ilością pkt i tysiące pytań sztabu lekarzy. z głowy bym nie odtworzyła...
.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
wiesz co? chyba ci się nudzi, drug dzidziuś by ci się przydał sesesee
ale cel prawy, pochwalam
to tylko przez tydzien (ciekawe czy dam rade ale juz po dzisiejszym dniu mam pewne wnioski, wiec pociagne to jeszcze, bo warto )
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

patrze teraz w necie, są jakies delikatesy z oryginalnymi rosyjskimi produktami, mają matrioszki po 295 zł
to ze zlota?
Cytat:
dostala się, tzn poprawnie politycznie mowiąc jest miejsce, nie chciałam jej mowic ze moze sie nie dostać bo jak się ma 4 lata to moze jeszcze nie czas na taka nauke, że są równi i równiejsi. myślałam ze bedzie zadowolona ale jakos radosci nie widziałam, może sobie jeszcze nie zdaje sprawy bo to w sumie prawie za pol roku a nie np jutro, poza tym szłysmy na plac zabaw miała inne sprawy na głowie

anegdotka z wczoraj: siedzimy na placu zabaw w piaskownicy, bawi się mloda., kolo niej 2 dzentelmenów , kazdy z własną koparką, cos tam kopią, nagle młoda mówi(na pól placyku): tamten chłopiec ma mniejszą koparkę od tego! wzrok obydwu jak by chcieli ją zabić, dobrze ze jej nie pobili albo nie rozpłakali się. muszę ją wkrotce uświadomić ze nie krytykuję się męskich pojazdów ponieważ jakby nie wygladały, przeważnie są ich ukochanymi tż stwierdził zebym jej tez może od razu powiedziała o siusiakach ze tez się nie krytykuje wielkosci ale z tym chyba poczekam
juhuuu gratulacje!

i anegdotka super
Cytat:
ja też się ciesze bo jej się nudzi troch ę ze mna w domu,
młoda to Wiktoria
za 2 h bedzie dokładnie 4 latka jak się urodziła
wszystkiego najlepszego dla córci
Cytat:
eee, z tym potrojeniem to też chyba taka gadka jak z przekroczeniem roku. jakoś nie widzę właśnie tych pięciokilowców potrajających
mozliwe
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
witam się po swiatecznie i dziś o rok już starsza
wszystkiego NAJLEPSZEGO kochana

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci mają ciemiączko zarośnięte czy jeszcze nie?
jeszcze nie do konca, odrobinke zostalo - lekarz na bilansie chyba zapomniala, wiec nie wiem, czy jest ok.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Mój syn jednak wygląda na niedożywionego... Byliśmy na takim dużym targu i dostał bułkę, potem mandarynkę
a ja szczawiu niet
hehe oby tak codziennie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani, szkoda, że w LM giftów nie dostaje
o to to!
Stary 2014-04-23, 18:30   #2462
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Pani, szkoda, że w LM giftów nie dostaje
true story. szkoda
a sklep LM mi się przenosi. trochę szkoda, trochę ufff

Cytat:
B wchodzi z Zosią po schodkach do przedszkolai tak w koło:góra-dół, góra-dół.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

hehe oby tak codziennie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:11   #2463
Villga
Zadomowienie

Agateczko, Kini jeszcze nie zaroslo

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Nestelle, faaaajnie Ci ;-)

Achna, z tą pralka to już dostawalam pomieszania z poplataniem i Tz zdecydował, że weźmiemy Whirlpoola. Jakby co będzie na niego ;-) Właśnie montuje.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:40   #2464
oldzinx
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
test zrobiony, jedna krecha tylko a rano ciuszki już przeglądałam no ale @ nadal brak, za tydzień powtórzę test.

Tom śpi, powie mi któraś czy jak czytam na tablecie i zaznaczam wielocytowanie to, czy na kompie później mogę odpisywać? Bo zaznaczałam, teraz na kompa wskakuje i nie ma nic a pisani na tab to jakiś koszmar dla mnie

Co do szczypiorków, Tom ma ok. 85cm (dzisiaj mierzony), a waży niecałe 10 kg. Szczupły po ojcu fałdek ma naprawdę mało, je sporo jak na moje oko. I zdrowy jak ryba (odpukać), do tej pory raz katar i tyle, i gorączka po szczepieniu.

Moderna pulpety wege smaczne nawet Tz polubił choć on mięsożerny był tylko
Co do duplowych klocków mamy takie http://klocki24.com/lego-10572-duplo-all-in-one-box-of-fun.html
Dostał na urodziny, mało zainteresowany. Tzn ja siedzę i buduję (wciągnęłam się ) a T rozkłada na czynniki pierwsze.
Ulubiona zabawą jest mała piłka i pojemnik po jogurcie. Przykrywa tą piłkę, rozkłada ręce i "ne ma", ja też z wielkim zdziwieniem mówię "nie ma???", za chwilę T podnosi i bije brawo "jeeeee", a ja na to "jesttt!!" i znowu przykrywa... i tak ok 50 razy dziennie...

I dla dzisiejszych małych solenizantów, i większych solenizantek 100lat!

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-04-23 o 20:42
oldzinx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:41   #2465
achna79
Rozeznanie

Cytat:

DLA KRZYSIA I MIKOŁAJA STO LAT CHŁOPAKI

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Podepne się bezczelnie pod życzenia bo na tel mam ograniczone możliwości

Krzyś i Mikołajek STO LAT!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Witam

Dużo zdrówka słonka i uśmiechu dla wszystkich roczniaczków a w szczególności dla dzisiejszych solenizantów!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
to ja tez sie PODPINAM

najlepszego chlopaki

Cytat:
[CENTER]Najlepsze życzenia Roczkowe dla EwuniMarssella, Wojtusia, Krzysia, Mikołajka,rośnijcie zdrowo na pociechę Rodziców
Cytat:

Krzysio, Mikołajku dużo słonka i radości!!!!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Krzysiu, Mikołaju- rosnijcie duzi i zdrowi! Sto lat! ! :-*
Dziękujemy Wam dziewczyny za życzenia Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam.
Już widzę, że na pewno pominęłam a zaznaczałam wszystko wrrrrr

Przy okazji i ja się podpinam pod życzenia dla Krzysia, wszystkiego naj naj Krzysiu
Cytat:

dostala się,
anegdotka z wczoraj:
i

Cytat:
ja też się ciesze bo jej się nudzi troch ę ze mna w domu,
młoda to Wiktoria
za 2 h bedzie dokładnie 4 latka jak się urodziła
Dla Wiktorii i dużo zdrówka i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Achna, z tą pralka to już dostawalam pomieszania z poplataniem i Tz zdecydował, że weźmiemy Whirlpoola. Jakby co będzie na niego ;-) Właśnie montuje.

Ja wiem, że to trudny wybór Oby Wam służyła jak najdłużej

I dla Nestelle wszystkiego naj naj naj naj

Wczoraj przyszedł rowerek, ten Eurobaby. Dziś dziadek złożył. Fajny ale póki co szału nie ma Na zewnątrz jest fajniejszy bo można pomacać kółeczka i potraktować jako pchacz

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-04-23 o 20:43
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:06   #2466
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Zarażona lego Duplo zaczęłam szukać co by też kupić. Ale tam są malutkie elementy, klocki, kółka? Przecież mój wszystko zje! Musiałabym mu ciągle na ręce patrzeć, jak wasze dzieci się tym same bawią?
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:14   #2467
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zarażona lego Duplo zaczęłam szukać co by też kupić. Ale tam są malutkie elementy, klocki, kółka? Przecież mój wszystko zje! Musiałabym mu ciągle na ręce patrzeć, jak wasze dzieci się tym same bawią?
Mój nie je, próbował coś tam na początku ale mu nie smakowały (raczej nie dał by rady tego przełknąć), było kilka za małych wg mnie elementów to schowałam, a reszta jest duża. Chociaż na pudle jest info że od półtora roku te klocki są. Samochodzik w komplecie ma małe kółka ale nie do ściągnięcia.
Poza tym widzę po Tomku że jeszcze nie ma fascynacji tymi klockami. Za to każda piłka jego, mała czy duża nieważne. Byle się odbijała i utrudniała życie sąsiadom na dole

Ewkaaa mogę jutro zmierzyć ile cm ma najmniejszy element, teraz nie mam jak bo pudełko leży do góry nogami i jak odwrócę to huk będzie

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-04-23 o 21:17
Stary 2014-04-23, 21:15   #2468
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
bo ani tyłem, ani na plecach siedzieć nie chce...
poza tym będę jednak się oszukiwać, że jest OK, skoro Zawitkowski klepnął mi zakup
Wybacz ale
http://noszebokocham.pl/wisiadlo-kontra-nosidlo/
może w jakimś nosidełku miękkim by na plecach polubił?
Tula, bondolino, manduca?
A... i pamiętam, że uwielbiasz sowy, więc zaraz na pw Ci coś prześlę
Cytat:
zapomniałam wczesniej napisać, super że zaczełaś wiecej wychodzić. Zazdroszcze troche, bo u mnie nie ma takich miejsc

Stara obdrapana matrioszka przywieziona przez moją babcie jeszcze chyba z ZSRR takze jakby ktos gdzies widział to namiary prosze, bo chetnie bym sie w nową zaopatrzyła
1. A jesteś pewna że nie ma?
Ja też myślałam, że w okolicy bida, a się okazało, że dwie ulice obok otworzyli cafe z miejscem zabaw dla dzieci z zabawkami, książeczkami itp

a co do matrioszek to
http://allegro.pl/matrioszka-matrios...157818657.html
http://allegro.pl/matrioszka-matrios...155699830.html
http://allegro.pl/matrioszka-babuszk...170292924.html
:P
Cytat:
W ogóle to wczoraj stwierdziłam ze macie bardzo mądre dzieci. Mój niewiele umie w porównaniu z waszymi (mówie o pokazywaniu zwierzaków, przynoszeniu nocnika, ksiązeczek, butów itp ). I jeszcze moja mama ostatnio skomentowała, że to powinien umieć i tamto, i że powinnam uczyć. No to tłumacze jej, że uczę, ale na luzie, nie tłukę mu do głowy prze godzine, tylko cos tam robimy, to mówie. Wydaje mi sie ze jest mądry i jak przyjdzie czas to załapie.
No załapie w swoim czasie! Ja tam nie wiem, ale uczyłam L. gdzie są włosy i nic z tego, a TŻ pokazał raz pępek i teraz na pytanie gdzie pępek podwija mu koszulkę i robi dziurę w brzuchu (wprawia się na przyszłość :P )
Stary 2014-04-23, 21:24   #2469
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
a rano ciuszki już przeglądałam

Cytat:
Dostał na urodziny, mało zainteresowany. Tzn ja siedzę i buduję (wciągnęłam się ) a T rozkłada na czynniki pierwsze.
to jest moja teoria o klockach 1,5+

Cytat:
Ulubiona zabawą jest mała piłka i pojemnik po jogurcie.
jak nasz Pan Pirat. tyle że ten nasz wszędzie wlezie

Pisz częściej
co z moim ulubionym avkiem?

Cytat:
jak wasze dzieci się tym same bawią?
mamy kilka zestawów a schowałam może ze 4 elementy. a i to na wyrost

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Poza tym widzę po Tomku że jeszcze nie ma fascynacji tymi klockami. Za to każda piłka jego, mała czy duża nieważne. Byle się odbijała i utrudniała życie sąsiadom na dole

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Wybacz
wiem

Stary 2014-04-23, 21:29   #2470
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:

to jest moja teoria o klockach 1,5+

jak nasz Pan Pirat. tyle że ten nasz wszędzie wlezie

Pisz częściej
co z moim ulubionym avkiem?

mamy kilka zestawów a schowałam może ze 4 elementy. a i to na wyrost
to ukradłam twoja teorię
nowy avek - odmiana na wiosnę

Pan Pirat a znajdzie wszędzie?
u nas jak piłka wpadnie za łóżko/pod szafkę to siedzi i jęczy, a blisko leży ale T boi się ręki włożyć musiał chyba kiedyś próbować i się potłuc czy co, nie wiem?

Dajcie patent na porządek w domu, jak wchodzę do kuchni to codziennie "never ending story", musiała bym non stop sprzątać
Stary 2014-04-23, 21:39   #2471
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to ukradłam twoja teorię
hehe, nie ukradłaś. jakoś te 1,5+ mniej intrygujące?!

Cytat:
Pan Pirat a znajdzie wszędzie?
, no ale Pan Pirat, z racji bycia Panem Piratem, nie wturluję się za głęboko
najlepsze jest, że Młody pamięta gdzie schował PP dzień wcześniej... a kryjówki bywają bardzo nieoczywiste...
choć Pan Pirat miał przyjaciela - Pana Kapitana i nie wiem gdzie on jest T. też nie wie ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Cytat:
Dajcie patent na porządek w domu, jak wchodzę do kuchni to codziennie "never ending story", musiała bym non stop sprzątać
też chcę, też chcę (patent, bo NES mam cały czas...)

Stary 2014-04-23, 21:40   #2472
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc!

Cytat:
Pozniej wstawie Ci kilka linkow do blogow, z ktorych korzystam i podlapuje czasami jakies przepisy.

A najbardziej to polecam owsianke na mleku z jablkiem i bananem z sokiem pomaranczowym - moj M. baaardzo lubi - jest slodka bez dodatku cukru, bogata w skladniki odzywcze, dostarcza energii.. bardzo na tak!
Ja też chętnie zobaczę.
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje
Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko.

Cytat:
A wiecie jaka zabawka zrobiła największy szał u moich rodziców? Stara obdrapana matrioszka przywieziona przez moją babcie jeszcze chyba z ZSRR takze jakby ktos gdzies widział to namiary prosze, bo chetnie bym sie w nową zaopatrzyła
Widze, że już linki na all się pojawiły. Też bym tam szukała własnie

Cytat:
z komórką przed oczami.
ale i czas drzemki, czas snu, porę zaśnięcia, czas spaceru, ilość kup wszystko. pierdzielnięta jestem. ale nic to

Przypomniało mi się, jak na samym początku karmiłam i zapisywałam która pierś, o której godzinie

Cytat:
W ogóle to wczoraj stwierdziłam ze macie bardzo mądre dzieci. Mój niewiele umie w porównaniu z waszymi (mówie o pokazywaniu zwierzaków, przynoszeniu nocnika, ksiązeczek, butów itp ). I jeszcze moja mama ostatnio skomentowała, że to powinien umieć i tamto, i że powinnam uczyć. No to tłumacze jej, że uczę, ale na luzie, nie tłukę mu do głowy prze godzine, tylko cos tam robimy, to mówie. Wydaje mi sie ze jest mądry i jak przyjdzie czas to załapie.
Też tak myślę!
Moja mama też czesto wyjeżdza z tekstami co powinien a co nie...

Cytat:
anegdotka z wczoraj: siedzimy na placu zabaw w piaskownicy, bawi się mloda., kolo niej 2 dzentelmenów , kazdy z własną koparką, cos tam kopią, nagle młoda mówi(na pól placyku): tamten chłopiec ma mniejszą koparkę od tego! wzrok obydwu jak by chcieli ją zabić, dobrze ze jej nie pobili albo nie rozpłakali się. muszę ją wkrotce uświadomić ze nie krytykuję się męskich pojazdów ponieważ jakby nie wygladały, przeważnie są ich ukochanymi tż stwierdził zebym jej tez może od razu powiedziała o siusiakach ze tez się nie krytykuje wielkosci ale z tym chyba poczekam

za przedszkole!
Wiktoria tak będzie się nazywać moja córeczka (jeśli będę ją miała )

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
witam się po swiatecznie i dziś o rok już starsza
Wszystkiego co najlepsze

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sie mialam z tym moczem, zalozylam jej woreczek i postawilam ją w lozeczku i poszlam na chwile do kuchni, wracam a ona trzyma ten woreczek caly osikany i wylewa do lozeczka ... ale udalo mi sie troche uratowac i zawiozlam do badania! jak sie okazalo mocz ma dobry, czyli to 3 dniowka, dzis ostatni dzien.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
U nas ciezkie chwile, problemy rodzinne tzn z bratem i wszystko sie na mnie odbija+debaty u mnie w domu, co chwila inni ludzie, afery. A ja juz bym chciala zapomniec i wyluzowac... marzy mi sie film z Tz, tak po prostu. Prawie sie poplakalam jak mi przed chwila powiedzial ze bedzie o 17 w domu! Zapał opadl jak sie okazalo ze o 20 znow mamy kogos na glowie. Ehh

Cytat:
Hej dziewczyny,
test zrobiony, jedna krecha tylko a rano ciuszki już przeglądałam no ale @ nadal brak, za tydzień powtórzę test.

Co do szczypiorków, Tom ma ok. 85cm (dzisiaj mierzony), a waży niecałe 10 kg. Szczupły po ojcu fałdek ma naprawdę mało, je sporo jak na moje oko. I zdrowy jak ryba (odpukać), do tej pory raz katar i tyle, i gorączka po szczepieniu.
Dzięki za gratulacje
Fajnie, że się odezwałaś. Z tą ciążą to wiadomo jak testy lubią kłamać A chciałabyś już??

Ja szczerze dziś myślałam "w co ja się wpakowałam" Ale wiem, że będą gorsze dni, bo Kubcio nie słucha się, non stop trzeba za nim chodzić, pilnować. Ulubiona zabawka??? Wyłączanie tatusiowi komputera, stanie przy stole na którym jest laptop, kradzież myszki, zrzucanie klawiatury (3xdziś). Nie moge już kompa używać za często...
Do tego idą ząbki, masa kup w ciągu dnia, nie idzie go przebrać, bo ucieka, sika na podłogę, więc jest 3 razy dziennie przebierany a ja padam na pyszczek
TŻ pomaga po pracy ale i tak trzeba łazić najlepiej za K, żeby przypadkiem czegoś nie zrzucił/przerwócił się. Dziś pojechałam na zakupy to się zadławił kawałkiem opakowania od Snickersa, TŻ -towi udało się szybko wyciągnąć Nabił sobie też limo koło oka, a byliśmy z nim oboje oby do niedzieli przeszło.
No a brzuch pobolewał podczas świąt pewnie za dużo go nosiłam, bo wieczorami było nieciekawie Aż nie mogłam usnąć wtedy.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:59   #2473
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
tunczyk ogolnie nie jest zalecany ze wzgledu na podwyzszona zawartosc rteci, poza tym ryby z puszki mozna dac, ale trzeba uwazac na zawartosc soli, wybierac te z jej niska zawartoscia - moze sardynki lepsze by byly?
wedzona ryba - jest traktowana tak jak w ciazy, czyli mozliwosc zarazenia sie listeria - oprocz tego wedzone rzeczy nie naleza do najzdrowszych.
Dzięki za odpowiedz, w takim razie na razie nie będę dawać.

Cytat:
oba
robisz party urodzinowe?
Party nie ale chcę mieć ciasto gdyby ktoś niezapowiedzianie się zjawił

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bzinka podklady sa lub beda na tej promo w rossmanie, bo jedt na 3 tygodnie podzielona promocja, wczoraj np. Byly roze wiec polka z "burzua" byla oblegana...
Są po 35zł do niedzieli
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:01   #2474
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A dla dzisiejszych Solenizantów Mikołajka i Krzysia moc radości, miłości i zdrowia!
Stary 2014-04-23, 22:02   #2475
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

u nas to samo
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:06   #2476
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Dziekujemy Ciociom za zyczenia!
Mikolajku - sto lat!!!
I Corcia Trolli ma dzis urodziny - stooo laaat!

Wszystkie prezenty dane, jeszcze 3 ksiazeczki zostaly, no ale nie wszystko naraz Czeresniowa na razie tylko przejrzana 2 razy, pobieznie, zobaczymy, co dalej
Kostke Eichhorn dzis dostal - z Tata bawili sie ta przeplatanka na gorze Na tablice z kreda jeszcze za wczesnie (jest na sciance), ale cymbalki chyba tez sie spodobaja
Jezdzik i stoliczek robia furore - przy stoliczku od razu tanczy Przy samochodzie dlubie, jak to facet

Cytat:
a kto zaraził T. biedronkami?
U Krzysia tez szal na biedronki Biedronki i kaczki Nawet tort mial byc w ksztalcie ktorejs z nich, ale mieli zrobic, a jednak nie robia, blabla, bedzie zwykly z napisem.
A taki balon tez chcemy...

Cytat:
Moderna, Panika zapisuje czas kp
Ja tez zapisywalam/zapisuje wszystko - kiedys kp (godzine i czas karmienia), teraz mm - godzine i ilosc; co jadl i o ktorej, czas snu, drzemek itp
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:06   #2477
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
hehe, nie ukradłaś. jakoś te 1,5+ mniej intrygujące?!

, no ale Pan Pirat, z racji bycia Panem Piratem, nie wturluję się za głęboko
najlepsze jest, że Młody pamięta gdzie schował PP dzień wcześniej... a kryjówki bywają bardzo nieoczywiste...
choć Pan Pirat miał przyjaciela - Pana Kapitana i nie wiem gdzie on jest T. też nie wie ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

dla synka, pamięć ma dobrą chłopak (mojemu przez noc się chyba restartuje )
Pan Kapitan kiedyś się znajdzie, w najmniej oczekiwanym momencie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc!
Dzięki za gratulacje
Fajnie, że się odezwałaś. Z tą ciążą to wiadomo jak testy lubią kłamać A chciałabyś już??

Ja szczerze dziś myślałam "w co ja się wpakowałam" Ale wiem, że będą gorsze dni, bo Kubcio nie słucha się, non stop trzeba za nim chodzić, pilnować. Ulubiona zabawka??? Wyłączanie tatusiowi komputera, stanie przy stole na którym jest laptop, kradzież myszki, zrzucanie klawiatury (3xdziś). Nie moge już kompa używać za często...
Do tego idą ząbki, masa kup w ciągu dnia, nie idzie go przebrać, bo ucieka, sika na podłogę, więc jest 3 razy dziennie przebierany a ja padam na pyszczek
TŻ pomaga po pracy ale i tak trzeba łazić najlepiej za K, żeby przypadkiem czegoś nie zrzucił/przerwócił się. Dziś pojechałam na zakupy to się zadławił kawałkiem opakowania od Snickersa, TŻ -towi udało się szybko wyciągnąć Nabił sobie też limo koło oka, a byliśmy z nim oboje oby do niedzieli przeszło.
No a brzuch pobolewał podczas świąt pewnie za dużo go nosiłam, bo wieczorami było nieciekawie Aż nie mogłam usnąć wtedy.
Powiem tak, jak by było to by było
na początku chciałam, później stwierdziliśmy że poczekamy, a teraz jak @ się spóźnia to znowu chcę. Ale jesteśmy na tak, chcemy

To widzę że nasi synowie na podobnym etapie w zachowaniu, chociaż Kubuś dobry gagatek ja na kompa tylko jak śpi, ciekawe jak zaczną chodzić, może będzie choć trochę lżej, przynajmniej przy noszeniu?
A masz jakąś pomoc? Babcia może częściej?
Oby już nie było bóli brzucha
A wizyta u gina kiedy, termin masz mniej więcej ustalony?

Ide spać, dobranoc wszystkim

Edytowane przez oldzinx
Czas edycji: 2014-04-23 o 22:10
Stary 2014-04-23, 22:10   #2478
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny, chyba tylko gosposia na etacie zniwelowala by ten problem

Cytat:
Czesc!

Ja też chętnie zobaczę.
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje
Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko.
u nas odwrotnie sloikami pluje, juz nawet nie probuje dawac, w ogole jakies takie śmierdzące mi sie wydaja wole ugotowac

Cytat:
bedzie dobrze u nas A. momentami niegrzeczna tak samo...
A. tez sobie nabiła wczoraj limo... nie chciala sie kąpac jak zwykle ustala w wannie, ja siegnelam po szampon, a ta sie wywrocila bieedna a te glupie stare baby w przychodni patrzyly sie na mnie jak na matke z patologii jakiejs, bo dziecko z limem

u mnie A. raz odgryzla kawalek ceraty od śliniaka tez zdązyłam wyciagnac, bo juz przezuwala

Nie przemęczaj sie..

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-23 o 22:13
Stary 2014-04-23, 22:16   #2479
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Powiem tak, jak by było to by było
na początku chciałam, później stwierdziliśmy że poczekamy, a teraz jak @ się spóźnia to znowu chcę. Ale jesteśmy na tak, chcemy

To widzę że nasi synowie na podobnym etapie w zachowaniu, chociaż Kubuś dobry gagatek ja na kompa tylko jak śpi, ciekawe jak zaczną chodzić, może będzie choć trochę lżej, przynajmniej przy noszeniu?
A masz jakąś pomoc? Babcia może częściej?
Oby już nie było bóli brzucha
A wizyta u gina kiedy, termin masz mniej więcej ustalony?
Aha
Tesciowa nocowała u nas na święta 3 dni i pomagała bardzo. No ale teraz pozostaje TŻ - całe szczescie wraca do domu ok. 13, 14.
Jak chłopaki będą chodzić to będzie trzeba i tak za nimi latać i ich przynosić pewnie
Do gina niestety dopiero 8 maja, ale zobaczymy czy nie pójde wczesniej jak brzuch bedzie pobolewał. Bo stresuje się tym, a stres też nie wskazany

A i co się okazało na świeta? Byłam w szoku - narzeczona brata w ciązy Mamy ok.1,5m roznicy. I jeszcze brat nas zrobił w konia bo ostatnio powiedział, że jak my będziemy mieli dziecko to oni też Więc my ok, trzymamy zakład, itp. A ona już wtedy była w ciazy, ale to ukrywali
Ona ma termin na listopad, ja na grudzień. Chyba bedzie fajnie Na pewno dziadki będa miały co robić W sumie na niedzielnym obiedzie będzie niezły sajgon
Stary 2014-04-23, 22:21   #2480
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci mają ciemiączko zarośnięte czy jeszcze nie?
tak, przynajmniej tak pediatra wpisała w książeczkę.

Cytat:
Co do nocnikow-u nas to jest pojemnik na klocki, ewentualnie bujak. Kamil siada i buja sie. A tak szczerze to jak siadzie (na 0,5sek) to i tak siusiak mu sie nie miesci. Nie wiem czemu tak, musze kupic jakis szerszy ale to na wakacje
też mam wrażenie, że małe te nocniki, raz J. się poruszy i już siusiak poza nocnikiem, w sumie to ledwo się mieści szanowny tyłeczek tam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:22   #2481
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
wow! następna staraczka

Cytat:
A i co się okazało na świeta? Byłam w szoku - narzeczona brata w ciązy Mamy ok.1,5m roznicy.

DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW I SOLENIZANTEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:26   #2482
alliw
Zadomowienie

Cytat:

hehe, ja też nie. ale to chyba tak nie działa. jakby działało, to T. powinien Brzechwą z pamięci lecieć. i gadać jak stary.

a jak chodzi pingwinek?

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja muszę kupić podkład i nie wiem jaki dalej nie sprawdziłam kolorów dw, chyba znowu skończy się na colorstay, przynajmniej tańszy.
ja miałam ostatnio ten problem. konczył mi się lancome, z ktorego nie byłam do konca zadowolona. Od niechcenia wyciągnełam próbki, które kiedys tam dostałam w sephorze, miałam rózne, padlo na cliniqua refining solutions, co prawda kolor był jak zwykle za ciemny, ale sam podkład mnie pozytywnie zaskoczył. Poleciałam do sephory, babka dobrała mi kolor i teraz mam w koncu to co chciałam. Nawet tz, który nigdy nie zwraca uwagi na takie rzeczy, powiedział mi ze ładnie jestem pomalowana

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie zastanawiałam się, kupiłam. ja zadowolona, dziecko zachwycone, lubi go jeszcze bardziej niż Lupo.
o, to co się nie chwalisz foto jakies prosze zadowolonego Jakuba

Cytat:
u J jeszcze nie

Cytat:
U nas ciezkie chwile, problemy rodzinne tzn z bratem i wszystko sie na mnie odbija+debaty u mnie w domu, co chwila inni ludzie, afery.
ojej...

Cytat:
B wchodzi z Zosią po schodkach do przedszkolai tak w koło:góra-dół, góra-dół.

Cytat:
Ulubiona zabawą jest mała piłka i pojemnik po jogurcie. Przykrywa tą piłkę, rozkłada ręce i "ne ma", ja też z wielkim zdziwieniem mówię "nie ma???", za chwilę T podnosi i bije brawo "jeeeee", a ja na to "jesttt!!" i znowu przykrywa... i tak ok 50 razy dziennie...

Cytat:
eee, az tak małe nie są. Moze kup jeden mały zestaw na próbe. Jakby co bedzie na potem

Cytat:
1. A jesteś pewna że nie ma?
u nas wielu rzeczy nie ma

Te matrioszki na all ogladałam, ale jakies takie...

Cytat:
No załapie w swoim czasie! Ja tam nie wiem, ale uczyłam L. gdzie są włosy i nic z tego, a TŻ pokazał raz pępek i teraz na pytanie gdzie pępek podwija mu koszulkę i robi dziurę w brzuchu (wprawia się na przyszłość :P )

Cytat:
Ja szczerze dziś myślałam "w co ja się wpakowałam"
ejj, nie myśl w ten sposób, wszystko sie ułozy

Trolla, najlepsze zyczenia dla Wiktorii widziałam fotki na fb, jaka ona jest śliczna!

Dziewczyny, napiszcie mi proszę jakie miałyście/macie wozki 2w1 i czy jestescie z nich zadowolone. Pytam, bo moja sąsiadka chce cos wybrać i sie mnie dzis pytała o moje mutsy, ale ja jej go nie polecam (Bzinka, Ty bys wybrała drugi raz?)

I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
Stary 2014-04-23, 22:31   #2483
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
ejj, nie myśl w ten sposób, wszystko sie ułozy
Myśle tak przez większośc dni ale jak przychodzi taki cięzki to głupie mysli się pojawiają
Stary 2014-04-23, 22:41   #2484
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że Torres tak się bawi sam, zaglądanie do lego, chowanie i szukanie czegoś, u nas to jakiś kosmos. J. tłucze i wścieka się jak czegoś nie może zrobić, takie drobne manualne zabawy zupełnie nie są dla niego w tym momencie, u nas wszystko lata. ulubione spinacze wrzuca do zabawki z taką siłą, że połowa przelatuje obok, albo zabawka się przewraca, zero delikatności.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
o, to co się nie chwalisz foto jakies prosze zadowolonego Jakuba

Dziewczyny, napiszcie mi proszę jakie miałyście/macie wozki 2w1 i czy jestescie z nich zadowolone. Pytam, bo moja sąsiadka chce cos wybrać i sie mnie dzis pytała o moje mutsy, ale ja jej go nie polecam (Bzinka, Ty bys wybrała drugi raz?)
będzie w klubie jak zrzucę z aparatu albo telefonu.

2w1 miałam Lupo i byłam bardzo zadowolona.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:42   #2485
Amelie04
Zakorzenienie

Gorączka ustąpiła

Myślicie ze moge jutro z nia isc juz na spacer?
Stary 2014-04-23, 22:45   #2486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Aż nie mogłam usnąć wtedy.
pierwszy trymestr

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ja tez zapisywalam/zapisuje wszystko - kiedys kp (godzine i czas karmienia), teraz mm - godzine i ilosc; co jadl i o ktorej, czas snu, drzemek itp
uf uf uf dzięki!!!

Cytat:
Pan Kapitan kiedyś się znajdzie, w najmniej oczekiwanym momencie
wiem hehe i aż jestem ciekawa gdzie

Cytat:
a jak chodzi pingwinek?
nie wiesz?! T. by Ci pokazał. rączki przy sobie i kiwa się na boki

Cytat:
padlo na cliniqua refining solutions
ooo, może se spróbuję

Cytat:
dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
heh... zależy od nastroju Królewicza. często koło 4 ej, dziś już była
dostaje ok. 19ej kaszę z owocami.

mam Mutsy Evo i ze względu na spacerówkę bym nie kupiła ponownie.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że Torres tak się bawi sam, zaglądanie do lego, chowanie i szukanie czegoś, u nas to jakiś kosmos.
bawi się, czyta, chowa, ale w między czasie wrzeszczy
Monika, a jak chodzi to stał się spokojniejszy (może dojść gdzie chce)?

Stary 2014-04-23, 22:49   #2487
cathlyn
Rozeznanie

demeter
ściskam mocno, mam nadzieję, że wszystko ok z fasolką

alliw
ja mam tako alive wózek i w sumie hmmm... na początku nie byłam zadowolona - koszyk na zakupy mały... ale potem mi się spodobał - w porównaniu do maclarena ale chyba nie wybrałabym go ponownie bo cena jednak spora - 1500... w ogóle ja tak rzadko z wózka korzystałam/korzystam że nie wiem co mogłoby się popsuć itp...

a co do jedzenia - u nas L. nie chce jesć nic na kolację - ostatni "posiłek" to dwa/trzy gryzy ode mnie obiadu lub 2/3 kawałeczki owocu ok. 17 Potem cyc ok 19 i pobudka ok. 20-21
Stary 2014-04-23, 22:51   #2488
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
A dla dzisiejszych Solenizantów Mikołajka i Krzysia moc radości, miłości i zdrowia!

podpinam się bo jak matoł się zapomnialam

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Gorączka ustąpiła

Myślicie ze moge jutro z nia isc juz na spacer?
jutro bedzie wysypka

AAAA, laski musze to napisać, no muszę- nasze dzieci nie są niegrzeczne ( wiem, co mówię bo mam w domu krzykacza, noszacza.....), nie wymuszają, no nie mogą na tym etapie. One są ciekawe świata, zachowań, niewiele widza z perspektywy podłogi. Ale to nie oznacza niegrzeczności, ze dotknie czego nie pozwalamy, ze naciśnie co nie powinno- dzieciaki tak poznają świat i jeszcze przez kilka miesięcy tak będzie.

Monika- ja tez jak czytam o zabawach Torresa to myslę, ze kolejny dwulatek z rocznika Małpkowego Karola czy Zosi BYou....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:52   #2489
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

dostala się, tzn poprawnie politycznie mowiąc jest miejsce, nie chciałam jej mowic ze moze sie nie dostać bo jak się ma 4 lata to moze jeszcze nie czas na taka nauke, że są równi i równiejsi. myślałam ze bedzie zadowolona ale jakos radosci nie widziałam, może sobie jeszcze nie zdaje sprawy bo to w sumie prawie za pol roku a nie np jutro, poza tym szłysmy na plac zabaw miała inne sprawy na głowie

za przedszkole!
Koparki i siusiaki, padlam

Cytat:
Mój syn jednak wygląda na niedożywionego... Byliśmy na takim dużym targu i dostał bułkę, potem mandarynkę

Nestelle kochana, 100 lat i jeszcze 50 z okazji osiemnastki!

Agateczko Krzysiowi nie zaroslo ciemiaczko, choc ma sporo mniejsze.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:54   #2490
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Myśle tak przez większośc dni ale jak przychodzi taki cięzki to głupie mysli się pojawiają
a kysz, glupie mysli, a kysz

Cytat:
nie wiesz?! T. by Ci pokazał. rączki przy sobie i kiwa się na boki
chcę to zobaczyć

Monika, Pani, dzięki za odpowiedzi . Czekam na kolejne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości