|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
to może tu nie wygląda fajnie ale mierzyłam kiedys i fajnie lezy i pasowalo by mi do wielu rzeczy...
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie moj co prawda mnie nie bije ale to sie sprawdza w innych sytuacjach o matko, zdrowka!!!! ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- o kutfa, jestem sama samiusienienienka na pasku!
|
||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka my po sniadaniu Nancy pociesze cie cale pol jajka zjedlismy i kilka kuku platkow a przed nami dzis 6 cwiczen wiec Julo padnie z glodu
Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
|
|
|
|
#2647 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Awantura w pracy wieć dopiero teraz się odzywam ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46147790]W autobusie Agata zrobiła histerię jak nigdy - bo chce usiąść. A tu akurat żadnego miejsca obok wolnego, więc tłumaczę, że 3 przystanki tylko i ma się trzymać za rękę, stoimy. Nie, histeria. To mowię: siadaj na podlodze, jeśli nie ustoisz, no niestety ja nie zostawię wózka na środku pojazdu by na jeden czy drugi koniec autobusu iść cię prowadzić na miejsce na chwilę. A po 2 przystankach jakieś paniusie oburzone do niej: chodź kochanie tu, siądiesz sobie, mama ci nie da ale sobie siądź. uj mnie strzelił - czy paniusie nie widzą, że matka stoi? opierdzieliłam, przecież ja nie dla widzimisię nie pozwalam siadać a skoro każda taka mądra, trzeba było ustąpić miejsce od razu, a nie na matkę najeżdżać. Spytałam, czy widzą, że ja tu stoję? no a bo pani nie pozwala - no to pytam: swoje dzieci miały? wychowały? to siedzieć cicho. Szlag mnie trafił, zrobiły ze mnie matkę wyrodną co to dziecku nie daje siąść. W efekcie przystanek wcześniej wysiadłam, bo szkoda moich nerwów na baby.[/QUOTE] I bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak i na komary też ![]() Wczoraj Oli była mega padnięta, kąpac się poszłyśmy już o 7 o 8:20 spała już, jedna pobudka na jedzenie, obudziła się o 6:20 z wielkim płaczem ale jeszcze do 7 w wózku drzemała. Dziewczyny jak dziecko budzi się o 5 rano na jedzenie to jest to jeszcze nocne jedzenie?? Co zrobić jak dziecko ściaga sobie czapkę z głowy na polu, zakjładam z porotem a ona dalej ściąga i świetną zabawe ma z tego, jak reagować????
|
|
#2648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam wczoraj coś napisać i zapomniałam. Otóż mamy na osiedlu taką dziewczynkę, na oko myślę, że 2 latka ma. Dziewczynka jest dosłownie diabłem wcielonym (nawet oczy takie ma ), mama nie zwraca jej o nic uwagi, wręcz przeciwnie, jeszcze krzyczy na wszystkich wokół jak ktoś sam zwróci uwagę jej dziecku. No i wczoraj bawimy się z Blalnką w piaskownicy, a ta mała podchodzi i rzuca w Blankę piaskiem, a mama "brawo kochanie, pięknie udało Ci się trafić" [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46147790]W autobusie Agata zrobiła histerię jak nigdy - bo chce usiąść. A tu akurat żadnego miejsca obok wolnego, więc tłumaczę, że 3 przystanki tylko i ma się trzymać za rękę, stoimy. Nie, histeria. To mowię: siadaj na podlodze, jeśli nie ustoisz, no niestety ja nie zostawię wózka na środku pojazdu by na jeden czy drugi koniec autobusu iść cię prowadzić na miejsce na chwilę. A po 2 przystankach jakieś paniusie oburzone do niej: chodź kochanie tu, siądiesz sobie, mama ci nie da ale sobie siądź. uj mnie strzelił - czy paniusie nie widzą, że matka stoi? opierdzieliłam, przecież ja nie dla widzimisię nie pozwalam siadać a skoro każda taka mądra, trzeba było ustąpić miejsce od razu, a nie na matkę najeżdżać. Spytałam, czy widzą, że ja tu stoję? no a bo pani nie pozwala - no to pytam: swoje dzieci miały? wychowały? to siedzieć cicho. Szlag mnie trafił, zrobiły ze mnie matkę wyrodną co to dziecku nie daje siąść. W efekcie przystanek wcześniej wysiadłam, bo szkoda moich nerwów na baby.[/QUOTE] takich sytuacji właśnie się boję. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- "Pytanie na śniadanie": już noworodka można wysadzać na nocnik |
|||
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mówię do siebie
![]() Pokażę Wam jak Blanka zasnęła wczoraj. Dobrze, że nie wypadła
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po urlopie, tęskniłyście ?
![]() mniej więcej wiem co u Was a i u nas wsio ok |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Dziś kolejny dzień załatwiania papierków... Zaraz lecę do miasta, zapisać się na kurs prawa jazdy, bo nie mam, a przydałoby się... Zapiszę się na raty, to spokojnie dam radę finansowo, a przy okazji zapunktuję w UP.
|
|
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
ale jestem wytyrana ![]() ani chyba idą 3 zęby naraz (chyba, bo nie da sobie zajrzeć ), jakiś katar ją dopadł (może zębowy?)i codziennie w nocy stan podgorączkowy plud ryk, ale jaki! taki żałosny, bolący, słychać że coś jej jest co noc dostaje 3ml syropu, amiennie pracetamol i ibum, no ale ile to może trwać oboje z mężem chodzimy nie wyspani, nie mówiąc o Ani w dzień mega mega marud, nawet już na podwórku jest źle ![]() podczytuję was na bieżąco Szaja, prawidłowa postawa, wcale się nie dziwię! fewcia, co to znaczy, że ładnie trafiła ta dziewczynka? co do bicia - u nas reakcja zawsze jest taka sama, udajemy że płaczemy, bądź po prostu smutną minkę, mówimy że nie wolno bić bo to boli i będzie ała i że trzeba robić cacy a nie bam. I w zasadzie już teraz takie sytuacje to rzadkość, raz na kilka dni się zdarzy. a Ania nawet jak uderzy to od razu robi cacy, czyli domniemam, że działa nasza reakcja yellow - przykro mi że się nie udało następnym razem już na pewno będzie dobrze!black - powodzenia marsi - opowiadaj jak tam się czujecie! na co masz smaki? jak urlop? no generalnie opowiadaj, jestem sprawgniona informacji ![]() wiecie, że wygrałam sesję u Bokeh?? illusion - zdrówka dla was! dziewczyny, jak ja jestem wkr.wiona dzisiaj no i mamy miejsce od września ) ale boję się, żeby mi się nie uwsteczniła dzieci nie chodzące, nie mówiące ...
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Fewcia: Śliczna Blanka i pościel - też pytam skąd ![]() Bokeh: fajne! mi się podobają koszulowe bluzki dwie, nie kliknęłam wczoraj, biję się z myślami. Co do wysadzania noworodka, to jest taka metoda, słyszałam ale szczegółów nie znam. Te mamy które jeszcze nie nocnikują - kiedy chcecie kupić nocnik? Hje: jak Pola w tym temacie? |
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widać, staje się to niebezpieczne ![]() Pościel z all : http://allegro.pl/2-el-posciel-135x1...127973253.html Cytat:
Ewulka, a może jak panie zobaczą, że Mała sobie świetie radzi to same ją przeniosą do starszej grupy? |
||
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale olałam temat, Pola tak jakby przestała rozumieć i nie komunikuje, że chce siku, a te dwa razy to już tak z przyzwyczajenia bardziej. Oczywiście słyszę komentarze, że czemu jej nie uczę, że potem będzie problem, że powinnam przyzwyczajać Olewam, czekam do tych dwóch latek czy więcej, jak sama będzie chciała.Fewciu, o żeżwmordę Nie wiem, chyba bardziej współczuję tej dziewczynce, że ma taką matkę, bo tamtej głupoty już chyba nie ma co Chyba, że są, ale to nie działa?Szaja, nie odniosłam się wczoraj - rozwalają mnie takie osoby Ewulka, głupia sprawa trochę, ale z drugiej strony... Dziecko półtoraroczne, to przecież w większości takie umieją już chodzić, a i z mową nie jest źle (choćby niektóre przykłady z naszego wątku). I 3 miesiące różnicy to przecież chyba nie tak dużo? Marsi, tęskniły Opowiadaj, jak było ![]() A z tym dosypianiem dzieci - to Pola właśnie gdzieś od 3 tygodni tak ma, że jak się budzi ok. 5-6, gdzie jeszcze taka tylko szarówka jest na zewnątrz, a zasłony zasunięte mamy; to choćby i 30 minut nie spała wtedy, to potem nagle się kładzie, przytula i po prostu zasypia, i zazwyczaj dosypiamy sobie jeszcze do 7-8 --------------------------------- Zaliczyłyśmy godzinny spacerek z moją kumpelą i jej kuzynką, którą się zajmuje (prawie 2 latka ma). Ależ się dziewczyny wybawiły, chyba Pola ma nową psiapsiółę Jak wróciłyśmy, to obowiązkowo huśtawka.... i była tak zmęczona, że zasnęła w niej. Rozebrałam tylko z grubsza i śpi od pół godziny na łóżku.
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aleeee, to jest żłobek publiczny, nie ma miejsc w starszej grupie bo teraz mają pierwszeństwo maluchy, które już do nich chodziły. Więc przejdzie tam pod warunkiem, że ktoś zrezygnuje, a w tym roku ze starszaków nikt nie zrezy nował. Muszę przyjąć dzieci z listy, więc nie wiadomo w jakim wieku będą inne dzieci, może inni rodzice starszych dzieci też się zdecydują posłać je tak jak ja Anię poślę, wtedy mimo że maluchy to dzieci będą mniej więcej w wieku Ani? liczę na to...
|
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ma okropny kaszel, właśnie ją obudził :ściana: chyba zadzwonię do przychodzni...
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
odpoczeliśmy jak diabli nie ma to jak czyste alpejskie powietrzei nadal odpoczywam bo do końca tygodnia mam urlop
czuję się dobrze, paprę razy zaliczyłam rigoletto a tak to wogóle nie czuję się jakbym była w ciąży brzuszek też jeszcze płaski jak deska ![]() wrzucam zdjęcie do K ![]() Ewulka lepiej idz do lekarza przed weekendem, nie ma co, u maluszka choroba szybko się rozwija |
|
|
|
#2663 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
to by sie dowiedziala, ze "nic sie nie stalo".
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda pospała 40 minut
Ogarniam gary i śmigamy na polko |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co robić jak ona odpycha moją rękę z jedzeniem i mówi, że nie
z każdym..
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cicho dziś
![]() Fewciu ja bym tej babie łep w piachu zanurzyła ![]() Dadol śpi, właśnie kropi a ja mam nicmisięniechcizm w tym mieszkaniu już
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy mlody mi sie dusil-tak przerazliwie kaszlal ze wzielam go do nas bo balam sie ze czegos nie uslysze i no wiecie..... Dzisiaj w dzien nic ale poszlam z nim do lekarza na szczescie w pluckach i oskrzelach czysciutko ale wirusowka jakas. Znowu
znowu dostalismy syropki. Bylismy na dworze od 10 do 14, zalatwilam wsio wlasciwie (Mika, paczka doszla, dziekuje Ci slicznie:-*) Kupilam zuczkowi kubeczek tommee tippee ze slomka i dziecie od dwoch godz sie z nim nie rozstaje - juz 2 razy uzupelnialam, non stop pije. Debrah, wspolczuje wam bardzo....nie mam zielonego pojecia jak wam pomoc Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
A propos jedzenia, u nas nigdy do tej pory nie było problemów z jedzeniem, ale od kiedy jestesmy u rodziców to dziecko nie zjadło ani jednego obiadku, pełnego sniadania czy kolacji i się zastanawiam czy to jakiś okres, że dzieci nasze nie maja czasu na jedzenie, czy po prostu nowe otoczenie tak na niego zadziałało
W sobotę się pewnie okaże, jak będziemy już u siebie. Mój mały szaleje właśnie za oknem na trampolinie |
|
|
|
#2669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nie wiem, co w tej sytuacji robić, kaptura nie chce też nosić :/Cytat:
![]() co do jedzenia Kuby, on je tylko w towarzystwie (jak jesteśmy np u t. to potrafi tyyyyyle zjeść, że sama się dziwię) a jak jesteśmy sami, to tylko podziubie trochę. Był taki czas, że jadł, może nie ogromne ilości ale jadł, był też czas, że nic nie jadł, a teraz to sama nie wiem :/ Cytat:
a z drugiej strony... kiedy trzeba dziecko zapisać do żłobka państwowego, żeby się do niego dostać??? Kuba dzisiaj "bawił się" z dziewczynką w piaskownicy, ona jakieś 3 latka, zrobiła dla niego babkę w wiadereczku, potem chciała,żeby z nią budował piaskowy most a następnie pokazywała, jak się zjeżdża ze zjeżdżalni, jak się huśta na koniku i jak się kręci na karuzeli ![]() nasza nocka kiepska, czy ja się kiedykolwiek doczekam całej nocy przespanej?
|
|||
|
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodze na zajęcia z małym i tam zazwyczaj jest tak, że jak jedno chce pić to natychmiast inne to samo, jedno je, to kolejne chodzą i wołają am am i ostatnio jedna mama stwierdziła, ze podczas godziny zajęć jej córka zjadla więcej niż przez cały poprzedni dzień. Nie wiem czy wam mówiłam, tam na zajęcia chodzi mam z 10 miesięczną córką, mała waży 6kg, maluteńka, drobniuteńka, też nie chce nic jeść w dodatku dawno temu już odrzuciła pierś, mama jej sciąga laktatorem, ale ma już coraz mniej tego mleka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

może tu nie wygląda fajnie ale mierzyłam kiedys i fajnie lezy i pasowalo by mi do wielu rzeczy...

22.05.2008
14.08.2011

), mama nie zwraca jej o nic uwagi, wręcz przeciwnie, jeszcze krzyczy na wszystkich wokół jak ktoś sam zwróci uwagę jej dziecku. No i wczoraj bawimy się z Blalnką w piaskownicy, a ta mała podchodzi i rzuca w Blankę piaskiem, a mama "brawo kochanie, pięknie udało Ci się trafić"
Taka wściekła jestem że brat z żona przywieźli niedoleczonego synka na Święta do rodziców. Mogli chociaż powiedzieć jak już koniecznie chcieli przyjechać (ze dwie godziny może posiedzieli tylko) to my byśmy nie jechali z małym i nie ryzykowali skoro ich synek dopiero co jelitówkę przeszedł. Ehh...

), jakiś katar ją dopadł (może zębowy?)i codziennie w nocy stan podgorączkowy plud ryk, ale jaki! taki żałosny, bolący, słychać że coś jej jest
oboje z mężem chodzimy nie wyspani, nie mówiąc o Ani
W sobotę się pewnie okaże, jak będziemy już u siebie. Mój mały szaleje właśnie za oknem na trampolinie