Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 13:21   #391
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
say, wyszukaj jakies zdjecia z brzydkimi dlonmi, ze slubu. moze go otrzezwi
on uważa, że długie skórki wchodzące na 1/3 paznokcia są ładne!!!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:27   #392
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dziewczyny ale mi smutno...
dowiedzielismy sie własnie, ze nasi przyjaciele sie rozstali to taka para, z która znamy sie od samego poczatku (tż i ten facet to kumple ze studiów i mniej wiecej w tym samym czasie poznali nas - każdy sylwester razem, wypady w góry razem... ) i co teraz?! ona jest tak samo nasza przyjaciólka jak on... nie wyobrażam sobie aby ich zabrakło na naszym ślubie lub kogokolwiek z nich tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:31   #393
Robusta
Wtajemniczenie

Co ja mam powiedzieć :
Mój S. we wrześniu zeszłego roku przytrzasnął sobie palec, paznokieć mu zszedł obecnie ma pół normalnego paznokcia, i torszkę takiej okropnej narośli a jeszcze sporo zostało do odrośnięcia i co z tym fantem zrobić ?

Ale buźkę mu za to kremuje od czasu do czasu i jakos dajemy radę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:33   #394
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale masz szczęście, że tż się zgodził na tą kosmetyczkę! ja swojego próbuję już od roku namówić, żeby poszedł na manikiur ze mną przed ślubem, albo żeby sobie zrobił stopy (ma tak cholernie ostre, jak jakiś drwal), ale on tylko się stuka w czoło i mówi, że mi odbiło nawet skarpetek złuszczających nie chciał

macie jakiś sposób, żeby go namówić? siłą go raczej nie zaciągnę, mocno się zapiera
Mój tez nie chce się zgodzic na manicure. Nawet brat go namawiał bo był ostatnio i był bardzo zadowolony że wszystko fajnie obcięte, skórki zrobione itd. Ale mój TŻ twierdzi że to dla gejów, a ręce ma zniszczone od pracy, szorstką skórę. Jedyne co udało mi się wynegocjować to że będzie w nocy spał w bawełnianych rękawiczkach i z kremem lub olejkiem na dłoniach tylko gdzie ja znajde takie ogromne rękawiczki
Może spróbuj swojego namówić że sama mu coś zaaplikujesz?

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dowiedzielismy sie własnie, ze nasi przyjaciele sie rozstali to taka para, z która znamy sie od samego poczatku (tż i ten facet to kumple ze studiów i mniej wiecej w tym samym czasie poznali nas - każdy sylwester razem, wypady w góry razem... ) i co teraz?! ona jest tak samo nasza przyjaciólka jak on... nie wyobrażam sobie aby ich zabrakło na naszym ślubie lub kogokolwiek z nich tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....
Kurde, przykra sprawa... A rozstali sie juz na amen? W kłótni czy w zgodzie? Bo jak w zgodzie (po prostu się nie kochamy) to pół biedy, gorzej jak w mega kłótni to pewnie nie przyjda na wesele

Zrobiłam listę spraw do załatwienia na weekend majowy

Wszystko musimy załatwić 2 maja w piątek bo w pozostałe dni sklepy i usługi nie działają.
10.00 - wyjazd z mamą do hurtowni w poszukiwaniu sukienki (jeśli nie znajdziemy w 1,5 godz to po spotkaniu w restauracji kolejne poszukiwania)
12.00 - spotkanie z managerem restauracji
później:
- spotkanie w pensjonacie, rezerwacja ostateczna,
- zamówić bukiety dla mnie i świadkowej,
- podjechać do fryzjerki i MUA i zapytać o próbne czesanie i malowanie
- załatwić sprawę z napełnianiem balonów helem
- podejść do kościoła i podpytać o wszystko, dekoracje, oprawę mszy, wybór czytań

Ponadto tydzień przed terminem potwierdzeń jesteśmy w szczerym polu, jeśli do 30.04 nie otrzymamy odpowiedzi to 1 maja wisimy na telefonach

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:36   #395
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Ewuś, jak byłam u nas na targach to były zabytki i te trochę nowocześniejsze autka. Widziałaś? Może Ci coś siadło?

o patrz: http://www.samochody-weselne.pl/Biel.../Auto-do-slubu
Corflower_girl też to już podesłała, dzięki
Nie chcę innego niż spiderek (alfa albo fiat). Ewentualnie stary jaguar wchodzi w grę. Uparłam się na tego typu samochód i już
Jeszcze raz przejrzałam ten link od Was i jeden egzemplarz znalazłam. Zadzwonię i zapytam o dostepność
Jak sie nie uda to może poprosze chrzestnego- chyba ma suwa Audi Q5 granatowego, a jak nie to którąś kombicą rodzinną pojadę i już...

Cytat:
ja swojego próbuję już od roku namówić, żeby poszedł na manikiur ze mną przed ślubem, albo żeby sobie zrobił stopy (ma tak cholernie ostre, jak jakiś drwal), ale on tylko się stuka w czoło i mówi, że mi odbiło nawet skarpetek złuszczających nie chciał

macie jakiś sposób, żeby go namówić? siłą go raczej nie zaciągnę, mocno się zapiera
O stopy mego męża dbam sama- tak raz na 2 tyg. robię mu stopowe SPA Sam na codzień używa pod prysznicem tarki którą mu kupiłam, a ja w ramach wieczornego rytuału smaruje mu je krem silnie nawilżającym. Tylko przed ślubem chyba go wyślę do salonu, jeszcze w Stanach żeby to już załatwił (kiedyś już był sam z siebie).
Ja mojemu wytłumaczyłam że smyranie suchymi i ostrymi stopami nie jest przyjemne dla jego ukochanej żonki
A co do rąk- właśnie go zapisałam na manicure, parafinę i mikrodermabrazję dłoni Raczej oporu nie będzie stawiał- Zresztą niech no tylko spróbuje
Jeszcze do fryzjera na strzyżenie muszę go umówić
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:40   #396
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Przynajmniej wie, jaką mnie chce oglądać.. niestety w większości przypadków nago, ale no.. hihihi
hahahahah

Cytat:
Tż ma tylko nie ładną buźkę od zawsze kiedy go znam. A ja głupia! Oj wiem, że głupia! Nie mogę się powstrzymać, żeby mu co nieco nie powyciskać tego. Chcę go zaciągnąć do kosmetyczki, ale się ze mną śmieje! Na dodatek obgryza paznokcie i ma takie jakieś w palcach, zamiast jak to ładnie mają kobiety :O
mój na szczęście z cerąma wsyztsko okej i paznokcie tez ladne, ale na wszelki wypadek raz zrobilam mu manicure i bardzo mu sie podobaly pazurki po.teraz mnie nęka
gorzej z jego zarostem,jak sie rano ogoli to wieczorem juz wychodza włoski... wiec chyba nie bedzie gładziutki przez całe weselicho

basiczek24 suknia przepiękna ale ten gorset u góry coś coś bym odjęłą albo dodała nie wiem, a dół BOOOOSKI

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:42   #397
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Ojej
Chyba najlepiej będzie jak pogadacie, że mimo wszystko chcielibyście aby i ona i on byli
A rozstali się po przyjacielsku? Czy wielka awantura była?

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
on uważa, że długie skórki wchodzące na 1/3 paznokcia są ładne!!!
O ja... to ja mam ideał za faceta :P
I buźkę smaruje i dba o dłonie
Teraz dostał jakiejś alergii więc biegiem do alergologa, żeby zdążyć przed ślubem ręce wyleczyć
Normalnie jestem z niego dumna :P
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:43   #398
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziś mi dał znać ksiądz, którego prosiliśmy już w zeszłym roku o odprawienie mszy, że raczej nie da rady
Mamy innych księży, których też chcielismy, ale ten był dla nas najważniejszy.... ;( ;(
Jest mi cholernie przykro... Ale pewnie nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło... Mam nadzieję.
TŻ jeszcze zadzwoni do niego w czerwcu pytać ostatecznie bo widzi jak mi smutno z tego powodu...
nie wyobrażam sobie co musisz czuć, bo i my mamy znajomego księdza, który nam ślubu udzieli i nigdy nie dopuszczałam myśli, że go nie będzie

ysia to widzę, że impreza udana!

Cytat:
Dziś usłyszałam, że mama chce: za 0,7l - 90 zł.. czy to nie przegięcie, powiedzcie mi? Wystarczy, że za wódkę sporo zapłacimy... Ona uważa, że chcę zrobić wesele tanim kosztem :O a mówi, mi że ma tylko bla bla tyle i musi oszczędzać :O
To typ człowieka, który musi się pokazać - wszystko najlepsze.
To jest pyszne Jednak cena jest naprawdę duża...

Cytat:
O kurcze Przykro mi Kochana... Musi być przykre patrzeć na ich wspólne zaproszenie. A jest nadzieja, że się zejdą?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:43   #399
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
przykra sytuacja Oby zachowali się dorośle i nie robili problemów z zaproszenia drugiej strony na wesele.

Cytat:
100 dni

jutro zmiana kodu

Cytat:
Tż nie chce słyszeć o bransoletce dla mam w formie podziękowań dla rodziców - ja już nie mam na niego siły nic mu sie nie podoba co nie jest tradycyjne....
jak jest taki mądry to niech sam wymyśla, ja mam to gdzieś.... (najwyżej swoim rodzicom kupie to co mi sie podoba)
mój od razu zaakceptował pomysł na prezent dla rodziców chociaż nie jest tradycyjny nawet mogę powiedzieć, że go rozszerzył

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:43   #400
swiat_katarzyny
Zadomowienie

nie znam szczegółów, ale wiemy ze on chciałby wrócic, ona nie chce o tym słyszeć. (na pewno nie chodzi o zdradę)

Stary 2014-04-24, 13:44   #401
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
dałabym dwa oddzielne, może sie jeszcze spikną

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Co ja mam powiedzieć :
Mój S. we wrześniu zeszłego roku przytrzasnął sobie palec, paznokieć mu zszedł obecnie ma pół normalnego paznokcia, i torszkę takiej okropnej narośli a jeszcze sporo zostało do odrośnięcia i co z tym fantem zrobić ?

Ale buźkę mu za to kremuje od czasu do czasu i jakos dajemy radę
są dla mężczyzn specjalne odżywki kryjąco-wygładzające.
najtańsze to chyba inglota
a ja polecam ESSIE lub OPI

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:47   #402
Robusta
Wtajemniczenie

Ja mojemu S. ostatnio powiedziałam, że dla mnie może sie nie golić przed ślubem uwielbiam jak ma kilkudniowy zarost, a poza tym mój S. ma bródke na co dzień więc lepiej wygląda cały zarośnięty

Stary 2014-04-24, 13:49   #403
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nazwisko z Żywca pewnie zbieg okoliczności - wiele jest takich xD
To 'moja' Kasia Kopacz jest z innej miejscowości

Kasia,a kiedy chcecie dawać zaproszenia? Może poczekajcie max tyle, ile się da? W takich wypadkach miesiąc może zmienić wszystko.
Zwłaszcza, jak byli długo ze sobą, to nie zawsze te rozstania są takie 'ostateczne', zwłaszcza, że mówisz, że on chciałby wrócić.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:53   #404
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
O ja... to ja mam ideał za faceta :P
I buźkę smaruje i dba o dłonie
Mój też sam o buzię dba i dłonie też (paznokcie zawsze ładnie przycięte, krem do rąk ma na biurku, w samochodzie i w łazience oczywiście), ale przed ślubem to chcę żeby było idealnie!

A co do zarostu, ja uwielbiam mojego w takim 2-3 dniowym ale na ślub się ogoli- będzie bardziej elegancki, a w podróży poślubnej zaraz po może być już bardziej sexy
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:56   #405
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Ja mojemu S. ostatnio powiedziałam, że dla mnie może sie nie golić przed ślubem uwielbiam jak ma kilkudniowy zarost, a poza tym mój S. ma bródke na co dzień więc lepiej wygląda cały zarośnięty
Zazdroszczę Ci uwielbiam zarost u faceta, ale mój tż ma taki wąski cienki jak muszkieter wiec lepiej niech się goli ;-)
Opium współczuję paznokci, co ona w ogóle nawyrabiala Ci tam.
Dziewczyny poza tym budzi się we mnie chyba potwór w sukni ślubnej :-o uznałam nawet ostatnio plan mini zemsty. Już kiedyś wspominałam że moja kuzynka jak brała ślub to przyszła do mnie do domu zawołała wszystkich do pokoju po czym uroczyście wręczyła moim rodzicom zaproszenie a do mnie odwróciła głowę i powiedziała. " Sory kuzynostwa nie zapraszamy ", miałam wtedy 24 lata. Żeby było śmiesznie to ta sama kuzynka dopytywala się pierwsza kiedy biorę ślub bo by się chętnie pobawiła :@bezczelność!! No i wymyśliłam że pojadę do jej rodziców dać zaproszenie, a do niej odezwę się przynajmniej 2-3 tyg.później niech chociaż trochę się pomartwi czy ją zaprosze, podłe bardzo???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:03   #406
Robusta
Wtajemniczenie

Kasia
ja to bym jej wcale nie zapraszała :P

Stary 2014-04-24, 14:04   #407
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To 'moja' Kasia Kopacz jest z innej miejscowości

Kasia,a kiedy chcecie dawać zaproszenia? Może poczekajcie max tyle, ile się da? W takich wypadkach miesiąc może zmienić wszystko.
Zwłaszcza, jak byli długo ze sobą, to nie zawsze te rozstania są takie 'ostateczne', zwłaszcza, że mówisz, że on chciałby wrócić.
na pewno damy im tyle czasu ile sie da... nawet pod koniec czerwca możemy ich zaprosić trzymam kciuki za nich bo to naprawde fajni ludzie i fajna para....

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Kasia
to do mnie?
ale dlaczego nie?
Stary 2014-04-24, 14:05   #408
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci uwielbiam zarost u faceta, ale mój tż ma taki wąski cienki jak muszkieter wiec lepiej niech się goli ;-)
Opium współczuję paznokci, co ona w ogóle nawyrabiala Ci tam.
Dziewczyny poza tym budzi się we mnie chyba potwór w sukni ślubnej :-o uznałam nawet ostatnio plan mini zemsty. Już kiedyś wspominałam że moja kuzynka jak brała ślub to przyszła do mnie do domu zawołała wszystkich do pokoju po czym uroczyście wręczyła moim rodzicom zaproszenie a do mnie odwróciła głowę i powiedziała. " Sory kuzynostwa nie zapraszamy ", miałam wtedy 24 lata. Żeby było śmiesznie to ta sama kuzynka dopytywala się pierwsza kiedy biorę ślub bo by się chętnie pobawiła :@bezczelność!! No i wymyśliłam że pojadę do jej rodziców dać zaproszenie, a do niej odezwę się przynajmniej 2-3 tyg.później niech chociaż trochę się pomartwi czy ją zaprosze, podłe bardzo???

Ja bym tak zrobiła i dałabym zaproszenie jak ona będzie przy tym, nie uważam że podłe. A zobaczyć jej minę?? Bezcenne!!

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:05   #409
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

swiat_katarzyny współczuje ale zgadzam się z Dotką że jak się tylko da to poczekać może faktycznie coś się zmieni na plus i się pogodzą

Mój TŻ na szczęście ma ładne dłonie i paznokcie ale przed ślubem na pewno jakiś zabieg jeszcze zrobimy żeby były jeszcze piękniejsze co do zarostu to jak już ma to mały więc często golić się nawet nie musi

Mam takie pytanie do tych kobitek co mają strzelające tuby, jaką kupowałyście długość i ile sztuk???
Stary 2014-04-24, 14:05   #410
Opiumalfa
Zakorzenienie

MOj powiedzial ze pojdzie na manicure, nawet sie nie zajaknal.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:07   #411
ijaa
Zakorzenienie

A za DWA DNI o tej porze będę na krześle makijażowym siedzieć..

Lekko w biegu, ale jestem

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
witam się na 2 dni przed ślubem!

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Witam się i ja! Do ślubu zostały dwa dni, bardzo się cieszę! Nie mogę się doczekać aż wrócę do domu już jako żona.
Dzisiaj byliśmy na giełdzie kwiatowej, hortensje kupione. Obawiam się czy wytrwają do soboty, ale ponoć tak. Kupiliśmy jak się okazuje za mało kwiatów, jeszcze nie obyło się bez spięć niestety. Znajoma, która miała mi dekorować powiedziała, że nie będzie mogła dopilnować dekoracji w sobotę rano i teraz nie wiem co mam zrobić. Przecież moja świadkowa musi być ze mną a nie latać po kościele i sprawdzać czy wszystko wygląda okej.
Na szczęście mam już zaoferowaną pomoc od znajomej, która robi bukiet. Nie wiem jak ta sytuacja się ostatecznie rozwiąże, ale powiem Wam, że nie denerwuje się AŻ tak bardzo. W końcu czy kościół będzie piękny czy tylko ładny to wezmę ślub ze swoim ukochanym!
Dzisiaj odbiór sukni i będę miała robione paznokcie.
Ja pierdziule, co za ludzie. Umawiasz się z kimś, a on Ci na dwa dni przed, że jednak nie. Szlak mnie trafia na takie zachowanie.

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
przyjemnego urlopu
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
To już zaraz, wypiję dziś swoją Fortunę, w moim nowym pokalu za Was nasze Sobotnie PM! Ależ chciałabym być an Twoim ślubie Kochana
Zapraszam, zapraszam Kochana. Jeszcze zdążysz.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ijaa Uwielbiam Twoje relacje

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
stres już jest?
co planujecie w kartonie na stół dla dzieciaków?
Stresu brak - z nami serio jest chyba coś nie tak.
A jeśli chodzi o stół dzieciaczków to chcemy położyć na nim wielki karton i.. kredki, żeby najmłodsi mieli chodź taka rozrywkę.

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ijaa, miłego urlopowania. Tylko nie wciągnij się w nałóg alkoholowy i pamiętaj o ślubie
Dzięki.
Właśnie.. mam nadzieje, że mi ktoś o slubie w sobotę przypomni, bo z moim zakręceniem to wiecie..

My od rana aktywni. Zakupy, byliśmy też w USC zapytać o kwestie organizacyjne. TŻ zaliczył fryzjera. Niedawno zjechaliśmy do domu i zaraz znów wychodzimy: do drukarni wydrukować 'plan' stołów i ja do fryzjera.

Pogoda cudowna w Łodzi, zamawiam taką na sobotę.

Ogólnie bardzoooooooooo pozytywnie, wszystko po kolei, stresu brak.
Wpadnę wieczorkiem.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:07   #412
Robusta
Wtajemniczenie

znaczy Kasia1201
pisałam o tej kuzynce

Stary 2014-04-24, 14:09   #413
Opiumalfa
Zakorzenienie

Poprawiłam te paznokcie. Zostawiłam tylko serdeczny.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:11   #414
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
znaczy Kasia1201
pisałam o tej kuzynce
juz doczytalam

Cytat:

100 razy lepiej
Stary 2014-04-24, 14:12   #415
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Kasia
Miałam taką ochotę ;-)

Cytat:
Ja bym tak zrobiła i dałabym zaproszenie jak ona będzie przy tym, nie uważam że podłe. A zobaczyć jej minę?? Bezcenne!!
Niestety nie mieszka z rodzicami więc pewnie nie będzie przy tym, ale może szczęście mi dopisze i przyjedzie akurat. W końcu nie muszę być przygotowana na zapr jej skoro idę do jej rodziców :-D

Stary 2014-04-24, 14:24   #416
Panna Izabela
Zakorzenienie

Przede wszystkim: dziękuję, za zainteresowanie moim 'problemem', jesteście Kochane

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
dla mnie bardzo dobry pomysł, u nas też będą "mało ślubne" prezenty
a można wiedzieć, jakie?

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Wszystko zależy jaki budżet chcecie przeznaczyć o ile serwis obiadowy dobry można kupić w przytsepnej cenie , tak "plazme" żeby kupić dobrą to trzeba już trochę wydać. Nie dokońca wiem że masz na myśli pod pojęciem plazma - teraz chyba są telewizory ledowe.
Ja jestem zdania że sprzęt powinno się kupować dobrej jakości . Moja teściowa kupiła sobie tak tv na jakieś promocji w markecie i owszem działa ale jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia , więc ja bym odradzała kupowanie takiego prezentu.
My mamy plazmę za 1500zł, ale widzieliśmy już w tej samej jakości tańsze, za 900zł, rodzicom tż się podobały. Oni mają stary telewizor, dosyć mały, a programy mają w hd (chociaż ich telewizor tej jakości nie ma, więc płacą za nie bez sensu). Za to moim rodzicom popsuł się tv i pewnie by też chcieli, ale jak znam tatę to tuż przed ślubem sam kupi i co ja wtedy zrobię z dwoma telewizorami ?? A mama mówiła o zastawie, widzieliśmy za 900zł ładną, elegancką. Przydałyby się im, tylko nie wiem, czy to nie za mało ślubne i czy nie chcieliby dostać tego samego....

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Niestety nie ukniknę "ja mam", podchodząć półpraktycznie, barnsoletki dla mam, a dla tatusiów scyzoryki z grawerem na ostrzu, na pewno przydatne i leżeć na półce nie będą, a grawer zostanie im na zawsze.
wybaczam, i tak masz coś oryginalnego mój tata niestety noży/scyzoryków ma z tysiąc, ciągle coś zamawia nowego (maniak), za to moja mama ma bransoletek i innych biżuterii baaardzo dużo, a rzadko nosi. Teściowa by się za to mogła ucieszyć
Myśleliśmy też o jakimś wyjeździe (choćby spa), ale rodzice tż się nie ruszą z domu
Tż też nie chce słuchać od swoich rodziców 'a po co to kupiliście, przecież mamy, nie trzeba było...' - nie umieją przyjmować prezentów kompletnie, a tż to wkurza.
Zanudziłam Was pewnie po prostu to dużo kasy, a nie chcemy zrobić przypału jakiegoś.. Zastanawiałam się też nad alternatywą zestawu obiadowego, jakby Wam coś przyszło do głowy, dajcie znać

Cytat:
Co do chrzestnych to ja mam siostrę od mamy i brata taty, mój chrzestnego ma brata od taty ale niestety chrzestna to jakaś koleżanka mamy tż jak już pisałam. Z trójką chrzestnych mamy bardzo dobry kontakt
Ja mam chrzestną siostrę mamy, mamy kontakt bardzo dobry, zamierzam jej jakoś tuż przed ślubem dać prezent sama (lub tuż po), w tajemnicy, bo reszcie chrzestnych nie dajemy Za to chrzestny to kuzyn mojej mamy i mówię mu tylko 'cześć' 2x w roku, tyle go widzę (chyba się mnie... wstydzi ). Tż chrzestnych to ledwo zna, chrzestny do tej pory się nie zjawił na jego 18-stce (obiecywał, a minęło kilka lat), a chrzestna, też od strony taty (bo to rodzeństwo jego taty) mieszka chyba gdzieś daleko...

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja mojego Tż juz zapisałam do kosmetyczki na czwartek przed slubem. Ręce w dniu slubu muszą być ładne. Czasem jak oglądam zdjęcia to nie wiem o czym myśleli ale nie ma nic gorszego niż brzydkie ręce w dniu własnego ślubu.
Tż już uczulam od jakiegoś czasu aby nie ścigał rękawiczek w pracy i codziennie kremował i nawilżał dłonie.
Mój tż kremuje sobie ręce, ja mu robię też peeling i maseczkę do dłoni z Perfecty, bardzo to lubi po mu tym masuję dłonie, a on leży i wypoczywa ale z twarzą oboje mamy lekkie problemy, a on nawet twarzy nie chce myć

Cytat:
może się zejdą jeszcze... W każdym razie oby oboje byli na weselu!
Ja dlatego nawet mojej świadkowej, która mieszka z facetem i jest z nim 1,5 roku, daję zapro z osobą towarzyszącą, bo nie wiem, czy by się nie rozstali (poza tym jak dla mnie ona może spokojnie przyjść bez niego, i tak go nie lubię). Tylko narzeczonym i parom z dłuższym stażem niż my dajemy zaproszenia spersonalizowane

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie co musisz czuć, bo i my mamy znajomego księdza, który nam ślubu udzieli i nigdy nie dopuszczałam myśli, że go nie będzie
przyłączam się - też bym się załamała, ślubu udziela mi wujek, na szczęście już sobie pozałatwiał wszelkie wolne

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poza tym budzi się we mnie chyba potwór w sukni ślubnej :-o uznałam nawet ostatnio plan mini zemsty.
Ja to bym zrobiła tak jak ona - powiedziała, że kuzynostwa nie zapraszamy nie zaprosiłabym jej wcale

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:32   #417
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
To typ człowieka, który musi się pokazać - wszystko najlepsze.
sheridans jest przepyszny jednak na wesele bym go nie kupowała.

Cytat:
oj jaką ja katorge z moim przechodze, on twierdzi ze z zarostem wygląda fajnie a ogolony wyglada jak goła dupa, ja natomiast odwrotnie, ogolonego go lubię a nieogolony dla mnie jak stary dziadek. ile ja sie go naprosze żeby sie ogolił chociaż na niedziele

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-24, 14:34   #418
kasia1201
Rozeznanie

Panna Izabela kusisz ;-) niestety całe kuzynostwo jest tutaj " na kupie " i wiedziałaby że tylko jej nie zaprosiłam. No i wujek z ciotką pewnie też by focha walneli i nieprzyszli

Stary 2014-04-24, 14:40   #419
ysia
Zadomowienie

Cytat:

teraz jest super!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:41   #420
cude
Zadomowienie

sensuall, śliczna!

Lussija, kupujemy wino (20 butelek/120 osób) i pewnie piwo.

Elrosa, dzięki za odp. Ślub też na 16?

swiat_katarzyny, nie martw się . Lepiej teraz niż później. Może nie na zawsze

kasia1201, ja też bym jej nie zapraszała
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości