|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
czarna, gratulacje!!!
Lady, meneq dla tzow Waszych. Faajnie Wam Ja dzisiaj na dobry poczatek weekendu klotnie z moim zaliczylam, takze hope oj tam oj tam, mysle, ze przesadzasz Dialog z pstryczkiem mnie rozwalil Pstryniu, hope chyba predzej miala na mysli TO Chociaz wcale nie uwazam, zeby jej dieta potrzebna byla
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-04-26 o 15:09 |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie, jak wygladaja wizyty u logo w ramach tej akcji? Bo my tez chodzimy, ale poza tym.
MENEQ, oby tak zostalo!! IFFONKA, to w koncu powiedzialas? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze poprawilam humor, do uslug
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec u logo....pani siadla sobie z Antoniem na podlodze i kazala wyciągać mu z takiego kosza,zabawaki...auto, krowe, owce, misia...itd. -maly wszystko pięknie pokazywał...potem bawila sie z nim, pytala gdzie mis ma nosek..oko itd. potem dała te drewniane buzle z biedry z wymiennymi zwierzatkami i z tym tez pięknie sobie poradzil. W międzyczasie przeprowadzala wywiad ze mna, co Antonio mowi, czy nas umie zawolac: mama, tata.czy pije z butli itd..mnóstwo pytań. No i tak. ...najlepiej gdyby odzwyczajac od smoka..butli i niekapka-czyli od wszystkiego co wymusza odruch ssania. Bo najlepiej dziecko cwiczy gdy uzywa języka i warg. Czyli picie z normalnego kubka(ewentualnie ze słomki..choc i to tez nie tak dobre..bo tez sie ssie) .
Ponadto czytać dużo książeczek i rozmawiać...mówiąc wyraźnie np.:daj! Bach! pa pa! Tzw. "kąpiel.słowna" Itd. no i starać się już oswajac z nocnikiem...na początek sadzac do siusiania po spaniu i po drzemce...no i napewno jeszcze duzo ale na chwile obecna nie pamiętam. Na pewno jeśli nie zacznie więcej mówić do ok 18-20 miesiąca, niż mówi teraz, to udac się do logopedy oraz na badanie słuchu. Aha i w miare możliwości sprawdziła wędzidełko....jest ok, aczkolwiek ono ma ogromne znaczenie(czasem sie je podcina).generalnie wizyta trwała prawie godzinę, było milo i sympatycznie, i naprawdę fajnie ze ktos taka akcję zorganizował. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-26 o 16:23 |
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie szwagier coś to szwagierka dobrze ta rodzina ma z Tobą przedstawicielem handlowym ![]() Cytat:
![]() A u mnie humor ciut lepszy, chodziło o mamę i podejście do zajmowania się Hanią...
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
no to u neti podobnie jak u mnie, tylko że w moim przypadku nie było warunków do zabawy z nim.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
BOKEH, co jest?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my już w domu Hania jak zobaczyła zabawki to aż piszczała tak samo z tatusiem![]() chociaż na hasło pieski, już stała przy drzwiach;p a mój Mąż na medal się spisał. chałupa błyszczy i uwaga, umył okno! pstryczku mam awizo ![]() a z babcią już jakby lepiej. mówi już, chociaż ciśnienie 140/150 Tata latał po szpitalu za lekarze 2h ale się nic nie dowiedział, bo przecież czasu nie mahje brawa dla Poli! czarna gratulacje!! Lady zdrowia co do komputerów, ja lenovo, Tż samsung hope współczuję Ci tej całej sytuacji:/ Deli o kurde ale to wszystko skomplikowane z ta operacją ![]() bokeh co się dzieje? ![]() iffonka ale super, że razem z Siostrą w ciąży jesteście meneq brawa dla Tż ![]() i wklejam Wam śpiocha godzina 9 rano;p
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-04-26 o 20:08 |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2923 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dziś byłam w pracy do 15.30. U nas dziś pogoda do d... Jak jutro tak będzie to się wkurzę bo mamy wreszcie z mężem razem wolne i do parku chcieliśmy jechać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla męża. Anioł. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My nie mamy się kiedy kłócić bo tak mało się widzimy ostatnio ![]() Cytat:
dla męża. Fajny ten Twój śpioch
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael
U nas ok, TŻ normalny, nawet mnie specjalnie wkurza, czyli wsio z nim ok. Ze strony t. pierwsze żale pt. "ja nie wiem jak to teraz będzie". No i oczywiście problem z pogrzebem bo nie mam z kim Dadoliniego zostawić. Elllmi może wyskoczysz w poniedziałek na dwie godzinki?
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Black, jak Twoja siostra się czuje? Na kiedy ma termin? Moja siostra ma na 20 maja. Ostatnio jakieś bóle miała i już myśleliśmy że rodzić będzie.
A wiedzą jaka płeć??
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł
az zaczne strzelac przed właczeniem komputera, która kolejna a ja wiem, czemu dziewczyny tak celują- ubranka beda miec dostoswoane do pory roku ![]() CZARNA, z tego miejsca ogromne gratulacje ![]() Cytat:
wlasnie na takiej zasadzie ja młodego ucze- po kilka razy powtarzam, pokazuje, a potem jemu kaze, do skutku az załapie- jak tresura szczeniaka Cytat:
![]() jak mają taką nauczycielke, to nie moegło byc inaczej Cytat:
![]() HOPE, zeby Ci niegdy do głowy nie przyszło zgadzac sie na mieszkanie z nią. Bo Cie zatruje....... YELLOW, powiem szczerze, bardzo Ci wspólczuje wszystkiego po kolei.... Nie dosc, ze z tz roznie, nie dosc ze rodzina raczej nie za bardzo pała checią pomocy i jeszcze dobija slownie to i t. potrafią swoje dołozyc..... Przytulam mocno LADY, zdrowka dla Waszej trójeczki MENEQ, a widzisz, dobry i taki krótki wyjazd ![]() KIJA no nie zartuj, ze CSI zapachniało DELI, kurcze, niezbyt łatwa decyzja MISIAEEL, ale Hania padła pogoda chyba, bo ja po dwóch kawach srednio kumata byłam ![]() SILVER, trzymam kciuki za jutrzejsza pogode i udany dzien w trójke PSTRYNIU, ales dowaliła Hope MAŁA, mam nadzieje, ze kasa Wam nie przepadnie ![]() MARSI, czym nas bedziesz wodzic na pokuszenie? jakie smaki? IFFONKA, ale sie zgrałyscie z siostra ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- NETI, Tyś z Sulejówka? a u nas dzis noc jak marzenie, przespana
|
|||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiaaa..si, a cio?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2929 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
polecam 17 maja, fajne dzieci są ![]() Sylwia, zacytowałam cię i sowo honoru - nie wiem, w związku z czym chciałam odpowiadać nieraz tak mam - czytam, zaznaczę wielocytowanie a potem nie pamiętam co chciałam |
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwia brawa za nockę! chciałam Wam jeszcze zaznaczyć, że w końcu widać, że mojemu dziecku rosną włoski ![]()
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46193496]
Sylwia, zacytowałam cię i sowo honoru - nie wiem, w związku z czym chciałam odpowiadać nieraz tak mam - czytam, zaznaczę wielocytowanie a potem nie pamiętam co chciałam pewnie o tym, ze napisałam, ze zaczne co wieczór zgadywac która nastepna ![]() Cytat:
dziekuje pociesze Cie, moja kuznka była łysolkiem chyba do 2 lat, teraz ma 18 i włosy tak piekne, długie i geste, ze mogłaby ze 3 dziewczyny obdzielic |
|
|
|
|
#2932 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje !!! Cytat:
Cytat:
dla męża ![]() Cytat:
Moja bratowa też teraz jest w ciąży, koleżanka urodziła tydzień temu, fajnie jak tak grono dzieciatych wśród bliskich się powiększa. A Wy jeszcze będziecie mogły razem przeżywać te same momenty w praktycznie tym samym czasie, cudownie ![]() Cytat:
![]() Dobrze że z babcią lepiej Cytat:
![]() U nas dziś pogoda paskudna, więc pojechaliśmy na zakupy, oczywiście najbardziej obkupiona Julka, niecałą godzinę pochodziliśmy z nią i szybko kupiliśmy kilka kapelusików bo nic nie miała takiego od słońca a potem mąż ją wziął w nosidło na spacer (tu deszcz akurat dobrze działał, usypiająco ) a ja chodziłam po CH. I dopiero na sam koniec kupiłam sobie kostium kąpielowy i 2 staniki do karmienia firmy Alles. Wreszcie znam rozmiar i będę mogła już kupować przez internet, wcześniej się bałam zaryzykować.
|
||||||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46193496]polecam 17 maja, fajne dzieci są
![]() Sylwia, zacytowałam cię i sowo honoru - nie wiem, w związku z czym chciałam odpowiadać nieraz tak mam - czytam, zaznaczę wielocytowanie a potem nie pamiętam co chciałam 10 też fajne ![]() Cytat:
oo ja też....! ale przybiła gwoździa ![]() może potem opisze w klubie Dziewczyny pytanie mam w sumie dwa :P Pierwsze jak kupowałyście kaloszki dla dzieci to jakie/gdzie? bo kurcze ulubioną zabawa Hani jest wchodzenie w kałuże - oczywiście te największe ale nie wiem gdzie kupić![]() A dwa MOŻE 16-17 maja bedę w Warszawie. Tylko nie wiem tam nic co i jak może któraś chciałaby się spotkać :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Hania w hustawce boska
![]() ![]() Ale mielismy dzis udany dzien ![]() Tzn zwykly taki, zadnych fajerwerek, ale Kuba byl taki cuuudny, ze och Broil jak zwykle, ale taki pocieszny, rozesmiany, kochany ze aaach!! Babeczki w sklepie rasowo zaczepial ![]() I dowiedzialam sie dzis, ze piesek robi "ha ha ha" - to juz calkiem blisko "hau" ![]() A jak sie jaral nowym sprzetem piaskownicowym!
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Ogląda któraś Twoja twarz brzmi znajomo? Ale Skrzynecka dała czadu
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z humorem juz lepiej? Kija, ja ![]() Fakt, Skrzynka od dawna wymiata! Dla mnie ona potrafi wszystko! |
|
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
Ależ dziś dzień. Musieliśmy zrobić zakupy, a że auta brak to trza było iść pieszo. Do większego sklepu którego byśmy nie wybrali mamy ok. 40 minut drogi (niby w śródmieściu mieszkam, aha). Od rana padało, potem przestało i wisiały nam takie czarnuchy nad głowami strasząc. No ale nic, wzięliśmy osłonę na wózek na wszelki wypadek, parasola brak, i idziemy. Doszliśmy, zrobiliśmy zakupy, jakoś udało się to załadować do wózka okazało się że w międzyczasie popadało ale już ok. Odeszliśmy sobie jakiś kawałek i co? Przyszła wielka burzowa chmura, całe niebo zaszło i lunęło. A my na środku chodnika gdzie ani w jedną ani drugą stronę nic żeby się schować. Dziewczyny, to było oberwanie chmury. Wróciliśmy do domu to ja miałam mokre wszystko łącznie z bielizną, chleb przemoczony tylko Oli suchy i ucieszony masakra. A że wszystko to miało miejsce krótko po tym jak t. próbowała wytłumaczyć że bez samochodu da się żyć... No jasne że się da. Ale to nie znaczy że jak się go ma to należy go oddać na zniszczenie. Jestem zła głównie na siebie, bo miałam na to nie pozwolić no ale mniejsza o to. Nie wiem co robić...Natomiast mój synek wszystko wynagradza, bo to jaki on jest cudowny Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-04-26 o 22:53 |
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
#2940 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wizyty w Warszawie, to jeśli dojdzie do skutku to ja bardzo chętnie się spotkam jeśli będziesz mieć ochotę (wiem, że jestem tu dość nowa i mało mnie jeszcze znacie). A wiesz w jakich okolicach Wawy byś była? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Ja dzisiaj na dobry poczatek weekendu klotnie z moim zaliczylam, takze

tak samo z tatusiem
Tata latał po szpitalu za lekarze 2h ale się nic nie dowiedział, bo przecież czasu nie ma

Można się od tego jakoś odwołać? Fewciu?
Także mam nadzieję, że to co mówią to prawda 
nieraz tak mam - czytam, zaznaczę wielocytowanie a potem nie pamiętam co chciałam
no i z tej okazji mam w domu całą torbę papierzysk