|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam od gina, chcial mnie do szpitala polozyc na kroplowke i porzadne nawodnić z powodu tego cisnienia i chcial dac l4 ale powidzialam,ze u mnie w pracy jeszcze nie wiedza heheh i ze obiecuje sama sie podkuroac
przepisal jakies krople, mam pic duzo i musze sie ruszac bo ruch pomoga w załączeniu moje trzecie szczescie |
|
|
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Musimy go z mężem w dwójkę ubierać, bo już taki marud płaczliwy i rączką mi pokazuje że chce mleczka, trze oczy. Mężowi robi papa i przesyła buziaczki. Kładziemy się, uu i śpi ![]() Cytat:
![]() Michał dziś dmuchał dmuchawce, cały zapluty wrócił do domu. Byliśmy też oglądać fontanny, bardzo mu się podobało.
|
|
#3094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię że świecące literki ![]() jaki kolor ??? ja chce kupić na krzesło ale zbieram się do castoramy jak sójkaCytat:
![]() Pstryku, przyszła mi dziś paczka wyślę też pieniążki za przesyłke jutro lub w środę jesli to nie problem
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i rzeczywiscie jakie dlugie nozie! i jaka raczka sliczna, i uszko, i glowka, ooooooooooooooooooo
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kuruj się Kochana
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dluzej starcza |
|
|
|
|
#3099 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O matko z córka, co za niedojechany dzien
Najpierw wychodząc z auta przytrzasnełam drzwiami palca, myslałam, ze z bolu sie posikam.. Potem dziec zaliczyl bliskie spotkanie trzeciego stopnia z podłozem, sznit na pól czoła oby nie jaki poniedziałek i tak dalej bo niedzieli nie doczekam Dodatkowo, dziec dzis marud kosmiczny, wychodził z siebie a ja razem z nim piachem sypał wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba, psu sie oberwało szczotką, walnął mi wiaderkiem w reflektor od auta, generalnie- patrzył tylko co by złobuzowac i z miną niewinątka spoglądął na mnie i czekał na reakcje Noc za nami bez pobudki, bez jedzenia, bez picia czuje sie jak po miesiecznym pobycie w SPA ![]() koniec prywaty, nadrabiam ![]() Cytat:
Bartulo dzis z premedytacją memlał chleb po to tylko, zeby go wciskac nogą w materac w łózeczku Cytat:
U nas tez bez rozmów głownie, pokazuje paluszkiem, pytam, potwierdza mówiąc "gań" co znaczy tyle co "no matka, wiesz a pytasz, lepiej sie pospiesz" bo gan to znaczy na juz a najlepiej na wczoraj ![]() Cytat:
jak Bartulo zaczął przesikiwac 4 , tez bokami to na 5 wymieniłam, ale tez Dady i nie ma problemuCytat:
Cytat:
powylatywało mi z głowy co jeszcze miałam pisac aaa wiem, MARSI, jejku dobrze, ze kolezanka miała nosa, sprawdz to jeszcze u lekarza MENEQ, Yae ,mnie rozbraja ![]() NANCY, rób po swojemu HJE, u nas tez czwórki skompletowane, lada dzien bedą górne trójki a na dolne poczekamy troche dłuzej, ale tez sie juz bielą LENOVA, przykra sytuacja, kiedy Ty jako jedyna "świadomie " wychowujesz dziecko i kazdemu to za przeszkodą..... MISIAEEL, ale Cie Hania wycwiczy Odnosnie ubioru do spania, to u nas ciągle tylko bodziak z długim, ja sama w krótkim rękawie spie ale przykryta po sam nos, zresztą ja zawsze sie przykrywam tak,ze tylko oczy widac
|
|||||
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chlonnoscia podobno
![]() Cytat:
Ja jak bylam w ciazy nie moglam ogarnac, ze takie kilkutygodniowe malenstwa maja widoczne raczki, nozki, glowki, itp. Chyba mi sie wydawalo, ze ujrze tam kulkę z tykajacym sercem i nic wiecej ![]() Cytat:
![]() Łączę sie w bolu
|
||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
MARSI, jak obiecałas tak rób, kuruj sie!
Jejku, jaki piekny mały cud az wspomnienia wróciły..... |
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Sylwietta - brawa za nockę! Nam się jeszcze taka nie zdarzyła I mam nadzieję, że jednak doczekasz weekendu, bo uwielbiam, jak piszesz.Tz robi pasztet. Znowu. A na jutro na obiad szczupaka w sosie cytrynowym Luuuubię!
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno wiecie, ze od wczoraj do niedzieli w Rossie jest -49% na tusze, cienie, evelinery i kredki?
Od nowego tygodnia bedzie -49% na kosmetyki do ust i paznokci. Tak tylko przypominam ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ja tez kocham posty Sylwii!!! ![]()
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załuje ze przespalam zeszly tydzien bo chcialam jakis dobry roz |
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
wez juz nawet nic nie mow
![]() ostatnio myslalam intensywnie nad tym, czy by sobie palca nie odciac co by miec chwile spokoju |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i vice versa! smacznego pasztetu jakkolwiek to brzmi
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Konto usunięte
|
Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/
nie czytam, nie mam sił (chociaż wizaż od kilku h właczony z nadzieją Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MARSI, u nas jak właczony TV jest to bierze pilota i przełącza pewnie, ze nie
|
||
|
|
|
#3115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego. Daria na początku też chciała deptać kwiatki ale powiedziałam jej że nie wolno, ze kwiatuszki się wącha a nie depta i już więcej nie psociła tylko ładnie szła Cytat:
Cytat:
Jak ja się pytam: "Daria kochasz mamusie?" , to Daria kiwa głową TAK. A ja mówię "a pokaż jak mocno kochasz mamusie" to ona biegnie do mnie i mocno mnie przytula i daje buzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzce jak się nie podoba piosenka to kiwa głową na "nie" i robi "yyy" Cytat:
Najgorzej jest rano. Ja bym jeszcze poleżała a ona już ciągnie mnie za palucha i chce iść. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245] Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]![]() dla Dorotki
|
||
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46222245]Witam się znów z mega zapaleniem spojowek, ledwo widzę, jutro lekarz ;/
Z frontu - Dorotka dzisiaj chyba wreszcie calkiem zaskoczyla, sama chodziła po domu, a jak na tyłek się wywaliła to z zacieszem i tak jak to robi bawiąc się [/QUOTE]znow???????????? kurde ![]() brawa dla Dorki!!! |
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowności!!!!! Moja Amelka dziś nauczyła się nowego słowa: raz :P tak śmiesznie je wypowiada, moja malutka Jeju laski, tak mnie wkurzają ludzie czasem, dzwonie do kolesia od oczyszczalni przydomowej, zeby mi wysłał wykaz dokumentów, które musze mu przywieźć a ten olał sprawe;/ co Ci ludzie mają tyle roboty? ze zapominają? przecież bym od niego kupiła tą oczyszczalnie, a ona nie kosztuje 100zł;/ dziwi mnie takie olewcze podejście.
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi- cuuudowny Skarb <3 i proszę się oszczędzać !!!
Szaja- współczuje zapalenia spojówek ;/ no i brawa dla Dorci !! ![]() Ultra- zazdroszczę, że udało ci się z mamą dogadać. Niestety moja nie umie rozmawiać , nie umie słuchać. Też miałyśmy lepsze relacje...jak mieszkałyśmy oddzielnie także tego ;/ Nancy- ja też bym zrobiła tak jak mówisz i olała gadanie mamy . Moja Blanka też ciągnie mnie za palec i prowadzi i pokazuje co chce. Ciut męczące ![]() Czy Wasze dzieci też puszczają takie głośne bąki???? ![]() Blanka od jakiegoś miesiąca, co noc tak bączy że czasem się zastanawiam czy to nie tż :P ale kilka razy się wypięła do mnie i miałam bezpośredni dowód... NIe wiem czy to jakiś zły objaw czy kwestia dużej ilości jabłek w diecie? Dziewczyny wymiękam. Znowu doświadczyłam przykrości ze strony rodziny. Tzn rodziny tż. Brat tż ma dwójkę dzieci,5 i 10 lat. Więcej dzieciaków nie planują chyba. Ogólnie kasy mają sporo . Jego żona jest Blanki chrzestną. A on ma charakter jak ten dziadek z opowiesci wigilijnej -zgorzkniały, marudny ,skąpy, czepialski itepe. Jakiś czas temu jego żona mówiła, że na strychu u teściowej stoją dwie spacerówki parasolki po ich dzieciakach9zbierają kurz już jakieś 4 lata) i że jak zechce żebym wzięła dla Blanki. Dzisiaj akurat byliśmy u teściów i poszlismy obejrzeć te wózki, jeden calkiem ładny . Więc wzieliśmy na dól i posadzilam w nim Blanke i zrobilam jej fotke po czym wysłalam do szwagierki z zapytaniem" to jak możemy pożyczyć"? a ona do mnie że może mi go sprzedać za 50 zł. Znają naszą sytuacje finansową, ja chciałam odmowic ale tesciowa kazała napisac że sie zgadzam ona im da kase. Więc napisalam OK. Potem teściowa dostałą telefon od synalka " czemu ty zarządzasz moim mieniem, to że u ciebie na strychu nie znaczy że masz sie rządzic"...Tesciowa sie tłumaczyła,ze jego zona sama mi wspominała wczesniej , że mi da ta spacerówke. Potem własnie ja dostalam esa od szwagierki ze jeszcze ma osłone na nozki do tego wózka i czy chce ( w sam raz na lato !) powiedziałam, że dziekuje ale nie chce już tego wózka. A ona z tekstem "to odstawcie go na miejsce"..... Az mi łzy w oczach stanęły. Nie rozumiem takiego zachowania , do tej pory żyli z nami w zgodzie, jeszcze na swięta u nich bylismy ( co prawda nazwali nas sztywniakami bo nie pijemy i że Blanka ma zlych rodzicow bo nie dają jej słodyczy-ale taki ich charakter) a wyładowali się na nas tylko dlatego chyba, że ostatnio poprztykali się z teściami i są zazdrośni, że my z nimi żyjemy w zgodzie.... Przepraszam, że znów o swoich błahych problemach ale dawno nikt mnie tak nie potraktował i musiałam się wygadać
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, dzięki za pamięć
- padło mi gniazdo zasilania w laptopie, jutro dopiero do naprawy wieziemy, więc czytam Was non stop z telefonu, a z niego nie lubię odpisywać, bo nie mam dobrego słownika i wkurza mnie brak polskich znaków... Teraz jestem na PC męża, też niewygodnie, no ale mogę przynajmniej po ludzku odpisać... Bez laptopa jak bez ręki... A najgorsze jest to, że mam tam całe swoje portfolio i wniosek o dofinansowanie... ![]() Marsi, wow. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

w ogole mam bana na wszystko 

wyślę też pieniążki za przesyłke jutro lub w środę jesli to nie problem

) i się zajada kromaczami
jak Bartulo zaczął przesikiwac 4 , tez bokami to na 5 wymieniłam, ale tez Dady i nie ma problemu

I mam nadzieję, że jednak doczekasz weekendu, bo uwielbiam, jak piszesz.
Luuuubię!