Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 14:15   #3061
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Nadrabiam was

Pisałyście o otwartych oknach, troche miałam kiedyś szoka bo moja pediatra nawet w lutym na chorych badała przy otwartym oknie, ale kto lepiej wie jak ona
Kamil siedzi przy otwartym ale na noc zamykamy, bo noce są jeszcze zimne i zmienne a my śpimy całą noc

Dodaje zdjęcie Kamila w "za małym" wózku i z 2 miesiące starszym kuzynem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:16   #3062
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol

Pani ja sie zgadzam z opinia odnosnie rzes, mone skurczybyki rez male krotkie,nie wywijaja sie.

Bzinka widzialam zdjecia i oponie na kilmu blogach odnosnie tych skarpet efekt wow, tak ze czekam na Twoja opinie.

Monia OTJ hakuna matata oznacza ze jestem ponad to co widac...a ze wizaz daje opcje nie widzenia tom zdrowsza

Bylsm po zdolnosc do pracy, pani doktor pgts zdrowa Pani, cisnienie jakie wpisac,jakies dobre napisze- a cisnieniomierz lezy na stole. Nastepnie pada pytanie do kiefy byla poprzednia zdolnosc odpowiadam do X 2015 - to niech ja pielegniarki przepisza. Ku####### po co jechac przez caly Krakow ....

W zlobku dzis masakra wycie i spazmy, po hodzinie mnie pani wyciagnela telefonem ze szmaciarni i siedzialam z mala w zlobku, a wpon juz na caly dzien ....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:29   #3063
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny super się czyta jak to nasze (i inne które się balsamują ) dzieciaczki tyle potrafią mądrale..

Spaliśmy u moich rodziców ostatnio i Kamil rano poszedł pod pokój moich rodziców ale był zamknięty więc wrócił. Powiedziałam "idź zapukaj to baba Ci otworzy" i poszedł zapukał baba otworzyła. Nawet nie wiem kiedy on coś łapie, ale widze że warto sprawdzać

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Naukowcy wykazali ze mamom które nie wietrza domu ,nie otwierają okien ,nie udostępniają swiezego powietrza IQ wyraźnie spada.
a to już wiem dlaczego mój TŻ ciagle narzeka że otwieram okna, chce mnie IQ pozbyć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:33   #3064
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pisałyście o otwartych oknach, troche miałam kiedyś szoka bo moja pediatra nawet w lutym na chorych badała przy otwartym oknie, ale kto lepiej wie jak ona

jak dla mnie niedopuszczalne
i to nie chodzi mi o powietrze, tylko dla maluszkow powinno byc cieplo, przeciez je sie do badania rozbiera

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bylsm po zdolnosc do pracy, pani doktor pgts zdrowa Pani, cisnienie jakie wpisac,jakies dobre napisze- a cisnieniomierz lezy na stole. Nastepnie pada pytanie do kiefy byla poprzednia zdolnosc odpowiadam do X 2015 - to niech ja pielegniarki przepisza. Ku####### po co jechac przez caly Krakow ....

W zlobku dzis masakra wycie i spazmy, po hodzinie mnie pani wyciagnela telefonem ze szmaciarni i siedzialam z mala w zlobku, a wpon juz na caly dzien ....
no ale korona by jej z glowy spadla, by zbadac cisnienie.. nosz k... co to za lekarze

oby bylo lepiej.. biedulka mala

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Spaliśmy u moich rodziców ostatnio i Kamil rano poszedł pod pokój moich rodziców ale był zamknięty więc wrócił. Powiedziałam "idź zapukaj to baba Ci otworzy" i poszedł zapukał baba otworzyła. Nawet nie wiem kiedy on coś łapie, ale widze że warto sprawdzać
starsznie szybko lapia
fajniutki Kamilek

pisalam niedawno jak M. kurki karmil a na spacery dopiero od niedawna chodzimy na nozkach, i M. juz zalapal co to sa buciki - M. przynies busiki - i on przynosi i rozsiada sie by mu je zalozyc, a pozniej leci pod drzwi

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
a to już wiem dlaczego mój TŻ ciagle narzeka że otwieram okna, chce mnie IQ pozbyć
Stary 2014-04-29, 14:45   #3065
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol

Pani ja sie zgadzam z opinia odnosnie rzes, mone skurczybyki rez male krotkie,nie wywijaja sie.

Bzinka widzialam zdjecia i oponie na kilmu blogach odnosnie tych skarpet efekt wow, tak ze czekam na Twoja opinie.

Monia OTJ hakuna matata oznacza ze jestem ponad to co widac...a ze wizaz daje opcje nie widzenia tom zdrowsza

Stary 2014-04-29, 14:51   #3066
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

LunaO
dla Tz no ZEBY cie IQ pozbawiac

NESTELLE
- wspolczuje Kupy Buraczkowej
Jak bylam mala ok 3-4 latka - to po zjedzeniu i skorzystaniu z Wc / krzyczalam na caly Dom ZE DUP....a mi pekla - wszystkich na nigi postawilam - nio ale za mala bylam by skumac 1 z 2

Dobra tez cos dla siebie zrobilam
Ide dzis do kolezanki na brwi z henna i jakas semi cos tam z rzesami
- obym byla Piekniejsza niz Jestem

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 14:56   #3067
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
krzyczalam na caly Dom ZE DUP....a mi pekla - wszystkich na nigi postawilam - nio ale za mala bylam by skumac 1 z 2

Kocham Cie Emilianku <3.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:14   #3068
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Kasia ju mejd maj dej tu sie witasz z nad loda,tu Ci dupa peka...a to dopiero popoludnie
Stary 2014-04-29, 15:19   #3069
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kasia ju mejd maj dej tu sie witasz z nad loda,tu Ci dupa peka...a to dopiero popoludnie
No dokładnie! ;-)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:44   #3070
jolanT
Zadomowienie

hej

Moderna- jeszcze raz tutaj- dziekujemy za nasze roczniaki w projekcie
szkoda, że nie wszystkie mamy wysłały zdjęcie roczniaka..
(można prosić zdjęcie na maila- na pamiątkę?/ aa juz mam! czytasz w moich myślach :P dzięki wielkie!)
hmm niektórych dzieci nie poznaję tam :P

Lunka-
tak, dzieci potrafią nas naśladować jak ćwiczyłam ostatnio brzuszki i się zasapałam to Ewa chodziła dookoła mnie i sapała razem ze mną albo np. chucha na ciepłe bo wie, że mama też tak robiła

ale sie wczoraj męczyłam, zasnęłam koło 2 bo znowu miałam atak rwy tym razem już prawie do łydek i z obydwu stron! chyba musze do specjalisty ehh..

Moderna- Ewa tez mi butki podaje do ubrania.. czasami nawet dwie pary na raz chce ubierać teraz ma fazę na zdejmowanie skarpetek i wrzucania ich za łóżko..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2014-04-29 o 15:47
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 15:50   #3071
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- jeszcze raz tutaj- dziekujemy za nasze roczniaki w projekcie
szkoda, że nie wszystkie mamy wysłały zdjęcie roczniaka..
(można prosić zdjęcie na maila- na pamiątkę?)
hmm niektórych dzieci nie poznaję tam :P

Moderna- Ewa tez mi butki podaje do ubrania.. czasami nawet dwie pary na raz chce ubierać teraz ma fazę na zdejmowanie skarpetek i wrzucania ich za łóżko..
godzine temu wyslalam wszystkim na emaila, mam nadzieje, ze doszlo, sprawdz jeszzce w folderze spamu, czesto tam trafiaja
chetnie, mimo, ze grafik ze mnie kiepski, to jakos nawet wyszlo

szkoda ale przypominalam jak tylko moglam, przynjamniej sie staralam

hehe.. slodkie te nasze dzieci
az musze zagladnac za lozko, bo szukam kilku skarpetek
Stary 2014-04-29, 15:50   #3072
Villga
Zadomowienie

A co to za projekt z roczniakami? ?
Stary 2014-04-29, 15:52   #3073
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie wczoraj męczyłam, zasnęłam koło 2 bo znowu miałam atak rwy tym razem już prawie do łydek i z obydwu stron! chyba musze do specjalisty ehh..
.
ojejjj a podejrzewasz od czego to?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
tak, dzieci potrafią nas naśladować jak ćwiczyłam ostatnio brzuszki i się zasapałam to Ewa chodziła dookoła mnie i sapała razem ze mną albo np. chucha na ciepłe bo wie, że mama też tak robiła

.
Stary 2014-04-29, 15:53   #3074
Agateczka*
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękujemy za kciuki.
Już po neurologu jestem zalamana mój swiat się zawalił. Może napisze więcej jak wrócę do domu. Jest źle tyle napisze. I mamy chora służbę zdrowia czy jakkolwiek to nazywając że nikt do tej pory nam nie pomógł...
Stary 2014-04-29, 15:57   #3075
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A co to za projekt z roczniakami? ?
zdjecie tytulowe grupy na facebooku

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Już po neurologu jestem zalamana mój swiat się zawalił. Może napisze więcej jak wrócę do domu. Jest źle tyle napisze. I mamy chora służbę zdrowia czy jakkolwiek to nazywając że nikt do tej pory nam nie pomógł...
ojjjjj
przytulam, napisz pozniej
Stary 2014-04-29, 15:59   #3076
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zdjecie tytulowe grupy na facebooku
Aaaa, bo już myślałam, że coś przegapilam.

Agateczko, przytulam mocno.
Stary 2014-04-29, 16:14   #3077
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
godzine temu wyslalam wszystkim na emaila, mam nadzieje, ze doszlo, sprawdz jeszzce w folderze spamu, czesto tam trafiaja
chetnie, mimo, ze grafik ze mnie kiepski, to jakos nawet wyszlo

szkoda ale przypominalam jak tylko moglam, przynjamniej sie staralam

hehe.. slodkie te nasze dzieci
az musze zagladnac za lozko, bo szukam kilku skarpetek
Cytat:
ojejjj a podejrzewasz od czego to?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

wyszło pięknie! (dostałam maila)
może wrzucisz też do klubu?

ja juz wiem że dwie od wczoraj mam za łóżkiem ale z takiej strony, że sama tam nie dojdę bo nie mogę nic dzwigać
a no rwa to nic innego jak z ciężkiej pracy, nieprawidłowego dzwigania, noszenia, przenoszenia.. niestety..
muszę zrobic prześwietlenie kręgosłupa bo prawdopodobnie dysk się przemieścił/wypadł

Cytat:

napisz później!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 16:18   #3078
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wyszło pięknie! (dostałam maila)
może wrzucisz też do klubu?

ja juz wiem że dwie od wczoraj mam za łóżkiem ale z takiej strony, że sama tam nie dojdę bo nie mogę nic dzwigać
a no rwa to nic innego jak z ciężkiej pracy, nieprawidłowego dzwigania, noszenia, przenoszenia.. niestety..
muszę zrobic prześwietlenie kręgosłupa bo prawdopodobnie dysk się przemieścił/wypadł
oszzzz.. oby nie! Bo to juz powazne

M. spi, pozniej zrobie inspekcje za lozkiem

wrzuce do klubu
Stary 2014-04-29, 16:20   #3079
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Tak na fali gorączki, sepsy itp... dziś T. po drzemce obudził się z gorączką. Tym razem nie czekałam i poszliśmy. dziecko temperatura (39,7), katar po obojczyk (tak, dotąd nie mieliśmy prawdziwego kataru ) i nic mu nie jest.
Rano mamy zrobić cpr, mocz, etc.
dla T., ale czytam, ze dzis nie gorzej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ostatnio co prawda F. go nie pokazywałam, bo mamy go na tablecie a tableta zabrał tatuś ze sobą.
Ale wcześniej to było "miał, miał" cały czas a najbardziej to mu się podobało jak go suszarką suszyliśmy
W ogóle to o tym kotku dowiedziałam się od córki Pani fotograf jak byliśmy na sesji ok 11 m-ca, hipnotyzowała F. tym Tomem i siedział, patrzył na tableta i ani się nie ruszał.
A gdzie, jak suszarka? Nie widze takiej opcji...

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej laseczki Kwiatuszek mnie ośmieliła,żeby napisać hihi w sumie nie jestem bardzo do tyłu, bo podczytuje w pracy na telefonie, ale już odpisać czy cytować, to ciężko jak diabli.

Demeter, bardzo fajny masz termin, uściski

Pani, duzo zdrówka dla Torresika spotkałabym się z wami, tęskni mi się

BYou i Pani - zazdroszczę spa, ja swego czasu duzo korzystałam, jak szlajałam się po Polsce po hotelach w sprawach służbowych
Ja se zrobie pedicure spa w domu bo zamówiłam skarpety pilingujące na ebayu, słyszała któraś o tym? a może ktoś już robił?
Tu np można o nich poczytać http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...-naprawde.html i potem http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...prawde_14.html
bardzo jestem ciekawa efektów.

Masz rację
Też tęsknię za przedłużanymi, efekt był WOW i mega wygoda!

Aaa Kwiatuszku - jeśli chodzi o drogeryjne, to polecam tusz L'Oréal So Couture Volume Milion Lashes moje najnowsze odkrycie, chyba nie podkręca, ale efekt jest naprawdę super (to zależy, czego oczekujesz...) - rzęsy są podkreślone, wydłużone, pieknie rozdzielone, nie ma mowy o sklejaniu czy grudkach.

Alliw my mamy te same okularki, wklejałam kiedys fotę Hani w nich, są super!
Aaa dziewczyny, czytałyście może posta http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...la-dzieci.html Co o tym myślicie?

Wkładki bambusowe do spacerówki ma Fluffy Colours http://fluffycolours.pl/dodatki/991-...eet-dream.html

Napisze jeszcze, co u nas. Hania nie ma juz odparzenia, nie pojawił się jeszcze 4 ząbek niestety. Nauczyła się mówić kwa kwa i strasznie pięknie kwacze, bardzo głośno Wczoraj podjęła chyba decyzję ostatecznego zerwania z cycowaniem, od jakiegos tygodnia nie da rady jej nakarmić, wogóle nie chwyta cyca, kopie, płacze, wyrywa się....od 2 dni nie dałam rady jej ani razu nakarmić, kategorycznie stwierdziła, że go olewa...smutno mi z tego powodu, ale muszę się chyba z tym pogodzić. Nawet jak jest głodna się nie chwyci, robi cyrki, a jak jej za chwile dam coś innego to je Chyba dziewczyna woli już konkrety. Za to baaardzo dużo pije wody i sika tez dużo. Jakaś mi się duża wydaje, chyba znowu urosła, niedawno miała 74cmm a rzeczy na 80 już są dobre, czasem i 86 założy.
dla Hani! kwa kwa odkwacza Krzys (w parku sie nauczyl )
I odniose sie do linka o okularach i sloncu ogolnie - zgadzam sie. Cos juz gdzies, kiedys na temat czytalam, pod swoim katem, ale czlowiek to czlowiek Pomijam juz fakt, ze filtr musialby byc naprawde dobry, czyli okulary za kilka stow co najmniej, zeby tego szkodliwego nie przepuszczal do rozszerzonej przeciez dzieki ciemnym okularom zrenicy. Lepiej juz calkiem bez, to i te melanocyty sie nalapie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Doradzcie mi, czy w takim przypadku włączyć jej dodatkowa porcje mm?
Rano je kaszkę na mm na ok 160 ml wody, wieczorem flache mm ok 210-260 ml, do tego deserek z jogurtem lub twarozkiem. Czy to wystarczająco ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Krzys pije 2 razy dziennie po ok. 200 ml, do tego albo jogurt nat., albo jakis serek na sniadanie.
Wystarcza? Podpinam sie pod pytanie

Wrocilismy niedawno z parku, bylismy z nowym wiaderkiem w piaskownicy Krzys pieknie sie bawil, a jak jeden chlopiec zabral Mu lopatke, to Krzys... oddal mu tez grabki... Zero asertywnosci
Na koniku tez sie pobujalismy i dreptalismy po piachu, trawie... Szkoda, ze hustawek z zabezp. tu nie ma. Wymeczony zasnal w drodze powrotnej, nadal spi w lozeczku
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 18:34   #3080
pani22ka
Zakorzenienie

Agateczka, mam dreszcze. ale trzymam kciuki i czekam na relację.

Po prostu
lekarka orzekła, że mój syn jest zagadką medyczną. CPR na poziomie 41 ( - norma do 10, przy stanach zapalnych jesst do 20...), leukocyty wyrypane w kosmos a on... lekko zaczerwienione gardło.
Mam pełne pory...
i antybiotyk.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 18:45   #3081
Moderna
Zakorzenienie

Panika strasznie wysokie.. Oby antybiotyk dal rade, skad to cholerstwo..
Stary 2014-04-29, 18:58   #3082
Villga
Zadomowienie

Pani, o kurcze, no rzeczywiście bardzo dużo. .. oby szybko przeszło. ..
Stary 2014-04-29, 19:29   #3083
monicca1989
Zakorzenienie

Jutro idę z F. na ślub cywilny i przyjęcie mam nadzieję, ze dam radę sama z nim i będzie grzeczny. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Dodaje zdjęcie Kamila w "za małym" wózku i z 2 miesiące starszym kuzynem
A gdzie to zdjęcie? Bo nie widzę :P

Cytat:
Filip to samo, jak przychodzę do niego rano jak wstanie, to mówię gdzie masz skarpetki to od razu szuka. A ostatnio to nawet nie zdążę zapytać już mi podaję, chyba że wyrzuci z łóżeczka to patrzy tam gdzie leżą

Cytat:
Jejj
Czekamy na więcej informacji.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A gdzie, jak suszarka? Nie widze takiej opcji...
Może masz jakąś inną wersję, naszego można było kąpać pod prysznicem, suszyć suszarką, myć zęby i korzystać z toalety.

Cytat:
Po prostu
lekarka orzekła, że mój syn jest zagadką medyczną. CPR na poziomie 41 ( - norma do 10, przy stanach zapalnych jesst do 20...), leukocyty wyrypane w kosmos a on... lekko zaczerwienione gardło.
Mam pełne pory...
i antybiotyk.
Jej wysokie to Crp. Zdrówka
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:37   #3084
Agnjeska
Zadomowienie

Agateczka

Pani ua... oby szybko przeszło...

Moderna też dostałam maila. Wyszło super!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:44   #3085
BYou
MBZ♥

Pani, może to błąd labu? w każdym razie trzymam kciuki za Torresa skąd takie cholerstwo się przyczepiło

Despa, serce się kraje

Agatko, zamarłam

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:51   #3086
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Agateczka, mam dreszcze. ale trzymam kciuki i czekam na relację.

Po prostu
Mam pełne pory...
i antybiotyk.
ło matko!

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Agateczka nie załamuj się...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

My po szczepieniu, O. zdrowa waży 10.120 i 77 wys. darcie (płacz) było przy osłuchiwaniu a podczas wkłucia nawet się nie zorientowała i było po . Kolejne szczepienie 10 czerwca.
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 19:53   #3087
BYou
MBZ♥

Anika, super waga i wysokość
Na co szczepiłaś Ją dziś? I na co potem?

Stary 2014-04-29, 19:57   #3088
anika_s
Wtajemniczenie

moje rzęsy nie za specjalne dlatego od jakiegoś czasu stosuję rapidlash i powiem Wam że suuper! od kilku lat stosuję głównie Max Factor 2000 calorie , ale chętnie wypróbuję Hypnose Paniki - jaki to dokładnie???

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Anika, super waga i wysokość
Na co szczepiłaś Ją dziś? I na co potem?
dziś świnka ,odra , różyczka a potem... muszę sprawdzić...
Stary 2014-04-29, 20:00   #3089
BYou
MBZ♥

Anika to ten

Stary 2014-04-29, 20:03   #3090
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Anika to ten
dzięki to se zafunduję a co tam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości