|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
;(Cytat:
co do Varny to wiem że rodzice TŻ lubią wiec pewnie weżniemy kilka. jak dla mnie 45 butelek to za dużo na jeden dzień My może tyle kupimy na dwa ale u nas dużo ludzi nie pije wina a jak mówiłam nie będzie ono podawane do obiadu czy kolacji tylko będzie na osobnym stoliku więc chyba kupimy kilka różnych marek![]() Cytat:
?Cytat:
![]() Byłam dziś u dentysty na zdjęciu kamienia i mam takie ładne białe ząbki mimo iż nie uśmiecham się do zdjęć z ząbkami bo Moim zdaniem nie ładnie wyglądam to jednak umówiłam się na czyszczenie ząbków i polerowanie na 4 września
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Póki co wszyscy się cieszą na wina, nie wiem co zrobię z ta ilością wódki która zostanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po majówce
![]() majówkę spędziliśmy nad jeziorem, sentymentalny wyjazd- ostatni jako narzeczeni, następny będzie już jako małżeństwo ![]() za tydzień mam ostatnią przymiarkę sukni, nie mogę się już doczekać zostało 25 DDŚ
|
#2044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
namisek1990, te wymówki to jakaś masakra...
Cytat:
![]() Szczeperka, panieński brzmi bosko! Idealne połączenie relaksu z pijańską imprezą Prezenty też super, body jest Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
peeling: Przygotowanie - 1 czubata łyzka cukru do 1/3 szklanki oleju z oliwek lub innego oleju, może być zwykły roślinny. taką miksturę nakładamy na dłonie i masujemy. Po kilku / kilkunastu minutach zmywamy ciepłą wodą. Można założyć na to rękawiczki aby olej się rozgrzał Na zniszczone dłonie moja siostra kiedyś robiła taką maseczkę: Do ugotowanego, rozgniecionego ziemniaka dodaj 2-3 łyżki mleka i żółtko. Ciepłą papkę nałożyć na dłonie, przykryć ręcznikiem / założyć rękawiczki. Po 15 min. zmyć i nałożyć krem Po kąpieli, leżąc już w łóżku można wcierać w dłonie małe ilości olejów, np. oliwę, arganowy, lniany itp. Ogólnie raczej każdy ojek się nada ![]() Można też kupić parafinę w aptece i samemu ją rozgrzać w domu i nałożyć na dłonie na kilkanaście minut.
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale się
![]() takim samochodem będziemy jechać
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
fajne autko, mieliśmy takie na oku tylko granatowe, ale wybór ostateczny, to auto w stylu retro.
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne autko.
Lecicie masakrycznym tempem, nie nadążam. Zostały 33 ddś a ja biegam za tortem. Mam nadzieję, że jutro wreszcie coś zamówię |
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
zakrecona_kropka, bierzemy beauvillon
namisek, nie martw się, tak bywa i niestety nie zmienisz tego. Doproś znajomych ![]() Atomoowka, kiedy to już nie pamiętam, chyba w marcu. Kobieta sprzedawała na tablicy, pojechałam, obejrzałam - serio nowa i ładna, więc wzięłam. Kupiła sobie drugą, bo się rozmyśliła przed ślubem chciała mieć meeega szeroką i zakochałą się w innej na miesiąc przed ślubem iliy, własnie nie szybko, najwcześniej na początku lipca możemy się dowiadywać, bo on nie wie. Jestem zła za tę sytuację Szczeperka, gratuluję i zazdraszczam ![]() marlenqa, ładne
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice naszego świadka mają to autko więc mamy za free
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po weekendzie
Był USC, degustacja tortów oraz wesele z poprawinami (napiszę Wam solidną relację, jak znajdę chwilę). Dziś świętujemy rocznicę związku, tydzień też zapowiada się obfitujący w wydarzenia ![]() niulka to Twoja chórzystka z filmików? W takim wykonaniu te pieśni są idealne na ślub, pięknie brzmią enzunio Nie dziwię się, że było Ci przykro...Kuzynka miażdży system. A sukienka na panieński musi być seksi ![]() Elrosa Zdolna jesteś z haftem - cudnie wyszło. Mnie by nie starczyło cierpliwości A te chusteczki na prezent są świetne, na pewno się spodobają ![]() say Piękne te inspiracje podwiązkowe ![]() Atomoowka Fajne menu, skusiłabym się na te przekąski drobiowe A te osoby - niepoważne... Tysia Bardzo mi przykro ![]() mama Świetne buty, zarówno balerinki jak i szpileczki ![]() Lin Jak nie ciśnie to dobry znak - że ciężko wchodzi to raczej wina stawu (większość kobiet ma taką budowę palców). Ja mam akurat nie odznaczający się staw, więc jak całość spuchnie, to jest kiepsko :P I super z tym zaproszeniem (choć mniej fajnie, że z osobą tow.) kasia Oczywiście, że się nada. Z czerwonymi szpilkami naprawdę będzie pasować. iliy Świetnie wyszly zaproszenia, bardzo eleganckie ![]() Lemon Drop Na weselu, na którym byliśmy mieliśmy okazję usłyszeć "Weselny klimat" - choć oczywiście "Windy do nieba" nie przebije ![]() Zdaj relację z tego czerwcowego wesela, zapowiada się bardzo ciekawie. pysia Dobrze wiedzieć, że podoba Ci się nowa praca - obyś caly czas była zadowolona ![]() Szczeperka Ale fajny panieński Holly Na moje oko to ecru, bo papier wydaje się ciepły. Ale czasami ciężko stwierdzić, bo zdjęcia mogły być obrabiane. Zły jeż Ale słodziak mimi Tez spotkałam się z takim brakiem zainteresowania i nieotwieraniem kopert. Na szczęście odmawiają od razu, nie płaczę po nich. exist Nie ma innych wejść? Wygląda mi na stary kościół, powinno być coś jeszcze. bardorja Wow, jestem pod wrażeniem rezutlatów diety ![]() Lusija Przykra sytuacja. Tylko pytanie, czy mama kosntruktywnie krytykuje, czy tak ma? Jesli to pierwsze, masz czas dopracować sukienkę. Jeśli to drugie - nie bierz tego do siebie, szkoda Twoich nerwów. Kiss from a rose uwielbiam - fajny wybór ![]() A czego używa Twoja kosmetyczka? Kate Gratki dla siostry i całej rodziny ![]() activelifestyle Nie zazdroszczę sytuacji z babcią. Ale może jest pod wypływem przesądu - nie mówić o planach, bo zawiść ludzka/ licho/ inna złowieszcza siła spowodują, że się nie spełnią? Spotkałam się z tym u paru starszych osób ![]() oluska Witaj Ślubujemy w ten sam dzień, sukienkę masz cudną - koronka, dekolt A to Twojej sukienki by bardzo bachata/ kizomba pasowała Zakrecona_kropka A znasz portal dotrzechdych.pl ? Warto zajrzeć tam w temacie win ![]() anka A to Twój probny czy na innych dziewczynach propozycje? Jeśli to drugie - nie przejmuj się za bardzo, znajoma o świetnych umiejętnościach opowiadała, ze czasami panny młdoe zażyczą sobie okropny kicz i ona nie bardzo ma pole do popisu z czymś eleganckim i pasującym do okazji. niulka Będzie mucha, po oczepinach zmienia na krawat. madziara Dobrze, że się znalazł ![]() emdzik Pończochy - Marilyn. Mają duży wybór cienkich, jak i grubszych, do tego warianty z odsłoniętymi palcami do sandałków. swiat_katarzyny Super ![]() Co do kotów - boskie ![]() Co do okrągłych stołów - optymalnie powinno być do 8 osób przy jednym. Przy większej ilości nie da rady. Odnośnie pierwszego tańca - będzie walc. Zapisaliśmy się na kurs (start za 2 tyg.) i zatanczymy coś podobnego do tego tutaj. Polecam, nawet wg TŻ-ta (a on wymagający) pieknie wyszło
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-05-05 o 14:25 |
|
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej super! Sporo kasy w kieszeni Wam zostanie. Takie auto nie wymaga zbyt dużej dekoracji, bo jest ładne samo w sobie ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też można zamówić i jest nawet dużo taniej, ale wygląd tych tortów pozostawia wiele do życzenia. Tort z różyczkami i listkami cukrowymi to nie moja estetyka Można wybierać z kilku gotowych "szablonów".
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-05-05 o 14:37 |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Tu są ładne torty - widziałam zdjęcia na stronie restauracji oraz koleżanka, która tam miała wesele również mi o tym mówiła.
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomoowka
co do taty to chyba ma syndromik stresu moim zdaniem mój też panikuje, tyle,że przy tańcu, że on nie będzie ze mną tańczył bo nie umie bo stary itd. Mam nadzieję, że go namówisz nieważne ile kto ma lat ważne, że to TATA!!Dziękuję za radę może uda mi się zaprosić tych kilka osób trzymam kciuki ostatnia prosta przed Tobą ![]() pysia1987 dobrze, że to tylko koszmar ![]() say-hello ja też nie wiedziałam o co chodzi ![]() misia880 zrobiłaś mi smaka na te oscypki chyba dziś znów zrobimy grilla tylko, że pod domem . Może pies mi nie ukradnie kiełbasy z talerza. enzunio Mam wrażenie, że ludzie mają problem z czytaniem ze zrozumieniem i stąd te sytuacje, że myślą, że nie trzeba dzwonić . Kuzyn zachował się okropnie! skoro potwierdzał to powinien się pojawić...Lusiija moja ciocia z tym samym problemem niestety nie przyjedzie bo jej mąż zachorował , ale obiecali, że po operacji przyjadą do nas w odwiedziny. Dlaczego ludzie myślą,że wesele robi się dla kasy? Wolałabym, żeby nic nie przynieśli, ale byli. Coż... Będziemy się dobrze bawić a Ci co przyjdą nie będą tego żałować Nawet lepiej, że w mniejszym gronie, większa swoboda i poczucie, że komuś na nas zależy .No ręce opadają! Mogli do Was zadzwonić i powiedzieć, że zmieniają wokalistkę. Do mnie zadzwonił dj, że wodzirej którego chciałam musi pilnie wyjechać, ale mają drugiego i pytali mnie czy sie zgadzam czy rezygnuję itd- pełna klasa- mam nadzieję, że znajdą jeszcze lepszą wokalistkę i się nie rozczarujecie Lg_ago dobrze, że 2 miesiące przed ślubem a nie 2 tygodnie spokojnie wymienisz i będą dobre! pokażesz je?![]() niulka_1985 Mój z radością wyrzuci krawat! ![]() emdzik Gatta - miałam czarne, samonośne. Sprawdziły się. madziara889 dobrze, że się znalazł,ale najadłaś się biedna stresu Cenowo nie jest źle, moim zdaniem przystępnie (kupowałam paczkę goździków za 35zł i na duży bukiet mi nie starczyło więc kalkulując wszystko to cena bardzo dobra za dwa bukiety i butonierki) adziia13 Mój Tż codziennie odlicza dni! Jak jakiś szalony, z dnia na dzień coraz większą adrenalinę widzę . Ja się denerwuję jak rozmawiam z teściową na temat ślubu (a bo jeszcze gościom musi dać dzień na potwierdzenie bo późno zdecydowała, że jednak ich prosi, a bo przecież transport dla gości- chociaż mają własne samochody! i to jest dla mnie chore. transport powinien być dla osób, które nie mają środka lokomocji...) Dobrze,że zrobiłaś listę. Mnie wkurza to, że nie mam już pełnej listy gości więc nie dokończyłam winietek, nie zamówiłam ciasta. Miałam dzisiaj iść kupić na spróbowanie ciasta- cukiernicy mieli wolne ani jednego ciasta nie było tylko samo pieczywo . Dzwonili do mnie z salonu, że welon będzie dopiero jutro rano więc umówiłam się na środę- chciałam po południu, ale babka była jakaś nie miła powiedziała, że po południu to przychodzą klientki co szyją suknie a nie tak jak ja mam, że gotowa i tylko do ostatniej przymiarki czy pasuje a jeśli tak to po odbiór od razu :/... co masz rozpisane na te 12 dni? Ja dzisiaj miałam próbny makijaż i fryzurkę. Mogę wstawić fryzurkę jak ktoś zainteresowany .bardorja, Anesthesia aż brak słów no nie?;/ Szczeperka super relacja hahahaha ta bielizna super ![]() Dotka90 no to dopiszą , ale jeżeli to są ci najbliźsi i im na Tobie zależy to warci są więcej niż cała gromada ciotek i kuzynowstwa całej piątej wody po kisielu ![]() paula600324 To widzę i u Ciebie ciekawie... ja nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje! marlenqa22 dla mnie super ![]() Sunrise28 Aasikk ma rację - olejowanie! mnie bardzo pomogło! dobry jest jeszcze zabieg parafinowy. zakrecona_kropka jestem w stanie zrozumieć jeśli ktoś robi na tygodniu wesele, że sporo osób odmawia bo praca urlopy itd., ale ja robię w sobotę:/ i to w takim czasie, że ludzie nie jadą na urlopy wakacyjne a sesja powinna być jak już od końca maja a nie połowy cóż... Przyjdą zobaczysz .cude mam nadzieję, że się zgodzą w ostatniej chwili ![]() Dzisiaj przyszła kartka od wujka i cioci, którzy nie mogą przyjechać do nas na ślub. Wiecie co? Popłakałam się. Nie mogą być, ale myślą będą przy nas i w dodatku ta kartka- niby mały gest, ale dla mnie ma bardzo duże znaczenie. Napisali życzenia, takie od siebie, od serca! Czytając miałam wrażenie, że mnie dosłownie przytulają tak realnie!
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Tak apropo zaproszeń i potwierdzeń- moja teściowa też była bardzo zdziwiona, że chcemy, żeby goście dzwonili nie tylko poinformować, ze ich nie będzie ale również, żeby potwierdzić obecność
Z tego co zauważyłam nadal większość osób tak do tego podchodzi: przychodzę- nie dzwonię, nie przychodzę- dzwonię ![]() No i w sobotę rozpętałam piekło u Tż. Po raz kolejny poprosiłam, żeby do końca ustalili listę gości, bo chcemy zamówić zaproszenia. Od mojej strony jest chyba nawet nie 1/3 gości i mniej już się nie da, bo to na prawdę najbliższa rodzina (bez znajomych i sąsiadów, bo ich nie chcę). Teściowa z teściem zaczęła się kłócić dlaczego to od jego strony jest więcej osób niż od jej (wynika to z tego, ze bardziej utrzymują kontakt z jego rodziną niż z jej, no ale o tym zapomina), że ona by chciała jeszcze kogoś tam bla bla bla. No i na chwilę obecną na liście mamy 127 osób (z dziećmi), a na sali zmieści się max 110 Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-05-05 o 15:00 |
|
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wow
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin potwierdzenia już dawno minął, a niektórzy i tak nie dali nam żadnej informacji. Może nie ma co panikować
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Namisek, ano, to naprawdę najbliższe osoby: mama, dziadek, brat z dziewczyną i ew. brat mamy z żoną (ale tu trochę napięta sytuacja).
Wolę tak, niż jakieś ciotki, co je raz na oczy widziałam ![]() Madziara, nie martw się, z moich obserwacji wynika, że im więcej zaproszonych osób, tym więcej odmawia (bo siłą rzeczy, zaprasza się więcej tej dalszej rodziny / dalszych znajomych). |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka super panieński
![]() corn dziękuje za link do tego tańca - PM ma grzywkę na prosto i kok i bardzo fajnie to wygląda Zapiszę sobie jako inspirację madziara piękne auto ! namisek zdjęcia butów Na nodze nie mam, bo wyglądają komicznie ! I mam nadzieję, że szybko się wymienią, bo przymiarki już niedługo.
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka90
Moje grono rodziny nieco większe bo: rodzice, rodzeństwo, siostra mamy z mężem, moje rodzeństwo cioteczne od nich z dziećmi. Po otrzymaniu tej kartki humor mi się poprawił ![]() Lg_ago jak ja uwielbiam takie buty
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam!
Czytalam was caly weekend, ktory mielismy zajety przez sprawy slubne i nie tylko. Do slubu tylko 47 dni!!!! Juz wiekszosc spraw waznych jest zalatwiona, teraz te detale, ktore mi spedzaja sen s powiek!!! U nas tez jest kilka odmow, wiadomo. Niektore mnie nie ruszaja, ale jest kilka ktore bola, ale coz poradzic? Sa ludzie i parapety. Za 2 tyg jedziemy do PL i odbieram suknie 20 Maja! Przez miesiac nie moge nic przytyc ani schudnac!!!
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
oluska227887 witaj!
Cytat:
![]() Co do zespołu to współczuję... oby nowa wokalistka nie była gorsza ![]() Namisek współczuję odmów ![]() Szczeperka super że panieński się udał! dla dziewczyn! Bielizna mega sexowna! Akurat na noc poślubną ![]() Niulka - ElSol dobry wybór! My póki co kupiliśmy 5l czerwonego; jakiś czas była promocja w Tesco i kupiliśmy 5 butelek (chyba 18,99 za 1l). Planujemy jeszcze kupić Varnę i białe La Corillion ![]() Madziara dobrze że pierścionek się znalazł ![]() Cytat:
Madziara fajne auto! ![]() Namisek pokaż fryz
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Swietne buty!
Skad sa? ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- CO do pierwszego tanca u nas bedzie cover Michaela Buble L-O-V-E i tanczymy foxtrota do tego. Na razie mielismy dwie lekcje, wiec nie wiem co z tego bedzie ![]() https://www.youtube.com/watch?v=WPGEYRhQ_Kg ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Proba obraczek to tez ta z 500 na poczatku
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Okazalo sie jeszcze, ze nie pojedziemy fiatem 500 (starym) do slubu bo jest jeszcze w renowacji...tylko takim Triumphem brzydkim zielonym....ale to kolegi, wiec za darmo..eh, tak mi sie podobal ten malutki fiat!
I jeszcze nasza klatka na koperty! Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2014-05-05 o 16:25 |
|
|
|
#2068 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
efekt natychmiastowy,ale trzeba chodzic regularnie lub zwykła parafinaCytat:
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka - extra panieński i prezenty super
![]() Madziara - Ty się biedna masz z przyszłymi teściami Dotka - my win jeszcze nie mamy ale na pewno nie będziemy wybierać tak aby wszystkie były z jednej firmy Lg_ago ale buty skąd?Dziewczyny podkradnę od Was rady na zniszczone dłonie , mój Tż w weekendy i większość wolnych dni pracuje na budowie więc niestety dłonie ma z bliznami i rankami w sumie co jakiś czas nu je nawilżam itd ale dzisiaj przy mierzeniu obrączek stwierdziłam że muszę się wziąć za nie porządnie ,a propo obrączek nie wiem czy to cos ze mną nie tak czy o co chodzi ale byliśmy u 2 jubilerów i w sumie wszystkie obrączki były dla mnie takie przeciętne, nic nie rzuciło mi się w oczy ,wiec będe dalej szukać ![]() I jeszcze dzięuje Wam za rady odnośnie koleżanki , macie rację zrobię tak jak mi odpowiada , wpisz kolege z imienia i nazwiska No i uwaga jutro wielki dzień , ide ostatecznie rozprawić się z suknią, tzn przymierzę jeszcze kilka a jeżeli nic mi nie przypasuje zostanę przy tej koronkowej, czas mnie nagli bo to ostatni dzwonek żeby zamówić kieckę , więc albo jutro się zdecyduje albo pójdę do ślubu w dresie
|
|
|
|
#2070 | ||||
|
Zadomowienie
|
super super super panienski
tez na 90% bedę miała wyjazdowyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ile ja go musze nameczyc by zadzwonił z potwierdzeniem gdy dostajemy zaproszenie z jego strony ![]() Cytat:
zawsze marzył mi sie taki pierwszy taniec bardziej wyćwiczony....
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

) i przypomniało mi się jak sami rozdawaliśmy i jaką miałam pewność, że tych, których zapraszam na pewno zobaczę tego dnia... i... przeliczyłam się. Zostały niecałe 2 tygodnie do ślubu. Z mojej rodziny przyjdzie 15 osób- tak, to nie jest żart. Jest mi bardzo przykro... wymówki? Najbardziej rozwaliły mnie takie typu: "mam zaległości na uczelni", "mam zjazd na uczelni", "nie mogę być na waszym ślubie" - bez podania powodu. Rozumiem, że wesele to wydatek itd. ale jeżeli jest czteroosobowa rodzina wypadałoby aby choć jedna z nich przyszła, a w efekcie nie przyjdzie nikt... Co mnie dodatkowo wkurzyło? Większość osób NIE ZADZWONIŁO do NAS a do naszych rodziców, choć na zaproszeniu były NASZE numery... Bardzo mi przykro... gdybym wiedziała, że tak będzie doprosiłabym jeszcze trochę znajomych... i tak ich będzie więcej od mojej rodziny bo ponad 20 osób. Niektóre wymówki znajomych były jeszcze lepsze bo "mam egzamin następnego dnia" i "wyrywam zęba w poniedziałek". Przepraszam, że się żalę... musiałam to wywalić z siebie... miałam się cieszyć a płakac mi się chcę na ten cały slub i wesele,że tak nas ludzie traktują...
;(
co do Varny to wiem że rodzice TŻ lubią wiec pewnie weżniemy kilka. jak dla mnie 45 butelek to za dużo na jeden dzień My może tyle kupimy na dwa ale u nas dużo ludzi nie pije wina a jak mówiłam nie będzie ono podawane do obiadu czy kolacji tylko będzie na osobnym stoliku więc chyba kupimy kilka różnych marek
?
to jednak umówiłam się na czyszczenie ząbków i polerowanie na 4 września
15.09.2014 

takim samochodem będziemy jechać 

Z tego co zauważyłam nadal większość osób tak do tego podchodzi: przychodzę- nie dzwonię, nie przychodzę- dzwonię 

skąd?