Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 22:02   #2131
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Przetapianie może i fajny pomysł, ale nie ma sensu bo obraczki pasuja na nas idealnie, kształt taki jak chcieliśmy tylko ten nieszczęsny odcień mi przy pierścionku nie pasuje ale bez niego jest dobrze. Tż przekonał mnie do tych obraczek i tak będę nosiła samą obrączkę
Skoro tylko odcień złota jest "problemem" to może faktycznie nie ma co.. bo za robociznę też musielibyście zapłacić.... podoba ci się w ogóle ten odcień czy chodzi o to że nie pasuje do pierścionka?

Co do deko: to ja też się zastanawiam co zrobić... u nas w kościele dekoruje tylko zakonnica i tylko przy ołtarzu. Ja chciałabym jeszcze takie kule z goździków z tiulem przy ławkach. Na sali też chciałabym porobić stroiki z wazonów wypełnionych wodą i goździkami bo są tylko takie wysokie wazony ze sztucznymi kwiatami.. na nic więcej nie chcę się porywać bo nie dam rady
btw te dekoracje które wrzuciłaś z gipsówką są super!

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Prowadzimy z Ttem zacieta dyskusje... Uwaza on ze ludzie nie beda chcieli nosic przypinek, lepiej kupic kotyliony... Ja uwazam ze to moze byc fajna zabawa bo kazdy napisze co bedzie chcial.. Co myslicie???
To każdy sam sobie na nich pisze? Powiem ci szczerze że ja nie lubię kotylionów, a przypinek jeszcze bardziej - bo są cięższe i bałabym się że zaciągnie mi to sukienkę, a w najlepszym razie będzie ślad. Wg mnie szkoda kasy, zobacz jaki to koszt jakbyście mieli zamawiać dla każdego...
Z dwojga złego wolałabym kotyliony, jakies małe wstażeczki.
Stary 2014-05-05, 22:03   #2132
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dziewuszki Kochane
Wróciliśmy z poślubnych wojaży. Super było, pochodziliśmy, w łóżku pobaraszkowaliśmy, pojedliśmy, popiliśmy, ogólna sielanka no i dobrze, że jeszcze jutro wolne, bo taki mocny powrót do rzeczywistości mógłby być bolesny.
Następne śluby się posypały, więc gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Żonom i z ekscytacją czekam na kolejne wydarzenia.

Trochę podczytam co u Was, nadrobić niestety nie dam rady, ale.. postaram się teraz być na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
garnitury z wełny 100% lepiej sie układają, nawet Tz czuł róznice gdy takie przymierzał, po prostu nie sa tak sztywne, dostsoowują sie super do sylwetki, nawet jak sie pogniotą to szybko wracają do poprzedniego stanu i do konca wesela wygląda sie super. a te z domieszkami po prostu troche bardziej sie gniota i skóra gorzej oddycha = mężczyzna się szybciej poci... im wieksza sktetność (110, 120, 130, 140s) tym szybciej wracają do poprzedniego stanu

Dokładnie! Tylko wełna i wysoki splot!
Szybko się gniecie, ale też szybko prostuje. TŻ na ślubie jak wysiadał z auta to już miał tył pognieciony. Weszliśmy do USC i garniak prosty! Poza tym, TŻ zachwycony garniakiem. Że super się nosi, jest lekki i przyjemny.
Mówił, że na weselu grzał się podczas tańca, twarz mokra, ale garnitur przepuszczał powietrze i rewelacyjnie się w nim czuł.

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kosztują graniaki[/B] do ślubu na nie wymiarowego faceta:P? Bo Teściowie upierają się że " jak się nie powie że do ślubu to za 300zł kupisz" ja obstawiałam ok 1000zł
Jasne, że kupić na 300zł, ale w 100% sztuczny. Za te z wełny trzeba już jednak więcej zapłacić, chociaż nam trafiła się na prawdę fajna oferta,

Mój Mąż też jest niewymiarowy można by powiedzieć.
Raczej masywny, ale nogi szczupłe, tyłek mały, lekki brzuszek i więcej w klacie i barkach.
Byliśmy w JEDNYM sklepie, zmierzył kilka i nie każdy leżał dobrze. Czwarty chyba pasował idealnie, chociaż w porównaniu do marynarki trzeba było zwęzić spodnie, więc sklepy z taką opcją (w cenie) polecam.
Niemalże cały strój dla niego (garnitur, koszula x2, buty, pasek) kupiliśmy w sklepie LAVARD, bo przy zakupie garniaka (trochę ponad 750zł) na resztę było -30%,

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:04   #2133
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Pytałam też w "mojej" kwiaciarni o bukiety- za komplet (bukiet dla mnie, świadkowej i butonierki dla Tż i świadka) z róż około 220 zł, a z goździków 200 zł. Kosze z kwiatami dla rodziców- 50-100 zł w zależności od wielkości i rodzaju kwiatów. Chyba nie jest źle.
Nie jest źle? Dziewczyno, u mnie jeden bukiet - dla mnie kosztuje ok. 200 złotych, dla świadkowej 100 - 150 złotych. Nic tylko się ciesz tymi niskimi cenami
Dobrze, że pierścionek się znalazł, nawet nie chcę myśleć ile stresu się najadłaś.

misia880, mojakarenDotka90 tutaj są ostatnie makijaże próbne. Umówiłam się na próbny na środę (najbliższą). Poza tym nawiązałam kontakt z inną makijażystką - ma wolny termin również do niej umówię się na próbny.

Wino białe i różowe będziemy mieli tej samej firmy (Varna) natomiast czerwone i białe(półwytrawne) innej.

zakrecona_kropka u nas będzie Varna różowa i biała półsłodka

Szczeperka super że panieński się udał! dla dziewczyn! Bielizna mega sexowna! Akurat na noc poślubną

cornflower_girl gratuluję rocznicy bardzo fajny ten taniec, jednak dla mnie trochę za długi. Skróciłabym go tak do max. 2:30.
za relację z wesele, już nie mogę doczekać się Twojej własnej, tyle szczegółów
Makijaż próbny nie mój Po prostu wcześniej jej makijaże mi się podobały a dwa ostatnie to dla mnie totalna porażka
Jednak faktycznie może być tak jak napisałaś, umówiłam się na środę na próbny i zobaczymy co to będzie

namisek1990 przykro z powodu odmów gości
bardzo fajny gest ze strony cioci i wujka! mała kartka a tyle radości może dać

Lg_ago za buty, trzymam kciuki abyś trafiła na właściwy rozmiar i aby były wygodne. Co zrobisz z La Bodami?

Cytat:
Dziewczyny ile kosztują graniaki[/B] do ślubu na nie wymiarowego faceta:P? Bo Teściowie upierają się że " jak się nie powie że do ślubu to za 300zł kupisz" ja obstawiałam ok 1000zł
Za garnitur 100 % wełny ze splotem 130 zapłaciliśmy 799 złotych. W innym sklepie (bardziej renomowany) garnitur o tym samym składzie kosztował 1600 złotych Jednak w tym drugim przypadku w znacznym stopniu płaciło się za metkę.
Teoretycznie im więcej wełny a mniej sztucznych domieszek tym garnitur będzie się bardziej gniótł. Jednak oprócz na skład trzeba patrzeć również na skręt wełny bo od niego również zależy czy będzie się gniótł. Im większy splot (najlepsze są 120 - 130), tym wełna szybciej wraca do pierwotnej postaci czyli mniej się gniecie (z informacji od sprzedawczyni).

Zdecydowaliśmy się z Tż na obrączki, jutro zamawiamy. W rozliczeniu damy własne złoto. Obrączka z lewej Tż a z prawej moja Oczywiście soczewkowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączka Dawid.jpg (35,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączka moja.jpg (31,1 KB, 25 załadowań)

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-05-05 o 22:16
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:08   #2134
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Tak, można zamienić
Dlatego zastanawiam się jeszcze Dopytam co jest w tej desce serów.
Zastanawiam się nad sałatką grecką Ta sałatka kojarzy mi się raczej z imprezami jesienno-zimowymi

Uwielbiam oscypka z żurawiną

Mam zdjęcie Miks ujęć w załączniku
Mocny ale podoba mi się Poprzedni w ogóle nie było widać
Makijażystka pytała po co chcę przedłużać rzęsy, jak swoje mam długie

Dzięki
Znalazłam ją całkiem przypadkiem Oglądałam filmiki ślubne na youtube i z ciekawości wpisałam swoje miasto Wyskoczył mi jej filmik makijażu ślubnego Na szczęście miała jeszcze wolny termin

rzęsy długie, tylko tusz nie ten;p a makijaż poza tym świetny
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:11   #2135
swiat_katarzyny
Zadomowienie

anka ale przecież napisałaś to co ja
daliscie 799, ja napisałam ze zaczynają od 800 zł -to przeciez ta sama cena no i czym wyzsza cena tym placi sie za metkę

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-05-05 o 22:17
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:13   #2136
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość
Zapomnialam o najwazniejszym, zostaly 2 miesiace
O, też piąty lipca? Witamy z Lg_ago w naszym gronie

Wycięłam dziś 120 dużych baz do zawieszek (chciałam mniej, ale TŻ się uparł -"co, takie łyse butelki mam rozdawać?") i 80 małych do winietek. Niby nic takiego (wycinałam maszynką Big Shot), a ręce bolą mnie jak po machaniu hantlami

Nadal mamy kłopot z gośćmi... martwiłam się, że brakuje nam noclegów, a teraz dostaliśmy tyle odmów, że noclegów jest w sam raz. Tylko brakuje nam 5 osób do minimalnej liczby gości... niby mamy listę rezerwową, ale jest problem - ja mam 4 kolegów z pracy i jeśli miałabym ich zaprosić, to tylko wszystkich na raz (czyli 8 osób), K. ma 2 pary, z czego jeden to jego dawny kolega ze studiów z dziewczyną (kontakt od tego czasu mają sporadyczny, choć pracują w jednej korpo - ale w innych oddziałach), a drudzy to przyjaciele teściów. Z drugiej strony, ja też z kolegami utrzymuję praktycznie tylko zawodowe kontakty, ale jeden z nich - szefu - co i rusz wypytuje mnie o sprawy weselne i widocznie czeka na zaproszenie. Nie wiem, co robić, K. każe mi wliczać do liczby gości muzyków i fotografa (od razu +4)... chciałabym, żeby mi ktoś powiedział, co zrobić

W tę sobotę mam próbną fryzurę i makijaż! Nie mogę się już doczekać

Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały skarpetki peelingujące. Przez Was też się skusiłam i w sobotę wymoczyłam sobie w nich stópki. Ale póki co nic się nie dzieje - tzn. nie schodzi mi skóra. Stopy wyglądają strasznie, są mocno przesuszone i bardzo twarde. Do tego się nie pocą (to akurat zaliczam na plus, mam z tym spory problem), ale mimo częstego mycia ciągle pachną jakoś tak kwaśno... tak ma być czy coś popsułam?
Stary 2014-05-05, 22:14   #2137
Lemon_Drop
Zadomowienie

paula600324 jak dla mnie rzęsy trochę niestarannie, ale reszta ok

Cytat:
ale przecież napisałaś to co ja
daliscie 799, ja napisałam ze zaczynają od 800 zł -to przeciez ta sama cena no i czym wyzsza cena tym placi sie za metkę
Oj to chyba nie ja

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Nadal mamy kłopot z gośćmi...
Ja bym zaprosiła tych od Ciebie i tych od TŻ, nie masz pewności że wszyscy przyjdą... nawet te kilka osób więcej to lepiej niż kilka za mało (jeśli macie jakieś sankcje na sali).

Co do skarpetek: to z tego co czytałam zaczynają działać po ok 4-5 dniach

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-05-05 o 22:19
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:17   #2138
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cornflower, dzięki za tak dużo uwag! Twoje ostateczne wnioski są pocieszające Za to co do kapeli, zgadzam się z bardorja - zespół czy orkiestra to ogromna część wesela, potrafią rozkręcić beznadziejną imprezę i schrzanić potencjalnie fajną... dlatego zespół dla nas był kryterium kluczowym i mam nadzieję, że trafi w gusta biesiadników tak, jak podbił moje serce

madzixx88, witaj nasza żonko! Zdjęcie w klubie widziałam, wyglądaliście bosko! Czekam z mega niecierpliwością na szczegółową relację! I w ogóle wesele do 6, ach! My celujemy w takie do 3-ciej, ale mam nadzieję, że może samoczynnie zabawa będzie trwała do rana

Kotyliony - u nas nie będzie i uważam to raczej za totalnie zbędny i w dodatku często szpetny "gadżet"

Garnitury - my jeszcze nie kupowaliśmy, ale przy pomyślnych wiatrach można skompletować dobre wdzianko dla PM w cenie ok. 800zł, ale wątpię, że za 300zł

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-05-05 o 22:18
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:17   #2139
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Oj to chyba nie ja
coś mi sie pomieszało w edytowaniu już poprawiłam błąd
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:21   #2140
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
activelifestyle kupiłam w tym sklepie http://slubne-buty.pl/ tylko, że stacjonarnie
Dziękuję

Szczeperka - to muszę się tam wybrać

Co do garnituru to nie wiem czy droższy znaczy porządniejszy.... Spotkałam się z sytuacją następującą: brat mojego TŻ szukał garnituru teraz właśnie na nasze wesele i oglądał w lavard. Ten, który mu się podobał kosztował 800 zł. Pojechał dzień później do Ptaka. Zobaczył na wystawie identyczny. Wchodzi do sklepu i pyta o cenę: 300 zł. Opowiada tej Pani, że widział już taki gdzieś, a ona mu na to, że szyją do sklepów różnych (powymieniała kilka w tym lavard) i powiedziała jeszcze, że szyją najpierw wszystko, a potem tylko doszywają metki

enzunio - dziękuję za odpowiedz, bo też siedzę teraz w tym temacie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:23   #2141
cashmere
Zakorzenienie

Mam dziś doła bo sypią się odmowy Nawet nie próbuję nadrabiać, przepraszam

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:25   #2142
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Chwale się
takim samochodem będziemy jechać
faaaajne autko

Cytat:
Mam zdjęcie Miks ujęć w załączniku
Mocny ale podoba mi się Poprzedni w ogóle nie było widać
Makijażystka pytała po co chcę przedłużać rzęsy, jak swoje mam długie

Dzięki
Znalazłam ją całkiem przypadkiem Oglądałam filmiki ślubne na youtube i z ciekawości wpisałam swoje miasto Wyskoczył mi jej filmik makijażu ślubnego Na szczęście miała jeszcze wolny termin
śliczny makijaż, sama w coś takiego celuję
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:26   #2143
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny mające odzywke long 4 lashes :

czy ta odzywka nie osłabi mi potem moich rzęs ? mam dość długie ogólnie, i podkręcone, zaczynam ją stosować żeby były jeszcze dłuższe i teraz właśnie moja obawa, czy jak odstawie, to sie nie okaże że zaczną mi sie sypać moje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-05, 22:30   #2144
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
wypada którejś okres na ślub? bo mi na dzień przed modlę się żeby się przesunął
Mi wypada na 2 dni przed i też się modlę żeby się przesunął chociaż jeszcze z 1 dzień wcześniej ...
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:38   #2145
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Co do garnituru to nie wiem czy droższy znaczy porządniejszy.... Spotkałam się z sytuacją następującą: brat mojego TŻ szukał garnituru teraz właśnie na nasze wesele i oglądał w lavard. Ten, który mu się podobał kosztował 800 zł. Pojechał dzień później do Ptaka. Zobaczył na wystawie identyczny. Wchodzi do sklepu i pyta o cenę: 300 zł. Opowiada tej Pani, że widział już taki gdzieś, a ona mu na to, że szyją do sklepów różnych (powymieniała kilka w tym lavard) i powiedziała jeszcze, że szyją najpierw wszystko, a potem tylko doszywają metki

enzunio - dziękuję za odpowiedz, bo też siedzę teraz w tym temacie
A my właśnie kupiliśmy w LAVARD i w outlecie PTAK - swoją drogą ceny o jakies 300zł miniej na garniturze niż w LAVARD w Łodzi.
I tu tak na serio nie chodzi o cenę i o metkę, ale o skład i splot. Jeśli znajdziecie garnitur ze 100% wełny w splocie 120-140's to bierzcie nawet za 100zł.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mam dziś doła bo sypią się odmowy Nawet nie próbuję nadrabiać, przepraszam

Stary 2014-05-05, 22:39   #2146
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały skarpetki peelingujące. Przez Was też się skusiłam i w sobotę wymoczyłam sobie w nich stópki. Ale póki co nic się nie dzieje - tzn. nie schodzi mi skóra. Stopy wyglądają strasznie, są mocno przesuszone i bardzo twarde. Do tego się nie pocą (to akurat zaliczam na plus, mam z tym spory problem), ale mimo częstego mycia ciągle pachną jakoś tak kwaśno... tak ma być czy coś popsułam?
Nic nie popsułaś, nawilżaj kremem (ja stosowałam do rąk) i skóra zacznie się sypać
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:41   #2147
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Mi wypada na 2 dni przed i też się modlę żeby się przesunął chociaż jeszcze z 1 dzień wcześniej ...
Mnie wypadało na TYDZIEŃ przed.. a dostałam 2 dni PO!
Daaaaaaaaaaaaaawno mi się tak system nie posypał.

Stary 2014-05-05, 22:42   #2148
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
rzęsy długie, tylko tusz nie ten;p a makijaż poza tym świetny
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mało który tusz dobrze rozczesuje moje rzęsy, dlatego zdecydowałam się na przedłużanie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
śliczny makijaż, sama w coś takiego celuję
Dzięki
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:44   #2149
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mnie wypadało na TYDZIEŃ przed.. a dostałam 2 dni PO!
Daaaaaaaaaaaaaawno mi się tak system nie posypał.
to wszystko ze stresu

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:46   #2150
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
to wszystko ze stresu
Dokładnie!
Więc wszystkim Paniom który wypda na 1, 2, 3 dni przed.. nie bójcie żaby! Nie przyjdzie.

Stary 2014-05-05, 22:49   #2151
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie!
Więc wszystkim Paniom który wypda na 1, 2, 3 dni przed.. nie bójcie żaby! Nie przyjdzie.
jejciu jakbym chciała tak! tylko obawiam się, że jak jednak przyjdzie to dupa blada

Alicja

Stary 2014-05-05, 22:50   #2152
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
mimi_77 jak ja juz chcialabym być na etapie kupowania agd my dopiero zaczynamy z kuchnią i chciałabym juz mieć to za sobą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O matko jak się cieszę , że przeżyliśmy etap remontowania teraz jeszcze pokoje czekają ...

Cytat:
Nie wiem też ile osób odmówi, bo na chwilę obecną jak z nimi rozmawiamy to każdy deklaruje obecność.

No to tak jak my
Catering mamy wraz z obsługą więc to mamy z głowy, dekoratorka też się wszystkim sama zajmuje.
My tak samo

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
I tu do dziewczyn, które są bardzo przerażone ilością rzeczy, która jest do zrobienia, dopracowania. Po całym weselu dowiedziałam się od mamy PM, że wszystko to ogromny niewypał. Trochę mnie ta opinia zdziwiła, bo większość rzeczy, na które zwracałam uwagę, nie kłuła w oczy (nawet granie orkiestry można było przeżyć, bo młodzi byli uśmiechnięci, świadkowie i starości idealnie spełniali się w swojej roli). Zdaniem mamy PM jedzenie było fatalne (bo nie takie jak w najdroższej restauracji - wg mnie idąc na wesele do remizy oczekuje się czegoś smacznego i sycącego, a nie sushi z królika z rzeźbami z owoców), źle dobrany odcień bukietu PM-ki ( na pewno na złość, bo miał być brzoskwiniowy, a wyszedł rudy wpadający w czerwień - IMO spójna paleta kolorów), auto było inne niż zamówili (właściciel auta uznał, że nie było finalnego potwierdzenia). I nikt z gości by naprawdę tego nie zauważył - tak więc nie ma czym się przejmować, jeśli nie mamy ślubów dopracowanych jak przez konsultantki, czy coś nie wypali. Goście naprawdę nie zauważą.
Też tak uważam

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduje, że żyje i jestem przeszczęśliwą Żoną niesamowite uczucie !!!!!
mówię Wam, to najpiękniejsze chwile życia !!!!!!!!
Alllleee superaśnie ) zazdroszcze!

Cytat:
Mówicie, że sery schodzą na weselach?
Ja się zastanawiam czy zostawić w menu deskę serów zachodnich z winogronami i bagietkami ? ( Nie dopytywałam jeszcze jakie tam sery będą ).

Mam makijażystkę
Dzisiaj miałam makijaż próbny i super wyszedł
Cytat:
Nie mogę się doczekać relacji

Dziewczyny ile kosztują graniaki
do ślubu na nie wymiarowego faceta:P? Bo Teściowie upierają się że " jak się nie powie że do ślubu to za 300zł kupisz" ja obstawiałam ok 1000zł
Jesteśmy właśnie po mierzeniu. Byliśmy w Giacomo COnti i TŻ przymierzył granatowy garniak - 90 % wełny za 899 zł. Wyglądał obłednie ale był taki na styk, a w większym wyglądał źle. No i dziwnie też z takimi dwoma przecięciami z tyłu, wiecie oco mi chodzi? Nie ma jednego przecięcia na srodku tylko dwa bardziej po bokach i to tak średnio mi się widziało. Ale kolor obłedny (a raczej TŻ w nim) i chyba zdecydujemy się na niego. Ale pojedziemy do Vistuli, może tam będzie wysokoskrętna w granacie. A mam kupon - 30 % więc wynieść nas może tak samo. I kobieta (bardzo miła zresztą) dała mu śmietankową koszulę.... Nie mogę sie przekonać, do sukni owszem pasuje ale... koszula wyglądała jakby była brudna.... Wysoko skrętne zaczynały się od 1000 zł z tego co pamiętam po jakimś rabacie. Cały komplet (garniak, koszula,kamizelka i krawat, pasek, spinki i buty!!!!!) wyniosłyby 1520 zł. Oczywiscie ani butów ani kamizelki i spinek nie kupimy. Ale ubrały go dziś od stóp do głow.

Cytat:
wszystko zalezy od skladu - garnitury z 40% wełny zaczynaja się od 300 a końca sie na 600 zł a garniutry z 100% welny wysoko skretnej (od 120s) zaczynaja sie od 800 zł a konca na 2500 ale to wyjatki, z reguły do 1500 zł stoją... my kupilismy 100% 130s za 1100 na poprawiny bedziemy już szukac garnitutu z domieszką, za max 600 zł
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

mimi_77 i jak zakupy agd- udane???
Oczywiście kupiliśmy okap podszawkowy oraz płytę gazową i piekarnik elektryczny do zabudowy

Cytat:
wypada którejś okres na ślub? bo mi na dzień przed modlę się żeby się przesunął
No oczywiście mnie, jakby inaczejjjj...

Cytat:
nie wiem czy to cie pocieszy, ale ja kotyliona tez bym nie przypieła, chyba ze pasowałby mi do sukienki

to nie te czasy gdzie królują kotyliony...
ja zawsze mowie mamie gdy chce przeforsować swoj pomysł, ze z całym szacunkiem, ale ty mamo juz miałas swoje wesele, swoje chce zorganizowac jak ja chcę
EEE a o co chodzi z tymi kotylionami?

Dziewczyny! Chyba skompletowałam strój dla siebie. Zupełnie spontanicznie , po 5 minutach pobytu w sklepie kupiłam białe buty w Ryłko za 250 zł. Nie są idealnie białe ale nie są też ecru, chyba mają inny minimalnie kolor niż suknia. To bardzo źle? Jak bardzo do sprzedam albo oddam

I w ogóle mamy rezerwacje na podróż poslubną!!! Od 17 sierpnia calutki tydzień w Zakopanem/Zakopanym (???)

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:55   #2153
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
jejciu jakbym chciała tak! tylko obawiam się, że jak jednak przyjdzie to dupa blada
Jak chcesz, to mogę zacząć zaklinać by nie przyszła.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Chyba skompletowałam strój dla siebie. Zupełnie spontanicznie , po 5 minutach pobytu w sklepie kupiłam białe buty w Ryłko za 250 zł. Nie są idealnie białe ale nie są też ecru, chyba mają inny minimalnie kolor niż suknia. To bardzo źle? Jak bardzo do sprzedam albo oddam
Daj spokój!
W życiu nie będzie widać. W ogóle mało butów spod sukni widać. Ja to się musiałam nieźle namachać, żeby ktoś (kto nie wiedział) zauważył, że miałam fioletowe buty pod kiecką.

Stary 2014-05-05, 23:04   #2154
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz, to mogę zacząć zaklinać by nie przyszła.

dobra, ale aby nie tak, że za 9 m-cy

Alicja

Stary 2014-05-05, 23:05   #2155
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:

Daj spokój!
W życiu nie będzie widać. W ogóle mało butów spod sukni widać. Ja to się musiałam nieźle namachać, żeby ktoś (kto nie wiedział) zauważył, że miałam fioletowe buty pod kiecką.
Poważnie? Jeśli tak to dobrze Bo jednak bałam się z La BOdy kupić bez mierzenia stacjonarnego. Te z Ryłko są bardzo dopasowane ale licze, że się rozejda a jak nie to zaniose do szewca na rozciąganie Ewentualnie kupie jakies niższe , może taneczne? Ale też się boję przez internet...

Kochana a masz jeszcze jakieś rady?

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 23:06   #2156
zły jeż
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
my dajemy Oskary za Najlepszych Rodziców
Bardzo fajny pomysł.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Zaczynam relację z panieńskiego
Super wyjazd i fajna relacja, musiała być świetna zabawa.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Wreszcie wynalazłam kabel od telefonu i mogę wrzucić fotki.
Przedstawiam Wam moje pudełko na koperty- własnoręcznie zrobione przez moją kuzynkę.
Oraz ozdoby na auto, które przyszły z allegro. Dwa serca będą na masce a małe kokardki na klamkach
Piękne.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko:

Mama ma zniszczone dłonie

Możecie polecić jakieś zabiegi (oczywiście w grę wchodzi wizyta u kosmetyczki), które jej trochę te ręce zregenerują?
U mnie się dobrze sprawdza oliwka i krem do rąk Ziaja kozie mleko. Parafinowanie też jest dobrym pomysłem.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie Był USC, degustacja tortów oraz wesele z poprawinami (napiszę Wam solidną relację, jak znajdę chwilę). Dziś świętujemy rocznicę związku, tydzień też zapowiada się obfitujący w wydarzenia
Gratuluję rocznicy.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie dzisiaj buty takie jak w załączniku po ostatnim weselu u kuzyna stwierdziłam, że nie wytrzymam w moich szpilkach nude. Mierzyłam też z większą platformą, ale te były wygodniejsze A w sobotę mamy degustacje tortów
Bardzo ładne.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduje, że żyje i jestem przeszczęśliwą Żoną niesamowite uczucie !!!!!
Ogromne gratulacje dla Was. Cieszę się bardzo, że wszystko się tak udało. Życzę Wam dużo szczęścia.

Cytat:
Dziewuszki Kochane
Wróciliśmy z poślubnych wojaży. Super było, pochodziliśmy, w łóżku pobaraszkowaliśmy, pojedliśmy, popiliśmy, ogólna sielanka no i dobrze, że jeszcze jutro wolne, bo taki mocny powrót do rzeczywistości mógłby być bolesny.
Super, że wojaże takie udane.

A u mnie dalej króluje remont i nic nie rusza przez to ze ślubnych tematów. Wypadałoby znaleźć makijażystkę, obmyślić fryzurę, ale całymi dniami jeżdżę za lampami i płytkami.
Na koniec miesiąca przeprowadzka (o ile kuchnię mi zrobią...) i wtedy się zacznie PMkowanie.
Stary 2014-05-05, 23:07   #2157
cude
Zadomowienie

namisek, poka poka!

Lg_ago, szukam takich właśnie butów! Powiesz skąd i za ile? W sklepach widzę tylko z obcasem klockiem lub super cienką szpilką, nic pomiędzy

cornflower, fajny tekst, pocieszający Zdałam sobie sprawę, że zostały nam 2 miesiące i 20 dni. To bardzo mało wliczając w to egzamin magisterski i przeprowadzkę oraz to, że TŻ będzie mógł zająć się sprawami ślubnymi dopiero 2 tygodnie przed. Trzeba brać się do roboty! :P

Kwaśna truskawka, a zaręczynowy nie będzie niszczył obrączki? Zawsze możecie wziąć i przetopić

zakrecona_kropka, a jak jest niewymiarowy? Mój TŻ jest b. wysoki i szczupły, wydłużanie spodni i dopasowanie marynarki zawsze były w cenie. Koszt garniaka nie różni się od tego dla wymiarowych-600 - 1000 zł.

iliy Wynajęlibyśmy autokar i najwyżej nie byłoby poprawin, ale biorąc pod uwagę zamieszkanie gości, trzeba wynajmować kilka.
W ogóle wtedy większość gości raczej chyba nie przyjedzie.
Pozostaje mieć nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży.

Jakoś wcześniej źle się zgadaliśmy z TŻ. Do tej pory byłam przekonana, że jedynymi dziećmi na weselu będą dzieci jego rodzeństwa. A tu niespodzianka, jeszcze ze 4. Mam nadzieję, że w tę trochę daleką dla nich podróż wybiorą się bez maleńkich.

sensuall, nam się akurat trafiła aukcja za 1 zł. Kobieta zrobiła w sumie 3 błędy, w zasadzie tylko jeden trochę pokrzyżował nam plany. Wybraliśmy inną teksturę papieru, nieporozumienie w sprawie czcionki (napisaliśmy, że wszystko z czcionki nr x chcemy zmienić na y, zmieniła tylko w środku, na froncie nie) i ta ostatnia pomyłka: prosiliśmy o usunięcie w pustych zaproszeniach tekstu o potwierdzeniu - i tak był. Nie było czasu tego odkręcać, więc rozdamy zaproszenia sąsiadom wcześniej, zwykle robi się to 2 tygodnie przed uroczystością lub krócej. No i nie chciałam, zeby Mama sam chodziła do sąsiadów, ale wygląda na to, że będzie musiała:/

mama_2010, nie zdążyłam wcześniej zobaczyć Twojej sukni, ładna

Plan na jutro: wyprawa do USC:P
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 23:15   #2158
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, ale aby nie tak, że za 9 m-cy
na takie akcje to zaklinam tylko.. u mnie!

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Poważnie? Jeśli tak to dobrze Bo jednak bałam się z La BOdy kupić bez mierzenia stacjonarnego. Te z Ryłko są bardzo dopasowane ale licze, że się rozejda a jak nie to zaniose do szewca na rozciąganie Ewentualnie kupie jakies niższe , może taneczne? Ale też się boję przez internet...

Kochana a masz jeszcze jakieś rady?
Taneczne buty polecam!
Założyłam o 15:00, zdjęłam ok. 3:30. Nic, a nic mnie nogi nie bolały. Dopiero jak zdjęłam to zaczęły delikatnie pulsować.

Rady poza tym: pewnie dużo, ale tak o! to nie bardzo przychodzą mi do głowy. Pytajcie więc co chcecie.
Jedno jest pewne, nawet jeśli coś jest nie tak jak chciałyście to NIKT tego nie wie, tylko Wy, więc sie nie stresujcie i cieszcie tym dniem.

Zeszło nam - co mnie bardzo zaskoczyło, maaaaało alkoholu, zaraz wam wstawię rozpiskę którą zrobiłam.

Stary 2014-05-05, 23:16   #2159
marlenqa22
Zadomowienie

Dziękuję za miłe słowa dotyczące mojego pudełka i dekoracji na autko

Jutro ruszamy dalej z zaproszeniami, a we czwartek idziemy do kościoła dać na zapowiedzi. W końcu!

Przepraszam za spam ale muszę to napisać gdzieś. Dostałam okres w 17 dniu cyklu! nie wiem co się dzieje byliśmy teraz na majówce 4 dni nad jeziorem 120 km od mojego domu. Dużo się piło, mało się jadło.
Ale od takiego czegoś okres może przyjść 10 dni za wcześnie?
Wpisałam sobie w necie co to oznacza i naczytałam się że w ciąży można mieć takie dziwne krwawienia, no zgłupiałam.
Nadżerek itp. rzeczy nie mam co regularnie chodzę do gina, robię wyniki i jest ok.
Boję się że na ślub też mi tak dziko wypadnie
Poczekać aż ten okres się skończy i iść do lekarza czy może dać sobie na luz?

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 23:27   #2160
ijaa
Zakorzenienie

ZUŻYCIE ALKOHOLU!

Wino musujące - kupionych 7 (0,75L)
Zeszło 5, zostały 2 (zamknięte)

Wino białe i czerwone - kupionych 30 (1L)
Zeszło 10, zostało 10 (zamkniętych) oraz 10 otwartych (jakby je połączyć w pełne to myślę, że by z 7 wyszło)

Wódka czysta - kupione 30 (0,5L)
Zeszło 15, zostało 11 (zamkniętych) oraz 4 otwarte (prawie całe)

Wódka smakowa żurawinowa - kupione 20 (0,5L)
Zeszło 9, zostało 8 (zamkniętych) oraz 3 otwarte (trochę upite)

Whisky - kupione (3L w butelce na stojaku)
Zeszło niemalże całe! Zostało dosłownie na 3-4 drinki.
Muszę przyznać, że ten stolik (stało obok stolika słodkiego) miał niesamowite powodzenie.

Wnioski moje: ludzie już nie chlają tak jak kiedyś.
Nie otwierajcie dużo win, bo dostaniecie później takie jak my, ledwo napoczęte - swoją drogą, ja wszystkie zamroziłam w woreczkach na kostki lodu. Mamy teraz pełną szufladę procentowych kosteczek. Będą do gotowania - potrawek, sosów, itd.

Kilka flaszek daliśmy.
Goście pili 9h, było 48 dorosłych osób.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Przepraszam za spam ale muszę to napisać gdzieś. Dostałam okres w 17 dniu cyklu! nie wiem co się dzieje byliśmy teraz na majówce 4 dni nad jeziorem 120 km od mojego domu. Dużo się piło, mało się jadło.
Ale od takiego czegoś okres może przyjść 10 dni za wcześnie?
Wpisałam sobie w necie co to oznacza i naczytałam się że w ciąży można mieć takie dziwne krwawienia, no zgłupiałam.
Nadżerek itp. rzeczy nie mam co regularnie chodzę do gina, robię wyniki i jest ok.
Boję się że na ślub też mi tak dziko wypadnie
Poczekać aż ten okres się skończy i iść do lekarza czy może dać sobie na luz?
Wszystko może mieć wpływ: infekcja (której nawet nie odczułaś), zmiana klimatu, stres, przeziębienie, zmiana sposobu żywienia. WSZYSTKO!
Jeśli przytrafiło się to raz czy dwa to bym nie panikowała. Lekarz nic pewnie nie zaradzi tylko każe obserwować.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości