|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
A, Misiael, jesli chodzi o te gadzety w biurze podróży to my w tym roku jak kupowaliśmy wycieczkę w rainbowtours (jechaliśmy z Malutką) to dostaliśmy dużą piłkę plażową dmuchaną i rękawki dziecięce do pływania. Przyznam, że było nam bardzo miło a i uważam że to dobre dla biura bo na piłce był napis Rainbowtours a wzięliśmy ją ze sobą więc biuro miało dodatkową reklamę
![]() Możesz podpowiedzieć coś takiego koleżance, myślę że jakieś ręczniki plażowe czy jakieś inne gadżety dostosowane do wycieczki byłyby fajną opcją
|
|
|
|
#3693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Używam J&J żółtego. Co do telefonu to tylko samsung, sama mam wprawdzie SOny ale nokii bym teraz nie wzięła. Cytat:
Cytat:
O co chodzi z T??
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
śliczne jestescie! ![]() u nas kartofle i chleb, nawet suchy!!! to podstawa. Jak zauwazy to nie przepusci!
|
|
|
|
|
#3695 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hania obudziła się o 6 o 6.10 wstała, poszła do szafy, wyjęła kurtkę, poszła pod drzwi i hał hał
|
|
#3696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja ten z Johnsona mam od początku i jeszcze pół butelki mam
![]() Cytat:
Tulę mocno i tugezy współćzuję. Cytat:
![]() U mnie albo choroba albo po raz pincetny zęby. Obiad jeszcze jakos poszedł, ale potem ani jogurt ani mleko i w rezultacie poszła spac bez jedzenia. Do tego kaszel taki mokry, katar, no i odruch wymiotny już na widok łyżeczki - to ostatnie skłania mnie ku wersji z zębami. Chyba najwyższe cczas bo góne jedynki już po prostu za dziąsło wystają ale pokryte skórą. Z Tż taki kwas że szkoda gadać... i najgorzej ze mama to wszytko widzi. ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Kolega w ramach poprawin przyniósł dwa pudełka ciastek
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Lady współczuję
![]() Sylwietta kocham Twoje teksty ![]() Iwfka co się stało? |
|
|
|
#3699 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej!
U nas dziś znów pobudka o 5:20. Ja nie funkcjonuję o tej porze, za to Młoda bardzo dobrze. Ma humor, daje całusy, tańczy do muzy w radiu, czyta i ogólnie robi 34067340 rzeczy jednocześnie, włączając w to wyciąganie mnie z łóżka. Tak, to ostatnie to priorytet. W pracy już jestem i - jeśli nie zasnę - będę mieć na dzisiaj bardzo przyjemne zadania. A póki co witam się znad kawy ![]() Cytat:
Cytat:
U nas z kolei Mała zaplanowała sobie całe wczorajsze popołudnie. Przyszłam z pracy, poprzytulałyśmy się, zjadłam obiad, Mała poczekała, aż skończę i potem zaprowadziła mnie do łazienki i zażyczyła sobie kąpiel (o 17:00). Po kąpieli zaprowadziła mnie do kuchni, pokazała na swoją miseczkę i zażyczyła sobie kaszkę. Zjadła, znów do łazienki - szczoteczka i ząbki. Potem poszalała jeszcze trochę, przyszła, wdrapała się na mnie, włożyła łapki w dekolt, dałam pierś, napiła się, zapytałam, czy idziemy spać, ona zrobiła "aaa", utuliłyśmy się i zasnęła. Cudne to było Cytat:
![]() Współczuję Miłego dnia! |
|||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, że pytasz
Mdłości mnie męczą, głównie wieczorem, ale nie jest źle. Wizytę mam dzisiaj, także wszystko będzie jasne.Cytat:
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
TAki nick..? Oj tam oj tam...na minutke możesz wpadać..chocby na "CZEŚĆ" ![]() Witam się! Dopiero owtorzylam oczy a dziecię jeszcze śpi... ![]() taka godzina wstawania u mnie?a spiacy jeszcze mój syn? pierwszy raz od......nie wiem kiedy![]() ![]() Dziękuję za odp ws. Telefonu, ja tez za samsungiem...tylko ze właśnie za core muszę dopłacić prawie 200zl...kurde jako firmowy wieloletni klient...słabą ofertę nam przedstawili....pewnie dlatego ze abonament niski:banghead: Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-07 o 08:59 |
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, padlam!!!!!
![]() Ifwka, tule :-* Ultra Majulmi, zazdroszcze, ze w tuli jeszcze!!!!! Mi juz kregoslup siada ostatni raz nosilam w swieta w grudniu ![]() Heja!!!! Nocka kolejny raz, jestem w szoku!!!! Przespana!!!!! I to jak! 21 - 5 o tej 5 dalam mlesio i....przydreptal do mnie maluch 10min temu ![]() Dziewczyny masakra, malz wrocil chyba kolo 23 z tego "obiadu" przedluzonego na kolacje :/ ja juz spalam, dzisiaj zawozi mnie do mamy po pracy i widzimy sie dopiero w pt w nocy ja w sb na ten cholerny catering.... No nie wiem jak ja bez niego tyle wytrzymam :'(Powiem wam cos jestem wielka wielka wielka fanka Rogera Federera, tego tenisisty. I z zona maja juz blizniaczki, ona teraz znowu w ciazy byla. I malz przychodzi wczoraj po tym spotkaniu, ja kateem swiadomosci zarejestrowalam, ze wszedl do mieszkania, spie dalej. Jak sie ogarnal to wchodzi do lozka i mowi, kotus, a Ty wiesz, ze Ferdkowi sie urodzily znowu blizniaki??? A ja taka totalnie zaspana, mowie do niego, ale ze jakiemu Ferdkowi, Kiepskiemu? no i maja teraz blizniaczki dziewczynki i blizniaki chlopakow Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Szkoda gadać, i to juz nawet nie przez Młodą tym razem, zaczyna się to co było kiedyś, ja prawie do północy latam i coś robie, sprzątam, gouję itp a on przed telewizorem z telefonem w ręce i luz. Wczoraj usypiam Oli a on przychodzi że to zrobi, Oli marudna ( no bo chyba wreszcie te zęby idą), ja mówię że nie chę pomocy a on że nie chce mi wcale pomagac tylko ze z Małą chce chwilę spędzić. Na wyjściu powiediząłm tylko że łatwiej się na pół śpiacym dzieckiem zająć niż gary umyć, no i się nie odzywamy do tej pory. Cytat:
![]() My wczoraj na placu zabaw byłyśmy i wreszcie jest szał na zjeżdzalnię , to samo na bańki mydlane, coś się dziecku odwidzaiło. No i teraz z chodzeniem tak ruszyła, nie chce pomocy, ślicznie chodzi sama, tylko jak jest próg to wyciąga rączkę zeby jej pomóc.---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Dziewczyny, pewnie Szajka najprędzej, otóż moje dziecko chodzi całkiem całkiem, i teraz raczkuje, super jej idzie, np siedzi, doraczkuje sobie do czegoś, przytrzyma się i wstaje i dalej już idzie. Tylko jak raczkuje to ma podkurczone paluszki i w sumie wogóle stopami nie pracuje tylko na kolankach najbardziej. Coś z tym robić, czy to samo się wyrówna (raczkuje krótko). I tak szukam o tym raczkowaniu ni i na taki artykuł się natknęłam (fragment): W czasie, które przeciętnie przypada na raczkowanie tj. 8-9 miesiąc życia niemowlę zwraca większa uwagę na siebie samego. Przejawia wówczas zachowania, które wiele rodziców stara się zahamować np.:, kiedy widzi nieznaną osobę płacze, nie chce by inne osoby bawiły się z nim i wspomagały jego rozwój. Wielu uznaje takie zachowanie za przejaw rozpieszczania tymczasem nie należy go tłumić, gdyż pokazuje ono, że dziecko poznało i pokochało swoja matkę, a równocześnie zaczęło dostrzegać własne ja. W trakcie odkrywania siebie oczywiście matka musi towarzyszyć swojej małej pociesze, choć bywa w tym czasie bardzo niesforne. Czasami krzyczy, rzuca zabawkami itp., ale w ten sposób pokazuje, że poznało już swoje ciało i że może się dalej rozwijać. Z racji faktu, iż dzieci takie bywają nieznośne wielu opiekunów, rodziców zamiast je wspierać hamuje ich rozwój, krzyczy na nie i stosuje rozmaite kary. Takie zachowania nie tylko nie pomagają w rozwoju, ale także opóźniają go. Tak, więc raczkowanie jest istotnym elementem w rozwoju dziecka, gdyż: -jest to przeskok w rozwoju fizycznym z pozycji leżącej do stojącej - jest to też przekroczenie pewnej granicy emocjonalnej i ważny krok w rozwoju, gdyż w tym właśnie czasie dziecko zaczyna poznawać swoje i ciało; od tej pory coraz bardziej będzie dążyło do tego, aby upodobnić się do osoby dorosłej
|
|
#3704 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że czas bez męża szybko zleci Cytat:
Brawa za chodzenie! U nas też szał na zjeżdżalnię. Huśtawka chyba już passe ![]() Jadę na spotkanie. Do potem
|
||||
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
u nas pobudki co godzine z płaczem już nie pamiętam kiedy tak było i co się okazalo? kły górne oraz czwrórki już wszystko na wierzchurany boskie on tak dziwnie ząbkuje, transzami, pierwsza pół roku temu i 6 zębów na raz i teraz widzę to samo Nancy, jeśli chodzi o szampony to ja dla Leosia nadal używam musteli, będę teraz testować Himalaya od Pstryczka A co do Aussie, to ja używałam odżywek, zużyłam dwa opakowania bo zakochalam się w zapachu, niestety zaczeły obciążać moje włosy, chyba za mocno napakowane silkonami. Ale zapach-uzależnia i cały dzień go czuć na włosach,ja miałam odżywkę co ma w nazwie miracle, dalej nie pamiętam Cytat:
na szczęście już mam spokoj a w środę ide na genetyczne i już się boję Cytat:
prawda,że Kazimierz jest piękny? |
||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, juz genetyczne??? W sensie 12tyg??? Jejku jak ten czas leci, a jakbys nam wczoraj o fasolce mowila
Pamietam jak odliczalam te tygodnie, byle do 12, byle do 18, itd itd.... Kciuki kochana!!! :-*Ewik kciuki za dzisiejsza wizyte i czekamy na wiesci ![]() Ultra powodzenia na spotkaniu :-* Tez mam nadzieje, ze zleci.... Wszyscy mowia, ze eeee fajnie, odpoczniesz se od niego, a ja nie potrzebuje od niego odpoczynku Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już genetyczne?! Ale to szybko leci. A jak u Ciebie z apetytem? Bo ja bym jadła i jadła i jadła
|
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby nie widać bo w spodnie wchodze ale mam wrażenie,że wszystko poszło w brzucha na co masz ochotę? bo ja na wzystko poza słodyczami na szczeście chociaż przepraszam ostatnio TZ leciał na sygnale po śliwki w czekoladzie |
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Lady współczuję, ja nienawidzę rozstawać się z Tż. My to takie miśki dwa jesteśmy i źle znosimy rozłąkę. Chociaż to niby nie długo, ale ja wiem o co ci chodzi
![]() Marsi: jeej, jaka twoja fasolka duża już
|
|
|
|
#3710 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
a ja jestem z siebie dumna bo od 4 dni zero słodyczy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale zazdroszczę a o której zasnął?Cytat:
i nie mogę z Ferdka Cytat:
![]() już genetyczne? jeny kiedy to zleciało
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
ja wczoraj wieczorem wysprzątałam dom na błysk, bo dziś o 9 miała przyjeamchać do mnie moja "ciocia" (sąsiadka z bloku, gdzie mieszkałam za dzieciaka, w sumie rok temu się stamtąd wyprowadziłam) a o 11 moja koleżanka z pracy ze sklepu z synkiem 10miesięcznym. Obie pierwszy raz, więc pewnie by zrobiły obchód ![]() o ile ciocia przyjechała ze swoim wnukiem (w wieku Ani ) i mężem, to koleżanka rano dostała zapalenia oka i wizyta przeniesiona, więc właśnie siedzę przy kawce w świątecznoczystym domu Anulka śpi of kors. Ależ jak ona się pięknie z Tymonem bawiła ![]() za to ja się z ciocią taaak spłakałam, wyżaliła mi się (kobieta 60lat ), no tak mi się przykro zrobiło że ludzie mają takie problemy no i nie przyjdą na moje wesele Lady - mój TŻ też wyjeżdża, tyle że w poniedziałek, i na 2 tygodnie nie wiem jak przeżyje, i to nie to żebym jakoś nie umiała bez niego żyć ale jednak po pracy zajmuje się Anią, kąpie ją co jest dla mnie duuużym odciążeniem, więc zawsze czekam na tą 16, a tu d.pa, nie dość że go nie będzie, to jeszcze w weekend go nie będzie Ewik - kciuki za wizytę, będę czekała z niecierpliwością na wieści ![]() Marsi - już prenatalne?! ależ to leci kciukasy kochana trzymam!!!Ultra - o jeju, jakie to słodkie co Mycha zrobiła! Sylwietta - to ty masz małego szogunka w domu powiem ci, szacun kobieto! ja to jednak mam grzeczne dziecko chociaż wczoraj wieczorem szaleju się chyba najadła, tak wariowała cały wieczór że szooook pstryniu - u nas dla odmiany tugezujemy tak, że ja z TŻem na zmianę (ustaliliśmy sobie co 20minut się zmieniamy ) próbujemy uspać małą. Ciężko tak nosić, ale wiem, że gdybyśmy powzolili jej samodzielnie siedzieć na łóżku, to by się zaczęła wygłupiać, bawić schodzić z łóżka, wywalać ciuchy z szafek, rozsypywać mleko, wylewać wodę z podgrzewacza itp no i po spaniu nici. Ale ostatnio taka tugeza miała miejsce może ze 2, może 3 miesiące temu obym nie powiedziała tego w złą godzinę ![]() neti - jak tam ćwiczenia i dietka?? trzymam za ciebie kciuki!!! wiesz, że startowałam z podobnego pułapu wagowego? Iwfka - łączę się w bólu, ja też wczoraj miałam kwas z TŻ :/ tylko że ja jesteem nerwowa, wybucham bardzo szybku i aż się we mnie gotuje, krzyczę tak że mnie pół wsi chyba słyszy, nawet jak to tego warte nie jest, a potem mam wyrzuty sumienia ![]() Lady - zazdroszczę nocki, bardzo zazdroszczę!!! ![]() moja teściowa to złota kobieta, wczoraj przyniosła nam własnoręcznie nalepione piergi ruskie, podsmażoną cebulkę i zrobiony przez nią barszczyk do popicia ![]() ![]() właście poczułam bardzo silną i natarczywą potrzebę konsumpcji owego obiadu ![]() ![]()
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam pierogi ruskie |
||
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
odkryłam wczoraj program ID, wczoraj zaczęłam bać się wyjścia na imprezę z przyjaciółką i własnego męża, natomiast dzisiaj samotnego biegania...
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
wracam właśnie z zajęć, dziecko kaszle mi już od poniedziałku, innych objawów brak. jak nie minie, to w piątek pójdę do lekarza. I tu pytanie: jak długo mogę podawać lipomal i drosetux? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
ewik kciuki za dzisiejszą wizytę
![]() marsi kciuki za genetyczne jak ten czas leci ![]() ewulkaa id znam, lubię kiedyś lubiłam też noce zbrodni na discovery ![]() Mała jak sobie radzicie? witajcie Kuba spał 2,5 h a ja razem z nim ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
zostało mi jeszcze kawałek domowej roboty
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY Z MIESZKAŃ
Ma któraś założone liczniki na kaloryferach? Tzn ogrzewanie płatne poza czynszem?
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
si, ja mam, ale mamy w czynszu, pod koniec roku przychodzą zliczają i w zeszłym nam wyszła bardzo duża nadpłata , dzięki czemu 2,5miesiąca zwolnione z czynszu
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
kurde bo generalnie ja nie wiem jak to działa
mamy upatrzone mieszkanie i właśnie w nim są liczniki. My w obu mieszkaniach (tym co siedzimy i kawalerce) mieliśmy w czynszu płacone cały rok. i właśnie zastanawiam sie czy liczniki będą lepsze czy gorsze
|
|
|
|
#3719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teściowa jedna na milion ![]() Cytat:
Cytat:
przyszła nam śpiewająca lalka. Hania od jakiś 10 minut z nią siedzi, karmi, przytula
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

22.05.2008
14.08.2011
Na dodatek na sile chce M.do roboty na catering w sobote jak on w pt w nocy wraca z 4dniowej delegacji, nie ma sie kto nam zajac mlodym a poza tym na prawie 12godz zostawic u kogos mlodego jak NIGDY z NIKIM poza M.tyle nie zostal no dzisiaj przeszla sama siebie
zmeczona tym juz jestem
Bo dzis dowiedziałam sie, ze rozwidnia sie przed 5
o 6.10 wstała, poszła do szafy, wyjęła kurtkę, poszła pod drzwi i hał hał
to ile on ma litrow, 10???? 

Mdłości mnie męczą, głównie wieczorem, ale nie jest źle. Wizytę mam dzisiaj, także wszystko będzie jasne.

już wszystko na wierzchu
niby nie widać bo w spodnie wchodze ale mam wrażenie,że wszystko poszło w brzuch