|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ja jutro mam wizyte i wszystkiego się dowiem... wczoraj mój tż do mnie: -nie mogę się doczekać piątku a ja ciemna masa mówię: przecież ostatnio było tyle wolnego, chyba pora już zacząć zarabiać :P a on: -no ale ja się nie mogę doczekać piątku bo w piątek mamy wizyte i znów zobacze naszą żabkę
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja po śniadanku
mały zaczyna się budzićNautiz mi mówili na rechabilitacji kiedyś że najkorzystniej jest pływać na plecach Robaczek mi orkiszowy z naszych piekarn podnosił cukier.. Moze u was jest lepszy ten chleb.. Pogoda nie jest zchęcająca.. nic mi sie nie chce..Jeśli ktoś ma dziś wizyty to kciuki ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Malwiska hehe no to załapałaś Nautiz rożek śliczny żebym ja umała szyć.. |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak słodko fajnie, że tak się angażuje
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie właśnie dużo od chleba zależało, dziś tż ma mi dostawę zrobić
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Dzwoniła do mnie wczoraj moja mama- wpadła jej w ręce gazetka z rossmanna i podobno od jutra znów pampki w promocji z kartą Rossnę. Dziś do niej jadę, więc obczaję co tam jeszcze ma być
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam tylko jedną paczke pampersów i nawet mi się nie chciało iść do Lidla sprawdzić czy maja.. pewnie do rosmana też mi będzie nie po drodze ...
|
|
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli wszystko w porządku.. ![]() Ja jeszcze kupie jak będą |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spytam dzisiaj lekarza
Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-08 o 09:24 |
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, mam nadzieję, że będą pasowały
Te akurat są frywolitkowe, nie na szydełku, ale jedno i drugie jest proste. Warto kiedyś spróbować Cytat:
Cytat:
U mnie dziś wizyta, to się nasiedzę w poczekalni... jakieś trzy godzinki, jak mi się poszczęści... |
||
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem też mam większe skoki zależy co zjem.. ![]() Dziś kiełbaska na goraco i kanapka z pomidorem i sałatą Mi godz po skończonym posiłku kazala mierzyć i tak robi Integra a co to frywolitkowe? Bo niedouczona jestem Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:32 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem próbowałam kilka razy napisać post i ciągle mi się kasował, więc zrezygnowałam Spróbuję teraz, może się uda ![]() To info dla dziewczyn z Warszawy co prawda, ale... ![]() Utwierdziłam się wczoraj w przekonaniu, że szpital im. Dzieciątka Jezus bije na głowę Zośkę Zacznę od tego, że ten szpital od wielu, wielu lat jest bardzo dobry, moja pra - prababcia pracowała w nim przed II wojną, po wojnie i już wtedy trafiały tam skomplikowane przypadki, była super opieka i generalnie nie było lepszego szpitala w okolicy. A wczoraj rozmawiałam z dziewczynami, które rodziły na Starynkiewicza w przeciągu dwóch lat (w tym jednej dziewczyny siostra leży teraz w szpitalu po porodzie) i wszystkie jak jeden mąż zgodnie stwierdziły, że nawet gdyby im dopłacali to nigdzie indziej nie urodziłyby. Kilka z nich była świadkami jak przywozili te najtrudniejsze przypadki z Zośki właśnie tam, bo w Zośce umywali ręce po kilku dniach pobytu takiej "trudnej" pacjentki. Ot, to taka ciekawostka Ale cieszę się bardzo, że miałam szansę poznać kolejne opinie i to tak pozytywne
|
|
#1453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja ciotka rodziła tam blźniaki 3 lata temu w 29 tyg ciąży i tez była zadowolona
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Frywolitka to bardzo stara technika wyplatania koronek. Używa się do tego czółenek. Tak wyglądają przykładowe gwiazdki z frywolitki i robione na szydełku
---------------------------------- Aha, dziewczyny skierowane na cesarkę, przypomniałao mi się, że do szpitala warto wziąć oprócz normalnej dużej wody, taką małą butelkę, najlepiej z dziubkiem, albo słomkę do kubka. Zaraz po zabiegu ciężko jest się ruszyć i zwykłe napicie wody jest nie lada problemem
|
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
Ehhh dalej mam za wysoki cukier rano, mimo insuliny. Jutro konsultacja z diabetologiem :-/ dziś w nocy bolał mnie brzuch i twardnial kilka razy, Młodego odprowadzilam do przedszkola i jak wracalam to znowu mnie rozbolal :-/ zaleglam więc na kanapie
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Jaka paskudna pogoda dzisiaj w lubelskim! zimno, pochmurno i deszczowato Muszę tez znalezc sobie jakies zajęcie, bo skoro mam prowadzić bardziej leżący tryb życia to się zanudzę, ileż w końcu można siedzieć na ''internetach'' Za wszystkie wizyty ![]() MALWISKA kochany ten Twoj tż |
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn, które lubią/prowadzą kalendarze.
http://www.brioko.pl/dzienniczek-dnia-maluszka.html Jest też wersja dla ciężarnej ale z wiadomych względów już jej nie pokazuję ![]() Integra Frywolitki to według mnie wyższa szkoła jazdy. Widziałam kiedyś biżuterię, kryształy w takim frywolitkowym splocie, przepiękna Integra ale te paputki to były Twoje? Czy to takie robić będziesz? |
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Może no-spe weź profilaktycznie, nie zaszkodzi, a u mnie podobnie się zaczynało.
|
|
|
|
#1459 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dawno nie pisałam, ale podczytuję z krzaczorów ![]() Wczoraj wizytowałam, mały waży ok. 1300g. Pokazał siusiaka,pooglądałam jego buźkę, dopóki nie zaczął zasłaniać jej ręką, a potem to nawet nogi na głowę zarzucał Ogólnie wszystko jest ok Wymiary dziecka zgadzają się z terminem.Trochę wczoraj posprzątałam w domu i wieczorem rozbolał mnie brzuch i dostałam od męża oficjalny zakaz robienia w domu czegokolwiek... nawet obiadu mam nie robić.. nie wiem czy tak wytrzymam pewnie zrobię jakąś szybką zupkę wiem, że większość z Was ma już dawno wyprawkę ogarniętą... ja dopiero się za to biorę, nie potrzebuję dużo rzeczy bo mam po Antku większość, ale jest kilka pozycji, które już powinnam kupić ![]() 1.lozeczko turystyczne 2.pojemnik na pieluchy 3.pieluchy flanelowe 4.kołdra + poduszeczka klin 5.posciel ikea 6.butelki wybrać 7.smoczki x 3 do szpitala 1.podkłady poporodowe 2.duze podpaski 3.biustonosz alles 4.pizama do karmienia Chyba tyle... może ktoś mnie zainspiruję, co jeszcze się przyda? Pozdrawiamy
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-05-08 o 10:29 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Zasypiam. Przez skurcze łydek w nocy budzę się zmęczona jak po przebiegnięciu kilku kilometrów na bieżni Dzisiaj wizyta o 14.00 więc zapytam lekarza, może coś mi na to poradzi.Po wczorajszym wstępnym USG (32tydz.) info następujące: waga 1600g Odwrócona twarzą i stópkami do świata, więc nie dała sobie niestety zbadać kręgosłupa, ale dziś powtarzamy badanie prywatnie, na dużo lepszym sprzęcie, więc pewnie dowiemy się czegoś więcej. Od poniedziałku zaczynam jazdy po Warszawie, chcę zdać prawko do porodu Aha, no i dobra informacja - kolejny egzamin na uczelni zaliczony już na 5 Nautiz rożek śliczny. Ja mam problem z przyszyciem pagonu do płaszcza TŻ, a Ty takie cuda robisz wisienka1000 Brzuszek w sportowym wydaniu - cud miód pełen lans na fitnesach ![]() Fame wiadomo, że każda z nas obawia się jak to będzie. Mam dokładnie to samo. Takie skoki, raz jestem zachwycona, raz przerażona. W końcu to będzie najważniejsza i natrudniejsza rola jaką odegramy. Ale i najpiękniejsza, pamiętaj Mamaya co do wyższości jednych szpitali nad drugimi. Ja zgadzam się z Twoim wcześniejszym postem. Opinie są różne i zawsze tak będzie. Co do Zośki - ja się jej trzymam i chcę tam rodzić, bo bardzo bliska osoba była zadowolona, a ma porównanie, bo pierwsze dziecko rodziła w innym warszawskim szpitalu (dodam, że w Zośce nie płaciła za nic, a i lekarza miała z innego spzitala). Ale szczerze - jeśli trafię jakimś zbiegiem okoliczności do innej placówki to trudno, urodzić i tak muszę. Wierzę w ludzką życzliwość i mam nadzieję, że trafię na dobrych ludzi, położne i lekarzy. Tyle mogę. Bo jak same dobrze wiemy z opowieści i własnych doświadczeń: żadne prywatne konsultacje, ani dawanie "w łapę", ani wykupienie połowy oddziału nie dadzą pewności, że wszystko będzie po naszej myśli. No i tyle w temacie ode mnie
Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-08 o 10:29 |
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
i złym samopoczuciem. Leżę pod kocykiem , w nocy mnie dopadło 37,5 , wzięłam apap i strasznie się spociłam , a dzisiaj czuję się jakbym coś wypiła . Muszę chyba jeszcze czosneczek przeprosić Miłego dnia , jakbym nie pisała to wybaczcie ale nawet ręką nie chce mi się ruszyć
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Ta pogoda jest do dup............... przeziębienia to największa zmora tej pogody ja robię wszystko aby się nie przeziębić
Uważajcie dziewczyny na siebie |
|
|
|
#1463 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, dobrze, że jest dobrze![]() Cytat:
Dzień dobry Miałam wczoraj pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Powiem Wam, że jestem trochę zawiedziona, bo zajęcia prowadzi Pani w moim wieku(25l.) albo niewiele starsza a liczyłam na kogoś z większym doświadczeniem... więc nie wiem na ile te zajęcia będą dla mnie przydatne, no zobaczymyp.s czy któraś z Was bierze magne b6 wyprodukowane przez sanofi? Wiem, że o magnezie była już mowa, ale taki tylko mam w domu, a dzisiaj w nocy złapał mnie straszny skurcz łydki i zastanawiam się czy mogę go wziąć...
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-05-08 o 10:43 |
|||||
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
Yuza ja biorę Magne B6 tylko to zwykłe (jest jeszcze max ).
|
|
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W moim odczuciu tam każda sztuka ma trochę inny rozmiar (ostatnio kupiłam synkowi spodnie, takie najtańsze dresy za 10zł, bo musiałam coś włożyć do przedszkolnego worka, a poprzednie z niego wykorzystał tylko raz i zrobiły się za małe, to tym razem postanowiłam tam włożyć coś czego nie będzie mi żal że nigdy nie założy... no i on chciał szare z czerwonym paskiem, porównałam inny kolor 104 i były 2cm krótsze... a przy rozmiarze 104 to 2cm to co najmniej pół rozmiaru Jeśli ktoś kupuje w pepco, to musi też bardzo zwracać uwagę na jakość - kiedyś z Teściową zauważyłyśmy, w jednym koszu, identyczne bodziaki z tym samym nadrukiem, ten sam skład itp, jedne z takiej fajnej bawełenki, inne takie prawie śliskie (to były niby te same!) a i jeszcze mi się przypomniało - jeśli jeszcze nie macie kompletu bodziaków, to patrzcie przy szyi jak wyglądają - te na zakładki, nawet drogich firm czasem się rozciągają i dziecku prawie spadają w dół - mam sporo z mothercare od Teściowej i przy moich chudych dzieciach to zupełna tragedia - rozciągały się tak że ramiona na wierzchu były (poza rozmiarem tiny baby, bo te były ok - ale też był inny materiał w sumie - taka gładka bawełenka, a te co mi się rozciągały były dzianinowe) ale siostry syn, który jest taki trochę pyzaty (8 miesięcy) też miał w nich "pół torsu" na wierzchu... niekoniecznie muszą być guziczki przy szyi - choć te są najfajniejsze, wystarczy że te zakładki ładnie zachodzą i się nie rozciągają - takich bodziaków też trochę miałam, nawet takich z reala czy pepco najtańszych... ale po pierwszych doświadczeniach kupowałam raczej z takiej lepszej bawełny i dokładnie oglądałam dekolt Cytat:
Cytat:
np apap jest sprawdzony że mozna w ciąży, a ja mam inny paracetamol teraz bo taki akurat byl w promocji, tam gdzie kupowałam...
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis miałam kłucia i leżymy dalej. Jutro pomiar wod.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paputy zrobiłam, mam nadzieję, że dadzą się wykorzystać na chrzciny... joanna2228 kuruj się...Cytat:
Dobra... Halyna ogarnięta, mogę jechać na wizytę :P Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-05-08 o 11:28 |
||
|
|
|
#1468 | |
|
Raczkowanie
|
Witam za oknem ponuro i morko bleh
mam dziś ambitny plan kupić małej przez neta łóżeczko i materacyk bo ten po Nadii się nie nadaj. Zdjęłam pokrowiec żeby wyprać no i ten kokos z pianką jedzie śmierdzi jak w skansenie. I też tak jak Fame podobają mi sięte najtańsze bez wzorów. Chcę białe szczebelkowe tylko jeszcze dylemat z szufladą czy bez ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia zdrówka!
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1470 |
|
siedzę i myślę
|
O ten http://allegro.pl/angelcare-pojemnik...215525091.html
Z Antkiem pieluchy wyrzucałam do wiaderka, które stoi w łazience, ale już mam dosyć latania do łazienki ciągle, a taki pojemnik nie wygląda źle wiec może stać w pokoju małego, no i ten pojemnik ma większą pojemność niż wiaderko ![]() Pisała któraś kiedyś o podkładach poporodowych takich lepszych... jakie to był ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

mały zaczyna się budzić
jak słodko

zimno, pochmurno i deszczowato

wiem, że większość z Was ma już dawno wyprawkę ogarniętą... ja dopiero się za to biorę, nie potrzebuję dużo rzeczy bo mam po Antku większość, ale jest kilka pozycji, które już powinnam kupić
Dzisiaj wizyta o 14.00 więc zapytam lekarza, może coś mi na to poradzi.
i złym samopoczuciem.
kuruj się...