Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 15:37   #1231
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących

Dziewczyny, jak dziś wczesnym wieczorem ugotowałam młodemu zupkę (w składzie był mrożony królik, więc nie chcę zamrażać ponownie), wyszły mi trzy miseczki, ale nie powinno się trzymać w lodówce jedzonka tak długo, co nie? Tzn. zupę dostanie jutro i w piątek, a tą trzecią porcję sama zjem albo wyrzucę, bo do soboty trzymać to przegięcie.... Co Wy byście zrobiły?
może zapasteryzować?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nieeeeeeeeeeee, wcięło mi wszystkei wcześniejsze cytaty!!!

Więc odpowiem zbiorowo, wybaczcie
Dziś zrobiłam dla siebie porządek w domu, czuję się z tym lepiej. Mamę może i prosiłabym o pomoc, ale mieszka 50 km dalej i pracuje do 18 plus soboty, wiec właściwie zostają tylko niedziele...
Chustę sprzedałam, kobitka się nie rozmyśliła, straciłam na swoim gapiostwie 10 zł, więc tym razem się udało.

Zuza miała świetne popołudnie, prawie usiadła!
znowu pełzała, dawała pokazy głosu, potem ćwiczyła picie z niekapka i z bidonu Avent przez słomkę. Niekapek testowaliśmy już jakiś czas temu i wode pije z niego pięknie. Bidon dostała pierwszy raz - i sukces! Wypiła 35 ml wody! A jaka zadowolona! Prawie wcale się nie pochlapała!
a jednak się udało , super , i dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

ja jak szłam na maturę to mi pończocha samonośna opadła (kiedyś byłam mega chuda, więc miała prawo zjechać ) i to w dodatku przed samym sklepem, gdzie stało pełno chłopa z piwkami
długo nie myśląc ściągnęłam pończochy całkiem, kupiłam rajty i w autobusie zakładałam ehh, wspomnienia

!
wow ! jak ty się w tym autobusie ubrałaś ?
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:49   #1232
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moj ALek przespal juz druga noc cała bez pobudki, ciekawa jestem czy juz tak zostanie
jakos nigdy nie narzekalam na wstawanie, ale jak ma tak zosatc to sie nie obraze
chyba faktycznie jest tak ze kazde dziecko zaczyna przesypiac noce kiedy jest na to gotowe, mojemu synkowi zajelo to 7 mscy, dlugo czy krotko nie wiem ale kazda sie doczeka
ale super , dla maluszka wielkie brawa !
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nawet mi nie mówcie- mój od urodzenia spał TYLKO przy cucy, pamiętam jak siedziałam w tym fotelu o7-20 czy tam 21 i tylko BIEGŁAM do wc, jadłam tylko jak mi mąż coś zrobił... i Wam zazdrościłam, że jak to? dziecko zje i da się je odłożyć?!
o my gad, to miałaś nieżle............ dobrze że tż cię dokarmiał

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Dziękujemy za zyczonka

Ale się dzisiaj wyspalam
Alicja zasłynęła wczoraj już o 18:30 ! Bałam się, że jak tak wcześnie pójdzie spać to się szybko obudzi np o 4
o następna szczęściara,

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Alicji

wspolczuje
ja nawet nie liczylam dzisiejszych pobudek i od czego to zalezy?!
najlepsze jednak jest to, ze jak tz wstal, to zrobilam malemu mleko i poprosilam, by zajal sie nim a ja sie bym przespala dopoki nie wyjdzie do pracy.
trwalo to az 15 minut obudzil mnie placz Kubusia i krzyki tzta "Kubus, Kubus nie placz !"
maly byl w lezaczku w kuchni a tz w lazience
takze tego, bardzo sie wyspalam
to chyba juz norma, ze Jakub wstaje o 6. chyba sie przestawil
a pomyslec, ze nie tak dawno spal do 8.30-9.00

no nic, przynajmniej mam wiecej czasu na robote
dzis pewnei znowu mnie nie bedzie za wiele, wiec zycze Wam milych dzinkow
toś sobie pospała..............

Cytat:
ja dzisiaj zakładam nosidło bo muszę iść po wyniki badań- mile widziane mam nadzieję, że to tsh się poprawiło
kciuki są

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ale dzisiaj miałam ciężką noc i to bardziej przez siebie niż dziecko. Ola się często przebudzała, popłakiwała, ale wkładałam smoka i raczej zasypiała, za to ja miałam jakieś jazdy, dziwne sny, jakaś taka byłam zeschizowana, nie wiedziałam, co mi się śni, a co nie, zrywałam się, aż tż w końcu na mnie nakrzyczał, że mam spać i co ja w ogóle robię a później mnie łąpał jak chciałam wstawać i kładł z powrotem. Nie wiem, co mi było. Wieczorem wypiłam pół piwa, może to to

Ja mam zdanie pomiędzy
uuu współczuję, niektórzy śpią tak nie spokojnie bo się czymś martwią....

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja dokupilam sobie te puzzle. U nas byly dwa rodzaje, wzielam te wieksze 30x30 z cyferkami. Sa spoko i nie smierdzialy w ogole po odpakowaniu

Wczoraj sie zalilam i dzis juz znam powod marudzenia Julka. Chyba ma ospe! Poki co krostki z plynem ma na czole, szyi i we wlosach ale chyba zaczyna sie tez cos dziac na plecach... Na 11 jedziemy do lekarza.

No i wczoraj sie zalilam ze nie pelza. No to juz nieaktualne Wczoraj pieknie podpelzl do draceny po czym wytarmosil ja za liscie Pozniej szlo to mu coraz sprawniej hehe
za pełzanie

ooo nie ospa, oby nie , zdrówka życzę
Stary 2014-05-08, 15:51   #1233
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
współczuję nocki
ja wczoraj byłam tak padnięta, że jak się wykąpałam to wąchałam ręce czy jestem czysta bo nie mogłam sobie przypomnieć czy już się kąpałam czy nie

boshe...........
Stary 2014-05-08, 15:53   #1234
karolson
Zakorzenienie

Motyl ja ogladam topchefa. Ten S. Jest przemadrzaly ale umie gotowac i pokazywali to bardzo pracowity.

A czopa probowalas?
Stary 2014-05-08, 15:55   #1235
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziwnie mi. Właśnie jadę na szoping i mam wyrzuty sumienia chyba to zniosę najgorzej z naszej trójki
ja na początku też miałam wyrzuty, a jak zostaje z teściową (razna miesiąc) to gnam jak głupia żeby szybko wrócić...

Cytat:
zdrówka dla Was

mocno zaciśnięte!!
rajty możesz też spsikać lakierem do włosów

idziemy na obiad, a potem do pani doktor, jak usłyszała przez tel, że Szymek znów chory to aż osłabła w głosie
zdrówka

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poziomka a w jakim rozmiarze kupujesz te rampersy w pepco? U mnie widzialam tko male.
one duże wypadają, bo Leoś nosi ciuszki 80-86 a te rampersy zwykły ma na 80, a z kołnierzykiem polo wziełam 74 i jeszcze ma luz... u nas największe widziałam 86, a ty jaki rozmiar kupujesz? bo mój podobnie jak twój 3 tygodnie temu miał 10,8kg...

Cytat:
Poziomka 2 miesiące później sam z siebie zaczął mocniej ssać, nie przysypiał, tylko zjadł i koniec tylko, że mój był dokarmiany wtedy butelką też więc było pół na pół cyc/butla

tylko, że on dalej taki troszkę mamy cycuś jest- wieczorem szczególnie... 2 dni pod rząd wieczorem musiałam ja go usypiać, a nie P.
czyli lepiej czekać, już nie wiem, nie ma dla mnie rady

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć)

Nadrabiam powoli, jeszcze 4 strony o ile Tusia dalej będzie spać

Byli u nas znajomi z synkiem, znajomy ma ten odkurzacz do czyszczenia dywanów itp i mi wykładzinę przejechał i kanapę, no ale teraz się lękam,bo wszak to chemia. Ale jak wywietrzę to będzie ok

Masakra, ich Kacperek jest o niecałe 3 miechy młodszy od Tusi, waży sobie jakieś 7 kg więc już podobni są, a ma o wiele mniejsze stópki i rączki od mojej dziewczynki. Masakra, odziedziczyła to po ojcu. Oby z wiekiem jej zmalały, bo tragedia

I jadę z nią dzisiaj do lekarza, zatwardzenie nie chce przejść, a dostała śliwki, rumianek, jabłko gotowane i surowe. I nic.Tzn.dalej robi kupy, ale plastelinowe,widać,że się męczy

szczerze mówiąc nie wiem, bo w godoli nie używałam,bo to zimą było, a do sacerówki mam,ale nie wiem skąd bo jakoś mąż to wyciągnął

oooj delektuj się!
Dzisiaj byli u nas znajomi, ich maluszek tylko na pleckach leżał, na macie, nie obracał się zbytnio-oni to mają spokój A moja to najbardziej lubi wspinaczki po mamie

koniecznie!

chyba jakieś cisnienie nieteges... współczuję i kciukam za rozmowę (o ile już nie po )

moja właśnie ostatnio nic poza piersią nie chce, tragedia. Wodę pijała, a teraz nawet z łyżeczki nie chce. Próbowałam też soczków i herbatek- są ble. Moja ogólnie nie lubi słodkiego
A z mm sinusoida-raz wypije trochę, raz wcale
Ale próbuję nadal i usilnie.

i co powiedz o działkowych tworach w BOD?

A ogląda ktoś Top Chef?
Ten Sebastian chodził z moim małżem do klasy,ale wczoraj przeżyliśmy szok. Babeczka, która sprzedaje u nas w sklepie na dziale mięsnym okazała się być jego mamą! Była w programie hehe.

moja też nie przepada za moimi,ale próbuję.za to słoiczkowe zje wszystko prócz groszku.
mój też ma długie kopyta
oby coś poradzili na kupki.
w BOD ten doktorek to pojechał masakra ale fakt ta w czerwonych włosach miała najgorzej a najlepiej ten mieszko, tak jak oni ocenili
a moze konsystencja jej nie pasuje w twoich? mój jak jest za gęste to nie je, grudki mogą być, ale całość musi być mocno płynna

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:00   #1236
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
unas fajna pogoda!
mam nadzieje ze sie nie popsuje bo jak Ali wstanie mam zamiar leciec na spacer dłuuugi
a u nas padało od rana a teraz trochę się przejaśniło

Cytat:
O matko, sprpóbuj się zdrzemnąć w ciągu dnia trochę!
o nie ma opcji takie, tż mam dziś w domu i zamierzam go wykorzystać ile tylko się da...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, i uwaga, będę się chwaliła postępami, bo jestem z Gada dumna
Pierwsze zdjęcie 1 maja, drugie dzisiaj
Plecki proste, siada całkiem sam

A w ogóle moje dziecko mnie przeraża... a dokładniej jego wtywory
Wielka szpinakowo-jagodowa kupa zabiła mnie wyglądem, a dobiła zapachem...
Jak coś tak małego i słodkiego może robić takie wieeelkie i cuchnące rzeczy?!
nooo jaki postęp, ślicznie

Cytat:
Dzień dobry u nas deszczowo ;( mały dał koncert koło 23, skończyło się tym że spał z nami do 3, później go przenieśliśmy bo TŻ już spał na szafce i uwaga, spał do 9! Szok normalnie. Przez tą pogodę nic mi się nie chce, a miałam jechać do galerii
super, to pospałaś...

Cytat:
I wiecie co? Strasznie przykro mi się dziś zrobiło bo przesłałam rodzicom linka do filmiku z pełzającą Zuzą. Mama powiedziała że super postępy ale bezpieczniej by było na macie (a nie panelach) a tata stwierdził, że to nie jest edukacyjne, że takie zabawy to z kotem sobie można robić (podsuwałam jej telefon, do którego chciała podpełznąć, żeby nagrać film, który m.in. ONI mogliby obejrzeć, ja mam wersję live więc dla siebie tego nie robiłam) i nie obejrzał do końca tylko wyszedł. Ale z nim to w ogóle długa historia i stąd m.in. mój depresyjny nastrój, przez problemy w rodzinie

Siedzę z nią ciągle sama, ewentualnie z Tżem, rodziny na miejscu nie mamy. Moi rodzice ciągle chcą fotki albo na skype. A potem takie komentarze teściowie z kolei nie wołają o żadne zdjęcia i jak byśmy sami im nie wywołali/wrzucili na kompa to nie mieliby chyba żadnego. ;/
ojej przykro

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
przepraszam ze bez nadrabiania ale znalazłam ząbka
takei ząbkowanie to ja rozumiem bo nawet nie wiedziałam że coś idzie a tu sie przepiła dolna prawa jedyneczka i chyb a obok idzie druga
wow !

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

ależ mam nerwa na tż... od dwóch dni szukam fotografa na chrzest i znalazłam panią i za cenę 400 zł: fotki w kosciele podczas uroczystości, 2,5 h na sali gdzie ma być obiad i sesja w jej pracowni w tygodniu... dzwonię do tż podjarana a ten mi mówi że to droga i że zawsze ktoś nam porobi zdjęcia... no ciekawe, moja siostra ze szwagtrem bedą za Filipem biegali, a reszta się żarliwie modliła... u Jakuba foty robił nam kolega ale niestety wyprowadził się do stolicy...
o my gad nie za drogo, u mnie biorą 200-300. max ale nie wiem ile zdjęć, a ja miałam takiego rodzinnego, brat tż więc 0 zł, w prezencie mieliśmy zdjęcia
Stary 2014-05-08, 16:04   #1237
Larysa88
Zakorzenienie

Dziewczyny gotujace dzieciom czy jak robicie zupki i je mrozicie to dodajecie żółtko i je też mrozicie w tej zupce czy przed podaniem dodajecie dopiero świeże? taka mam rozkmine na dziś jak to robić
Stary 2014-05-08, 16:08   #1238
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
jestem, dziękuję za ale niestety, dupa zbita mam winowajcę moich myśli samobójczych

wyniki beznadziejne tsh norma 0,4-4 a ja mam poniżej skali laboratorium jakiegokolwiek <0,005 z takim tsh to ja sobie mogę pomarzyć o ciąży
dzowniłam doP. mu powiedzieć, a on na to "powiedz pani dr, że jesteś dla mnie niemiła i ma Ci dać końską dawkę"

anty tg chyba dobrze, bo norma 0,00-115,00 a ja mam 22,89
oooo

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jadę na ta rozmowę. Mam dziurę w rajstopach (przed chwilą jej nie było!!) i zostawilam bilety w biletomacie. Chyba jednak jest stres
Co mam zrobić z tymi rajstopami?? Dziura mała i pod spódnica, ale boję się, że pójdzie dalej. Lakier bezbarwny chyba w kiosku kupię i zamaluje.
A poza tym że stresu znów sikac mi się chce sorry, że nie na biało, bo może ktoś nie ma ochoty czytać o tym, ale pisze z telefonu.
nie stresuj sie, powodzenia

Cytat:
Dziwnie mi. Właśnie jadę na szoping i mam wyrzuty sumienia chyba to zniosę najgorzej z naszej trójki
, ze sie zdecydowałas
Cytat:
Cześć)

Nadrabiam powoli, jeszcze 4 strony o ile Tusia dalej będzie spać

Byli u nas znajomi z synkiem, znajomy ma ten odkurzacz do czyszczenia dywanów itp i mi wykładzinę przejechał i kanapę, no ale teraz się lękam,bo wszak to chemia. Ale jak wywietrzę to będzie ok

Masakra, ich Kacperek jest o niecałe 3 miechy młodszy od Tusi, waży sobie jakieś 7 kg więc już podobni są, a ma o wiele mniejsze stópki i rączki od mojej dziewczynki. Masakra, odziedziczyła to po ojcu. Oby z wiekiem jej zmalały, bo tragedia

I jadę z nią dzisiaj do lekarza, zatwardzenie nie chce przejść, a dostała śliwki, rumianek, jabłko gotowane i surowe. I nic.Tzn.dalej robi kupy, ale plastelinowe,widać,że się męczy

.
oby coś poradził my tez mamy ten problem
Stary 2014-05-08, 16:08   #1239
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gotujace dzieciom czy jak robicie zupki i je mrozicie to dodajecie żółtko i je też mrozicie w tej zupce czy przed podaniem dodajecie dopiero świeże? taka mam rozkmine na dziś jak to robić
ja daję świeże, w ogóle ja codziennie albo co 2 dni gotuję więc nie mrożę wcale jedzonka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:15   #1240
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
jestem z doskoku, przed chrzcinami zaczął sie młyn
ale spoko ,spoko wszytsko rozpisane,pod kontrolą, tylko czasu brak na wizaż

mam pytanko do mam które mają leżaczek z FP z lwem
Ewacia I Gorgulek mają go na pewno
wrzucacie do pralki czy ręcznie pierzecie ?

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Jadę na ta rozmowę. Mam dziurę w rajstopach (przed chwilą jej nie było!!) i zostawilam bilety w biletomacie. Chyba jednak jest stres
Co mam zrobić z tymi rajstopami?? Dziura mała i pod spódnica, ale boję się, że pójdzie dalej. Lakier bezbarwny chyba w kiosku kupię i zamaluje.
A poza tym że stresu znów sikac mi się chce sorry, że nie na biało, bo może ktoś nie ma ochoty czytać o tym, ale pisze z telefonu.
czekamy na wieści jak poszło

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-05-08 o 16:14
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:17   #1241
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Wrocilismy od lekarza no i jak podejrzewalam ospa. Nie goraczkuje i poki co ma tylko kilka krostek wiec byc moze przejdzie lagodnie. Pediatra mowila ze to zasluga kp i ze Julek dostaje ode mnie teraz sporo przeciwcial bo sama kiedys przechodzilam ospe a nawet polpasiec. Ponoc dobrze ze teraz przechodzi bo im pozniej tym gorzej. No i nie rozdrapie sobie tych krostek
zdrówka dla Julka, oby łagodnie przeszedł chorobę

Cytat:
Powodzenia Matall, trzymam kciuki... połamania obcasów

Cytat:
ja bym na skrzydłach pędziła... tylko ja taka dziwna jestem że zazwyczaj najpierw kupuję dla dzieci, oglądam dla tż a na końcu dla siebie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
U nas chorobowo i zabkujaco... lewa dolna jedynka wyszla w pt a druga juz widac
gratki za ząbki

otworzyłam sobie ciacha deserowe z cukrem i zjem chyba całe, bo mam taką chęć na słodkie że szok... do tego inka z mleczkiem
Stary 2014-05-08, 16:19   #1242
matallewar
Zakorzenienie

Już po, chyba nieźle, bo 2 kartki a4 zapisała

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:19   #1243
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ależ mam nerwa na tż... od dwóch dni szukam fotografa na chrzest i znalazłam panią i za cenę 400 zł: fotki w kosciele podczas uroczystości, 2,5 h na sali gdzie ma być obiad i sesja w jej pracowni w tygodniu... dzwonię do tż podjarana a ten mi mówi że to droga i że zawsze ktoś nam porobi zdjęcia... no ciekawe, moja siostra ze szwagtrem bedą za Filipem biegali, a reszta się żarliwie modliła... u Jakuba foty robił nam kolega ale niestety wyprowadził się do stolicy...
wg mnie cenowo ok bo macie w tym sesje u niej

kiedy chrzcicie ? i kiedy masz wesela bo ja mam jedno w sdl 21 czerwca w sali tip-top
a i jaki lokal na chrzciny wybraliscie ? tu juz z ciekawosci pytam

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-05-08, 16:20   #1244
tassia
Zakorzenienie

heh
jak za starych dovrych czasow witam sie z poczekalni do gina

szkoda tylko ze brzuszku pusto

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:22   #1245
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
jestem z doskoku, przed chrzcinami zaczął sie młyn
ale spoko ,spoko wszytsko rozpisane,pod kontrolą, tylko czasu brak na wizaż

hej pracowita mróweczko

wysłałam Ci zaproszenie na nk hehe Twojego tżta znam z widzenia ze szkoły

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
wg mnie cenowo ok bo macie w tym sesje u niej

kiedy chrzcicie ? i kiedy masz wesela bo ja mam jedno w sdl 21 czerwca w sali tip-top
a i jaki lokal na chrzciny wybraliscie ? tu juz z ciekawosci pytam
chrzcimy 1 czerwca w św. Teresie, a obiad robimy w Novotce...
pierwszy raz słyszę o sali tip-top

wesela mam 12 lipca i 9 sierpnia ale poza Siedlcami
Stary 2014-05-08, 16:29   #1246
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja daję świeże, w ogóle ja codziennie albo co 2 dni gotuję więc nie mrożę wcale jedzonka
Aha
Podziwiam ja jakoś nie mogę się wyrobić z gotowaniem dla niej codziennie czy nawet co drugi dzień wole raz a dobrze i spokój ;p
A jakie mięso dajesz? Bo kurczak i indyk to już nuda, chciałam żeby miała urozmaicone bo w sloikach są różne rodzaje i pytałam o cielęcine przed chwila i nie mają tylko na zamówienie hm a na królika czy cokolwiek innego nie mam szans bo nie mam skąd tylko sklepy mi zostają. Musze pojeździć po tych wszystkich mięsnych u mnie

Cytat:
Oby było dobrze
Stary 2014-05-08, 16:33   #1247
kaska87
Zakorzenienie

Larysko kurczak, indyk, wołowinka, cielęcinka królik- takie daję
kupuję tzn. TZ kupuje u kolegi na wichurze, albo w sprawdzonym sklepie

Matal ale by było fajnie dużo osób było z Tobą na tym, czy to indywidualne?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:33   #1248
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej pracowita mróweczko

wysłałam Ci zaproszenie na nk hehe Twojego tżta znam z widzenia ze szkoły

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

chrzcimy 1 czerwca w św. Teresie, a obiad robimy w Novotce...
pierwszy raz słyszę o sali tip-top

wesela mam 12 lipca i 9 sierpnia ale poza Siedlcami
o boze sto lat na nk nie byłam
Tip top jest w Iganiach
dobre opinie słyszałam o Waszej sali
możliwe że 1 czerwca też będę miała chrzciny w sdl ale w innym kościele

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-05-08, 16:33   #1249
karolson
Zakorzenienie

Poziomka - no ja kuuje rozm 92 w pepco wydawaky mi sie zanizone jak raz kupilam body. Moze zobacze te 86. A pytalas o rozm 50 to w Auchan i w H&M sa napewno.

Asiek ja 15 sierpnia bede na weselu w W. W sumie to w Zambrowie u Leszczyniaka tak sie sala nazyea. Bylas kiedys?

Matal kiedy jakas odpowiedz?
Stary 2014-05-08, 16:38   #1250
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko kurczak, indyk, wołowinka, cielęcinka królik- takie daję
kupuję tzn. TZ kupuje u kolegi na wichurze, albo w sprawdzonym sklepie
O to Mikuś ma super jedzonko zmotywowalas mnie tym bardziej musze poszukać )
Stary 2014-05-08, 16:56   #1251
tassia
Zakorzenienie

mam zielone swiatlo na Zośkę

[/RIGHT]
Stary 2014-05-08, 16:59   #1252
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-05-08, 17:00   #1253
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Aha
A powiedz, testy z krwi robiliście na NFZ czy jakoś dodatkowo? Płatne tot jest? gdzie można zrobić? Detergenty raczej u mnie nie, bo wymieniłam wszystko i nadal jest... ciuszki tylko bawełna, wiec szukam nadal...
u nas w poradni alergologicznej dostalam skierowanie i przy szpitalu zrobili w laboratorium. bezplatne - jak bez skier to 180 zl. ale alergolog platny bedzie bo na nfz rok trzeba czekac...
nam kazali w samej wodzie prac a po 2-3 praniach dopiero jelp wprowadzic. my mielismy juz wczesniej plyn bialy jelen...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:02
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:10   #1254
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
co do fotografa na chrzciny to chyba zależy jakie kto ma podejście ja akurat jestem zwolenniczką zdjęć i pamiątki z nich więc koszt 200zł jakoś mnie nie zabolał za zdjęcia w domu przed mszą, później na mszy i w restauracji ponad 3 godz. Są piękne wszystkie i każdy ma zdjęcie prawie 400 ich napstrykał, a dodatkowo za 100zł zamówiłam u niego fotoksiążkę z której to jeszcze bardziej jestem zadowolona hehe piękna jest

kurcze nie zaglądałam na żadne poradniki z żywieniem ostatnio i dzisiaj na aplikacji w telefonie wyczytałam że pół żółtka już codziennie
czego nie piszecie takich rzeczyyyy ! :P
tak samo czego nie pisałyście o warsztatach jak się zapisywałyście

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

foto foto! musi być foto
u mnie w rozpisce jest w 9 miesiącu tak jak piszesz

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:12
Stary 2014-05-08, 17:12   #1255
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
o boze sto lat na nk nie byłam
Tip top jest w Iganiach
dobre opinie słyszałam o Waszej sali
możliwe że 1 czerwca też będę miała chrzciny w sdl ale w innym kościele
my w tej sali robimy, bo właściciel to znajomy mojego taty

Cytat:
Poziomka - no ja kuuje rozm 92 w pepco wydawaky mi sie zanizone jak raz kupilam body. Moze zobacze te 86. A pytalas o rozm 50 to w Auchan i w H&M sa napewno.

Asiek ja 15 sierpnia bede na weselu w W. W sumie to w Zambrowie u Leszczyniaka tak sie sala nazyea. Bylas kiedys?

Matal kiedy jakas odpowiedz?
ja mam wesele 9 sierpnia w W. u naszego świadka i przyjęcie jest w sali przy głównej trasie

Cytat:
super
Stary 2014-05-08, 17:21   #1256
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
O super! To kiedy?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:36   #1257
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę gotować na bierząco i dodawać, jakoś mi nie pasuje mrożone żółtko

Cytat:
a ty masz szybkowar prawda? warto to kupić? np ziemniaki ile się gotują?
Cytat:
to git
Cytat:
Aha
Podziwiam ja jakoś nie mogę się wyrobić z gotowaniem dla niej codziennie czy nawet co drugi dzień wole raz a dobrze i spokój ;p
A jakie mięso dajesz? Bo kurczak i indyk to już nuda, chciałam żeby miała urozmaicone bo w sloikach są różne rodzaje i pytałam o cielęcine przed chwila i nie mają tylko na zamówienie hm a na królika czy cokolwiek innego nie mam szans bo nie mam skąd tylko sklepy mi zostają. Musze pojeździć po tych wszystkich mięsnych u mnie

Oby było dobrze
ja daję rybę, cielęcinę, indyka i wołowinę, królika można kupić w lidlu np...

Cytat:
fakt, że body zaniżone, ale te rampersy to wyjątek...
a ile on ma wzrostu? dzięki za info auhana tu nie mam ale w hm zobaczę

Czekamy na dzidziusia

Edytowane przez Poziomkowa89
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:40
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:46   #1258
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurrrr.... Jasiek wstał 3.50, papu i impreza do 7
Nie wiem jak się nazywam, za to wiem, gdzie mam głowę, tam gdzie napitala
Jest w sumie też dobra strona, jeszcze kilka dni co raz wcześniejszych pobudek i będę go o północy karmiła
a jak w ciągu dnia? dal ci odsapnąc?

Cytat:
Aha, i uwaga, będę się chwaliła postępami, bo jestem z Gada dumna
Pierwsze zdjęcie 1 maja, drugie dzisiaj
Plecki proste, siada całkiem sam

A w ogóle moje dziecko mnie przeraża... a dokładniej jego wtywory
Wielka szpinakowo-jagodowa kupa zabiła mnie wyglądem, a dobiła zapachem...
Jak coś tak małego i słodkiego może robić takie wieeelkie i cuchnące rzeczy?!
super! widziałam zdjęcia slodki Jasinek
Cytat:
I wiecie co? Strasznie przykro mi się dziś zrobiło bo przesłałam rodzicom linka do filmiku z pełzającą Zuzą. Mama powiedziała że super postępy ale bezpieczniej by było na macie (a nie panelach) a tata stwierdził, że to nie jest edukacyjne, że takie zabawy to z kotem sobie można robić (podsuwałam jej telefon, do którego chciała podpełznąć, żeby nagrać film, który m.in. ONI mogliby obejrzeć, ja mam wersję live więc dla siebie tego nie robiłam) i nie obejrzał do końca tylko wyszedł. Ale z nim to w ogóle długa historia i stąd m.in. mój depresyjny nastrój, przez problemy w rodzinie

Siedzę z nią ciągle sama, ewentualnie z Tżem, rodziny na miejscu nie mamy. Moi rodzice ciągle chcą fotki albo na skype. A potem takie komentarze teściowie z kolei nie wołają o żadne zdjęcia i jak byśmy sami im nie wywołali/wrzucili na kompa to nie mieliby chyba żadnego. ;/
rzeczywiście przykre
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
przepraszam ze bez nadrabiania ale znalazłam ząbka
takei ząbkowanie to ja rozumiem bo nawet nie wiedziałam że coś idzie a tu sie przepiła dolna prawa jedyneczka i chyb a obok idzie druga
za ząbka!
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To i ja się chwalę, że od wczoraj Ola siada z podparciem, fakt, że od razu jej się nogi rozjeżdżają, ale i tak jest mega postęp. I na czworakach przesuwa nogi, tylko jeszcze nie wie, że ręce też trzeba przesuwać

Cytat:
jestem, dziękuję za ale niestety, dupa zbita mam winowajcę moich myśli samobójczych

wyniki beznadziejne tsh norma 0,4-4 a ja mam poniżej skali laboratorium jakiegokolwiek <0,005 z takim tsh to ja sobie mogę pomarzyć o ciąży
dzowniłam doP. mu powiedzieć, a on na to "powiedz pani dr, że jesteś dla mnie niemiła i ma Ci dać końską dawkę"

anty tg chyba dobrze, bo norma 0,00-115,00 a ja mam 22,89

za to byłam po wyniki jednych i drugich badań i u fryzjera z Mikim w tuli a mam kawałek i plecy nic nie bolą także polecam wózkiem bym tam nie dotarła bo wszędzie schody
moje dziecko oczywiście aniołek- nie to co w domu byle coś zdemolować fryzjerki się jarały, jedna go porwała a ja się relaksowałam jak mi druga grzywkę podcinała
mam nadzieję że leki to unormują
a jaki Miki grzeczniutki

Cytat:

Wrocilismy od lekarza no i jak podejrzewalam ospa. Nie goraczkuje i poki co ma tylko kilka krostek wiec byc moze przejdzie lagodnie. Pediatra mowila ze to zasluga kp i ze Julek dostaje ode mnie teraz sporo przeciwcial bo sama kiedys przechodzilam ospe a nawet polpasiec. Ponoc dobrze ze teraz przechodzi bo im pozniej tym gorzej. No i nie rozdrapie sobie tych krostek
oby przeszedł łagodnie

Cytat:

szczerze mówiąc nie wiem, bo w godoli nie używałam,bo to zimą było, a do sacerówki mam,ale nie wiem skąd bo jakoś mąż to wyciągnął

A ogląda ktoś Top Chef?
Ten Sebastian chodził z moim małżem do klasy,ale wczoraj przeżyliśmy szok. Babeczka, która sprzedaje u nas w sklepie na dziale mięsnym okazała się być jego mamą! Była w programie hehe.
.
daj znać jak po lekarzu

a widzisz u mnei nie ma do spacerówki;/

ja oglądam Top Chefa nie lubie tej Agnieszki, a resztę w sumie tak

Cytat:

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:51   #1259
tassia
Zakorzenienie

ja mam tez szybkowar
ziemniaki 10minut max
wolowina 15
ale mackowi gotuje normalnie w garnku

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
O super! To kiedy?
juz

[/RIGHT]
Stary 2014-05-08, 17:54   #1260
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam tez szybkowar
ziemniaki 10minut max
wolowina 15
ale mackowi gotuje normalnie w garnku

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

juz
Wow szybciutko Ale jestem zdania, że dzieci razem się dobrze chowają Widzę po Mai jak się cieszy kiedy zobaczy dziecko.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości