|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Gdybym nie czytała w kolko o tym to bym nie wiedziała
I tez pozazdrościłam Milusiowi arbuza a mały go wypłul i nie zjadł. Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-05-08 o 18:15 |
|
|
|
#3783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ Kochane
jak ta ponura pogoda mnie wykańcza ![]() aaa przyszedł mi ten tusz hypnose , i wiecie coooo... kurde nie pasuje mi moje rzęsy są jak kołki po nim i doopa. Muszę go opchnąc!---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
bo O. już obcykała szuflady i wszystko z nich wyciąga ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Po polsku (; z nl tylko die (to) jak coś chce (czyli praktycznie cały czas (; ) i amp (wg jej niani to ma być lamp - lampa)
A statek ma w książeczce do kąpieli i co wieczór to słyszy (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Byłam z telefonem na szczęście wymienili na nowy egzemplarz, mam nadzieję, ze dłużej pochodzi. A w ogóle to Pan sprzedawca nie za bardzo się znał, stwierdził, że nie wie co się dzieje, no to ja tym bardziej. I nawet nie umiał wyjąć mojej karty sim (była taka mała zaczepka za którą trzeba było pociągnąć żeby się wysunęła |
|||
|
|
|
#3787 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dacie radę, a my będziemy mocno ściskac kciuki ![]() Jednak autem ale dlatego, że mama poszła na ogródek i chciałam szybko obskoczyć co miałam do obskoczenia żeby nie musiała z ogródka lecieć do Mikołaja jak się obudzi... ale i tak nie zdąrzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mikołajowi sprawia taczkę frajdę ale na razie tylko jak go wsadzę do środka i woże Nie może na razie zaskoczyć, że trzeba podnieść taczkę i dopiero jechać Nie zacytowało mi, przestraszyłaś mnie bo napisałaś, że najbezpieczniej czy tam najlepiej tą szczepionkę przyjmują dzieci w wieku 15 miesięcy, a Mikul zaszczepiony już teraz ![]() Cytat:
Cytat:
1. Mój stan wyjściowy hyhy jest tragiczny ![]() 2. 3. Czytałam te skutki uboczne pobieżnie ale już nie będę się w to wgłębiać. Macie racje, lepiej nie wiedzieć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ooo to ja juz Ci zaczynam kibicować
|
|
#3788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
szacun.
no właśnie... czasem myślę, że łatwiej być analfabetą... Cytat:
czyli nie tylko mój takie nie wrazliwy na smaki. ale w sumie paskudny ten nasz (a drogi )...z melonem spróbuję ale już z promocji ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:myślalam, że statek to od dużej piaskownicy ![]() Cytat:
Cytat:
mądry chłopczyk
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od dziś będę Cię słuchać ciociu Paniko
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-05-08 o 19:31 |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do stawania na paluszkach to dopiero zaczeła stawac? czy juz długo to robi? u nas początki też były na palcach? nawet tż pytał czy to prawidłowo ze on tak staje ---------- wogóle tak sobie nadrabiam i 9wybaczcie nie cytuję bo wiec ze to było wcześniej teraz nowy dzień nowe tematy ) ale cudowne są te wasze dzieciaczki i śmieszne i zdolne i łobuziaki małe kochane ![]() a i moj też sie śmieje z zakazów ![]() a dziś poślizgnełam się na umytej podłodze to tak się ze mnie smiał jakby rzeczywiście coś śmiesznego się wydarzyło ;P
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie schowalam, bo maz by osiwial (oprocz taczki zamowilam i inne zabawki )nie nie, napisalam, ze powyzej 15 miesiaca jest lepsze wytwarzanie przeciwcial, czyli szczepionka jest bardziej skuteczna, niz podana wczesniej - ale to sa niedawne badania, zalecenia zawsze beda takie by szczepic jak najszybciej , by zapewnic nalezyta ochrone.
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś jeszcze pytała o rozmiar butów jakie kupiłam F. nie pamiętam która bo czytałam na telefonie
Kupiłam r.19 co prawda nie ma zbyt dużego zapasu bo na oko ok. 6mm. W rozm. 20 widać, ze mu się źle chodziło a te takie idealne na stópkę, nie mogłam długo się zdecydować które wziąć ale myślę, ze da radę w tych przechodzić lato. Pani doradzała 19 ale kazała mi ubrać jedne i drugie i Filip miał pochodzić w nich trochę po sklepie i kazała popatrzeć, mówiła, ze mogę na zmianę ubierać nawet po 10 razy i w końcu sama zobaczę w których mu się lepiej chodzi. |
|
|
|
#3793 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzisz czyli źle przeczytałam, niedokładnie, po łebkach ![]() Cytat:
|
|
#3794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z pytan, to jak ma ochote to na pytanie Kto...?odpwiada: Ja, jak robi krowa i pies-odpowie i z dialogu to chyba tyle...tak sam z siebie to "dyn dyn"" na wszytsko ci wisi i dynda (klucze, reklamy w sklepach, żyrandol itp), mama, tara, baba i chyba tyle;0p To czyli K najmniej gada chyba;pCytat:
kuoujecie owoce z pewnych źródeł, czy z marketu?ja czesto kupoiwałam z marketów, ale ostatnio K. ma te placki czerwone i krostki na buzi-coraz więcej i nie wiem od czego. KUpiłam kivi bio w Lidlu to taki kwasny, ze gebe wykreca, a jak K. troszke dałam to mu sie ranka na wardze zrobiła az...i co teraz mu mam dawac? salata i rzodkieka w mym ogródku ma 3 cm;p
|
|||
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc 1, 2 czy 3 ? na komunię dla córki koleżanki bo nas zaprosili na przyjęcie pokomunijne
dziewczynka jest wysoka i przy kości że tak się wyrażę |
|
|
|
#3796 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chociaż Twoje teksty uwielbiam a Torresa bym chętnie zobaczyła w lodówce ![]() ![]() puki co widzę na zdjęciach i wspaniały jest (Kamil jak tylko dostanie się do łazienki to nie oddaje szczoteczki przez pół godziny-i wykorzystałam ten sposób na prysznic, szczoteczka-do wózka i siedzi ze mną a ja się myje )Cytat:
![]() Cytat:
a Torres nie wygadany, ale barrrdzo rozumny Cytat:
![]() z moim synem też ćwiczenia nie wchodzą w gre Cytat:
a skakanka podobno jeszcze lepiej działa, ale mi kolana nie pozwalają haha jakbyś tak przyprawy zobaczyła na podłodze to pewnie byś oszalała i wyprowadziła się z domu ja też się pytam, JAK??? Cytat:
![]() Cytat:
a rozm 19 widziałam kiedyś po siostrzenicy pantofelki i były takie słodkie )Pani chyba z 5 razy buchłam śmiechem przez Ciebie, a dziecko mi zasypia! |
|||||||
|
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panika usmialam sie z dialogow z Michasiem
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Achna proszę bardzo
Placuszki serowe 300g sera białego 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru (ja zmniejszyłam o połowę ostatnio robiłam z syropem zamiast cukru) 1 łyżeczka cukru waniliowego lub laska wanilli serek, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka mieszamy razem widelcem. białko ubijamy, następnie łączymy delikatnie i smażymy na maśle chyba że masz ceramiczną patelnie to bez tłuszczu po około 2 minuty na każdej stronie. Nakładamy tak by placuszki nie były wielkie bo są kruche i się łamią ja nakładam tak że jedna lyżka stołowa to jeden placuszek. Do tego owoce lub jakiś mus owocowy.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-08 o 20:48 |
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
chcialam Wam pokazac film z M. jak mi pomagal w sortowaniu prania, ale moj komp nie daje rady, wiec odpuszcze
![]() w kazdym razie zobaczyl jak wkladam scierki do jednej szafki, to za chwile podszedl do kosza z praniem i kazda sztuke pojedynczo powciskal pomiedzy szafe i sciane (bo szafa juz byla zamknieta) - a pozniej z powrotem do kosza, i znowu wciskanie za szafe ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() kopiuje do klubu
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-08 o 20:50 |
|
|
|
|
#3802 |
|
MBZ♥
|
Monicca, ja od zawsze-moja Mami potwierdza
mam prawą stopę krótszą od lewej:/widać to w sandałkach i piptołach podobno to częsta przypadłość![]() Ja upatrzyłam dla Roszpunki sandałki emelki, tylko zmierzyć musi ![]() Nestelle, Zosia też w hmowych pomyka najbardziej je lubię ze skarpetek.Nie wiem czy przy kp można ale dzięki Despie odkryłam solpadeine-ból głowy znika w mig. Ogarniasz, ogarniasz-chwilową niemoc masz ![]() A Roszek przeboski. Alliw, super taka drzemka Achna, brawo za postepy sprzątaniowe![]() Brawo za wagę i ząbka i szczepienie. Oliwka, a ta roomba Ci się nie klinuje jak wjedzie w róg? Koleżanka ma jakiś tańszy model i jak wjedzie w kąt to nie może wyjechać. Jesteś mega Ekspertem ![]() Zosia też pierwsza Sprzątaczka na wsi ![]() Ależ pyszności u Was. Zosia nie interesuje się szufladami i szafkami bo jak Jej pokazałam wszystko to już przestało być ciekawe-ma swoją szufladę i tam grzebie do woli, a jak zobaczy że otwieram inną to kuca i zagląda. A bransoletki:1 albo 2-kocham lilou! Trolla u nas też co chwilę deszcz wczoraj:/biegasz? Kasia, super waga i wzrost Milusia ![]() Despa bardzo się cieszę, że Emi się zadomawia w żłobku ![]() I nie mam pomysłu jak zastąić kaszkę:/Zosia też odmawia od dawna ale w domu to inaczej. Kwiatuszku, brawo za kolejnego ząbka Nudziaro ![]() Ja kupuję grecki z bakomy teraz. Luna trzeba zanieść do 2 godzin-przynajmniej takie info u mnie w labie. Brawo dla Młodej. Pani dobrze, że Torresso się nie zorientował z małego oszustwa sokowego ![]() Demeter, znam fingering cieszę się, że wizyta u okulisty ok i trzymam kciuki za Twoją.Tasiu skoro po nabiale jest ok to bym spróbowała podać zwykłe mm. Wynik z glukozy może być do 140 ale lekarz na pewno Ci rozjaśni. Cathlyn ależ to pięknie napisałaś o Córci i przebudzeniu ![]() Dragusiu najpóźniej jutro doślę Ci tą brakującą część ankiety bo czekam aż B zadzwoni ![]() Zdrówka dla Floreckiego. Zosia podbiega nam do stópek i robi gili gili-swoich nie daje gilać ![]() Recepty nie trzeba. Agnje brawo za słowka. U nas doszło auto i totek-kotek ![]() Klementyna dla Michelinka także zdrowia! Pani mam nadzieję, że jednak udało się szybko złapać siuśki ![]() Wyobraziłam sobie tą pykającą brewkę T ![]() A podobnie u nas wygląda kącik czytelniczy. Rozczulił mnie udający płakanie T-Zosia za to słodko szepta. OTJ brawo za szczepienie, mam nadzieję że wszystko ok. Moderna, wielki szacun za wiedzę ![]() Achna, szczepionka przeciw mmr może dawać objawy do 2 tygodni:gorączka, katar, po .ok 10 dniach wysypka-odra poronna, dziecko nie zaraża wtedy. Trzeba obserwować. Przeważnie po 2 dniach wszystko znika. Spokojnie ![]() Agatko będę z Tobą myślami oby szybko postawili diagnozę!!!z pchaczem nie pomogę, mieliśmy z fp ale Zosia nie była zainteresowana i daliśmy kuzynce. My już same:/ Zosia szukała B i tak co chwilę pytała:tata? tata?jutro będzie gorzej bo rano będzie sprawdzać wszystkie kąty w domu. Ehhh byłe do 29 maja. |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj maz jak rano wychodzi do pracy, to M. tez placze - na szczescie krociotko
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
A pytałyście o jeża tak mam w domu jeża pigmejskiego w sumie to już 3 jeż a raz nawet miałam maluszki nawet nie wiecie jaka ja zestresowana chodziłam nawet nie wiedziałam że nasza Maja była w ciąży a w nocy jakieś piszczenie usłyszałam myślałam że jeże się gryzą a się okazało że ona rodziła w sumie na 6 maluszków 2 przeżyły. w załączeniu zdjęcia.
Sposób by dziecko nie otwierało szafek i szuflad w kuchni jak tylko widziałam że szykuje się do otwierania szczególnie dolnych szyflad nieraz jak się podciąga i jej delikatnie się otworzy góra to staję i dociskam z boku nogą a ona się siłuje siłuje ale nie może otworzyć troszkę pokrzyczy podenerwuje się i pójdzie ale żadko kiedy chce otwierać musi jej się szczególnie nudzić. Zazwyczaj daję jej dwie miski plastikowe jedną łyżeczkę plastikową i jedną metalową i ona miesza swój obiad a ja gotuję spokojnie do pewnego czasu Oczywiścei powtarzam jak mantre nie wolno! Aniela nie wolno! nie! odjedz!
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecku idą zęby ... znalazła smoczek! jeden z dwóch w domu! który kupiłam awaryjnie do samochodu ale nie używałam i tak wylądował w koszczku przy przewijaku dziś go wygrzebała i chodzi z nim co chwile go wkłada i wyciąga ale dziś palcem ciągle coś szukała i wszytsko do buzi pchała więc jej chyba pomaga
ostatnio chodziła z tą gumową szczoteczką do zębów na palce ale gdzieś ją przesiała.
|
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Laski na zwyklym hula tez brzuch wymodelujecie, ja na wyustkowym nie dam rady, a na zwyklym kiedys krecilam 3 godziny ogladajac film
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Moderny posta i mi się rzuciło zamiast pszennej napisałam przennej
Moderna popraw błąd
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
ojejj jakie slodkie
ale oliwka, jakos sie jezy u Ciebie niespodziewalam ![]() true true ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykłe hula-hop można napełnić ryżem co by było troszke cięższe i lepiej się kręciło ... dawne czasy
![]() BYou nie roomba się nie klinuje w kącie nie ma z tym problemu jedynie tak gdzie wjedzie na styk i się zaklinuje jak pod niektóre szafki albo fotele my mamy takie bujane i wtedy jak za daleko wjedzie to nie może wyjechać bo fotel ją przytrzymuje. i pod wc ;/ |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

)

moje rzęsy są jak kołki po nim i doopa. Muszę go opchnąc!
bo O. już obcykała szuflady i wszystko z nich wyciąga 
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec.

dacie radę, a my będziemy mocno ściskac kciuki

czyli nie tylko mój takie nie wrazliwy na smaki. ale w sumie paskudny ten nasz (a drogi
)...
klask i:
05.07.2008 

)
ostatnio chodziła z tą gumową szczoteczką do zębów na palce ale gdzieś ją przesiała.