Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 17:30   #3781
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
ale jakby mi Aniela tak zrobiła to pewnie też by mi nie było do śmiechu

Cytat:
U mnie na szczęście póki co mała nie otwiera szuflad, szafek w kuchni. Próbowała ale jakoś jej to wyperswadowałam.
jak?????

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
ale teraz jak nie mam to luz, mogę kankana tańczyć na golasa i nic mi nie lata
hehhhhhh... a ja przy kankanie to miałabym nie dość, że zsiadłe mleko, to jeszcze biust w okolicy kolan. ale od tyłu (przeleciałby nad ramionami i swobodnie opadł )

Cytat:
Pani u nas Aniela zajada się puree dyniowym z rybą nie było łososia więc dostała dorsza zjadła wszystko.
też bym zjadła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:12   #3782
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Tobie?!

heh. ale jak nie wiedzieć
)
Gdybym nie czytała w kolko o tym to bym nie wiedziała
I tez pozazdrościłam Milusiowi arbuza a mały go wypłul i nie zjadł.

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2014-05-08 o 18:15
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:17   #3783
anika_s
Wtajemniczenie

CZEŚĆ Kochane
jak ta ponura pogoda mnie wykańcza jestem taka senna
aaa przyszedł mi ten tusz hypnose , i wiecie coooo... kurde nie pasuje mi moje rzęsy są jak kołki po nim i doopa. Muszę go opchnąc!

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
U mnie na szczęście póki co mała nie otwiera szuflad, szafek w kuchni. Próbowała ale jakoś jej to wyperswadowałam.
no właśnie jak ?? bo O. już obcykała szuflady i wszystko z nich wyciąga

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec.
wielkie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:23   #3784
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

dużo!
"tatek" - toż to mowa!
a po jakiemu mówi?
Po polsku (; z nl tylko die (to) jak coś chce (czyli praktycznie cały czas (; ) i amp (wg jej niani to ma być lamp - lampa)

A statek ma w książeczce do kąpieli i co wieczór to słyszy (:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:55   #3785
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
hehhhhhh... a ja przy kankanie to miałabym nie dość, że zsiadłe mleko, to jeszcze biust w okolicy kolan. ale od tyłu (przeleciałby nad ramionami i swobodnie opadł )
Stary 2014-05-08, 19:01   #3786
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
my po lekarzu. plucka czyste, gardlo tez. raczej zęby. jak nie przejdzie to w poniedzialek kontrol, a w sobote zbadac siki chociaz mówi że na infekcje moczową nie wygląda bo by taki wesoły nie był i nie jadł.
i dawac nurofen a nie paracetamol.
mówiła że wit d 400 starczy, dopuszczalne jest do 800. ale polecała w kroplach że tam jest troche ponad 400, a w kapsułkach to dla niemowląt najlepiej. miala mi dac recepte i zapomniałam
można bez kupić?
Nie kupi bez recepty. Nam ostatnio przepisał Vigantol, kiedyś przepisał Devikap ale nie umiałam się nim posłużyć bo krople leciały jak oszalałe i za nic w świecie nie udało by mi się wkropić jednej. I zapłaciłam 4zł

Cytat:
Chyba się skuszę, ale z drugiej strony co, jeśli ja jestem totalne beztalencie i się nie nauczę kręcić tym ustrojstwem Z moim synem to się ćwiczyć jakkolwiek nie da. Wczoraj jak robiłam trening pośladków Mel B. to właził pode mnie albo łapał mnie za nogi i się cieszył
Ja przy Filipie mogę poćwiczyć tylko na stojąco bo jak się kładę na podłodze to od razu rzuca się na mnie przechodzi mi przez brzuch, łapie za nogi, staje z tyłu i łapie za włosy i ma ubaw po pachy

Cytat:
a wrzucę Wam jeszcze T. (wczoraj zmniejszałam na drugie forum... sorry za wysyp i proszę się nie bać otworzyć lodówki - może Torresa tam nie będzie )
jak wozi tygryska, jak segreguje makulaturę i jak czyści 8 zębów (szoruje conajmniej 4 razy dziennie... muszę na paście oszukiwać )
Cudny

----------
Byłam z telefonem na szczęście wymienili na nowy egzemplarz, mam nadzieję, ze dłużej pochodzi.

A w ogóle to Pan sprzedawca nie za bardzo się znał, stwierdził, że nie wie co się dzieje, no to ja tym bardziej. I nawet nie umiał wyjąć mojej karty sim (była taka mała zaczepka za którą trzeba było pociągnąć żeby się wysunęła) więc mu pokazałam trochę mu było głupio.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:12   #3787
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec
Będzie dobrze dacie radę, a my będziemy mocno ściskac kciuki

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

rowerem
Jednak autem ale dlatego, że mama poszła na ogródek i chciałam szybko obskoczyć co miałam do obskoczenia żeby nie musiała z ogródka lecieć do Mikołaja jak się obudzi... ale i tak nie zdąrzyłam

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do MMR II to ja jednak wolałabym zaszczepić aniżeli narażać dziecko na odrę. Ja miałam odrę w wieku 9 lat. Było u mnie pogotowie 2 razy bo gorączkowałam ponad 40 st miałam majaki i drgawki, mogłam leżeć tylko w ciemnym pokoju bo miałam światłowstręt a po odrze dostałam powikłania w postaci zapalenia ucha. Do dzisiaj pamiętam i nie życzę nikomu. Właśnie u nas w Poznaniu podobno panuje ospa i odra. Nie ma dowodów na to, że to szczepienie wywołuje autyzm.
Ehhh masakra z tymi szczepionkami. Chyba osiwieje

Cytat:

hehe, to jak będzie trzeba, w szczytnym celu wszak, to zrobię fotę wszystkich książeczek (jeszcze kupka w łóżeczku, na krzesełku do karmienia, kilka w łazience i dwie półki
Dzięki ale mama i tak będzie powalona tą ilością książek które widać na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
M. uwielbia pchac wozek na spacerach
a teraz zamowilam mu taczki, ciekawa jestem, czy sprawia mu frajde

Mikołajowi sprawia taczkę frajdę ale na razie tylko jak go wsadzę do środka i woże Nie może na razie zaskoczyć, że trzeba podnieść taczkę i dopiero jechać

Nie zacytowało mi, przestraszyłaś mnie bo napisałaś, że najbezpieczniej czy tam najlepiej tą szczepionkę przyjmują dzieci w wieku 15 miesięcy, a Mikul zaszczepiony już teraz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
1. Ja lubięa czy płaski? To zależy od Ciebie. mi brzuch wyszczupla ale ja kręcę nieregularnie i jem śmieci jednak po paru dniach już mam ładnie zarysowany brzuszek (zależy też od stanu wyjściowego)

2. aaaaaa! Było za cicho. Wiedziałam! Kamil mi rozsypał przyprawy
jeszcze jak wpadłam z krzykiem "KAMIIIIILLLL!!!" to zaczął biegać i rozsypywać wszędzie
nie wspomnę że godzine temu odkurzałam po raz pierwszy i myłam podłogi
jak odkurzyłam to ledwo go puściłam a on taki bieg do przypraw... musze je przeprowadzić.

3.
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No tak, bo Ty widzisz to z tej drugiej strony...
Tylko mnie najbardziej przeraża to że gorączki to akurat "normalne" powikłanie po tej szczepionce. I też nie nawet o ten autyzm mi chodzi...
Jest jeszcze mnóstwo innych powikłań których nie chce tu pisać, (bo spokojne te co niewiedzą), a które zostawiają ślad na dłuższy czas.

1. Mój stan wyjściowy hyhy jest tragiczny

2.

3. Czytałam te skutki uboczne pobieżnie ale już nie będę się w to wgłębiać. Macie racje, lepiej nie wiedzieć.

Cytat:

a wrzucę Wam jeszcze T. (wczoraj zmniejszałam na drugie forum... sorry za wysyp i proszę się nie bać otworzyć lodówki - może Torresa tam nie będzie )
jak wozi tygryska, jak segreguje makulaturę i jak czyści 8 zębów (szoruje conajmniej 4 razy dziennie... muszę na paście oszukiwać )
słodziak

Cytat:
W ogóle T., w porównaniu do Waszych dzieci, wcale nie mówi. ma swoje jakieś dźwięki, jakieś tony, ale zero całych zdań
i tak ulubiona kwestia migowo-"mówiona" mojego chłopa:
- Synku, jak mama mówi, nie rusz laptopa?
Tu Michał śmiga palcem wskazującym, pokazuje "no-no", marszczy się.
- Synku, a jak ty się z tego śmiejesz?
- HA HA (gromko, głośno i wyraźnie )

(moja ulubiona kwestia:
- Synu, a jak małe dzieci płaczą?
-" aAAAAAaaaa..." (tak ciuchuteńko, tak ślicznie tak jak on NIGDY nie płakał )

Cytat:
Zrobiłam dla małej obiadek i racuszki serowe na deserr z musem malinowy

Proszę o przepis

Cytat:
oliwka mnie to się maraton marzy, przebiegne no bo kto jak nie ja?
Ooo to ja juz Ci zaczynam kibicować
Stary 2014-05-08, 19:22   #3788
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to się maraton marzy, przebiegne no bo kto jak nie ja?
szacun.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Gdybym nie czytała w kolko o tym to bym nie wiedziała
no właśnie... czasem myślę, że łatwiej być analfabetą...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
I tez pozazdrościłam Milusiowi arbuza a mały go wypłul i nie zjadł.
ufff czyli nie tylko mój takie nie wrazliwy na smaki. ale w sumie paskudny ten nasz (a drogi )...
z melonem spróbuję ale już z promocji

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
aaa przyszedł mi ten tusz hypnose , i wiecie coooo... kurde nie pasuje mi moje rzęsy są jak kołki po nim i doopa. Muszę go opchnąc!
a ciocia Panika mówiła: idź do perfumerii. to jest właśnie to. co dla jednego cudem, dla drugiego g...wnem

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Po polsku (;
klask i:
myślalam, że statek to od dużej piaskownicy

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Byłam z telefonem na szczęście wymienili na nowy egzemplarz, mam nadzieję, ze dłużej pochodzi.
no!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mikołajowi sprawia taczkę frajdę ale na razie tylko jak go wsadzę do środka i woże
w sumie rozsądnie mądry chłopczyk

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:30   #3789
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

a ciocia Panika mówiła: idź do perfumerii. to jest właśnie to. co dla jednego cudem, dla drugiego g...wnem
a bo ja taka w "gorącej wodzie kąpana" i po raz kolejny mam za swoje
Od dziś będę Cię słuchać ciociu Paniko

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:31
Stary 2014-05-08, 19:31   #3790
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej laseczki :-* siedzę w pracy i zastanawiam sie nad dwoma kwestiami hehe dobra,nie sa to sprawy firmowe..
A mianowicie- Hania codziennie ma nos zatkany jakimiś glutami, sa to taki klejace grudki, ale raczej suche, nie chcą wyjść przy odciaganiu a jej to bardzo przeszkadza, bo ja chyba ciągnie w nosie. Skąd to sie bierze,bo to nie jest typowy katar. I jak z tym walczyć? Wczoraj kilka razy psikalam solą i odciągalam, jak już trochę wyszło, to delikatnie wyciagalam palcem. One sa takie ciemne jakby trochę krwią podbarwione. Martwię sie co to.

I druga kwestia - nie wiem dlaczego, ale Hania staje ciagle na paluszkach, rzadko kiedy widzę,żeby stała na całej stopie. Przecież tak to ona sie w życiu nie nauczy stawać bez podparcia. Martwi mnie to i zastanawiam sie czy trzeba jej jakoś pomoc lub skorygować takie stawianie stopki?

To sie wyzalilam :-D
Czekam jak zwykle na wasza pomoc w dręczących mnie wątpliwościach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
co do noska to nie mam pojęcia skoro zaschnięta krew to moze jakies naczynka pękają? może warto lekarza podpytać u nas albo w nosie nic albo katar

a co do stawania na paluszkach to dopiero zaczeła stawac? czy juz długo to robi? u nas początki też były na palcach? nawet tż pytał czy to prawidłowo ze on tak staje

----------
wogóle tak sobie nadrabiam i 9wybaczcie nie cytuję bo wiec ze to było wcześniej teraz nowy dzień nowe tematy ) ale cudowne są te wasze dzieciaczki i śmieszne i zdolne i łobuziaki małe kochane

a i moj też sie śmieje z zakazów

a dziś poślizgnełam się na umytej podłodze to tak się ze mnie smiał jakby rzeczywiście coś śmiesznego się wydarzyło ;P
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:33   #3791
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mikołajowi sprawia taczkę frajdę ale na razie tylko jak go wsadzę do środka i woże Nie może na razie zaskoczyć, że trzeba podnieść taczkę i dopiero jechać

Nie zacytowało mi, przestraszyłaś mnie bo napisałaś, że najbezpieczniej czy tam najlepiej tą szczepionkę przyjmują dzieci w wieku 15 miesięcy, a Mikul zaszczepiony już teraz
hehe ja na razie schowalam, bo maz by osiwial (oprocz taczki zamowilam i inne zabawki )

nie nie, napisalam, ze powyzej 15 miesiaca jest lepsze wytwarzanie przeciwcial, czyli szczepionka jest bardziej skuteczna, niz podana wczesniej - ale to sa niedawne badania, zalecenia zawsze beda takie by szczepic jak najszybciej , by zapewnic nalezyta ochrone.
Stary 2014-05-08, 19:47   #3792
monicca1989
Zakorzenienie

Któraś jeszcze pytała o rozmiar butów jakie kupiłam F. nie pamiętam która bo czytałam na telefonie
Kupiłam r.19 co prawda nie ma zbyt dużego zapasu bo na oko ok. 6mm. W rozm. 20 widać, ze mu się źle chodziło a te takie idealne na stópkę, nie mogłam długo się zdecydować które wziąć ale myślę, ze da radę w tych przechodzić lato.
Pani doradzała 19 ale kazała mi ubrać jedne i drugie i Filip miał pochodzić w nich trochę po sklepie i kazała popatrzeć, mówiła, ze mogę na zmianę ubierać nawet po 10 razy i w końcu sama zobaczę w których mu się lepiej chodzi.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:01   #3793
achna79
Rozeznanie

Cytat:
nie nie, napisalam, ze powyzej 15 miesiaca jest lepsze wytwarzanie przeciwcial, czyli szczepionka jest bardziej skuteczna, niz podana wczesniej - ale to sa niedawne badania, zalecenia zawsze beda takie by szczepic jak najszybciej , by zapewnic nalezyta ochrone.

No widzisz czyli źle przeczytałam, niedokładnie, po łebkach

Cytat:
Kupiłam r.19 co prawda nie ma zbyt dużego zapasu bo na oko ok. 6mm. W rozm. 20 widać, ze mu się źle chodziło a te takie idealne na stópkę, nie mogłam długo się zdecydować które wziąć ale myślę, ze da radę w tych przechodzić lato.
Pani doradzała 19 ale kazała mi ubrać jedne i drugie i Filip miał pochodzić w nich trochę po sklepie i kazała popatrzeć, mówiła, ze mogę na zmianę ubierać nawet po 10 razy i w końcu sama zobaczę w których mu się lepiej chodzi.
Fajny sklep, fajna pani
Stary 2014-05-08, 20:17   #3794
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kwiatuszku do dermatologa nie trzeba skierowania.
Karol wymiata z zebiskami, piatki ponoc pozniej kolo 2-2.5 r.z

Cathlyn w domu chleb owszem, ale do zlobka nie, chyba ze buleczke jej zrobie, bo oni tam nie chodza z jedzeniem, jedza w takiej jakby kuchni.

Nestelle jak glowa, mnie po 3 dniach puscilo.
to ja pytałam, dzIekuję!
Cytat:
W ogóle T., w porównaniu do Waszych dzieci, wcale nie mówi. ma swoje jakieś dźwięki, jakieś tony, ale zero całych zdań
i tak ulubiona kwestia migowo-"mówiona" mojego chłopa:
- Synku, jak mama mówi, nie rusz laptopa?
Tu Michał śmiga palcem wskazującym, pokazuje "no-no", marszczy się.
- Synku, a jak ty się z tego śmiejesz?
- HA HA (gromko, głośno i wyraźnie )

(moja ulubiona kwestia:
wcale nie mówi??a kto odpowiada na tyle pytan? Moj duzo rozumie, ale nie zawsze mu sie chce "odpowiedziec" hitem sa teraz psy, gdziekolwiek zobaczy: na velvecie, na zarciu dla psów w sklepie, na ksiązeczce to zaraz jest: łał łał łal, a jak usłyszy w okolicy, to tez mu odszczekuje Z pytan, to jak ma ochote to na pytanie Kto...?odpwiada: Ja, jak robi krowa i pies-odpowie i z dialogu to chyba tyle...tak sam z siebie to "dyn dyn"" na wszytsko ci wisi i dynda (klucze, reklamy w sklepach, żyrandol itp), mama, tara, baba i chyba tyle;0p To czyli K najmniej gada chyba;p
Cytat:
Tobie?!

heh. ale jak nie wiedzieć

hm. moja też tak ostatnio mówiła...
no i kciuki za łapanie siuchów.

tja. śmiej się śmiej Włosiasta Matko-Królowo muszę chołubić rondo

bo na receptę duuuużo taniej. i niby każde dziecko powinno taki refundowany jeść... jakoś nikt mi recepty nie wypisał...

dużo!
"tatek" - toż to mowa!
a po jakiemu mówi?

hehe, nie... mama ma fioła :/ (ale tata już też )

"dzyń dzyń" to T. powie w 2016. może

, ale macie pyszności...
Mój to tylko by ziemniaki z masłem i mięsko jadł choć nie pyskuję. wczoraj i dziś bosko zjadł i botwinkę, i kalarepkę, i cukinię, i paprykę
tylko rzodkiewką pluje... i arbuzem. Tak!, pozazdrościłam Milusiowi...

a! i poszłam zrobić morfo. i... za późno przyszłam. jakie szczęście że mi się sikutów nie udało złapać
Lunka, pytałam i w ciągu 2 godzin do laba trzeba dostarczyć. ale w międzczasie powinien pojemnik być w lodówce
pani i reszta kuoujecie owoce z pewnych źródeł, czy z marketu?ja czesto kupoiwałam z marketów, ale ostatnio K. ma te placki czerwone i krostki na buzi-coraz więcej i nie wiem od czego. KUpiłam kivi bio w Lidlu to taki kwasny, ze gebe wykreca, a jak K. troszke dałam to mu sie ranka na wardze zrobiła az...i co teraz mu mam dawac? salata i rzodkieka w mym ogródku ma 3 cm;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:20   #3795
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny proszę o pomoc 1, 2 czy 3 ? na komunię dla córki koleżanki bo nas zaprosili na przyjęcie pokomunijne
dziewczynka jest wysoka i przy kości że tak się wyrażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 432.jpg (15,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1091.jpg (14,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1290.jpg (15,4 KB, 9 załadowań)
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:22   #3796
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
kopnę Cię w tyłek za ten tekst (chociaż Twoje teksty uwielbiam )
a Torresa bym chętnie zobaczyła w lodówce
puki co widzę na zdjęciach i wspaniały jest
(Kamil jak tylko dostanie się do łazienki to nie oddaje szczoteczki przez pół godziny-i wykorzystałam ten sposób na prysznic, szczoteczka-do wózka i siedzi ze mną a ja się myje)

Cytat:

tak masz racje, szczepie bardzo swiadomie, i staram sie bardzo rozwaznie.. ale i tak mam kilka niewiadomych (ktorych moj lekarz i tak pewnie nie rozwinie) np. szczepienie na tężec - gdy w organizmie dziecka jest duzo przeciwcial matki, to zwieksza sie ryzyko alergii o polowe (w niemowlat wykryto tzw. cytokiny (bialka odpowiedzialne za alergie - pisze w skrocie, bez konkretow) wlasnie po wczesnym szczepieniu) - i jak ja nadal karmie piersia, czy nadal stezenie przeciwial jest wysokie, czy mimo wszystko zmalalo - zadrecza mnie to )
A teraz sobie pomyśl że większość nawet połowy nie wie z tego co Ty..

Cytat:
Wiedziałam, że mi jakiś cytat zeżarło

co Ty on ma tylko takie włosowate rondo na czubku głowy... a tak to łysol.
muszę mu obciąć tą kępę, ale szkoda mi tej namiastki włosia

(moja ulubiona kwestia:

padam!
a Torres nie wygadany, ale barrrdzo rozumny

Cytat:
Chyba się skuszę, ale z drugiej strony co, jeśli ja jestem totalne beztalencie i się nie nauczę kręcić tym ustrojstwem Z moim synem to się ćwiczyć jakkolwiek nie da. Wczoraj jak robiłam trening pośladków Mel B. to właził pode mnie albo łapał mnie za nogi i się cieszył
Ja tam nic nie obiecuje, ale myślę że to nie jest trudne
z moim synem też ćwiczenia nie wchodzą w gre

Cytat:
LunaO mi hula hop nie działa no ja nie wiem może coś źle robię albo za krótko mało kręcę? Mam to z wypustkami ... jednak lepsza dla mnie zawsze była skakanka ale skakanie teraz to jakaś masakra z tymi cyckami latającymi a raczej plackami bo tyle zostało z moich cycków i przy każdym skoku mi urywa a niby staniki dobrze dobrane ... ale jak mogą być dobrze jak jedna pozostałość po piersi jest a po drugiej śladu nie ma całkowity zanik

[/COLOR]LunaO Kamilek wybacz teraz się śmieję ale jakby mi Aniela tak zrobiła to pewnie też by mi nie było do śmiechu

Z hula hopem jak z wszystkim, może nie na każdego działa? Lub właśnie za krótko? Ja kręcę 0,5h x2 dziennie i też jakoś super w cm nie lece ale brzuszek się fajniejszy robi
a skakanka podobno jeszcze lepiej działa, ale mi kolana nie pozwalają

haha jakbyś tak przyprawy zobaczyła na podłodze to pewnie byś oszalała i wyprowadziła się z domu

ja też się pytam, JAK???

Cytat:
Lunka, pytałam i w ciągu 2 godzin do laba trzeba dostarczyć. ale w międzczasie powinien pojemnik być w lodówce
Dziękuję tylko czy to jest wykonalne?

Cytat:
Któraś jeszcze pytała o rozmiar butów jakie kupiłam F. nie pamiętam która bo czytałam na telefonie
o matko jakie malusie stópki Kamil ma rozm 22,5 i jednego dnia myślę ale ma wielkie stopy a drugiego całuje i są takie malusie
a rozm 19 widziałam kiedyś po siostrzenicy pantofelki i były takie słodkie (się popodniecałam )

Pani chyba z 5 razy buchłam śmiechem przez Ciebie, a dziecko mi zasypia!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:26   #3797
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny proszę o pomoc 1, 2 czy 3 ? na komunię dla córki koleżanki bo nas zaprosili na przyjęcie pokomunijne
3 fajna (ale wybór trudny )
Stary 2014-05-08, 20:32   #3798
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hmm.. chyba numer 1

panika usmialam sie z dialogow z Michasiem
Stary 2014-05-08, 20:34   #3799
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
To czyli K najmniej gada chyba;p
Nie. Nie najmniej
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:35   #3800
oliwka__
Zakorzenienie

Achna proszę bardzo

Placuszki serowe

300g sera białego
3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru (ja zmniejszyłam o połowę ostatnio robiłam z syropem zamiast cukru)
1 łyżeczka cukru waniliowego lub laska wanilli

serek, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka mieszamy razem widelcem. białko ubijamy, następnie łączymy delikatnie i smażymy na maśle chyba że masz ceramiczną patelnie to bez tłuszczu po około 2 minuty na każdej stronie. Nakładamy tak by placuszki nie były wielkie bo są kruche i się łamią ja nakładam tak że jedna lyżka stołowa to jeden placuszek.
Do tego owoce lub jakiś mus owocowy.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:48
Stary 2014-05-08, 20:37   #3801
Moderna
Zakorzenienie

chcialam Wam pokazac film z M. jak mi pomagal w sortowaniu prania, ale moj komp nie daje rady, wiec odpuszcze

w kazdym razie zobaczyl jak wkladam scierki do jednej szafki, to za chwile podszedl do kosza z praniem i kazda sztuke pojedynczo powciskal pomiedzy szafe i sciane (bo szafa juz byla zamknieta) - a pozniej z powrotem do kosza, i znowu wciskanie za szafe - mimo, ze mialam dwa razy tyle roboty to i tak slodki

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Achna proszę bardzo

Placuszki serowe

300g sera białego
3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru (ja zmniejszyłam o połowę ostatnio robiłam z syropem zamiast cukru)
1 łyżeczka cukru waniliowego lub laska wanilli

serek, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka mieszamy razem widelcem. białko ubijamy, następnie łączymy delikatnie i smażymy na maśle chyba że masz ceramiczną patelnie to bez tłuszczu po około 2 minuty na każdej stronie. Nakładamy tak by placuszki nie były wielkie bo są kruche i się łamią ja nakładam tak że jedna lyżka stołowa to jeden placuszek.
Do tego owoce lub jakiś mus owocowy.
pyycha

kopiuje do klubu

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:50
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:37   #3802
BYou
MBZ♥

Monicca, ja od zawsze-moja Mami potwierdza mam prawą stopę krótszą od lewej:/widać to w sandałkach i piptołach podobno to częsta przypadłość
Ja upatrzyłam dla Roszpunki sandałki emelki, tylko zmierzyć musi

Nestelle, Zosia też w hmowych pomykanajbardziej je lubię ze skarpetek.
Nie wiem czy przy kp można ale dzięki Despie odkryłam solpadeine-ból głowy znika w mig.
Ogarniasz, ogarniasz-chwilową niemoc masz
A Roszek przeboski.

Alliw, super taka drzemkaAchna, brawo za postepy sprzątaniowe
Brawo za wagę i ząbka i szczepienie.

Oliwka, a ta roomba Ci się nie klinuje jak wjedzie w róg? Koleżanka ma jakiś tańszy model i jak wjedzie w kąt to nie może wyjechać.
Jesteś mega Ekspertem
Zosia też pierwsza Sprzątaczka na wsi
Ależ pyszności u Was.
Zosia nie interesuje się szufladami i szafkami bo jak Jej pokazałam wszystko to już przestało być ciekawe-ma swoją szufladę i tam grzebie do woli, a jak zobaczy że otwieram inną to kuca i zagląda.
A bransoletki:1 albo 2-kocham lilou!

Trolla u nas też co chwilę deszcz wczoraj:/biegasz?

Kasia, super waga i wzrost Milusia

Despa bardzo się cieszę, że Emi się zadomawia w żłobku
I nie mam pomysłu jak zastąić kaszkę:/Zosia też odmawia od dawna ale w domu to inaczej.

Kwiatuszku, brawo za kolejnego ząbka Nudziaro
Ja kupuję grecki z bakomy teraz.

Luna trzeba zanieść do 2 godzin-przynajmniej takie info u mnie w labie.
Brawo dla Młodej.

Pani dobrze, że Torresso się nie zorientował z małego oszustwa sokowego

Demeter, znam fingeringcieszę się, że wizyta u okulisty ok i trzymam kciuki za Twoją.

Tasiu skoro po nabiale jest ok to bym spróbowała podać zwykłe mm.
Wynik z glukozy może być do 140 ale lekarz na pewno Ci rozjaśni.

Cathlyn ależ to pięknie napisałaś o Córci i przebudzeniu

Dragusiu najpóźniej jutro doślę Ci tą brakującą część ankiety bo czekam aż B zadzwoni
Zdrówka dla Floreckiego.
Zosia podbiega nam do stópek i robi gili gili-swoich nie daje gilać
Recepty nie trzeba.

Agnje brawo za słowka.
U nas doszło auto i totek-kotek

Klementyna dla Michelinka także zdrowia!

Pani mam nadzieję, że jednak udało się szybko złapać siuśki
Wyobraziłam sobie tą pykającą brewkę T
A podobnie u nas wygląda kącik czytelniczy.
Rozczulił mnie udający płakanie T-Zosia za to słodko szepta.

OTJ brawo za szczepienie, mam nadzieję że wszystko ok.

Moderna, wielki szacun za wiedzę

Achna, szczepionka przeciw mmr może dawać objawy do 2 tygodni:gorączka, katar, po .ok 10 dniach wysypka-odra poronna, dziecko nie zaraża wtedy. Trzeba obserwować. Przeważnie po 2 dniach wszystko znika. Spokojnie

Agatko będę z Tobą myślami oby szybko postawili diagnozę!!!
z pchaczem nie pomogę, mieliśmy z fp ale Zosia nie była zainteresowana i daliśmy kuzynce.

My już same:/ Zosia szukała B i tak co chwilę pytała:tata? tata?jutro będzie gorzej bo rano będzie sprawdzać wszystkie kąty w domu. Ehhh byłe do 29 maja.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:41   #3803
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
My już same:/ Zosia szukała B i tak co chwilę pytała:tata? tata?jutro będzie gorzej bo rano będzie sprawdzać wszystkie kąty w domu. Ehhh byłe do 29 maja.
ohhh

moj maz jak rano wychodzi do pracy, to M. tez placze - na szczescie krociotko a ile jest radosci, jak wraca po pracy do domu
Stary 2014-05-08, 20:43   #3804
oliwka__
Zakorzenienie

A pytałyście o jeża tak mam w domu jeża pigmejskiego w sumie to już 3 jeż a raz nawet miałam maluszki nawet nie wiecie jaka ja zestresowana chodziłam nawet nie wiedziałam że nasza Maja była w ciąży a w nocy jakieś piszczenie usłyszałam myślałam że jeże się gryzą a się okazało że ona rodziła w sumie na 6 maluszków 2 przeżyły. w załączeniu zdjęcia.

Sposób by dziecko nie otwierało szafek i szuflad w kuchni jak tylko widziałam że szykuje się do otwierania szczególnie dolnych szyflad nieraz jak się podciąga i jej delikatnie się otworzy góra to staję i dociskam z boku nogą a ona się siłuje siłuje ale nie może otworzyć troszkę pokrzyczy podenerwuje się i pójdzie ale żadko kiedy chce otwierać musi jej się szczególnie nudzić. Zazwyczaj daję jej dwie miski plastikowe jedną łyżeczkę plastikową i jedną metalową i ona miesza swój obiad a ja gotuję spokojnie do pewnego czasu Oczywiścei powtarzam jak mantre nie wolno! Aniela nie wolno! nie! odjedz!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-22 15.53.26.jpg (119,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-29 23.16.23.jpg (59,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-05-08, 20:46   #3805
oliwka__
Zakorzenienie

Dziecku idą zęby ... znalazła smoczek! jeden z dwóch w domu! który kupiłam awaryjnie do samochodu ale nie używałam i tak wylądował w koszczku przy przewijaku dziś go wygrzebała i chodzi z nim co chwile go wkłada i wyciąga ale dziś palcem ciągle coś szukała i wszytsko do buzi pchała więc jej chyba pomaga ostatnio chodziła z tą gumową szczoteczką do zębów na palce ale gdzieś ją przesiała.
Stary 2014-05-08, 20:46   #3806
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Taa, dieta, w szafce leży czekoooolaaaadaaaa

Ja jak kiedyś miałam cycki to też mi latały przy skakaniu ale teraz jak nie mam to luz, mogę kankana tańczyć na golasa i nic mi nie lata
Aaaaa, nie mam emotek na telefonie wiec napisze tylko padlam......

Cytat:
chcialam Wam pokazac film z M. jak mi pomagal w sortowaniu prania, ale moj komp nie daje rady, wiec odpuszcze

w kazdym razie zobaczyl jak wkladam scierki do jednej szafki, to za chwile podszedl do kosza z praniem i kazda sztuke pojedynczo powciskal pomiedzy szafe i sciane (bo szafa juz byla zamknieta) - a pozniej z powrotem do kosza, i znowu wciskanie za szafe - mimo, ze mialam dwa razy tyle roboty to i tak slodki

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

pyycha

kopiuje do klubu
Dwa razy tyle roboty to Marsello wykonal,nie mama

Laski na zwyklym hula tez brzuch wymodelujecie, ja na wyustkowym nie dam rady, a na zwyklym kiedys krecilam 3 godziny ogladajac film
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:49   #3807
oliwka__
Zakorzenienie

czytam Moderny posta i mi się rzuciło zamiast pszennej napisałam przennej i niby człowiek maturę mam
Moderna popraw błąd
Stary 2014-05-08, 20:50   #3808
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
w załączeniu zdjęcia.
ojejj jakie slodkie
ale oliwka, jakos sie jezy u Ciebie niespodziewalam
Cytat:
Dwa razy tyle roboty to Marsello wykonal,nie mama
true true

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
czytam Moderny posta i mi się rzuciło zamiast pszennej napisałam przennej i niby człowiek maturę mam
Moderna popraw błąd
poprawione, a ja nawet nie zauwazylam
Stary 2014-05-08, 20:51   #3809
oliwka__
Zakorzenienie

Zwykłe hula-hop można napełnić ryżem co by było troszke cięższe i lepiej się kręciło ... dawne czasy

BYou nie roomba się nie klinuje w kącie nie ma z tym problemu jedynie tak gdzie wjedzie na styk i się zaklinuje jak pod niektóre szafki albo fotele my mamy takie bujane i wtedy jak za daleko wjedzie to nie może wyjechać bo fotel ją przytrzymuje. i pod wc ;/
Stary 2014-05-08, 20:54   #3810
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a na zwyklym kiedys krecilam 3 godziny ogladajac film
ile??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości