Scent Bar LII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 06:08   #3781
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
gdzieś dalej
już w desperacji poszukałam gdzieś dalej, ale w ramach mojego karnetu nie ma nigdzie indziej pilatesu w sensownych porach
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No, to spektakularna pobudka chyba będzie -już miała być ciepła woda od 4 rano. I wszystko, co jest, to godzina 5 i paskudna perspektywa kąpieli w lodzie...

w takich momentach się cieszę że nie mam miejskiej ciepłej wody

Znad kawy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 06:18   #3782
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
już w desperacji poszukałam gdzieś dalej, ale w ramach mojego karnetu nie ma nigdzie indziej pilatesu w sensownych porach

w takich momentach się cieszę że nie mam miejskiej ciepłej wody

Znad kawy
Miejską wodę dobrze jest mieć chyba tylko w Olsztynie -ma jakość mineralnej...
Ale ciąg dalszy niespodzianek -czekam na przystanku i nie ma autobusu na jogę... A to pętla... A dostępnym nie mam szans zdążyć...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 08:58   #3783
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

bacopa
też nie mam balustrad kszynki/doniczki ustawiam na brzegu i zapora jest jak znalazł

też kocham fieletowe wszystko , a bacopa jest biała i fieletowa właśnie ale to zwisy
może czas dziurwę we ścianie wywiercić i coś jednak powiesić
1. no tak, Pani Bacopa to jeszcze lepiej

2. nie nieeeee - dziur w ścianie jeszcze jakieś 50 lat nie Świety styropian
nie no luz, za kilka lat juz by można, niemniej tam akurat nie ma gdzie, w sensie przeszkadzałyby.

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

a jeśli mogę wrócić do tematu butów to stałam się fanką firmy Softinos wreszcie coś co na mnie pasuje, jest ok z wyglądu, nie kosztuje miliona złotych i jest nieobcierające mięciutkie i wygoooodne
o jaaaaaaaaaa dzięki za donos Nindżopsze!!!

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
fogle czemu żeś w oleju marynowała? ^^
To samo sobie pomyślałam już w trakcie. Miałam kompletny zawias kulinarny, brak pomysłów, wyjęłam na fali z braku laku coś trza, bo jeść się zachce next day, a że dłuuuugo leżały to myślałam, że na noc ten olej je dodatkowo zakonserwi, zapobiegnie jakimś rozkłądom gópio co nie? W sumie mogłam umyć a tak zostawiłam.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Jestem znofu imacham znad tiramisu . Robiłam pierwszy raz w życiu i wszyło mi bosssskie

Rejcz[/B] - lawenda jest fajna - byle miała światło i nie mokro , to będzie róść , na Rodos mi rośnie bez niczego
1. nie lubię cięęęęęęęę nie można tak katować bezbronnych ludzi

2. no ale światło ma krótko

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie zdziwię się jeśli to jest wręcz żywe
Swoją drogą dobry materiał na suknie ślubne. Można wykroić super hiper rozłożystą bezę i reklamować ją jako lekką, oddychającą, nie wymagającą gimbazyliona halek. Do tego może jeszcze daje się przetrzeć szmatą w wypadku chlapnięcia flaczkami, bigosem czy winem.
dooooobre

Cytat:
Wyłączyli mi ciepłą wodę na 2 dni... Fryzjerowi, u którego byłam, też. Wodą z czajnika mi głowę płukał...

A u mnie na tarasie wszystko usycha... Nawet, kiedy w upały chowam do domu. Nie mam balkonu ładnego. Nikt od mojej strony budynku nie ma :-(
współczuję

2. Właśnie tak było u mnie, tak wysoki sądzie sie stało!!!
Czyli to kwestia mikroklimatu. Być może uratowałaś moją reputację. Jeszcze się okaże czy jaśnie komisja w postaci jaśnie chuopina przyjmie ten argumet za wystarczający dowód.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Murszę - tutaj masz porównanie odżywek do rzęs

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-08 o 08:26
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 09:14   #3784
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nindżopsze!!!
Eee, niii...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 10:57   #3785
tricolor
Wtajemniczenie

Miłego dnia całemu Baru

Piankowe spódnice... pszepszam, ale... fubleeee
Stary 2014-05-08, 11:41   #3786
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Murszę - tutaj masz porównanie odżywek do rzęs
Nie działa mi oczywiście Amerykanie uznali to za terror i zablokowali nam stronę... Kocham korporacje...
Na dodatek dym za dymem u nas w robo, oszaleć można... Wszyscy wszystkim robią na złość -mówię o szefostwie, a my, szare myszki jesteśmy w to wciągane, choć się opieramy... No jakaś niezdrowa atmosfera. Chyba przez pogodę, czy coś...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:54   #3787
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
a jeśli mogę wrócić do tematu butów to stałam się fanką firmy Softinos wreszcie coś co na mnie pasuje, jest ok z wyglądu, nie kosztuje miliona złotych i jest nieobcierające mięciutkie i wygoooodne
O! Wygląda obiecująco!

Cytat:
No, to spektakularna pobudka chyba będzie -już miała być ciepła woda od 4 rano. I wszystko, co jest, to godzina 5 i paskudna perspektywa kąpieli w lodzie...
O ma...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:58   #3788
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie działa mi oczywiście Amerykanie uznali to za terror i zablokowali nam stronę... Kocham korporacje...
Na dodatek dym za dymem u nas w robo, oszaleć można... Wszyscy wszystkim robią na złość -mówię o szefostwie, a my, szare myszki jesteśmy w to wciągane, choć się opieramy... No jakaś niezdrowa atmosfera. Chyba przez pogodę, czy coś...
to blog Aliny Rose - najnowsza wiadomość
Stary 2014-05-08, 13:45   #3789
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Nie zdziwię się jeśli to jest wręcz żywe
Swoją drogą dobry materiał na suknie ślubne. Można wykroić super hiper rozłożystą bezę i reklamować ją jako lekką, oddychającą, nie wymagającą gimbazyliona halek. Do tego może jeszcze daje się przetrzeć szmatą w wypadku chlapnięcia flaczkami, bigosem czy winem.

Cytat:
o jaaaaaaaaaa dzięki za donos
a proszę Cię bardzo

zanabyłam takie
i takie
te drugie okazyjnie bo z (niewidoczną) wadą

a te balerino-pantofle nie mają wysokiego zapiętka co jest moją zmorą i nawet bez korka nie mają szans na obcieranie.

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
O! Wygląda obiecująco!
podobno dopiero zaczynają być w Polsce popularne
jestem ciekawa jak z jakością, zwłaszcza ze ścieraniem gumowej podeszwy... ale panie w sklepie mówiły że reklamacji jeszcze softinosów nie miały

macałam też inne poza tymi dwoma co nabyłam, i licowe i zamszaczkowe, we wszystkich skórka miękka jak... hm... nawet nie wiem do czego to przyrównać ale z taką miękką skórą nie spotkałam się jeszcze nigdy
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:24   #3790
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

a proszę Cię bardzo

zanabyłam takie
i takie

a te balerino-pantofle nie mają wysokiego zapiętka co jest moją zmorą i nawet bez korka nie mają szans na obcieranie.

macałam też inne poza tymi dwoma co nabyłam, i licowe i zamszaczkowe, we wszystkich skórka miękka jak... hm... nawet nie wiem do czego to przyrównać ale z taką miękką skórą nie spotkałam się jeszcze nigdy
Pierwsze i ja zanabędę - tylko korci mnei kolor, ostatecznie takie czarne jak Twoje kliknę

taaaak wysoki zapiętek Czyli ma to nazwę Dla mnie masakra nawet w najmiększych butach (nawet obecnych mokasynach) ale używam gąbkowych, tj sylikonowych amortyzujących podpiętek i jest bosko. Jeśli mówisz, że tutaj to zbędne, tz że to buty również na moją stopę. Też mam kościste, nagniotkowe, jakieś powyginane po latach

Ja chyba wiem do jakiej skórki można tę miękkość porównać
Stary 2014-05-08, 14:39   #3791
neska951
Zakorzenienie

Joł snad pokręconego rogala jak z dzieciństwa

Cytat:
I pewnie nie wyczujesz, ja tak odbieram jaśminy, w HP to samo.
HP jeszt plastikowy + końpot

A dziś JN globalnie... ma jakaś taką kocia nutę w sobie ...

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:

a proszę Cię bardzo

zanabyłam takie
i takie

jestem ciekawa jak z jakością, zwłaszcza ze ścieraniem gumowej podeszwy... ale panie w sklepie mówiły że reklamacji jeszcze softinosów nie miały

Te pierwsze superanckie Można je gdzieś zmacać na żywo?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:36
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:41   #3792
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Pierwsze i ja zanabędę - tylko korci mnei kolor, ostatecznie takie czarne jak Twoje kliknę

taaaak wysoki zapiętek Czyli ma to nazwę Dla mnie masakra nawet w najmiększych butach (nawet obecnych mokasynach) ale używam gąbkowych, tj sylikonowych amortyzujących podpiętek i jest bosko. Jeśli mówisz, że tutaj to zbędne, tz że to buty również na moją stopę. Też mam kościste, nagniotkowe, jakieś powyginane po latach

Ja chyba wiem do jakiej skórki można tę miękkość porównać
1. też mnie korciło kupić kolorowe (żółte ) buty a wliczając te decathlonowe kupiłam: czarne, czarne, ciemno szare

2. a widzisz, ja wolę podpiętki z korka, bo te silikonowe sprężynują od czego pięta się rusza w bucie góra dół i mnie obciera

3.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Te pierwsze superanckie Można je gdzieś zmacać na żywo?
w zalinkowanym sklepie martensowym ale mieli tylko pojedyncze pary
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-05-08, 14:52   #3793
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2. a widzisz, ja wolę podpiętki z korka, bo te silikonowe sprężynują od czego pięta się rusza w bucie góra dół i mnie obciera
I see. Ja mam te miękkie mokasyny (można je zgiąć na płasko w pół ) tak miękkie że nie obciera - ale w standardowych "twardych" butach racja, tak się dzieje. Już nie posiadam żadnych

W ogóle Kameno - jesteś genialna z tym Softisem, znalazłaś prawdopodobnie buty mojego życia Wszystko to czego szukałam a już osiadłam na laurach myśląc że będę chodzić w czerwonych mokasynach jeśli na płasko i koturnowych cielistych nubukowych clarksach do czarnych rajstop jeśłi chcę obcas (poszłam tak, olałam system i wyszłam) Nie wiem czy nie było tragedii, nikt prawdy prosto w oczy nei powie .

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:55
Stary 2014-05-08, 15:07   #3794
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
zanabyłam takie
i takie

Fajne zanabyłaś Poszukam, czy da się te softinosy pomacać w Krakowie, bo naprawdę bardzo, bardzo się wydają.
A jeszcze pomysł, że mogłabym mieć buty bez konieczności wkładania podpiętków - kosmos i cud

Stary 2014-05-08, 15:40   #3795
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo

Maja
, miałaś może przyjemność z nową książką Kossakowskie Takeshi Cień Śmierci (czy jakoś tak)? Tytuł nadęty ale że para-japońskie to mnie zainteresowało ale nie wiem czy warto kupować
niestety nie miałam przyjemności
chuop mi przywiózł cały plecak książek od siebie z domu (głównie starocie) i teraz mam zapas na kilka tygodni
Stary 2014-05-08, 15:59   #3796
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Bry

Cytat:
mnie szczury przerażają, nie mogę patrzeć na te ogony

Zamknęli mi fitness po drugiej stronie ulicy i gdzie ja na pilates będę teraz chodzić
Ale pyszczki mają
A mnie solarium, raz na ruski rok jednak chodziłam

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
sand zaglądających zza pleców

ideu bo mnie goniou
Weźta coś z nimi sróp

Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
helloł
widzę że sezon sadzonkowy w pełni - takoż i u mnie
kupiłam w niedziele doniczkę z truskawkami wiszącymi w lidlu, wisi na balkonie i ma już trzy kfiatki ciekawe ile mi truskawek urośnie
Myślałam żeby Mam takie kupić ale na myśleniu się skończyło
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ja na balkonie mam iglaki, pietrucha z nasion i koper, lawenda z nasion, ale nie wiem czy coś będzie z niej, rzodkiew, ale też nie wiem co z niej wyszło Z kwiatów to kupię chyba jakieś surfinie czy coś
Chciałabym pomidory, ale nie wiem czy coś wyrośnie, nie wiem jakie zanabyć najlepiej.
A ja dzie mam sadzić jak ni mom balkonu

Cytat:
Zimna woda sdrowa
Cytat:

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:01   #3797
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
I see. Ja mam te miękkie mokasyny (można je zgiąć na płasko w pół ) tak miękkie że nie obciera - ale w standardowych "twardych" butach racja, tak się dzieje. Już nie posiadam żadnych

W ogóle Kameno - jesteś genialna z tym Softisem, znalazłaś prawdopodobnie buty mojego życia Wszystko to czego szukałam a już osiadłam na laurach myśląc że będę chodzić w czerwonych mokasynach jeśli na płasko i koturnowych cielistych nubukowych clarksach do czarnych rajstop jeśłi chcę obcas (poszłam tak, olałam system i wyszłam) Nie wiem czy nie było tragedii, nikt prawdy prosto w oczy nei powie .
podziękujesz mi jak się okażą dobre

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Fajne zanabyłaś Poszukam, czy da się te softinosy pomacać w Krakowie, bo naprawdę bardzo, bardzo się wydają.
A jeszcze pomysł, że mogłabym mieć buty bez konieczności wkładania podpiętków - kosmos i cud
mi się bez podpiętków udaje, mam stare sznurowane ryłko na obcasie i też mnie nigdy nie skrzywdziły, i jeszcze takie jak mają pasek wokół kostki, wtedy tył buta inaczej się układa a brzeg jest wyżej, poza tym wrażliwym na obtarcia obszarem.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-05-08, 17:00   #3798
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Ufff, nie wygrałam aukcji białych trampek Idę szukać jakiś butów na lato

Kupiłam w Naturze dwa pachnące masła do ciała, idę wąchać

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:11   #3799
akiyo
Zadomowienie

Cytat:

a zanabyłam takie
i takie

Ja się wyłamię i stwierdzę, że te drugie są lepsze Ale to pewnie dlatego, że z kobiecymi modelami się nie dogaduję, a trampkowatość zawsze jest
A o co chodzi z tymi podpiętkami? Czy to nie jest tak, że po prostu prawie każde nowe buty muszą obetrzeć, a później jest już ok? Bo jak dotąd żyłam w takim przeświadczeniu

Cytat:

Maja
, miałaś może przyjemność z nową książką Kossakowskie Takeshi Cień Śmierci (czy jakoś tak)? Tytuł nadęty ale że para-japońskie to mnie zainteresowało ale nie wiem czy warto kupować
Widziałam gdzieś chyba pierwszy rozdział online, jak chcesz się utwierdzić w przekonaniu, że koniecznie chcesz przeczytać na już
http://fabrykaslow.com.pl/aktualnosc...nij-na-obrazek

Ja generalnie nie przepadam za jej stylem, więc się nie utwierdziłam Gdyby to napisał jej mąż, to może sytuacja wyglądałaby inaczej , ale tak, to zaczekam aż się może kiedyś trafi w bibliotece albo w taniej książce...
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:21   #3800
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:55   #3801
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
zanabyłam takie
i takie
fajne
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ufff, nie wygrałam aukcji białych trampek

nie wiem czy gratulować czy jak?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:03   #3802
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

nie wiem czy gratulować czy jak?
No gratulować, na kij mi kolejne trampki i do tego całkowicie białe Teraz z czystym sumieniem będę szukać jakiś sandałów.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:08   #3803
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
Ja się wyłamię i stwierdzę, że te drugie są lepsze Ale to pewnie dlatego, że z kobiecymi modelami się nie dogaduję, a trampkowatość zawsze jest
A o co chodzi z tymi podpiętkami? Czy to nie jest tak, że po prostu prawie każde nowe buty muszą obetrzeć, a później jest już ok? Bo jak dotąd żyłam w takim przeświadczeniu
U mnie każde nowe (a czasami i stare nieużywane np. przez zimę/lato) musza obeżreć na początku noszenia, natomiast podpiętki pomagają to żrycie skrócić w czasie bądź przestrzeni

Stary 2014-05-08, 18:18   #3804
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez akiyo Pokaż wiadomość
Widziałam gdzieś chyba pierwszy rozdział online, jak chcesz się utwierdzić w przekonaniu, że koniecznie chcesz przeczytać na już
http://fabrykaslow.com.pl/aktualnosc...nij-na-obrazek

Ja generalnie nie przepadam za jej stylem, więc się nie utwierdziłam Gdyby to napisał jej mąż, to może sytuacja wyglądałaby inaczej , ale tak, to zaczekam aż się może kiedyś trafi w bibliotece albo w taniej książce...
Po przeczytaniu cyklu o Daimonie mam identyczne zdanie. Jak dla mnie za dużo patosu, tragizmu i bishonenów
Natomiast powyższy fragment nawet spoko ale kupować w ciemno chyba się boję.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:02   #3805
tricolor
Wtajemniczenie

tesz fcem wygodne miękkie buty...
te pierwsze Kameny super i te trampkowe też
pachnącego popołudnia całemu Baru
Stary 2014-05-08, 19:43   #3806
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli masz słoneczny balkon bez przeciągów to wyrośnie na balkon chyba najlepiej koktajlowe.
dzięki mam zachodni To muszę poszukać i zanabyc koktajlowe

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

A ja dzie mam sadzić jak ni mom balkonu
Na parapecie? Przed blokiem?

Cytat:
Może jakieś białe trampki?

Cytat:
Kupiłam w Naturze dwa pachnące masła do ciała, idę wąchać
A ja w Biedro peeling winogronowy z Bielendy i chyba dokupię masło winogronowe

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Cytat:
Teraz z czystym sumieniem będę szukać jakiś sandałów.
Ja dziś kupiłam w CCC, tak w sumie przypadkiem

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
pachnącego popołudnia całemu Baru
Mi pachnie

Mam konwalie Zanabyliśmy pod Biedronką (podeszłam do sprzedającej spytać o cenę, a Pani spojrzała w kierunku samochodu, z którego wysiadłam i powiedziała - ma Pani takich dwóch ładnych panów ze sobą - czyt. Tż i szwagier - niech Pani kupią no i w sumie to szwagier kupił, bo akurat miał drobne ).
A potem jeszcze dodatkowo "zanabyłam" bez
Tj. znalazłam go przez przypadek w miejscu, gdzie bym się nie spodziewała Szukajcie, a znajdziecie

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:45
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:45   #3807
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
To samo sobie pomyślałam już w trakcie. Miałam kompletny zawias kulinarny, brak pomysłów, wyjęłam na fali z braku laku coś trza, bo jeść się zachce next day, a że dłuuuugo leżały to myślałam, że na noc ten olej je dodatkowo zakonserwi, zapobiegnie jakimś rozkłądom gópio co nie? W sumie mogłam umyć a tak zostawiłam.
było wewalić w mieszankie octu, sosu sojowego, worcester, pieprzu i czegoś słodkiego w niewielkiej ilości (cukru, miodu, melasy) - i po 24 h rzucić saute na patelnię/blaszkę - miętkość

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:54   #3808
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Na parapecie? Przed blokiem?

Ja dziś kupiłam w CCC, tak w sumie przypadkiem

Mam konwalie Zanabyliśmy pod Biedronką (podeszłam do sprzedającej spytać o cenę, a Pani spojrzała w kierunku samochodu, z którego wysiadłam i powiedziała - ma Pani takich dwóch ładnych panów ze sobą - czyt. Tż i szwagier - niech Pani kupią no i w sumie to szwagier kupił, bo akurat miał drobne ).
A potem jeszcze dodatkowo "zanabyłam" bez
Tj. znalazłam go przez przypadek w miejscu, gdzie bym się nie spodziewała Szukajcie, a znajdziecie
Ocipłaś? mieszkam na 4 piętrze i będę komuś sadzić pod oknem?
Parapet mam w sumie duży ale tam piździ i mogliby spaść na łby przechodzącym

Nie za dużo tych przypadkow:coje st:

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:29   #3809
Parabelka
Panaroja

snad niczego
Cytat:
Napisane przez dixi Pokaż wiadomość
helloł
widzę że sezon sadzonkowy w pełni - takoż i u mnie
kupiłam w niedziele doniczkę z truskawkami wiszącymi w lidlu, wisi na balkonie i ma już trzy kfiatki ciekawe ile mi truskawek urośnie
i to na razie tyle z moich upraw
chcialabym jakieś kwiatki i zielska ale mi nie wychodzą, często mamy łikendy wyjazdowe i wtedy zwykle sie ususzą zanim zakwitną, zniechęca mie to

a u nietopsza plantacja pomidorków koktajlowych wszelkiej maści, hoduje je z nasion i aktualnie z tysiącpińcet kubków po jogurtach z sadzonką pomidorka w całym mieszkaniu ma to wszystko wywozić na rodos, znowu będzie jak co rok darmowa przekąska dla tamtejszych panow meneli
no własnie ponoć koktailowe jak goopie wszendzie rosną , ciekawe czy u mnie też

Cytat:

Ja na balkonie mam iglaki, pietrucha z nasion i koper, lawenda z nasion, ale nie wiem czy coś będzie z niej, rzodkiew, ale też nie wiem co z niej wyszło Z kwiatów to kupię chyba jakieś surfinie czy coś
Chciałabym pomidory, ale nie wiem czy coś wyrośnie, nie wiem jakie zanabyć najlepiej.

O, truskawę też kupiłam, ale już mi lekko dedła
1.koktailowe
2.a podlewasz ?
Cytat:

2. no ale światło ma krótko
1.nie bij i tak nie wrzuciłam foty i i tak już zeżarte
2.no tak , ona lubi mieć długo , w cieniu nikła szansa żeby ładnie rosła
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Weźta coś z nimi sróp

Zimna woda sdrowa
1.ich jest wiencej
2.a brrrrr , przestań

i to byłoby na tyle ideu zmyć lakier i czyhać na Donatana i Cleo

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:41   #3810
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Żałuj bo są mega modne, trend idzie z Londynu że fiu fiu.
Mi się podobają, każdy kto je nasza zyskuje ode mnie dodatkowy szacunek za to że potrafi nosić białe buty i wciąż meć je białe

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
było wewalić w mieszankie octu, sosu sojowego, worcester, pieprzu i czegoś słodkiego w niewielkiej ilości (cukru, miodu, melasy) - i po 24 h rzucić saute na patelnię/blaszkę - miętkość
No ale i tak wrzuciłam saute i tak. Na balsamico i sojowym często robię, i kutak sam z siebie mimo wszystko przy smażeniu wysycha Poddusiłam - i uzyskałam miękkość.

Ale sedno jest takie, że jak zamarynuje w oleju to już np nie bardzo da się zrobić w panierce. No a w olej wrzuciłam, gdyż byłam przekonana, że to najlepsza konserwacja celem uniknięcia nieświeżości jeśli mięsko zbyt długo leżakowało po rozmrożeniu To było na czuja, tego nei wiem, a TO mnie najbardziej interesuje, jaka forma, skłądnik marynaty, przedłuża świeżość czyt. konserwuje mięcho gwarantując na drugi dzień że będzie ok. Bo ono po kupnie trochę leżakowało w lodówce bo o nim zapomniałam, bo miało być na grila, a na grila było co innego, no to po 2? dniach skończyło w zamrażalniku. Po rozmrożeniu też leżało długawo. Słowem chciałam ugrać jeden dodatkowy dzień świeżości. Zazwyczaj gotuję wieczorami, nocą, ale wtedy miałam totalny zawias. Czego dowodem moje zaniedbania mięsne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości