|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
wy naprawde macie jakis problem
kto powiedzial ze krytykujemy cc? czytajcie ze zrozumieniem, taka sama dyskusja jak z kp kady uwaza co innego ja czasami zle ubieram zdania ale zaraz wyjasniam o co mi chodzilo wiecej luzu bo peknie wam żyłka
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że wszystkie jesteśmy bohaterkami, bo donosilysmy ciążę, urodzilysmy i wykarmilysmy swoje dzieci i dbamy o nie już grubo ponad pół roku
Co za różnica, co jest lepsze?? Ja mam swoje zdanie i mi to styka, wiec kochajcie się i każda każdej buziaka, raz, dwa
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, pewnie z sn też bym się cieszyła. ze wszystkiego bym się cieszyła,bo miałabym Tusię Ale po prosu nie umiem myśleć o sn w kontekście mojej osoby, bo ja to odbieram, jakby nigdy nie miało mnie dotyczyć. Nigdy o tym nie myślałam.Natomiast rozwala mnie to,że w Polsce lepiej cieszyć się mówiąc,że powiększyło się biust niż cieszyć się dobrymi wspomnieniami z cięcia cesarskiego jakoś w pierwszym przypadku spotyka się większe zrozumienie wśród kobiet
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się odniosę do formy porodu
![]() Zaraz będzie lincz społeczny, ale jak pamiętacie Majka do końca nie chciała się obrócić głową w dół... Poszłam na ostatnią wizytę do gina po skierowanie na CC, a tu na USG mała się obróciła, więc ze skierowania nici, czekał mnie poród sn. Wiecie jaka była moja reakcja? Płakałam jak bóbr, oberwało się nawet TŻ, nie gadaliśmy dwa dni. Nie mogłam poradzić sobie z myślą, że czeka mnie poród sn, ogólnie jestem mało wytrzymała na ból. A jeszcze moja rodzina też się bała, mama tylko chodziła i myślała jak ja sobie dam radę, skoro ja krwi się boję itd. Ale teraz jestem z siebie dumna, że dałam radę, bo przekroczyłam jakąś granicę, której myślałam, że nigdy nie przekroczę... Nie wiem jak mam to Wam określić, hmm - no dałam radę! Ale jakbym miała CC, to dla mnie to poród jak każdy inny, nie byłoby to ode mnie zależne. Ale są sytuacje coraz częściej, że kobiety same płacą za CC, bo nie chcą zniekształcać sobie same wiecie co. Ja bym chyba nie wybuliła za CC dla wygody. Wskazanie oczywiście, bo myśli się w pierwszej kolejności o dziecku i o własnym zdrowiu. Uważam, że i sn i CC to poród i każda z nas powinna być dumna, że dałyśmy radę. Podczas porodu sn czuje się ból, a przy CC odczuwa się go już po, więc...
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-05-09 o 11:34 |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przypominam ze sama rodizlam cc
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi np wydaje sie ze lepiej pocierpiec przy sn kilka godizn niz po cc tak jak ja 2 tyg.. i jeszcze pozneij bakteria i sącząca sie rana moze zmienie zdanie jak urodze sn ![]() ale moj Ali byl okrecony pepwina wokol nog i szyi wiec szans na sn nei mialam zadnych
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raczej żydzie ![]() No, ale są też osoby co po sn też źle się czują. Sporo dziewczyn ma potem problemy z siedzeniem, z oddaniem moczu. U nas na porodówce nie wypuszczali do domu jak się nie wypróżniłaś Dziewczyna która leżała ze mną w pokoju brała po sn cały czas tabletki przeciwbólowe, a mi nic nie było, trzy dni po porodzie już na uczelni byłam
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-05-09 o 11:40 |
|
|
|
|
#1480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę idziesz na badania? Cytat:
ja też często źle ubieram w słowa to co mam na myśli, soł...ju noł ![]() Cytat:
wiem,wiem.ciągle o tym pamiętam
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na uczelni hehe maskarejszyn, dobra jestes
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
rusałka a który koleś z neonówki?
![]() Cytat:
taaaak!!!! bądźmy hipisami!!!!idę na spacer, wrócę to wam postaram się pocisnąć trochę głupot na rozluźnienie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szybko do domu wróciłam bo nie całą dobę od porodu i już było tylko lepiej
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy kontrole w sierpniu jak mloda rok skonczy co dosama decyduj haha no to mi tz tak powiedzial jak musialam kupic nowy fotelik, a pozniej mi rzygal ze nie czekalam na niego z decyzja tylko musialam kupic jak go nie bylo faceci ![]() Cytat:
nikt tez nie napisal ze cc to nie porod ![]() no ale jak juz zauwazylyscie sa pewne tematy kontrowersyjne ktore zawsze na watku burze wywolaja to tak na pobudzenie w ten paskudny dzien |
||
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wam to mowilam
ale moj ginek i ginek ze spzitala jak mnie badali mowili ze mam idealne warunki do rodzenia sn dlatego ja bylam starsznie nastawiona na sn i strasznie mnie ciekawi to i bardzo chcialam to przezyc no ale wiadomo ze moj Ali najwazniejsze i w koncu ciesze sie ze mnie pocieli a on jest zdrowy ale niedosyt z porodem zostal i chce drugie sn fajnie bybylo gdyby drugi synek tak nie baraszkowl w brzuchu i zostawl ta pepowine w spokoju
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja nie pękłam, ani nie byłam szyta a to chyba też ma duże znaczenie.
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Niny i Bartusia ![]() anutka, a nie miałaś nigdy problemów ze stawami? Bo bolące to jedno, ale opuchnięte, to już nie dobrze. Tak się dzieje, kiedy stawy przeciążone albo jakieś zapalenie się wdało. Ja bym odpuściła, a przynajmniej złagodziła ćwiczenia tak, żeby jak najmniej stawy skokowe obciążać To jesteśmy dwie inne Dla mnie miał znaczenie, kiedy mnie okulistka postraszyła "końcem świata" po sn, ale jak mnie inna uspokoiła, to było mi ganz pomada Ważne, że Bartek miał być i był obok, i że z Jaskiem wszystko ok. Więc spróbowałam sn, bo wtedy mąż mógł być ze mną cały czas i już. Co prawda poród jest traumą do dzisiaj, ale nie ma gwarancji, że po cc bym się czuła lepiej niż podczas sn. Drugie dziecko w planach, więc jak przyjdzie co do czego, to będę rozkminiała ![]() Co do kp, to karmię, bo się udało Jak by się nie udało, to dawałabym mm i tyle. Co do tego, że lepsze niż mm... nasz pediatra-specjalista powiedział, ze badania wykazały, że kp owszem jest lepsze, ale tylko przez 4 pierwsze miesiące, potem już w badaniach różnice nie wyszły ![]() kaska, też idę uzupełnić spiżarnię Jaśka I jeszcze mu piłkę kupię, bo ostatnio wszystko co się toczy i dzwoni jest super![]() Poziomkowa, marchewkę słoikową odplamiam mydełkiem z Rossa, marchewka bio z Lidla jest nieodplamialna... chyba tylko egzorcyzmy dadzą jej radę ![]() Heh, no tak My cyferki dostaliśmy w prezencie, a pojazdy Bartek na szybko dokupił w hurtowni we Wro - cena taka sama jak w sieci, a mieliśmy pewność, że ponieważ ta sama seria, to będą do siebie pasowały Za cza jakiś dostanie jeszcze literki (o ile będą).Lula, u mnie na osiedlu i w bramie matek sporo, ale jakoś się nie potrafię z nimi zsocjalizować Za to z grupą na Fejsie jak najbardziej ![]() motylku brawa za wagę i śpiewanie Mój nie umie... a szkoda, bo jestem ciekawa, czy będzie miał słuch po mamie czy po tacie ![]() Nam ortopeda powiedział, ze im dłużej bez butów, tym lepiej A jeśli już koniecznie coś, to mówił skarpetki albo takie miękkie papucie, absolutnie nic sztywnego czy ciasnego.kropla, a to jest jakiś zlot we Wro? To dlaczego ja nic nie wiem Brawa dla Ali ![]() Co do prezentu, to jeśli lubi powieści, ale takie z nutką historii (i to prawdziwej to podobno świetna jest książka "Botanika Duszy" Elizabeth Gilbert. Nowość, więc jeszcze pewnie nie czytała, autorka fajna, a i temat ciekawy. Kupiłam właśnie mojej przyjaciółce na urodziny ![]() isabele matal, ja nie miałam żadnych badan hormonalnych po porodzie... powinnam mieć? ewacia, super, że z serduszkiem ok Książki do szkół to jakaś abstrakcja ![]() Kurcze, na prawdę niewiele się zmienia w podstawach matematyki, polskiego czy biologii, więc wymiana książek praktycznie co rok jest bez sensu ![]() A słowo ciałem się stało i w g... obróciło Pisałam wczoraj, że jeszcze trochę i się Jaśko o północy będzie budził... no i się obudził Normalnie ktoś mi dziecko zepsuł - mój kochany synek, porzesypiający całe noce zamienił się w kochanego synka wyjącego całą noc Jak żyć? Co robić? Egzorcyzmy, odczynianie uroku, zatyczki ??? |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ja balam sie cc bo nie mialam, balam sie powiklan bo nie mialam i ciezkich boli bo nie mialam. mm karmilam syna ale wole kp. karmilam pol roku i poltoraroku. teraz 8 miesiac leci... nawet kosztem diet i wyrzeczen. z czystego sknerstwai lenistwa. nieprzespane noce licze jao norme wiec z tego powodu mm nie wprowadzam. otm raka jestem
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Podpowie mi ktoś co mogę kupić siostrzenicy na roczek
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
co do ksiazek to wam we wrzesniu powiem jak to odczuwam (kurcze, znowu kasa pojdzie... ten rok jest okropny!)
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- odkrywczy domek |
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Może garnuszek na klocuszek??
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
Zamówiłam na allegro trampolinę dla Edzika, bo tak o niej mówił i prosił na urodziny, złożyliśmy się w 3 osoby, bo to dużo kasy i co?? Realizacja po 5.05 miała być, dziś dzwonię i pani mówi, że w poniedziałek wysyłka I co ja mam powiedzieć dziecku?? Na co mi w poniedziałek ta trampolina, jak ja w bloku mieszkam, a trampolina ma być na działce, na którą jeździmy tylko w weekendy?? Chamstwo no, mogli napisać, że wysyłka 9 maja, to bym gdzie indziej zamówiła
|
|
#1494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal współczuje sytuacji
Po co pisali że realizacja po 05.05??
|
#1496 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#1497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Vea bbardzo dziękuję za odp
![]() Cytat:
![]() Skurczy też nie czułam. Ale powiem Wam,że do dzisiaj się zastanawiam czy gdybym rodziła naturalnie to Tuśka urodziłaby się tego 13stego, czy jednak 14stego Ale pewnie 13stego, bo wody mi odeszły jakoś po godz. 7 rano.Cytat:
a dla mnie cc to nie poród. Poród jest naturalny, ma fazy. A cc nie. To jest sposób sprowadzenia dziecia na świat, lecz nie poród. Takie moje zdanie ![]() łorewa już, daję wszystkim buzi na zgodę i misiek! ja kupiłam siostrzeńcowi szczeniaczka uczniaczka. Podoba mi się jeszcze kuchenka z FP http://allegro.pl/gadajaca-kuchnia-k...217169326.html i chcę ją kupić Tusi. A tak to pomysłów brak ![]() Cytat:
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Bo sa gópi, w sumie po 5 maja, to moze byc i wrzesien
![]() Ale po 5.05 24-48 h to jednak do 3 dni po 5 maja
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
kuźwa poszłysmy na ten spacer i myślałam, że nie wrócimy
![]() Nigdy tak nie miałam
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ja młodego nawet mm karmiłam od drugiej doby i co to znaczy że jestem gorsza od mam sn i kp? Nie sądzę. Mój mały nawet kataru w życiu nie miał więc w cudowne właściwości kp nie wierzę. Czy mimo tego ze urodził się cc jest jakiś opóźniony? Też nie - wręcz rozwija się ponad normę.

Dziewczyna która leżała ze mną w pokoju brała po sn cały czas tabletki przeciwbólowe, a mi nic nie było, trzy dni po porodzie już na uczelni byłam 

faceci 

I co ja mam powiedzieć dziecku?? Na co mi w poniedziałek ta trampolina, jak ja w bloku mieszkam, a trampolina ma być na działce, na którą jeździmy tylko w weekendy??