|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
wspólne napięcie przedmiesiączkowe ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ja sie przyznam ze wczoraj ledwo wrocilam ze spaceru doszlam do straganu z owocami i zjadlam gruszke bo padłabym
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam notoryczne pms od 8 miechów,bo nadal nie mam @ ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- dziewczyny a jest gdzieś jakaś strona www o sb gdzie jest wszystko fajnie w kupie opisane? moja mama chce przejść na sb ( chciała dukać jak kiedyś-schudła wtedy 10 kg- ale jej zabroniłam i zaproponowałam sb) ale w forum się nie połapie.
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie głodzę się, fakt że wydolność spadła, to zauważyłam no ale jednak węgli brak. Ale takie skurcze.... no nie puszcza, gorzej jak to od kręgosłupa albo co... nakarmię młodą polożę i sama poleże może przejdzie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak to kup na dzien mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- zaczytałam się w dyskusje i nie przywitałam się cześć my już po pierwszym spacerku ,na rynku byliśmy zakupy na chrzciny w większości zrobione, jutro tyllko odbiorę zamówione mięso i wpadkę na bazarek po świeże sałaty,rzodkiewki i szczypior i koniec zakupów
|
|
#1506 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Niny! niech rośnie zdrowo kolorowo i radośnie!Cytat:
Cytat:
niech rośnie w siłę duży i zdrowy chłopak!Cytat:
Cytat:
jak ja to dobrze znam, to "ty decyduj", a potem pretensje albo komentarze ale nie przejmuj się, podjęłaś decyzję, miałaś wolną rękę i już. ja bym zrobiła dokładnie to samo co Ty a swoją drogą mogli Was ciu.le uprzedzić, że skierowanie jest konieczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szymek ma dzień totalnego marudera, rzeź ![]() byłam kupić sukienkę na wesele. jestem załamana, nigdzie nic nie ma
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka powodzenia na chrzcinach
Na pewno wszystko będzie bardzo smacznePrzejeżdżam przez Twoją rodzinną miejscowość jak wracam do swoich Rodziców a w Piasecznie mam siostrę męża
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strony sa kiepskie
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie obydwa miasta fajne , do Sdl mam mega sentyment, a Piaseczno to już moje miasto,poznaje je z Michasiem
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci ![]() Najważniejsze że jest ok
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje się rękami i nogami Cytat:
nie no ogólnie chyba nikt nie wywyzszal się kto rodził sn nad cc natomiast czasem niektóre wypowiedzi są tak skonstruowane ze inne dziewczyny mogą poczuć się źle. To wylapalam Aa ja leżąc na łóżku porodowym miałam w głowie wszystkie dziewczyny z forum które wiedziały ze będą miały cc i naprawdę zazdrościlam i ze jeśli będzie następne to chce tylko cc Jakoś mi to obojętne było jak urodze byleby tylko z Ola było wszystko w porządku Cytat:
Niby pojechałam sama autem do pracy w piąty dzień po urodzeniu ale to było takie wiecie poker face A wsiadanie i wysiadanie z auta... twarda byłam ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
ja nie wiem jak Ty to zrobiłaś, niewyobrażalne dla mnie ze bez nacięcia czy pęknięcia się da szacun elastyczna jesteś Cytat:
A daleko żeby odebrać osobiście?
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhhhh jak sie sypie to sie sypie
![]() miałam spuchniete podniebienie /juz przez to zaczynałam sie seplenić /od ponad miesiąca ale nie miałam kiedy sie wybrac do dentysty...jak maiłam wizyte na nfz w marcu to musiałam przełożyć na 9 maja bonie maiłam z kim dzieci zostawić ... jak zobaczyła to chciała mi skierowanie do chirurga dawać no ale dostała się do kanału i masakra jednym słowem...dziwne że nic mnie nie bolało tak długi czas w przyszłym tyg mam sie pokazać i zrobić fotke uzębienia bo sie jej nie podoba jedynka że tam tez coś w korzeniach chyba się dziejeMASAKRA ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- wieczorkiem was poczytam jeśli mi dzieci pozwolą bo teraz po dzisiejszym dniu nie mam weny ale za to mam 4-latka - 3,5 latke w domu plus sebuś i bałagan....ide nad tym zapanować |
|
|
|
#1514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sorki że tak nie na temat, ale planuję jutro zrobić ciasto truskawkowe z szampanem, czy jest jakiś sposób żeby % zniknęły? a gaz został? jak nie to chyba pikolo mi pozostaje
![]() Mojego Leosia dziś boli brzuch, zrobiłam mu masaż jak za dawnych kolkowych czasów i chyba pomogło, ale puszcza takie cuchnące bąki ![]() nic nowego mu nie dawałam, sama też jem jak zwykle... w końcu mi zasnął dobrze ze jeszcze pamiętałam te masaże brzuszkowe bo trochę mu widocznie ulżyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przyklejają mu się czy coś, takie wielkie oczy robi i odruch wymiotny, bez sensu![]() my kupiliśmy rowerek. Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam to robić
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia ojej to sie porobilo... Widze kiepski dzien dzis masz... Zdrowka
Ktoras pytala o puzzle z pepco i dopiero doczytalam. Chyba kropla albo mariiasia. Za 10 puzzli 30x30 z cyferkami placilam 24,99. Puzzle maja ok 8mm grubosci. Generalnie na Allegro sie bardziej oplaca ale ja chcialam kilka dolozyc do moich 36szt z Allegro i bez sensu bylo placic za przesylke - na to samo by wyszlo |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się tak raz zdarzyło, zwrócili mi koszt przesyłki.---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Jakby nie ta praca to ja nie wiem... I chyba też ważne jest słuchanie tego, co mówi położna. Bo np. kuzynce TŻ kazała przestać przeć w pewnym momencie, powiedziała, że jak zacznie, to pęknie i tak się stało.
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety daleko
![]() Cytat:
Ja całą ciążę z Eda byłam aktywna, rodziłam 19 h i byłam cieta, także to raczej predyspozycje Upieklam biszkopt na tort
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Szymek tak płakał, że w końcu go wpakowałam w chustę. nawet o dziwo nie protestował
i zasnął. eh, jak tak jedynki przechodzi to nie chcę wiedzieć co będzie dalej
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak więc wizyta trwała aż 15 minut.Pogadała o niebezpieczeństwach w domu,żeby czajnik i garnki były poza zasięgiem,leki i chemikalia tak samo,oraz żebym zawsze zpianała dziecko w foteliku i w wózku pasami,gadała o bramce na schody itd.Nie powiedziała nic,czego bym nie wiedziała,.Strata czasu normalnie.Była tylko,żeby odhaczyc wizytę.Jedno dobre tylko to,że obiecała załatwić założenie alarmu przeciwpożarowego,czego moja health visitor nie dopilnowała od 7 miesięcy.
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiadając na wasze komentarze, tak miałam zły dzień
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
ja ide w pon ale sie ciesze ze w koncu wyrwe tą ósemke, cos ostatnio zeby ludziom idą,,, nawet ostatnio u znajomych zdarzyly sie dw atakie przypadki ze ludzie zaczeli puchnac i dusic sie, jeden facet skonczyl nawet z dziura w gardle ;/ masakra dlatego ja ide wyrwac poleczyc a w styczniu po aparat ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, bo Edzik sie juz pewnie napalił... może jakis drobiazg mu kup na razie ![]() ![]() jestem u rodziców, TZ w pracy do 22:00
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia dostała się do przedszkola
a co do dzisiejszych dyskusji ja zgadzam sie z Kaśką że najlepsze jest to co naturalne ale to inna dyskusja, której lepiej nie zaczynać ![]() Motyl, ale chyba lepsze swoje zęby nawet łatane niż sztuczne, prawda? ![]() co do Agusi, to ja całkowicie się z nią zgadzam a później i sobie i dziecku odmawiać WSZYSTKIEGO, bo nie ma za co żyć i nie chodzi absolutnie o zaspakajanie każdej zachcianki dziecka, ale o tak przyziemne kwestie jak jedzenie czy nowe buty
|
|
|
|
#1526 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w temacie chodzenia: nie wolno zakładać kapci, najlepiej jeśli dziecko chodzi w skarpetkach z abs lub w takich ze skórkową podeszwą tylko moja jeszcze scerbata? [/QUOTE] Hubi tez bezzębny Cytat:
bliznę mam nisko, nie widać jej długa jest na ok.12 cm (moja przynajmniej ) Cytat:
![]() Asia ja po pierwszej ciąży miałam problemy z krzepliwością, ale specjalnych leków nie brałam, tylko Esenciale Forte na regenerację watroby, chociaż moja lekarka rozważała skierowanie do hematologa Cytat:
za postępymoże książkę, biżuterię- jakąś zawieszkę Cytat:
cdn... nadrabiam dalej
|
|
#1527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe ![]() Przepis z ddtvn Przepis podstawowy na ciasto: Składniki: 1800g Mąka 1 litr Woda ciepła 30g Drożdże 50g Sól Przygotowanie: Z w/w składników wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy mokrą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 3 godziny. Cienkie nie jest jakoś bardzo, ale fajne wychodzi, dobrze się trzyma - taki chrupki spód z lekko wyrośniętym ciastem. Cytat:
i dla mnie to odpowiedź do wszystkich sporów o kp/mm, sn/cckropla może jakieś zaproszenie na masaż/kosmetyczkę
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2014-05-09 o 17:12 |
||
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martw się wypłakałam się w ramię śpiącego TŻ
A jeszcze byłam tak zakręcona, że nie wiem kiedy zaniósł Maję do jej łóżeczka, myślałam, że leży między nami i jak TŻ się przekręcił w moją stronę to krzyknęłam jak oparzona "NIE!!! MAJA!!!", że aż obudziłam go i wtedy się dowiedziałam, że Maja jest w swoim łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- ![]() Ok uciekam dalej męczyć bułę i pisać pracę z historii języka polskiego Taki piękny wyraz dostałam do analizy, że już mi się konferencje śnią po nocach Gdzie tam 30 słowników, jestem przy trzecim, także...
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-05-09 o 17:16 |
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wraca matka marnotrwana ![]() Mam nadzieję, że częściej będę z wami ale końcówka kwietnia była koszmarna pracowo a weekend majowy spędziłam na doprowadzaniu mieszkania do stanu używalności przed Chrzcinami, które również tak jak Amelka i chyba czarna mam w tą niedzielę ![]() Kochane- Gosiak skończył 7 miechów. Śmiga po całym mieszkaniu- bardzo dobrze raczkuje i są pierwsze próby chodzenia przy meblach. Owszem- również zaliczyłyśmy upadek z łóżka i od tamtej pory na drzemkę kładę ją do łóżeczka. Cały czas się cycujemy, ale też coraz lepiej idą papki (już daję mięsko). Było mi bardzo ciężko ją przyzwyczaić do papek. Ja jeszcze nie dostałam @(?!) Trochę was podczytywałam niemniej ciężko mi teraz być na necie. Trzymam kciuki za Malutką 83moni oraz Tassię i jej kręgosłup; zazdraszczam spotkania na żywo
|
|
#1530 | |||||
|
Zakorzenienie
|
isabele, hej!
![]() Cytat:
to już mamy małe stado ![]() Cytat:
Cytat:
Tu gdzie rodziłam anastezjolog był na zawołanie (maks obsuwa 20 min). Nie było pojęcia, że ktoś nie chce Ci dać znieczulenia.. Dziwne to. Ja 9h wytrzymałam bez a później wzięłam i to było najlepsze co mogłam zrobić zważywszy na fakt, że rodziłam 20h. Jakbym wiedziała, że tyle mi zejdzie to od razu bym wziela I ja myślałam, ze mam wysoki prób bólu to sie przeliczyłam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bez kitu, no nic już nie można powiedzieć bo od razy wychodzi się na zołze Jednak muszę kontynuować moją wizażową przerwę, bo mi się ciśnienie z rana podnosci niezdrowo ![]() WIem, że już po temacie ale ja mam 9h opóźnienia ![]() Witam w klubie, tyle, że ja od niecałych 7 ![]() Nina i Bartuś - 100 lat! Dzień dobry ![]() Dziś idę podpisać papiery w firmie i oddać sprzęt. Od 16:00 jestem oficjalnie bezrobotna Tymczasem nadrobiłam, idę na kawkę a potem little gym z Polą. Miłego wiecoru
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

dla Niny! niech rośnie zdrowo kolorowo i radośnie!

Chamstwo no, mogli napisać, że wysyłka 9 maja, to bym gdzie indziej zamówiła

Dziewczyna która leżała ze mną w pokoju brała po sn cały czas tabletki przeciwbólowe, a mi nic nie było, trzy dni po porodzie już na uczelni byłam
twarda byłam 

wiadomo, że jak nie ma wyjścia to ok