Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 22:30   #1081
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Wezmę ciepłą kąpiel.. może chociaż chwilowo pomoże. TŻ wyczytał też by siedzieć na piłce.. Jak już jakoś wstanę to idę, z bólem, ale idę. Nie wiem czy dobrze właśnie to "rozchodzić", ponieważ dziś akurat sporo chodziłam
Kochana a mineło Ci to teraz?
Bo jak tak ma byc do końca to nie wiem..
Ja nie miałam na myśli tego, żeby w ciągu dnia dużo chodzić Powiedziałabym nawet, że im mniej się chodzi tym mniej boli
Chodziło mi o to, że jak już tak Cię boli, że czujesz, że nie możesz wstać z łóżka to nie pozostaje nic innego jak wesprzeć się na czymś i na siłę postawić się do pionu i zacząć powoli iść. Z każdym krokiem jest coraz lepiej, a minie to całkowicie dopiero w ciągu dnia. Bo za każdym razem jak się położysz nawet na godzinę to wstając jest to samo ;/ Przynajmniej u mnie. Jeśli chodzi o piłkę, to nie wiem, nie mam więc nie testowałam
Aha - jak chodzisz w ciągu dnia to staraj się żółwim tempem
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 00:09   #1082
Prowansja88
Raczkowanie

Sylwia_88 napisze tyle: pamiętaj, ze to Ty i Twoje szczęście jest najważniejsze. Ma się jedno, kruche życie. Nikt, dosłownie nikt nie ma prawa Ci go niszczyć. Jakkolwiek. Czy słowami czy nie daj Boze czynami.
Każdy wymaga od nas wiele a sam z siebie nie daje nic, mimo ze mu się wydaje inaczej.
Chociażby ciąża. Piękny stan- to książkowy mit. A tak naprawdę ogromne wyrzeczenie i wysiłek dla organizmu kobiety. Masa dolegliwości. Wydaje mi się, ze mało który facet by to wytrzymał. Jak chłopak jest przeziębiony do można oszaleć, bo tak nad sobą się uzala a co my mamy powiedzieć. Twardo znosimy wszystkie dolegliwości od pierwszych dni nosząc na barkach odpowiedzialność za życie i zdrowie maluszka. Czasem się nie da i dzieje się rzeczy niezależne a i tak jesteśmy oskarzane...
Ale wracając do tematu. Nikt nie chciałby usłyszeć takich słów. Nie wiem jak bym zareagowała. Ale musisz wyciągać konsekwencje takich zachowan i jasno dawać do zrozumienia, ze masz uczucia a on je rani. Najśmieszniejsze jest to, ze tak cwaniakuje a jak dzieciak przyjdzie na świat i bedzie musiał wziąć go na ręce czy przewinąć to sam narobi w gacie ze strachu. Taki bedzie męski. I wtedy wypomnij mu te slowa. "No weź go", co nie poradzisz sobie? Ty? Łatwo gadać przy kolegach
.. No nic, nie wiem ile TZ ma lat,ale mam nadzieje, ze dorośnie.
A Ty nie płacz. Tylko twardo walcz o siebie. Pamiętaj: nic na sile.
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-05-10 o 00:13
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 05:43   #1083
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziewczyny współczuję przepraw z Tztami. Chyba zaczynam doceniać swojego. Ma też swoje za uszami ale i tak jest kochany.

Ja się witam po nie całej godz snu. W nocy zaczęły bolec mnie plecy a później pojawiły się niestety skurcze. Teraz od swych godz leze na ktg i przyjmuje leki. Na szczęście szyjka trzyma a wody nie uciekają a tego się obawiałam. Teraz czeka mnie parę dni obserwacji i brania leków chcą żebym jaknajdluzej ciążę dotrzymała. Łatwo nie jest. Teraz skurcze po lekach ustały ale plecy mam w opłakanym stanie. Do tego ciągle obawa czy mały urośnie. Heh czekają nas ciężkie dni...
Stary 2014-05-10, 08:03   #1084
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie weekendowo.
Ledwo mowie tam boli mnie ten migdał,tantum verde nie daje rady chyba zdechne dzis w dodatku ząb sie ukruszyl mi i ja juz szukam dentysty,tylko kto mnie chora przyjmie.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-10, 08:07   #1085
choc0late
Wtajemniczenie

ja tez wczoraj sie meczylam ze skurczami ale dzis juz lepiej na ktg rysowaly sie dosc wysokie i polozna byla bardzo zdziwiona ze mnie nie boli jak sie pytala stwierdzilam ze sa poprostu nieprzyjemne moze mam wysoki prog bolu? oby no ale dzis narazie jest ok wiec mam nadzieje ze to jeszcze nie czas
pozdrawiam Was buziaki

Stary 2014-05-10, 08:15   #1086
Sola1
Zakorzenienie

Prowansja jak ból jest taki silny to skonsultuj to z lekarzem. Może to nie być groźne, ale może to być rozejście spojenia.

Sylwia - nawet nie wiem co mam Ci napisać...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj sie meczylam ze skurczami ale dzis juz lepiej na ktg rysowaly sie dosc wysokie i polozna byla bardzo zdziwiona ze mnie nie boli jak sie pytala stwierdzilam ze sa poprostu nieprzyjemne moze mam wysoki prog bolu? oby no ale dzis narazie jest ok wiec mam nadzieje ze to jeszcze nie czas
pozdrawiam Was buziaki

Z tymi skurczami to jest tak dziwnie z tego co pamiętam. Pamiętam jak dziewczyny pisały , że podczas wizyt miały wysokie i były mało bolesne. A jak zaczęła się akcja to były dużo niższe a dużo bardziej bolesne.
Ale życzę, żeby to był jednak wysoki próg bólu.

Będziesz mieć cc czy rodzisz naturalnie?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:29   #1087
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Prowansja jak ból jest taki silny to skonsultuj to z lekarzem. Może to nie być groźne, ale może to być rozejście spojenia.

Sylwia - nawet nie wiem co mam Ci napisać...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Z tymi skurczami to jest tak dziwnie z tego co pamiętam. Pamiętam jak dziewczyny pisały , że podczas wizyt miały wysokie i były mało bolesne. A jak zaczęła się akcja to były dużo niższe a dużo bardziej bolesne.
Ale życzę, żeby to był jednak wysoki próg bólu.

Będziesz mieć cc czy rodzisz naturalnie?
tez mi sie wydaje ze to poprostu nie bylo to ale polozna naprawde zdziwiona

poki sie nic nie dzieje naturalnie ale ofc w trakcie moze wyjsc ze cc eh

Stary 2014-05-10, 08:51   #1088
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tż zaraz jedzie do mechanika z tym autem, mam nadzieję, że jednak wyjdzie troszkę taniej

Sylwia, aż mnie zatkało jak to przeczytałam. On często ma takie akcje? Nie mam pojęcia, jak bym zareagowała gdyby to mój mąż mi takie coś powiedział, sle tak jak pisze Prowansja, musisz o siebie walczyć. Nie płacz, tylko pokaż mu, że jesteś silną, niezależną babką i nie pozwalaj sobie na takie ponizanie.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-10, 09:57   #1089
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się w 38 tc do tp według OM zostało mi 21 dni....

Wybaczcie, że tak z doskoku ostatnio, i że nie będę cytować, ale podczytalam trochę na telefonie. Cały czas ogarniamy jeszcze z tztem mieszkanie, ciągle coś jeszcze trzeba dokupić, uporządkować, itd. Dzisiaj właśnie siedzę na uczelni, muszę się poumawiac na wcześniejsze egzaminy i siedzę dziś rod 8 do 20 :banghead:
Jutro za to mam komunię brata ciotecznego, ale w domu, więc sobie odpoczne...

W tygodniu będę miała ciut więcej czasu, mam nadzieję...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:33   #1090
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46386469]Witam się w 38 tc do tp według OM zostało mi 21 dni....
.[/QUOTE]

dzien dobry
witam się w dość pochmurny dzień
ogarniam mieszkanko, wczoraj zakupiliśmy kartony w Castoramie i teraz szukam im miejsca
jeden na pewno przeznaczę na 'pudełko pamiątek' dla dorosłej Zosi na zaś
tylko co tam włożyć?? Macie jakieś pomysły??
Myślałam już o gazecie lokalnej ze zdjęciem z porodówki, jakąs jeszcze gazetą, mam już bransoletkę ręcznie wykonaną dla Zosi przez mojego chrzesniaka
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:47   #1091
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

ale dzisiaj się wyspałam uwielbiam sobotnie leniwe poranki długie śniadanko a potem kotłowanko z tżetem w łóżeczku poddałam się małej depilacji tu i ówdzie - normalnie misja na marsa

lecę Was nadrobić trochę a o 14 do fryzjera śmigamtrzeba zadbać trochę o siebie przed narodzinami małego, szczególnie stopy to jakaś tragedia
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:25   #1092
kinia8906
Raczkowanie

Widze, że nie będe sama w narzekaniu... jestem wykończona i chce mi sie płakać Zasnełam coś ok 1 a potem to nie było spanie bo co chwile się budziłam. Uciskała mnie na żołądek i w pęcherz. Żaden bok do spania nie był dobry :/ ech...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:26   #1093
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A jaką masz teraz umowę? Macierzyński to aż rok więc może jakieś inne opcje się pojawią w tym czasie
niestety, na czas określony do 31.08.2014

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, mi już zimą powiedzieli wprost, że po macierzyńskim się żegnamy
mnie wciąż mydlą oczy niestety, nie mogą mi teraz przedłużyć, bo muszą kogoś znaleźć na moje miejsce, ale po macierzyńskim postarają się zrobić wszystko żebym mogła wrócić na swoje stanowisko
jaaaaasne jakby chcieli to przedłużyliby mi umowę od razu, ale nie chcą pakować się na czas nieokreślony pewnie najzabawniejsze jest to, że zostałam pracownikiem roku 2013 dostałam nagrodę i wszyscy zapewniali mnie, że zrobią wszystko żebym tylko została w korporacji po czym gdy przyszło co do czego zostałam olana
w firmie jest boom macierzyński i w tym samym m-cu co ja odeszło 6 lasek na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

To zależy jak tanio uda Ci się kupić tkaninę, okazuje się że ładny materiał wcale nie jest tańszy niż gotowiec Ja teraz co drugi dzień coś szyję i naprwdę ciężko mi upolować coś tanio
to prawda, piękne materiały są strasznie drogie a komplet pościeli np w ikei można mieć już za ok 40 zł. no, ale coś mi się ubzdurało w tej mojej głowie, że chciałabym uszyć małemu pościel sama

Cytat:
(...) do okienka obok podeszła kobieta (28-30lat) na oko w 7-8 miesiacu ciazy, ubrana cała na czarno, wymeldowac swojego swiezo zmarłego meża. Wypełniając dokumenty płakała tak, że szok. łzy zalewały jej wniosek. Zamurowało nas. (...)
Nie wiem co ona musi czuć, nosi w brzuszku JEGO dzieciątko..
straszne....
mi się w ciąży włączył straszny lęk, że coś się może zdarzyć i stracę tżeta i teraz, gdy np. nie odbiera tel zaczynam się denerwować. a jak gdzieś jedzie to już w ogóle....

Cytat:
Chociażby ciąża. Piękny stan- to książkowy mit. A tak naprawdę ogromne wyrzeczenie i wysiłek dla organizmu kobiety. Masa dolegliwości.
to prawda miałam bardzo trudną ciążę, cały czas balam się o maleństwo. ciągły stres i mnóstwo płaczu. potem przyszły fizyczne dolegliwości. Tak szczerze to dopiero w 7 m-cu wyluzowałam i dopiero teraz cieszę się brzuszkiem i zbliżającym się macierzyństwem

co do facetów to wszystko Dziewczyny w naszych rękach trzeba walczyć o siebie!

mój tżet to super facet, ale często bardzo wkurzający najlepsza recepta to "lustereczko" czyli zachowywanie się jak on gdy nie robi nic w domu, rozrzuca rzeczy, nie robi zakupów ja robię to samo (choć szlag mnie trafia) aż w końcu dotrze do jego zakutego łba, że czas wziąć się do roboty jeżeli chodzi o jedzenie przed kompem to tez ten temat mam wypracowany - prośby i groźby nie docierały do niego, więc raz mnie tak wkurzył, że wyrwałam mu talerz i jego zawartość spuściłam w toalecie zapłaciłam za zakupy, przygotowałam obiad, więc mam prawo do szacunku i wspólnego posiłku
mój tżet wie, że jestem trochę nieobliczalna i żartów nie ma
z alkoholem to mamy problem w druga stronę, mnie tżet wkurza, że prawie nie pije (amator sportowiec)
a i z bolącego gardełka szybko się wyleczył, w sumie od razu jak wrócił do domu
Stary 2014-05-10, 11:56   #1094
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Witam sie po wizycie, mialo byc tylko pobranie GBS ale przy okazji mialam badanie. Jako ze jutro koncze 37 tc to mam zielone swiatlo do porodu. Odstawiam juz Luteine, magnez i nospe. Mam nie przejmowac sie bolami brzucha jak na okres bo to normalne w tym czasie. Szyjka juz krociutka i rozwarcie na opuszek. Takze mozliwe ze juz bardzo blisko do powitania corci na swiecie.

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-10, 13:13   #1095
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej
Witam sie po wizycie, mialo byc tylko pobranie GBS ale przy okazji mialam badanie. Jako ze jutro koncze 37 tc to mam zielone swiatlo do porodu. Odstawiam juz Luteine, magnez i nospe. Mam nie przejmowac sie bolami brzucha jak na okres bo to normalne w tym czasie. Szyjka juz krociutka i rozwarcie na opuszek. Takze mozliwe ze juz bardzo blisko do powitania corci na swiecie.

też miewam bolesnośc brzucha jak na okres, czyli że te popularne przepowiadacze
super, ze szyjka reaguje już, to Karolkya może mały doping?

przeczytałam cały numer M jak Mama czerwcowy, nudy w domu trochę ogarnęłam łazienkę, czeka mnie jeszcze kuchnia, ale to po obiedzie
Stary 2014-05-10, 13:29   #1096
karolkya
Wtajemniczenie

Ramonka o doping poprosze po 20 jakos tak bym wolala to bym ze wszystkim na spokojnie sie wyrobila

Stary 2014-05-10, 13:33   #1097
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Hej
No to co dopingujemy?

Ja dziś pospałam dłużej niż zwykle bo prawie do 9. A nie raz po 6 już się budzę.
Koontynuując temat naszych facetów- spałam dziś w salonie. Wieczorem tż był na balkonie, widział że pościel wyniesiona i się wietrzy. Chciał iść spać i do mnie wali z prentesjami czemu nie powiedziałam że pościel na balkonie, łóżko nie pościelone itd. Nosz kur...jak z dzieckiem. Wniósł ją sam. Poszedł spać. Ale jak weszłam do sypialni, zobaczyłam jak on pościelił to łożko to trzasnęłam drzwiami i poszłam do salonu spać. Bez prześcieradła bo po co się przemęczać, moja poduszka byle gdzie, kołdra odwrotnie

Od rana kończyłam w ślimaczym tempie wczorajsze sprzątanie, niedawno skończyłam ale zrobiłam wszystko co chciałam łącznie z umyciem podłóg.

I właśnie wójek z 3 dzieci przyjechał to już nie będe miała spokoju. Dziewczynki znów będą się moim brzuchem zachwycać

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:54   #1098
pater86
Zadomowienie

Hej witam się sobotnio po kawce i słodkości.
Pogoda brzydka i nic mi się nie chce, mam pozwolenie od lekarza na bycie bardziej aktywną więc myśleliśmy nad jakimś kinem, ale nawet na to nie mam za bardzo ochoty... Pewnie skończy się na siedzeniu w domu i oglądaniu telewizji, albo czegoś na kompie. Chciałam dziś jechać do hurtowni dziecięcej oglądnąć karuzele nad łóżeczko, bo mama kazała mi sobie wybrać, ale specjalnie tylko po to jechać to się nie opłaca i tak oto, nie wiem co ze sobą robić...
Cytat:
Hej
no to pięknie, trzymam kciuki żebyś do 20 wytrzymała, wszystko przygotowała i urodziła raz dwa
A powiedz jak brałaś luteinę itd. to masowałaś krocze? Bo ja też jeszcze biorę to samo co Ty i boję się cokolwiek robić żeby nie wywołać lub przyspieszyć porodu...
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Koontynuując temat naszych facetów- spałam dziś w salonie. Wieczorem tż był na balkonie, widział że pościel wyniesiona i się wietrzy. Chciał iść spać i do mnie wali z prentesjami czemu nie powiedziałam że pościel na balkonie, łóżko nie pościelone itd. Nosz kur...jak z dzieckiem. Wniósł ją sam. Poszedł spać. Ale jak weszłam do sypialni, zobaczyłam jak on pościelił to łożko to trzasnęłam drzwiami i poszłam do salonu spać. Bez prześcieradła bo po co się przemęczać, moja poduszka byle gdzie, kołdra odwrotnie
Ja to chyba bym jego wywaliła do salonu, co sobie będzie wygodnie w łóżku spał czasami szkoda słów i nerwów...
Stary 2014-05-10, 19:20   #1099
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej witam się sobotnio po kawce i słodkości.
Pogoda brzydka i nic mi się nie chce, mam pozwolenie od lekarza na bycie bardziej aktywną więc myśleliśmy nad jakimś kinem, ale nawet na to nie mam za bardzo ochoty... Pewnie skończy się na siedzeniu w domu i oglądaniu telewizji, albo czegoś na kompie. Chciałam dziś jechać do hurtowni dziecięcej oglądnąć karuzele nad łóżeczko, bo mama kazała mi sobie wybrać, ale specjalnie tylko po to jechać to się nie opłaca i tak oto, nie wiem co ze sobą robić...

no to pięknie, trzymam kciuki żebyś do 20 wytrzymała, wszystko przygotowała i urodziła raz dwa
A powiedz jak brałaś luteinę itd. to masowałaś krocze? Bo ja też jeszcze biorę to samo co Ty i boję się cokolwiek robić żeby nie wywołać lub przyspieszyć porodu...

Ja to chyba bym jego wywaliła do salonu, co sobie będzie wygodnie w łóżku spał czasami szkoda słów i nerwów...
Nie masuje krocza bo mam caly czas jakies infekcje i lekarz mi zabronil...

Stary 2014-05-10, 20:05   #1100
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Ja dziś cały dzień na nospie, bo mnie brzuch bolał i teraz taki twardszy jest... Tż sobie piwkuje z moim bratem i tatą, więc tylko się modlę, żeby nic się nie zaczęło dziać

Stary 2014-05-10, 20:58   #1101
__Sylwia__88
Zadomowienie

Bluesky89 leż i odpoczywaj. Oby przeszło.

Ja też dziś sobie dołożyłam. Ledwo nogi za sobą wleke. Cały czas miałam coś do zrobienia. Wzięłam długą kąpiel i idę spać za chwilę.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-10, 21:07   #1102
bluesky89
Zakorzenienie

Sylwia, dokładnie taki mam zamiar właśnie przygrzałam sobie pierożki, oglądam x factor i później kąpiel
Kochana, odpocznij porządnie

Stary 2014-05-10, 21:52   #1103
pater86
Zadomowienie

Ależ bym zjadła pierożki
Dziewczyny a powiedzcie jak Wam ten brzuch twardnieje to cały czy część? Bo ja nie wiem czasami czy to plecki, lub pupę dzidzia wypina czy to macica pracuje

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Właśnie zjadłam prawie całe opakowanie prażynek
Stary 2014-05-10, 22:28   #1104
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Ależ bym zjadła pierożki
Dziewczyny a powiedzcie jak Wam ten brzuch twardnieje to cały czy część? Bo ja nie wiem czasami czy to plecki, lub pupę dzidzia wypina czy to macica pracuje

Właśnie zjadłam prawie całe opakowanie prażynek
Wy tu o takich dobrociach piszecie a mnie aż skręca bo nie mogę nic takiego jeść. Wczoraj pół godziny chodziłam koło naleśników z słodkim serem tak mnie kusiły ale byłam silniejsza

Ja jak miałam twarnienia to tak dołem brzucha mniej więcej do pępka. A wypinanie pupy czuje zawsze nad pępkiem.

A miałam iść spać ;/

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-10 o 22:45
Stary 2014-05-11, 07:09   #1105
Ramona_85
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się niedzielnie
pogoda nie ciekawa, choć najwazniejsze, ze nie pada
uciekam zaraz na
mąż w pracy do 19, także dziś cały dzień sama
Stary 2014-05-11, 07:46   #1106
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzien dobry wczoraj mialam troche latania bo Tz mial jakies uroczystosci miejske, wrocilismy o 19 i padlam.
Za to bylam w pepco i obkupilam sie w pudelka na drobiazgi. Dzisiaj ide szukac czarnej farby bez amoniaku bo pol roczne odrosty zaczynaja mnie dobijac

Cytat:
Ależ bym zjadła pierożki
Jak brzuch jest caly twardy, szczegulnie na gorze to skurcz, w sumie trudno to pomylic. Jak dziecko sie wypina to twardnieje tylko jakas czesc i uczucie wtedy tez jest inne

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-11, 09:07   #1107
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witajcie w niedzielny poranek

Z rzeczy pozytywnych to zaczynamy dziś 34 tydzień

Z niepozytywnych nie spałam znów prawie całą noc. Gdzieś przed 5 zasnęłam, a po 6 dzieci wujka już biegały po domu i nie dało się spać.
Całą noc twardniał mi brzuch i chyba 3 razy złapały mnie skurcze. Do tego jakieś kłucie w brzuchu i żołądku, nie mogłam się z bólu z boku na bok przewrócić.
Powiedzcie mi czy to takie uczucie jak by ktoś mi brzuch ściskał, brakowało skóry na brzuchu i mięśni macicy?
Tak się bałam że myślałam że zwariuje na tym łóżu. I chyba zaczynają mnie lęki porodowe łapać.
I takim nie fajnym akcentem zaczynamy niedzielę.
Mąż w pracy cały dzień a ja mam zamiar leżeć i nic nie robić.

Idę spać.

26.10.2013

Jesteś z nami

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-11 o 09:21
Stary 2014-05-11, 09:46   #1108
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Z rzeczy pozytywnych to zaczynamy dziś 34 tydzień

Z niepozytywnych nie spałam znów prawie całą noc. Gdzieś przed 5 zasnęłam, a po 6 dzieci wujka już biegały po domu i nie dało się spać.
Całą noc twardniał mi brzuch i chyba 3 razy złapały mnie skurcze. Do tego jakieś kłucie w brzuchu i żołądku, nie mogłam się z bólu z boku na bok przewrócić.
Powiedzcie mi czy to takie uczucie jak by ktoś mi brzuch ściskał, brakowało skóry na brzuchu i mięśni macicy?
Tak się bałam że myślałam że zwariuje na tym łóżu. I chyba zaczynają mnie lęki porodowe łapać.
I takim nie fajnym akcentem zaczynamy niedzielę.
Mąż w pracy cały dzień a ja mam zamiar leżeć i nic nie robić.

Idę spać.
gratuluję nowego tc

to u Ciebie jak u mnie mąż niedzielę spędzi całą w pracy
współczuję niewyspania

mnie się dziś wyjątkowo udało pospać do 6.45
jak nigdy, bo zwykle się budzę przed 6, ale to dobrze, bo potem wieczorem już po 20 mnie muli

co do skurczy, to przepowiadacze u mnie odczuwam w dolnej części brzucha, podbrzusze, pobolewa jak na okres, przy tym brzuch przybiera dziwne kształty, wyczuwam główkę dziecka i kolanka

skurcze porodowe to będziesz odczuwała raczej w górnej częsci brzucha, w dnie macicy i będzie dzidziola ściągać w dół, czyli może być odczucie parcia na stolec.... tego nie miałam jeszcze, ale tak opisywała mnie mniej więcej położna
Stary 2014-05-11, 10:35   #1109
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki

pogoda do bani, oboje z tżetem jesteśmy jacyś rozdrażnieni dzisiaj i od rana na siebie warczymy
boli mnie żołądek, zjedzenie na śniadanie kanapki z makrelą to nie był dobry pomysł
zaczęłam kompletować zamówienie na gemini i mam problem z termometrem, brałyście te na podczerwień?

Sylwia gratuluję 34 tc ja jutro zaczynam 35
Stary 2014-05-11, 10:37   #1110
TroppoSensibile
Raczkowanie

cześć dziewczyny

sporo czasu nic nie pisałam... im bliżej rozwiązania tym szybciej mi ucieka czas... wybaczcie, że się nie odniosę do waszych wiadomości, a widziałam, że dzieje się mnóstwo... Całe szczęście póki co nic złego i oby tak dalej gratuluję kolejnych tygodni, zielonego światła do przywitania dzieciaczków, przygotowanych wyprawek.
Współczuję Wam konfliktów z tż-tami... u mnie niestety to samo... mój nienauczony obowiązkowości, sprzątania i takiej ogólnej zaradności z domu teraz zachowuje się jak niedojrzały kretyn. Póki co potrafi grać ciągle na kompie, wracać po paru głębszych z pracy - bo przecież trzeba się odstresować, w dni wolne od rana walnąć sobie piwko zamiast wziąć się za coś konkretnego w domu itd itd... Mogłabym na niego nagadywać całymi dniami liczę, że ogarnie swoje zachowanie jak urodzi się Synuś. A jak nie to pozna moje kolejne oblicze, a parę już zna

Współczuję Wam problemów ze zdrowiem w rodzinie... to dodatkowe stresy i zadręczanie się myślami... Trzymam kciuki żeby tych stresów było jak najmniej... i za zdrowie najbliższych...

u mnie praktyki, wizyty rodzinne, dokańczanie remontu, sprzątanie, zakupy i nie mam nic z dnia. Rzadko się zdarza żebym mogła poleżeć np. przy książce - chyba 5 min na szybką regenerację sił dziś przeprowadzam się na 2 tygodnie opiekować się dzieciakami od macoszki (właściwie doglądać młodzieży), które w dodatku mieszkają na 4 piętrze bez windy bleeeee... mam zaciskać nogi w razie wypadku Zostały mi jeszcze 3 dni praktyk, przygotowanie i prowadzenie lekcji, dentysta, wizyty lekarskie, badania u mnie w przychodni i w laboratorium, usg 20 maja też oczywiście nie na miejscu, 3 zjazdy na uczelnię do 15 czerwca - porażka - wszędzie dojazdy.... Na szczęście mój syn w brzuszku wszystko cierpliwie znosi i dopiero dziś w nocy odczułam w końcu pierwsze dziwne twardnienie brzucha... Mam nadzieję, że synuś dalej będzie taki kochany i nie będzie się za wcześnie pchał na świat

widziałam, że wy macie już wszystko przygotowane ja dopiero mam wypraną jedną partię ciuszków na start, które jeszcze nie zostały wyprasowane i czekają na kolejne rundy pralki. Niestety pogoda u mnie nie sprzyja praniu... :/

dziś muszę spakować prowizorycznie torbę do szpitala żeby mieć ją ze sobą tam w domu. Tż ma dziwne zmiany w pracy więc boję się, że będę 2 tygodnie zdana tylko na siebie i dzieciaki na szczęście oni są samodzielni, zakupy zrobią byleby się nie pozabijali to będę szczęśliwa

Życzę udanej niedzieli bez niepotrzebnych stresów, bóli i smuteczków

Edytowane przez TroppoSensibile
Czas edycji: 2014-05-11 o 10:45
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości