|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Cytat:
widziałam te silikonowe ale faktycznie drogie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagęCytat:
dobrze że już ci lepiej, bo jak czytałam to nie niedobrze to wyglądało, |
||||||||
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że znacie się na samochodach. Mamy w planach właśnie zakup nowego samochodu (mało używanego) i nie wiemy jaki. Na pewno większy od peogot 206. Tak by nie palił dużo, pojemny bagażnik.
|
#1863 | |||
|
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ DLA NINY I BARTUSIA
hej, hej, WITAJ ! ![]() Cytat:
Cytat:
rowerek, fajny pomysł, książeczki, jakieś gry zręcznościowe ja chrześnicy kupiłam konia na biegunach- chciała Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- od ósemek, współczuję miałam też ten problem i musiałam wyrwać na górze zdrową 7 jak rosła mi 8 bo się nie mieściła i tak mnie napitalało, że nic nie łagodziło bólu żaden lek dziewczyny czy Wasze córeczki też ściągają sobie z głowy chustki, opaski? taka byłam dzisiaj zdenerwowana na spacerze, bo było ciepło dość, ale wiało momentami tak, że mogło głowę urwać [/QUOTE] mój zdejmuje sobie czapkę dlatego staram się zeby były wiązane, bo inaczej to koniec- zdejmuję ja zakładam i tak wkoło |
|||
|
|
|
#1864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
amarantus Cytat:
1 duze piwo ok 6h ale kazde kolejne to.juz niestety nie da sie policzyc bo zalezy od metabolizmu organizmu Cytat:
ekologiczne w sklepie ze zdrowa zywnoscia z certyfikatem eko sa eko a na targu wiekszosci tak jest z hurtowni a pdzy lepszych wiatrach od baby co i tak pestycydami pryska Cytat:
bo takich samochodow jest multum jaka pojemnosc silnika? cena? jaki silnik? diesel czy benzynowy? jak duzo.jezdzicie w roku? na krotkie czy na dlugie trasy? malo uzywnay to dwu letni czy 5 letni?
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
a i wiecie co zrobiłam małemu wczoraj deserek
banan, jabłko , suszone śliwki smakowało mu bardzo a później sobie zrobiłam to samo bo mi tez smakowało
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobilam
sorki ze nie odnosze sie do wszystkiego ale musialabym.zrobic posta na 100cytowan wiecodpuszczam psty tpu karnisz na glowie
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wpadłam tylko się przywitać, mam nadzieję że wieczorem nadrobię, bo mamy gości Myślałam że mniej popisałyście w weekend, a tu chyba 20 stron od piątku![]() Miłej niedzieli
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena max do 280 000 (najlepiej 25 000) nie jeździmy codziennie, mąż do pracy jeździ rowerem, samochód potrzebny w trasy (kilka razy w roku), na zakupy większe (raz w tygodniu), w odwiedziny (raz w tygodniu do teściów, raz w tygodniu do znajomych), na basen, na jezioro (w każdą ładną pogodę, bywa, że codziennie, planujemy zakup namiotu plażowego dla Adasia) Tak m.in. 5 letni ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Mieliśmy na oku samochód toyotę corollę, ale typ nadwozia sedan.
|
|
#1869 | ||||
|
Zadomowienie
|
pojawił się temat porodów widziałam,
ja uważam że czy cc czy sn to poród i absolutni nie faworyzuję ani jednego ani drugiego, stawiam ich na równo co prawda cc nie miałam tylko sn i w sumie szybko urodziłam 1.5 h, do szpitala dotarłam ze skurczami co 10 min dostałam kroplówkę na przyspieszenie i jakoś poszło, byłam nacinana ( musiała podpisać jakąś zgodę nawet ze mogą to zrobić) nie miałam żadnego znieczulenia ale muszę powiedzieć że po porodzie długo nie mogłam dojść do siebie, jeszcze miesiąc po, siedziałam na jednym półdupku na poduchach , później zaczęłam stosować oktanisept ( poradziła mi położna jak była u mnie na wizycie patronażowej) to jakoś lepiej się to wszystko goiło teraz jest już ok ale do śmiechu mi wcale nie było ja nie mogłam usiąść , ba siedzieć jak np. karmiłam małego, lekarz co prawda pytał czy chce cc ale bałam się cc jeszcze bardziej niż sn ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- ach a ja nie oglądałam eurowizji i nawet nie wiem kto wygrał, serio
|
||||
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
po pierwszej nocy mojego dziecka w osobnym pokoju jest ok jemu nie za specjalnie robi chyba różnicę gdzie śpi
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie oglądałam bo nie mam tv
Eurowizja juz zeszła na psy wiele lat temu.. Ale brodacZa widziałam bo w całym necie go pełno ![]() Nic to, 1 w nocy czas spac. Mam dziś girls night - ja i Pola tz na imprezie z kumplami i wraca jutro. I mam dwa nowe seriale dla serialomaniakow: - bates motel - prequel (czy jak to sie tam pisze) do psycho hitchocka. Fajny wyszły 2 sezonu- parenthood - to chyba jakis dość stary serial ale taki śmieszny i dzieje sie w okolicach których właśnie mieszkam. I oglądając go wiem ze chce mieć duzo dzieci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1873 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale pewnie w rzeczywistosci jest tak jak pisze tassia ze np po duzym piwie 6h, ja bym wolala dluzej odczekac albo poprostu nie karmic calą noc
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wtedy będzie ok Trzymajcie się dzielnie
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1877 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
Erni śpi, więc przyszłam się przywitać i rzucić okiem.Cytat:
Cytat:
Myślałam o drugiej stronie żeber.Cytat:
![]() Cytat:
tzn. przewraca się na bokCytat:
Cytat:
Widzę, że dziewczyny robicie świetne postępy z dietami i ćwiczeniami ![]() Skromnie chciałam się pochwalić, że odkopałam stare spodnie ( z liceum!) i zmieściłam w nie swoją pupkę I najważniejsze: Ernini kończy dziś 7 miesięcy! ![]()
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chce... ![]() i naj dla Erniego ![]()
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2014-05-11 o 10:36 |
|
|
|
|
#1879 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj zaniemogłam: goraczka + gardło dzis juz lepiej![]() Cytat:
,aleMaciek to taki "dziwak" w pozytywnym znaczeniu i rzeczywiscie zawsze sie usmiecham jak cos nowego wymysli![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale Hania jest juz samodzielna![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- najlepszego
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek
ja tez pamiętam, że 9.03 się tak wstępnie dowiedzieliśmy płci matko ten/ta wygrało teraz robię obiadek to rodzice przychodzą wczoraj moi rodzice byli i kupili kilka ubranek dla Mikusia a mój tato patrzę coś szuka... wyciąga i mówi do Mikiego- to jest świętość i daje mu koszulkę fc barcelona akurat na lato będzie
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegapilam ta wypowiedz motyla ...;/ MAciek jest najlepszy hehe, lubie takich smiesznych ludzi, oryginalnych no i uwazam ze fact ma talent, nekonwencjonalne rozwiazania
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2014-05-11 o 10:49 |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj ALi dostal od dziadka kółko do plywania FC barcelony ![]() faceci...c
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i sciaglam tez the wire ale jeszcze nie zaczelam ![]() najlepszego dla Erniego! zdroweczka
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem moze cos wiecej napisze w K.---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ostatnio zauwazylam ze Julia jest strasznym wymuszaczem jak jej cos nie pasuje to tak strasznie sie drze jakby ją obdzierano i zaraz sie robi bordowa a jak tylko ją wezme na rece to sie usmiecha i piszczy.Jak tu tego oduczyc? ja chyba jestem za slaba no nie umiem za dlugo sluchac placzu tez tak Wasze dzieci robią?i jeszcze pytanie dot.kupy. Odkąd przeszlysmy na bebilon pepti 2 to mała ma codziennie zielone kupy.To juz ma tak zostac?
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dla ERNEŚCIKA sto lat
.Isabel, tak sam z siebie zaczął sam zasypiać? Czy nauczyłaś go? Zbieram się do kościółka.... |
|
|
|
#1888 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
coz, dla mnie za parę lat to jyz za późno by było :screwy: ale są inne sposoby :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co.do.pojemnosci to.nie zawsze pojemnoscma znaczenie na spalanie w sensie.sa silniki np dci ktore bardzo malo pala
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

może to nie był skurcz wczoraj, tylko org osłabiony na diecie a ja za intesywnie wchodziłam pod tą górę?
za wagę
Ja wychodzę na dwór i żadnego deszczu nie widzę/nie czuję, ale mój TŻ wielce się zląkł
Mówię, żeby szli, bo padać nie będzie, a on, że sama mogę iść, bo on nie będzie z dzieckiem się chował przed burzą. Nie poszliśmy. Zabrał małego na balkon i uśpił w foteliku sam. Oczywiście, deszcz nie spadł, a po kilkunastu minutach wyszło słońce ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
juz mi lepiej. Gorączka spadła, a pierś "miętka" 

w przyszłym tyg mam sie pokazać i zrobić fotke uzębienia bo sie jej nie podoba jedynka że tam tez coś w korzeniach chyba się dzieje