Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 19:48   #1561
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej

Wraca matka marnotrwana
Mam nadzieję, że częściej będę z wami ale końcówka kwietnia była koszmarna pracowo a weekend majowy spędziłam na doprowadzaniu mieszkania do stanu używalności przed Chrzcinami, które również tak jak Amelka i chyba czarna mam w tą niedzielę

Kochane- Gosiak skończył 7 miechów. Śmiga po całym mieszkaniu- bardzo dobrze raczkuje i są pierwsze próby chodzenia przy meblach. Owszem- również zaliczyłyśmy upadek z łóżka i od tamtej pory na drzemkę kładę ją do łóżeczka.

Cały czas się cycujemy, ale też coraz lepiej idą papki (już daję mięsko). Było mi bardzo ciężko ją przyzwyczaić do papek.
Ja jeszcze nie dostałam @(?!)

Trochę was podczytywałam niemniej ciężko mi teraz być na necie.
Trzymam kciuki za Malutką 83moni oraz Tassię i jej kręgosłup; zazdraszczam spotkania na żywo
Fajnie, że do nas wracasz

Rozkladam się noego mogę nawet śliny przełknąć, tak mnie gardło boli i tak mi słabo... a tyle jeszcze do zrobienia na tort mam tylko sam biszkopt, mięso tylko kupione, no masakra

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:48   #1562
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja musialam jak zdejmowaly wlasnie czapke i to jeszcze wiazana pod szyja ubierac. a latem wiazany kapelusik. tak samo mam ze sarpetkami - mig i leza pod wozkiem wiec musza byc rajstopki
No więc właśnie dzisiaj.kupiłam jej kapelusik z wiązaniem bo już wiem co będzie... Jakiś to przeżyje chyba

Cytat:
no dla dzieci a nie niemowlakow a co do czipsow - nawet mojego 6lATKA potrafia uczulac, zal tego dziecka, bo moze miec jazdy brzuszkowe przez taka diete... ale tez widuje takie sytuacje
Ah ta sąsiadka to w ogóle masakra, ale jej sprawa . To już jej 3 dziecko więc co ja będę ją uczyć? Ogólnie to ona wychodzi z zadłużenia, że przecież kilka sztuk jej nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Podczytuję Was już od jakiegoś czasu. Postanowiłam więc, że się przywitam i napiszę coś o sobie

26 sierpnia urodziła nam się córeczka, to nasze pierwsze dziecko Podczytuję ten wątek bo jakoś mi bliżej do Was niż Mam Wakacyjnych
Dużo się tutaj dowiedziałam i bardzo lubię do Was zaglądać. Lojalnie uprzedzam jednak, że chyba jestem typem mało-piszącym na forum
Witaj ja tutaj.jestem a moje dziecko z 7 sierpnia więc luzik

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nie wiem jak to się stało, że miesiąc temu nie napisałam bo rocznica była powiedzmy okrąglejsza więc piszę teraz:

Nina kończy 7 miesięcy

a teraz proszę nas łechtać
Łechtam!

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie będę gorsza od neny i się pochwalę że Bartuś kończy dziś 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Taaa pod warunkiem, że akurat anestezjolog jest na dyżurze i generalnie ZZO jest praktykowane w szpitalu Tam gdzie rodziłam niby ZZO było ale akurat nie był anestezjologa i rodziłam bez znieczulenia. A anestezjolog który robił znieczulenie babce do CC mnie nie chciał dać znieczulenia. Do dziś nie wiem dlaczego. Napewno nie było za późno. Niemniej poród SN wspominam bardzo dobrze, zero powikłań, poszło szybko i mogę polecić ale wiadomo każdy inaczej to przechodzi. Niemniej jestem dumna ze dałam radę urodzić naturalnie
Fajnie pasie dziecko a potem ludzie się dziwią, ze taka nadwaga u małych dzieci. Chrupki są gorsze od czekolady - te smakowe, z masą chemii Szkoda dziecka ale co poradzić jak matka głupia.

Kurcze dziś mało nie dostałam zawału. Położyłam Staśka spać i poszłam do kuchni. Słysze jakieś piski, pokrzykiwania ale tak bardzo wyraźnie, nie jak zwykle leży sobie w łóżeczku. Wchodzę a Pan Stanisław wisi przewieszny przez łózeczko i próbuje dosięgnąć szuflady z komody, która stoi jakieś 40 cm od łózeczka. Zadowolny bardzo a ja mało co nie zeszłam z tego świata! Boże jak się wystraszyłam. Mężul zaraz obniżył łóżeczko. Boże gdybym weszła trochę później... aż boję się myśleć co mogło się stać.
Plus jest taki, że młodzian zaczyna się wspinać i stawać.

Idę gotować obiadek młodemu.
Omg! Też bym.miala zawal! teraz to już trzeba się pilnować

A o tym jej karmieniu już nic nie mówię.

Cytat:
jeju, wy tu o lizakach i delicjach a moja nie moze skumac ze sie chrupki wklada do buzi i je moze za jakis czas bardziej polubi zwykle jedzenie od cycka, bo obecnie nawet jak zje to na cyc sie rzuca... chociaz wczoraj zjadla kaszke i poszla spac bez cyca

Apropo chrupkow to.moja koło 17 wsunela tak szybko 4 szt pałek/chrupkow kukurydzianych, że ledwie jej dałam jeden a ta już miaukala o następnego

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dla Niny i Bartusia

anutka, a nie miałaś nigdy problemów ze stawami? Bo bolące to jedno, ale opuchnięte, to już nie dobrze.
Tak się dzieje, kiedy stawy przeciążone albo jakieś zapalenie się wdało. Ja bym odpuściła, a przynajmniej złagodziła ćwiczenia tak, żeby jak najmniej stawy skokowe obciążać

To jesteśmy dwie inne Dla mnie miał znaczenie, kiedy mnie okulistka postraszyła "końcem świata" po sn, ale jak mnie inna uspokoiła, to było mi ganz pomada Ważne, że Bartek miał być i był obok, i że z Jaskiem wszystko ok. Więc spróbowałam sn, bo wtedy mąż mógł być ze mną cały czas i już. Co prawda poród jest traumą do dzisiaj, ale nie ma gwarancji, że po cc bym się czuła lepiej niż podczas sn. Drugie dziecko w planach, więc jak przyjdzie co do czego, to będę rozkminiała
Co do kp, to karmię, bo się udało Jak by się nie udało, to dawałabym mm i tyle. Co do tego, że lepsze niż mm... nasz pediatra-specjalista powiedział, ze badania wykazały, że kp owszem jest lepsze, ale tylko przez 4 pierwsze miesiące, potem już w badaniach różnice nie wyszły

kaska, też idę uzupełnić spiżarnię Jaśka I jeszcze mu piłkę kupię, bo ostatnio wszystko co się toczy i dzwoni jest super

Poziomkowa, marchewkę słoikową odplamiam mydełkiem z Rossa, marchewka bio z Lidla jest nieodplamialna... chyba tylko egzorcyzmy dadzą jej radę
Heh, no tak My cyferki dostaliśmy w prezencie, a pojazdy Bartek na szybko dokupił w hurtowni we Wro - cena taka sama jak w sieci, a mieliśmy pewność, że ponieważ ta sama seria, to będą do siebie pasowały Za cza jakiś dostanie jeszcze literki (o ile będą).

Lula, u mnie na osiedlu i w bramie matek sporo, ale jakoś się nie potrafię z nimi zsocjalizować Za to z grupą na Fejsie jak najbardziej

motylku brawa za wagę i śpiewanie Mój nie umie... a szkoda, bo jestem ciekawa, czy będzie miał słuch po mamie czy po tacie
Nam ortopeda powiedział, ze im dłużej bez butów, tym lepiej Buty jak dzieć stabilnie sam łazi po kamieniach, chodnikach, etc... Na piach i trawę najlepiej puszczać na bosaka A jeśli już koniecznie coś, to mówił skarpetki albo takie miękkie papucie, absolutnie nic sztywnego czy ciasnego.

kropla, a to jest jakiś zlot we Wro? To dlaczego ja nic nie wiem
Brawa dla Ali
Co do prezentu, to jeśli lubi powieści, ale takie z nutką historii (i to prawdziwej to podobno świetna jest książka "Botanika Duszy" Elizabeth Gilbert. Nowość, więc jeszcze pewnie nie czytała, autorka fajna, a i temat ciekawy. Kupiłam właśnie mojej przyjaciółce na urodziny

matal, ja nie miałam żadnych badan hormonalnych po porodzie... powinnam mieć?

ewacia, super, że z serduszkiem ok

Książki do szkół to jakaś abstrakcja
Kurcze, na prawdę niewiele się zmienia w podstawach matematyki, polskiego czy biologii, więc wymiana książek praktycznie co rok jest bez sensu

A słowo ciałem się stało i w g... obróciło
Pisałam wczoraj, że jeszcze trochę i się Jaśko o północy będzie budził... no i się obudził Impreza od 12.30 do 2, a potem od 5 do 7
Normalnie ktoś mi dziecko zepsuł - mój kochany synek, porzesypiający całe noce zamienił się w kochanego synka wyjącego całą noc
Jak żyć? Co robić? Egzorcyzmy, odczynianie uroku, zatyczki ???

tytuł dobie sprawdzę a zlot chyba jest, wczoraj jeszcze.był w K.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ewacia ojej to sie porobilo... Widze kiepski dzien dzis masz... Zdrowka

Ktoras pytala o puzzle z pepco i dopiero doczytalam. Chyba kropla albo mariiasia. Za 10 puzzli 30x30 z cyferkami placilam 24,99. Puzzle maja ok 8mm grubosci. Generalnie na Allegro sie bardziej oplaca ale ja chcialam kilka dolozyc do moich 36szt z Allegro i bez sensu bylo placic za przesylke - na to samo by wyszlo

to ja! Dzięki już zamówiłam.na allegro

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Marysia dostała się do przedszkola
Gratki za przedszkole!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:58   #1563
LaLoca
Zakorzenienie

Vea też dziękuję tż kupił kapuche i bede okladać. Przystawiam młodą ale ona tej piersi nie lubi, stąd ten problem pewnie. Oby przeszło
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:00   #1564
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Hubi waży 8400 i ma 71 cm... pięknie pokazał pani doktor przewroty, powiedziałam że pięknie pełza i pokołysał się na leżance w gabinecie na rączkach i ugiętych nóżkach i rehabilitacja jest zbędna...
super

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
wiecie jak moja T reaguje na Panorame prowadzoną przez Hannę Lis

,,o Lisica jedna!" i zaczyna się opowieść o niej ,jak to rozbiła małżeństwo i pół panoramy z głowy
chociaż powiem Wam że jak usłyszałam to określenie to lałam przez kolejne 10 minut

Cytat:
TZ na rybach a ja sama w domu Poszlabym na spacer albo do kogos w odwiedziny, ale ze Julek ma ospe to jestesmy uziemieni... Trudno, innym razem sobie odbije.

A w ogole wkurzyla mnie wczoraj T. Ostatnio pisze mi kolezanka z pracy ze moja klasa jedzie na tygodniowa wycieczke do Karpacza. I mowie to T, zale sie ze nie wiem jak to bedzie jak wroce i za rok kazaliby mi jechac jako opiekunowi na taka wycieczke. Mowie ze nie wyobrazam sobie zostawic Julka na tydzien i jechac w Polske. A ona mi na to ze przesadzam i uwaga... Jestem nadopiekuncza! Myslalam ze mnie strzeli bo w ogole tak nie uwazam i mysle ze wiekszosc matek nie zostawilaby poltorarocznego dziecka na tydzien... Czy moze faktycznie przesadzam?
ja bym z własnej woli nie wyjechała ale jak mus to mus np w styczniu byłam w szpitalu i co mi pozostało musiałam to jakoś przeżyć
a najgorsze że od swóch dni znowu czuję te nerwobóle boję się że będzie powtórka

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:15   #1565
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
a skąd jesteś, bo ja z tej mieściny co Amelka
dalej dwójką aż do BP

Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:16   #1566
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Michaś ma nowe zajęcie - kaszle dla zabawy ! a Matka z duszą na ramieniu od kilku dni , ale już wyczaiłam że to ściema
Marcin ostatnio piszczy
Cytat:
TZ na rybach a ja sama w domu
ja ostatnio bylam na rybkach, a tż zajmował się dziećmi
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Vea też dziękuję tż kupił kapuche i bede okladać. Przystawiam młodą ale ona tej piersi nie lubi, stąd ten problem pewnie. Oby przeszło
przykładaj przykładaj kapuchę, najlepiej po ciepłym prysznicu i masażu a jak nie to podskocz na IP, może najszybciej antybiotyk załagodzi
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:20   #1567
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Rozkladam się noego mogę nawet śliny przełknąć, tak mnie gardło boli i tak mi słabo... a tyle jeszcze do zrobienia na tort mam tylko sam biszkopt, mięso tylko kupione, no masakra
to ile razy robisz urodziny dwa?
Stary 2014-05-09, 20:20   #1568
isabele
Wtajemniczenie

Wybieram się z mężem do kina we wtorek - możecie coś polecić??

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2014-05-09, 20:29   #1569
kaska87
Zakorzenienie

ogłaszam dzień pod wezwaniem łososia mój tez dzisiaj jadł na obiadek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:35   #1570
isabele
Wtajemniczenie

Moja dzisiaj cielęcina ale najbardziej właśnie łososia uwielbia

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2014-05-09, 20:39   #1571
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u mnie też dzisiaj rybnie było

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Moja dzisiaj cielęcina ale najbardziej właśnie łososia uwielbia

witam nową mamusie nie jestem dzisiaj na bieżąco bo dzięń dzisiejszy mnie przerósł

aaaaaaa zapomniałam sebek kocha trampoline
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:40   #1572
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej

Zaraz się wezmę za nadrabianie tylko szybkie pytanie. Czy Wasze dzieciaczki też mają siniaki na kolanach od raczkowania bądź innych technik przemieszczania? Bo mój to ma już tak sine że jak go lekarz zobaczy to mnie oskarży o bicie dziecka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:44   #1573
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hehe moj tez jadl dzisiaj zupe z lososiem
smakowala mu baedzo
ja uwielbiam ryby
reszte lososia ja zjadlam
dobrzw macie z tym tzem

sobie upiekł resztę łososia z jakimiś ziołami czy coś
ryby zdrowe, ale ja nie mogę smaku znieść, jakoś każda ryba ma dla mnie taki paskudny posmak
Stary 2014-05-09, 20:44   #1574
isabele
Wtajemniczenie

Dzięki Ewa

17.09.2011

Jonathan Carroll

Edytowane przez isabele
Czas edycji: 2014-05-09 o 20:46
Stary 2014-05-09, 20:46   #1575
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybieram się z mężem do kina we wtorek - możecie coś polecić??
A co to kino ???
Kiedyś byłam na bieżąco z repertuarem, a teraz to nic. Choć jutro idziemy z tż na obiad na miasto, a Adaś zostaje u babci.
Stary 2014-05-09, 20:47   #1576
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
tak zrobię!

A ja nie miałam nacięcia, pękłam na 1 szew a aktywna w ciąży nie byłam ale dużo zależy od położnej, niektóre nacinają profilaktycznie.
dZiwnym trafem w No 80% porodów sn odbywa się bez nacinania.
A w Pl 80% z nacięciem.

kurdesz niby mi przeszło ale dalej tak mnie bolą te łydki... na zakupy jutro chciałam jechać
też teraz nie byłam nacinana i śmigałam już 2 godz po porodzie położna, z którą rodziłam (anioł nie kobieta ) rozciągała mnie i masowała, żebym jak najmniej pękła, bo zobaczyłam nożyce do nacinania i się wystraszyłam i prosiłam, że nie chcę być nacinana, bo pamiętałam ten ból po pierwszym porodzie na szczęście miałam tylko mikropęknięcia
Cytat:

Michaś ma nowe zajęcie - kaszle dla zabawy ! a Matka z duszą na ramieniu od kilku dni , ale już wyczaiłam że to ściema
hehe moja też od około 2 miesięcy kaszle dla zabawy teraz robi tak, żeby zwrócić na siebie uwagę albo piszczy i pokrzykuje
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ratunku co robić. Boli pierś, gorączka 38.2, ból mieśni i głowy, dreszcze. Cxyżby zapalenie? Lecieć do lekarza? Tak planuje, bo chyba nie ma domowych sposobów? Nie chce stracić mleka
oj współczuję, ja już miałam 3 razy, Za 1 razem miałam antybiotyk, a potem ratowałam się sama. Mam zamrożone liście kapusty, które wcześniej rozbiłam tłuczkiem i w razie problemów się okładam. Przed karmieniem ogrzewałam pierś suszarką (przez pieluszkę) albo prysznicem, a po karmieniu wkładałam liście kapusty. Dodatkowo brałam paracetamol, ale mnie bolała pierś bardzo, więc dlatego. Zdrówka i powodzenia, no i trzymam kciuki za kontynuowanie kp
Stary 2014-05-09, 20:52   #1577
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A co to kino ???
Kiedyś byłam na bieżąco z repertuarem, a teraz to nic. Choć jutro idziemy z tż na obiad na miasto, a Adaś zostaje u babci.
Ja też korzystam że babcia przyjeżdża zarezerwowana bilety na powstanie warszawskie.

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2014-05-09, 20:53   #1578
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też korzystam że babcia przyjeżdża zarezerwowana bilety na powstanie warszawskie.

A tak w ogóle to witaj
Stary 2014-05-09, 20:53   #1579
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej

Zaraz się wezmę za nadrabianie tylko szybkie pytanie. Czy Wasze dzieciaczki też mają siniaki na kolanach od raczkowania bądź innych technik przemieszczania? Bo mój to ma już tak sine że jak go lekarz zobaczy to mnie oskarży o bicie dziecka
Na kolanach nie ma ale ma na rączkach

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:56   #1580
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to ile razy robisz urodziny dwa?
Tak, bo jutro rodzinne (moi rodzice, brat z dziewczyną, siostra, wujek, przyjaciółka, którą znam całe życie, prawie jak rodzina moi t. mnie wkurzyli, bo termin był dogadywany 4 tygodnie temu, a oni dzwonią, że ich nie będzie, bo muszą coś z Rzeszowie załatwić Mam na nich takiego focha... Urodziny są raz w roku, prezent od nich będzie tylko dlatego, że tż zadzwonił spytać, czy dołożą się do trampoliny, a tak zlali po całości Smutno mi, bo Edzik im starszy, tym bardziej będzie zauważał ich zachowanie... A dopiero ich chwaliłam ).
A za tydzień dla znajomych z dziećmi i bez Nawet nie wiem, kto będzie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej

Encia ma całe poobijane kolanka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-09, 21:01   #1581
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witaj
Dzięki

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2014-05-09, 21:04   #1582
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pszczoua ja na wyhazd z pracy bym pojechala gdybym musiala ba nawet niewiem czy mnie niespotka dluzsze szkolenie ale czy przez to mam nie isc do pracy? Jakos przetrwac trzeba.

Swoja droga znam laske ktora zakonczyla kp zeby jechac z mezem na tydzien na krete a mala zostala z babciami. ale ta laska byla dziwna ogolnie.
Ale nie chodzilo mi o to ze z tego powodu nie poszlabym do pracy tylko ze na chwile obecna sobie tego nie wyobrazam. Poza tym jak dziewczyny pisza - jak mus to mus... Na pewno bardzo bym przezywala to rozstanie ale czy to czyni mnie nadopiekuncza?
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Marcin ostatnio piszczy

ja ostatnio bylam na rybkach, a tż zajmował się dziećmi

przykładaj przykładaj kapuchę, najlepiej po ciepłym prysznicu i masażu a jak nie to podskocz na IP, może najszybciej antybiotyk załagodzi
Takiej to dobrze TZ wlasnie wrocil i mowi ze nastepnym razem moze zostac z Julkiem a ja pojde na ryby. Chyba skorzystam ale wole zakupy
Cytat:
Moj tez! Moj tez!
Stary 2014-05-09, 21:10   #1583
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie chodzilo mi o to ze z tego powodu nie poszlabym do pracy tylko ze na chwile obecna sobie tego nie wyobrazam. Poza tym jak dziewczyny pisza - jak mus to mus... Na pewno bardzo bym przezywala to rozstanie ale czy to czyni mnie nadopiekuncza?
Moim zdaniem nie. Cały ten przykład nie ma nic wspólnego z nadopiekuńczością moim zdaniem
Stary 2014-05-09, 21:10   #1584
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, bo jutro rodzinne (moi rodzice, brat z dziewczyną, siostra, wujek, przyjaciółka, którą znam całe życie, prawie jak rodzina moi t. mnie wkurzyli, bo termin był dogadywany 4 tygodnie temu, a oni dzwonią, że ich nie będzie, bo muszą coś z Rzeszowie załatwić Mam na nich takiego focha... Urodziny są raz w roku, prezent od nich będzie tylko dlatego, że tż zadzwonił spytać, czy dołożą się do trampoliny, a tak zlali po całości Smutno mi, bo Edzik im starszy, tym bardziej będzie zauważał ich zachowanie... A dopiero ich chwaliłam ).
A za tydzień dla znajomych z dziećmi i bez Nawet nie wiem, kto będzie

Encia ma całe poobijane kolanka
j bo edzik nie bedzie chciał do adriana na poline jak będzie miał swoją no tak a nawiasem mówiąc adriana 4 urodziny były jak dotąd najbardziej wyczekane i najbardziej świadome
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:14   #1585
anutka171
Rozeznanie

nadrabiam

kosilam dzis trawe i jestem strasznie zrabana
ale najgorsze jest to, ze strasznie bola mnie nogi w kostkach i dalej spuchniete sa mam lioton 1000 albo altacet - moge tym posmarowac?
w poniedzialek mam wizyte u internisty, wiec zapytam co z tym robic.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
anutka i jak Kuba sie odstawił całkowicie już? fajnie ze tak sprawnie i naturalnie wam poszło
calkowicie ale u niego nigdy nie bylo problemow z jedzeniem, wprost je az za chetnie i jak za wolno go karmie to potrafi sie zaniesc placzem
a mm podawalam mu juz od jakiegos czasu i od poczatku nie mial ani z nim ani z butla problemow

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
jestesmy po kontroli serduszkowej i już wiecej nie trzeba bo jest ok zamaist wizyty na nfz zaliczylismy prywatną za 175zł bo nie mieliśmy skierowania od lekjarza rodzinnego a jak zapisywałam przy [pierwszej wizycie to nic nie mówiła babka o skierowaniu a ja sama też nie pomyślałam oczywiście z tz się pokłóciłam bo babka mówiła ż emożemy przyjsc nastepnym razem ze skierowaniem i może na czerwiec sie załapiemy.....taaaaa...mo że ...a może sie późneij okazac ze na wrzesnien bo z nfz wszystko możliwe...wiec wyciągnelam kase i załatwiłam tod zisiaj . a jak pytałam tż co robimy tomi mówił ty decyduj ...nosz k...wa to tylko moje dziecko czy co...ja zwieszona on zwieszony bo dużo kasy no ale ciul zapłaciłam z kasy którą miałam od października odłożoną na ubranie na komunie o której tż nei wiedział....a potem wonty do mnie że szastam kasą ze może trzeba było poczekać....ż ejemu nie szkoda kasy na dziecko ale że sebek nie jest jakos poważnie chory ...ze to tylko kontrola itp.....jestem zła i znowu będe mieć dołka...już sie nawet poryczałam sama do siebie jak zwykle
no nic zbieram sie zaraz do dentysty
oj nie denerwuj sie
przykre to jest (i nie mowie to o kasie a o kwestji decyzyjnosci), u mnie jest tak ciagle. ja musze o wszystkim decydowac, bo moj tz wszystko na mnie zwala. czasem sie zastanawiam, kto z nas ma co nie co w spodniach

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
anutka, a nie miałaś nigdy problemów ze stawami? Bo bolące to jedno, ale opuchnięte, to już nie dobrze.
Tak się dzieje, kiedy stawy przeciążone albo jakieś zapalenie się wdało. Ja bym odpuściła, a przynajmniej złagodziła ćwiczenia tak, żeby jak najmniej stawy skokowe obciążać

...
A słowo ciałem się stało i w g... obróciło
Pisałam wczoraj, że jeszcze trochę i się Jaśko o północy będzie budził... no i się obudził Impreza od 12.30 do 2, a potem od 5 do 7
Normalnie ktoś mi dziecko zepsuł - mój kochany synek, porzesypiający całe noce zamienił się w kochanego synka wyjącego całą noc
Jak żyć? Co robić? Egzorcyzmy, odczynianie uroku, zatyczki ???
nie mam, a przynajmniej tak mi sie wydaje, bo nigdy mi sie to nie objawialo w zaden sposob. tylko w ciazy puchly mi kostki.
mozliwe, ze je przeciazylam cwiczeniami musze troche odpuscic i zrobie kilka dni przerwy. moze to glupie, ale nie chce przestac cwiczyc, choc wczesniej nie moglam sie zmusic do jakiegokolwiek sportu chyba sie uzaleznilam

w drugiej kwestii doskonale Cie rozumiem
u mnie bylo identycznie, ale jak widac wszystko co dobre szybk sie konczy
jak znajdziesz przepis, podziel sie
Stary 2014-05-09, 21:14   #1586
MsLullaby
Zakorzenienie

Umieram

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:25   #1587
butterfly20
Zakorzenienie

Lulla co ci?

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
brawo

zeba to ciesze sie ze wyrywam bo boli i niepptrzebny
a aparat musze bo prze z 8 wlasnie pokrztwily mi sie nawet 1...

ja tez bym nie chciala zostawic na tak dlugi

na brochowie jest

cóż CI powiem?aparaty są super mega hiper sama myślę o ponownym założeniu, bo już nie mam ak prostych zębów jak miałam kiedy zdejmowałam. Jednak po czasie zawsze się coś popsuje. Ale naprawdę warto!
Tylko w Pl za dużo sobie liczą, ja robiłam w Czechach u sprawdzonego orto, mój mąż, szwagierka i połowa znajomych też u niego robili

Cytat:
u nas tyż łosoś, Tusia uwielbia.

Dziewczyny a czy któraś z Was kupowała już butki?
I czy któraś z Was zna tę firmę Attipas?

Poczytałam tego bloga od Rusałki,tak rozkminiam, że po domu najlepiej w absach, ale co potem na zewnątrz?Te Attipasy takie śmieszne są,ale chyba wygodne i w miarę uniwersalne.Bobuxy też fajne te jakby kapciochy http://www.bobuxpolska.pl/soft-sole ale to raczej po domu?
No i Emele też są super.
Sama już nie wiem, doooopa blada...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:26   #1588
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
j bo edzik nie bedzie chciał do adriana na poline jak będzie miał swoją no tak a nawiasem mówiąc adriana 4 urodziny były jak dotąd najbardziej wyczekane i najbardziej świadome
Co Ty, on codziennie Adrianka wspomina
Edi tak o, mówi, że ma 5 lat

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-09, 21:26   #1589
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Umieram
co jest to od zęba?
Stary 2014-05-09, 21:30   #1590
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
co jest to od zęba?
Od zęba i jeszcze mam gardło zawalone i nie wiem czy to też wpływ ósemki czy mnie coś bierze :/ faken. Jak mi dziś w nocy da Bartek popalić to się zabije chyba

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Motyl właśnie miałam ci pisać te te attipasy są podobno świetne i często polecane

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości