|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Ok, zdjecia nie bedzie, bo jest za duze ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Imbir nie powinien byc ostry. Sushi tak pol na pol, ale wiesz, z sushi jak i z kazda inna narodowa potrawa robi sie tak, ze dostosowuje do gustow konsumentow w danym kraju |
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie to, żebym się znała, ale fajne ![]() Cytat:
Czasami działa na nią stoicki spokój (a czasami nie). No różnie. I wykręca się we wszystkie strony i na wszystkie sposoby, jak nie chce być złapana/ trzymana/ coś jej nie pasuje. A, i Debrah - dziękuję za odpowiedź ;* |
||
|
|
|
#4143 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, sandałki - nie wiem, jak ze sztywnością ich, tzn. ja nie jestem za tym, że pięta ma być strasznie sztywna, ale niektóre butki są wysokie i giętkie za bardzo, nóżka tak się koślawi w tym. Ale to na żywo zobaczysz i tyle. Tenisówki śliczne
U nas zachowanie ok, tyle, że ja na wiele pozwalam (wczoraj mi rozrzuciły paluszki po całym pokoju, kazałam pozbierać i tyle, a potem i tak miałam odkurzać, to co się będę denerwować), no i przy starszej to też jednak inaczej wygląda. Naśladują siebie ![]() Flaczka robi w jednym wypadku - gdy nie chce w wózku, ale iść też nie, tylko najchętniej poraczkować Dziewczyny, jakie dla siebie ładne sandały-klapki widziałam! ale podeszwa głupia, jakby cała czarna była to bym wzięła a na nodze śliczne!http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/327452 i te mi się podobają, ale nie mierzyłam, za drogie ![]() http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/326657 Ja 2 lekcje dzisiaj tylko, zamiast 5 bo dzieci niet.
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dorzcę przed podrózą od siebie,że wczoraj też byliśmy z TZ na sushi
![]() pomimo iż jestem ciężarna i mówi się,że surowego mi nie wolno zgrzeszyłam częśc mmiałam z grillowanym węgorzem ale i na surowe california z łosiem też się skusiłam ![]() knajpa jest japonsko koreanska,prowadzona przez koreańczyków sprawdzona przez lata, personel został uprzedzony,że jestem w ciąży i powiedzieli,że dają gwarancje swieżości na każdą rybkę
|
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się teraz zestresowałam
![]() zadzwoniła do mnie Pani ze żłobka, że dla Ani jest miejsce od czerwca i jak sobie pomyślałam, że mama ją oddać, że sie skończy te nasze poranki itd to aż się poryczałam ![]() oddzwoniłam, na szczęście jeśli teraz nie przyjmę tej oferty to od września Anusia i tak będzie miała miejsce - jest pierwsza na liście. Więc idzie od września. Ale jestem taka roztrzęsiona, wiem, że łatwo naszego rozstania nie przeżyję
|
|
#4146 |
|
Lurker ;)
|
Ultra wlasnie co do krzykow- jesli sa to okrzyki radosci to ok, nie reaguje. Skoro sprawia jej to radosc, to ja wytrzymam troche tych decybeli
Ale jesli to krzyk z wyciem i histeria to staram sie jakos uspokoic.Marsi a w pracy sie domyslaja ? Jeszcze nie mowilas prawda?
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety dziewczyny, tak u nas jest. Tż takie ma poglądy,twierdzi, że dziecko musi być spokojne i ułożone, bo on sam taki był/jest.
Debrah chętnie skorzystam z zaproszenia ![]() boję się takich samych albo podobnych rad i tekstów "musi się od Ciebie odzwyczaić" a zaraz potem wyciąganie rąk z tekstem "babcia Cię trochę ponosi" i dziki wrzask Kuby, wyciąganie do mnie rączek i łzy jak grochy. Ja już nie wiem jak z nim rozmawiać, dla niego to co mówię, jest "naciągane" i w ogóle bez sensu :/ wiem, że jest mu cholernie przykro, bo Kuba po prostu nie chce z nim przebywać, jak tż zostaje z Kubsonem w pokoju to Kubson od razu mnie szuka, nie ma opcji, że chociaż minutę wytrzyma. Wyrywa się z Jego rąk, płacze, wygina. Ogólnie masakra. I to trwa bardzo długo, nie tylko wczoraj ale od jakiegoś pół roku ![]() nie wiem co mam robić, macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#4148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak ![]() o to czekam ![]() a nie już doczytałam, że nie będzie buu:/ Debrah gdzie kupujesz buciki z nexta? na allegro czy na ich stronie? bo śliczne są
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koledzy z biura wiedzą ale jutro muszę powiedzieć bo jakoś w tym tyg muszę wpaść do szefa i wolę wczesniej uprzedzić niż ma zobaczyć
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Lurker ;)
|
Misia gdzie i poka jakie
Ja sie czaje na jedne, ale jestem bezrobotna tylko, zeee tz powiedzial, ze mi kupi On mnie serio musi bardzo kochac ![]() ![]() Nancy ciezka sprawa z Twoim tzem ;/ A w jaki sposob spedzaja czas razem? Bawia sie ? Jak wraca z pracy to co robi?
|
#4151 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Założyłby te buty na mega obcasach i fru na eurowizje Swoją drogą niedobrze mi się robiło jak patrzyłam na tego pana ![]() Cytat:
No ale wtedy chyba już w ciąży byłam i może dlatego tak ciężko miałam Trzymaj tak dalej!Cytat:
Cytat:
U mnie wczoraj też armagedon. Miałam już dość. Prawie cały dzień marudzenie, do tego nie chce jeść. Totalny regres. Jak tak dalej będzie to zacznie spadać z wagi :/ |
||||||
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Odpaliliśmy wczoraj spacerówke pożyczoną od brata i dziec nawet wytrzymał w niej standardową rundkę spacerową więc nie będziemy musieli juz zabierac ze soba marity na zakupy, bo ciązko było cos do bagażnika zmieścić z nią
![]() Taki mamy tylko wściekły róż i tego k osza brakuje ale da radę w mieście ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...id=1488&osCsid=
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie sie z Toba zgadzam Absolutnie nie mam potrzeby "wladzy rodzicielskiej". Rzadko uzywam slow "zostaw" itp, na wiele pozwalam w poznawaniu swiata i nie tworze sztucznych zakazow dla zasady. Tez mi nie smakuje obiad jedzony przy placzu mojego dziecka. Wole zjesc zimne siedzac przy nim na podlodze, tylko zastanawia mnie jedno. Kiedy takie pozwalanie na wszystko, bo "dziecko ma potrzebe i nie rozumie"zmieni sie w "dziecko chce i koniec, bo jak nie dasz to zacznie krzyczec i tupac nogami"? Wiesz o co chodzi, prawda? Mam na mysli wymuszanie w stylu: dziecko widzi, ze mama na wszystko pozwala to żąda czegos wiecej. Chodzi mi mniej wiecej o to, o czym pisze Aniolek: Cytat:
A teraz zabieram sie za nadrabianie kilku ostatnich dni, choc juz widze, ze z Nancy mozemy sobie podac rece... (nie pierwszy juz raz )
|
||
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Heja...lecę ćwiczyć...a wczoraj SE kupiłam te tylko że błękitne http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka
i te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-koturny
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak kiedy jesteśmy we trójkę np na zakupach, w domu, to Kuba MUSI być na moich rękach, przy mnie. Jak zostaje z tż wtedy lament
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pzepaszam, że to napisze ale nie dziwię się ,że Kuba nie chce z nim spędzac czasu skoro wszystko ma zabronione i inaczej niż u mamy. W ogóle Tż się z Kubą bawi, wygłupia itp ?????? Bo Zuzka to uwielbia się z tatą "wścikać" Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:55 |
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/air-max-90-leopard...213781575.html i kocham je ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
takie, że czasem palpitacji serca dostaję
|
|
#4158 |
|
Lurker ;)
|
Nancy mi jedyne co na mysl przychodzi to to, ze musi sie po prostu troche do niego hmm bardziej przyzwyczaic? Dlatego pytalam co robi po powrocie z pracy, pamietam, ze kiedy juz na niego narzekalas w zwiazku z kompem. Wydaje mi sie ( ale wiesz, ja sie nie znam), ze najlepsza opcja wlasnie bedzie wspolna zabawa Kuby z tata. U nas tata kojarzy sie wlasnie glownie z zabawa, to mama jest od lulania, tulenia, "karcenia" itp. Ale nie ma problemu gdy zostaja sami
edit. Oczywiscie zabranianie tez moze miec wplyw, ale u nas tz tez wiecej zabrania i nie ma takiego problemu ![]() Aga to widze, ze tak jak u nas Ja jestem przytulas, a tata podrzuca, TURLAJA sie razem po calym pokoju dwa glupole Gonia i biegaja, to jest radocha maksymalna!
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-05-12 o 13:06 |
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy a może dobrze by było jakbyś zaczęła wychodzić z domu jak Tż wraca pracy ??? Na początek godzinkę, dwie ????
Tak żeby mogli się tata z dzieckiem "oswoić". Może za mało mają tego kontaktu sam na sam. Muszą się przyzwyczaić. |
|
|
|
#4160 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46415680]Debrah, sandałki - nie wiem, jak ze sztywnością ich, tzn. ja nie jestem za tym, że pięta ma być strasznie sztywna, ale niektóre butki są wysokie i giętkie za bardzo, nóżka tak się koślawi w tym. Ale to na żywo zobaczysz i tyle. Tenisówki śliczne
U nas zachowanie ok, tyle, że ja na wiele pozwalam (wczoraj mi rozrzuciły paluszki po całym pokoju, kazałam pozbierać i tyle, a potem i tak miałam odkurzać, to co się będę denerwować), no i przy starszej to też jednak inaczej wygląda. Naśladują siebie ![]() Flaczka robi w jednym wypadku - gdy nie chce w wózku, ale iść też nie, tylko najchętniej poraczkować Dziewczyny, jakie dla siebie ładne sandały-klapki widziałam! ale podeszwa głupia, jakby cała czarna była to bym wzięła a na nodze śliczne!http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/327452 i te mi się podobają, ale nie mierzyłam, za drogie ![]() http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/326657 Ja 2 lekcje dzisiaj tylko, zamiast 5 bo dzieci niet.[/QUOTE]Przyjrzę się sandałkom, czy nie są sztywne albo za miękkie i stopą krzywi Dziękuje, zawsze podpowiesz co robić ![]() Cytat:
My się przecież wcale nie musimy umawiać z tygodniowym wyprzedzeniem :dCo do Tż : rozkminiam to trochę ostatnio, jak będę mieć chwilę (drzemka czy coś) to spróbuję coś wypocić. Cytat:
to ja urzęduje na grupie fb Next - tam się pojawiają nie tylko używane rzeczy ale też i nowe - jak buty np. Czasem w okazyjnej cenie bo np ktoś dostał na prezent od rodziny z Uk i za małe.Sandałki podobno można kupić na ebayu jeszcze - tylko są drogie bo jakieś 90-100zł. Nie mam tam konta to się nie rozglądałam. Ja dałam 60. Tenisówki są chyba też z 2013. Na allegro butów też jest trochę, ale z reguły cena zawyżona troszkę, ludzie próbują zarabiać. Na stronie next jeszcze nie kupowałam nic (żydzę), ale wiem, że tam jest cały czas kod jakiś, że przy zakupie za 175zł jest -35zł, przy pierwszym zakupie. Przy butach itp może się opłacać. Będę się bardziej rozglądać w lipcu jak wyprz będzie bo mam siostrę w uk to może pomóc w zakupie taniej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4161 |
|
Lurker ;)
|
Misia ja mysle o tych http://www.butyjana.pl/obuwie_damski...31381-100.html ale moj wewnetrzny skapiec, rozkminia ile rzeczy na lato moglabym kupic za cene jednej pary butow
|
#4162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujecie indywidualnie przy przez biuro nieruchomosci? Cytat:
![]() nie wiem co Ci poradzic, bo u nas podobnie, z tym ze w mniejszym nasileniu. Kuba ostatnio jest malym terrorysta ![]() Dzikie piski, krzyki sa na porzadku dziennym. Juz zauwazyl, ze nie lubie jak piszczy, bo czasem robi to z przekory - piszczy, czeka na reakcje i za chwile smieje sie w glos ![]() Zrobic za wiele nie moge, bo co chwile wyciaga rece i chce, zeby go wziac i pokazywac rozne przedmioty. Nie mam nic przeciwko, ale cos przeciez oboje musimy jesc... Doszla jeszcze nowa zabawa - gryzienie ![]() Wydaje mi sie, ze u Was duzym problemem jest podejscie TZ. Kubus na pewno czuje, ze u mamy mu lepiej, mama na wiecej pozwala, lepiej sie bawi, poswieca mu wiecej czasu i byc moze dlatego wychodza takie rzeczy... Tylko z tego, co piszesz ciezko bedzie zmienic TZ... Moj TZ tez czasem ma zapedy w stylu Twojego. Jego zdaniem Kuba jest "niegrzeczny" ( Ale z drugiej strony Kuba absolutnie nie boi sie z nim zostac, lubi sie wyglupiac z TZ, chichra sie przy tym strasznie. Choc wiadomo, ze jak jestesmy w domu w trojke to Kubus wisi glownie na mnie ![]() Cytat:
My do 3 bankow zlozylismy jakies 3 tyg temu. I dalej nic nie wiemy. Ale wlasciwie nie ma dnia, zeby nasz doradca nie dzwonil z jakas glupota (a to brakuje podpisu, a to jakies ksero potrzebne, itp). Macie doradce? Nie porownywal Wam ofert roznych bankow? Cytat:
marta, jak sie udalo odstawic? neti, gratuluje samozaparcia!! Trzymam kciuki, zeby sie udalo zrzucic tyle, ile chcesz! bokeh, zdrowka dla Haneczki ![]() U nas wszystko wrocilo juz do normy - tata pojechal, koniec wakacji, wraca codzienne gotowanie obiadow Fajnie tak przez tydzien (poza jednym dniem) nie gotowac ![]() Ja od kilku dni oficjalnie jestem bezrobotna z prawem do kuroniowki wciaz czekamy na decyzje kredytowa, TZ juz spac po nocach nie moze przez to :/Wczoraj bylismy na urodzinach brata TZ, ale od dzis wraaaacam do Was ![]() Synek moj ostatio mnie rozpieszcza swoim spaniem. Wczoraj mial dwie drzemki w ciagu dnia (od daaawna ma jedna), na noc zasnal o 21 i do 9 spal w swoim lozeczku!!! Co prawda kolo 2 usiadl z zamknietymi oczami, ale wystarczylo go polozyc i spal dalej.Kilka wczesniejszych nocek tez bylo podobnych ![]() Od dluzszego czasu nie je juz w nocy, jednak dalej nie wiem co zrobic z uu w dzien... Do drzemki sie przydaje. Co prawda nie zasypia z uu w buzi - pociumka swoje, puszcza, (ja go wtedy odkladam na lozko), wklada smoka i po kilku minutach zasypia. Probowalam bez tego uu i nie chce tak zasypiac... |
||||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o kolejnych dzieciaczkach, które nie jedzą już w nocy i się zastanawiam czy u nas to kiedyś nastąpi
bo na razie je nadal dwa razy A jak sobie pomyślę, że w grudniu dojdzie mi kolejny członek rodziny jedzący w nocy to widzę siebie jako zombi
|
|
|
|
#4164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też w grupie jestem i nigdy takich perełek dorwać nie mogę;p ale też się nastawiam na wyprzedaże;p moja Sis zawsze o 4 rano z domu wyjezdza żeby w kolejce stać jak się zaczynają bo wpuszczają wtedy grupami po ileś tam osób;pCytat:
powiem Ci, że mi też szkoda było. ale są tak wygodne, że w ogóle nie żałuję
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNKI..powracam do tematu fotelików rowerowych...licytowałam kilka Hamaxów-ale jak cena przekroczyła 200 zł odpuszczałam bo zwyczajnie nie stać mnie . Wiem, ze Hamax to mercedes wsród fotelików, ale który jeszcze bedzie ok..dobry bezpieczny...czy odchylany do tyłu (w razie snu)-to konieczne...przydatne??? podpowiedzcie coś..bo rowery są...wczoraj kupilśmy nawet kask w decathlonie(specjalny do jazdy w foteliku)-o cenie nie wspomnę..dobrze że t. z nami była to połowe dorzuciła...
-my kupiliśmy za 89zł...rzegięcie co? znaczy my za 45 zł http://www.decathlon.pl/kask-na-rowe...d_8244128.htmlPROSZE O POMOC ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- p.s. trening wykonany...piję kawe z tż...a uśmiecha się do mnie rogalik z czekoladą....tż przyniósł
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
neti ja chyba ten kupię- http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-h...200150640.html
a kask fajny, zapisuję A jaki rozmiar wzięliście?
|
#4167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470] Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa Lemigo? My mamy i to są zwykłe szmaciaki, wtedy co kupowałam, to same takie były; trochę tylko elastyczne, a stopy nie trzymają w ogóle - ani zapiętka, ani wysokie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak samo mam , jeszcze mojej ciotki, takie naprawdę dobre, porządnie trzymają. I więcej na razie nie potrzebuję ![]() Jesz pedigree? ![]() Cytat:
![]() Normalnie nie wyrabiam, młoda od pobudki o godz. 7 do drzemki o 13 wypiła chyba 5 pełnych butelek picia Zużycie pampersów wzrosło |
||||
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
Neti, a ptrzyłaś na tablicy na okolice swoje? Mój tż właśnie tam znalazł używkę hamaxa z kaskiem!!! za 150 zł
fakt, musiał po niego podjechać 30km no i jest niebieski ale ponaklejaliśmy różowe motylki na kask i jest gites ![]() bo w innym nie pomogę ![]() co do rozkładania - my nie mamy takiej funkcji w naszym nam raczej nie, i tak jeździmy albo w weekendy rano po śniadaniu, albo po obiedzie, czyli zupełnie nie w porach drzemki Ani, ja jednak wolę żeby ona sobie wygodnie spała w łóżeczku a my spokojnie pili w tym czasie kawę ale to my ![]() JAK MI SIĘ NIE CHCE!!!
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
co do zostawiania Kuby z tż, miałam iść w sobotę na zakupy, to tż powiedział, że z tym małym terrorystą nie zostanie
idą nam zęby, jak nic, utwierdziłam się tylko w tym przekonaniu. Obudził się po 45 min drzemki w dzikim płaczem dałam nurofen, psiuknęłam tantum verde i trochę się polepszyło.
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Diabel o anielskiej buzi
Biega po domu, krzyczy. My z tz nie slyszymy co do siebie mowimy... Blagam o 2 dni wolnego od niej 

a na nodze śliczne!
bo dzieci niet.
i jak sobie pomyślałam, że mama ją oddać, że sie skończy te nasze poranki itd to aż się poryczałam 
Jeszcze nie mowilas prawda?

Trzymaj tak dalej!
dla Ciebie 

22.05.2008
14.08.2011

My mamy i to są zwykłe szmaciaki, wtedy co kupowałam, to same takie były; trochę tylko elastyczne, a stopy nie trzymają w ogóle - ani zapiętka, ani wysokie