|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny a np nowy leżaczek- bujaczek czy matę edukacyjną jak macie zamiar przygotować? Ręcznie zapierać?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Mówiłam na początku, że byle do drugiego trymestru, bo potem będę już spokojna. Taaaaa..jasne. Ale powiem Wam, że mi całą radość z ciąży zepsuł jeden przypadkowy gin, durny jak nie wiem. Nastraszył mnie. Ja niepotrzebnie polazłam do niego...Od tego się zaczęły moje schizy dramatyczne! Justa, dzięki ![]() Dziewczyny, u nas na pierwszej stronie jest napisanie, ze 7. miesiąc się zaczyna 27t1d, a jak weszłam na te artykuły na mamie z klasą,żeby poczytać, co się dzieje w 27 t, to mi napisali, że właśnie zaczyna się III trymestr. Zgłupiałam... |
|
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To chyba musicie szybko powiadomic bank (my tak musielismy), zeby zmniejszyc ubezpieczenie? |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?) jest tak, jak ty piszesz. Właśnie o tydzień wcześniej. I tego się trzymam, bo wtedy w piątek zacznę ostatni tydzień II trymestru ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, mówiłam, że coś ten 6. miesiąc za długi Poszukam jeszcze info w necie. To by oznaczało, że jutro zacznę 7. miesiąc, czyli III trymestr. Aaaa...jeszcze jedna rzecz mnie dziwi. Skoro np. 5. miesiąc zaczyna się 17t1d, a kończy 21t6d, a 6. miesiąc zaczyna się 22t1d, to do jasnej ciasnej anielki, w którym miesiącu się jest w 22t0d?? |
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Ja maty, ich miekkie czesci zawsze pralam normalnie w pralce, a stelaze lekko zapieralam w razie potrzeby. Natomiast fotelik- bujaczek, mozna odpiac i wrzucic do pralki (tak jest w tej , ktora mam z fisher price)
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w kolejnej czesci.
Mam pytanie czy ktoras słyszała o wozku coletto matteo http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3-w-...is-p-4575.html tzn chodzi mi opinie wsrod znajomych ktorzy mieli taki wozek bo te na necie to przeczytałam |
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Super macie wyprawki, aż mi się już tez zachciało
.Strasznie mnie mdli chyba od tej glukozy,jeszcze tak słodka to nie byłam jak dzisiaj .Zdjęcie0225.jpg Zdjęcie0226.jpg Zdjęcie0252.jpg Zdjęcie0224.jpg Zdjęcie0073.jpgWklejam moje dziergane kocyki,czapusie. |
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
Ja o tym wózku właśnie słyszałam same pozytywne opinie. Moja znajoma bardzo go sobie chwali. Sama zastanawiam się zresztą nad jego kupnem, ale to niestety nie moja decyzja. Wózek kupuje teściowa
|
|
|
|
#190 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że nie uda Ci się wyprawić urodzin :/ Super zdobycze ![]() Cytat:
Cieszę się, że nogi Cię już tak nie bolą ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę pysznego obiadku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które używały laktatorów, macie doświadczenie z tymi modelami
http://allegro.pl/philips-avent-lakt...194747909.html http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...212887238.html http://allegro.pl/laktator-elektrycz...157691698.html Poprzednio miałam taki laktator http://allegro.pl/laktator-reczny-la...193991944.html Gdyby nie to, że potrzeba do jego użycia 2 rąk, to byłby ok na moje potrzeby.
|
#194 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
jak przestroge powiem Ci, że żeby zrobić dziadkom przyjemność, postanowiliśmy im dać mozliwość kupna fotelika samochodowego dla naszej córki. Nie jesteśmy w Pl często, więć nie kupowaliśmy drogiego, ale był nam potrzebny juz w drodze z lotniska, wiec trzeba bylo aby go kupili. Placilismy my, tzn my zwrocilismy caly koszt fotelika, dziadki mieli pojechac jedynie do sklepu i go kupic, ewentualnie wybrac. Ale chodzilo o wybor fotelika sposrod 3 modeli, jakie im podalam, wszystkie byly w sklepie, co potwierdzilismy droga konsultacji z dziadkiem. W efekcie dziadek, zamiast wybrac 1 z tych 3 tak sie rozochocil ze wybral sam, totalny szmelc, ktory mialam ochote wyrzucic na smietnik, bo urzekla go aplikacja z myszka miki Zmierzam do tego,ze wybor wozka jest zbyt odpowiedzialnym zadaniem dla babci czy dziadka bez znajomosci tematu, wy go bedziecie uzytkowac i to przez dluuugi czas, wiec warto bys byla zadowolona i ty, i maz i przede wszystkim dziecko. Wiec pogadajcie na ten temat z tesciowa czym predzej, taka moja rada ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, ja jestem taka panikara, że u mnie ze stresu wszystko jest możliwe. Faktycznie muszę wyluzować, uspokoić się, bo zwariuję kompletnie! Co do nóg, to jeszcze na noc podłożyłam pod stopy poduszkę, mam nogi wyżej i chyba to wszystko pomaga No tak, 27t3d, to na pewno 7 miesiąc...ja się bardziej zastanawiam nad 26 skończonym, czyli 27 w trakcie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
To jutro
![]() Tego się będę trzymać
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
hej dopiero teraz mogę odpisac .
Mam na imie Patrycja, będę mloda mama bo mam dopiero 18 lat wiec jeszcze się ucze ![]() przyszly tatuś chce Antosia, podoba mi się zdrobnienie ale już Antoni nie za bardzo ;/. Ja bym chciała Kacperka albo Filipka ale rwaja nad tym dyskusje jeszcze. co do wyprawki to mam 2x komplet pościeli, śpiworek, 2 body z długim rękawem 56, 4 z krótkim 62, skarpeteczki, 3 reczniki do kapieli z kapturkiem przescieradlo z gumka i na razie to tyle ;/ także dużo dużo rzeczy zostało mi do kupienia
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wiesz co to chyba zależy od tego kto jak postrzega 27 tc, my liczymy zaczęte tygodnie czyli 27 jest od 26t1d a lekarze liczą skończone czyli według nich 27 tc to 27t1d
i dlatego są pewnie niejasności odnośnie tych trymestrów ![]() Ja na przykład bardziej patrzyłam na to, że mam TP na 6 sierpnia, więc 6 maja były dokładnie 3 miesiące do końca a 7 maja zaczęłam 7 miesiąc bo zostało już 2 miesiące i ileś tam dni do końca ![]() no i u mnie to chyba wychodziło, że to był 27t0d jak zaczęłam ten 7 miesiąc
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc tym torem, III trymestr zaczynam za tydzień, skoro mam termin na 19.08... |
|
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
Macie rację dziewczyny, niestety ona jest bardzo specyficzną osobą. Ale postaram się z nią porozmawiać i przekonać do takiego modelu, który byłby dla mnie idealny
Dzięki!
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
już po wizycie. Mam zrobić badania laboratoryjne na potas, magnez i d-dimery. Więc jutro czeka mnie wycieczka do laboratorium. Ręka boli. Dobrze, że nie używałam Naproxenu w żelu, który mi wczoraj przepisał lekarz, bo gin prowadzący ciążę zabronił mi go brać. Mogę jedynie wziąć paracetamol, ale on to mi nie pomaga na ból.
A tak, to powiem Wam, że jestem wykończona. Po nocach nie śpię, w dzień nie mam jak - wujek TŻ kafelkuje nam łazienkę i czasem coś potrzebuje, żeby mu przynieść, coś chce dopytać itp. a tak poza tym, to głupio bym się czuła, jakbym spała, a on łaziłby mi za drzwiami. Praktycznie dopilnowanie remontu, dokupywanie części "na już" spadło na mnie... Potem trzeba wymyć podłogi, bo wiecznie jest siwo, a jak widzę podłogi, po myciu przez TŻ< to wolę zrobić to sama... Tata robi odpowietrzniki pod dachem (pomiędzy sufitami i dachem), wierci itp. zaraz mi nad oknami, potem trzeba wszystko czyścić. Powiem, że mam dość. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- ps. dzisiaj 12.05, a TP mam 12.08 - zostały trzy miesiące. Dzisiaj 26+6.
|
#203 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się ostatnio robi słabo, tak jakbym się głodziła, ręce drżą, ucisk w klatce i napady gorąca. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą przypomina mi to jak moja mama miała zabieg ginekologiczny i gdy już zaczęła „odlatywać” na znieczuleniu zauważyła, że do sali zabiegowej wchodzą właśnie studenci/stażyści. Strasznie potem była zła, bo nikt jej nie uprzedził a ona zwyczajnie była potem zawstydzona bo już swoje lata ma a jakieś dzieciaki jej zaglądały między nogi. ![]() Cytat:
Zresztą dorobisz sobie bo dalej klubik jest Twój. ![]() Cytat:
Nie wiem dziewczyny jak jest z tymi tygodniami ciąży i trymestrami. Jak któraś z Was ma sprawdzone dane to niech poda, podmienimy na pierwszej stronie. Wizyta u lekarza jak to wizyta, usg nie było, szyjka ok, dostałam jakąś tabelkę z instrukcja do liczenia ruchów dziecka, ale mam je liczyć dopiero od lipca co jest dla mnie trochę śmieszne, bo następną wizytę mam 9 czerwca, czyli kolejna będzie 7 lipca, a potem to już poród. To ten mój lekarz niewiele będzie miał do sprawdzenia. Skseruję ją chyba i zacznę robić już teraz, tak dla siebie. |
|||||||||
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przepraszam za krótką nieobecność, ale nawet nie miałam czasu i weny żeby się odezwać..
TheFall wielkie brawa za tak wspaniałe rozpoczęcie nowego wątku ![]() tak bardzo cieszyłam się, że swędzenie mi przeszło.. ale jednak nie i jest coraz gorzej.. jutro zaczynam maraton po lekarzach.. najpierw mój gin, już mnie uprzedzał że mnie skieruje na próby wątrobowe, później pobieranie krwi i endokrynolog, bo mam problemy z tarczycą, coś jeszcze dojdzie pewnie.. także dwa tyg z głowy.. :-( mam nadzieję, że obejdzie się bez leczenia szpitalnego.. dam Wam znać jak będę wiedziała co i jak.. trzymajcie się
Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-05-12 o 18:07 |
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Remont w ciąży to koszmar. Wiem coś o tym, właśnie ocieplamy dom. Wszędzie w środku mam styropian fruwający, jak śnieg, a na zewnątrz chłopy na rusztowaniach, wiercą, tłuką, szlifują... eh. Cytat:
![]() Co do wizyt, to pod koniec ciąży już chodzi się częściej, niż raz w miesiącu |
||
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Boże jak wy pędzicie, ledwo co pamietam. Nie będe cytowac bo nie pamietam z osobna co kto pisał...
Ale wyprawki macie już spore... Ja czekam do czerwca, lipca.... Dziś byłam w końcu jednak dopiero pierwszy dzień na praktykach, bo mam mega kombinację...Musze odbyc w 2 placówkach, a myślałam że w swietlicy szkolnej wystarczy całe praktyki( ale doszły mnie jakieś słuchy że niestety nie ) zdzwoniłam do opiekunki praktyk i okazało sie że jak mam 50 gdz całych praktyk to po 25 gdz musze odbyć w dwóch placówkach( no chyba że bym miała jedną resocjalizacyjno wychowawczą) a skoro mam w świetlicy szkolnej to musze jeszcze coś z resocjalizacją....A dziś byłam 4 gdz i jestem ledwo zywa, dzieci na swietlicy kupa ok 40 jedna pani, a 2 przez ten czas na stołówce, ja chodziłam raz tu raz tu...Chociaz ciagle jak chodziłam lub stałam to mi babeczki ciagle powtarzały abym nie chodziła tylko usiadła sobie A ja sie dobrze czułam więc latałam, a teraz jestem mega padnieta. Idę zaraz sie położyć... Wszystko mnie boli : plecy brzuch i same oczy mi sie kleją ...Masakra jakaś! Trzymajcie się kochane!sara uważaj na siebiei trzymam kciuki abyś wytrzymała do bezpiecznego terminu Kciuki za mamusie które maja dziś i w najblizszym czasie wizyty ![]() Przepraszam że nie pamiętam które, ale ledwo zyję, a chciałam abyście wiedziały, ze jak by nie było ale żyję
|
|
|
|
#207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężko się wysłowić temu facetowi. ![]() Wyszło mi tak: bilirubina - 15 (norma: 3-22) ASPAT - 36 (norma: 14-36) ALAT - 62 (norma: 9 – 52) Cytat:
![]() Mam do Was jeszcze jedną sprawę, miałam pisać wcześniej, ale czekałam aż przejdzie. Dwa tygodnie temu obudziłam się z zakrwawionym okiem. Nie było tej krwi jakoś dużo, wyglądało jak pęknięte naczyńko. Następnego dnia krew się rozlała koło siatkówki a ta obok przygasła. Myślałam, że ta też zniknie, ale dwa tygodnie mijają a ja dalej mam krwawą kreskę obok siatkówki. Ciśnienie mam w normie, oczy fakt faktem bolą mnie częściej i czasami bolą mnie także zatoki.Jak zwykle na wizycie miałam o tym wspomnieć i zapomniałam. Może lekarz rodzinny i skierowanie do okulisty, co? |
||
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
butter bear a to od kiedy trzeba chodzić wczesniej? Mi nic lekarz nie powiedział, wiec zapisałam sie za miesiac czyli w 32 tygodniu, w sumie on nic mi nie mówi co ile mam przychodzić na wizytę, daje mi zwolnienie na miesiąc to tym się sugeruję.....
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z okiem powinnaś iść do okulisty na pewno. Jak masz możliwość szybko iść na fundusz, to dawaj, a jak nie to idź prywatnie. |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje. My tak mieliśmy od poczatku jakieś parcie na Igora jak będzie synek i od pierwszych chwil wiedzieliśmy, ze tak właśnie damy na imię, a ze wyszła córeczka to nie mogliśmy się zdecydować, ale jak już wybraliśmy to jest super. No a ja już po badaniach. Lenka zdrowa, duża 1100g, szyjka zamknieta, i u mamusi na plusie +6,5kg - lekarz mnie pochwalił, ze bardzo ładnie się trzymam. Kazał mi tylko zrobić posiew moczu, bo mam dość liczne bakterie. Jak to się robi? - tak jak mocz???? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.

Zmierzam do tego,ze wybor wozka jest zbyt odpowiedzialnym zadaniem dla babci czy dziadka bez znajomosci tematu, wy go bedziecie uzytkowac i to przez dluuugi czas, wiec warto bys byla zadowolona i ty, i maz i przede wszystkim dziecko. Wiec pogadajcie na ten temat z tesciowa czym predzej, taka moja rada