|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Właśnie dziś widziałam taką fusiastą w lidlu ale zieloną. Herbaty liściaste podobno smaczniejsze i zdrowsze !? Mam blisko sklep eko, to zapytam , może będzie.
Miszka z kupkami raczej nie mieliśmy problemów, bobki to czasami się zdarzyły, raczej zawsze robił takie w sam raz . Pampers był krzywo założony, praktycznie w nim tej kupki za wiele nie było, jak siedział w foteliku to wypchał to sobie na nóżki. Gówniana sprawa ! A z ubieraniem to u nas kosmos, juz od dłuższego czasu ubieramy się na podłodze ale i tak jestem spocona jak mops. Czasem jak pomyślę o ubieraniu to odechciewa mi się .Dobranoc, spokojnej i przespanej nocki. |
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Ha! Poprawiłam 3 rozdziały
Ile drzemek i jak długie mają Wasze dzieci w ciągu dnia? Miś: 8:00 - 40 min 12:00 - jak w domu to 40 min, jak na zewnątrz to nawet 2h 16:00 - 20 min czasem dłużej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Ja najbardziej nienawidzę obcinania paznokci:banghead: na śpiąco nie da rady, bo od razu jest pobudka, jakby wyczuwał co się święci . A tak to Tż robi z siebie debila, a ja staram się szybko pyk pyk ogarnąć ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Ta i teraz będę sama ze sobą pisać i robić sama dla siebie spam ![]() Dobrze, dobrze już nie truje i idę spać ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zalowalam że nie wiedziałam wcześniej o polly magic bo super byłby dla malucha już od urodzenia ma tyle ustawień siedziska. Ten fotelik jest mega Teraz już bez sensu go kupować bo z tej funkcji dla maluchów już nasze dziewczyny nie skorzystają. Chyba że planujesz drugiego malucha ![]() Cytat:
Dobrze że masz przy sobie Julianka Idę w końcu spać ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Wrzuciłam do klubu foty mojego Łobuza
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Nosz kur*a tak dobrze nam się spało. To o 5:00 świnka morska siostry Tżta tak zaczęła piszczec, że obudziłam się ja, a zaraz po mnie Młody:banghead: i do teraz nie śpimy:banghead:
Fuck! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas 3 karmienia, a ja mam wrażenie jakbym pół nocy nie spała..z tego wstawania i bólu karku nie chciało mi się do łóżka wracać, mimo że straszne zmęczenie czułam.. Byliśmy wczoraj na tych urodzinkach ze 2h, Olka zostawiliśmy rodzicom moim i w sumie dobrze, bo dwójka starszych dzieciaczków szalała i Mały nie miałby się gdzie bawić, żeby nie było ryzyka zadeptania. Jeszcze troszkę i Oluś będzie się nadawał ![]() A u rodziców był spokojny, nie płakał..zjadł słoiczek z owocami i wszystkie chrupki kukurydziane jaki mu zabrałam.. kilka sztuk chyba było długaśnych chrupków ![]() No i zastanawiam się po czym w nocy bączki sadził co i rusz.. bo przed spaniem dostał jeszcze manną z owocami. No chyba że od obiadku mu się skumulowało. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Moje dziecko pije tylko wodę..kilka razy robiłam mu herbatkę z hippa albo soczku rozcieńczałam, ale on tyle owoców je, że postanowiłam poprzestać na wodzie. Może za jakiś czas herbatki wprowadzę.. Agrafka, Margoś ale fajne dzieciaczki Margoś też się zaczęłam zastanawiać czy u Was lato już przyszło Plac zabaw świetny! Cytat:
![]() Cytat:
Olek też lubi makarony ![]() Ojejku bidulek.. My też łóżeczko turystyczne odsunęliśmy od ściany, bo kontakt blisko, no i o ścianę też się bałam...Olek polubił zakupy.. do knajp dawno się nie wybieraliśmy z nim, to nie wiem ile by usiedział..ale ogólnie ma etap obserwacji..wszystko go interesuje, więc nawet na spacerkach jest spokój i obczaja zwłaszcza ludzi A jak się nudzi to sięga na chwilę po zabawkę i za chwilę znowu obserwacja Ale np. koleżanki córka, w podobnym wieku do Olka, jak już trochę posiedzi, to zaczyna krzyczeć i szarpać się w spacerówce i już z nią nie połazi.. wiele razy było tak, że chodzimy i Olek cichutko obserwuje, a mała się drze..koleżanka ją wyciąga i niesie na rękach, wsadi na chwilę i to samo...upocić się można nieźle :/ No ale ta mała zaczyna już chodzić, więc może po prostu nudzi jej się w wózku i nas też to czeka Cytat:
Cytat:
Olek nie lubi zakładania górnej części garderoby ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Agrafka już niedaleko do końca pracy Olek ma 2 drzemki w ciągu dnia..jedna do godziny druga ok. 2-2,5h..Zdarza się, że ma dwie krótkie..wczoraj to w ogóle spał tylko 40min i 30min.. jak na niego to bardzo mało.Kurde po 8 ktoś zaczął pukać do drzwi.. nie wiem czy to nie sąsiadka znowu.. Mieli dzisiaj nad morze wyjeżdżać, więc nie wiem czego by chciała o tej porze. Nie otwierałam, w piżamie jestem i poza tym bez przesady..mówiłam przecież że Olek do ok. 9 śpi, więc niech myśli, że i ja nie jestem na nogach. O ile to ona, no ale w sumie kto inny o tej porze. |
||||
|
|
|
#546 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Babcia nie zorganizowała placu zabaw specjalnie dla Petera ![]() Prowadziłam tu klub malucha i stąd te wszystkie zabawki ![]() Ale plac zabaw bez dzieci to nie to samo Cytat:
za wiek ![]() I wcześniej zapomniałam napisać, że podziwiam Cię z tym ogródkiem ![]() Nienawidzę takich rzeczy, a że moja Mamusia ma dość duży ogródek to wiem ile pracy i wysiłku trzeba w to włożyć, no ale efekty są potem opłacalne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My u Babci, okolice Wrocławia Cytat:
za nowe smaki ![]() Peter jak nie chce to zaczyna kiwać głową "nie" i nie otwiera ust ![]() Masz taki dziki egzemplarz Mój w sklepie siedzi grzecznie w wózku pod warunkiem, że w wózek jedzie... ale w kościele tak nudno, że chodzi dookoła i zwiedzaCytat:
Peter tak się śmiał do Lilusi, że będę Mu to chyba częściej puszczać ![]() A przybiegł z drugiego końca pokoju jak to usłyszał! hahahah Cytat:
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ubieranie to jak był malutki to było strasznie a teraz w niczym Mu nie przeszkadza ![]() A co do kup to nie idą Wam zęby? Wtedy zmienia się konsystencja kupek Cytat:
A jak zakładamy buty i wie, ze wychodzimy to najradośniejsze dziecko na świecieCytat:
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pracę Peter ma 2 drzemki po około 1,5;2h albo jedną około 1,5;2 godziny w zależności od dnia ![]() Pazury obcinamy na żywo, bez zabawiania jakoś sprawnie nam to idzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas spacery wyglądają podobnie jak u koleżanki, tzn. ładnie jeździ w wózku ale jak za długo to musi wyjść pobiegać, bo Mu się na siedząco nudzi A i u nas o 8 chodzi dozorca i przynosi listy ze spółdzielni Bo tylko o 8 można kogoś w domu zastać
|
|
#548 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Nocka OK, choć koło 23 Artur zaczął płakać i nie dało się go uśpić. TŻ go nosił godzinę, ja odciągałam... Ale pospał do 3, potem pobudka na mleko i spaliśmy do 7. Nie wiem, jak u Was, ale u nas pogoda dramat, siedzimy w domu tym bardziej, że Artur lekko pokasłuje. |
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN aż się zawstydzilam
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. TZ pojechał ; ( jestem w rozsypce
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
Bonżur
![]() u nas kolejna tragiczna noc. W sumie to już tydzień będzie jak spie nie dłużej niż 3h ciągiem...aż paznokcie zrobiły mi się ostre jak żyletka, zawsze tak mam jakoś ![]() Perse to fajnie, że jeszcze myslisz o dr, będę Ci bardzo kibicować ![]() Elaine no wlaśnie sprawa rozbija się /niestety/stety/ o pieniądze. Pojawiły się nowe projekty z UE i jeśli będę ostro zasuwać od września br to na kolejny rok będę miała super kasę. Da się odłożyć tyle, że bez ciśnienia po obronie będę siedziała z drugim maluchem w domu ![]() Margo to Ty prowadzilaś klubik malucha?? i my o tym dopiero się dowiadujemy??? u nas też dozorca o 8,00, a nawet wcześniej bo o 7,30 dzwonił do drzwi wywinęliśmy mu numer i wyjechaliśmy do dziadków![]() Surka Miszka my tez mamy dziki egzemplarz o ile spacery ok, to sklepy paaarzą na kawie nie byliśmy z Kubą, podejrzewam, że też byłoby słabo. I też mamy makaroniarza, nawet najedzony się nim opycha. Jak nie chce zjeśc normalnego obiadku to mu polewam rurki makaronowe gęstą zupką ze słoika i wcina ![]() Agrafka za postępy w pracy. U nas drzemki: 9,30 nawet 2h, 14.00 koło 40minut i wieczorem czasami ok 17.00 ale to tak max 40minDzoan i jak ta Twoja szyja dzisiaj? a wiesz co mi przyszło do głowy...może głupie...posmaruj sobie Amolem...chociaż nie, bo to śmierdzi strasznie to w sumie pomogłam ![]() A te dzwonki do drzwi nad ranem, to może jakiś Twój adorator czy coś ![]() Trzymajcie kciuki, żeby była już ta moja zamówiona kiecka, dzisiaj mam dzwonić. A strasznie chcę, żeby już była ![]() Weszłam wczoraj na majówki br, tak sobie czytałam, że robią sobie manikiur do porodu, do fryzjera idą. I sobie myślałam: świeeetnie mają fajne emotikonki, pomponiary do zagrzewania przy porodzie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O muszę spróbować teraz tych herbatek, skoro już jakieś soczki rozcieńczone powoli zaczynają nam wchodzić ![]() No właśnie tak myślę, że może za 3 lata kolejna dzidzia, więc wtedy magic, by był jak znalazł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się, jak już będziesz miała ![]() Niestety u Lili pojawiają się zielone gluty |
||||
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma go godzine a ja sie czuje jakby czas stał w miejscu
|
#557 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za poprawianie pracy. U nas są dwie drzemki, ok 10-11 i ok 15-16. Obie ok godziny trwają. Co do paznokci ja zawsze obcinałam jak zasypiał przy cycu a ostatnio jak się bawi to jakoś po jednym obcinamCytat:
Cytat:
![]() odważna jesteś, mój przy 16 stopniach nawet w krótkim rękawie nie chodzi ![]() Cytat:
u nas noc dobra- 2 karmienia, potem jeszcze miauczał coś ale nie dawałam cyca i zasnął. Spróbuję dalej zaraz nadrobić ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my do knajp nie chodzimy a na zakupach raz lepiej raz gorzej jest. Może o niewłaściwej porze chodzicie? mały chce wtedy spać, jeść? czy jest wyspany i najedzony?Łukasz dostał szczeniaczka uczniaczka z Fp i się go boi
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
żeby się nie zaraził ![]() Peter ma od urodzenia szczeniaczka, kiedyś to był jego hit, bo grało i serduszko migało, ale teraz to nudyyyyy Rocky Sammi już tu nie raz pisałam o klubiku U nas całe rano padało teraz się wypogadza ![]() Więc jak Młode wstanie to idziemy zwiedzać
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi smarowałam amolem już parę razy
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Na dodatek pada a musze do Lidla po pampersy jechać
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas 2 drzemki 1) 10 - ok 1,5-2h 2) po 14 - 45 min Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
ROCKY a Ci znajomi nie mogą pojechać? Może poproś ich?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafko-czekam na pogode bo zwariuje w domu
|
#564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozdziały. Mi się tak nieee chce ![]() U nas dwie drzemki. Raz o około 9 i potem około 15. Cytat:
uwielbiam ale to dodatkowy obowiązek ![]() Cytat:
a jakby ktoś pomocy potrzebował? ![]() Cytat:
wygadaj się ![]() Cytat:
![]() Pokaż się potem w kiecce ![]() Ja goliłam nogi codziennie... bo jak to tak z owłosionymi do porodu Cytat:
![]() P.S. jak zwykle w robocie
|
||||||
|
|
|
#565 | |||
|
Konto usunięte
|
super
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bylam tak zaskoczona porodem,ze nawet nie zdarzylam sie wydepilowac ![]() dzien dobry, my u babci
|
|||
|
|
|
#566 |
|
Konto usunięte
|
Rocky Kochana przytulam
Dużo siły.. Na ile Twój TŻ wyjechał, przypomnisz mi?Dziewczyny ja mam taki problem... Od dłuższego czasu pękają mi skórki na palcach. Non stop babram się w wodzie, to mam. Ale to jest ból nie do zniesienia, nie umiem Artkowi zapiąć napów nawet. Macie jakieś sposoby na to? Bepanthen daje chwilową ulgę, ale to się wiecznie odnawia
|
|
|
|
#567 |
|
Konto usunięte
|
przyjmujecie jeszcze do klubu ?
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky
No własnie może poproś sąsiadów czy mogliby Ci kupić pampki i od razu na zapas paczkę czy dwie, żebyś nie musiała latać co się skończą Perse może powinnaś do dermatologa z tym pójść, bo jak kremy nie dają rady, to może być już chorobowe.. |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Perse-na dwa miesiace
jak dotre do kompa albo notatek to zobaczę cos o tych skórkach. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Laura spi ja leze i ogladam mozgo☠☠☠a. czas stoi w miejscuWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Szlag , tyle napisałam i nie wiem gdzie to poszło ??? Chyba w kosmos !!!!!!
Postaram się jeszcze raz . |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

. Pampers był krzywo założony, praktycznie w nim tej kupki za wiele nie było, jak siedział w foteliku to wypchał to sobie na nóżki. Gówniana sprawa !
.
. A tak to Tż robi z siebie debila, a ja staram się szybko pyk pyk ogarnąć 

. Dziękuje za miłe powitanie
. Mały poleguje więc piszę póki mogę. Jestem również mamusią Aniołka, pierwszy syn urodził się z wadą serduszka, po 6 tygodniach miał operacje i dobę po niej zmarł 

My też łóżeczko turystyczne odsunęliśmy od ściany, bo kontakt blisko, no i o ścianę też się bałam...
za wiek
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
to w sumie pomogłam

pochwal się, jak już będziesz miała