|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Czuję się w miarę, choć dyszę jak lokomotywa po przejściu kilkudziesięciu metrów, niekiedy mi słabo, a do tego mdłości wieczorami męczą mnie nadal. Ale ogólnie nie narzekam, nie jest źle ![]() Zapodaj przepis na tę zupę cebulową
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Lurker ;)
|
Jedna oferta to pralnia przemyslowa, druga to recepcjonistka w hotelu. Jest jeszcze oferta z Centro
(ah te znizki pracownicze I chyba juz wiem, czemu nie chce wysylac cv na takie oferty. Bo to takie troche cofanie sie... Brak mi rozwoju Ale coz chyba wysle, bo za cos zyc trzeba...
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
mój teściu robi przepyszną czosnkową
ale nie mogę się doprosić przepisu, żenibytajemnica
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy, moge Cie pomeczyc? bo Ty mi sie ekspertem wydajesz.Musze spozytkowac moje zapasy od Oetkera ( ) i pomyslalam, ze zrobie jakies ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym. Przelozylabym je dzemem porzeczkowa (tą kwasiura, co Kuba ostatnio wyjadal do nalesnikow).Problem w tym, ze w tych przepisach prawie wszedzie pisza o nasaczaniu biszkoptu. I tu zaczynaja sie schody, bo ja ni w zab nie wiem o co chodzi (troche ze mnie taka przepisowa Kija - konkrety musze miec ).Pisza o nasaczaniu sokiem z cytryny i woda (jakies proporcje??) - jak tego nie zrobie to rozumiem, ze suchy bedzie? Wybacz dennosc pytania
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-14 o 15:34 |
|
|
|
|
#4415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podaj przepisa ![]() ![]() Cytat:
Obeznana w biszkoptach jestem, bo żaden mi nie wychodzi ![]() A co do pogrubionego to |
||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
![]() http://www.runnersclub.pl/product-po...-STRONGER.html http://www.runnersclub.pl/product-po...RT-ENERGY.html http://www.runnersclub.pl/product-po...MPO-SHORT.html http://www.runnersclub.pl/product-po...VEN-SHORT.html faworytami są te różowe z niebieskimi wstawkami przypominam kolory buta ![]() http://bi.gazeta.pl/im/9a/5a/de/z14572186Q.jpg ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Nancy - http://pod-zielonym-niebem.blogspot....nierowane.html nie wiem tylko co to ta dymka ale i bez tego
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dymka to cebula
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
powaga?
w życiu bym na to nie wpadła ![]() wybaczcie, topszefem to ja nie jestem
|
#4420 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co jest z tymi facetami? ![]() Cytat:
Ale duża Ja już widzę Polę koło tej zjeżdżalni, jakby weszła na samą górę ![]() Cytat:
![]() Ale się nazbierało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, zabiera mopa, chce do wiaderka z wodą, najczęściej wtedy jej daję obiad, albo zwyczajnie chwilę musimy się poprzytulać - ale generalnie, tak jak napisałaś, daje dużo luzu Silver, gratulacje dla siostry i szwagra, witamy Wojtusia! Litlle, liposukcja Wiecie, że moja szwagierka dalej nie urodziła? Najpierw miała termin na 11.05, potem jej przesunęli na 28.04 - jest 14, a ona i tak dalej w dwupaku. Z Julką też tak miała - termin na 1.10, a urodziła 9 ![]() Dziecię się obudziło, więc spadam |
||||||||
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasączać możesz:esencją herbacianą z alkoholem, kawą mocno zaparzoną, wodą z sokiem z cytryny, herbatą z cytryną, wodą z sokiem pomarańczowym. Proporcje hmmm.... zależy jak bardzo chcesz mieć kwaśne. Jeśli masz już kwaśne porzeczki to nie dawałabym bardzo kwaśnego nasącznika (istnieje takie słowo ). Ogólnie musiałabyś spróbować, bo ja zwykle robię na oko i raczej metodą prób i błędów .Jeśli nie nasączysz to może być za suchy ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() cebula Kochana ![]() a za przepis dziękuję
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-05-14 o 15:52 |
||
|
|
|
#4422 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania śpi od 12.15
pierwszy raz tak długo;pciekawe o której na noc zaśnie
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje A robilas jakies takie ciasto przekladane kremem budyniowym? Co ja pytam - na pewno robilas ![]() Nie upieram sie przy tym dzemie, tylko chcialam dac, zeby za slodkie nie wyszlo
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
O, aktualnie Pola od dobrych 20 minut bawi się zakrętkami
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo karpatkowym ![]() możesz po prostu eksperymentować, dżem porzeczkowy, wiśniowy, masz spore pole manewru możesz do środka dodać owoce (byle nie za dużo, bo spłynie)
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eksperymentowac to ja wole na szarlotce sypanej (jakby tu jakies pole do manewru bylo ).Odczuwam wrecz lekki stresik przed tym biszkoptem
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
można też słabą herbatę zamiast wody dać, a nasączasz po prostu kropiąc na ciastoheh, Dorotka nową szufelką i zmiotką a teraz posadziłam gwiazdy z ciastoliną---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Nawijko, najprostszy biszkopt: 4 łyżki mąki, 4 jajka, 4 łyżki cukru, odborina proszku do pieczenia (daję 1/5 łyżeczki). Z białek ubić pianę na sztywno, dodawać po troszku cukier, na koniec delikatnie wsypać mąkę i żółtka, leciutko wymieszać (to przepis na mały biszkopt). A jak upieczesz, to z wys. 30cm musisz upuścić, by równo opadł piec 20-25 mint w temp. 200st.
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
hej
staram się nadrobić już od kilku dni, ale nie nadążam ![]() Filipowi się coś porobiło i nie chce zasypiać w łóżeczku, tylko na naszym łóżku; dawniej po mleczku wkładałam go do łóżeczka i jak nie marudził, to wychodziłam i zasypiał, albo siedziałam na fotelu i też chwilkę nam to zajmowało; a teraz pieluszka w łapce, ciumek w buzi i jęczy, że chce na łóżko; muszę się z nim położyć, trochę się pokotłuje i śpi, a potem ja go do łóżeczka przenoszę i koniec; tylko jeden minus tego jest taki, że ja zawsze zasnę razem z nim, budzę się po 22 i nie mam na nic siły - mycie, piżamka i spaciu wczoraj nawet na wieczór sobie kawę wypiłam, żeby nie zasnąć, ale poległamtakże mam nadzieję, że Was dogonię ![]() Deli, przytulam mocno Bokeh, mam nadzieję, że z Hanią już lepiej
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w tym radosnym dla mnie dniu ![]() Dziś na dzień dobry zrzuciłam lakier do paznokci z półki, który oczywiście się rozbił wprost na białą ścianę. Jest teraz biała w ciemnofioletowe paciaje. Potem jak odkurzyłam resztki szkła, to przy odłączaniu odkurzacza wyrwałam gniazdko ze ściany. A potem... A potem byłam w up i dowiedziałam się czemu mój wniosek o dotację był "niekompletny". A więc - uwaga - nie przekreśliłam dwóch tabelek których nie wypełniałam, bo mnie to nie dotyczyło. To, że mnie nie dotyczyło ich wypełnianie wynikało z poprzednich punktów, więc nie wiem, czy oni oszaleli? Genialne. A potem w mediach opowiadają farmazony, jakie to ukłony czyni UE dla młodych. Chyba ukłony środkowym palcem... Z przyjemniejszych rzeczy, to ostatnio na komunii jadłam takie ciastka: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/...karmelowo.html mega pycha! Przez pierwsze parę minut miałam to to na talerzu i nie wiedziałam, czy to się je, bo myślałam że to prawdziwe orzechy muszę kupić formę i będę robić
|
|
|
|
#4430 |
|
Lurker ;)
|
Yellow to pozdro dla nich
ja dzis otrzymalam 153 zl zasilku dla bezrobotnych. Slownie: STOPIECDZIESIATTRZYZLOTE. Nie wiem co z tym zrobie, poyebalo mi sie w dupie od tego hajsu chyba wydam na dziwki.
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smiech przez lzy oczywiscie. Ja wczoraj bylam na rozmowie w UP (pracy jeszcze nie szukam, potrzebne mi ubezpieczenie). Pani mi wydrukowala adresy stron, na ktorych sa ogloszenia z praca. Zlota kobieta, nie wiem jak bym je znalazla w google gdyby nie ona :/:/:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-14 o 19:51 |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żałuję, że nie miałam wykupionego chociaż jakiegoś ubezpieczenia od utraty pracy...
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Lurker ;)
|
Yellow to widze, ze tak jak ja jedziesz na 80%
Za maj dostane pelny zasilek dopiero... Gdyby nie tz, ktory w poltorej miecha dorobil prawie 2 moje pensje to bysmy przezarli kase na slub ![]() Dziewczyny ktore maja basen lub namiot z pilka- jest szal? Oplaca sie brac mysle co wziac na dzien gowniarza- namiot z pilkami, a moze gadajacego chomika ![]()
|
#4434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
omatko te orzechy to smak dzieciństwa Cytat:
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam tylko powiedzieć, że bardzo kocham swoje dziecko, ale również bardzo kocham to, że Młoda już śpi. Popołudnie do łatwych nie należało.
A, i Little - jesteś moim miszczem ))))
|
|
|
|
#4436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szpinaku nie czuć zupełnie! Zaniosłam do pracy w poniedziałek to zeżarli całe i zgadywali godzinę z czym to jest, zgadła jedna koleżanka ale przyznała się że tylko po kolorze Polecam, też piekłam z duszą na ramieniu i wizją że wyląduje całe w kiblu ![]() Cytat:
U nas są jeszcze grzybki, szyszki i muszelki oprócz orzechów. Oooo dokładnie taką rodzice mają patelnię : http://dorciawkuchni.blogspot.com/20...nie-tylko.htmlCytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Aaaa dziś też cały dzień bez uu. Planuję tak jak wczoraj dać kaszkę łyżeczką o 20 (z butli nic oprócz wody nie przechodzi) i usypianie bez uu.
|
|
#4437 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kremik zrobię z tego co wkleiłaś, bardzo dziękuję ![]() A z usypianiem super, u nas właśnie w tym widzę trudność w odstawianiu że Mała potrzebuje piersi by zasnąć, no ale za jakiś czas będziemy próbować. A ciasto ze szpinakiem też ciekawie wygląda, może wypróbuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Juz kiedyś widziałam taki przepis w jakimś programie o potrawach wielkanocnych i miałam zrobić ale potem wyleciało mi z głowy...Cytat:
Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-05-14 o 19:58 |
||||||
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Wita się przepisowa Kija
![]() Już nie jesteśmy zdrowi znaczy się ja jestem chora, mąż w Anglii jest chory (właśnie lata za paracetamolem bo tam i tak nic innego nie ma). Dzieci na razie tfu tfu odpukać zdrowe. Przynajmniej Ania bo Grześ kaszle ale on kaszle notorycznie jak coś pyli więc zakładam że poza tym zdrowy... Ciekawe co będzie jutro---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A z biszkoptem nie pomogę
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46452721]tak nasączyć każdy biszkopt tortowy trzeba, a bo ja wiem? spróbuj, takie jak ty lubisz, normalnie woda mineralna z cytryną
można też słabą herbatę zamiast wody dać, a nasączasz po prostu kropiąc na ciasto---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Nawijko, najprostszy biszkopt: 4 łyżki mąki, 4 jajka, 4 łyżki cukru, odborina proszku do pieczenia (daję 1/5 łyżeczki). Z białek ubić pianę na sztywno, dodawać po troszku cukier, na koniec delikatnie wsypać mąkę i żółtka, leciutko wymieszać (to przepis na mały biszkopt). A jak upieczesz, to z wys. 30cm musisz upuścić, by równo opadł piec 20-25 mint w temp. 200st.[/QUOTE]Dziekuje Cytat:
taka bzdura :/:/hje, misia, musicie zmienic adres zamieszkania to Was pan Oetker zaprosi
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja jak zwykle ostatnio na chwilke wpadam... Troszke podczytalam i moge stwierdzic ze moje dziecko tez dlugo nie umie sie zajac same, czasem z cora sie zabawia ale tez nie dluzej jak 10 min i przewaznie konczy sie to placzem dzis zrobilam zapiekanki na kolacje - ale mialam smaka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

ja gotuję właśnie zupę cebulową z minitartami z ciasta francuskiego
a na drugie tż ma pierś z kurczaka z selerem, majonezem i serem żółtym, a ja z Kubą pierś z kurczaka z selerem i serkiem wiejskim 
(ah te znizki pracownicze
Ale coz chyba wysle, bo za cos zyc trzeba...
ale nie mogę się doprosić przepisu, żenibytajemnica
bo Ty mi sie ekspertem wydajesz.

Od wczoraj mam chcice na niego, caaly dzien czekalam, bo mala spala przed jego powrotem. Pozniej poszla spac dopiero o 22. I co? Zasnal od razu po polozeniu glowy na poduszke ;/
. A teraz gratisy:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Najpierw miała termin na 11.05, potem jej przesunęli na 28.04 - jest 14, a ona i tak dalej w dwupaku. Z Julką też tak miała - termin na 1.10, a urodziła 9 
). Ogólnie musiałabyś spróbować, bo ja zwykle robię na oko i raczej metodą prób i błędów

pierwszy raz tak długo;p
swiat oszalal!!