|
|
#4441 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
ciasteczka cudne, nigdy nie jadłam! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusi mnie ciasto Ill, ale boje sie smaku ![]() Ill mozesz go do czegos porownac?
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
Też chyba kupię tą patelnię do orzeszków
![]() Co do tej dotacji, to chyba wolałabym zrobić błąd ortograficzny w nazwisku. Masakra. A najgorsze, że teraz wszyscy, którzy odpadli z podobnego powodu jak ja poprawią i złożą, boję się, że się nie załapię... Dziwna polityka urzędów. Naprawdę dziwna. |
|
|
|
#4444 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczóe
ale jestem dziś zajechana ![]() Anna zasnęła przepisowo po 19, ja zjadłam kolację, porozmawiałam z mężem (na delegacji w chwili obecnej), wstawiłam zupę na jutro - botwinkowa pierwszy raz w tym sezonie , i miałabym ochotę wyfewciować chałupę, bo spodziewam sie jutro wyjątkowych gości ale mój niechciej jest przynajmniej tak duży, jak ochota ![]() ale obiecałam sobie, że jak posprzątam to w nagrodę kupię nowe firanki do salonu a jak ładnie posprzątam to dorzucę do tego jeszcze ramki na zdjęcia i świeczki Cytat:
![]() Cytat:
też mnie to zastanowiło Lady, nie wiem czy wiesz, ale naraziłaś się na odrzucenie w naszym gronie takim stwierdzeniem ![]() Cytat:
u nas odkąd zabawki są w jej pokoju, to zabawki są w jej pokoju a jej się nudzi w salonie albo kuchni Cytat:
Cytat:
my miałyśmy namiot z piłkami i żadnego wrażenia nie wywarł, piłki teraz gdzieś tam sobie leżą, a namiot służy do bawienia się w chowanego aleeee my mamy namiot, który o kant du.y rozbić można, bo bez dna, czy tam podłogi, czyli ania wychodząc lekko zahaczyła nogą i wszystkie piłki wylatywały :/ prezent od szanownego
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Orzeszki robie czesto,uwielbiam. Ciasto Illusion zapisane,bede robic w weekend. ![]() Little wywolala ogromny usmiech na mojej buzi,a Nawijka zazdrosc z otrzymanej paczki ![]() Na pilki u nas jest szal,niewazne czy mala,duza ![]() Blanka dzisiaj zaczela mi schodzic po schodkach ze zjezdzalni (tej wysokiej,co pokazywalam kidys na filmie) i jeszcze na brzuchu mi zjezdza ,a gdy zaptam czy jest lobuzem,to z szerokim usmiwchem odpowiada "nie nie nie"![]() Ciesze sie ze mala Hania juz w domu i ze dzieci zdrowe,mam nadzieje ze u Amelki to nie ospa. Ja mam dola,mam ogromny brzuch,wygladam jak slon ![]() ![]() Jeszcze mam prosbe,porodzcie mi co moge kupic dziewczynkom z gimnazjum w ramach podziekowania za prowadzenie samprzadu szolnego? Sciskam Was mocno! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIAŁAM O NAJWAŻNIEJSZYM!!!!
bardzo, bardzo dziękujemy za komplementy ![]() co do wielkości - to tak, ślizgawka jest niska, bo w najwyższym punkcie ma 75cm bodajże, ale Ania jest faktycznie wysoka. Nawet Panie z przychodni to widzą, zmierzyć się buntowniczka za bardzo nie da, ale powoli wychodzimy z bluzek 86, a długonożna powoli ma za krótkie spodnie 92 więc chyba po tatusiu będzie
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46457008]
a nie spytałaś pani czasem, dlaczego idiotkę z ciebie robi, skoro ty dałaś radę 2 studia skończyć? ja w takich sytuacjach zawsze ozorem chlapię, bo mnie trafia [/QUOTE] Musze sie tego od Ciebie nauczyc Ja tez chlapie, ale wewnetrznie
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pogrubionego to mam tylko jedną reakcję - ![]() Fewciu - wyglądasz jak milion dolarów!!!!!
|
|
|
#4450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zadanie wykonane. Igor pięknie zjadł kaszkę na kolację i śpiii bez uu
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46457008] mówisz, że dobre? bo już kilka razy na stylowych widziałam [/QUOTE]No mówię, nie wkręcam Was naprawdę ![]() Cytat:
![]() Ni hu hu nie czuć szpinaku ani innej zieleniny, poważnie ![]() Teraz chyba nawet są takie jak do gofrów czy sandwiczy na prąd ale nie wiem czy takie dobre wychodzą. Ja patelni takiej niestety nie mam jak używać w domu bo mam indukcję :/ Cytat:
![]() Blanka się rozkręciła z tą zjeżdżaalnią jak Yae meneq ![]() Na brzuchy możemy się zamienić "słonico" Ty ![]() A co do prezentów niestety nie mam pomysłu, zawsze mam z tym problem.
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, dzis w lepszym nastroju
![]() Kupiłam dziecięciowi taki fotelik w ramach prezentu na dzien dziecka - Boba Budowniczego mu wziełam http://allegro.pl/fotel-pluszowy-fot...201443195.html Głownie ze wzgledu na to, ze ma teraz manie siadania na czyms- na dywanie bezposrednio never aktualnie tłamsi miska wiekszego od siebie i tak siedzi na nim i czyta/je/ klocki układa mam jeszcze w planie zestaw do kucharzenia bo zawsze jest szał jak idziemy do babci a tam zabawki mojej chrzesnicy ILLUSION, powodzenia w odstawianiu NAWIJKO, moja mama robi przepyszne ciasto ananasowo -kokosowe YELLOW, masakra z tym wnioskiem KIJA, kuruj sie kobito LADY, matko polko, to Ty nie wiesz, ze dziecko masz w domu chociaz powiem Wam po cichu, ze Bartulo był dzis tak "grzeczny" jak chyba mu sie jeszcze nie zdazyło MENEQ, uwielbiam czytac opisy o Yae FEWCIU, o losie, gdzie Ty masz brzuch? Chyba na zdjeciach ciążowych ![]() HJE, wow, zazdroszcze takiej swobody działania przy Poli, ja moge konkretniejsze rzcy zrobic tylko jak młody spi DEBRAH, działaj szybko, bo jak któras z dziewczyn napisała- pozniej juz tylko zostanie przeczekanie choroby, buziaczek dla Amelci EWULKAA, ale sobie system wypracowałas nagród a Ania rzecywiscie wysoka za to pakerek jest w klacie dzis mierzyłam mu koszule na lato 92 i zapinają sie na słowo honoru |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi niedobrze
kurcze dziewczyny no taki problem mamy z tym zasypianiem nocnym, nic nie dziala, pada dopiero po histerii ja wiem, ze on jest dzieckiem mega samodzielnym, jak dzisiaj pisalam, ale naprawde ,zamienilabym ta samodzielnosc na normalne zasypianie bez histerii to jest naprawde straszne.... A najgorsze ze padniety na maksa, dzisiaj usypianie od 19 bo juz wpadal na sciany i co? Zasnal po histerii przed chwila ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4453 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tak samo ![]() sylwia u nas taki sam etap siadania i w sumie taki fotel to super pomysł! cieszę się, że już lepiej ![]() tablet przyszedł więc Męża nie ma a ja idę czytać Inferno![]()
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-05-14 o 21:57 |
|||
|
|
|
#4454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
o kurczaki, oby to nie bylo to a jesl tak to oby mala jak najlagodniej to przeszla hej! Cytat:
a orzeszki robi tesciowa na kazde swieta BN, pycha sa!!! i mega + bo moga stac i stac i stac i tak sa pycha ![]() Cytat:
Cytat:
normalnie KOCHAM WAS!!!! ![]() tez mnie to ciekawi bo boje sie ze mlody bedzie mial to w nosie i tylko bezie mi roznosil pilki ![]() zdrowka! Cytat:
![]() a moze elegancki dlugopis/pioro z grawerem? hej! ![]() sciskam Cie mocno, musialas sie strachu najesc jak Borysek? zapodasz jakies foto dla niefejsbukowej cioci? ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
sylwietta, my mamy taki fotel tyle ze nierozklaany, skubidu
jest szal caly czas Cytat:
z FP http://www.mulan.pl/hustawka-rainforest.html (oczywiscie uzywka z all ) ale bylam MEGA zadowolona z niej! oczywiscie sa rozne inne i duuuzo tansze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nadrobilam!
|
|||||
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miszczu...za ta kasę paree flaszek pójdzie! ![]() Dlaczego Wy mi to robicie i wrzucacie przepisy na tyle pyszności, he? ![]() W każdym razie 26 mam imieniny i chce zrobić ciasto..może to Illusion...ILLUSION...pop rosze przepis do k.... Potem go tu nie znajdę! EWULKA...odezwij się do mnie ![]() NAWIJKO skad znasz pana etkera?:thumbup: ![]() Dziś zrobiłam gar pomidorówy, zostało dla nas na jutro, dla misia na 2 dni, i zamrizilamam mu 5 słoiczków...a jutro szaszlyki.. A znacie jakaś dobra sałatkę FIT Z czerwona fasolą? Bo mam 2 puszki i stoja już z rok....cza je w końcu wykorzystać... Debrah..zdrowia dla Amelci! Bokeh...dobrze że już jesteście w domku! A ja nadal nie wiem co Antoniowi kupić na dzień "gówniarza" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dziewczyny co do tych orzeszków..widziałam na all takie urządzenia,ale sa elektryczne i chyba do piekarnika.które lepsze? No i podrzuccie przepis na te orzeszki do k. Proszę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-14 o 22:18 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam jeszcze tylko pochwalic mojego synusia i spylam spaciu
mlody generalnie jak wiecie wygadanym dzieckiem nad wyraz byl na wysztko bylo yyyyyyyyyy, yyy, y, yyyyy i yy od okolo 2 tygodni rozkrecil sie z gadka ostro, ofkrso po swojemu! a od 3 dni jest taki MEGA postep ze zbieram szczene z podlogi powtarza duuuuuzo slow po mnie i widac ze sprawia mu to przyjemnosc, cieszy sie bardzo jak mu sie udaje cos powtorzyc a jak sobie "upatrzy" jakies slowo to nie ma zmiluj, nadaje i nadaje, normalnie jak Wolna Europa zdarza mu sie pytac co to ![]() oczywiscie w porownaniu z waszymi dzieciaczkami to u nas marniutko w tym temacie ale tak strasznie sie ciesze ze wreszcie cos drgnelo w tym temacie ze nawet sobie nie wyobrazacie ![]() do pelni szczescia brakuje mi jeszcze tylko "mama" no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
czytam Was czytam ale nie daję rady pisać, praca, dzieci chcałam powiedzieć,że genetyczne wyszly ok, kość nosowa jest, przezierność 1,2 więc wsio ok maluch szalał mocniej niż moj Leos wpadne w piątek bo jutro znowu w delegacje ![]() całuję wszystkich chorowitków, zdolniachów z nowymmi uejętnościami, tych co spać nie chcą, bezrobotnych,tych co błędy robią,są zalatane i każdą z Was pojedyńczo |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba od kilku dni nauczył się mówić "am am", reaguję na każde, powiedźcie jak szybko reagujecie na znak Waszego dziecka, że jest głodne?
I kurczę, teraz mam problema, tylko się nie śmiejcie, wiecie, ile teraz Kuba je? Cały czas coś szamie, nie są to ilości ogromne ale np na śniadanie w dwóch ratach zjadł 11o ml kaszki, za godzinę kromeczkę z masłem, po godzinie całego banana. Potem trochę zupy, paluszki, 2 herbatniki, łyżeczkę twarożku. Plus uu chyba z 30 razy. Nauczył sie pokazywać, ze chce uu. Podchodzi do mnie, gromadzi mi się na kolanach i układa w pozycję do karmienia I jeszcze jedno pytanie... pomysły na zdrowe posiłki, które można wziąć do łapki, ewentualnie spróbować nabrać na widelec/łyżkę, bo u nas ostatnio szał na "samodzielne" jedzenie?? |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Cos chcialam napisac jeszcze
Fewcia, wracaj do nas!!! A widzialas moje zdjecia ostatnio z treningu???!!! Wygladam jak w piatym mies ciazy!!! Fakt, ze mnie wydelo, ale jednak Yellow Little, love you!!!! Nawijko Ewulka trzymamy kciuki za pogode Orzeszki to hit nad morzem, co jakas okazja to wszedzie ich pelno Kuuuurde laski, kopnijcie mnie blagam w dupe, bo ja sie tak fatalnie odzywiam, ze mi zoladek siada ![]() Panierowane jajca z nadzieniem ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Kubula rozgadał się chłopak, ton teraz Cię zagada ![]() a na "mama" się doczekasz Cytat:
za genetyczne, super, że wszystko oki |
||
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pstryczku, to sie rozgadal chlopak! ![]() Ale mialam dzis dobry dzien! Nie dosc, ze slynny pan doktor mnie obdarowal to jeszcze opchnelam na OLX laktator, sterylizator, buciki Nike i bluzke poczta wyslalam interes sie kreci ![]() Pozdrawiam znad budyniu nugatowego, wiadomo jakiej firmy ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
dla Kuby!! Na pewno jestes szczesliwa, ze sie chlopak przelamal ![]() Jesli chodzi o zdrowe przekaski, to tez mam z tym problem Poki co dawalam tylko nalesniki z maki pelnoziarnistej (z kwasnym dzemem ), mysle nad placuszkami, ale nie wiem w sumie z czym...Moze dziewczyny rzuca jakims przepisem. Przez miedze go mam
|
||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko
naleśników Kubson nie chce jeść :/ znalazłam takie coś http://dietetyczniesiostro.blogspot....w-5-minut.html ale to i tak wymaga pracy a ja potrzebuję coś na mega szybko... |
|
|
|
#4465 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Fasola, kukurydza, pomidory z puszki i np mieso mielone z indyka i to podduszone do nalesniorow. Dodasz troche przyprawy chilli- pobudza trawienie.Cytat:
Cytat:
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
little tylko, że on po tym podjadaniu nie je np obiadu :/
nie wiem, czy na każde "am" reagować? Wiem problem z dupy :/ |
|
|
|
#4467 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pomysłu na prezent, faktycznie, zapomniałam o leżaczku/bujaczku! Też mieliśmy i się przydawał. Dlatego właśnie uznałam że Was zapytam bo wychodzi że po roku już trochę pozapominałam co mieliśmy ![]() Ale już w sumie uzgodniliśmy z rodzicami Małego że kupimy matę piankową na podłogę. Wybraliśmy taką: http://www.mamissima.pl/zabawki_i_gr...aro-zlota.html Ale z tego miejsca chciałam jeszcze raz podziękować wszystkim dziewczynom za podpowiedzi!! Cytat:
![]() Cytat:
Co do samodzielnego jedzenia u nas jest to samo i najlepiej wchodzą rzeczy takie jak kasze/ryż. Bardzo lubi np kaszę pęczak, mieszam jej z oliwą lub masłem, niestety dodatki (ostatnio łosoś) są wtedy nietknięte pomimo, że osobno bardzo je lubi więc myślę żeby teraz jej robić kaszę zmieszaną z drobno pokrojoną marcheweczką, może jakimś innym warzywem i rybką/mięskiem. Do samodzielnego jedzenia łyżeczką jest to bardzo dobre. |
||||||
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dalam polizac - wiecej nie chcial
|
||
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, kochana, mimo ze jest tz, to ja mam pediatre w przychodni. |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasza z oliwą też super, dodam jeszcze natkę pietruszki i będzie git ![]() z dżemem porzeczkowym?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

muszę kupić formę i będę robić 
Za maj dostane pelny zasilek dopiero... Gdyby nie tz, ktory w poltorej miecha dorobil prawie 2 moje pensje to bysmy przezarli kase na slub 
mysle co wziac na dzien gowniarza- namiot z pilkami, a moze gadajacego chomika
))))

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)