Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 20:34   #4441
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Witam się w tym radosnym dla mnie dniu

Dziś na dzień dobry zrzuciłam lakier do paznokci z półki, który oczywiście się rozbił wprost na białą ścianę. Jest teraz biała w ciemnofioletowe paciaje. Potem jak odkurzyłam resztki szkła, to przy odłączaniu odkurzacza wyrwałam gniazdko ze ściany. A potem...

A potem byłam w up i dowiedziałam się czemu mój wniosek o dotację był "niekompletny". A więc - uwaga - nie przekreśliłam dwóch tabelek których nie wypełniałam, bo mnie to nie dotyczyło. To, że mnie nie dotyczyło ich wypełnianie wynikało z poprzednich punktów, więc nie wiem, czy oni oszaleli? Genialne. A potem w mediach opowiadają farmazony, jakie to ukłony czyni UE dla młodych. Chyba ukłony środkowym palcem...

Z przyjemniejszych rzeczy, to ostatnio na komunii jadłam takie ciastka: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/...karmelowo.html mega pycha! Przez pierwsze parę minut miałam to to na talerzu i nie wiedziałam, czy to się je, bo myślałam że to prawdziwe orzechy muszę kupić formę i będę robić
ja to pewnie bym to jakiejś UWAGI uderzała, bo to kpiny są ;/

ciasteczka cudne, nigdy nie jadłam!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochaaaaaaam!!!!

Smiech przez lzy oczywiscie.
Ja wczoraj bylam na rozmowie w UP (pracy jeszcze nie szukam, potrzebne mi ubezpieczenie).
Pani mi wydrukowala adresy stron, na ktorych sa ogloszenia z praca. Zlota kobieta, nie wiem jak bym je znalazla w google gdyby nie ona :/:/:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a nie spytałaś pani czasem, dlaczego idiotkę z ciebie robi, skoro ty dałaś radę 2 studia skończyć? ja w takich sytuacjach zawsze ozorem chlapię, bo mnie trafia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Yellow to widze, ze tak jak ja jedziesz na 80% Za maj dostane pelny zasilek dopiero... Gdyby nie tz, ktory w poltorej miecha dorobil prawie 2 moje pensje to bysmy przezarli kase na slub

Dziewczyny ktore maja basen lub namiot z pilka- jest szal? Oplaca sie brac mysle co wziac na dzien gowniarza- namiot z pilkami, a moze gadajacego chomika
szal to w ogóle na piłki

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć, że bardzo kocham swoje dziecko, ale również bardzo kocham to, że Młoda już śpi. Popołudnie do łatwych nie należało.

A, i Little - jesteś moim miszczem ))))
i to jest dobre podsumowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zapewniam że ciasto jest nie tylko ładne ale i przepyszne Szpinaku nie czuć zupełnie! Zaniosłam do pracy w poniedziałek to zeżarli całe i zgadywali godzinę z czym to jest, zgadła jedna koleżanka ale przyznała się że tylko po kolorze Polecam, też piekłam z duszą na ramieniu i wizją że wyląduje całe w kiblu

mówisz, że dobre? bo już kilka razy na stylowych widziałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:35   #4442
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie ale ja zawsze nawilżam herbatą (niesłodzoną) z cytryną.

Kusi mnie ciasto Ill, ale boje sie smaku
Ill mozesz go do czegos porownac?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:49   #4443
YellowSheep
Rozeznanie

Też chyba kupię tą patelnię do orzeszków

Co do tej dotacji, to chyba wolałabym zrobić błąd ortograficzny w nazwisku. Masakra. A najgorsze, że teraz wszyscy, którzy odpadli z podobnego powodu jak ja poprawią i złożą, boję się, że się nie załapię... Dziwna polityka urzędów. Naprawdę dziwna.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:52   #4444
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dobry wieczóe

ale jestem dziś zajechana
Anna zasnęła przepisowo po 19, ja zjadłam kolację, porozmawiałam z mężem (na delegacji w chwili obecnej), wstawiłam zupę na jutro - botwinkowa pierwszy raz w tym sezonie , i miałabym ochotę wyfewciować chałupę, bo spodziewam sie jutro wyjątkowych gości ale mój niechciej jest przynajmniej tak duży, jak ochota

ale obiecałam sobie, że jak posprzątam to w nagrodę kupię nowe firanki do salonu a jak ładnie posprzątam to dorzucę do tego jeszcze ramki na zdjęcia i świeczki

Cytat:
Przepis ja chętnie, poproszę

A propos przepisów, dziewczyny, dziś Was pomęczę pytaniami
Macie sprawdzony przepis na biszkopt? Ja bardzo rzadko piekę biszkopty więc zawsze szukam jakiegoś przepisu i różnie wychodzą. Może macie coś do polecenia?
I jeszcze jakiś krem do tortu, w stylu karpatkowego? Ja często robiłam z gotowców no ale mogłabym zrobić swoj właśny tym razem. I jeszcze ja często dodawałam do kremu trochę koniaku żeby był bardziej "wytrawny" w smaku a nie taki słodki, no ale teraz nie użyję (ja kp, bratowa w ciaży), może macie jakiś inny pomysł co można dodać żeby krem nie był taki słodki. Tort będzie miał 2 warstwy orzechowe i jedną kokosową, bezpośrednio na ciasto przed kremem kładę dżem z czarnej porzeczki więc już ta słodycz będzie przełamana ale może macie jakiś pomysł na krem, czym zastąpić ten koniaczek?
ja tam najbardziej lubię tort z bitą śmietaną, więc już całkiem nie pomogę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziecko mi padło
samo!

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czytałaś ksiązkę? Przy dziecku? Masz bardzo samooobsługowego syna - u mnie to niemożliwe
Tak samo jak to, żeby padła w taki sposób.

Ale te dzieci są różne

też mnie to zastanowiło

Lady, nie wiem czy wiesz, ale naraziłaś się na odrzucenie w naszym gronie takim stwierdzeniem

Cytat:
tak, powiem wam, że odkąd wszystkie zabawki po przemeblowaniu wylądowały u żuczka w pokoju, stał się baaaaaaaaardzo samodzielny (poza przedwczorajszym dniem;p ale to chyba zęby) potrafi się bawić u siebie 40 min, przylecieć po chlebek/wodę/przytulasa i lecieć dalej fakt, są dni, kiedy jest marudny i nic nie działa, przynożniak straszny, ale ogółem daje mi pełno luzu. Tydzień temu np przeczytałam pół książki w dzień (z 350stron) jak nie spał, siedzieliśmy razem na fotelu, on "czytał" swoją książeczkę a ja swoją

u nas odkąd zabawki są w jej pokoju, to zabawki są w jej pokoju a jej się nudzi w salonie albo kuchni

Cytat:
Kochaaaaaaam!!!!

Smiech przez lzy oczywiscie.
Ja wczoraj bylam na rozmowie w UP (pracy jeszcze nie szukam, potrzebne mi ubezpieczenie).
Pani mi wydrukowala adresy stron, na ktorych sa ogloszenia z praca. Zlota kobieta, nie wiem jak bym je znalazla w google gdyby nie ona :/:/:/

Cytat:
Yellow to widze, ze tak jak ja jedziesz na 80% Za maj dostane pelny zasilek dopiero... Gdyby nie tz, ktory w poltorej miecha dorobil prawie 2 moje pensje to bysmy przezarli kase na slub

Dziewczyny ktore maja basen lub namiot z pilka- jest szal? Oplaca sie brac mysle co wziac na dzien gowniarza- namiot z pilkami, a moze gadajacego chomika
przepraszam ale tekst-miestrzostwo

my miałyśmy namiot z piłkami i żadnego wrażenia nie wywarł, piłki teraz gdzieś tam sobie leżą, a namiot służy do bawienia się w chowanego aleeee my mamy namiot, który o kant du.y rozbić można, bo bez dna, czy tam podłogi, czyli ania wychodząc lekko zahaczyła nogą i wszystkie piłki wylatywały :/ prezent od szanownego

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:55   #4445
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

Orzeszki robie czesto,uwielbiam. Ciasto Illusion zapisane,bede robic w weekend.
Little wywolala ogromny usmiech na mojej buzi,a Nawijka zazdrosc z otrzymanej paczki
Na pilki u nas jest szal,niewazne czy mala,duza
Blanka dzisiaj zaczela mi schodzic po schodkach ze zjezdzalni (tej wysokiej,co pokazywalam kidys na filmie) i jeszcze na brzuchu mi zjezdza ,a gdy zaptam czy jest lobuzem,to z szerokim usmiwchem odpowiada "nie nie nie"
Ciesze sie ze mala Hania juz w domu i ze dzieci zdrowe,mam nadzieje ze u Amelki to nie ospa.
Ja mam dola,mam ogromny brzuch,wygladam jak slon
Jeszcze mam prosbe,porodzcie mi co moge kupic dziewczynkom z gimnazjum w ramach podziekowania za prowadzenie samprzadu szolnego?

Sciskam Was mocno!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:57   #4446
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIAŁAM O NAJWAŻNIEJSZYM!!!!

bardzo, bardzo dziękujemy za komplementy

co do wielkości - to tak, ślizgawka jest niska, bo w najwyższym punkcie ma 75cm bodajże, ale Ania jest faktycznie wysoka. Nawet Panie z przychodni to widzą, zmierzyć się buntowniczka za bardzo nie da, ale powoli wychodzimy z bluzek 86, a długonożna powoli ma za krótkie spodnie 92 więc chyba po tatusiu będzie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-14, 20:59   #4447
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46457008]
a nie spytałaś pani czasem, dlaczego idiotkę z ciebie robi, skoro ty dałaś radę 2 studia skończyć? ja w takich sytuacjach zawsze ozorem chlapię, bo mnie trafia

[/QUOTE]
Musze sie tego od Ciebie nauczyc Ja tez chlapie, ale wewnetrznie

Stary 2014-05-14, 21:00   #4448
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Little wywolala ogromny usmiech na mojej buzi,a Nawijka zazdrosc z otrzymanej paczki
Blanka dzisiaj zaczela mi schodzic po schodkach ze zjezdzalni (tej wysokiej,co pokazywalam kidys na filmie) i jeszcze na brzuchu mi zjezdza ,a gdy zaptam czy jest lobuzem,to z szerokim usmiwchem odpowiada "nie nie nie"
Ciesze sie ze mala Hania juz w domu i ze dzieci zdrowe,mam nadzieje ze u Amelki to nie ospa.
Jeszcze mam prosbe,porodzcie mi co moge kupic dziewczynkom z gimnazjum w ramach podziekowania za prowadzenie samprzadu szolnego?

Sciskam Was mocno!

jak dobrze, że jesteś!!

a co do pogrubionego to mam tylko jedną reakcję -

Fewciu - wyglądasz jak milion dolarów!!!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-14, 21:00   #4449
nafiyqa
Zakorzenienie

fewciu, wracaaaaaaj
obiecuje sie podzielic

Stary 2014-05-14, 21:34   #4450
ILLUSION
Wtajemniczenie

Zadanie wykonane. Igor pięknie zjadł kaszkę na kolację i śpiii bez uu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46457008]
mówisz, że dobre? bo już kilka razy na stylowych widziałam [/QUOTE]
No mówię, nie wkręcam Was naprawdę

Cytat:
Kusi mnie ciasto Ill, ale boje sie smaku
Ill mozesz go do czegos porownac?
Normalnie jak biszkopt z bitą śmietaną ale lepsze, bardziej wilgotneee
Ni hu hu nie czuć szpinaku ani innej zieleniny, poważnie
Cytat:
Też chyba kupię tą patelnię do orzeszków
Teraz chyba nawet są takie jak do gofrów czy sandwiczy na prąd ale nie wiem czy takie dobre wychodzą. Ja patelni takiej niestety nie mam jak używać w domu bo mam indukcję :/
Cytat:
Ciasto Illusion zapisane,bede robic w weekend.
W temacie ciasta: Chociaż jedna odważna
Blanka się rozkręciła z tą zjeżdżaalnią jak Yae meneq
Na brzuchy możemy się zamienić "słonico" Ty
A co do prezentów niestety nie mam pomysłu, zawsze mam z tym problem.
Stary 2014-05-14, 21:44   #4451
sylwietta1988
Zakorzenienie

Jestem, dzis w lepszym nastroju a jeszcze Little i Nawijka poprawiły mi go na tyle, ze wyje i kwicze sorry Was kochane, ale przygody z UP powalają ja mam 26 jechac, pewnie mi złożą ofertę ukłądania kostki brukowej, ewentualnie zostania mistrzem slusarstwa bo tylko takie ostatnio na ich stronie widziałam

Kupiłam dziecięciowi taki fotelik w ramach prezentu na dzien dziecka - Boba Budowniczego mu wziełam
http://allegro.pl/fotel-pluszowy-fot...201443195.html
Głownie ze wzgledu na to, ze ma teraz manie siadania na czyms- na dywanie bezposrednio never aktualnie tłamsi miska wiekszego od siebie i tak siedzi na nim i czyta/je/ klocki układa
mam jeszcze w planie zestaw do kucharzenia bo zawsze jest szał jak idziemy do babci a tam zabawki mojej chrzesnicy

ILLUSION
, powodzenia w odstawianiu

NAWIJKO, moja mama robi przepyszne ciasto ananasowo -kokosowe przekładane dzremem porzeczkowym/jagodowym, mniam

YELLOW, masakra z tym wnioskiem

KIJA, kuruj sie kobito i oby pociechy zdrowe zostały

LADY, matko polko, to Ty nie wiesz, ze dziecko masz w domu chociaz powiem Wam po cichu, ze Bartulo był dzis tak "grzeczny" jak chyba mu sie jeszcze nie zdazyło

MENEQ, uwielbiam czytac opisy o Yae

FEWCIU
, o losie, gdzie Ty masz brzuch? Chyba na zdjeciach ciążowych

HJE,
wow, zazdroszcze takiej swobody działania przy Poli, ja moge konkretniejsze rzcy zrobic tylko jak młody spi

DEBRAH, działaj szybko, bo jak któras z dziewczyn napisała- pozniej juz tylko zostanie przeczekanie choroby, buziaczek dla Amelci

EWULKAA,
ale sobie system wypracowałas nagród a Ania rzecywiscie wysoka Bartulo ma spodnie 86 i są ok, jeszcze pewnie długo bedą za to pakerek jest w klacie dzis mierzyłam mu koszule na lato 92 i zapinają sie na słowo honoru
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:45   #4452
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ale mi niedobrze kurcze dziewczyny no taki problem mamy z tym zasypianiem nocnym, nic nie dziala, pada dopiero po histerii ja wiem, ze on jest dzieckiem mega samodzielnym, jak dzisiaj pisalam, ale naprawde ,zamienilabym ta samodzielnosc na normalne zasypianie bez histerii to jest naprawde straszne.... A najgorsze ze padniety na maksa, dzisiaj usypianie od 19 bo juz wpadal na sciany i co? Zasnal po histerii przed chwila

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:56   #4453
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wita się przepisowa Kija
Już nie jesteśmy zdrowi znaczy się ja jestem chora, mąż w Anglii jest chory (właśnie lata za paracetamolem bo tam i tak nic innego nie ma). Dzieci na razie tfu tfu odpukać zdrowe. Przynajmniej Ania bo Grześ kaszle ale on kaszle notorycznie jak coś pyli więc zakładam że poza tym zdrowy... Ciekawe co będzie jutro

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A z biszkoptem nie pomogę
zdrowia!
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

ale obiecałam sobie, że jak posprzątam to w nagrodę kupię nowe firanki do salonu a jak ładnie posprzątam to dorzucę do tego jeszcze ramki na zdjęcia i świeczki

Cytat:
Hej!

Sciskam Was mocno!

Kochana wejdź w mój profil na fb i zaraz wszystkie Twoje kompleksy odlecą w siną dal
Cytat:
Musze sie tego od Ciebie nauczyc Ja tez chlapie, ale wewnetrznie
tak samo

sylwia u nas taki sam etap siadania i w sumie taki fotel to super pomysł! cieszę się, że już lepiej

tablet przyszedł więc Męża nie ma a ja idę czytać Inferno

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-05-14 o 21:57
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:59   #4454
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Równo 2 tygodnie po mojej ospie zauważyłam pierwszą kropkę u młodej ;/
o kurczaki, oby to nie bylo to a jesl tak to oby mala jak najlagodniej to przeszla

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, niektóre z Was mnie pewnie pamiętają
hej!

Cytat:
Tydzień temu np przeczytałam pół książki w dzień (z 350stron) jak nie spał, siedzieliśmy razem na fotelu, on "czytał" swoją książeczkę a ja swoją

Cytat:

a orzeszki robi tesciowa na kazde swieta BN, pycha sa!!! i mega + bo moga stac i stac i stac i tak sa pycha

Cytat:
Yellow to pozdro dla nich ja dzis otrzymalam 153 zl zasilku dla bezrobotnych. Slownie: STOPIECDZIESIATTRZYZLOTE. Nie wiem co z tym zrobie, poyebalo mi sie w dupie od tego hajsu chyba wydam na dziwki.

Cytat:

nastepna!
normalnie KOCHAM WAS!!!!

Cytat:
Dziewczyny ktore maja basen lub namiot z pilka- jest szal?
tez mnie to ciekawi bo boje sie ze mlody bedzie mial to w nosie i tylko bezie mi roznosil pilki

Cytat:
Wita się przepisowa Kija
Już nie jesteśmy zdrowi
zdrowka!

Cytat:
wez Ty sie szkieletorze puknij w czolko, co?!

a moze elegancki dlugopis/pioro z grawerem?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
hej!
sciskam Cie mocno, musialas sie strachu najesc
jak Borysek?
zapodasz jakies foto dla niefejsbukowej cioci?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Dziewczyny bokeh i Haneczka już wyszły ze szpitala, z Hanią już lepiej
super wiesci!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:06   #4455
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Eksperymentowac to ja wole na szarlotce sypanej (jakby tu jakies pole do manewru bylo ).
Odczuwam wrecz lekki stresik przed tym biszkoptem
nie stresuj się Kochana, dasz radę

Cytat:

Dziś na dzień dobry zrzuciłam lakier do paznokci z półki, który oczywiście się rozbił wprost na białą ścianę. Jest teraz biała w ciemnofioletowe paciaje. Potem jak odkurzyłam resztki szkła, to przy odłączaniu odkurzacza wyrwałam gniazdko ze ściany. A potem...

A potem byłam w up i dowiedziałam się czemu mój wniosek o dotację był "niekompletny". A więc - uwaga - nie przekreśliłam dwóch tabelek których nie wypełniałam, bo mnie to nie dotyczyło. To, że mnie nie dotyczyło ich wypełnianie wynikało z poprzednich punktów, więc nie wiem, czy oni oszaleli? Genialne. A potem w mediach opowiadają farmazony, jakie to ukłony czyni UE dla młodych. Chyba ukłony środkowym palcem...

Z przyjemniejszych rzeczy, to ostatnio na komunii jadłam takie ciastka: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/...karmelowo.html mega pycha! Przez pierwsze parę minut miałam to to na talerzu i nie wiedziałam, czy to się je, bo myślałam że to prawdziwe orzechy muszę kupić formę i będę robić
sądny dzień :/
Cytat:
Yellow to pozdro dla nich ja dzis otrzymalam 153 zl zasilku dla bezrobotnych. Slownie: STOPIECDZIESIATTRZYZLOTE. Nie wiem co z tym zrobie, poyebalo mi sie w dupie od tego hajsu chyba wydam na dziwki.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:12   #4456
pstryczek84
Zakorzenienie

sylwietta, my mamy taki fotel tyle ze nierozklaany, skubidu jest szal caly czas
Cytat:

[U]Dziewczyny, mam pytanie, te które chrzciły dzieci jako maluszki, jakie takie większe prezenty dostawałyście dla dzieciaczków?
my tylko kasiorke dostalismy. a moze jakas bujaczke/lezaczek? ja mialam za namowa Marsi z FP http://www.mulan.pl/hustawka-rainforest.html (oczywiscie uzywka z all ) ale bylam MEGA zadowolona z niej! oczywiscie sa rozne inne i duuuzo tansze

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bardzo przykro sie czyta jak ujezdzacie po lekarzach ;-(
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
No ale z drugiej strony mógł dać to skierowanie do zakaźnego i powiedzieć, że to niekoniecznie może być mononukleoza.

Cytat:
Bo jak dla mnie to nie chodzi o to że źle zdiagnozował, bo jak sama piszesz to nie jest takie łatwe, zdiagnozować precyzyjnie. Ale domyślam się że gdyby powiedział że to może być mono ale także angina lub nawet ta trzydniówka ale ponieważ podejrzewa też ryzyko że to mononukleoza to daje skierowanie na zakaźny na dalsze badania to Blogerka by zupełnie inaczej to odebrała. Takie moje zdanie

To nie chodzi o to że lekarz nie może się pomylić ale żeby odpowiednio przekazywał swoje podejrzenia rodzicowi dziecka a nie tylko nastraszył. Jeśli nie był pewny czemu powiedział tylko o najgorszym podejrzeniu.
zgadzam sie z dziewczynami chodzi o podejscie do sprawy ale takie czysto ludzkie! widzi lekarz przerazona matke wiec powinien ja zwyczajnie uspokoic a nie jeszcze stresowac i dolowac! Ty, pisze do meneq, jestes w tej komfortowej sytuacji ze w razie W masz lekarza w domu, nam zostaje dr google

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pstryniu około 110 na maksymalny okres kredytowania raczej. No i tu w spółdzielczym jest o tyle dobrze, że mogę sobie wcześniej spłacić, bez żadnego "ale".
myslalam ze duzo mniej a to mi sie pomylilo z nawijka

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nigdy jeszcze nie pokazywałam mojej Oliwki "na żywo", przepraszam z góry że nie w pionie ale nie umiem obrócić.
https://www.youtube.com/watch?v=nk1V...ature=youtu.be
sliczna!

Cytat:
kączita ma męża

idę spać

nadrobilam!

Stary 2014-05-14, 22:21   #4457
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Hejaaaa...Jelou siadlam az miszczu...za ta kasę paree flaszek pójdzie!

Dlaczego Wy mi to robicie i wrzucacie przepisy na tyle pyszności, he?

W każdym razie 26 mam imieniny i chce zrobić ciasto..może to Illusion...ILLUSION...pop rosze przepis do k.... Potem go tu nie znajdę!

EWULKA...odezwij się do mnie

NAWIJKO skad znasz pana etkera?:thumbup:

Dziś zrobiłam gar pomidorówy, zostało dla nas na jutro, dla misia na 2 dni, i zamrizilamam mu 5 słoiczków...a jutro szaszlyki..

A znacie jakaś dobra sałatkę FIT Z czerwona fasolą? Bo mam 2 puszki i stoja już z rok....cza je w końcu wykorzystać...

Debrah..zdrowia dla Amelci!
Bokeh...dobrze że już jesteście w domku!

A ja nadal nie wiem co Antoniowi kupić na dzień "gówniarza"

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dziewczyny co do tych orzeszków..widziałam na all takie urządzenia,ale sa elektryczne i chyba do piekarnika.które lepsze? No i podrzuccie przepis na te orzeszki do k. Proszę!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-14 o 22:18
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:23   #4458
pstryczek84
Zakorzenienie

Chcialam jeszcze tylko pochwalic mojego synusia i spylam spaciu

mlody generalnie jak wiecie wygadanym dzieckiem nad wyraz byl na wysztko bylo yyyyyyyyyy, yyy, y, yyyyy i yy od okolo 2 tygodni rozkrecil sie z gadka ostro, ofkrso po swojemu! a od 3 dni jest taki MEGA postep ze zbieram szczene z podlogi powtarza duuuuuzo slow po mnie i widac ze sprawia mu to przyjemnosc, cieszy sie bardzo jak mu sie udaje cos powtorzyc a jak sobie "upatrzy" jakies slowo to nie ma zmiluj, nadaje i nadaje, normalnie jak Wolna Europa wczoraj na tapecie bylo krowa i trawa a dzis ciocia
zdarza mu sie pytac co to a jak wczoraj zapytalam czy chce chlebka to odp ze chce no i swiadome wolanie tata i dzis dziadzia a no i jeszczze torba tez swiadomie
oczywiscie w porownaniu z waszymi dzieciaczkami to u nas marniutko w tym temacie ale tak strasznie sie ciesze ze wreszcie cos drgnelo w tym temacie ze nawet sobie nie wyobrazacie
do pelni szczescia brakuje mi jeszcze tylko "mama" no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez

Stary 2014-05-14, 22:29   #4459
marsi11
Zakorzenienie

Hello,
czytam Was czytam ale nie daję rady pisać, praca, dzieci

chcałam powiedzieć,że genetyczne wyszly ok, kość nosowa jest, przezierność 1,2 więc wsio ok
maluch szalał mocniej niż moj Leos 30 min trwalo badanie bo nie mógl uchwycić przezierności

wpadne w piątek bo jutro znowu w delegacje
całuję wszystkich chorowitków, zdolniachów z nowymmi uejętnościami, tych co spać nie chcą, bezrobotnych,tych co błędy robią,są zalatane i każdą z Was pojedyńczo
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:30   #4460
nancykenator
Zakorzenienie

Kuba od kilku dni nauczył się mówić "am am", reaguję na każde, powiedźcie jak szybko reagujecie na znak Waszego dziecka, że jest głodne?
I kurczę, teraz mam problema, tylko się nie śmiejcie, wiecie, ile teraz Kuba je? Cały czas coś szamie, nie są to ilości ogromne ale np na śniadanie w dwóch ratach zjadł 11o ml kaszki, za godzinę kromeczkę z masłem, po godzinie całego banana. Potem trochę zupy, paluszki, 2 herbatniki, łyżeczkę twarożku. Plus uu chyba z 30 razy. Nauczył sie pokazywać, ze chce uu. Podchodzi do mnie, gromadzi mi się na kolanach i układa w pozycję do karmienia . A jak siedzimy na łóżku to bierze swoją poduchę do karmienia i mi ją daje i się na nią gramoli
I jeszcze jedno pytanie... pomysły na zdrowe posiłki, które można wziąć do łapki, ewentualnie spróbować nabrać na widelec/łyżkę, bo u nas ostatnio szał na "samodzielne" jedzenie??
Stary 2014-05-14, 22:32   #4461
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cos chcialam napisac jeszcze

Fewcia, wracaj do nas!!! A widzialas moje zdjecia ostatnio z treningu???!!! Wygladam jak w piatym mies ciazy!!! Fakt, ze mnie wydelo, ale jednak

Yellow sorry ale to sa qrwa jakies jaja

Little, love you!!!!

Nawijko

Ewulka trzymamy kciuki za pogode

Orzeszki to hit nad morzem, co jakas okazja to wszedzie ich pelno mniami!!!!!

Kuuuurde laski, kopnijcie mnie blagam w dupe, bo ja sie tak fatalnie odzywiam, ze mi zoladek siada jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze :///// za chilere sie nie moge zmobilizowac, nie wiem od czego zaczac :////

Panierowane jajca z nadzieniem

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:34   #4462
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

mlody generalnie jak wiecie wygadanym dzieckiem nad wyraz byl na wysztko bylo yyyyyyyyyy, yyy, y, yyyyy i yy od okolo 2 tygodni rozkrecil sie z gadka ostro, ofkrso po swojemu! a od 3 dni jest taki MEGA postep ze zbieram szczene z podlogi powtarza duuuuuzo slow po mnie i widac ze sprawia mu to przyjemnosc, cieszy sie bardzo jak mu sie udaje cos powtorzyc a jak sobie "upatrzy" jakies slowo to nie ma zmiluj, nadaje i nadaje, normalnie jak Wolna Europa wczoraj na tapecie bylo krowa i trawa a dzis ciocia
zdarza mu sie pytac co to a jak wczoraj zapytalam czy chce chlebka to odp ze chce no i swiadome wolanie tata i dzis dziadzia a no i jeszczze torba tez swiadomie
oczywiscie w porownaniu z waszymi dzieciaczkami to u nas marniutko w tym temacie ale tak strasznie sie ciesze ze wreszcie cos drgnelo w tym temacie ze nawet sobie nie wyobrazacie
do pelni szczescia brakuje mi jeszcze tylko "mama" no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez
dla Kubula rozgadał się chłopak, ton teraz Cię zagada
a na "mama" się doczekasz
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,

chcałam powiedzieć,że genetyczne wyszly ok, kość nosowa jest, przezierność 1,2 więc wsio ok
maluch szalał mocniej niż moj Leos 30 min trwalo badanie bo nie mógl uchwycić przezierności

całuję wszystkich chorowitków, zdolniachów z nowymmi uejętnościami, tych co spać nie chcą, bezrobotnych,tych co błędy robią,są zalatane i każdą z Was pojedyńczo
za genetyczne, super, że wszystko oki
Stary 2014-05-14, 22:46   #4463
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Jestem, dzis w lepszym nastroju a jeszcze Little i Nawijka poprawiły mi go na tyle, ze wyje i kwicze sorry Was kochane, ale przygody z UP powalają ja mam 26 jechac, pewnie mi złożą ofertę ukłądania kostki brukowej, ewentualnie zostania mistrzem slusarstwa bo tylko takie ostatnio na ich stronie widziałam

NAWIJKO, moja mama robi przepyszne ciasto ananasowo -kokosowe przekładane dzremem porzeczkowym/jagodowym, mniam
Slusarstwa

pstryczku, to sie rozgadal chlopak!

Ale mialam dzis dobry dzien!
Nie dosc, ze slynny pan doktor mnie obdarowal to jeszcze opchnelam na OLX laktator, sterylizator, buciki Nike i bluzke poczta wyslalam interes sie kreci
Pozdrawiam znad budyniu nugatowego, wiadomo jakiej firmy

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba od kilku dni nauczył się mówić "am am", reaguję na każde, powiedźcie jak szybko reagujecie na znak Waszego dziecka, że jest głodne?
I kurczę, teraz mam problema, tylko się nie śmiejcie, wiecie, ile teraz Kuba je? Cały czas coś szamie, nie są to ilości ogromne ale np na śniadanie w dwóch ratach zjadł 11o ml kaszki, za godzinę kromeczkę z masłem, po godzinie całego banana. Potem trochę zupy, paluszki, 2 herbatniki, łyżeczkę twarożku. Plus uu chyba z 30 razy. Nauczył sie pokazywać, ze chce uu. Podchodzi do mnie, gromadzi mi się na kolanach i układa w pozycję do karmienia . A jak siedzimy na łóżku to bierze swoją poduchę do karmienia i mi ją daje i się na nią gramoli
I jeszcze jedno pytanie... pomysły na zdrowe posiłki, które można wziąć do łapki, ewentualnie spróbować nabrać na widelec/łyżkę, bo u nas ostatnio szał na "samodzielne" jedzenie??
dla Kuby!! Na pewno jestes szczesliwa, ze sie chlopak przelamal

Jesli chodzi o zdrowe przekaski, to tez mam z tym problem
Poki co dawalam tylko nalesniki z maki pelnoziarnistej (z kwasnym dzemem ), mysle nad placuszkami, ale nie wiem w sumie z czym...
Moze dziewczyny rzuca jakims przepisem.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Przez miedze go mam

Stary 2014-05-14, 22:53   #4464
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko
naleśników Kubson nie chce jeść :/
znalazłam takie coś
http://dietetyczniesiostro.blogspot....w-5-minut.html ale to i tak wymaga pracy a ja potrzebuję coś na mega szybko...
Stary 2014-05-14, 22:59   #4465
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejaaaa...Jelou siadlam az miszczu...za ta kasę paree flaszek pójdzie!

Dlaczego Wy mi to robicie i wrzucacie przepisy na tyle pyszności, he?

W każdym razie 26 mam imieniny i chce zrobić ciasto..może to Illusion...ILLUSION...pop rosze przepis do k.... Potem go tu nie znajdę!

EWULKA...odezwij się do mnie

Dziś zrobiłam gar pomidorówy, zostało dla nas na jutro, dla misia na 2 dni, i zamrizilamam mu 5 słoiczków...a jutro szaszlyki..

A znacie jakaś dobra sałatkę FIT Z czerwona fasolą? Bo mam 2 puszki i stoja już z rok....cza je w końcu wykorzystać...

Debrah..zdrowia dla Amelci!
Bokeh...dobrze że już jesteście w domku!

A ja nadal nie wiem co Antoniowi kupić na dzień "gówniarza"

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dziewczyny co do tych orzeszków..widziałam na all takie urządzenia,ale sa elektryczne i chyba do piekarnika.które lepsze? No i podrzuccie przepis na te orzeszki do k. Proszę!

Neti a moze zrobisz sobie takie nadzienie meksykanskie do nalesnikow fit Fasola, kukurydza, pomidory z puszki i np mieso mielone z indyka i to podduszone do nalesniorow. Dodasz troche przyprawy chilli- pobudza trawienie.

Cytat:
Nancy ale u nas to samo. Ona by zarla non stop. My sie chowamy przed nia z kanapkami, bo jesli nie dostanie nawet skorki z naszego chleba to wycie! Podjadanie caly czas.

Cytat:
Cos chcialam napisac jeszcze

Fewcia, wracaj do nas!!! A widzialas moje zdjecia ostatnio z treningu???!!! Wygladam jak w piatym mies ciazy!!! Fakt, ze mnie wydelo, ale jednak

Yellow sorry ale to sa qrwa jakies jaja

Little, love you!!!!

Nawijko

Ewulka trzymamy kciuki za pogode

Orzeszki to hit nad morzem, co jakas okazja to wszedzie ich pelno mniami!!!!!

Kuuuurde laski, kopnijcie mnie blagam w dupe, bo ja sie tak fatalnie odzywiam, ze mi zoladek siada jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze :///// za chilere sie nie moge zmobilizowac, nie wiem od czego zaczac :////

Panierowane jajca z nadzieniem

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
a idz z tym... Moj najwiekszy grzech- jedzenie na noc... Gdybym potrafila to opanowac chudlabym nie tyla

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:06   #4466
nancykenator
Zakorzenienie

little tylko, że on po tym podjadaniu nie je np obiadu :/

nie wiem, czy na każde "am" reagować? Wiem problem z dupy :/
Stary 2014-05-14, 23:09   #4467
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Wita się przepisowa Kija
Już nie jesteśmy zdrowi znaczy się ja jestem chora, mąż w Anglii jest chory (właśnie lata za paracetamolem bo tam i tak nic innego nie ma). Dzieci na razie tfu tfu odpukać zdrowe. Przynajmniej Ania bo Grześ kaszle ale on kaszle notorycznie jak coś pyli więc zakładam że poza tym zdrowy... Ciekawe co będzie jutro

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A z biszkoptem nie pomogę
Zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIAŁAM O NAJWAŻNIEJSZYM!!!!

bardzo, bardzo dziękujemy za komplementy

co do wielkości - to tak, ślizgawka jest niska, bo w najwyższym punkcie ma 75cm bodajże, ale Ania jest faktycznie wysoka. Nawet Panie z przychodni to widzą, zmierzyć się buntowniczka za bardzo nie da, ale powoli wychodzimy z bluzek 86, a długonożna powoli ma za krótkie spodnie 92 więc chyba po tatusiu będzie
No to faktycznie jest wysoka

Cytat:
Ale mi niedobrze kurcze dziewczyny no taki problem mamy z tym zasypianiem nocnym, nic nie dziala, pada dopiero po histerii ja wiem, ze on jest dzieckiem mega samodzielnym, jak dzisiaj pisalam, ale naprawde ,zamienilabym ta samodzielnosc na normalne zasypianie bez histerii to jest naprawde straszne.... A najgorsze ze padniety na maksa, dzisiaj usypianie od 19 bo juz wpadal na sciany i co? Zasnal po histerii przed chwila

Cytat:

Brawo za mówienie
Co do pomysłu na prezent, faktycznie, zapomniałam o leżaczku/bujaczku! Też mieliśmy i się przydawał. Dlatego właśnie uznałam że Was zapytam bo wychodzi że po roku już trochę pozapominałam co mieliśmy
Ale już w sumie uzgodniliśmy z rodzicami Małego że kupimy matę piankową na podłogę. Wybraliśmy taką:
http://www.mamissima.pl/zabawki_i_gr...aro-zlota.html

Ale z tego miejsca chciałam jeszcze raz podziękować wszystkim dziewczynom za podpowiedzi!!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,

Super że badania ok

Cytat:
Co do szybkości reagowania, staram się szybko i albo dostaje pierś jak domaga się konkretnie jej, albo bułkę albo Bielucha/jogurt.
Co do samodzielnego jedzenia u nas jest to samo i najlepiej wchodzą rzeczy takie jak kasze/ryż. Bardzo lubi np kaszę pęczak, mieszam jej z oliwą lub masłem, niestety dodatki (ostatnio łosoś) są wtedy nietknięte pomimo, że osobno bardzo je lubi więc myślę żeby teraz jej robić kaszę zmieszaną z drobno pokrojoną marcheweczką, może jakimś innym warzywem i rybką/mięskiem. Do samodzielnego jedzenia łyżeczką jest to bardzo dobre.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:12   #4468
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko
naleśników Kubson nie chce jeść :/
znalazłam takie coś
http://dietetyczniesiostro.blogspot....w-5-minut.html ale to i tak wymaga pracy a ja potrzebuję coś na mega szybko...
Niby fajne, ale nie wiem z czym to podac...

Cytat:
Nancy ale u nas to samo. Ona by zarla non stop. My sie chowamy przed nia z kanapkami, bo jesli nie dostanie nawet skorki z naszego chleba to wycie! Podjadanie caly czas.
Ototo, u nas to samo!! Na wszystko wyciaga łapkę i krzyczy "daaaaaa" - wczoraj np na surowa cebule Dalam polizac - wiecej nie chcial

Stary 2014-05-14, 23:15   #4469
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
sylwietta, my mamy taki fotel tyle ze nierozklaany, skubidu jest szal caly czas

my tylko kasiorke dostalismy. a moze jakas bujaczke/lezaczek? ja mialam za namowa Marsi z FP http://www.mulan.pl/hustawka-rainforest.html (oczywiscie uzywka z all ) ale bylam MEGA zadowolona z niej! oczywiscie sa rozne inne i duuuzo tansze

zgadzam sie z dziewczynami chodzi o podejscie do sprawy ale takie czysto ludzkie! widzi lekarz przerazona matke wiec powinien ja zwyczajnie uspokoic a nie jeszcze stresowac i dolowac! Ty, pisze do meneq, jestes w tej komfortowej sytuacji ze w razie W masz lekarza w domu, nam zostaje dr google

myslalam ze duzo mniej a to mi sie pomylilo z nawijka

sliczna!

nadrobilam!

Nie, kochana, mimo ze jest tz, to ja mam pediatre w przychodni.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:29   #4470
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Co do szybkości reagowania, staram się szybko i albo dostaje pierś jak domaga się konkretnie jej, albo bułkę albo Bielucha/jogurt.
Co do samodzielnego jedzenia u nas jest to samo i najlepiej wchodzą rzeczy takie jak kasze/ryż. Bardzo lubi np kaszę pęczak, mieszam jej z oliwą lub masłem, niestety dodatki (ostatnio łosoś) są wtedy nietknięte pomimo, że osobno bardzo je lubi więc myślę żeby teraz jej robić kaszę zmieszaną z drobno pokrojoną marcheweczką, może jakimś innym warzywem i rybką/mięskiem. Do samodzielnego jedzenia łyżeczką jest to bardzo dobre.
rewelacyjny pomysł z tym jogurtem, Kubson lubi, więc może chętnie zje a nie zapcha się tak jak np herbatnikiem
kasza z oliwą też super, dodam jeszcze natkę pietruszki i będzie git
Cytat:
Niby fajne, ale nie wiem z czym to podac...

z dżemem porzeczkowym?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości