W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 12:26   #631
mysia111
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A jeszcze odnośnie tych koszul to zauważyliście, że większość jest bardzo krótka, a modelki mają brzuszki tak na 5-6 miesiąc. Przecież jak kobieta chce je kupić do szpitala i ma wielki brzuch to jej majty na wierzch wyjdą.
Moje właśnie sa długie - takie ni w 5 ni w 10 (ani do kostek ani do kolan). I wyglądam w nich koszmarnie Juz wolałabym krótsze.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:28   #632
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

ha!
jednak poprawili tabelke z wymiarami, moze wczesniejsze wymiary były błęłdne, o te mi chodziło, moze jednak zamówie?

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...198817290.html
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:37   #633
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Zuken fajne koszule, ale prawie 60 zł + przesyłka to dla mnie dużo jak za koszulę do zapaćkania. Chociaz pewnie Ty kupujesz je z myślą o używaniu w domu. Ja chyba przejdę się na targ w moim mieście i poszukam czegoś do 25 zł.
Kupiłam tam właśnie taki cieniutki szlafrok do szpitala za 30 zł. Milutki materiał, ładnie wykończony i przede wszystkim tani.
Wiesz co ja do porodu będę miała koszulę ze szpitala raczej, ewentualnie tż-ta jakiś stary t-shirt
A oprócz tego mam zamiar zamówić 3 już po porodzie to chcę jakoś wyglądać hehe Poza tym później pewnie też się przydadzą jak będziemy karmić...

Wiadomo, że te po porodzie mogą się też ubrudzić krwią ale to wszystko będzie do sprania przecież! Ważne jest dla mnie, żebym się czuła mega komfortowo także wolę dołożyć te parę zł i być zadowolona a nie cały czas myśleć o tym, że wyglądam jak stara baba w wielkim worku
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:38   #634
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ha!
jednak poprawili tabelke z wymiarami, moze wczesniejsze wymiary były błęłdne, o te mi chodziło, moze jednak zamówie?

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...198817290.html
Cena ok, a jak ma to byc do porodu to po co lepsza?

Ja chyba kupie jakas najzwyklejsza do porodu, i ladniejsza po porodzie. Mysle nad spodniami i koszulce, chyba nie trzeba pozniej lezec w koszuli? Nie nawidze spac w koszulach, a jak jeszcze bede miala wielkie gacie pod spodem to lepiej sie bede czula w spodniach.
Stary 2014-05-15, 12:44   #635
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co ja do porodu będę miała koszulę ze szpitala raczej, ewentualnie tż-ta jakiś stary t-shirt
A oprócz tego mam zamiar zamówić 3 już po porodzie to chcę jakoś wyglądać hehe Poza tym później pewnie też się przydadzą jak będziemy karmić...

Wiadomo, że te po porodzie mogą się też ubrudzić krwią ale to wszystko będzie do sprania przecież! Ważne jest dla mnie, żebym się czuła mega komfortowo także wolę dołożyć te parę zł i być zadowolona a nie cały czas myśleć o tym, że wyglądam jak stara baba w wielkim worku
Ja tak własnie wyglądam Ale to tylko na te parę dni w szpitalu. W domu będą czekać na mnie sexowniejsze piżamy
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:44   #636
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Cena ok, a jak ma to byc do porodu to po co lepsza?

Ja chyba kupie jakas najzwyklejsza do porodu, i ladniejsza po porodzie. Mysle nad spodniami i koszulce, chyba nie trzeba pozniej lezec w koszuli? Nie nawidze spac w koszulach, a jak jeszcze bede miala wielkie gacie pod spodem to lepiej sie bede czula w spodniach.
Ta jest wlasnie ok, tylko jakis miesia temu jak patrzylam ro z tabelki wychodzilo ze sa bardzo waskie w brzuchu i dlatego nie zamowilam.

Co do spodni to raczej w wiekszosci szpiatli absolutnie nie wolno , w nektorych nawet majtek nie wolno
Stary 2014-05-15, 12:46   #637
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

malutka no właśnie z jej matką nie mamy kontaktu a brat tż-ta czyli ojciec nie ma pojęcia jaki ona ma rozmiar

Wyczytałam, że mieszkasz na 3 piętrze Powiedz mi jaki masz patent na wózek? Będziecie go codziennie wnosić do mieszkania czy będzie stał gdzie indziej? Ja mieszkam na 1 piętrze i się zastanawiam jak to zorganizować, szczególnie jak będę sama
no właśnie Zuken nie mam patentu
trochę mnie to przeraża, zwłaszcza wizja jak jestem już sama bez Tż i tacham ten wózek na dół
Szczerze mówiąc jak nie uda nam się do tego czasu wyprowadzić na swoje ( teraz intensywnie poszukujemy mieszkania do kupienia, bo to wynajmujemy) to raczej będę wózek zostawiać na dole w korytarzu, ale nie byłabym tym zachwycona.

Kiedyś mieliśmy sąsiadkę naprzeciwko, mieli małe dziecko, to wiesz gdzie ona trzymała wózek? W samochodzie, na parkingu przed blokiem- schodziła z małym, z bagażnika wyciągała wózek i dopiero na zewnątrz pakowała małego

Cytat:
dziewczyny w kwesti kocyków, to nie myslicie ze na lato przydałoby sięcos super lekkiego? ja rozmyslam nad kocykami bambusowymi la millou, co myslicie?
ja mam póki co jeden kocyk z pepco, ale wydaję mi się dość ciepły. Na pewno więc dokupię jeszcze jeden, cienki, bawełniany Ponoć takie są najlepsze dla dzieckiaczków

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A propos mebla na ciuszki, to kupuję komodę, wydaje mi się to wygodne

Co do kocyków, to jak któraś z Was ma TK Maxxa, to widziałam tam ostatnio fajne kocyki minky w cenach spoko, ok. 55 zł.
my również stawiamy na komodę

Cytat:

co do koszul do szpitala to nie moge znaleźć
chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie przekonac do nich ale nie mogę, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendu ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
mam identyczne wrażenie Polly, te koszule, które do tej pory oglądałam na all miały jakieś misie/ hipopotamy ( czyżby jakaś aluzja)/ motylki- no kurcze nie mogę jakoś siebie w takim czymś wyobrazić może dlatego że nie mam lat 15, a dwa razy więcej
ja będę po prostu polować na jakąś jednokolorową najlepiej/ bez zbędnych obrazków.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:46   #638
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ta jest wlasnie ok, tylko jakis miesia temu jak patrzylam ro z tabelki wychodzilo ze sa bardzo waskie w brzuchu i dlatego nie zamowilam.

Co do spodni to raczej w wiekszosci szpiatli absolutnie nie wolno , w nektorych nawet majtek nie wolno
W żadnym nie wolno majtek jak jest obchód albo lekarz bada

Także piżama nie jest dobrym pomysłem
Stary 2014-05-15, 12:48   #639
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
duzo masz ciuszkow ?
na razie jeszcze niewiele,bo dopiero niedawno zaczęłam kupować. Z tego co kojarzę to mam 4 body na krótki rękaw, 3 na długi, 2 półśpiochy, 2 pajace, 1 kaftanik,3 pary skarpetek i sweterek taki milutki. I to wszystko jest na rozmiar 62, bo od takiego zaczęłam. Muszę kupić coś na 56, chociaż żyję w przekonaniu, że nasze maleństwo będzie duże. U TŻ rodzeństwa wszystkie dzieci miały ok.60cm., nam gin w 18tc powiedziała, że chyba nigdy nie widziała takich długich nóg u dziecka Więc tak sobie myślę, że ten rozmiar 56 może się okazać niepotrzebny

Cytat:
chce cos taniego,ale nie w miśki czy inne dziecinne obrazki, chcialam sie przekonac do nich ale nie mogę, no nie dam rady załozyc czegos takiego na siebie .
nie rozumiem wogole tego trendu ze jak cos dla ciezarnej, to we wzory jakby ta ciezarna sie automatycznie cofała do poziomu swojego nienarodzonego jeszcze dziecka
ja koszul będę szukać w pepco, textil market albo w takiej hurtowni, w której moja mama sobie zawsze kupuje. Ostatnio w textil markecie przeglądałam koszule i było sporo takich rozpinanych w jednolitych kolorach, ale akurat rozmiary małe były. Jedną już w sumie mam, bo dostałam od TŻ, z esotiq za 90zł. Sama bym takiej nie kupiła, ale prezent to prezent i ją oczywiście zostawiam do domu

Edytowane przez anius_7
Czas edycji: 2014-05-15 o 12:50
anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 12:50   #640
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Malutka w sumie to super patent z tym samochodem

Ja mam ten problem, że u mnie na klatce nie ma miejsca, żeby ten wózek stał, musiałby stać na dworze a to przecież bez sensu bo jak zacznie padać to co

Także ja albo będę musiała za każdym razem znosić i wnosić do mieszkania albo też będę zostawiać w samochodzie

Na początku jak będzie jeszcze ciepło to pewnie zamiast gondoli będę wpinać fotelik, wtedy tylko stelaż zostawię na dworze albo właśnie w aucie a z nosidełkiem będę mogła swobodnie chodzić
Stary 2014-05-15, 13:04   #641
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Chodzi mi juz o pizame po porodzie, wiec majtki jak najbardziej beda nam potrzebne. Przed porodem i w trakcie oczywiscie planuje koszule.
Stary 2014-05-15, 13:07   #642
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

No na obchodzie to wiadomo...ale w moim nie wolno bylo wogole....a lazienka byla 1 na korytarzu , ale to bylo dawno temu

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Chodzi mi juz o pizame po porodzie, wiec majtki jak najbardziej beda nam potrzebne. Przed porodem i w trakcie oczywiscie planuje koszule.
Ale po porodzie w szpitalu nie wolno miec spodni
Stary 2014-05-15, 13:09   #643
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Na położnictwie raczej tylko koszule wchodzą w grę... piżamy naprawdę kiepsko się sprawdzają, bo przecież krew się leje po porodzie, no i poza tymi aspektami po prostu nie pozwalają położne, bo chodzi o to, żeby powietrze się dostawało.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:10   #644
daisy dot
Rozeznanie

Skoro planujecie tanie badziewne koszule kupić na rynku za pare złotych tylko do porodu to czemu nie weźmiecie tych szpitalnych?
Przeciez poród nie zaczyna się i nie kończy w 5 minut zdązycie się przebrać. Tym bardziej że można szpitalną koszulę mieć ciągle przy sobie a być w normalnej ładnej zacznie się akcja to przebieramy się w szpitalne a potem to i tak trzeba się jakoś odświeżyć wiec i przebrac w lepsiejszą swoją.

zuken - ta jest piękna http://allegro.pl/italian-fashion-ko...191033801.html chyba sobie zamówię takie dwie dzięki za link

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-05-15 o 13:18
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:17   #645
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ale majtek nie można mieć po porodzie Także w piżamie miałabyś wszystko na wierzchu

Nawet te jednorazowe majtki trzeba ściągać zanim przyjdzie lekarz albo położna bo można dostać orymus

Ogólnie jest zakaz noszenia gaci na porodówce i tak jest wszędzie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Skoro planujecie tanie badziewne koszule kupić na rynku za pare złotych tylko do porodu to czemu nie weźmiecie tych szpitalnych?
Przeciez poród nie zaczyna się i nie kończy w 5 minut zdązycie się przebrać. Tym bardziej że można szpitalną koszulę mieć ciągle przy sobie a być w normalnej ładnej zacznie się akcja to przebieramy się w szpitalne a potem to i tak trzeba się jakoś odświeżyć wiec i przebrac w lepsiejszą swoją.
Ja się właśnie jeszcze waham bo u mnie w szpitalu koszule mają rozcięcia do samej małej hehe Powinny być takie sznurki do zawiązywania ale, że koszule mają już swoje lata to prawie żadna tych sznurków nie ma i tak się chodzi ze wszystkim na wierzchu
Stary 2014-05-15, 13:20   #646
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Malutka w sumie to super patent z tym samochodem

Ja mam ten problem, że u mnie na klatce nie ma miejsca, żeby ten wózek stał, musiałby stać na dworze a to przecież bez sensu bo jak zacznie padać to co

Także ja albo będę musiała za każdym razem znosić i wnosić do mieszkania albo też będę zostawiać w samochodzie

Na początku jak będzie jeszcze ciepło to pewnie zamiast gondoli będę wpinać fotelik, wtedy tylko stelaż zostawię na dworze albo właśnie w aucie a z nosidełkiem będę mogła swobodnie chodzić
A to widzisz patent mojej sąsiadki Ci się może przyda
U nas tylko Tż ma prawo jazdy, więc siłą rzeczy jak będzie jeździł do pracy to samochodu nie będzie na parkingu
Stary 2014-05-15, 13:27   #647
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

zuken - ta jest piękna http://allegro.pl/italian-fashion-ko...191033801.html chyba sobie zamówię takie dwie dzięki za link
Dla mnie jednak jest różnica, czy mam coś swojego, czystego i fajnego, a czy zakładam jakąś szpitalną szmatę, którą bóg jeden wie, co za fleja miała na sobie wcześniej.... no sorry.

Stary 2014-05-15, 13:28   #648
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny jestem zaskoczona tym co piszecie o noszeniu pizamy czy bielizny w szpitalu!! Skad macie takie info??? Ja jak rodzilam Ninke, to owszem, przy porodzie bylam bez bielizny, bo raczej trudno urodzic w majtkach Ale po porodzie, to normalnie jednorazowe majtki i podklady poporodowe, bo jak one maja sie trzymac przy pupie???? Jak byl obchodz, to dziewczyny zdjemowaly bielizne, ja bylam po cesarce i tez tak zrobilam i gdy lekarze byli przy moim lozku, a ja sie odslonilam na badanie, to jeden z nich zapytal zaskoczony gdzie mam bielizne Wiem, ze jest roznica pomiedzy porodem sn i cc, ale jest tez zapis o prawach pacjenta do poszanowania godnosci i dla mnie osobiscie naruszeniem mojej prywatnosci i godnosci jest zmuszanie do urzedowania bez bielizny Moze kiedys zabranialo sie chodzenia w bieliznie po porodzie, bo nie bylo jednorazowej i z obawy przed jakims zakazeniem byla stara "szkola" nienoszenia majtek po porodzie.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:30   #649
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie jeszcze waham bo u mnie w szpitalu koszule mają rozcięcia do samej małej hehe Powinny być takie sznurki do zawiązywania ale, że koszule mają już swoje lata to prawie żadna tych sznurków nie ma i tak się chodzi ze wszystkim na wierzchu
o rany przypomniałaś mi o mojej traumie
kiedyś jeszcze jak byłam nastolatką, zabrało mnie pogotowie i wylądowałam właśnie na ginekologii. Nie miałam ze sobą żadnych rzeczy, więc pielęgniarki dały mi tą koszulę- rzeczywiście rozcięcie do samej pipki, wszystko miałam na wierzchu, a że jestem drobna, to wyglądałam jak w rozciętym namiocie. W takim stroju + zimowe botki jechałam z pielęgniarką windą na 3 piętro. Oprócz bólu fizycznego, który był naprawdę silny, musiałam jeszcze przeżyć to że wyglądam jak sierota
Wtedy jednak nie było mi do śmiechu, czułam jedynie upokorzenie

Więc ja za te ich szpitalne koszule na pewno podziękuję, wolę mieć swoją- i mało tego nie planuje żadnej brzydkiej i byle jakiej , tylko ładną, a co!!
Stary 2014-05-15, 13:30   #650
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zaskoczona tym co piszecie o noszeniu pizamy czy bielizny w szpitalu!! Skad macie takie info??? Ja jak rodzilam Ninke, to owszem, przy porodzie bylam bez bielizny, bo raczej trudno urodzic w majtkach Ale po porodzie, to normalnie jednorazowe majtki i podklady poporodowe, bo jak one maja sie trzymac przy pupie???? Jak byl obchodz, to dziewczyny zdjemowaly bielizne, ja bylam po cesarce i tez tak zrobilam i gdy lekarze byli przy moim lozku, a ja sie odslonilam na badanie, to jeden z nich zapytal zaskoczony gdzie mam bielizne Wiem, ze jest roznica pomiedzy porodem sn i cc, ale jest tez zapis o prawach pacjenta do poszanowania godnosci i dla mnie osobiscie naruszeniem mojej prywatnosci i godnosci jest zmuszanie do urzedowania bez bielizny Moze kiedys zabranialo sie chodzenia w bieliznie po porodzie, bo nie bylo jednorazowej i z obawy przed jakims zakazeniem byla stara "szkola" nienoszenia majtek po porodzie.
Zgadzam się. Chodzi głównie o to, żeby dopływ powietrza był jak najmniej zablokowany. Jednorazowe majtki go umożliwiają, z resztą siedzieć całkiem bez niczego, jak się z ciebie leje, to chyba tak nie bardzo...

Stary 2014-05-15, 13:35   #651
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Chodzi głównie o to, żeby dopływ powietrza był jak najmniej zablokowany. Jednorazowe majtki go umożliwiają, z resztą siedzieć całkiem bez niczego, jak się z ciebie leje, to chyba tak nie bardzo...

U nas nie można i tyle Babki mniej ogarnięte to chodzą jak kaczki ze złączonymi nogami, żeby utrzymać te podkłady A te sprytniejsze mają bieliznę tylko jak jest obchód albo przychodzi lekarz zbadać to zdejmują i tyle
Stary 2014-05-15, 13:42   #652
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Jeju, Gosia, spokojnie, trochę luzu Ci się przyda dzieczyno. Chodzisz jeszcze do pracy?
Eh, ja wiem że się przyda więcej luzu, tylko powiedz mi jak tu wyluzować? :P Ale prawda jest taka, że całą ciążę jak do tej pory praktycznie na nic nie narzekałam, tylko gdzieś w ostatnim tygodniu jakiś taki dół. Mam nadzieję, że zaraz przejdzie bo sama ze sobą nie mogę wytrzymać!
Do pracy to wpadam tylko w odwiedziny, więc to mi jakichś szczególnych stresów nie dostarcza (oprócz tego, że się boję, co zastanę po powrocie, bo niestety mój szef jest z tych, co trzeba myśleć za nich i trochę się boję, że przez te parę miesięcy schrzani wszystko to na co ja tak długo pracowałam :P dlatego też planuję po porodzie zacząć szybko wracać tak na 1/4 etatu). Ale nie siedzę całymi dniami sama w domu, bo bym oszalała tylko staram się wychodzić do ludzi, więc to raczej też nie to.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Gosia, wiem z doswiadczenia, ze w bankach i tow. ubezpiecz. zawsze czlowieka wkurza, szkoda nerwow, bo i tak tego nie przeskoczysz. Ja tez jestem bardziej nerwowa i wyczulona na gesty, slowa i zachowania ... nie powinnam robic zakupow, bo zawsze musze trafic na "zyczliwa" starsza pania, ktora np. udaje glupa i wlazi przede mnie do kolejki , a jak grzecznie zwracam uwage, to sie naslucham jak swinia grzmotu... o tym ze co mnie zbawi jedna osoba i ze ciaza to nie choroba itp....przysiegam, ze jeszcze jedna taka osoba i zapomne co to szacunek dla starszych, porzuce wszystkie wpajane od dziecka zasady...i zaprzestane ustepowania miejsca np. w autobusach, a jak uslysze, ze starszym trzeba ustepowac, to odpale, iz starosc podobnie jak ciaza, to nie choroba!
I to będzie bardzo dobra odpowiedź! Zakupy swoją drogą (chociaż ostatnio jakaś pani mnie przepuściła w kolejce do kasy! normalnie się zdziwiłam jak nie wiem, pierwszy raz mi się to zdarzyło), ale ja powinnam też przestać jeździć samochodem, bo połowie kierowców bym zabrała prawo jazdy a drugą połowę to bym od razu kazała rozstrzelać szczególnie teraz załatwiając te sprawy w ścisłym centrum Warszawy, to myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. To nie jest najlepsza rozrywka na 7 miesiąc ciąży

Cytat:
Dzwonili do mnie z wynikami na cholestaze, normy podwyzszone.
Nie wiem dokladnie ile , co i jak. Ale polozna umowila mnie na dzis na 11 do szpitala. A jest 10.. takze nie dalabym rady. Wiec zadzwoniła do szpitala jeszcze raz zeby przelozyc wizyte i odrazu skonsultowała wyniki telefonicznie z lekarzem i poradził zrobic jeszcze raz badanie krwi we wtorek i dopiero przyjsc z dwoma wynikami. Pewnie chca zobaczyc czy sie podnosi wynik czy stoi w miejscu.
Ale tak jak przypuszczałam, swedzenie było objawem cholestazy. Takze dziewczyny, lepiej dmuchac na zimne i jak zobaczycie objawy to szybko na badania.
Dobrze, że to sprawdziłaś. Jak się potwierdzi, to będą Ci jakieś leki dawać tak?

Cytat:
Powiem Ci, że mi też nerwy puszczają o byle co. Wkurzam się czasami na Tż’ta, że musi wyjechać, no ale przecież to służbowe wyjazdy, będą z tego pieniądze, to o co mi chodzi właściwie. Dobrze, że on ma jeszcze cierpliwość do mnie.

Majstry już pojechały, cała robota zajęła im 3,5 godziny. Ale się cieszę. Jeszcze dzisiaj ma przyjść elektryk i Tż może zacząć malowanie i przygotowanie ściany pod szkło.
A już się bałam, że urodzę zanim to skończymy.
Ajj no nawet nie będę nic mówić, jak bardzo mnie męża praca wkurza tzn fakt, że tyle pracuje, chociaż oczywiście fajnie jak potem pieniążki przynosi... Gratuluję postępów w remoncie!

Cytat:
Mam to samo. Nie ma mowy, żebym założyła koszulę z miśkiem. W ogóle to mam problem, bo na co dzień to śpię tylko w samych gaciach i nie znoszę mieć czegoś więcej na sobie..więc tym bardziej nie chciałabym wydawać majątku na te koszule, no ale jednak wolę, żeby były porządne.

Cytat:
Ja znowu widziałam bardzo ladna koszule do karmienia, na ramiączkach cienkich, z koronką, dośc krótką wiec to raczej do szpitala nie przejdzie. Stwierdza, ze na rewie mody przyjechałam, a nie rodzic Ale kupie ją do domu.
Pokaż, pokaż!

Cytat:
ale wiesz ze cos w tym jest?
w ciąży robie rzeczy ktory mi sie nigdy wczesniej nie zdazały np:

na kuchence stoi patelnia po obiedzie z resztkami sosu,ja ide sobie zagotowac wode na herbate...po kilku minutach dym w chaupie...bo właczyłam gaz pod brudną patenią

albo-zabieram sie za prasowanie...właczam wtyczke do kontaktu..sprawdzam a zelazko zimne i zimne...wolam TZa...ze chyba popsute i co sie okazuje? ze właczyłam do gniazdka odkurzacz

dziecko wraca z jazdy konnej a ja do niej- tylko wykąp sie razem ze stajnią! (dziecko wtf?) mialam na mysli zeby włosy tez umyła...no masakra
Znam to Wczoraj wysiadłam z auta, trzymam kluczyki w ręku i idę zapłacić za parking. Wracam do samochodu i przetrzepuję całą torebkę w poszukiwaniu kluczyków, które trzymam w ręku...

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
no właśnie Zuken nie mam patentu
trochę mnie to przeraża, zwłaszcza wizja jak jestem już sama bez Tż i tacham ten wózek na dół
Szczerze mówiąc jak nie uda nam się do tego czasu wyprowadzić na swoje ( teraz intensywnie poszukujemy mieszkania do kupienia, bo to wynajmujemy) to raczej będę wózek zostawiać na dole w korytarzu, ale nie byłabym tym zachwycona.

Kiedyś mieliśmy sąsiadkę naprzeciwko, mieli małe dziecko, to wiesz gdzie ona trzymała wózek? W samochodzie, na parkingu przed blokiem- schodziła z małym, z bagażnika wyciągała wózek i dopiero na zewnątrz pakowała małego
Ja też prawdopodobnie będę trzymać wózek w samochodzie mamy mieszkanie na piętrze i po schodach nie dam rady tego sama taszczyć. Niby na parterze mam pomieszczenie gospodarcze, do niego są tylko trzy schodki ale zobaczymy, czy będzie mi tam wygodnie manewrować z wózkiem. Jak nie to będzie w aucie
Stary 2014-05-15, 13:45   #653
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dla mnie jednak jest różnica, czy mam coś swojego, czystego i fajnego, a czy zakładam jakąś szpitalną szmatę, którą bóg jeden wie, co za fleja miała na sobie wcześniej.... no sorry.

trochę za ostro Rozumiem, co masz na myśli, ale to takie same rodzące jak Ty, tyle, że bez kasy na nowe koszule
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:46   #654
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
U nas nie można i tyle Babki mniej ogarnięte to chodzą jak kaczki ze złączonymi nogami, żeby utrzymać te podkłady A te sprytniejsze mają bieliznę tylko jak jest obchód albo przychodzi lekarz zbadać to zdejmują i tyle
Ale skad masz to info?? Pamietaj, ze w szpitalu nie moga Cie do niczego zmusic, bo jest ustawa o o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta, poczytaj i pamietaj, ze to juz na cale szczecie nie sa czasy PRL-u.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU20090520417
Ja mam kupiona pizamke do szpitala (specjalna do karmienia) i jedna koszule (na wszelki wypadek), ale generalnie preferuje pizame (kupie jeszcze jedna). Jak widze w szpitalu biedne rodzace z wielkimi brzuchami w koszulach nocnych (przykrotkawych, bo wiadomo brzuch podnosi koszulke) z opuchnietymi nogami, to az zal takie biedulki, dlatego ja mam zamiar zabrac pizamke.
Stary 2014-05-15, 13:46   #655
patrycja19894
Wtajemniczenie

Wlasnie ogladalam filmik o wyprawce do szpitala w UK.

Trzeba zabrac cos do picia a nawet jedzenia, bo porod wymaga od nas zuzycia duzego zapasu energii i caly czas trzeba mu tej energii dostarczac

Dodatkowo do porodu proponuja jakas starą koszulke lub koszule, a po porodzie jakieś majtki które spiszemy na straty.

Po porodzie moge założyć co chce, tzn koszule lub pizame ze spodniami

I jezeli wszystko bedzie ok to kilka godzin po porodzie wychodzi sie do domu
Takze biore majtki bawelniane, jednorazowe i pizamke
Stary 2014-05-15, 13:51   #656
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
trochę za ostro Rozumiem, co masz na myśli, ale to takie same rodzące jak Ty, tyle, że bez kasy na nowe koszule

Oooo kochana zdziwilabys sie jakie panie przyjezdzaja rodzic do szpitala i otrzymuje szpitalna koszule.. np. takie co rodzac dziecko maja 3 promile alkoholu sa zasikane ob..... ne itd., albo bezdomne lub narkomanki... niby taka koszula idzie pozniej do prania, ale co swoja to swoja!
Stary 2014-05-15, 13:54   #657
gosia3103
Zakorzenienie

A, właśnie, już wiem czego zapomniałam.
Mam dwa pytania z serii głupich
Do szpitala to wiadomo, że trzeba się ubrać tak żeby wstydu nie było. Ale potem, w domu, to powiedzcie mi, w tych koszulach i stanikach się śpi dlatego, że to mleko się tak leje, że inaczej się nie da? Jak pisałam wcześniej, do spania nie zakładam nic na górę i teraz się nad tym zastanawiam...
A drugie, to do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci, a u stóp też to dotyczy?
Stary 2014-05-15, 13:54   #658
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
I jezeli wszystko bedzie ok to kilka godzin po porodzie wychodzi sie do domu
i to mi się bardzo podoba W domu się prędzej odpocznie po porodzie, niż przez 3 dni (minimum) w szpitalu. Wyspać się nie można, trzeba względnie dobrze wyglądać, bo przychodzi rodzina w odwiedziny, itd. A poza tym nie ma jak w domu
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 13:56   #659
kasiuulad
Raczkowanie

no ja tez urodziłam dwoje dzieci, w roznych szpitalach i nie słyszałam ze nie mozna majtek... No z tym ze miałam 2 cc... Teraz to wogole zastanawiam sie czy kupowac jednorazowe czy jakies zwykle bawełniane...

Do dziewczyn po cc, boli was w miejscu blizny?bo mnie czasem tak i sie zastanawiam czy to normalne? Dzis mam wizyte to zapytam.
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 14:03   #660
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Sliczne, gdzie kupiłaś? A dlaczego ciuszki miałby zaginąć?

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Helołłłł Mamuśki.

Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak.

Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa.

TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo.

Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!!

aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.
ale napiłabym się oranżady nawet z biedronki.

Agelika nie denerwuj się zbytnio

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dla dzidziusia biorę gorsze, bo jak mi poginą to nie będzie żal, na wyjście oczywiście najładniejsze żeby Królewnę wynieść ze szpitala z godnością
a dla siebie to tylko koszule i cos normalnego/wygodnego na wyjście ja kupiłam takie koszule do porodu: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...172598687.html nie najbrzydsze i niedrogie.

dzięki za cynk, dziewczyny to w ogóle dobry zwyczaj wrzucac linki do jakichs promocji jak któraś znajdzie
)

Dzięki za linka, fakt, rpzynajmniej bez tych okropnych miśków.

CO do promocji to oczywiście.

Cytat:
śliczne brzuszki

Cześć i czołem!
ależ miałam nadrabiania, wzięłam tableta wczoraj na badanie a tam nie ma wifi, nie pomyslalam, a z tel juz usunelam tapatalka. ehhh

A więc, jezusiczku co to ta glukoza było masakracja jakaś! no ja nei lubie słodkiego za bardzo a to to było jakies hiper ultra słodkie! Usta to mi w drugą stronę wygięło i zrobiły mi się wary obciągary. No ale przeżyłam jak widzicie, troszku mnie mdliło. No ale koniec końców dałam radę szybcikiem to wypić na 2 razy... 3 razy mnie kłuli to nie! mam siniaki, siedziałam tam 2,5 godziny! ach. Miałam książkę.
Jeśli chodzi o wynik to mam:
na czczo: 72
1h: 109
2h: 119
Na dole były wpisane normy dla kobiet w ciąży a więc się mieszcze bo były do 150 bodajże, mogę sprawdzić dokładnie jak któraś chce.
Morfo mam w normie, w siuskach jakie forma coś tam, toxo nadal ujemne.
Przy okazji dzięki za info o toxo. To ja już miałam 2 razy.
Next week idę do gina z wynikami
mam 5 kg na +

Spotkałam sięz położną i dostałam gifty! kremik, do prania lovela, mnostwo broszurek, gazete i bylo bardzo fajnie

Dzięki za info o promocjach!
za wyniki. Waga też super ;-)

Cytat:
Tak myślałam, że przydadzą się do wycierania buźki małej czy czasem do wycierania pupy jak będę w dzień przebierać i zamiast chusteczek przemywać wodą
Na pewno się przydadzą bo są poręczne

Co do kocyka na lato to ja chcę zamówić taki:

http://allegro.pl/kocyk-koc-dzieciec...205136744.html

Jest jeszcze niebieski

Podobają mi się jeszcze te ale są już droższe i nie wiem czy mimo wszystko nie za grube na lato
http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit=
Ten drugi jest śliczny i na lato ok, bo ażurowy. Za każdym razem jak jestem w świecie dziecka to oglądam te kocyki.

Cytat:
Mam to samo zdanie, misie, kokardki, serduszka... Kto to wymyślił?!
Mi moja mama dała swoje 3 stare koszule nocne rozpinane pod szyją. Nie są jakieś mega ładne, ale bawełniane i bez tych dziecinnych wzorków. Jedna najbrzydsza będzie do porodu a reszta do karmienia.
Oj tak, misie, kokardki, i ta długość ledwo za tyłek. Koszmar.
Mi się podobają w ZARA HOME, proste, piękne białe bawełniane, ale cena od 150 PLN

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mi się udało kupić na allegro komplet 2 koszul dla kobiet w ciązy/i karmienia wraz z szlafrokiem w jednolitym kolorze. Fakt że jak ubrałam ta koszulę to wyglądam jak "idź stąd i nie wracaj" ale jakoś przezyję...
pokaż link do tych koszul i szlafroków.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

U mnie w bloku głośno.. zaczęły się remonty klatek schodowych, a potem będą blok ocieplać. Ja oszaleje!! Dobrze, że jutro wyjeżdżam do kuzynki na ponad tydzień

Wrzucanie linków o promocjach
- genialny pomysł. Może jeszcze będziemy zaznaczać je na inny kolor, żeby ładnie w oczy się rzucały

A który materac kupiłaś? Jak twardość?
A ten, jest średnio twardy, idealny

http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html

Cytat:
Zuken fajne koszule, ale prawie 60 zł + przesyłka to dla mnie dużo jak za koszulę do zapaćkania. Chociaz pewnie Ty kupujesz je z myślą o używaniu w domu. Ja chyba przejdę się na targ w moim mieście i poszukam czegoś do 25 zł.
Kupiłam tam właśnie taki cieniutki szlafrok do szpitala za 30 zł. Milutki materiał, ładnie wykończony i przede wszystkim tani.
O którym szlafroku piszesz, szukam czegoś dla siebie na lato.

Cytat:
A jeszcze odnośnie tych koszul to zauważyliście, że większość jest bardzo krótka, a modelki mają brzuszki tak na 5-6 miesiąc. Przecież jak kobieta chce je kupić do szpitala i ma wielki brzuch to jej majty na wierzch wyjdą.
Dokładnie tak, już dawno to zauważyłam. No nie każdy wygląda dobrze w takiej długości, zwłaszcza jak ma się mega celullit.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości