Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 16:37   #3661
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
U mnie do jednej, dużej rodziny poszło 7 zaproszeń, łącznie 19 osób było zaproszonych Z potwierdzeniem zadzwoniła seniorka rodu, mama lub babcia reszty Dorośli ludzie a musiała dzwonić babcia

Chyba wybiorę się do Deichmanna

P.S. Żeby zostać dopisany na listę PM trzeba napisać do założycielki wątku?
Babcia przedstawicielka u nas jedna taka przedstawicielka zadzwoniła, i w imienu całej swojej rodziny odmówiła (ma 4 dorosłych dzieci-kazde proszone z rodzina, nawet mieszkają osobno).

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Wieczorem odbieramy obrączki
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:03   #3662
paula600324
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Babcia przedstawicielka u nas jedna taka przedstawicielka zadzwoniła, i w imienu całej swojej rodziny odmówiła (ma 4 dorosłych dzieci-kazde proszone z rodzina, nawet mieszkają osobno).
:
To taka sama sytuacja
Większość wnuków tez juz dorosłych, nawet pozenionych
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:46   #3663
enzunio
BAN stały

Ksiądz zgubił nasz papier od zapowiedzi Dał swój świstek podpisany in blanco i kazał przeprosić drugiego księdza, ale niech tamten ksiądz sobie sam uzupełni...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 18:58   #3664
KaMilka4891
Zadomowienie

hej hej, witam się po dwudniowej przerwie i od razu spadam nadrabiać

dla dziewczyn, które mają problem z wyborem auta do ślubu, może TAKA LIMUZYNA??
Stary 2014-05-15, 19:06   #3665
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
To taka sama sytuacja
Większość wnuków tez juz dorosłych, nawet pozenionych
jednak wszędzie są tacy ludzie...

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ksiądz zgubił nasz papier od zapowiedzi Dał swój świstek podpisany in blanco i kazał przeprosić drugiego księdza, ale niech tamten ksiądz sobie sam uzupełni...

o jaa udusiłabym

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

ciekawy pomysł
Stary 2014-05-15, 19:16   #3666
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam dziewczyny Z Tżtem jesteśmy bardzo szczęśliwi. Nawet nie macie pojęcia jak on skakał z radości jak się dowiedział I powiem Wam że od razu przestałam się martwić ślubem i stresować bo teraz kto inny jest najważniejszy
Serdecznie gratuluję i bardzo zazdroszczę. My będziemy jeszcze trochę czekać (oczekiwanie an umowę, zresztą już pisałam), a potem pewnie się stresować, że jeszcze nie jestem w ciąży.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Moja biżu...Macie też bransoletki? Bo ja sie waham... Mam dosyć bogatą suknią(dodawałam zdj.) i nie wiem czy nie przesadzę...
Piękna biżuteria! Ja mam bransoletkę i kolczyki, chociaż TŻ podarował mi w prezencie ślubnym naszyjnik, ale mam zabudowaną górę koronką, więc naszyjnik założę na poprawiny.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Na początku razem ale jak nadchodzi czas na odpowiedzi na pytania to jedno z nas musiało wyjść i potem drugie wyszło
Ale to zależy od Księdza
U nas np. na spisywaniu protokołu cały czas byliśmy razem i wspólnie odpowiadaliśmy na pytania.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:21   #3667
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja zawsze
Zapraszam do Broku

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny
Ale super! Gratuluję!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:26   #3668
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Super!!! czekam na foto
Stary 2014-05-15, 19:34   #3669
myboyismine
Zakorzenienie

własnie, Szczeperka, gratuluję
Stary 2014-05-15, 19:54   #3670
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny ze Śląska, które wyrażaly chęć spotkania w najbliższą sobotę proszę odezwać sie na naszej grupie fb

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:28   #3671
Godzia_13
Raczkowanie

Dzwoniła florystka, za bukiet z 17 jaskrów + konwalie + butonierka i kwiat we włosy zapłacę 150 zł, więc myślę, że cena jaskrów nie jest jakaś wygórowana
Stary 2014-05-15, 21:27   #3672
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
5:30?? toż to środek nocy!!!
No niestety, a jutro będzie 5:00... Bo na 8 muszę być w Krk.
I znów nie dam rady ponadrabiać wątku. Ale jutro koniec tej mordęgi, więc powrócę.
Stary 2014-05-15, 22:09   #3673
TysiaBB1989
Rozeznanie

Buczorek powiedz mi skąd nasz tego avatara?? te buty są sliczne
Stary 2014-05-15, 22:12   #3674
domar123
Raczkowanie

Dziewczyny dziś u mnie 99 DDŚ

Szczeperka Gratulacje!!!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:20   #3675
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
zapytaj o płytę z rodzaju tych korkowych, miękkich, żebyś dała radę wbić pinezki czy coś w tym stylu
dzięki

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Odmieniłam nazwisko koleżanki i jednak podziękuję...

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Zapraszam do Broku

Ale super! Gratuluję!
Nie kuś, bo wcale daleko nie mam

Kupiłam dziś buty na poprawiny !!!
http://www.bata.pl/web/katalog/web-k...ysokim-obcasie

I kupiliśmy 3 koszule dla tż - dwie zapinane na spinki, jedną na guziki , zapłaciliśmy za nie łącznie 350zł (w regularnej cenie każda jest za 300), 100% bawełny, slim fit

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:28   #3676
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
A od kiedy jej używasz?? Ja ciaglę się waham nad nią vs przedłużaniem...
ja używam long4lashes od miesiąca, ale i tak zamierzam przedłużać

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny umowilam sie na probna fryzure i makeup w przyszla niedziedziele fajnie bo przyjedzie do mnie to bede mogla z suknia przymierzyc
super się składa! na pewno zupełnie inaczej to wygląda jak już się zestawi fryz i make up z suknią
koniecznie zrób zdjęcia!

Kasiulenkowo dobra decyzja z tymi ramiączkami, choć te które teraz masz też są super!

Cytat:
mojakaren Twój sen awansuje na mój ulubiony z sennika PM2014
mam nadzieję, że będzie ciąg dalszy tego snu

i w ogóle co za pech z tą menadżerką Waszego hotelu
mam naddzieję, że jednak uda się wszystko fajnie ustalić...

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj mega powera ślubnego - umówiłam fryzjera na 11.00 (mam nadzieję, że nie za wcześnie), zadzwoniłam w sprawie moich zaproszeń - do soboty dojdą, "na 100%", jak powiedziała dziewczyna, potwierdzili to mailem (jak nie, to ich zatłukę ), zadzwonili z PAWO, że koszule już są, odłoży nam jak się uda to 3 więc jedziemy po nie dzisiaj
fajnie, że taka ślubna wena nadeszła bo u mnie na razie spokój
ale w łikend też odbieramy koszulę TŻ z Giacomo Conti mam nadzieję, że jest idealna

missmalezji najważniejsze, że te butki wygodne
a spod sukni i tak będzie guzik widać

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Miałam iść do esotiq ale taka zlewa u mnie że dzisiaj odpuściłam
osz Ty
ale masz rację, ja dzisiaj z pracy wyszłam zrobić raport konkurencji i to była jedna z gorszych decyzji w moim życiu

Le_lena powodzenia z załatwieniem wyjazdu! w Kenii zakochałam się po przeczytaniu "Białej Masajki"

Cytat:
dawaj foty!

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Dzwoniła florystka, za bukiet z 17 jaskrów + konwalie + butonierka i kwiat we włosy zapłacę 150 zł, więc myślę, że cena jaskrów nie jest jakaś wygórowana
spoko cena! i to za bukiet marzeń

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:33   #3677
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja żebym wiedziała ile problemów będzie miała moja świadkowa przy organizacji to bym zebrała 2-3 dziewczyny i pojechała w polskę.
W ogóle jakoś tak śluby i wesela mocno pokazują od kogo czas się odciąć, chodzi zarówno o znajomych jak i rodzinę.
Mam podobne refleksje! I co do ślubu i panieńskiego! Na panieński zaprosiłyśmy 12 dziewczyn, przychodzi 6 plus ja. Odmówiły 3 pewniaki, a przychodza te co do których byłam niepewna...

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Ojej gratulacje!!!!!!

little_zosh
cashmere
Grace O Malley
Szczeperka
Liana

Dziewczyny ostatnia zmiana kodu 9 DNI

To już za chwilę!!!

Enzunio super że pończochy z gatty tak się spisały! Po opisie wręcz nie do zdarcia Ja kupiłam dwie pary, jedną z calzedonii drugą awaryjnie właśnie z gatty.

Jedziemy jutro na salę ustalać szczegóły, nie mogę się już doczekać Zadzwonili też dziś że przyszły nasze sękacze, które będziemy rozdawać w podziękowaniu dla gości. Tydzień wcześniej, ale takiemu ciastu chyba nic nie powinno być

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:39   #3678
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Enzunio super że pończochy z gatty tak się spisały! Po opisie wręcz nie do zdarcia Ja kupiłam dwie pary, jedną z calzedonii drugą awaryjnie właśnie z gatty.

jaki kolor?
Stary 2014-05-15, 22:42   #3679
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Jedziemy jutro na salę ustalać szczegóły, nie mogę się już doczekać Zadzwonili też dziś że przyszły nasze sękacze, które będziemy rozdawać w podziękowaniu dla gości. Tydzień wcześniej, ale takiemu ciastu chyba nic nie powinno być
I skąd zamówiliście sękacze
Jest stres?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:55   #3680
mimi_77
Zakorzenienie

Lin żałuje, że to włączyłam

Szczeperka wielkie wielkie gratulacje!! po cichu też bym chciała ale z drugiej strony się boję...

Cornflower na razie TŻ obdzwania znajomych organistów, ktorzy moga nie mieć ślubów w ten dzień. Nie chcielibysmy też kogoś, kto zagra gorzej od tego pierwotnie poproszonego. Jeden ma dać znać w poniedziałek wieczorem czy ma wolne...

Oby się babka ogarnęła bo

koszyczki ratunkowe też chciałam to zrobić dopóki nie przypomniałam sobie jakie są moje małe kuzynki i inne dzieci z rodziny TŻ - nałykaliby się tabletek przeciwbólowych a tampony albo inne sprawy pewnie byłyby porozrzucane po podłodze, albo na sali. Wolę tego uniknąć Kto bedzie miał okres niech sam się zaopatrzy

winietki wachałam się ale u kogo jesteśmy z zapro to każdy pyta się czy będą. A my, że nie wiemy jeszcze. Na co WSZYSCY jak do tej pory goście: nie róbcie!! my sobie sami towarzystwo znajdziemy i usiądziemy. Nie to nie. DLa nas to jeszcze lepiej. Tym bardziej , że nasze rodziny znają się od 3 pokoleń wiec problemu ze znajomością nie będzie

Kupiłam materiał na sukienkę na poprawiny. Nic w sklepach nie podoba mi się więc krawcowa uszyje.

Zaproszenia:

rozdanych zaproszeń - 13
potwierdzonych - 12

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:58   #3681
wenedka
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny!

Wcięło mi post, a męczyłam się nad nim już 20 minut...
Witam po dłużej przerwie spowodowaną intensywną wizytą w Polsce.

W przeciągu 6 dni spędzonych w Lbn załatwiliśmy:

-USC. Świadkowa dzielnie tłumaczyła w urzędzie, a raczej udawała Trzymali nas prawie 2 godziny! Urzędniczka 3 razy źle wypisała zaświadczenie i za każdym razem od nowa wypisywała dokument, bo nie zachowała pliku

-obrączki. Wybrane w 15minut u Savickiego. Klasyczne, soczewkowe z białego złota. Moja ma diamenciki wokół brzegu. Są piękne , stąd decyzja natychmiastowa

-szczegóły na sali, w tym menu, ciasta i tort. Tort będzie porzeczkowo-kajmakowy. Za ciasta i tort wychodzi 11zł za osobę, więc nie najgorzej, a wybór był bardzo dobry | Swoją drogą, wiele dobrego słyszałam o naszym lokalu od reszty usługodawców. Zespół i florystka zachwalali jedzenie!

-florystkę. Będzie bukiet podobny do tego na zdjęciu, ale bardziej okazały, bo na zdjęciu jest bukiet świadkowej. Cena 250-270zł. Zamówiliśmy też korsaże dla świadków i starostów.

-spotkanie z zespołem. Bardzo pozytywne Fajne chłopaki. Omówiliśmy oczepiny. Pierwszy taniec będzie z płyty (The Strokes- ‘Someday’), za to zespół nauczy się wybranej przez nas innej piosenki.

-próbną fryzurę. Ładnie wyszła, ale muszę mieć lepiej nakręcone włosy przed!

-nową biżuterię dla mnie. Niestety, nie mogłam dobrać naszyjnika do moich pięknych kolczyków

-wybraliśmy wino. Będzie Mołdawska Dolina

-spotkanie z księdziem, w tym dekoracje kościoła. Dekoracje organizuje parafia. Koszt- ‘co łaska’. Organista bierze 100zł.

-zaprosiliśmy polskich gości. Nie wiem, kto z dalszej rodziny przyjedzie i niezbyt mnie to obchodzi. Kot chce, ten przyjdzie. Tylko siostra mojego dziadka mardziła, że mój brat jej ‘podpadł’ 5 lat temu Nie mam czasu dla zatwardzialców! Ale co wódeczki się opiliśmy, to się opiliśmy

Także kamień spadł mi z serca!!!
A za tydzień w sobotę mój panieński!!!! Będzie nas co najmniej 7 Moje dziewczyny dopisały

A teraz nadrabiam wątek

WP_20140508_001[1].jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140507_007.jpg (80,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140508_004.jpg (96,2 KB, 84 załadowań)
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2014-05-15 o 23:04
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 23:15   #3682
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

Mój TŻ dzisiaj o tym mówił

Panna Izabela - piękne buciki Gdzie kupiliście te koszule?

wenedka - fryzura boska

Dziś poszliśmy do księdza spisać protokół... Ksiądz się uśmiał, że przychodzimy tak wcześnie (trochę ponad 2 miesiące nam zostały). Mamy przyjść najwcześniej w czerwcu Z dobrych wiadomości - nie musimy mieć ani poradni, ani nauk Potrzebne nam tylko zaświadczenie z USC, które już mamy i metryka chrztu TŻ, bo jest z innej parafii
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 00:08   #3683
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

podobami się pomysł z koszyczkami,natomiast uważam to za zbędnik (licze sie zkosztami) każdmeu nie dogodzisz. ludzie mogą tego nie powiedziec a swoje myslec np: 'mysla, zemnie nie stac na tampony albo na lakier do wlosow?' albo 'zapomnieli wrzucić prezerwatyw'..
Jako gość weselny wiele razy zapomniałam czegoś wpakować do torebki lub nie miałam dodatkowych rajstop a zaciągnęłam rajstopy w trakcie tańca lub miałam taki ból głowy że nie szło wytrzymać i wtedy chodziłam i pytałam czy ktoś ma lakier bezbarwny lub tabletki więc moim zdaniem taki koszyk to zbawienie i w życiu by mi nie przeszło przez głowę że młodzi myślą że "mnie nie stać na tampony". A bądźmy szczerzy koszt takiego koszyczka jest raczej znikomy więc oszczędności raczej na tym nie ma
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 00:27   #3684
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny proszę o modlitwę aby była dobra pogoda w tę sobotę... ostatnie dni to istny koszmar... leje i leje! jutro ostatni dzień przygotowań- chyba zwariuję....
Stary 2014-05-16, 00:28   #3685
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o modlitwę aby była dobra pogoda w tę sobotę... ostatnie dni to istny koszmar... leje i leje! jutro ostatni dzień przygotowań- chyba zwariuję....
wielkie kciuki za pogodę! będzie pięknie na pewno

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 00:36   #3686
czekooczekolada
Zakorzenienie

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
kasia1201
antonina_bielska
i ja

dziś 3 miesiące do ślubu !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-16, 00:38   #3687
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
kasia1201
antonina_bielska
i ja

ile Was najbardziej oblegana data ale będzie relacji
gratulacje dziewczyny, już coraz bliżej

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 06:51   #3688
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

dziewczyny akty urodzenia dostaniemy w usc czy urzędzie miasta?

punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:17   #3689
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
kasia1201
antonina_bielska
i ja

aaaa super!!! : D
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:26   #3690
mojakaren
Zakorzenienie

Wenedka ile zalatwionych spraw! Widać ze dobrze mieliście zaplanowany ten pobyt i wszystko fajnie zorganizowane zdjęć niestety nie widzę, ale nadrobie na kompie!

Namisek musi sie w końcu wypogodzic! U nas wczoraj juz byl alarm powodziowy ale noc przeszla spokojnie, jest szansa ze do jutra nie tylko przestanie padac ale tez wyjdzie slonce

Dziewczyny z 16 sierpnia
Nie moge sie doczekac relacji
Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-05-16 o 07:27
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości