Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 11:59   #3151
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

dziewczyny mam pytanie:
czy po jedzeniu trzymacie do "odbicia" ?
Michaś dopiero przestaje mi ulewać , do tej pory trzymałam zawsze po jedzeniu z względu na ulewanie ,a jak u Was?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:04   #3152
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
[

Skończyłam rehabilitację, a plecy nadal bolą... mniej, ale bolą
Aha i fizjoterapeuta kazał zapisać się na jogę, bo "brzuszek przydałoby się zrzucić, jeśli myśli Pani o kolejnym dziecku, a nie o operacji"
O fitnessie mam na razie zapomnieć - joga albo pilates... ale na pilatesie kiedyś zasnęłam, więc...
Więc na jodze tym bardziej zaśniesz Byłam kilka razy i nic bardziej wolnego i usypiającego nie widziałam, a na pilates też chodziłam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:11   #3153
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie:
Michaś dopiero przestaje mi ulewać , do tej pory trzymałam zawsze po jedzeniu z względu na ulewanie ,a jak u Was?
Ja po mleku nadal trzymam, ale zauważyłam,że po samym piciu rzadko jej się ulewa, bardziej jak leży na brzuchu albo jak dłużej siedzi...

Zazdroszczę,że u Was już sie poprawiło...
Ja też chcę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:11   #3154
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
jak zaśnie przy jedzeniu i wiem, że spokojnie jadła, to odkładam ją do łóżeczka, a jak nie śpi, to zawsze odbijam masując delikatnie plecki, wtedy szybciej idzie
Stary 2014-05-16, 12:28   #3155
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hejo
Nie umiem się wbić od paru dni mimo że jestem w miarę na bieżąco u nas ok trochę z tz się rozchorowaliśmy tydzień temu ale małego na szczęście nic nie ruszyło. Ciąglę próbuje go nauczyć samodzielnego zasypiania ale chyba to nie najlepszy moment bo Wikuś ma straszny lęk separacyjny i najchetniej wisiał by na mnie cały dzień Znów odrzucił tż- jak tż chce go uśpić to jest taki płacz że całe osiedle pewnie słyszy.
Moje dziecko poszło w mamę i już chodzi konsultowałam go z health visitorem i stwierdziła że skoro sam staje i próbuje to nic mu nie będzie i że ogólnie jest mega silny jak na swój wiek.
Ostatnio hitem u nas jest pchacz którym Wik lata po całym salonie I w końcu udało nam się podać mięsko po którym nie było żadnych problemów z brzuszkiem Co jakiś czas robiłam próbę i zawsze kończyło się źle chociaż jadł rybkę to mięsa nie tolerował żadnego- Tż buczał że to po mnie bo ja ogólnie mięsa nie lubie
a za 2 tygodnie wylot do PL - już odliczam dni

Dostałam zaproszenie na 18-stkę do mojego kuzyna ale sama nie wiem co o tym myśleć bo najpierw zapraszają na mszę (wieczorem) a dopiero później na ciacho itp może ja się urwałam z innej epoki ale msza na urodziny i dopiero potem tort to jakaś masakra moim zdaniem i mały mi nie wytrzyma za długo..
super ze juz chodzi jestem w lekkim szoku
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
wyznawcy makaronu czy jakoś tak wpisz pastafarianie w google

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dobra to ja tez idę sprzątać, mój król wstał to sobie posprzątamy
ewcia ja też bym zjadła sałatkę z fetą iiii lody, ale ani fety ani lodów nie mam, a do sklepu nie polece bo leje ny,
siedze tak i gadam tu z wami w szlafroku oczywiście, ale jakoś czuję tak mi dziwnie.... ja patrzę a ja całą koszulę do pępka mam mokrą, normalnie nawał mleczy, co jest skąd to....?
ja robilam salatke z feta wczoraj na kolacje i mi zostalo i jadlam dzis na sniadanie

a co do nie marnowania jedzenia to ja zawsze podziwialam moją mame ktora nie dosc ze nie zmarnowala nigdy nawet kromki chleba to ogolnie zawsze potrafila ugotowac cos z niczego.Ja tak nie potrafie i przyznaje sie ze czesto u nas cos z lodowki ląduje w koszu ale to w wiekszosci wina tz bo idzie na zakupy codziennie i kupuje jakies glupoty albo ilosci wieksze nie potrzebne

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
moja rzadko ulewala ale i tak zawsze trzymam do odbicia.Czasami wieczorem jak juz bardzo spiaca i dlugo jej sie nie odbija to odkladam do lozeczka

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:34   #3156
matallewar
Zakorzenienie

czarna Encia nadal ulewa wszystkim

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:49   #3157
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wybacz
ja bym na joge chetnie poszla
wogole widzialam jakies inne odmiany na takich linach, no kozak

Lola, jaki problem, jogi we Wro sporo jest Tak właśnie patrzę, że nawet blisko domu, bo na Kozanowie mam, ale jeszcze szukam Jakby coś fajnego się trafiło, to możemy we dwie chodzić

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
Trzymam, o ile nie zaśnie przy cycu Jak nie odbiję, to puszcza bąki

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Więc na jodze tym bardziej zaśniesz Byłam kilka razy i nic bardziej wolnego i usypiającego nie widziałam, a na pilates też chodziłam
Hmmm... cholera

Wyjec wyje, a ja z nim... kijowa pogoda

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:16   #3158
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
w DDTVN mówią o tym cze bezpłodność staje się chorobą cywilizacyjną, a ja niedawno czytałam na wizazu wątek dziewczyn które starają się o dziecko i nic, i nic - szkoda mi ich, bardzo
do tego grona zalicz się moja siostra i tak mi jej szkoda zwłaszcza jak widze jak uwielbia Lene i mój szwagier jak szaleje za nią jak wraca z pracy a Lena ma banana na twarzy..
Stary 2014-05-16, 13:18   #3159
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jutro mam mieć robiony remont korytarza, więc by pasowało powynosić wszystko ściągnąć firanę itp, ale wiecie nie chce się może tż zrobi to po robocie ale ze mnie leń no nie mogę ale jak widzę tą pogodę to się wszystkiego odechciewa.
nie mogę się zdecydować czy zrobić jabłka w cieście naleśnikowym, czy racuchy drożdżowe z jabłkami. trudny wybór

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Fip spadl mi z lozka na szczescie nisko i przewidzialam to wiec na grubo ulozony koc i nawet niezaplakal. Zostawilam go z TZ obaj spali poszlam sobie zrobic kawe i slysze jak spadl.. zawsze TZa budze i mowie ze ma go kontrolowac iec zarzuca reke i spi dalej a dzis nieobudzilam i nawet niesltszal ak wstalam. Dobrze ze nieplakal i nawet guza niebedzie
dobrze że nic się nie stało, ja się tego bardzo boję

Cytat:
eeee.... ja przez ostatnie 3 tyg to już tak źle się czułam... na następny dzień po porodzie było mi sto razy lepiej niż miesiąc przed

a j ogólnie obwiniam moją położną po jak byłam na wizycie ok 1 września to mi powiedziała, że wszystko wskazuje na to że już lada dzień. I męczyłam bułę cały wrzesień (igły, szorowanie domu, ananasy). Niepotrzebnie mnie napaliła
ja od sierpia słyszałam że poród blisko, więc też źle spędziłam końcókę ciąży, a w końcu tyle przenosiłam

Cytat:

a ja uważam ze Leo waży w normie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:20   #3160
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mialam ten sam problem
kiedys zacznie cie tak bolec ze polecisz rwac
a z tego co wiem jak jest stan zapalny to rwac nie wolno chyba
wiec musialabys i tak przetrzymac

ja jakbym miala popsute 7 to moze zastanowilabym sie nad wyrwaniem ich zmaiast ósemek, ale jezeli oba sa zdrowe to napewno nei wyrwalabym 7mki
ehh ja mam mega problem z zebami bo wlasnie jednego lecze kanalowo ale mam mega wąskie kanaly i moja dentystka nie może sobie poradzić i miałam isc na leczenie pod mikroskopem ale najnormalniej w swiecie nie stać mnie wydac 1000 zł na jednego zeba...wiec powiedziałam ze chce wyrwac i przynajmniej moja 8 na dole w końcu dokonca będzie mogla wyjść ale babka chce zawalczyć o zęba jeszcze spróbować udrożnić kanały a jak zamknie i dalej będzie boleć to wyrywamy to samo mam u góry 8 nigdy mi nie wyjdzie jak nie wyrwe jednego zeba bo na zdjęciu widać jak 8 nachodzi mi na 7 i nie ma jak wyjść a też mam problem z 6 u góry wciąż bolącą pomimo już 2krotnego jej leczenia..zęby powinny być na całe życie!!! :/ i żeby ich nie trzebabylo leczyc ani nic...
Stary 2014-05-16, 13:22   #3161
Isabell12
Zadomowienie

ej dziewczyny idę w ślady ewci, doradźcie , też idę na komunię za 2 tyg. i zamierzam założyć coś z szafy , na zakupy na pewno nie pójdę bo nie mam serca włóczyć małego po sklepach a nie mam go z kim zostawić,
jak pytałam wczoraj tż co założyć , to powiedział że co nie ubiorę to będę wyglądała bosko, ( ot dopiero mi doradził) a ja naprawdę nie mogę się zdecydować
mam takie pomysły ta różowa sukienka z czarnym lub jasnym żakietem ( ten róż na zdjęciu wygląda gorzej, w rzeczywistości jest bardziej znośny) albo jasna kiecka ( mam taka podobną, ale pożyczyłam sis, w niedziele ma oddać) i rudy żakiet, albo czarny, albo jasny, ale jasny to chyba raczej nie,
aha buty i torebkę mam jasną ( beżowe) albo czarny zestaw
tylko nie lejcie się z tych kolorów , ja takie lubię, i wybór padł akurat na te kiecki bo się nie mną!
a i zamierzam od tej różowej odpiąć tego kwiatka, bo się da
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z1.jpg (105,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2.jpg (110,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z3.jpg (147,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4.jpg (74,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suki.jpg (14,0 KB, 29 załadowań)
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:33   #3162
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
ja zawsze czekam na beeeee, tak mi zostało jeszcze z czasów kolki, ale szybko małemu się odbija, i muszę się pochwalić ze już od dobrych 2-3 tygodni mu się nie ulewa

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ehh ja mam mega problem z zebami bo wlasnie jednego lecze kanalowo ale mam mega wąskie kanaly i moja dentystka nie może sobie poradzić i miałam isc na leczenie pod mikroskopem ale najnormalniej w swiecie nie stać mnie wydac 1000 zł na jednego zeba...wiec powiedziałam ze chce wyrwac i przynajmniej moja 8 na dole w końcu dokonca będzie mogla wyjść ale babka chce zawalczyć o zęba jeszcze spróbować udrożnić kanały a jak zamknie i dalej będzie boleć to wyrywamy to samo mam u góry 8 nigdy mi nie wyjdzie jak nie wyrwe jednego zeba bo na zdjęciu widać jak 8 nachodzi mi na 7 i nie ma jak wyjść a też mam problem z 6 u góry wciąż bolącą pomimo już 2krotnego jej leczenia..zęby powinny być na całe życie!!! :/ i żeby ich nie trzebabylo leczyc ani nic...
już pisałam o tym, ale ja też miałam usuwaną 7 zeby ta cholerna 8 mogła mi wyleźć, bo strasznie mnie bolało

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

ja robilam salatke z feta wczoraj na kolacje i mi zostalo i jadlam dzis na sniadanie

mmhhh dzwonię do tż żeby kupił mi po drodze z pracy fetę.....

a ja wsuwam musli z aktiwią naturalna i ananasem, mmm dobre...
ale.... u mnie dzisiaj kopytka domowe, dla nas ( tzn. dla mnie i starszaka) z masełkiem, a tż zrobię chyba z boczkiem wędzonym i cebulką, a niech ma...
Stary 2014-05-16, 13:35   #3163
teacherka
Zakorzenienie

W końcu, zaliczyłyśmy godzinny spacerek!
Zawędrowałyśmy do rossmanna, odebrałyśmy prezent dla Zuzi - body bez rękawków Przydadzą sie na upały. W komisie kupiłam jej kapelusik na lato.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, nie ma opcji żebym była na bieżąco

Rano sobie pomyślałam żeby sprzedać buziaka Teacherce za polecenie "Księgi dźwięków"

Wystawiłam dziś bujaczek i matę edukacyjną - oby poszły...
Poza tym zbieram się do obfocenia ciuchów, tylko ciężko mi idzie

A z innej beczki, to wkurzył mnie menadżer obiektu, w którym robię wesele. Już na pierwszej rozmowie wynegocjowaliśmy, że facet schodzi nam z opłaty korkowej za alkohol (tj. aż 15 zł za osobę jak się kupuje własny). Były już 3 rozmowy, za każdym razem o tym przypominamy a w ostatniej rozmowie telefonicznej on mi mówi, że kompletnie nie pamięta żeby się zobowiązał z zejścia z tego, nikomu z tego nie zszedł bla-bla-bla. No i zaprosił na kolejne spotkanie żeby dogadać jakieś rzeczy i podobno "będziemy zadowoleni".
Ja mu mówię, że inną salę już odmówiłam, jestem 500 zł do tyłu i jeśli tutaj nie wypali, to wesela nie będzie
No nie wiem, pojedziemy, pogadamy. Ale to bzdura jakaś żeby się tak wykręcać. W końcu zdecydowaliśmy się na to inne miejsce po kalkulacji kosztów. A to korkowe jest absurdalnie wysokie.

Ja też wystawiłam bujaczek, już miesiąc temu. I wczoraj napisała pani z mojego miasta, że jest zainteresowana Może jutro przyjdzie
Jeszcze tylko karuzelka.. nie mam pomysłu jak ją spakować, mamy Rainforest i ona duża jest... A też mam chętną, mam jej dać odpowiedź czy dam radę wysłać. Musze się chyba kopnąć na pocztę, a tak nie lubię....

Tym razem weźcie wszystko na piśmie

My jutro idziemy dogrywać knajpkę na chrzest

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię wyrzucać jedzenia i zawsze jemy to, co akurat trzeba zjeść, zwłaszcza przed kolejnymi zakupami i pilnuję dat ważności itp. Tak jak Nena wolę robić duże zakupy, bo na małych dużo więcej wydaję i kupuję niepotrzebne rzeczy, a na duże idę z listą, planuję na dłużej obiady i potem jemy to, co jest. mięso mrożę w małych porcjach. generalnie też na jedzeniu nie oszczędzamy, w sensie że wolę lepsze kupić a droższe, ale za to raczej się nic nie marnuje

Teacherko - dużo siły i oby się w końcu polepszyło

Cytat:
właśnie odkryłam że drzwi balkonowe ponownie mi przeciekają
zgłaszałam sprawę w styczniu, przyjechał serwisant,coś tam pogmerał i obiecywał że będzie ok i było do dziś , teraz im nie daruje przecież to strach gdzieś wyjechać na weekend
Niefajnie...

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
Ja nie trzymam, mała zazwyczaj je raczej spokojnie i problemy z ulewaniem występowały tylko okresowo. Ale wczoraj dostała przed kąpielą banana, zjadła pół dużego słoiczka, potem kąpiel i kp. No ale że potem brykała i brykała to jej się ulało, zmienialiśmy pościel jeszcze...

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jutro mam mieć robiony remont korytarza, więc by pasowało powynosić wszystko ściągnąć firanę itp, ale wiecie nie chce się może tż zrobi to po robocie ale ze mnie leń no nie mogę ale jak widzę tą pogodę to się wszystkiego odechciewa.
nie mogę się zdecydować czy zrobić jabłka w cieście naleśnikowym, czy racuchy drożdżowe z jabłkami. trudny wybór

dobrze że nic się nie stało, ja się tego bardzo boję

ja od sierpia słyszałam że poród blisko, więc też źle spędziłam końcókę ciąży, a w końcu tyle przenosiłam

Powiem Ci, że też mam lenia. głupio mi, bo Tż pracuje, popołudniu dodatkowe zajęcia prowadzi, a wieczorami jeszcze papierkowa robota... A jak trzeba to cały weekend później sprzątamy na zmiany....

Zuzanna śpi w wózku, na spaerku kimnęła. I tak już pół godziny w domu Szkoda, że w nocy nie jest tak łaskawa.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:51   #3164
Isabell12
Zadomowienie

wiecie co zaczepiłam dzisiaj oko na takim programie telewizyjnym " polo tv" a tam nic tylko gołe i cycki na wierzchu normalnie świat na psy schodzi, chodź do samej muzyki nic nie mam ale te teledyski to normalnie...... i jak tu z dzieckiem oglądać czy chociażby słuchać

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W końcu, zaliczyłyśmy godzinny spacerek!
Zawędrowałyśmy do rossmanna, odebrałyśmy prezent dla Zuzi - body bez rękawków Przydadzą sie na upały. W komisie kupiłam jej kapelusik na lato.

no od razu lepiej jak człowiek wyjdzie , jak tam poprawiło Ci się samopoczucie?
my się kisimy w domu bo ciągle leje,

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Hejo
Nie umiem się wbić od paru dni mimo że jestem w miarę na bieżąco u nas ok trochę z tz się rozchorowaliśmy tydzień temu ale małego na szczęście nic nie ruszyło. Ciąglę próbuje go nauczyć samodzielnego zasypiania ale chyba to nie najlepszy moment bo Wikuś ma straszny lęk separacyjny i najchetniej wisiał by na mnie cały dzień Znów odrzucił tż- jak tż chce go uśpić to jest taki płacz że całe osiedle pewnie słyszy.
Moje dziecko poszło w mamę i już chodzi konsultowałam go z health visitorem i stwierdziła że skoro sam staje i próbuje to nic mu nie będzie i że ogólnie jest mega silny jak na swój wiek.
Ostatnio hitem u nas jest pchacz którym Wik lata po całym salonie I w końcu udało nam się podać mięsko po którym nie było żadnych problemów z brzuszkiem Co jakiś czas robiłam próbę i zawsze kończyło się źle chociaż jadł rybkę to mięsa nie tolerował żadnego- Tż buczał że to po mnie bo ja ogólnie mięsa nie lubie

Dostałam zaproszenie na 18-stkę do mojego kuzyna ale sama nie wiem co o tym myśleć bo najpierw zapraszają na mszę (wieczorem) a dopiero później na ciacho itp może ja się urwałam z innej epoki ale msza na urodziny i dopiero potem tort to jakaś masakra moim zdaniem i mały mi nie wytrzyma za długo..
wow ! chodzi

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
do tego grona zalicz się moja siostra i tak mi jej szkoda zwłaszcza jak widze jak uwielbia Lene i mój szwagier jak szaleje za nią jak wraca z pracy a Lena ma banana na twarzy..
jak chodziłam do gina w ciąży to przychodziła taka dziewczyna na takie badania " żeby monitorować co tam z jajeczkiem się dzieje, no czy ma owulację i jak czasami nie było tego jajeczka to wychodziła i tak strasznie ryczała, siadała pod drzwiami i wyła..... masakra

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:

ja bym zrobiła racuchy z jabłuszkiem i oprószone c.pudrem , pychota, ale naleśniki też lubię
Stary 2014-05-16, 13:54   #3165
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mała się drze znowu od rana....aaaaaaaaaaaaaaaaa aa oszaleje!!!!
Może boją ją dziąsła? Ja bym spróbowała zapodać lek przeciwbólowy.

Cytat:

Co do sprzątania - raz w tygodniu Bartek odkurza wszystko - szafki, listwy, podłogi, etc... prontuje, zmywamy podłogi, a ja co dwa-trzy dni latam z odkurzaczem po podłogach. Mam swoją teorię, że ktoś nam ten kurz i paproszki podrzuca, bo 10 minut po odkurzeniu znowu są
Poza tym włosy, włosy... wszędzie moje włosy
U nas tak samo. Maciek w sobotę odkurza wszystko, pod szafami i pod łóżkiem, ja ścieram kurze a potem myję podłogi. W ciągu tygodnia odkurzam odkurzaczem bezprzewodowym a podłogi wycieram codziennie ale tylko w kuchni (wiadomo dlaczego) i w przedpokoju (nanosi się z butów).

Cytat:
Aha i fizjoterapeuta kazał zapisać się na jogę, bo "brzuszek przydałoby się zrzucić, jeśli myśli Pani o kolejnym dziecku, a nie o operacji"
O fitnessie mam na razie zapomnieć - joga albo pilates... ale na pilatesie kiedyś zasnęłam, więc...
Współczuję Ból pleców jest paskudny :/

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
Już nie trzymam. Czasem mu się uleje ale bardzo sporadycznie, przeważnie jak opije się soczkiem i trochę poturla na brzuchu.

Cytat:
ej dziewczyny idę w ślady ewci, doradźcie , też idę na komunię za 2 tyg. i zamierzam założyć coś z szafy , na zakupy na pewno nie pójdę bo nie mam serca włóczyć małego po sklepach a nie mam go z kim zostawić,
jak pytałam wczoraj tż co założyć , to powiedział że co nie ubiorę to będę wyglądała bosko, ( ot dopiero mi doradził) a ja naprawdę nie mogę się zdecydować
mam takie pomysły ta różowa sukienka z czarnym lub jasnym żakietem ( ten róż na zdjęciu wygląda gorzej, w rzeczywistości jest bardziej znośny) albo jasna kiecka ( mam taka podobną, ale pożyczyłam sis, w niedziele ma oddać) i rudy żakiet, albo czarny, albo jasny, ale jasny to chyba raczej nie,
tylko nie lejcie się z tych kolorów , ja takie lubię, i wybór padł akurat na te kiecki bo się nie mną!
Różowa sukienka bez kwiatka, czarny żakiet, czarne buty

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:59   #3166
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Madziuchna

Islabell, u nas leje dzisiaj i mam przez to mega doła... zdecydowanie światłolubna jestem

Co do sprzątania - raz w tygodniu Bartek odkurza wszystko - szafki, listwy, podłogi, etc... prontuje, zmywamy podłogi, a ja co dwa-trzy dni latam z odkurzaczem po podłogach. Mam swoją teorię, że ktoś nam ten kurz i paproszki podrzuca, bo 10 minut po odkurzeniu znowu są
Poza tym włosy, włosy... wszędzie moje włosy

vea ja też z tych co ty, uwielbiam słoneczko i o razu mam lepszy humor jak jest
ale się uśmiałam z tego twojego pilatesu sorki

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A z innej beczki, to wkurzył mnie menadżer obiektu, w którym robię wesele. Już na pierwszej rozmowie wynegocjowaliśmy, że facet schodzi nam z opłaty korkowej za alkohol (tj. aż 15 zł za osobę jak się kupuje własny). Były już 3 rozmowy, za każdym razem o tym przypominamy a w ostatniej rozmowie telefonicznej on mi mówi, że kompletnie nie pamięta żeby się zobowiązał z zejścia z tego, nikomu z tego nie zszedł bla-bla-bla. No i zaprosił na kolejne spotkanie żeby dogadać jakieś rzeczy i podobno "będziemy zadowoleni".
Ja mu mówię, że inną salę już odmówiłam, jestem 500 zł do tyłu i jeśli tutaj nie wypali, to wesela nie będzie
No nie wiem, pojedziemy, pogadamy. Ale to bzdura jakaś żeby się tak wykręcać. W końcu zdecydowaliśmy się na to inne miejsce po kalkulacji kosztów. A to korkowe jest absurdalnie wysokie.
nienawidzę takich nie słownych ludzi, a swoją drogą to kupa kasy, drogo

----------------------------------------------------------
mój mały leżt tzn. kp i gada i śmieje się do cyca, co chwilę jaszcze go ściśnie
Stary 2014-05-16, 14:06   #3167
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
U nas tak samo. Maciek w sobotę odkurza wszystko, pod szafami i pod łóżkiem, ja ścieram kurze a potem myję podłogi. W ciągu tygodnia odkurzam odkurzaczem bezprzewodowym a podłogi wycieram codziennie ale tylko w kuchni (wiadomo dlaczego) i w przedpokoju (nanosi się z butów).

Współczuję Ból pleców jest paskudny :/

Różowa sukienka bez kwiatka, czarny żakiet, czarne buty
Kurcze, nie lubię tego sprzątania w weekend, ale w tygodniu normalnie nie ma jak My mamy podział terytorialny Ja myję i sprzątam łazienkę i kuchnie, Bartek resztę, bo ze względu na AZS nie powinien moczyć rąk.

No niestety Ciąża, noszenie Żuka, a teraz jeszcze ten wypadek dały mi po i tak słabym kręgosłupie... więc boli jak cholera

Popieram

Cytat:
vea ja też z tych co ty, uwielbiam słoneczko i o razu mam lepszy humor jak jest
ale się uśmiałam z tego twojego pilatesu sorki

mój mały leżt tzn. kp i gada i śmieje się do cyca, co chwilę jaszcze go ściśnie
Słoneczko jest doooobre
Chociaż gorąca nie lubię, no chyba, że nad wodą

Spoko Najbardziej zdziwiona była prowadząca

WYMIENIĘ

Stary 2014-05-16, 14:07   #3168
misia332
Zakorzenienie

wpierdzieliłam 2 talerze zupy pomidorowej. Dziecko śpi na klatce schodowej.

A ja sobie mysle, że wcale nie czuję , że jestem w ciąży. Oprócz tego rano to teraz nic.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:12   #3169
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wybrała jasną kieckę ale co na wierzch myślę że będzie niezły gorąc więc sama suknia

Cytat:
Napisane przez Isabell12;46483928[COLOR=Silver
[/COLOR]
ja bym zrobiła racuchy z jabłuszkiem i oprószone c.pudrem , pychota, ale naleśniki też lubię
dzięki za podpowiedź, ale zdążyłam już namieszać ciasto naleśnikowe, bo szybciej je zrobię
co do tych programów disco, to tylko o to w nich chyba chodzi a nie o muzę, żeby stare dziady sobie popatrzyły a jak co to przecież oni muzy słuchają mój teść stale to puszcza ale nie widziałam teledysków tylko zza ściany słyszę polotv

Vea może prowadzącej dało to do myślenia

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:22   #3170
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

hej dla Wikiego ale z niego szybki chłopak z pchaczem juz śmiga jak szalony.
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, choć nie za dobry. Masakra jakaś, od paru dni nie wiem jak się nazywam, stąd też moje milczenie, trochę Was podczytuję ale nie mam mocy by pisać.

Wczoraj usypianie Zuzy trwało 2 godziny, pospała 2 i znowu godzina bujania się żeby zasnęła na 3 godziny... Tylko przy mnie sie uspokaja. Ale co z tego, jak odłożyć do łóżeczka się nie daje, ryk jest jak jest jeszcze parę cm nad materacem nie wiem co się dzieje, ale przestaję dawać radę...

Dziś w koncu trochę lepsza pogoda, to może wyjdziemy na spacer, bo juz na łeb dostaję od tego siedzenia w domu.

Myśle o kupnie dywanu. Zuzka ma problem z przemieszczaniem się po panelach, ślizga się po nich tylko, pełza, na macie ma malutko miejsca i to jej bujanie na czworaka trwa już prawie 3 tygodnie i nic z tego nie wynika...

Cytat:
hej
ale paskudna pogoda
nic tylko w domu siedzieć pod kołdrą taaa tyle że tak mogłam napisać rok temu a teraz trzeba kombinować jak tu Syna zabawić
nie lubie dni kiedy nie możemy wyjść na spacer, dezorganizuje mi to harmonogram dnia

fajne trampki
mam podobne różowe i bardzo sobie chwale

u nas to samo;/ bez spaceru cały dzien rozwalony
ale dzis leje non stop wiec nie mamy wyjscia.
Cytat:

milusinski:cmok :

Cytat:
najlepiej jak wkleisz zdjecia na sobie bo tak ciezko powiedziec jak te rzeczy leza

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:23   #3171
nena_milka
Wtajemniczenie

melduję, że posprzątała, jeszcze podłogi mi zostały ale to jak młoda wstanie.

w ramach oszczędności jedzenia, byłyśmy wyrzucić piętki chleba kaczkom ale się Nina śmiała

idę robić krewety
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:35   #3172
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
ja tak robię a ostatnio poddaję się i wyciągam cyca, a rano się wkurzam, że puste
Magda, pisałaś, że Julek je pierś tylko rano i wieczorem (ewentualnie w nocy) - to co je w ciągu dnia? Mm podajesz?

Ja też po ciężkiej nocy mam puste piersi ale i tak przystawiam w ciągu dnia. Zresztą Miłosz sam decyduje kiedy chce jeść bo przychodzi i odgina mi bluzkę

Czy tylko ja zostałam sama na placu boju?
Miłosz nadal piersiowy. Tylko kasza i obiad jest bez mleka, pozostałe posiłki to kp.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:44   #3173
kaska87
Zakorzenienie

my dopiero do domu wróciliśmy nie nadrabiam działo się coś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:52   #3174
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
ja juz nie trzymam wcale i to od dluzszego czasu

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

my dopiero do domu wróciliśmy nie nadrabiam działo się coś?
nie
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:53   #3175
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea może prowadzącej dało to do myślenia
Możliwe
Chociaż było mi tak głupio, że więcej się tam nie pojawiłam

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u nas to samo;/ bez spaceru cały dzien rozwalony
ale dzis leje non stop wiec nie mamy wyjscia.

milusinski:cmok :
To samo

Szczery niestety... brzuch mi po ciąży został, i nie dość, że go nie lubię, to jeszcze plecy dodatkowo obciąża... także albo zrzucę, albo z ciąży nici, bo "podwójnego" brzucha mój kręgosłup może nie wytrzymać
BTW. rehabilitant bardzo fajny i bezpośredni facet

Cytat:
melduję, że posprzątała, jeszcze podłogi mi zostały ale to jak młoda wstanie.

w ramach oszczędności jedzenia, byłyśmy wyrzucić piętki chleba kaczkom ale się Nina śmiała

idę robić krewety

Ja dokarmiam łabędzie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz nadal piersiowy. Tylko kasza i obiad jest bez mleka, pozostałe posiłki to kp.
Nie tylko, ja też cyckowa... a przynajmniej staram się - jak Żuk odmawia cyca, to dostaje mleko ściągnięte w butli

WYMIENIĘ

Stary 2014-05-16, 14:57   #3176
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

ja pisałam ze ostatnio wydałam kupe kasy ale byłam u switnych specjalistow
z kregosłupem jest lepiej niz kiedykolwiek
co ci jest w ten kregosłup?? moze moglabym sie zaleceniami podzielic

Cytat:
dziewczyny mam pytanie:
juz dawno nie, ale nie wiem czy to dobrze
Cytat:
Magda, pisałaś, że Julek je pierś tylko rano i wieczorem (ewentualnie w nocy) - to co je w ciągu dnia? Mm podajesz?

Ja też po ciężkiej nocy mam puste piersi ale i tak przystawiam w ciągu dnia. Zresztą Miłosz sam decyduje kiedy chce jeść bo przychodzi i odgina mi bluzkę

ej moj tez nadal cyckowy choc znow od wczoraj nie ma mleka i musze butle podawac
ale to juz pewne ze mam dzikie cycki

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:57   #3177
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

mój już tylko wieczorem z wielką łaską zje kaszkę z mlekiem. Tak przez cały dzień nie.

Stary 2014-05-16, 14:58   #3178
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wpierdzieliłam 2 talerze zupy pomidorowej. Dziecko śpi na klatce schodowej.

A ja sobie mysle, że wcale nie czuję , że jestem w ciąży. Oprócz tego rano to teraz nic.
mloda tez miala na obiad pomidorowa z ryzem, sama jej robilam ojciec byl by ze mnie dumny, ze nie jestem leniem i nie kupilam sloika
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:02   #3179
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
mloda tez miala na obiad pomidorowa z ryzem, sama jej robilam ojciec byl by ze mnie dumny, ze nie jestem leniem i nie kupilam sloika
u mnie też młody jadł pomidorową.

Stary 2014-05-16, 15:06   #3180
Aaamelkaa
Zakorzenienie

kurier przyniósł mi moje zbiorowe zamówienie : koce xxl z tchibo
są mega wielke 2 x 2
jak wylęgniemy z sąsiadkami z nimi na trawę to nam trawy zabraknie
wyszły po 44 zł także git
wieczorem rozniosę po sąsiadkach bo dziś to raczej na ławce sie nie spotkamy przez tą pogodę

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości