![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() meneq, ale komplement ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do siostrzeńca to może jak będą starsi to ta zazdrość minie? Cytat:
![]() Amelka musi być rozkoszna z tą lalą ![]() dziękujemy z Kubą za wszystkie gratulacje ![]() ![]() był dziś tak podekscytowany tym "chodzeniem", że nie chciał w ogóle zasnąć. Widziałyście jakie sandałki dziecięce będą w Lidlu od przyszłego poniedziałku? http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-9C384...rta.htm?id=299 Myślicie, że takie mogłyby być? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Witam się poweekendowo
![]() U nas weekend dość mocno zajęty więc mega szybko zleciał, dlatego też nie odpisywałam na bieżąco ale za to czytałam jak najbardziej. Chciałam podziękować Illusion za przepisy na biszkopt i krem, robiłam z tych przepisów i obie rzeczy wyszły super ![]() Nancy, za Twoj przepis na biszkopt też dziękuję, zapisałam i następnym razem zrobię z Twojego, zobaczę który mi bardziej pasuje ![]() I również dziękuję Nawijce bo dzięki Tobie się dowiedziałam o niepalonej kaszy gryczanej, dziś jedliśmy i bardzo nam smakowała, Julce też ![]() Nancy, brawa za kroczki! ![]() Dziewczyny, których dzieci chodzą już do żłobka, albo te które mają też starsze dzieci, które chodzą do przedszkoli (Szaja?)czy możecie mi powiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze placówki biorąc pod uwagę że chcę posłać Julką jak będzie mieć ponad 1,5 roku? Zastanawiamy się nad jednym przedszkolem gdzie jest grupa żłobkowa dla dzieci 1,5-2,5 roku. Byliśmy tam w sobotę na zajęciach adaptacyjnych i tak: miejsce jest nowe (ok. 2 lata) więc wszystko jest nowe, czyściutkie i ładne. Są sale dla poszczególnych grup wiekowych i dodatkowe na zajęcia. Mają własną kuchnię, wydaje mi się że fajną ofertę jeśli chodzi o zajęcia, opiekunki bardzo fajne, dyrektor też bardzo rzeczowa, konkretna. Przedszkole jest w blisko naszego mieszkania i dodatkowo, w tym samym biurowcu mam firmę. Wada jaką na razie widzę to plac zabaw - mały, nie widziałam na żywo bo lało ale podobno mało atrakcji dla tak małych dzieci. No i nie wiem czy jest może coś co jest istotne a nie zwróciłam na to uwagi. I tu mam prośbę o doradzenie - na co jeszcze zwrócić uwagę? Co jest lepszym wyborem, może lepsze przedszkole jeśli chodzi o infrastrukturę (plac zabaw) czy pod tym względem słabsze ale za to trzeba dodatkowo zawieść gdzieś dziecko więc zawsze jest w placówce dłużej niż ja w pracy. A, jeszcze jedna zaleta tego to że prawdopodobnie 2 dziewczynki z osiedla w podobnym wieku do Julki też by tam chodziły. Będę wdzięczna za rady, żeby wiedzieć na co tu jeszcze popatrzeć i czy szukac innych miejsc czy nie ma to sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() majulmi, a może poszukaj jakichś opinii? Jednak nie ma to jak zaczerpnąć informacji od drugiego rodzica. Ja planuje Ole oddać do p-la jak skończy 2 lata, może na wiosnę najbliższą. I u mnie koło mojego domu są 3 takie, ale nie mam wątpliwości które wybiorę ![]() ![]() Lady , wyobrażam sobie ta sytuację i nie jestem w stanie nic doradzić, oby więcej się to nie powtórzyło ![]() idę spać, do jutra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 ale delikatniejsze sandałki to raczej bez skarpet, natomiast do piaskownicy preferuję skarpetki (+ noszenie dodatkowych w torbie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czy tam też przedszkole jest? bo to potem istotne - Agatka (a od września Dorcia) poszła do przedszkola do grupy żłobkowej, to normalne, państwowe przedszkole, i tym samym odpadła mi kwestia rekrutacji do przedszkola, bo została na zasadzie kontynuacji ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
MaJulMi, bardzo mi milo, ze ktos czyta moje wypociny
![]() Co do Twojego pytania - powiem Ci na co moja przyjaciolka (pedagog, pracowala w klubie malucha) polecila mi zwrocic uwage: - kto pracuje i jakie ma wyksztalcenie (tu akurat typowo o klub chodzi, bo w przedszkolu to wiadomo, ze nie ma osob z przypadku), - skad jest jedzenie (catering?) - ile jest pań na ile dzieci - jak wyglada lazienka? - jak daleko jest od drzwi do sali zabaw - sypialnia, łożeczka +oczywiscie opinie w internecie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko rano odciągnij pokarm i wylej go a tak wogóle to brawa Nancy ![]() ![]() Ania, a jaką pogodę wrozą w UK od piątku do środy ![]() Debrah, rozumiem Twój zachwyt bo Leos od soboty jest posiadaczem pieska szczeniaczka fp do spania, tuli go kocha, karmi, całuje i jak pięknie rączki do niego wyciąga jak mu go przynoszę ![]() Lady, doskonale Cię rozumiem bo przechodzę podobną sytuację (po raz drugi ![]() ![]() człowiek guma, wszystko na nie, krzyk i bicie i rzucanie się na ziemię w autobusie ostatnio usłyszała- o rany jaki bachor nigdy nie będę mieć dzieci ![]() moja położna ostatnio wysłuchawszy historii zaleciła..... klapsa ![]() najważniejsze, konsekwencja i tyle ja wyraźnie mowię, nie wolno, to mnie boli, teraz robimy to i to nie możemy robić tak jak chcesz bo to i tamto pomaga jestem cierpliwa,bardziej niż przy S, walą mnie komentarze, niech się pieprzą ze swoimi radami, to moje dziecko ważne jest żeby stawiać granicę, tak uważam i tyle się nauczyłam przy S a odwracanie uwagi jak podpowiada Debrah pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() jezu jak sobie przypomne to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
A ja bym jeszcze zwróciła uwagę na to jak wygląda adaptacja, menu posiłków.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46531419]
myślę, że na tym etapie ten plac zabaw nie ma takiego znaczenia, bo raczej i tak z takimi maluchami wiele nie będą wychodzić, a jeśli już, to niekoniecznie na plac, a raczej może z zabawkami do piasku a czy tam też przedszkole jest? bo to potem istotne - Agatka (a od września Dorcia) poszła do przedszkola do grupy żłobkowej, to normalne, państwowe przedszkole, i tym samym odpadła mi kwestia rekrutacji do przedszkola, bo została na zasadzie kontynuacji ![]() ![]() Właśnie to jest przedszkole z grupą żłobkową. Też właśnie myślimy że jak tak późno zapisujemy Julkę to może to lepiej bo właśnie później na pewno dużo dzieci zostanie do kolejnej grupy, miejsce też już znane. Cytat:
![]() Dzięki, o wykształcenie nie pytaliśmy ale to są młode dziewczyny i głównie rozmawialiśmy z taką co pracuje z grupą maluszków i widać było że podejście to ma super, o wykształcenie (rozumiem że chodzi o to czy pedagogiczne?) zapytamy kolejnym razem jak tam pójdziemy. Jedzenie gotują na miejscu i wydawało nam się jak pobieżnie przeczytaliśmy menu z ubiegłego tygodnia że całkiem zdrowe i urozmaicone. Z ilościami pań na dziecko musze się upewnić ale chyba są 2 (główna i pomoc) na 15 dzieci. To dużo/mało/średnio? Biorąc pod uwagę że dzieci 1,5-2,5 roku? Łazienka super, czysta, nowa, schludna, kilkanaście toalet, tyle samo umywalek, niskie a do tego dla najmniejszych dzieci podeściki, jest też przewijak. Ogólnie dla najmniejszych dzieci każde ma swoje pudełko w szafie w sali i tam są pieluszki, chusteczki, w drugiej szafie też każde dziecko ma półkę i tam są pościele i kocyki/maskotki potrzebne do zaśnięcia. Spanie jest w tej sali co cały czas dzieci spędzają, na takich leżaczkach, które nieuzywane są w szafie. A z odległością od drzwi (jakich?) to sali to o co chodzi? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o adaptację to prawie co tydzień w soboty są 2godzinne zajęcia, dzieci przychodzą z rodzicami i część czasu bawią sie same czym chcą, część jest organizowana przez opiekunki. Jedynie nie ma tych zajęć w trakcie wakacji ale myślę posłać Julkę najwcześniej od października więc we wrześniu byśmy znowu pochodziły. No i na początek też pewnie dam ją żeby chodziła pół dnia. Z menu już pisałam wyglądało całkiem w porządku, posiłki tez dość często (co 2h) więc panie mnie zapewniły że nawet jak Mała zje mało na dany posiłek to nie będzie głodna bo dość często coś dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale mi pomogłyście w wyborze koloru sandałków ![]() ![]() mina rasowego rozbójnika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na taką pogodę jak dzisiaj, ja bym ubrała jakieś trampki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tych nike, to czemu myślisz, że niewygodnie mu się chodzi? a dobrze trzymają nóżkę? bo z tego co zaobserwowałam w sklepie, to Filipowi było wygodnie, noga mu nie uciekała, no ale to właśnie chwila była i teraz po Twoim wpisie sama nie wiem
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz o tym pisalam, ze owszem sie zdarzaja, ale to rzadkosc niesamowita. A tak to mamy truskawkowe, waniliowe, czekoladowe i najdziwniejsze dla nas - z zielonej herbaty. Telewizja klamie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
elllmi tak, chodzila juz, niecale 2 latka wtedy miala
![]() ![]() ![]() Kurcze, jak chaotycznie to napisalam, przepraszam ![]() ![]() ![]() marsi jaka wroza pogode? angielska ![]() ![]() Dziewczyny, cos mi sie zepsulo i tak mi to strasznie utrudnia funkcjonowanie ![]() ![]() ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły cytować
![]() Powiedzcie, co ja mam robić, jeśli Pola nie chce się bawić? Nie chce pokazywać, naśladować, powtarzać, tylko po 5 minutach jest nerw, rozrywanie książek, rzucanie klocków, kopanie, plaskacze po całym ciele i płacz? Jak ją zainteresować? Uzmysłowiłam sobie, że jeśli Pola będzie miała, a pewnie już ma, jakiekolwiek problemy z uczeniem się, z mówieniem, z koncentracją, z zasypianiem, z panowaniem nad swoimi emocjami, a nawet ze wzrokiem... to to będzie tylko i wyłącznie moja wina. A wiecie dlaczego? Tak, bo zdecydowanie za dużo ogląda tv. Na początku wmawiałam sobie, że przecież puszczam jej tylko muzykę, że sobie słucha, że tańczy, czasem zerknie na ekran. A wygląda to tak, że przecież co chwila są przerwy, puszczają reklamy i co? Ona ogląda, wkręcają ją na maxa. Taka jest smutna prawda, że jeśli Pola przez dzień nie obejrzy tv, to jest święto. Obudziłam się niedawno i zaczęłam ograniczać. Przede wszystkim przestrzegam tego, żeby absolutnie nie włączać tv przed południem - odkąd się obudzi aż do jej drzemki. A po południami już niestety różnie bywa ![]() ![]() ![]() ![]() I jestem na 98% przekonana, że ta niechęć zajęcia się czymkolwiek jest spowodowana właśnie oglądaniem przez nią tego cholernego tv. Bo ona sobie pobiega, potańczy, coś obejrzy, a tu nagle matka każe jej siedzieć i zajmować się jakimiś nudnymi rzeczami. Nie mam pojęcia, jak mogę ją tego oglądania oduczyć, kiedy właśnie podstawa jest niespełniona - nie zawsze mogę po prostu wyłączyć tv. Jestem w czarnej d., gdyby dało się cofnąć czas, to zmieniłabym bardzo wiele i zrobiłabym dużo więcej dla Poli, ale tego już nie mogę zmienić. A wydaje mi się, że obudziłam się już za późno ![]() Teraz chyba już jest uzasadnione to, że nazywam się złą matką - bo dobra matka by do czegoś takiego nie doprowadziła... |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie tępa pała! Nawijko! Gratulacje!
A co do szampana : zależy ile ![]() Hje: hmmm, ale wiesz, że można zmieniać? Skoro domownicy chcą oglądać tv i nie można im tego zakazać ( słusznie), no to może..nie przebywajcie w pokoju w którym ten tv stoi? Nie da się tak? Prawda, że nawyki u dziecka tworzą się.. bardzooo łatwo. Ja miewam w dzień tv włączony może z 20 minut - jeśli wstajemy o zbyt wczesnej porze dla mnie ![]() ![]() Przy Tż parę razy był włączony, więc wie co to reklama ![]() Przed dzieckiem zdarzało się, że chodził non-stop, przecinał ciszę, nawet jak nie oglądaliśmy - ale wprowadziliśmy wielkie zmiany i już mi tego nie brak ![]() Ale za to często słucham muzyki. Włączam na kompie stacjonarnym - na yt, ale zamykam okno przeglądarki, komp stoi na biurku, więc mała nie widzi ekranu - a słyszy dźwięk. Muzykę uwielbia, gdy skończy się piosenka - rzuca wszystko i zostawia, woła "la - la!" i biegnie w stronę głośników od kompa (część, wraz z pokrętłem głosu stoją na podłodze), żeby włączyć następną. Bardzo szybko się tego nauczyła, z tv to pewnie działa tak samo, więc dobrze, że u nas to tylko dźwięk jest, muzyka, i nie cały czas. Pola jest Mała, cały czas możesz wprowadzać zmiany, inaczej z nią spędzać czas, pokazywać więcej możliwości. Z książeczkami to jest tak, że najpierw też nie interesowały, jak była mniejsza. Ale pokazywałam, opowiadałam, nawet jak strony za szybko szły (niektóe na pamięć przez to znam) i teraz uwielbia. Ale weź pod uwagę, że ona nie dawno nauczyła się chodzić - i na topie jest ruch, a nie zajęcia na siedząco i w bezruchu. Ja myślę, że to przyczyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pomogę z tymi stronami ![]()
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Debrah, no właśnie w tym cały problem, że tv stoi w salonie, a właśnie tam spędzamy spokojnie 3/4 czasu, jeśli jesteśmy w domu. Tzn. oczywiście w ogóle na ten czas, kiedy tv jest włączony, mogłybyśmy iść do naszego pokoju, ale jak Pola usłyszy w telewizorze coś ciekawego albo co jej się podoba (niektóre piosenki na pamięć zna) to nie ma bata, leci od razu. Jak nasze drzwi są zamknięte, to płacz (salon jest otwarty na korytarz). Tak naprawdę to w naszym pokoju Polę tylko przewijam, daję pić i ona ma drzemki/śpi, czy właśnie ew. te pół godziny spędzimy przy książeczkach, układaniu klocków itp., ale reszta po całym domu tak naprawdę. Albo czasem się zdarzy właśnie ta faza na jej zabawki - wywraca sobie kosz i siedzi z nimi nawet i 20-30 minut: przewala, włazi do kosza, patrzy, jak lale oczy zamykają itd. Ale wtedy właśnie ja jestem tam najmniej potrzebna, bo jak jest sama, to ok, ale jakbym przyszła, to i tak do mnie chce, odwracam zupełnie jej uwagę od zabawek i musimy iść "na dom".
W całej sytuacji jest małe światełko, że np. jak dzisiaj przygotowywałam dla niej obiad, to dosłownie akurat na jedną piosenkę jej włączyłam i sobie potańczyła, przyszłam, wyłączyłam tv i... nawet jej to nie obeszło, wręcz się ucieszyła, że ją mama na ręce wzięła, na tv tylko popatrzyła, bo nagle cisza, nic nie ma, i przestała się interesować. I kilka razy tak było w ostatnim czasie. Więc przynajmniej nie ma problemu z tym, żeby ją od tv odciągnąć. Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-20 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
Cytat:
fakt, bardzo "niemadrze: ![]() Musisz teraz poprostu zastepowac tv czyms innym, rownie atrakcyjnym ![]() piszesz ze tv jest w salonie... a niech bedzie. zamknijcie sie w swoim pokoju i bawcie sie. wymyslaj rozne atrakcje, wyglupiajcie sie itd... a w ogole to nie siedzcie w domu tylko sruuu na dwor. na zewnatrz jest tyle atrakcji ze Pola zapomni w koncu o tv... i jeszcze jedna rzecz-czemu puszczasz jej tv jak przygotowujesz obiad? wez ja do kuchni, posadz w krzeselku, daj jej jakies gadzety niech sie bawi... albo niech ten obiad robi z toba, np jakies kotlety ![]() najwazniejsze ze nie brniesz to slepo tylko zauwazylas ze cos jest nie tak ![]() no i pogadaj o tym z tz, moze w koncu zrozumie ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-05-20 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Mało mnie ostatnio, bo trafiło nam się bardzo fajne zlecenie z terminem realizacji na przyszły poniedziałek, więc wszystkie ręce na pokład i działamy. Ale podoba mi się bardzo! ![]() ![]() U nas w sumie ok, choć przyznaję, że ostatnio mam chwile refleksji nad tym, że może Mycha za mało potrafi jak na swój wiek. Tłumaczę sobie, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale Julka mówi bardzo mało (raptem kilka wyrazów) i nie powtarza, ciągle tylko fingering i chce, żeby nazywać. Potem zabawa w drugą stronę - ja wymieniam nazwę, ona pokazuje. I tak na okrągło. Powtarzać nie chce, jeść sztućcami nie chce, zabawki średnio ją kręcą. Czas spędza w książeczkach, rysując (a raczej "rysując") na macie i znikopisie oraz biegając po dworze, przy czym ostatnio nudzi jej się szybko na placu zabaw. Rozkręca się za to dziewczyna z jedzeniem, naprawdę ładnie zjada posiłki, ale przy tym - o dziwo - od razu więcej kp. Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale odstawienie jest dla mnie w tej chwili mission impossible (choć i tak póki co nie planuję). No i z piciem to zupełnie przestawiła się na wodę (czyli albo woda, albo kp). To mnie akurat cieszy. Przepraszam, że tak o sobie tylko. Zaraz troszkę ponadrabiam ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- No to ponadrabiałam odrobinę: Lady - współczuję sytuacji. Jak dla mnie zachowałaś się super, zwłaszcza przy uwagach otoczenia. Duże brawa dla Ciebie. U nas jeszcze takiej akcji nie było, ale kilka pomniejszych się trafiło. Staram się wtedy spokojnie tłumaczyć, co nie jest łatwe przy wijącym się dziecku, odwracać uwagę (na razie często działa), ewentualnie biorę pod pachę i zmieniamy miejsce pobytu. Hje - nie jesteś złą matką! Nigdy nie jest za późno, by zacząć coś zmieniać. Najważniejsze to próbować znaleźć alternatywy dla tv. Co do telewizora, to włączam rano, jak robię śniadanie, a potem to już najczęściej sama muza leci. My nie mamy tv, telewizor robi za monitor (przed pojawieniem się Młodej tak oglądaliśmy filmy), więc obraz, który widzi Mycha, jak włączam telewizor rano, to pulpit kompa, a ewentualnie otwarta przeglądarka z jakimś teledyskiem. Pozwalam jej obejrzeć jakiś klip do muzy, która jej się podoba (najczęściej właśnie rano, jak ja idę ogarnąć śniadanie, a ona nie jest zainteresowana robieniem tego ze mną), ale z reguły włączam jakieś radio intenetowe, wyłączam obraz i tak sobie cały dzień leci. A jak włączam muzę z dysku, to widzi po prostu playlistę - wtedy jak coś się podoba, to bierze mnie za rękę i mam włączyć jeszcze raz lub sama podchodzi do kompa i pokazuje, żeby jej włączyć. Filmów przy niej nie oglądamy, zresztą w ogóle mało korzystamy z tego kompa. Nancy - brawa za Kubusiowe kroczki! Ani się obejrzysz, a będzie śmigał na całego! Nawijko - fajnie Wam z tym mieszkankiem! Super, że udało się z kredytem. I mam nadzieję, że szampan smakował ![]() Neti - wielkie brawa za wytrwanie w odchudzaniu! Charlizz - kciuki! Miały być to wtorku, więc jeszcze zdążyłam ![]() Sylwietta, Silver, Deli, Fewciu - piękne dzieciaczki! (jeśli pominęłam czyjeś zdjecie, to przepraszam, niechcący) Debrah - opis Amelki z lalką ![]() Ewulkaa - fajna sukienka! Ja bym brała jasną, śliczna jest! Pokażesz nam się w Twojej? Meneq - piękny komplement od t. ![]() Marsi, Ewik - fajnie czytać znów o brzuszkach ![]() Ania13.03, Bokeh - piękne zdjęcia na blogu ![]() Misia - zdrówka dla Hani! Oby to były tylko ząbki Illusion - brawa za odstawienie w dzień od kp Majulmi - fajnie, że zarzuciłaś temat żłobkowo-przedszkolny. Chętnie poczytam. Ja chcę posłać Mychę za rok od września do przedszkola, więc troszkę czasu jeszcze mamy. Ufff ![]() To spadam do roboty. Miłego dnia ![]() Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-05-20 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentu na komunię to znalazłam takie coś: http://eprezenty.pl/posrebrzany_zest...n_,p,3040.html ale to jakoś bardziej odpowiednie na chrzciny mi się wydaje. Na komunię to bym łańcuszek z medaliiem wzięła tym bardziej że rodzice nie planują prezentów ( fajny zwyczaj, popieram). Cytat:
![]() Cytat:
Dalej trzymam kciuki za decyzję. No i Oliwka - super, zwłaszcza jej mówienie. Cytat:
![]() Cytat:
Co do fotelika to nie wiem nawet bo to Tż wybierał, nawet nie zwróciłam uwagi na firmę, w niedzielę próbowliśmy Oliwkę przymierzyć do niego to się tak bidulka spłakała że hej, juz chyba troszkę zmęczona była, zresztą ona na nowości tak reaguje. Cytat:
![]() Co do lalki to faktycznie szał jest u Was. No i zazdroszczę - czytasz jak Amelka się kąpie? ja musze się kreatywnością wykazać i wymyślać jakieś zabawy ![]() Cytat:
![]() Oferta ekstra, będę musiała przed pracą skoczyć bo po południu jak zwykle nic nie będzie, a szorty bym chciała bo nie mamy wogóle. Cytat:
Cytat:
Co do pokazywania to pokaże np: brzuszek, kolanka, nosek, uszka, włoski i znudzi sięi dalej nei chce pokazywać, zabawi się też chwilę a czasem nic a nic, tylko stoi przy moich nogach. Jak radzi Debrah spróbuj ograniczać tv, teraz jest ciepło więcej czasu można na zewnątrz. Cytat:
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Elllmi no po 69 zł ?
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Jeśli chodzi o rozmiarówkę Nike to wiem, że jest beznadziejna ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Aha Black chodzi mi o Twój występ na którym miałaś śpiewać m.in. Katy Perry? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze z niedzieli co mnie spotkało. jechałam po mamę na dworzec, Oli z tyłu w foteliku. Zaczęłam wyprzedzać traktor z przyczepą a on zaczął skręcać, wogóle gość nie patrzył co sie dzieje na drodze. Wcisnęłam gaz i przejechałam ale jak sobie potem pomyślałam że walnął by w tył gdzie Oli siedziała to aż mi się ręce trzęsły. No i mamy wreszcie kolejnego ząbka: lewa, gorna jedynka ![]()
![]() |
#4854 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46534457]a zielona herbata smaczna? tzn herbata wiem, ale lody
![]() Hje, pamiętaj jedno - NIGDY nie jest za późno na zmiany, Pola ma dopiero niespełna półtora roku, to nie tak, że już wszystko stracone ![]() Sa smaczne i zieloniste jak traweczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas też się ruszyło z jedzeniem i zaobserwowałam to samo, co Ty, im więcej posiłków tym więcej kp. Dziś na śniadanie w dwóch turach (przeszkodziła mu dwójeczka) 210 ml kaszki i prawie całe jajo a kp od rana 4 razy ![]() hje ale to tv jest włączone tak po prostu, czy ktoś ogląda? Bo jak nikt nie ogląda to może za każdym razem wyłączaj? Kochana, przecież na nic nie jest za późno, piszesz, że jesteście dużo na dworku (polku), tam też ją możesz wiele nauczyć, pokazywać, naśladować, nazywać. Może za jakiś czas przyjdzie faza na książeczki ![]() coś jeszcze chciałam ale zapomniałam ![]() Kubson śpi, ja ponadrabiałam i idę robić obiad (zapiekaną cukinię z serem pleśniowym z jogurtowym cyckiem z kurczaka) ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
i ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
nawijko przepraszam Cie bardzo, 2 razy wczoraj piszac myslalam o Tobie i w koncu nie pisalam tego co chcialam
![]() ![]() Gratuluje kochana z calego serca ![]() ![]() ![]() ![]() Pstryczku, zazwyczaj mam otwartych 4, max 5 stron wiec nie jakos duzo. Mialam nadzieje, ze dzisiaj jak wlacze to bedzie ok ale nie ![]() ![]() Ultra dziekuje ![]() ![]() Kciuki za projekt ![]() hje nie zadreczaj sie tylko postaraj sie, zeby z dnia na dzien bylo coraz bardziej po Twojemu. Kazda z nas popelnia bledy, wazne, zeby je dostrzegac i starac sie naprawic ![]() Ifwka brawa za zabka ![]() ![]() ![]() Kurcze wlasnie dlatego nie moge sie zabrac za to prawko, bo boje sie, ze w takiej sytuacji nie umialabym zachowac zimnej krwi ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-20 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ząbka - ![]() Hmmm... spróbowałabym ![]() Cytat:
![]() U nas dziś rasowe schaboszczaki, ja robię, stąd ta "finezja" ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, że wszystko w swoim czasie, po prostu boję się, żeby czegoś nie przegapić, nie zauważyć, że mogłam jej jakoś pomóc itp. Ale mi się chce pepsiiiiiii... Rzadko piję, ale teraz chodzi za mną niesamowicie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Ultra wpadaj do mnie, mam całą butlę pepsi
![]() ogarnęłam troszkę, przygotowałam sobie wszystko pod obiad, a Kubson śpiocha ![]() jak wstaje to zjemy coś i ruszamy na plac zabaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Ania i inne dziewczyny, jak jest ciepło tak na krótki rękaw to jak mam ubrac Małą: koszulka na gołe ciało i spodenki na pampersa??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.