Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 22:32   #1861
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
może skok?

co do figury mam to samo, codziennie przezywam dzien PASZTETA!
a zakupy i te wszystkie manekiny w rozmiarze 32
jak tu nalozyc szorty!
Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie ma to jak wizaż
Na pocieszenie nażarłam się na noc zapiekanki z cukinii i popiłam piwem malinowym, a co mi tam, i tak wyglądam tragicznie...

U was tak ciepło, a nas dzisiaj zaskoczyła burza i ulewa. Ale za to jaki zapach w lesie po tym deszczu

I w ogóle to jak możecie nie zakładać dzieciom czapeczki, przecież to obowiązkowy element stroju
Stary 2014-05-20, 22:34   #1862
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Castia ja też nie mam foty z dzisiejszego spaceru nie mam chyba z żadnego
o! chociaz jedna

ja jakies tam mam ale nic ciekawego

nie to co dzisiejsze foty przegrzewanych dzieciaków! jest na co popatrzec i co komentowac
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:35   #1863
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wyjdz szybko walnij fote i uciekaj do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No my też większość dnia na dworze, skoro dziś dzień wrzucania fotek ze spacerów to też mam z dzisiaj
Prosze jak slicznie Majeczka spi

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Koziemleko, Siede, Kate śliczne dzieciaczki Swoją drogą to super, że taka pogoda się zrobiła

Wrzucam fotki Oskiego.

Miłego wieczoru
Kolejny pieknie spiacy chlopczyk.
Jutro Kacprowi pokaze te zdjecia

Cytat:
tylko ja chyba nie mam foty z dzisiejszego spaceru
jutro musze cos cyknąć!
Na pewno nie tylko Ty
Stary 2014-05-20, 22:36   #1864
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

moze macie racje, ja jeszcze w ciazy czytalam ze powinno sie niewiele wody nalewac, jakies 10-15cm. ale teraz juz Niunia starsza to pewnie mozna zaszalec
(…)
pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku - same zobaczcie.
nieprawda
pierwsza kapiel mojego wczesniaka 1800g w szpitalu wygladala tak, ze mu tylko glowa wystawala z kapieli, inaczej by zmarzl

a propos zmarzniecia, to u was naprawde tak zimno?
Twoja Natalia zawsze taka poprzykrywana, ze jej nawet nie widac
U nas bylo 16 stopni, to moje dziecko bylo w body, spodniach i bluzeczce przykryte tylko cienkim kocykiem, dlatego tak sie dziwie, bo jestescie poubierani jakby bylo 10 stopni lub mniej

Cytat:
Ooo widze zdjecia ze spacerow. Za chwile Wam poodpisuje, ale najpierw jak samolub o sobie

Masakryczny dzien. OLKA od rana marudzila nie spala, przez co juz od 12 do 13 darla sie ze zmeczenia tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny dwie male awantury byly, bo sie mloda nie mogla zdecydowac, czego chce, ale ogolem bylo spoko, bylo piwko pod parasolka i kurczak z grilla

Jest i zdjecie z tetra i usmiechy czarownicy
wspolczucje ciezkiego dnia
Ola sliczna
Cytat:

No my też większość dnia na dworze, skoro dziś dzień wrzucania fotek ze spacerów to też mam z dzisiaj

sliczne
Cytat:

Wrzucam fotki Oskiego.
cudny Oscar
Stary 2014-05-20, 22:40   #1865
Castia
Wtajemniczenie

TeQiba :wiem ze na ciebie zawsze mogę liczyć!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:41   #1866
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
a u nas kolki kolki kolki... nie ma życia wieczorami a za dnia niewyspana chodzę jak zombie

oby bylo lepiej
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
I foto z dzisiejszego spacerku. Franek podziwiał widoki - akurat zamknął oczy
Jestem leniwa matka i nie ubrałam dziecka jak należy, bo potem trzeba tyle prać
cudna
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no twój marco tez nie odstaje , tymbardziej ze niestety miał trudniejszy start , za to teraz jedzie na prawie na równi
na rowni to on jeszcze dlugo nie bedzie, ruchowo bardzo odstaje
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
To i my ze spaceru wrzucamy foto. Jestem wykończona znowu 2h marszu to razem dziś jakieś 4
[IMG][/IMG]
slicznosci
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Załącznik 5687595 pozdro ze spaceru z FLANELA na budce
bossskie
Stary 2014-05-20, 22:49   #1867
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Super!
I leży tak jak jedziecie, czy tylko na postojach?
Pierwszy raz tak jechal. Ale szybko sie rozplakal, bo nie mial sily glowy trzymac a podobalo mu sie zwiedzanie

Cytat:
o kurczaki ale fajnie Franek sobie jeździ

To i my ze spaceru wrzucamy foto. Jestem wykończona znowu 2h marszu to razem dziś jakieś 4
[IMG][/IMG]
Wow ale dlugo spacerowaliscie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Wracamy dziś ze spaceru. Wózek zaczął być głośny wiec TZ wziął małą na ręce. Na światłach, na przejściu dla pieszych, na przeciw nam idzie starsza pani i prawie krzykiem do nas, a na pewno wyrzutem w głosie "załóżcie dziecku czapkę bo je przewieje" Biedny TZ sie zestresował...
Glupie babsko

Dobranoc
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:54   #1868
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekuje za kciuki
ale slabo trzymalyscie

Antonio jednak chyba bedzie mial mocniejsze okulary, w czwartek idziemy na jeszcze jedna konsultacje okulistyczna, wcisnelam sie cudem, bo pierwszy wolny termin byl w lipcu , na szczescie ktos zrezygnowal
Stary 2014-05-20, 23:32   #1869
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Pomidorki sadzisz w doniczce czy na grzadce bo ja mieszkam w centrum i jest sporo kurzu na balkonie i nie wiem czy dadzą radę? Dlatego właśnie mamy bardzo kolorowy balkon chcieliśmy taką oaze w mieście stworzyć mam zawsze dużo ziół i świeczek i różnych akcesoriów balkonowych
uwielbiam takie balkony
pierwszy raz sadze i większość poszła do doniczek, a reszte wsadziłam w grunt, zobaczymy. (najpierw nasionka miałam w pojeminkach, żeby zrobić rozsady i teraz je przenosiłam w doniczki, ale nie spodziewałam się, że tyle tego wyjdzie)

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem Oczywiście nic nie kupiłam, bo tak źle nigdy nie wyglądałam
ja mam podobnie, nic nie kupie, aż troche jeszcze nie schudne, w stare ciuchy się mieszczę, ale czuję się jak parówka

my też dzisiaj na dworze w samym body, Julce się podobało
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 02:31   #1870
wewillrockyou
Rozeznanie

Wszystkie zdjecia dzieciaczkow ze spacerow.piekne tylko tak sie zastanawiam.gdzie te Wasze pociechy maja czapki? Przeciez tak nie wolno
Braawa za wage Marco i spacer Kacperka w wozku!
My jak kapiemy to tez tylko glowa wystaje
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 05:59   #1871
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobrrrrrry

Ale szał na zdjęcia spacerowe
Muszę w takim razie i ja trzasnąć Emi jakąś fotę.

Powtórzę się, ale wszystkie Wasze maluchy są śliiiiiiczne

Cytat:
hej
nie moge niestety znalezc w necie, a pudelko z nazwa firmy juz wyrzucilam ale jest na prawde super bo mozna to ystawic i na lezaco i potem na stojaco i wszystkie te zabawki graja rozne melodyjki, nawet jak sie przewraca 'strony' w tej ksiazce i jest obrazek z lulajacym misiem to leci taka kolysanka, podobnie z tymi zawieszkami na dole, jest tez korbka do pokrecenia i grzechotki.
Kiedyś widziałam podobną zabawkę u mojej koleżanki i wydała mi się właśnie bardzo praktyczna. Jej córeczka długo za nią szalała.
A mogłabyś wkleić to zdjęcie tutaj? Dziewczyny na pewno będą wiedziały jak to się nazywa, bo DZIEWCZYNY WIEDZĄ WSZYSTKO

Cytat:
idziemy sobie a tam panowie buduja dom i jeden chlopak zdjal koszulke a moj chrzesniak 'o golas!' . potem idziemy kolo swiezo skoszonej trawy a maly 'ZAKOSILI trawe' , potem dla odmiany ja zwracalam mu uwage zeby zszedl z drogi bo szly 2 dziewczyny z psami 'uwazaj bo cie wilczury zjedza' . pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku - same zobaczcie.

A propos dziecięcych tekstów...
Wczoraj gdy czekaliśmy na USG bioderek przeglądałam jakąś dzieciową gazetę i było zdjęcie nagiego niemowlaka. Podszedł do mnie chłopczyk (ok. 4 lata), zagląda mi przez ramię i mówi: "Ten dzidziuś jest łysy". Ja na to: "Nie, zobacz: ma włoski. Nie takie gęste jak Ty, bo jest jeszcze malutki, ale ma". A on pokazuje na ciałko i mówi: "Ale on jest łysy tutaj!". Pomyliło mu się 'łysy' i 'goły'

Chociaż i tak najbardziej się uśmiałam z mojego chrześniaka. Oglądał z rodzicami Eurowizję i skonsternowany zapytał: "Mamo, a czemu ta pani ma brodę?" Bratowa nie wiedziała co powiedzieć, więc wyjaśniła: "Bo wiesz... Ona się przebrała za pana. Jak na bal przebierańców". Młody myślał, myślał, aż w końcu zapytał: "A nie mogła za liska?"

Cytat:

Masakryczny dzien. OLKA od rana marudzila nie spala, przez co juz od 12 do 13 darla sie ze zmeczenia tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny dwie male awantury byly, bo sie mloda nie mogla zdecydowac, czego chce, ale ogolem bylo spoko, bylo piwko pod parasolka i kurczak z grilla
Mam nadzieję, że Ola wyczerpała już limit marudzenia i dziś da matce odetchnąć. Czy ona nie wie, że matka musi mieć czas na ogarnianie wizażu, a nie na zabawianie jej
Cieszę się, że popołudnie udane.

Dziewczyny, a Wy pijecie jakieś niewielkie ilości alko przy KP? Ty piszesz o piwku, kiedyś Side coś wspominała o drineczku... Później normalnie karmicie czy na przykład ściągacie mleko?

Cytat:
Sama jesteś czarownica
Przecież to najpiękniejszy uśmiech na świecie!

Cytat:
Wracamy dziś ze spaceru. Wózek zaczął być głośny wiec TZ wziął małą na ręce. Na światłach, na przejściu dla pieszych, na przeciw nam idzie starsza pani i prawie krzykiem do nas, a na pewno wyrzutem w głosie "załóżcie dziecku czapkę bo je przewieje" Biedny TZ sie zestresował...
Boże... Widzisz i nie grzmisz

Cytat:
no to super, tylko zeby za bardzo nie rozkladala
Obawiam się, że nie będzie miała okazji... Tatuś nie pozwoli żadnemu facetowi zbliżyć się do Emilki mniej więcej do... 30-tki?

Cytat:
Limonka - natchnęłaś mnie tym masażem i dzisiaj po kąpieli wymasowałam Gucia. Co prawda była to moja autorska wersja baby-massage, no ale obiekt masowany był zadowolony, uśmiechał się i cieszył do mnie więc chyba było ok
Cieszę się, że moja pisanina się do czegoś przydała
Autorska metoda mówisz... Może nagraj filmik i wrzuć na YT- będzie alternatywa dla masażu Shantala
Może pobijesz rekordy oglądalności i staniesz się sławna?

Cytat:
Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem Oczywiście nic nie kupiłam, bo tak źle nigdy nie wyglądałam No wiem że TZ mnie kocha mimo tego brzucha, a Gucio jest wart tego wszystkiego, ale jakoś mi tak smutno, bo zawsze miałam super figurę, płaski brzuch, a teraz wyglądam fatalnie, jakbym była nadal w ciąży
Nie wygłupiaj się... Jesteś świeżo po porodzie, musisz dać sobie czas na odzyskanie figury! Mało jest dziewczyn, które wychodzą z sali porodowej i od razu wyglądają jak modelki. Przybierałyśmy na wadze przez 9 miesięcy, więc jak mamy dojść do formy w ciągu tygodnia? Oczywiście media próbują nam wmówić, że tak być powinno. Mamy-celebrytki już miesiąc po porodzie mają brzuchy jak deski, ale pamiętajmy, że one na pewno nie spędzają całego dnia z maluchem: mają do pomocy opiekunki i mogą znaleźć czas na forsowne treningi. Z resztą one zarabiają dzięki swojemu wyglądowi, a my- normalne babki- mamy przecież inne priorytety np. cieszenie się naszym szkrabem.

Tak czy inaczej radziłabym Ci jednak zacząć trochę ćwiczyć. Nie warto tracić życia na marudzenie, jeśli można zmienić to, co nam przeszkadza Nie trzeba wcale dużo. Myślę, że ćwicząc pół godzinki dziennie (np. podczas drzemki Gucia) już wkrótce zauważysz różnicę.
Z resztą badania mówią o tym, że jeżeli ktoś regularnie trenuje lepiej postrzega swoje ciało nawet jeśli obiektywnie wcale nie jest ono w lepszej formie, więc przynajmniej samopoczucie Ci się poprawi

Cytat:
Ile tam u Was stopni, ze wszyscy tak poubierani?
Virgo mieszka na polskim biegunie zimna

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
2. FOto nie mam, ale proszę link: http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka...ki/bp41632414/
Na żywo jest bardziej urocza
Śliczna!
Myślę o podobnej sukieneczce jak Ty i Pola: prostej i z klasą.
Ta, którą wkleiłaś jest dodatkowo atrakcyjna cenowo, więc może się na nią skuszę?

Cytat:
co do figury mam to samo, codziennie przezywam dzien PASZTETA!
a zakupy i te wszystkie manekiny w rozmiarze 32
jak tu nalozyc szorty!
No masz... Następna! Patrz wyżej co myślę na ten temat

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kolejny pieknie spiacy chlopczyk.
Jutro Kacprowi pokaze te zdjecia
Chcesz mu wjechać na ambicję?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Antonio jednak chyba bedzie mial mocniejsze okulary, w czwartek idziemy na jeszcze jedna konsultacje okulistyczna, wcisnelam sie cudem, bo pierwszy wolny termin byl w lipcu , na szczescie ktos zrezygnowal
Szkoda, ale jeśli jest taka konieczność. Dobrze, że udało Ci się wcisnąć na wizytę. Chociaż wolny termin w lipcu i tak byłby ok. W Pl to byłby lipiec, ale roku 2016

Ja dziś rano zostawiam Emilkę i TŻ, żeby się sobą nacieszyli i ruszam w miasto
Muszę iść do fryzjera, a później planuję powłóczyć się po ciucholandach.
I'm so excited!
Stary 2014-05-21, 07:31   #1872
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Mara- prześliczne to twoje maleństwo! Uwielbiam małe golaski!

Olakola- przepraszam ale jak przeczytałam że wyglądasz jak parówka to mi się rogal od rana śmieje Zapewne w niczym nie przypominasz parówki, chyba że w tym że jesteś cienka jak berlinka
Aga9- Ty też nie jesteś jak pasztet...
wogóle dziewczyny hallooooo! Przecież jesteśmy sexy mamy (tylko nie jak Kasia Cichopek )

Mariola- przykro mi że Antoś musi dostać mocniejsze okulary, ale jak trzeba to trzeba będzie lepiej widział Mam nadzieję że Marco też daje ci troszkę więcej wytchnienia no i gratulacje za wagę, jak przeczytałam ile waży to aż sobie pomyślałam że urosło c kawał chłopa
Jakbyś mogła spojrzeć na pytanie poniżej, bo nie kryję że twoje zdanie jest dla mnie cenne co myślisz na ten temat

Mam pytanie: czy przy tych upałach dziewczyny które mieszają pierś i czasem mm podajecie wodę do picia? Jestem na herbatkom i generalnie nie będę dziecku dawać soczków, chcę dopóki mi sie uda dawać tylko wodę niech zna tylko ten smak. Nie wiem czy mi się uda, ale będę walczyć. Wczoraj dałam mu 50ml wody bo warował i przyznam że się zupełne uspokoił.

dzisiaj od rana wylaszczyłam Piotrka w spodenki z szelkami i fajną koszulkę bo wczoraj nie spodziewałam się że jego zdjęcia trafią na wizaż i tylko takie bobasowe body z Fisher Price miał Tak więc dziś jestem już naszykowana na zdjęcia

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-05-21 o 07:40
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 07:50   #1873
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem Oczywiście nic nie kupiłam, bo tak źle nigdy nie wyglądałam No wiem że TZ mnie kocha mimo tego brzucha, a Gucio jest wart tego wszystkiego, ale jakoś mi tak smutno, bo zawsze miałam super figurę, płaski brzuch, a teraz wyglądam fatalnie, jakbym była nadal w ciąży
Rozumiem Cię z tym wyglądem, choć ja akurat nigdy nie miałam super figury. Ale teraz to już w ogóle masakra Na wadze mam +18kg do stanu sprzed ciąży Dobrze, że jest ciepło na dworze to będę w sukienkach chodzić. Muszę sobie kupić jakieś spodnie, bo póki co chodzę w ciążowych
Najgorsze jest to, że u mnie nie działa lekkie ćwiczenie Kiedyś jeździłam na rowerku dość ostro a waga stała w miejscu Będę musiała pomyśleć o jakimś basenie na początek, bo przy mojej wadze chyba fitnes mógłby źle wpłynąć na kręgosłup

Świetne macie dzieciaczki Trochę zazdroszczę tego, że Wasze dzieci takie porozbierane jeżdżą... Kamila to zmarźluch straszny. Ona przy 22 stopniach w domu musi mieć bodziaka i na to długi rękaw i spodnie, bo inaczej jej zimno

U nas trochę kryzys Kamila robi brzydkie kupy ze śluzem, ma bóle brzuszka, wysypkę i jest mega płaczliwa. Podejrzewam skazę, bo niestety i ja i starsza córka jesteśmy alergikami. Póki co przeszłam na dietę i zobaczymy. Najgorsze jest to, że starsza miała taką silną alergię, że musiałam przestać karmić piersią
Zaraz idziemy do pediatry, żeby obejrzała mi dziecko i może ona podpowie, co robić. Choć masakrycznie nei chce mi się wychodzić - Kamila jadła w nocy co 1-2h i jestem tak niewyspana, że ledwo na oczy widzę
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 08:18   #1874
teQiba
Moderator

Na bol gardla przy kp to co mozna bylo? Tantum verde dobrze pamietam?
Stary 2014-05-21, 08:32   #1875
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

C

Szkoda, ale jeśli jest taka konieczność. Dobrze, że udało Ci się wcisnąć na wizytę. Chociaż wolny termin w lipcu i tak byłby ok. W Pl to byłby lipiec, ale roku 2016

I'm so excited!
wiem jka jest w PL, moja mama ma wizyte u kardiologa i endokrynologa na marzec 2015!
Guernsey to mala wyspa i nie ma czego takiego jak prywatna pratyka, wiec w razie w musz epo prostu czekac, bo nie mam alternatywy
Cytat:
Mariola- przykro mi że Antoś musi dostać mocniejsze okulary, ale jak trzeba to trzeba będzie lepiej widział Mam nadzieję że Marco też daje ci troszkę więcej wytchnienia no i gratulacje za wagę, jak przeczytałam ile waży to aż sobie pomyślałam że urosło c kawał chłopa
Jakbyś mogła spojrzeć na pytanie poniżej, bo nie kryję że twoje zdanie jest dla mnie cenne co myślisz na ten temat

Mam pytanie: czy przy tych upałach dziewczyny które mieszają pierś i czasem mm podajecie wodę do picia? Jestem na herbatkom i generalnie nie będę dziecku dawać soczków, chcę dopóki mi sie uda dawać tylko wodę niech zna tylko ten smak. Nie wiem czy mi się uda, ale będę walczyć. Wczoraj dałam mu 50ml wody bo warował i przyznam że się zupełne uspokoił.
dzieki
ja nie mam nic przeciwko wodzie
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię z tym wyglądem, choć ja akurat nigdy nie miałam super figury. Ale teraz to już w ogóle masakra Na wadze mam +18kg do stanu sprzed ciąży Dobrze, że jest ciepło na dworze to będę w sukienkach chodzić. Muszę sobie kupić jakieś spodnie, bo póki co chodzę w ciążowych
Najgorsze jest to, że u mnie nie działa lekkie ćwiczenie Kiedyś jeździłam na rowerku dość ostro a waga stała w miejscu Będę musiała pomyśleć o jakimś basenie na początek, bo przy mojej wadze chyba fitnes mógłby źle wpłynąć na kręgosłup
(…)
U nas trochę kryzys Kamila robi brzydkie kupy ze śluzem, ma bóle brzuszka, wysypkę i jest mega płaczliwa. Podejrzewam skazę, bo niestety i ja i starsza córka jesteśmy alergikami. Póki co przeszłam na dietę i zobaczymy. Najgorsze jest to, że starsza miała taką silną alergię, że musiałam przestać karmić piersią
Zaraz idziemy do pediatry, żeby obejrzała mi dziecko i może ona podpowie, co robić. Choć masakrycznie nei chce mi się wychodzić - Kamila jadła w nocy co 1-2h i jestem tak niewyspana, że ledwo na oczy widzę
ja tez chodzilam w ciazowkach na poczatku
moja figura tez jest fatalna, ale w tym momencie nie bede sie tym az tak zamartwiac, wiem, ze u mnie potrzeba wiecejczasu, aby dojsc do formy
Cytat:
tak, tantum verde mozna
Stary 2014-05-21, 08:48   #1876
mara86
Raczkowanie

Side ja wylaszcze Oskiego na szczepienie bo dzisiaj mamy, może to odwróci jego uwagę od bólu A tak serio to się boję tego szczepienia

Cytat:

Cytat:

Stary 2014-05-21, 09:14   #1877
teQiba
Moderator

Cytat:
tak, tantum verde mozna

Cytat:
[
Dziekuje

za szczepienie - na szczescie to trwa krotko
Stary 2014-05-21, 10:13   #1878
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Będę musiała pomyśleć o jakimś basenie na początek, bo przy mojej wadze chyba fitnes mógłby źle wpłynąć na kręgosłup

Z basenem tylko pamiętaj, że to bardziej dla kondycji niż zrzucania kg, szczególnie że wzmaga apetyt

Powodzenia na wizycie i przesyłam dużo pozytywnej energii abyś przetrwała dzionek.

Cytat:
Side ja wylaszcze Oskiego na szczepienie bo dzisiaj mamy, może to odwróci jego uwagę od bólu A tak serio to się boję tego szczepienia
za szczepienie, na szczęście nie trwa to długo

Moje dziecko nadal sobie śpi więc wzięłam się pierwszy raz od porodu za depilację nóg i przeżyłam szok. Kiedyś było to strasznie bolesne a teraz prawie nie czułam. Jak to możliwe Niestety zauważyłam, że strasznie popękały mi naczynka Co z tym można zrobić?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:21   #1879
margo80
Zakorzenienie

Limonka - może opracujesz nam tu jakiś zestawik ćwiczeń dla parówek i pasztetów, żeby oponki zgubić? wygląda na to, że się trochę znasz na temacie

wybrałam się dziś do lokalnego oddziału MOPs, żeby się dowiedzieć jak to jest z tym becikowym i pobrać druki. mało nie padłam na widok sterty papierów do wypełnienia i długiej listy tego, co oprócz wniosków trzeba dostarczyć. macie to już za sobą?
kto mi powie - ten średni zarobek na 1 członka rodziny to liczy się z roku 2012, czy aktualnie?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:22   #1880
olakola
Zadomowienie

Cytat:
też mnie boli gardło
Jula w nocy kilka tazy się budziła i płakała. mam nadzieję, że ją gardło nie boli.

my dzisiaj mymy wizytę patronażową w przychodni i się stresuję, bo nie znam lekarza. synowie są zapisani w przychodni koło starego mieszkania i ich tutaj nie przenosiłam.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:27   #1881
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś w Rossmanie dziecko mówi do babci: dzidziuś chłopczyk i paluchem na Piotrusia, a babcia do niego: no nie wiadomo czy chłopczyk Wiem, że był kolorowo ubrany ale z kilometra widać że Piotrek to chłopak i nawet dziecko to wiedziało tylko ne stara kwoka

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
my dzis po szczepieniu nie wiem ile mierzy ale waga 5100 ubrania nosimy 62 pampers 2 tak na styk sadze ze ta paczka bedzie ostatnią 2 i potem bujamy sie w 3
lekarz i pielegniarka stwierdziły tylko ze mam bardzo miarowe dziecie i mam sie cieszyc ze taka ksiażkowa
za idealne wymiary
a jak po szczepieniach? Spokojnie było?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
a u nas kolki kolki kolki... nie ma życia wieczorami a za dnia niewyspana chodzę jak zombie

koziemleko ale super główkę trzyma mój nic nie widzi jak leży na brzuchu

side85 ale ładne ubranka moje lumpowe tak ładnie nie wyglądają
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:33   #1882
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dziewczyny, a Wy pijecie jakieś niewielkie ilości alko przy KP? Ty piszesz o piwku, kiedyś Side coś wspominała o drineczku... Później normalnie karmicie czy na przykład ściągacie mleko?
Ja piję słabego drinka lub pół piwa, jak już położę Franka do łóżeczka i powinien spać
W razie gdyby zgłodniał to nie karmię piersią tylko wyciągam zapasy

Cytat:
ja tez chodzilam w ciazowkach na poczatku
moja figura tez jest fatalna, ale w tym momencie nie bede sie tym az tak zamartwiac, wiem, ze u mnie potrzeba wiecejczasu, aby dojsc do formy

tak, tantum verde mozna
Ja mam ciągle brzuch tak samo wystający jak cycki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:36   #1883
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam alr nie nadrabiam mam gorączkę i strasznie sie źle czuje. Zarazil mnie tż a i Majka tez juz zlapala katar. Moje pytanie jest takie co mogę jej podac jak złapie ode mnie gorączkę?

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:40   #1884
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wybrałam się dziś do lokalnego oddziału MOPs, żeby się dowiedzieć jak to jest z tym becikowym i pobrać druki. mało nie padłam na widok sterty papierów do wypełnienia i długiej listy tego, co oprócz wniosków trzeba dostarczyć. macie to już za sobą?
kto mi powie - ten średni zarobek na 1 członka rodziny to liczy się z roku 2012, czy aktualnie?
Ja jeszcze nie pozałatwiałam przeraza mnie to.
Ja potrzebuje zaswiadczenie z US i z pracy o zarobkach. Mój Mops potrzebuje zarobki i PITy z 2012 roku, o to trzeba sie zapytac u siebie.

Cytat:

Cytat:
Mam nadzieję, że Ola wyczerpała już limit marudzenia i dziś da matce odetchnąć. Czy ona nie wie, że matka musi mieć czas na ogarnianie wizażu, a nie na zabawianie jej
Cieszę się, że popołudnie udane.

Sama jesteś czarownica
Przecież to najpiękniejszy uśmiech na świecie!

Nie wygłupiaj się... Jesteś świeżo po porodzie, musisz dać sobie czas na odzyskanie figury! Mało jest dziewczyn, które wychodzą z sali porodowej i od razu wyglądają jak modelki. Przybierałyśmy na wadze przez 9 miesięcy, więc jak mamy dojść do formy w ciągu tygodnia? Oczywiście media próbują nam wmówić, że tak być powinno. Mamy-celebrytki już miesiąc po porodzie mają brzuchy jak deski, ale pamiętajmy, że one na pewno nie spędzają całego dnia z maluchem: mają do pomocy opiekunki i mogą znaleźć czas na forsowne treningi. Z resztą one zarabiają dzięki swojemu wyglądowi, a my- normalne babki- mamy przecież inne priorytety np. cieszenie się naszym szkrabem.

No dzisiaj dzień matki,wiec musi byc grzeczna

To znaczy ja piłam Karmi, bo ktos musiał prowadzic ale piłam raz piwo, tylko nie sciagalam mleka chyba z 5 godzin wtedy, to samo po lampce (tzn pół szklanki, bo nie mam kieliszkow ) wina

Mowie na moją czarownica, bo ona zawsze wie kiedy sie usmiechac. Jak ja klade do łóżeczka wieczorem, zeby juz zasnela
W dzien mega zmeczona i marudna, jak ja chce uspić, to nagle zaczyna sie szczerzyc i mnie czarować uśmiechami, zeby tylko nie spac

Dzięki za te słowa

Pytałam Virgini, bo w całej Polsce chyba ponad 20 stopni

Cytat:

Zdrówka dla Kamilki za lepsze kupki kciuki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Dziewczyny przepraszam alr nie nadrabiam mam gorączkę i strasznie sie źle czuje. Zarazil mnie tż a i Majka tez juz zlapala katar. Moje pytanie jest takie co mogę jej podac jak złapie ode mnie gorączkę?

Zdrówka

Ja mam pedicetamol w kroplach, go sie podaje na kmc więc można, tak mi pediatra powiedziala, bo mam Eferalgan w czopkach 80mg ale to za silne, poza tym ja wole w kroplach cos podac w razie W

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:47   #1885
teQiba
Moderator

Cytat:

Moje dziecko nadal sobie śpi więc wzięłam się pierwszy raz od porodu za depilację nóg i przeżyłam szok. Kiedyś było to strasznie bolesne a teraz prawie nie czułam. Jak to możliwe Niestety zauważyłam, że strasznie popękały mi naczynka Co z tym można zrobić?
W porownaniu do bolu porodu to depilacja wydaje sie byc masazem

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
też mnie boli gardło
Jula w nocy kilka tazy się budziła i płakała. mam nadzieję, że ją gardło nie boli.

my dzisiaj mymy wizytę patronażową w przychodni i się stresuję, bo nie znam lekarza. synowie są zapisani w przychodni koło starego mieszkania i ich tutaj nie przenosiłam.
Lekarz jak lekarz nic sie nie stresuj
Kurcze - ja licze na ta cudowna moc ochronna mojego mleka i mam nadzieje ze na dziecko nie przejdzie, bo to TZ przyniosl jakies chorobsko do domu
A za 2 tygodnie kolejne szczepienie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

To widze ze nie tylko moj TZ swinstwa do domu przynosi
Zdrowka duzo dla Ciebie i oby jednak na Majke nie przeszlo

Cytat:
No dzisiaj dzień matki,wiec musi byc grzeczna
Jak to dzien matki?
Stary 2014-05-21, 10:49   #1886
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie dzis 1,5 godz. korkow i 1,5godz.kursow wiec jeszcze nienajgorzej. znow sa u nas dzieci brata i znow bylismy na spacerku i choc zawsze kochalam dzieci to teraz wrecz je ubostwiam i chcialabym miec jeszcze . idziemy sobie a tam panowie buduja dom i jeden chlopak zdjal koszulke a moj chrzesniak 'o golas!' . potem idziemy kolo swiezo skoszonej trawy a maly 'ZAKOSILI trawe' , potem dla odmiany ja zwracalam mu uwage zeby zszedl z drogi bo szly 2 dziewczyny z psami 'uwazaj bo cie wilczury zjedza' . pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku - same zobaczcie.

fajne zdjęcie

Cytat:
Ooo widze zdjecia ze spacerow. Za chwile Wam poodpisuje, ale najpierw jak samolub o sobie

nie widać żeby marudziła

Cytat:
Wyjdz szybko walnij fote i uciekaj do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

ile zabaweczek ma

Cytat:
wszystkie się z tym borykamy

Cytat:
Kochana bo ona sobie specjalnie ssie tak wargi by być bardziej sexi
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-05-21, 10:53   #1887
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
za wizytę, aby lekarz okazał się sensowny

Cytat:
Limonka - może opracujesz nam tu jakiś zestawik ćwiczeń dla parówek i pasztetów, żeby oponki zgubić? wygląda na to, że się trochę znasz na temacie
W temacie ćwiczeń to ja się zabieram za nie jak pies do jeża. Na razie ćwiczę jak mała śpi, ale dostałam też DVD z pilatesem dla mam. Wszystkie ćwiczenia są wykonywane z maluchem. Planuję popróbować. Na płytce jest wielki napis, że gwarancja płaskiego brzucha

Cytat:
W porownaniu do bolu porodu to depilacja wydaje sie byc masazem
No właśnie też tak mi się wydaje... Choć borowanie zębów bolało jak zawsze i bez znieczulenia się nie obeszło :/

Dzień matki przecież dopiero w poniedziałek.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Zdrówka dużo. Młodej można podać czopki albo kropelki, w końcu duża już jest Ale miejmy nadzieję, że nie złapie nic.
Stary 2014-05-21, 11:11   #1888
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam fotki Oskiego.

Miłego wieczoru
ale super śpi

Cytat:
tylko ja chyba nie mam foty z dzisiejszego spaceru
jutro musze cos cyknąć!
ja mam jedno zdjęcie ale to tylko do połowy go widać więc się nie liczy dzisiaj zrobię, niech się tylko ten mój kochany śpioszek obudzi

Cytat:
ale slabo trzymalyscie

na Twoje szczęście ktoś zrezygnował

Cytat:
Wczoraj gdy czekaliśmy na USG bioderek przeglądałam jakąś dzieciową gazetę i było zdjęcie nagiego niemowlaka. Podszedł do mnie chłopczyk (ok. 4 lata), zagląda mi przez ramię i mówi: "Ten dzidziuś jest łysy". Ja na to: "Nie, zobacz: ma włoski. Nie takie gęste jak Ty, bo jest jeszcze malutki, ale ma". A on pokazuje na ciałko i mówi: "Ale on jest łysy tutaj!". Pomyliło mu się 'łysy' i 'goły'

Chociaż i tak najbardziej się uśmiałam z mojego chrześniaka. Oglądał z rodzicami Eurowizję i skonsternowany zapytał: "Mamo, a czemu ta pani ma brodę?" Bratowa nie wiedziała co powiedzieć, więc wyjaśniła: "Bo wiesz... Ona się przebrała za pana. Jak na bal przebierańców". Młody myślał, myślał, aż w końcu zapytał: "A nie mogła za liska?"

I'm so excited!

ja pije czasem karmi, ale później staram się przeciągnąć karmienie albo jeśli pije to robię to wolno (kilka godz) żeby alko się rozłożył i nie było go w mleku
ale jak by nie było to polski biegun a nie rosyjski tam to by dopiero było zimno, jednak w Polsce jest cieplej
szał ciał

Cytat:
o kurczaczek

Cytat:

Cytat:
ja też się depilowałam i jest lepiej ale zaczęłam w ciąży bo mi się golić nie chciało z takim brzuchem a że wolniej rosły to już było marzenie
na rozszerzone naczynka elektrokoagulacje a zapobiegawczo prep wzmacniające ściany naczyć z arniką, acerolą, oczarem, rutyną, sama wit C tez pomaga tylko trzeba 3x2 tabl żeby zadziałała

Stary 2014-05-21, 11:17   #1889
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
na rozszerzone naczynka elektrokoagulacje a zapobiegawczo prep wzmacniające ściany naczyć z arniką, acerolą, oczarem, rutyną, sama wit C tez pomaga tylko trzeba 3x2 tabl żeby zadziałała

Dzięki
Stary 2014-05-21, 11:24   #1890
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
my jestesmy w trakcie, musimy doniesc zasiwadczenia z zusu i us za 2012

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
jak Olek mial goraczke po szczepieniu to dalismy pedicetamol
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości