|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Na pocieszenie nażarłam się na noc zapiekanki z cukinii i popiłam piwem malinowym, a co mi tam, i tak wyglądam tragicznie... U was tak ciepło, a nas dzisiaj zaskoczyła burza i ulewa. Ale za to jaki zapach w lesie po tym deszczu I w ogóle to jak możecie nie zakładać dzieciom czapeczki, przecież to obowiązkowy element stroju ![]()
|
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jakies tam mam ale nic ciekawego ![]() nie to co dzisiejsze foty przegrzewanych dzieciaków! jest na co popatrzec i co komentowac
|
|
|
|
|
#1863 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro Kacprowi pokaze te zdjecia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsza kapiel mojego wczesniaka 1800g w szpitalu wygladala tak, ze mu tylko glowa wystawala z kapieli, inaczej by zmarzl a propos zmarzniecia, to u was naprawde tak zimno? Twoja Natalia zawsze taka poprzykrywana, ze jej nawet nie widac U nas bylo 16 stopni, to moje dziecko bylo w body, spodniach i bluzeczce przykryte tylko cienkim kocykiem, dlatego tak sie dziwie, bo jestescie poubierani jakby bylo 10 stopni lub mniej Cytat:
Ola sliczna Cytat:
cudny Oscar
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
TeQiba :wiem ze na ciebie zawsze mogę liczyć!
|
|
|
|
#1866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby bylo lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz tak jechal. Ale szybko sie rozplakal, bo nie mial sily glowy trzymac a podobalo mu sie zwiedzanie
Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc
|
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za kciuki
ale slabo trzymalyscie ![]() Antonio jednak chyba bedzie mial mocniejsze okulary, w czwartek idziemy na jeszcze jedna konsultacje okulistyczna, wcisnelam sie cudem, bo pierwszy wolny termin byl w lipcu , na szczescie ktos zrezygnowal
|
#1869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz sadze i większość poszła do doniczek, a reszte wsadziłam w grunt, zobaczymy. (najpierw nasionka miałam w pojeminkach, żeby zrobić rozsady i teraz je przenosiłam w doniczki, ale nie spodziewałam się, że tyle tego wyjdzie) Cytat:
ja mam podobnie, nic nie kupie, aż troche jeszcze nie schudne, w stare ciuchy się mieszczę, ale czuję się jak parówka ![]() my też dzisiaj na dworze w samym body, Julce się podobało |
||
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie zdjecia dzieciaczkow ze spacerow.piekne
Braawa za wage Marco i spacer Kacperka w wozku! My jak kapiemy to tez tylko glowa wystaje
|
|
|
|
#1871 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrrrrrry
Ale szał na zdjęcia spacerowe ![]() Muszę w takim razie i ja trzasnąć Emi jakąś fotę. Powtórzę się, ale wszystkie Wasze maluchy są śliiiiiiczne Cytat:
A mogłabyś wkleić to zdjęcie tutaj? Dziewczyny na pewno będą wiedziały jak to się nazywa, bo DZIEWCZYNY WIEDZĄ WSZYSTKO ![]() Cytat:
A propos dziecięcych tekstów... Wczoraj gdy czekaliśmy na USG bioderek przeglądałam jakąś dzieciową gazetę i było zdjęcie nagiego niemowlaka. Podszedł do mnie chłopczyk (ok. 4 lata), zagląda mi przez ramię i mówi: "Ten dzidziuś jest łysy". Ja na to: "Nie, zobacz: ma włoski. Nie takie gęste jak Ty, bo jest jeszcze malutki, ale ma". A on pokazuje na ciałko i mówi: "Ale on jest łysy tutaj!". Pomyliło mu się 'łysy' i 'goły' ![]() Chociaż i tak najbardziej się uśmiałam z mojego chrześniaka. Oglądał z rodzicami Eurowizję i skonsternowany zapytał: "Mamo, a czemu ta pani ma brodę?" Bratowa nie wiedziała co powiedzieć, więc wyjaśniła: "Bo wiesz... Ona się przebrała za pana. Jak na bal przebierańców". Młody myślał, myślał, aż w końcu zapytał: "A nie mogła za liska?" ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że popołudnie udane. Dziewczyny, a Wy pijecie jakieś niewielkie ilości alko przy KP? Ty piszesz o piwku, kiedyś Side coś wspominała o drineczku... Później normalnie karmicie czy na przykład ściągacie mleko? Sama jesteś czarownica Przecież to najpiękniejszy uśmiech na świecie! Cytat:
![]() Obawiam się, że nie będzie miała okazji... Tatuś nie pozwoli żadnemu facetowi zbliżyć się do Emilki mniej więcej do... 30-tki? ![]() Cytat:
![]() Autorska metoda mówisz... Może nagraj filmik i wrzuć na YT- będzie alternatywa dla masażu Shantala ![]() Może pobijesz rekordy oglądalności i staniesz się sławna? ![]() Cytat:
Tak czy inaczej radziłabym Ci jednak zacząć trochę ćwiczyć. Nie warto tracić życia na marudzenie, jeśli można zmienić to, co nam przeszkadza Nie trzeba wcale dużo. Myślę, że ćwicząc pół godzinki dziennie (np. podczas drzemki Gucia) już wkrótce zauważysz różnicę.Z resztą badania mówią o tym, że jeżeli ktoś regularnie trenuje lepiej postrzega swoje ciało nawet jeśli obiektywnie wcale nie jest ono w lepszej formie, więc przynajmniej samopoczucie Ci się poprawi ![]() Virgo mieszka na polskim biegunie zimna ![]() Cytat:
Myślę o podobnej sukieneczce jak Ty i Pola: prostej i z klasą. Ta, którą wkleiłaś jest dodatkowo atrakcyjna cenowo, więc może się na nią skuszę? Cytat:
![]() Chcesz mu wjechać na ambicję? ![]() Cytat:
![]() Ja dziś rano zostawiam Emilkę i TŻ, żeby się sobą nacieszyli i ruszam w miasto ![]() Muszę iść do fryzjera, a później planuję powłóczyć się po ciucholandach. I'm so excited!
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Mara- prześliczne to twoje maleństwo! Uwielbiam małe golaski!
Olakola- przepraszam ale jak przeczytałam że wyglądasz jak parówka to mi się rogal od rana śmieje Zapewne w niczym nie przypominasz parówki, chyba że w tym że jesteś cienka jak berlinka Aga9- Ty też nie jesteś jak pasztet... wogóle dziewczyny hallooooo! Przecież jesteśmy sexy mamy (tylko nie jak Kasia Cichopek Mariola- przykro mi że Antoś musi dostać mocniejsze okulary, ale jak trzeba to trzeba będzie lepiej widział Mam nadzieję że Marco też daje ci troszkę więcej wytchnienia no i gratulacje za wagę, jak przeczytałam ile waży to aż sobie pomyślałam że urosło c kawał chłopa ![]() Jakbyś mogła spojrzeć na pytanie poniżej, bo nie kryję że twoje zdanie jest dla mnie cenne co myślisz na ten temat ![]() Mam pytanie: czy przy tych upałach dziewczyny które mieszają pierś i czasem mm podajecie wodę do picia? Jestem na herbatkom i generalnie nie będę dziecku dawać soczków, chcę dopóki mi sie uda dawać tylko wodę niech zna tylko ten smak. Nie wiem czy mi się uda, ale będę walczyć. Wczoraj dałam mu 50ml wody bo warował i przyznam że się zupełne uspokoił. dzisiaj od rana wylaszczyłam Piotrka w spodenki z szelkami i fajną koszulkę bo wczoraj nie spodziewałam się że jego zdjęcia trafią na wizaż i tylko takie bobasowe body z Fisher Price miał Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-21 o 07:40 |
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że jest ciepło na dworze to będę w sukienkach chodzić. Muszę sobie kupić jakieś spodnie, bo póki co chodzę w ciążowych ![]() Najgorsze jest to, że u mnie nie działa lekkie ćwiczenie Kiedyś jeździłam na rowerku dość ostro a waga stała w miejscu Będę musiała pomyśleć o jakimś basenie na początek, bo przy mojej wadze chyba fitnes mógłby źle wpłynąć na kręgosłup ![]() Świetne macie dzieciaczki ![]() U nas trochę kryzys Kamila robi brzydkie kupy ze śluzem, ma bóle brzuszka, wysypkę i jest mega płaczliwa. Podejrzewam skazę, bo niestety i ja i starsza córka jesteśmy alergikami. Póki co przeszłam na dietę i zobaczymy. Najgorsze jest to, że starsza miała taką silną alergię, że musiałam przestać karmić piersią Zaraz idziemy do pediatry, żeby obejrzała mi dziecko i może ona podpowie, co robić. Choć masakrycznie nei chce mi się wychodzić - Kamila jadła w nocy co 1-2h i jestem tak niewyspana, że ledwo na oczy widzę
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Moderator
|
Na bol gardla przy kp to co mozna bylo? Tantum verde dobrze pamietam?
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guernsey to mala wyspa i nie ma czego takiego jak prywatna pratyka, wiec w razie w musz epo prostu czekac, bo nie mam alternatywy Cytat:
ja nie mam nic przeciwko wodzie ![]() Cytat:
![]() moja figura tez jest fatalna, ale w tym momencie nie bede sie tym az tak zamartwiac, wiem, ze u mnie potrzeba wiecejczasu, aby dojsc do formy tak, tantum verde mozna
|
|
#1876 | |
|
Raczkowanie
|
Side ja wylaszcze Oskiego na szczepienie bo dzisiaj mamy, może to odwróci jego uwagę od bólu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Moderator
|
Dziekuje za szczepienie - na szczescie to trwa krotko |
|
|
|
#1878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie i przesyłam dużo pozytywnej energii abyś przetrwała dzionek. Cytat:
za szczepienie, na szczęście nie trwa to długoMoje dziecko nadal sobie śpi więc wzięłam się pierwszy raz od porodu za depilację nóg i przeżyłam szok. Kiedyś było to strasznie bolesne a teraz prawie nie czułam. Jak to możliwe Niestety zauważyłam, że strasznie popękały mi naczynka |
||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka - może opracujesz nam tu jakiś zestawik ćwiczeń dla parówek i pasztetów, żeby oponki zgubić? wygląda na to, że się trochę znasz na temacie
![]() wybrałam się dziś do lokalnego oddziału MOPs, żeby się dowiedzieć jak to jest z tym becikowym i pobrać druki. mało nie padłam na widok sterty papierów do wypełnienia i długiej listy tego, co oprócz wniosków trzeba dostarczyć. macie to już za sobą? kto mi powie - ten średni zarobek na 1 członka rodziny to liczy się z roku 2012, czy aktualnie? |
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
też mnie boli gardło
![]() Jula w nocy kilka tazy się budziła i płakała. mam nadzieję, że ją gardło nie boli. my dzisiaj mymy wizytę patronażową w przychodni i się stresuję, bo nie znam lekarza. synowie są zapisani w przychodni koło starego mieszkania i ich tutaj nie przenosiłam. |
|
|
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za idealne wymiary a jak po szczepieniach? Spokojnie było? Cytat:
koziemleko ale super główkę trzyma mój nic nie widzi jak leży na brzuchu ![]() side85 ale ładne ubranka moje lumpowe tak ładnie nie wyglądają |
|||
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie gdyby zgłodniał to nie karmię piersią tylko wyciągam zapasy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam alr nie nadrabiam mam gorączkę i strasznie sie źle czuje. Zarazil mnie tż a i Majka tez juz zlapala katar. Moje pytanie jest takie co mogę jej podac jak złapie ode mnie gorączkę?
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#1884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraza mnie to.Ja potrzebuje zaswiadczenie z US i z pracy o zarobkach. Mój Mops potrzebuje zarobki i PITy z 2012 roku, o to trzeba sie zapytac u siebie. Cytat:
Cytat:
![]() To znaczy ja piłam Karmi, bo ktos musiał prowadzic ![]() Mowie na moją czarownica, bo ona zawsze wie kiedy sie usmiechac. Jak ja klade do łóżeczka wieczorem, zeby juz zasnela ![]() W dzien mega zmeczona i marudna, jak ja chce uspić, to nagle zaczyna sie szczerzyc i mnie czarować uśmiechami, zeby tylko nie spac ![]() Dzięki za te słowa Pytałam Virgini, bo w całej Polsce chyba ponad 20 stopni ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Ja mam pedicetamol w kroplach, go sie podaje na kmc więc można, tak mi pediatra powiedziala, bo mam Eferalgan w czopkach 80mg ale to za silne, poza tym ja wole w kroplach cos podac w razie W
|
|
#1885 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze - ja licze na ta cudowna moc ochronna mojego mleka i mam nadzieje ze na dziecko nie przejdzie, bo to TZ przyniosl jakies chorobsko do domu ![]() A za 2 tygodnie kolejne szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Zdrowka duzo dla Ciebie i oby jednak na Majke nie przeszlo Jak to dzien matki? |
|||
|
|
|
#1886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, aby lekarz okazał się sensowny ![]() Cytat:
![]() No właśnie też tak mi się wydaje... Choć borowanie zębów bolało jak zawsze i bez znieczulenia się nie obeszło :/ Dzień matki przecież dopiero w poniedziałek. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Ale miejmy nadzieję, że nie złapie nic.
|
|||
|
|
|
#1888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale super śpi
Cytat:
dzisiaj zrobię, niech się tylko ten mój kochany śpioszek obudzi ![]() Cytat:
na Twoje szczęście ktoś zrezygnował ![]() Cytat:
ja pije czasem karmi, ale później staram się przeciągnąć karmienie albo jeśli pije to robię to wolno (kilka godz) żeby alko się rozłożył i nie było go w mleku ale jak by nie było to polski biegun a nie rosyjski tam to by dopiero było zimno, jednak w Polsce jest cieplej![]() szał ciał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na rozszerzone naczynka elektrokoagulacje a zapobiegawczo prep wzmacniające ściany naczyć z arniką, acerolą, oczarem, rutyną, sama wit C tez pomaga tylko trzeba 3x2 tabl żeby zadziałała |
||||||
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny 
a za dnia niewyspana chodzę jak zombie

Mam nadzieję że Marco też daje ci troszkę więcej wytchnienia no i gratulacje za wagę, jak przeczytałam ile waży to aż sobie pomyślałam że urosło c kawał chłopa
Dobrze, że jest ciepło na dworze to będę w sukienkach chodzić. Muszę sobie kupić jakieś spodnie, bo póki co chodzę w ciążowych 

Kamila robi brzydkie kupy ze śluzem, ma bóle brzuszka, wysypkę i jest mega płaczliwa. Podejrzewam skazę, bo niestety i ja i starsza córka jesteśmy alergikami. Póki co przeszłam na dietę i zobaczymy. Najgorsze jest to, że starsza miała taką silną alergię, że musiałam przestać karmić piersią
za szczepienie - na szczescie to trwa krotko
za idealne wymiary