W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 10:01   #1231
AgnesD
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Studniówka
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:02   #1232
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Agnes, brawo za 3. trymestr!!

Kasia, super... Teraz już z górki, jak liczba jest dwucyfrowa

Dziewczyny, normalnie z III trymestrem wróciły mi objawy z I. Wyję non stop. Na programach, filmach, oglądając zdjęcia... i zachcianki
Mi też, co prawda moje wymioty sa dużo rzadsze niż w I trymestrze, ale dzis już zaliczone no ale nie ma co narzekać lepsze raz na tydzień niż co dziennie pare razy dziennie

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-21 o 10:05
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:05   #1233
paulownia
Zakorzenienie

Och, nareszcie Was znalazlam. Przepraszam, ze tak zniklam, ale mialam sporo pracy, brak internetu i czasu ale teraz nadrabiam. Juz jestem na zwolnieniu, internet w domu mam zalozony i powoli szykuje sie na powitanie Groszka. USG polowkowe mialam 1 kwietnia - chlopak. Dzis zaczynam 29 tydzien, termin mam nieco przesuniety, na 6 sierpnia. I dzis wlasnie jade na kolejna wizyte u poloznej.
Czuje sie swietnie, maly kopie porzadnie a na wadze jak na razie 12 kg na plusie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:09   #1234
justa_1978
Rozeznanie

Witam i zmykam, ide poopalac nozki, a wlasciwie nozyska, bo takie gabaryty z cellulitem trudno nazwac noziami.. buuu czemu nie naleze do grupy tych dziewczyn, ktorym w ciazy rosnie tylko brzuch...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Och, nareszcie Was znalazlam. Przepraszam, ze tak zniklam, ale mialam sporo pracy, brak internetu i czasu ale teraz nadrabiam. Juz jestem na zwolnieniu, internet w domu mam zalozony i powoli szykuje sie na powitanie Groszka. USG polowkowe mialam 1 kwietnia - chlopak. Dzis zaczynam 29 tydzien, termin mam nieco przesuniety, na 6 sierpnia. I dzis wlasnie jade na kolejna wizyte u poloznej.
Czuje sie swietnie, maly kopie porzadnie a na wadze jak na razie 12 kg na plusie.
Super, ze sie odnalazlas Imie dla synusia juz wybrane??
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:19   #1235
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witam i zmykam, ide poopalac nozki, a wlasciwie nozyska, bo takie gabaryty z cellulitem trudno nazwac noziami.. buuu czemu nie naleze do grupy tych dziewczyn, ktorym w ciazy rosnie tylko brzuch...

Super, ze sie odnalazlas Imie dla synusia juz wybrane??
Pociesz sie, mi tez sporo w uda poszlo a takiego cellulitu juz od wiekow nie mialam.
Uzgodnilismy z TZ ze bedzie Thor.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:20   #1236
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po glukozie. Niestety musiałam jednak iść do przychodni, ale i tak stwierdzam, że samo picie i czekanie to totalny light. Jedyne co, to przed wyjściem z domu rano mi się słabo zrobiło, pewnie z powodu wczesnego wstania. Ale czuję się super, więc nie odwołuję kosmetyczki
super, że poszło sprawnie Ja idę jutro.

Cytat:
Studniówka
ooo to niebawem będzie też moja studniówka! Muszę policzyć kiedy

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:26   #1237
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
W aptece normalnie można dostać taki olejek? Jak mam zapytać, czy jest olejek do masażu krocza ?Właśnie i jak ten masaż
Raczej w aptece tego olejku nie kupisz.
Taki masaż będzie nam samym trochę ciężko wykonać,ja będę prosić TZ ;-) juz się cieszy. Masujesz miejsce tam gdzie mozesz peknac . Czyli krocze miedzy Grażynka hii;-) a drugą dziurka. Wykonujesz rychy glaskania, rozcierania tak aby uelastycznic skórę.
Masaż możesz wykonywać tylko jesli nie ma żadnych st. Zapalnych.

UmiZumi a lekarz nic z zabiegów fizjoterapii nie zapisał ?
Oby ci to przeszło;-)

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Też czuję się jak słoń w namiocie. I też mi chłop słodzi, że piękna, ciążowa i urocza. A dzisiaj wygrał wszystko tekstem "chyba nadal rośniesz tam gdzie powinnaś" zaglądając mi w dekolt.

Złożyliśmy wózek!! Tż z jednej strony się śmiał i cieszył od ucha do ucha i już wytyczał trasy "bo ja będę z synem we dwóch po lasach z wózkiem kilometry cisnął na spacerach!" a z drugiej miał łzy w oczach, chyba właśnie do niego dotarło, że my naprawdę spodziewamy się dziecka. Kilka razy powtarzał jeżdżąc wózkiem po pokoju, że jest szczęśliwy i zrobi wszystko by być wzorem dla syna.

Jak słoń hyyy a może wycieczka do zoo by nam sie przydała. ;-) bo tak naprawdę do tego słonia to dużo brakuje .
Twoj TZ to anioł mój cały dzień w pracy i jak wraca to nie ma już siły na nic.

Zuke moj tez chyba nie do konca zdaje sobie sprawę ze to za chwile już tuż tuż. I ja chyba też.

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość

Ide spac bo ostatnio wstaje ok 5-6 (poluje na pozeraczy lisci moich pomidorow...dzis rano znalazłam trzy slimaki i to chyba one) no a teraz juz padam
A to wstretne ślimaki, ja mam nadzieję ,że moich pimidorkow nie będą podjadac.

Wczoraj pierwszy raz zabolaly mnie kopniaki małej. Upodobala sobie moja wątrobę, czuje ja ciągle w prawym boku.;-). A tak w ogóle to czuje coraz.mniej takich kopniakow raczej teraz czuję takie przyciągania jakbym węża w brzuszku miała. I ciągle ma czkawki hiii ;-) Dzisiaj juz od 5 rano szalala.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A bardzo możliwe
U mnie też było zakręcone z tymi hormonami - najpierw TSH wyszło ciut za niskie (nadczynność!), zrobiłam powtórkę wraz z ft3 i 4 i co? TSH wyszło w normie, ale za to ft4 za niskie (NIEDOczynność!) Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.

A powiedz jaka norma powinna byc w ciąży . Bo moj endo powiedział że to zależy na jakim etapie ciąży jesteś.
Najpierw mi wyszło 4.19 teraz mam 1,62 i lekarz powiedział że jest ok?

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy.

Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania
A prosze ;-)

Dobrze że juz jesteś w domku. Odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Wiesz co fajnie, mnie np nie interesowały tematy z grupy - preparaty dla kobiet w ciąży - zresztą sama zobaczysz. Ale np fajny był temat o fotelikach, ja wiele się dowiedziałam albo np chustach jak ktoś jest zainteresowany to można się dużo dowiedzieć. Poza tym pielęgnacja malucha w kąpieli, karmienie piersią itp. Nie chciało mi się iść, bo musiałam iść sama ale teraz nie żałuję. Dużo dziewczyn było z facetami ale dużo też było samych no i rozdawali różne próbki np palmersa, johnsona, dady, nawet skarpetusie maxi cosi także w sumie warto:
No to fajnie bo ja tez niestety musze iść sama. Tak czasami bywa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:26   #1238
malutka100
Zakorzenienie

Ależ dzisiaj piękna pogoda
Po popołudniu wybieramy się na ogródek Tż-a rodziców, mam nadzieje trochę opalić blade nóżki

Dziewczyny czytam że narzekacie na pogodę, a ja jestem taka szczęśliwa, że prawie się nie unoszę zamiast chodzić
Od razu mam inny nastrój, niż ostatnio, jestem jakaś szczęśliwa i cały czas mi się buzia śmieje.
Humor jednym słowem dopisuje, może dlatego że nic szczególnego mi nie dolega. Owszem męczę się trochę szybciej niż zwykle, ale jakiś większych dolegliwości nie mam.

Jeszcze wczoraj dowiedzieliśmy się że siostra mojego Tż jest w ciąży.
Bardzo się cieszę, bo starali się już jakiś czas o dziecko ( jest ode mnie trochę starsza) i w końcu się udało
Wczoraj byliśmy u nich opić ten fakt- panowie drinki, my oczywiście Warka Radler 0%
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:36   #1239
agatka553
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim,
Dziś wyspana, pełna zapału zabieram się za porządki i przygotowanie miejsca w szafkach dla naszej fasolki. Och jak czasem żałuję, że nie chciałam wiedzieć, co tam w brzusiu siedzi.
Jeszcze się nie chwaliłam, wczoraj jak wracałam od mamci trafiłam na wyprzedaż w zwykłym, małym sklepiku i kupiłam paczkę 90 szt. Huggies Newborn z naturalną bawełną 2 (3-6 kg) za 24.99 zł i paczkę 80 szt. Huggies Newborn też 2 za 29.99 zł. Myślicie, że dobrze zrobiłam, bo wydaje mi się, że okazja mega... 170 pieluszek za 55 zeta.??
Pozdrawiam i miłego dzionka życzę
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:39   #1240
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Taki masaż będzie nam samym trochę ciężko wykonać,ja będę prosić TZ ;-) juz się cieszy. Masujesz miejsce tam gdzie mozesz peknac . Czyli krocze miedzy Grażynka hii;-) a drugą dziurka. Wykonujesz rychy glaskania, rozcierania tak aby uelastycznic skórę.
łoooo... to nie ma szans skończyć się na masażu

Cytat:
Na ślimaki mogę polecić piwo. Oczywiście, jak wchodzi w grę śmierć ślimaków
Koło tego, co zżerają trzeba postawić miseczkę z jasnym piwem. Ślimaki-pijaki do tego lgną i się tam topią!

Cytat:
Wczoraj pierwszy raz zabolaly mnie kopniaki małej. Upodobala sobie moja wątrobę, czuje ja ciągle w prawym boku.;-). A tak w ogóle to czuje coraz.mniej takich kopniakow raczej teraz czuję takie przyciągania jakbym węża w brzuszku miała. I ciągle ma czkawki hiii ;-) Dzisiaj juz od 5 rano szalala.
Ale zazdroszczę
Moja mała jest taka leniwa Chciałabym ją mocniej i częściej czuć.
Dziś np.nie dała o sobie znać ani razu

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 10:40   #1241
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
nie denerwuj się będzie dobrze ja dzisiaj tez dostałam wiadomość od poloznej ze musze powtórzyć badanie krwi bo sa niezbyt dobre, ale dokladnie co i jak dowiem się w piatek
A robiła ci podstawowe badanie krwi czy pod jakimś konkretnym kątem? Trzymam kciuki zeby tylko na straszeniu sie skonczylo.

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Za późno??
uppsss ja myślałam, że za łóżeczko wezmę się koniec lipca/początek sierpnia, to znaczy, że małżonek to zrobi. Ja tylko będę pełnić nadzór.
Ja bym chciala pod koniec czerwca miec caly pokoik gotowy, a moj Tz juz dawno chcial skladac lozeczko, wiec moze w ten weekend sie zabierze.
Cytat:
Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu

Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania

Patrycja do czwartku trzymam Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliwe

UmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji

Witam nowe mamusie
Super, ze juz w domku. Piekna pogoda sie zapowiada wiec odpoczywaj na sloneczku
Stary 2014-05-21, 10:56   #1242
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Ależ dzisiaj piękna pogoda
Po popołudniu wybieramy się na ogródek Tż-a rodziców, mam nadzieje trochę opalić blade nóżki

Dziewczyny czytam że narzekacie na pogodę, a ja jestem taka szczęśliwa, że prawie się nie unoszę zamiast chodzić
Od razu mam inny nastrój, niż ostatnio, jestem jakaś szczęśliwa i cały czas mi się buzia śmieje.
Humor jednym słowem dopisuje, może dlatego że nic szczególnego mi nie dolega. Owszem męczę się trochę szybciej niż zwykle, ale jakiś większych dolegliwości nie mam.

Bardzo się cieszę, bo starali się już jakiś czas o dziecko ( jest ode mnie trochę starsza) i w końcu się udało
Wczoraj byliśmy u nich opić ten fakt- panowie drinki, my oczywiście Warka Radler 0%
Tylko za dlugo się nie opalaj.
A i dużo zdrowia dla brązowej. Na kiedy ma termin?

Cytat:

Koło tego, co zżerają trzeba postawić miseczkę z jasnym piwem. Ślimaki-pijaki do tego lgną i się tam topią!

Ale zazdroszczę
No napewno na masażu się skończy ;-)

Mowisz slimaki pijaki musze wypróbować ten sposób. Oby tylko żaden sasiad nie popatrzył co leje do miseczki bi może byc różnie ;-)

A Anastazja to chyba po mamci będzie miała ADHD ;-) ale czasami tez ma leniwe dni.

ButterBear porozmawiaj z Małą i powiedz jej że ma byc nie grzeczna i trochę pofikac u mamy w brzuszku ;-)

Stary 2014-05-21, 11:00   #1243
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No napewno na masażu się skończy ;-)

Mowisz slimaki pijaki musze wypróbować ten sposób. Oby tylko żaden sasiad nie popatrzył co leje do miseczki bi może byc różnie ;-)

A Anastazja to chyba po mamci będzie miała ADHD ;-) ale czasami tez ma leniwe dni.

ButterBear porozmawiaj z Małą i powiedz jej że ma byc nie grzeczna i trochę pofikac u mamy w brzuszku ;-)
.
Eh, no to nuda, jak tylko sam masaż

Ten sposób na ślimaki jest serio dobry. Tylko wiem, że niektórym żal tych slimaków ie nie chcą ich uśmiercać

Gadam z nią, cały czas do niej mówię! Już nawet zaczęłam ją tyrpać, żeby ją rozruszać, a ona nic. Martwię się

Hania

Stary 2014-05-21, 11:00   #1244
papryczka160
Wtajemniczenie

Od czwartku w lidlu będą bodziaki i polspiochy w fajnych cenach.
A w biedronce plyny Lovela i proszki i pieluszki w promocji. ;-)

Stary 2014-05-21, 11:01   #1245
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zazdroszczę
Nie martw się, mój syn to też leniuch czasem do momentu powrotu męża z pracy ruszy się parę razy zaledwie, za to jak tż wraca, to się ożywia. Chyba lubi jak się dużo wokół niego dzieje, a jak sami jesteśmy, to sobie śpi. Duże znaczenie ma też kwestia ułożenia dziecka, pisałam ci, że mój się przekręcił i od tego czasu czuję go dużo słabiej. Akurat szczęśliwie mi się ten jego przekręt zbiegł z usg, więc nie zdążyłam popanikować poproś lekarza, żeby ci dokładnie jej ułożenie opisał na wizycie następnej no i pamiętaj, że łożysko na przedniej ścianie też swoje robi.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:02   #1246
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh, no to nuda, jak tylko sam masaż

Ten sposób na ślimaki jest serio dobry. Tylko wiem, że niektórym żal tych slimaków ie nie chcą ich uśmiercać

Gadam z nią, cały czas do niej mówię! Już nawet zaczęłam ją tyrpać, żeby ją rozruszać, a ona nic. Martwię się
Oj miałam napisać że na masażu napewno sie NIE skończy ;-) haa haa

A liczysz te ruchy, wychodzi Ci te min 10 ?

Stary 2014-05-21, 11:05   #1247
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Oj miałam napisać że na masażu napewno sie NIE skończy ;-) haa haa

A liczysz te ruchy, wychodzi Ci te min 10 ?

Wczoraj liczyłam i było więcej niż 10. Dziś nic.

Hania

Stary 2014-05-21, 11:08   #1248
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj liczyłam i było więcej niż 10. Dziś nic.
To poczekaj do końca dnia jak nie naliczysz to na IP jedz zeby USG zrobili i sprawdzili będziesz czuć się lepiej jak mała zobaczysz .
Ale nie martw się na zapas bo maluszki to czują a zresztą każdy jest inny i ma inny rytm.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:18
Stary 2014-05-21, 11:14   #1249
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Ja tak miałam od poniedziałkowego popołudnia i wczoraj cały dzień i też już schizowałam, ale dziś wszystko wróciło do normy i malutka fika w brzuszku aż miło Widocznie nasze dzieciaczki też mają swoje leniwe dni, więc nie ma się co martwić na zapas

Tak wogóle to cześć wszystkim poszłam, ba...niemal pobiegłam dziś na targ po truskawki i nie było a takiego mam smaka Na pocieszenie kupiłam sobie brzoskwinie No i bluzeczkę i spodnie
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:22   #1250
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Złożyliśmy wózek!! Tż z jednej strony się śmiał i cieszył od ucha do ucha i już wytyczał trasy "bo ja będę z synem we dwóch po lasach z wózkiem kilometry cisnął na spacerach!" a z drugiej miał łzy w oczach, chyba właśnie do niego dotarło, że my naprawdę spodziewamy się dziecka. Kilka razy powtarzał jeżdżąc wózkiem po pokoju, że jest szczęśliwy i zrobi wszystko by być wzorem dla syna.

Cytat:
Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu
super ze juz jestes w domku : )
chyba jako jedna z nielicznych czujesz sie w ciazy piekna tu prawie wszystkie narzekamy
dbaj o siebie kochana

Cytat:

Moj maż ma zamiar w sierpniu złożyć łóżeczko i komodę które najpierw musimy zakupić Oczywiście bede walczyła aby już w połowie lipca było wszystko gotowe...Ale koniec czerwca wg mnie jeszcze za wcześnie....No chyba, ze okaże sie ze maleństwo będzie chciało szybciej przyjść na świat Ale to jak sie dowiem to zacznę działac [COLOR="Silver"]
luuu w sierpniu
ja juz mam wszystkie rzeczy pochowane wyprane i poprasowane w komodzie : D
to zem sie rozpedzila ale sprawilo mi to frajde poza tym lubie miec wszystko zamkniete na ostatni guzik nawet jak jeszcze jest troche czasu : D

Cytat:
Ja po glukozie. Niestety musiałam jednak iść do przychodni, ale i tak stwierdzam, że samo picie i czekanie to totalny light. Jedyne co, to przed wyjściem z domu rano mi się słabo zrobiło, pewnie z powodu wczesnego wstania. Ale czuję się super, więc nie odwołuję kosmetyczki
Super
udanej wizyty!

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
A ja dzis wstalam zrobilam sniadanko I sobie mysle tak : a w ktorym ja tyg jestem pewnie 26, no to wzielam karte ciazy I patrze i odliczam od wizyty I dzis koncze 27 tydz. zaczynam 7 miesiac I 3 symestr

U mnie wczoraj byli 30 stopni dzis ma byc jeszcze lepiej. Nie nsdaje sie juz na takue upaly. A z synolem trzeba wyjsc na dwor a z checia bym w chacie przy wiatraku polezala
hahhaa jak bylam z Tz jakis czas temu po recepte do ginekologa jak bylam w polsce to jak sie koles pytal w ktorym jestem tygodniu to powiedzial ze w 5 miesiacu a bylam w 7 troszke mu sie pomylilo myslalam ze go zabije wtedy

tez sie nie nadaje na takie upaly jeszcze nie mam ogrodka ani balkonu to nie mam sie gdzie ochlodzic w cieniu a wiadomo w mieszkaniu goraco
a no tak synek to pewnie uwielbia taka pogode

za III trymestr

Cytat:
Studniówka

Cytat:
Mi też, co prawda moje wymioty sa dużo rzadsze niż w I trymestrze, ale dzis już zaliczone no ale nie ma co narzekać lepsze raz na tydzień niż co dziennie pare razy dziennie
oj bidulka

nie polecam codziennie u mnie standardowo trzymaja sie 3 razy dziennie : (

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość

gratuluje chlopaka
grunt ze super sie czujesz

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witam i zmykam, ide poopalac nozki, a wlasciwie nozyska, bo takie gabaryty z cellulitem trudno nazwac noziami.. buuu czemu nie naleze do grupy tych dziewczyn, ktorym w ciazy rosnie tylko brzuch... [COLOR=Silver]
ten cellulit tez mnie dobija : (

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

super!
no w koncu bylo co swietowac : )

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Ty to chyba jestes na diecie cukrzycowej jak dobrze kojarze ?
tak to moglabys zjesc cos slodkiego na pewno by dala znak to zawsze dziala

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:23   #1251
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

Tak wogóle to cześć wszystkim poszłam, ba...niemal pobiegłam dziś na targ po truskawki i nie było a takiego mam smaka Na pocieszenie kupiłam sobie brzoskwinie No i bluzeczkę i spodnie
grunt to sie odpowiednio pocieszyc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 11:26   #1252
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

UmiZumi a lekarz nic z zabiegów fizjoterapii nie zapisał ?
Oby ci to przeszło;-)

Jak słoń hyyy a może wycieczka do zoo by nam sie przydała. ;-) bo tak naprawdę do tego słonia to dużo brakuje .
Twoj TZ to anioł mój cały dzień w pracy i jak wraca to nie ma już siły na nic.

Zuke moj tez chyba nie do konca zdaje sobie sprawę ze to za chwile już tuż tuż. I ja chyba też.

A powiedz jaka norma powinna byc w ciąży . Bo moj endo powiedział że to zależy na jakim etapie ciąży jesteś.
Najpierw mi wyszło 4.19 teraz mam 1,62 i lekarz powiedział że jest ok?

A prosze ;-)

Dobrze że juz jesteś w domku. Odpoczywaj.

No to fajnie bo ja tez niestety musze iść sama. Tak czasami bywa.

hmmm..bardzo ciekawie brzmi ten masaż
he he zapewne na nim sie nie skończy
czyli właściwie gdzie można taki olejek kupić???
Stary 2014-05-21, 11:28   #1253
papryczka160
Wtajemniczenie

Moni ten olejek w Polsce jest nie dostępny. Nam sprowadza go polozna.
Najbliżej w Niemczech możesz go dostać. Ostanio chyba zaczarowanadlaniego wstawiala link ;-)

Stary 2014-05-21, 11:32   #1254
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Moni ten olejek w Polsce jest nie dostępny. Nam sprowadza go polozna.
Najbliżej w Niemczech możesz go dostać. Ostanio chyba zaczarowanadlaniego wstawiala link ;-)

http://www.dooyoo.de/weleda/damm-massageoel-50-ml/

ale z tego co pisala malutka mozna go zanlezc na necie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 11:34   #1255
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

super ze juz jestes w domku : )
chyba jako jedna z nielicznych czujesz sie w ciazy piekna tu prawie wszystkie narzekamy
dbaj o siebie kochana

luuu w sierpniu
ja juz mam wszystkie rzeczy pochowane wyprane i poprasowane w komodzie : D
to zem sie rozpedzila ale sprawilo mi to frajde poza tym lubie miec wszystko zamkniete na ostatni guzik nawet jak jeszcze jest troche czasu : D

Super
udanej wizyty!

hahhaa jak bylam z Tz jakis czas temu po recepte do ginekologa jak bylam w polsce to jak sie koles pytal w ktorym jestem tygodniu to powiedzial ze w 5 miesiacu a bylam w 7 troszke mu sie pomylilo myslalam ze go zabije wtedy

tez sie nie nadaje na takie upaly jeszcze nie mam ogrodka ani balkonu to nie mam sie gdzie ochlodzic w cieniu a wiadomo w mieszkaniu goraco
a no tak synek to pewnie uwielbia taka pogode

za III trymestr

oj bidulka

nie polecam codziennie u mnie standardowo trzymaja sie 3 razy dziennie : (

gratuluje chlopaka
grunt ze super sie czujesz

ten cellulit tez mnie dobija : (

super!
no w koncu bylo co swietowac : )

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

chodziło tylko o łóżeczko, oczywiscie do tego czasu chcę już wszystko mieć, ale w sensie że na mój powrót ze szpitala bedzie gotowe Ale i tak go zgnębie, aby jednak wcześniej tak w połowie lipca już było gotowe
Wiem, że wy w wiekszosci macie już wszystko porobione i pokupywane ale ja ciągle myslę , że miesiąc przed porodem w zupełności mi wystarczy, jak już sobie do tej pory wszystko ogarnę

To Ciebie nadal mecza wymioty????codziennie? Ty to sie nameczysz...Myślałam, ze chociaż na chwilę masz spokój...A jednak nie...

Ja też nie czuję sie nie atrakcyjna w ciaży, wiadomo mam czasem gorsze dni, jak nie mo esie schylić itp....Ale ogólnie myślałam ze dużo gorzej będe w ciaży sie czuła w swojej skórze i że będe dużo grubsza ale może lepiej nie zapeszać bo za 2 i pół miesiaca nikt mnie nie pozna

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:40
Stary 2014-05-21, 11:36   #1256
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło tylko o łóżeczko, oczywiscie do tego czasu chcę już wszystko mieć, ale w sensie że na mój powrót ze szpitala bedzie gotowe Ale i tak go zgnębie, aby jednak wcześniej tak w połowie lipca już było gotowe
Wiem, że wy w wiekszosci macie już wszystko porobione i pokupywane ale ja ciągle myslę , że miesiąc przed porodem w zupełności mi wystarczy, jak już sobie do tej pory wszystko ogarnę

u nas to by tak nie dalo rady przy jednej wyplacie trzeba bylo po trochu kupywac w kazdym miesiacu bo na raz bysmy nie dali rady

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 11:43   #1257
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
http://www.dooyoo.de/weleda/damm-massageoel-50-ml/

ale z tego co pisala malutka mozna go zanlezc na necie
Dziekuję za link

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
u nas to by tak nie dalo rady przy jednej wyplacie trzeba bylo po trochu kupywac w kazdym miesiacu bo na raz bysmy nie dali rady
No chyba że tak ale zawsze można było odłożyć to co przeznaczyliście i na jedno by wyszło No chyba że sie bałas że się kasa rozejdzie Przynajmniej u nas tak jest Ale ja też już częsc rzeczy mam Ja mówie bardziej o tych wiekszych wydatkach, czyli łóżeczko i komoda, bo wózek tata obiecał, tak na koniec czerwca mówiłam mu ze chciała bym już go miec

Dziś w sklepie widziałam przede mna dziewczyne, raczej w bardziej zaawansowanej ciaży niż my, miała taką obcisła koszulke i prześwitywał jej pępek, widać było że już jest wypchniety Śliczny miała brzuszek, taki zgrabniutki A bardzo szczuplutka była...Aż mi głupio było bo sie w nia wpatrywałam, a niedawno gadałam na ludzi którzy sie na mnie patrzą i mnie to wkurza

Oczywiście sie zamotałam i zapomniałam, ze dzisiaj u mnie 29 tydzień !

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:54
Stary 2014-05-21, 11:54   #1258
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie jestem na diecie cukrzycowej.
Na razie piję koktajl truskawkowy. Może to ją ruszy...
Jak nie, to zjem coś słodkiego! Kurna.

Hania

Stary 2014-05-21, 11:56   #1259
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie jestem na diecie cukrzycowej.
Na razie piję koktajl truskawkowy. Może to ją ruszy...
Jak nie, to zjem coś słodkiego! Kurna.
Mniam....ale mi narobiłaś smaka
A jak tam lepiej sie czujesz, maż kupił odpowiedni syrop?
Bo ja troszkę tak, szczególnie jeśli chodzi o katar, juz tej nocy spałam spokojniej i w miare szybko usnęłam, dziś sobie pospałam od ok 21 do 06:30 Dawno już tyle godzin nie spałam

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:58
Stary 2014-05-21, 12:05   #1260
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam....ale mi narobiłaś smaka
A jak tam lepiej sie czujesz, maż kupił odpowiedni syrop?
Bo ja troszkę tak, szczególnie jeśli chodzi o katar, juz tej nocy spałam spokojniej i w miare szybko usnęłam, dziś sobie pospałam od ok 21 do 06:30 Dawno już tyle godzin nie spałam
Czuję się średnio dalej.
Mąż kupił mi Prenalen, wzięłam. Piję dalej herbatę z imbirem, syrop z cebuli i płuczę gardło.
Nie mam na szczęście gorączki. Katar też nie jakiś dramatyczny

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości