|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
no ale nie ma co narzekać lepsze raz na tydzień niż co dziennie pare razy dziennie
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-21 o 10:05 |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Och, nareszcie Was znalazlam. Przepraszam, ze tak zniklam, ale mialam sporo pracy, brak internetu i czasu
ale teraz nadrabiam. Juz jestem na zwolnieniu, internet w domu mam zalozony i powoli szykuje sie na powitanie Groszka . USG polowkowe mialam 1 kwietnia - chlopak. Dzis zaczynam 29 tydzien, termin mam nieco przesuniety, na 6 sierpnia. I dzis wlasnie jade na kolejna wizyte u poloznej. Czuje sie swietnie, maly kopie porzadnie a na wadze jak na razie 12 kg na plusie.
|
|
|
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Witam i zmykam, ide poopalac nozki, a wlasciwie nozyska, bo takie gabaryty z cellulitem trudno nazwac noziami.. buuu czemu nie naleze do grupy tych dziewczyn, ktorym w ciazy rosnie tylko brzuch...
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Imie dla synusia juz wybrane??
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uzgodnilismy z TZ ze bedzie Thor .
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja idę jutro. ooo to niebawem będzie też moja studniówka! Muszę policzyć kiedy
|
|
#1237 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki masaż będzie nam samym trochę ciężko wykonać,ja będę prosić TZ ;-) juz się cieszy. Masujesz miejsce tam gdzie mozesz peknac . Czyli krocze miedzy Grażynka hii;-) a drugą dziurka. Wykonujesz rychy glaskania, rozcierania tak aby uelastycznic skórę. Masaż możesz wykonywać tylko jesli nie ma żadnych st. Zapalnych. UmiZumi a lekarz nic z zabiegów fizjoterapii nie zapisał ? Oby ci to przeszło;-) Cytat:
Jak słoń hyyy a może wycieczka do zoo by nam sie przydała. ;-) bo tak naprawdę do tego słonia to dużo brakuje . Twoj TZ to anioł mój cały dzień w pracy i jak wraca to nie ma już siły na nic. Zuke moj tez chyba nie do konca zdaje sobie sprawę ze to za chwile już tuż tuż. I ja chyba też. Cytat:
Wczoraj pierwszy raz zabolaly mnie kopniaki małej. Upodobala sobie moja wątrobę, czuje ja ciągle w prawym boku.;-). A tak w ogóle to czuje coraz.mniej takich kopniakow raczej teraz czuję takie przyciągania jakbym węża w brzuszku miała. I ciągle ma czkawki hiii ;-) Dzisiaj juz od 5 rano szalala. Cytat:
A powiedz jaka norma powinna byc w ciąży . Bo moj endo powiedział że to zależy na jakim etapie ciąży jesteś. Najpierw mi wyszło 4.19 teraz mam 1,62 i lekarz powiedział że jest ok? Cytat:
Dobrze że juz jesteś w domku. Odpoczywaj. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ dzisiaj piękna pogoda Po popołudniu wybieramy się na ogródek Tż-a rodziców, mam nadzieje trochę opalić blade nóżki ![]() Dziewczyny czytam że narzekacie na pogodę, a ja jestem taka szczęśliwa, że prawie się nie unoszę zamiast chodzić ![]() Od razu mam inny nastrój, niż ostatnio, jestem jakaś szczęśliwa i cały czas mi się buzia śmieje. Humor jednym słowem dopisuje, może dlatego że nic szczególnego mi nie dolega. Owszem męczę się trochę szybciej niż zwykle, ale jakiś większych dolegliwości nie mam. Jeszcze wczoraj dowiedzieliśmy się że siostra mojego Tż jest w ciąży. Bardzo się cieszę, bo starali się już jakiś czas o dziecko ( jest ode mnie trochę starsza) i w końcu się udało Wczoraj byliśmy u nich opić ten fakt- panowie drinki, my oczywiście Warka Radler 0%
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim,
Dziś wyspana, pełna zapału zabieram się za porządki i przygotowanie miejsca w szafkach dla naszej fasolki. Och jak czasem żałuję, że nie chciałam wiedzieć, co tam w brzusiu siedzi Jeszcze się nie chwaliłam, wczoraj jak wracałam od mamci trafiłam na wyprzedaż w zwykłym, małym sklepiku i kupiłam paczkę 90 szt. Huggies Newborn z naturalną bawełną 2 (3-6 kg) za 24.99 zł i paczkę 80 szt. Huggies Newborn też 2 za 29.99 zł. Myślicie, że dobrze zrobiłam, bo wydaje mi się, że okazja mega... 170 pieluszek za 55 zeta.?? Pozdrawiam i miłego dzionka życzę
|
|
|
|
#1240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koło tego, co zżerają trzeba postawić miseczkę z jasnym piwem. Ślimaki-pijaki do tego lgną i się tam topią! Cytat:
![]() Moja mała jest taka leniwa Chciałabym ją mocniej i częściej czuć.Dziś np.nie dała o sobie znać ani razu
|
|||
|
|
|
#1241 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i dużo zdrowia dla brązowej. Na kiedy ma termin? Cytat:
Mowisz slimaki pijaki musze wypróbować ten sposób. Oby tylko żaden sasiad nie popatrzył co leje do miseczki bi może byc różnie ;-) A Anastazja to chyba po mamci będzie miała ADHD ;-) ale czasami tez ma leniwe dni. ButterBear porozmawiaj z Małą i powiedz jej że ma byc nie grzeczna i trochę pofikac u mamy w brzuszku ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sposób na ślimaki jest serio dobry. Tylko wiem, że niektórym żal tych slimaków ie nie chcą ich uśmiercać ![]() Gadam z nią, cały czas do niej mówię! Już nawet zaczęłam ją tyrpać, żeby ją rozruszać, a ona nic. Martwię się
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
Od czwartku w lidlu będą bodziaki i polspiochy w fajnych cenach.
A w biedronce plyny Lovela i proszki i pieluszki w promocji. ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem do momentu powrotu męża z pracy ruszy się parę razy zaledwie, za to jak tż wraca, to się ożywia. Chyba lubi jak się dużo wokół niego dzieje, a jak sami jesteśmy, to sobie śpi. Duże znaczenie ma też kwestia ułożenia dziecka, pisałam ci, że mój się przekręcił i od tego czasu czuję go dużo słabiej. Akurat szczęśliwie mi się ten jego przekręt zbiegł z usg, więc nie zdążyłam popanikować poproś lekarza, żeby ci dokładnie jej ułożenie opisał na wizycie następnej no i pamiętaj, że łożysko na przedniej ścianie też swoje robi. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A liczysz te ruchy, wychodzi Ci te min 10 ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
To poczekaj do końca dnia jak nie naliczysz to na IP jedz zeby USG zrobili i sprawdzili będziesz czuć się lepiej jak mała zobaczysz .
Ale nie martw się na zapas bo maluszki to czują a zresztą każdy jest inny i ma inny rytm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-21 o 11:18 |
|
|
|
#1249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widocznie nasze dzieciaczki też mają swoje leniwe dni, więc nie ma się co martwić na zapas Tak wogóle to cześć wszystkim poszłam, ba...niemal pobiegłam dziś na targ po truskawki i nie było a takiego mam smaka Na pocieszenie kupiłam sobie brzoskwinie No i bluzeczkę i spodnie
|
|
|
|
|
#1250 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba jako jedna z nielicznych czujesz sie w ciazy piekna tu prawie wszystkie narzekamy dbaj o siebie kochana Cytat:
ja juz mam wszystkie rzeczy pochowane wyprane i poprasowane w komodzie : D to zem sie rozpedzila ale sprawilo mi to frajde poza tym lubie miec wszystko zamkniete na ostatni guzik nawet jak jeszcze jest troche czasu : D Cytat:
![]() udanej wizyty! Cytat:
![]() tez sie nie nadaje na takie upaly jeszcze nie mam ogrodka ani balkonu to nie mam sie gdzie ochlodzic w cieniu a wiadomo w mieszkaniu goraco a no tak synek to pewnie uwielbia taka pogode ![]() za III trymestr Cytat:
nie polecam codziennie u mnie standardowo trzymaja sie 3 razy dziennie : ( Cytat:
gratuluje chlopaka ![]() grunt ze super sie czujesz Cytat:
Cytat:
no w koncu bylo co swietowac : ) ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
tak to moglabys zjesc cos slodkiego na pewno by dala znak to zawsze dziala |
||||||||||
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm..bardzo ciekawie brzmi ten masaż ![]() he he zapewne na nim sie nie skończy ![]() czyli właściwie gdzie można taki olejek kupić??? |
|
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni ten olejek w Polsce jest nie dostępny. Nam sprowadza go polozna.
Najbliżej w Niemczech możesz go dostać. Ostanio chyba zaczarowanadlaniego wstawiala link ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co pisala malutka mozna go zanlezc na necie |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak go zgnębie, aby jednak wcześniej tak w połowie lipca już było gotowe ![]() Wiem, że wy w wiekszosci macie już wszystko porobione i pokupywane ale ja ciągle myslę , że miesiąc przed porodem w zupełności mi wystarczy, jak już sobie do tej pory wszystko ogarnę ![]() To Ciebie nadal mecza wymioty????codziennie? Ty to sie nameczysz...Myślałam, ze chociaż na chwilę masz spokój...A jednak nie... Ja też nie czuję sie nie atrakcyjna w ciaży, wiadomo mam czasem gorsze dni, jak nie mo esie schylić itp....Ale ogólnie myślałam ze dużo gorzej będe w ciaży sie czuła w swojej skórze i że będe dużo grubsza ale może lepiej nie zapeszać bo za 2 i pół miesiaca nikt mnie nie pozna
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-21 o 11:40 |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to by tak nie dalo rady przy jednej wyplacie trzeba bylo po trochu kupywac w kazdym miesiacu bo na raz bysmy nie dali rady
|
|
|
|
|
#1257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
No chyba że sie bałas że się kasa rozejdzie Przynajmniej u nas tak jest Ale ja też już częsc rzeczy mam Ja mówie bardziej o tych wiekszych wydatkach, czyli łóżeczko i komoda, bo wózek tata obiecał, tak na koniec czerwca mówiłam mu ze chciała bym już go miec ![]() Dziś w sklepie widziałam przede mna dziewczyne, raczej w bardziej zaawansowanej ciaży niż my, miała taką obcisła koszulke i prześwitywał jej pępek, widać było że już jest wypchniety Śliczny miała brzuszek, taki zgrabniutki A bardzo szczuplutka była...Aż mi głupio było bo sie w nia wpatrywałam, a niedawno gadałam na ludzi którzy sie na mnie patrzą i mnie to wkurza ![]() Oczywiście sie zamotałam i zapomniałam, ze dzisiaj u mnie 29 tydzień !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-21 o 11:54 |
||
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie piję koktajl truskawkowy. Może to ją ruszy... Jak nie, to zjem coś słodkiego! Kurna. |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak tam lepiej sie czujesz, maż kupił odpowiedni syrop? Bo ja troszkę tak, szczególnie jeśli chodzi o katar, juz tej nocy spałam spokojniej i w miare szybko usnęłam, dziś sobie pospałam od ok 21 do 06:30 Dawno już tyle godzin nie spałam
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-21 o 11:58 |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż kupił mi Prenalen, wzięłam. Piję dalej herbatę z imbirem, syrop z cebuli i płuczę gardło. Nie mam na szczęście gorączki. Katar też nie jakiś dramatyczny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

i zachcianki 
no ale nie ma co narzekać lepsze raz na tydzień niż co dziennie pare razy dziennie
ale teraz nadrabiam. Juz jestem na zwolnieniu, internet w domu mam zalozony i powoli szykuje sie na powitanie Groszka
.
ooo to niebawem będzie też moja studniówka! Muszę policzyć kiedy
Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.

Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliwe
Na pocieszenie kupiłam sobie brzoskwinie