![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Hello
![]() ![]() ![]() hje gratulacje dla szwagierki ![]() ![]() ![]() Black Ty tez zdrowo rosnij ![]() ![]() ![]() nawijko bede czekac w takim razie ![]() nancy chyba zrobie takie ciasto, wydaje sie ok nawet na moje mozliwosci ![]() ![]() Ifwka jesli z kasa to nie problemm to pewnie, ze wypada. Lepiej zasugerowac cos co sie Oliwce przyda niz np. kolejna zabawke, ktora moze wyladowac w kacie ![]() Lady ![]() ![]() pstryczku oby skonczylo sie na lekkim katarku ![]() ![]() neti ![]() misiu sliczne butki ![]() Dziewczyny co sie dzieje z Mala ![]()
#4922 | ||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale czika ![]() Ostatnio było tak zimno że kurtkę zimową musiałam ubrać a teraz taki gorąc że słabo się robi :/ dziwna ta pogoda. Też się zastanawiałam gdzie jest mala Nadrobiłam, ale nie cytuję bo nie mam czasu. Za pół godzinki do pracy wychodzę ![]() Ale jutro razem z tż wolne mamy ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-21 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus jest taki, że rano jak zawsze wstawał i wyciągał mnie z pokoju do salonu, tak teraz z pokoju wychodzimy przed 9 bo on potrafi sobie siedzieć na materacu koło mnie spokojnie i bawić się autkiem, albo po prostu zasnąc tak sam z siebie ![]() Za to usypianie na drzemke to jakiś hardcore (a usypiał wcześniej sam). ale najgorsze, że jak już zaśnie to po 30 minutach jest krzyk, ma oczy zamknięte jakby nadal spał ale krzyczy i nie można go uspokoić, dlatego go wybudzam. Nie wiem o co chodzi? ![]()
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,
nie odzywałam się bo wczoraj szefunciów miałam, potem lunch, taki upał a ja musialam pracować a potem 8 chłopów nakarmić ![]() Black- sto lat kochana, spełnienia marzeń no i sukcesów z nowym biznesem Hje, brawa dla Szwagierki Debrah- ale masz w domu ślicznego muchomorka ![]() Co do książeczek z odkrywanymi obrazkami u nas też jest szał Hje- odnośnie TV to ja Cię rozumiem bo ten sam błąd zrobiłam z S, on oglądał non stop teletubisie, myślę,że był przeładowany emocjami, miał problem z koncentracją, w nocy budził się z płaczem, ale tak jak dziewczyny mowią, wiele zależy od Ciebie jeśli nie pracujesz, możesz 100% z siebie dać Poli i spędzać czas inaczej niż przed TV. Leoś moj też uwielbia TV i komputer, jak widzi,że któreś z nas ma lapka od razu leci bylam szczęśliwa jak w domu nie było TV, nie wiem po jakiego grzyba TZ chciał znowu, tak fajnie było bez ![]() w załączniku alternatywa do TV i teledyskow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Debrah- Amelka cudowna
![]() Marsii, a gdzie zdjęcia brzuszka? ![]() Co do tv, u mnie leci tv bo jestem sama z A. 24 na dobę i bym zwariowala w tej ciszy. Mała ma swoje ulubione piosenki i leci pospiewać a później się interesujemy czymś innym. Hje, lipa, bo Ty nie zmusisz przecież rodziny do tego zeby tv był wyłączony a siedzieć z dzieckiem w jednym pokoju w zamknięciu no też nie zbyt dobry pomysł. W ogóle, wczoraj robilam ta kapuste młodą i tak mi zabrakło dyktatorki... chcialabym do niej zadzwonic i zapytać jak ona tą kapuche robila. Kurde, o większość jedzonka to ją pytałam, ale zapomniałam o tej mlodej kapuscie i jeszcze drozdzowe jej;/ a dziewczyny czym smarujecie maluszki na takie sloneczko?
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-05-21 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
pytające o zdjęcia- na razie nie fotografuje brzuszka
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Deli my mamy krem z Baby Dream z filtrem 50 z tamtego roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
black najlepszego urodzinowego! U nas rigoletto, tzn. wczoraj byly 2zebowe kupy, po zasnieciu zwrocila kolacje, zjadla uu i spala do rana. Humor cudowny, sniadania sie sama domagala, ale w drodze na plywalnie jak nie chlusnela, to w samochodzie z tylu nic sie nie uchowalo. Dzis wrocilysmy do czasow z przed 9 miesiecy i caly dzien jest na piersi; widac ze to nie wystarcza, wiec wlasnie kleik sie robi. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Niczym. Nie wiem, czy w ogole bede. Kapelusz z szerokim rondem powinien wystarczyc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Deli, my kupiliśmy mustele 50+, jest fajna bo nie bieli i ładnie się wchłania
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
u mojego znajomego wykryto właśnie czerniaka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Ewik, kiedy masz prenatalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Deli my mamy Nivee 30 ale musimy kupić coś wyższego. Co polecacie? Od rana fewciuję i od razupowiem, że podziwiam wszystkie osoby, które codziennie fewciują wszystko, całe mieszkanie. Ja w sumie tylko ogarnęłam, nic szczególnego a padnięta jestem okropnie. Aha i wprowadziłam małą korektę do przepisu. Dodałam pół szkl, oleju, wlewa się go po mące, przed jabłkami. Ciasto jest smaczne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Marsi 4 czerwca dopiero
![]() nancy co do fewciowania chałupy, to ja nie pamiętam co to jest. Od jakiegoś czasu nie mam siły kurzu zetrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Ze wzgledu na witamine D to raz. Dwa to za duze obciazenie dla skory. Trzy serotonina. Cztery - wole chronic ubraniem, jesli zajdzie potrzeba. Wychodzac na dwor wiosna i latem omijamy godziny 10-16. Nie widze potrzeby. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Poza tym jesli chodzi o filtry, to ostatnio rozmawialam z dermatologiem i rzadko, ktory jest skuteczny naprawde. Te dla dzieci w ogole mozna sobie podarowac podobno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama używam cały rok filtrów( ze względu na starzenie się skóry) kocham słońce miłością absolutną ale wyniki zachorowań na czerniaka są alarmujace ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Aplikacja co u Was? jak tam Misiek? ciągle nas podczytujesz ale nic nie piszesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie będzie przeterminowany? Cytat:
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi wszystkie ![]() Pstryczku, opcja z krzesełkiem absolutnie się u nas nie sprawdza, bo Pola w nim tylko je i jeśli się ją wsadzi, a nie da jeść od razu, to moment jest płacz. Więc tym bardziej by nie wytrzymała, jeśli bym ją tak trzymała. Ogólnie jeśli robię obiad (a Pola nie śpi), to ona często jest ze mną w kuchni, wywala sobie pokrywki, łyżki, chochle itp. z szuflad, czy ogólnie sobie lata po chałupie i bałagani; ale czasem przecież smaży się coś, pryska to na cała kuchnię, i nie chcę ryzykować, że Polę sparzy; po prostu no, przy takich "niebezpiecznych" obiadach wolę, żeby w kuchni ze mną nie była. A jeśli nie ma opcji, żeby wtedy spała, jednocześnie chce "pomagać", to tv choć na chwilę jej włączam, bo wtedy mam te powiedzmy 15 minut na przygotowanie tego, czego bym przy niej nie mogła zrobić. A w pokoju, tak jak pisałam, poza wyjątkami, nie usiedzi dłużej, niż 10 minut. Ona uwielbia latać po całym domu, biegać, krzyczeć; nieraz próbowałam ją czymś zająć, niby się zainteresowała, a i tak zaraz szła do drzwi i płakała, żeby jej otworzyć. Gdybyśmy mieli zamknięty salon to by jednak dużo prościej było ![]() I tak, teraz kiedy jest w końcu ładna pogoda, to prawie non stop na polku jesteśmy, przychodzimy tylko na piciu, jedzenie, przewijanie i drzemkę. W sumie od niedzieli tak naprawdę się za to wszystko wzięłam i od razu zauważyłam, fajne to, ale jednocześnie smutne, że Pola jest dużo weselsza, spokojniejsza, jeszcze bardziej do mnie lgnie, jak tak dużo czasu spędzamy razem. Jak widzi, że do niej idę i chcę brać na ręce, to jest uśmiech na twarzy i biegnie do mnie szybko. Czyli już tylko po tych niecałych 3 dniach widzę, jak bardzo jej mnie brakowało przez tyle czasu, można powiedzieć, że praktycznie od urodzenia ![]() Oczywiście buncik jest na całego, ale teraz już tylko w takich "klasycznych" sytuacjach: kiedy nie pozwalam jej na coś, nie daję tego, czego chce, kiedy nie może sobie biegnąć po drodze, gdy jadą auta... Sztywność-wyginalność, rzucanie się na ziemię, wyrywanie, bicie itd. dalej norma, ale ten trzeci dzień mija i naprawdę widać, że inaczej się zachowuje, więcej ją cieszy, bardziej się lubi przytulić itp. Pracujemy dalej, jeszcze długa droga, ale musi być dobrze ![]() ------------------------------- Któraś pytała o ubieranie w taką pogodę: Pola ma jakąś zwiewną bluzeczkę z krótkim i leginsy albo spodenki, na główkę zakładam chustkę, bo nie ma żadnej cienkiej czapki jesczze. Butków na lato też, więc staram się zakładać jak najcieńsze, bawełniane skarpetki i tenisówki - ale niedługo ![]() Dzisiaj Pola zrobiła pobudkę o 4.50, pożegnała tatusia, jak wychodził do pracy, ale na szczęście udało mi się ją okiełznać i spałyśmy jeszcze od 6 do 8.50 ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Wczoraj Pola stawała na głowie w wannie ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-21 o 11:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję, że pytasz o Michałka. Miś coraz lepiej. Drepcze sobie przy wszystkim, ale sam jeszcze nie chodzi. Wspina się na meble, łózko, kanapę, po schodach wchodzi perfekcyjnie. Także ruchowo w tyle, natomiast intelektualnie wydaje się, że super. Gada po swojemu jak najęty. Ze zrozumiałych słów używa: mama, tata, baba, dziadzia, am, da, sija (szyja), baaa (banan/biedronka), bach, piiii (pić), si (gorące). Zna alfabet do G (nie, żeby na pamięć, po prostu perfekcyjnie powtarza po nas literki) i liczy do czterech (też powtarza, choć już mniej perfekcyjnie ![]() ![]() ![]() ![]() Z moim egzaminem walczę, tzn z jednym, bo trzy zdałam. Do tego poznałam jedną z Was osobiście i mamy ze sobą bardzo dobry kontakt. Dzieci się lubią, choć Miś czuje się chyba zbyt swobodnie, czym onieśmiela koleżankę ![]() ![]() Teraz chwilowo jesteśmy uziemieni, bo Miś złapał zapalenie płuc. W zasadzie bezobjawowe. Zaniepokoił nas dziwny świst podczas wydechu. Wezwaliśmy lekarza, ten świst potwierdził, że nie przesądził co to. W związku z brakiem jakichkolwiek innych objawów dał nam skierowanie na RTG klatki piersiowej. I stąd wiemy, że to zapalnie płuc. Zero kataru, zero kaszlu, gorączki a dziecko chore ![]() Pozdrawiam Was wszystkie!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki za egzammin ale Ci zazdroszczę, ciekawę kogo poznałaś ![]() ja osobiście znam Caławdeszczu, LadyWhisper, Lubcie i Jakajakaja ale są tu takie co się wszystkie prawie znają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zlotych zasad jeszcze trzeba dodac jakosc filtra. Poza tym wozek, parasolke i ubrania mamy na lato z filtrami, szyby w samochodzie i w domu sa zabezpieczone przed promieniowaniem, to naprawde nie widze sensu obciazac dodatkowo skore. Poza tym widze na co dzien jak Japonki w obawie przed przebarwieniami calkowicie zaslaniaja sie przed sloncem i efekt jest taki, ze sa pogarbione jak stulatki, ale juz 30 lat wczesniej. Ze slonca trzeba rozsadnie korzystac, ale bez przesady, ze jest tak zle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękujemy! Jest KOGO zazdrościć ![]() Za Was nieprzerwanie trzymam kciuki! Buziaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ogarniam chałupę, dziś wizyta t. Pogoda miodzio, jak ja żałuję, że nie możemy wyjść.. Jak myślicie, dziś mija tydzień. Wykwity schodzą, innych objawów brak.. Kiedy mogłabym wyjść? w weekend? Marzy mi się zoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-21 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Nie doczytałam się takiej informacji albo przeoczyłam. Zasiałaś we mnie ziarnko niepewności i będę musiała jeszcze raz sprawdzić po powrocie do domu, bo czytałam tę etykietkę już dawno temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.mustela.pl/content/Spray-...wysoka-ochrona My tego i może skóra biała nie jest ale jednak zwłaszcza na twarzy jest Julka potem lekko blada ![]() Cytat:
![]() No i wyszło że znamy się z Aplikacją, Warszawa niby duże miasto a okazało się że mieszkamy prawie po sąsiedzku, mamy podobne trasy spacerowe i zakupy robimy u tego samego sprzedawcy na tym samym bazarku ![]() I my też się cieszymy z tej znajomości, rodzinka super, Michaś mały przystojniak ![]() Niestety nie mam pojęcia, a nie masz jak przedzwonić do lekarza? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale skwar! nie lubię jak jest aż tak ciepło ![]() Lady współczuję kontuzji ![]() hje gratulacje dla szwagierki! neti za czekoladę ![]() hope a wiesz, że Hania też się much boi ![]() marsi cudny Leoś ![]() ![]() Deli my mamy z musteli na słońce. w zeszłym roku miałam z rossmanna z taką pompką, ale wg mnie był beznadziejny. aplikacja zdrówka dla Misia! i brawa dla zdolniachy ![]() a co do oglądania tv. Antoś mój chrześniak siedzi praktycznie cały czas przed tv. moja Siostra na to zezwala ba nawet woła Go jak jest jego bajka. czyli tomek czy strażak sam. nie komentuje bo nie chcę się z nią kłócić. moja Mama próbowała coś nt jej powiedzieć, to została sprowadzona na ziemię ![]() wydaję mi się, że też przez to On jest taki agresywny i tyle w nim emocji, nie potrafi się skupić. jak coś mu nie wychodzi to zaczyna piszczeć, drzeć się płakać. Hania się czasem Go boi a przecież tak uwielbia dzieci ![]() a tak się cieszyłam, że przyjezdzają. może jak podrosną będą się razem bawić.. aha do tego nic nie je. jedynie rosół, frytki i parówki jak jest coś innego to momentalnie wypluwa wszytsko na ziemie. Hania oczywiście podłapała i też zaczyna tak robić:/
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-05-21 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majulmi, Aplikacja zazdroszczę, że się znacie. Mi brakuje kontaktów z osobami, które by miały dzieci w podobnym wieku. Szkoda, że do wawy mam 100 km :/ Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2014-05-21 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.