|
|
#1921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Maja ma katar za to Ja miałam gorączkę, ale jakoś Ją zwalczyłam ![]() Co do dopajania nie zmuszam Majki, ale przy takich upałach sama chętnie pije wodę pomiędzy posiłkami, ale my na mm więc u Nas inaczej ![]() Cytat:
Virginia jedną warstwę więcej rozumiem, ale plandeka na wózku też w tym wypadku robi za warstwę Idę kąpać córkę
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna widzisz, a u mnie by powiedzieli, "A dlaczego w czapce? Chory?"
Bo tu tylko w zime i na slonce czapki nosza co kraj to obyczaj, z tym, ze w PL glupszy
|
#1924 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a termometr mam jeszcze po Natalii jakis z brauna Cytat:
z doswiadczenia sie juz nauczyla nie wtracac ![]() Cytat:
Twoja mama moze za duzo mysli
|
|
|
#1925 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie to dzieciom nie zakladaja czapek nawet jak ze szpitala wychodza Ja uwazam ze czapka jest jeszcze potrzebna - oprocz zimy i lata of kors - jak jest silny wiatr i wtedy tez zakladam
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dla mojego wczesniaka naszukalam sie czapek a naszukalam
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj podalam pierwszy raz wode, bo mloda ryczala, a ja nie wiedaialam o co chodzi, w koncu dalismy wode, bo naprawde cieplo, wypila i usnela
chyba taka miala potrzebe, ale na sile nie bede jej dopajac.Ja wczoraj na spacerze widzialam i dzieci poprzykrywane grubymi kocami i takie bez czapki i z golymi nogami ![]() Ale znacznie wiecej przegrzanych ![]() No i dzisiaj sie mama pyta, czy malej nie zimno, to mowie, ze ona zahartowana i jej nigdy nie jest zimno, a ona "I bardzo dobrze robicie, nie ma co ubierac w 10 warstw, bardzo dobrze jak Wy byliscie mali, to nam kazali zakladac kombinezony na wiosne i jeszcze kocem przykrywac." ![]() No i ciocia byla dzisiaj u mojej babci a ja akurat wychodzilam z mala i tez nie skomentowala ubioru sama powiedziala, ze fajnie ja ubralam, bo tam cieplo ![]() Cytat:
nie, nie ja karmi wale kiedy popadnie No bo jak nie ma wnuka, to nie jest dziadkiem moi tescie tez tak gadaja, mnie to wkurza... za wage i wspoczuje szczepien Tak stosuje... licze na cud Jak dobrze, ze nikt nie komentuje tego jak ja ubieram dziecjo ![]() Nie prosze pani, to Polak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Nie no fajna polozna, pewnie w Polsce jakis czas nie mieszkala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - dzieki za podpowiedzi
My tez smigamy bez czapki teraz, na razie nikt mi nic nie powiedzial. Termometr mamy Microlife, nie do konca mu wierze, ale w szpitalu tez takie mieli, to chyba dobre. Tesciowa mam wystarczajaco daleko i wystarczajaco zajeta, wiec rzadko sie widujemy, przewaznie tez dzwoni do malza, a nie do mnie. Ale jak jest u nas, to jej zlote rady potrafia mnie zgrzac mocno. Z kolei moich rodziow mam blisko, mma czasem os doradzi, ale sie nie narzuca. Ufam jej, bo slucha mnie i dzieci, zna nasze zasady, przestrzega ich, nie podwaza naszego zdania przy Ewci, usuwa sie na drugi plan kiedy trzeba. Zlota kobieta. Zapomnialam Wam napisac o pewnym "incydencie" z nocy. Jak wiecie Przemo sypia na brzuszku. Wstaje w nocy go nakarmic, patrze, a on lezy na plecach przez chwile sie nawet zastanowilam, czy przypadkiem na spiocha go wczesniej tak nie odlozylam, ale nie - sam tego dokonal Za to przy wieczornym karmieniu jakis cyrk byl. Troche zjadl, a potem wil sie i plakal przy piersi. Z reguly znaczy to, ze potrzebuje odbic, ale pionizowny plakal rownie mocno. Zdesperowana zmienilam piers, przekonana, ze nic mu nie leci i stad te nerwy. Na moment sie przyssal, ale zaraz bylo to samo. Sprawdzilam - mleko bylo. Dalam mu smoczek i sie uspokoil. Czyli chyba chcial ssac, ale nie podobalo mu ie, ze musi lykac. Odlozylam go do lozeczka, nie protestowal. Nieladnie tak matke straszyc, ze mleka nie ma
|
|
|
|
#1930 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wczoraj śpimy przy otwartym oknie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dam znać co mi przepisał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Jestem bezbronna tylko wtedy, gdy schnie mi lakier na paznokciach... Edytowane przez Limonka1987 Czas edycji: 2014-05-22 o 05:29 |
|||||||||
|
|
|
#1931 | |
|
Raczkowanie
|
polecam warkę cytrynową 0%
![]() Cytat:
Piter często tak robi, że woli smoczka niż cyca. podobno ssanie wycisza dzieci i łatwiej im usnąć.
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózkowy lansik |
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
To pewnie na recepte?
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
ja po Ewci miałam przepisaną Azalię, ale nie zdecydowałam się brać. gdzieś w necie, nie pamiętam gdzie, naczytałam się opinii o złym wpływie na dzieci kp i nie wykupiłam recepty.
|
|
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie lansik ![]() taa, ale jeszcze nie wykupiłam |
|
|
|
|
#1937 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O rany, współczuję teściowej. Ja mam swoją 20 km dalej, na szczęście. Chociaż ona raczej z tych co się nie wtrącają, ani w wychowanie dziecka, ani w wychowanie męża ![]() Relacji nie mamy zbyt bliskich i dobrze mi z tym ![]() Cytat:
A dzisiaj na spacerze z ciekawości pozaglądałam do wózków i ... W cieniu prawie 30 stopni a dzieci poprzykrywane kocykami, te w spacerówkach w długich spodniach i bluzach... Cytat:
Okno mam otwarte cały dzień, w nocy lekko uchylone. Tylko że ja mam sypialnię na południe i jest latem strasznie gorąco. Cytat:
Cytat:
![]() Co do antykoncepcji to mi gin przepisał plastry evra, ale jeszcze nie naklejałam. My dzisiaj pół dnia poza domem, najeździliśmy się sporo, odwiedziliśmy teściową, zaliczyliśmy spacer po parku, zakupy w sklepie. Gucio padł. A tak w ogóle - włączacie w aucie klimatyzację jak jeździcie z dziećmi? My dziś włączyliśmy bo nie dało się wytrzymać, a już lepsza chyba klima niż otwarte szyby... Robaczek prezentował się dziś tak.
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
ag9 powiem Ci szczerze, że gdybym miała mój samochód, który posiada klimę to nie zawahałabym się jej włączyć, a tak, że jest w naprawie to muszę zadowolić się szyberdachem
Twój Robaczek zrobił fajny gest na fotce
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
Albo takie cwaniackie "i tu cię mam"
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Ag9 piekny Robaczek
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
a ja zamiast spać to nadrabam wizaż...
![]() zdjęcia dzieciaczków super, wszystkie do wycałowania headzik TEŚCIOWE, hmmm moją żadna z Waszych nie pobije najważniejsze to to, aby od początku wytyczyć granicę u mnie było zagrożenie powodzi więc nadrobiłam tylko ostatnie dwa dni, fotek ze spacerków nie mam, więc muszę nadrobić jutro ![]() a tak wogule to my też mamy chyba jakiś skok, bo mała marudzi mi w dzień non stop ale za to w nocy śpi ![]() idę spać a wy piszcie abym miała co czytać
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Virginia współczuje sytuacji z zakrztuszeniem sie. My młodej strasznie teraz pilnujemy i mam nadzieje, że sie nie powtórzy sytuacja, że trzeba interweniować. Tego tez tobie życzę.
Czy przy KP tez sie wodę w upały podaje? Co do czapki na słońce to przy takim maluchu nie widzę sensu bo i tak na słońce nie jest wystawiana. Wszyscy wrzucają zdjecia spacerowe to i my gorsi nie będziemy ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1400703857.664450.jpg |
|
|
|
#1944 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Oja - ale boska pozycja Tez sie teraz nad tym zastanawiam. Sliczna kruszynka
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Witam
U nas wszystko ok brak czasu spowodowany pogodą Dzieciaczki śliczne wszystkie co do jednego słodziaśne Martyna ja biore tabletki nazywają sie Limetic wogóle mam dość babek na ulicy dzisiaj chyba z 10 razy usłyszałam "o boże gdzie to dziecko ma czapkę" albo "niech go pani przykryje bo on taki malutki" ewentualnie "o matko on nie ma skarpetek" masakra poprostu swoją droga to myślałam że moja babci będzie coś na ten temat mówiła i już miałam naszykowane argumenty że mam racje a jak go zobaczyła to powiedziała " no tak ładnie mu w żółtym, tylko zasłoń mu daszek żeby słonko mu w oczy nie świeciło" no padłąm dobrej nocki
|
#1946 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Polecam sukieneczkę, jest naprawdę urocza 3. za wyrwanie się z domu !Cytat:
Cytat:
U mnie dochody za 2012 Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cytat:
dla Przemka za przewrotkę śliczny chłopiec i widać, że buźka się już zdecydowanie poprawiła Śliczny chłopiec My dziś cały dzień poza domem, od rana wykorzystywałyśmy tatę i załatwiliśmy kartę nfz i papiery do becikowego. Później poszliśmy na pizze a później do teściów... I tu uwaga: moja teściowa strzeliła focha, bo trzymałam małą na rękach a jej nie dałam A później teść mi opowiadał, jakie to teściowa ma zbawienne działanie na wszystkie im znane dzieci, każde płaczące podobno u niej się uspokaja Teqiba, może chcesz adres? Wszyscy mają zdjęcia ze spaceru, mam i ja
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Przy kp nie podaje wody, co najwyzej czesiej karmie.
Mamy najpiekniejsze dzieciaczki na wizazu
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie obalilam ![]() Poza tym miło Cie widzieć ![]() moja teściowa sie.nie wtrąca bo nie.żyje, a mama często.ale z nia mam.dobry kontakt i cenie jej rady. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Jak to babcia moze pozytywnie zaskoczyć ![]() -------- Moje dziecko śpi już od 8 a ja sie obudziłam i nie mogę zasnąć z powrotem. Duszno mi i cycki bolą :/ Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-05-22 o 02:17 |
|
|
|
|
#1950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrrrrry
Ale przystojniak Rzeczywiście widać dużą poprawę jeśli chodzi o buzię. Cytat:
![]() My się wkurzamy, gdy ludzie komentują stroje naszych dzieci, a same robimy to samo, tylko za ich plecami ![]() Wychodzę z założenia, że każdy robi tak, jak w je przekonaniu jest najlepiej dla dziecka. Jeżeli ktoś podejmie złą decyzję to on będzie ponosił konsekwencje i wystawał w ogonkach do lekarzy. Wiadomo, że maluszka szkoda, ale wydaje mi się, że powinnyśmy być bardziej tolerancyjne w stosunku do innych rodziców, bo jak nam się wymknie to spod kontroli to będziemy jak te stare babcie ganiać po ulicach, oskarżycielsko pytając: "A po co mu pani tą czapkę założyła?" "A po co mu ten kocyk? Biedne maleństwo! Mama przegrzewa! Mama krzywdzi" ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie podróżowania z Emilką w te upały. Okna nie otworzymy, najwyżej delikatnie uchylimy, a w samochodzie sauna... Niezwykle urodziwy robaczek Cytat:
![]() Dziewczyny, kiedy mniej więcej przypada pierwszy skok? Bo mam wrażenie, że niedługo przyjdzie nam się z nim zmierzyć ![]() Czytałam kiedyś, że można, ale nie jest to konieczne. Wystarczy dawać dziecku pierś na żądanie, żeby mogło się napić, gdy tego potrzebuje. Ale śliczności Nasz wątek zaczyna wyglądać jak jakiś fashion blog dla maluchów ![]() Cytat:
Cytat:
Śliczna Laura Ja już po karmieniu Młodej i porannej kawusi. Zaraz się ogarniam, bo dziś TŻ zostaje na posterunku, a jadę na wizytę do gina i pozałatwiać kilka tematów.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

i

z doswiadczenia sie juz nauczyla nie wtracac
Wczoraj pojechałam z nim do pediatry bo miał wysypkę- ot zwykły trądzik niemowlęcy ale moja matka mnie wygoniła z nim do lekarza
Twoja mama moze za duzo mysli 

za wage i wspoczuje szczepien 

ja ide w krótkich spodenkach i krótkim rękawku, a ludzie jeszcze chodzą w skórzanych kurtkach 

"A po co mu ten kocyk? Biedne maleństwo! Mama przegrzewa! Mama krzywdzi"