|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
a ze pierwszej konczyła sie umowa mi to mi podziekowała...Akurat z tymi ludzmi było ciezko, bo na nasze warunki sie nie zgadzali ciagle kase chcieli od nas wyciagac brak słów ![]() Jejku, chyba sie przejadłam zjadłam na kolację obiad, bo niedawno wróciłam ze szkoły...a i 25 dg krówek(tak miałam ochote )o matko zgłupiałam ale nie mogłam sie oprzeć
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-23 o 23:04 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Lilka to książka Gwyneth Paltrow o ta: http://www.empik.com/coreczka-tatusi...RT56uJLZLw_wcB ale jeszcze nie miałam czasu jej przejrzeć
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
w domu czas leci mi wooolniej. Moj pierwszy po szpitalu 15minutowy wczorajszy spacer zakonczyl siebolem brzucha i jego twardnieniem. Dzisiejszy spacer skonczyl sie tym ze prawie zemdlalam i mama ciagnela mnie do domu Czuje sie jak totalny złom odciety od swiata. Dobrze ze mama gotuje bo bym nie dala rady. uffDopadlo mnie jeszcze dzis mocne rozwolnienie wiec jestem nie do zycia. Mysle tylko by sie nie odwodnic. Od powrotu ze szpitala nie mam sily, caly dzien leze...ale przyjechal Tz wiec przynajmniej nie tesknie tak. Jak bylam w szpitalu obejrzalam porodowke i oddzial polozniczy. Widzialam wszystko - w tym 2 lozka porodowe, stanowisko noworodka, inkubatory itd Mam dobre wrazenia, az polozna sie dziwila ze mi sie podoba mimo ze mieli przepelnienie i sie naogladalam kobiet z maluszkami na korytarzach Polozna tez mi w szpitalu mowila by rzeczami typu Sudocrem smarowac tylko gdy jest odparzenie itp i ze on mocno wysusza. Polecala niebieski Alantan. |
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj biedulko
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepiej odpoczywaj, nie ma co kusic losu super ze Tz juz jest na pewno poczujesz sie od razu lepiej w jego obecnosci |
|
|
|
|
#1626 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Mialam dzisiaj sie poopalac w lesie, do ktorego sie wlasnie wybieramy, a tu jakies burzowe chmury
. Trudno, piersi z kurczaka zamarynowane na grilla, kielbaski kupione, wiec jedziemy... w najgorszym wypadku bedziemy siedziec w domku (taki lesny domek)... tylko gorzej bedzie utrzymac w nim moja mala 4,5 letnia iskiereczke! Musze jej zabrac kalosze i ewentualnie pelerynke...Co do pielegnacji pupy maluszka, to chyba jednak kupie Alantan z lanolina, bo podobno czesciej dochodzi do odparzen u dziewczynek, niz u chlopcow. No ale cos za cos, bo u chlopcow jest w wiekszosci przypadkow jest problem ze stulejka.... Najchetniej to bym malego obrzezala, ale w Polsce nie ma takiego zwyczaju... |
|
|
|
#1627 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihi, moze on mysli ze ja lubie po 10 na raz ![]() Ale boje sie teraz przez to co powiedzial... Cytat:
Biedactwo. Trzymaj sie A swoja droga to jak bylam w szpitalu to tez bylla kobieta co non stop wymiotowala i chudla przerazliwie i jej dawali jakies leki. Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Ja dziś spedze poł dnia na uczelni na szczęście dopiero na 13 mam zajecia, ale pewnie ok 20 dopiero się skończa. Jakiś podły mam dzis nastrój...No ale cóż.. Miłego dzionka Trzymajcie się !
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco.. moja koleżanka będzie miała piękną pogodę na ślub
Jadę balować i głosować Udanego i ciepłego weekendu Aaa... jeszcze zapytam - kupujecie puder (talk)? Polecam jeszcze koszulki nocne na ramiączkach z Pepco za 14,99zł. Wczoraj kupiłam różową, a dziś dokupię jeszcze szarą i niebieską
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Dziewczyny muszę kupić rożek, ale nie chcę wydawać dużo kasy, bo mam wrazenie, że jest niepotrzebny. Moja córka może 2x użyła. Po pierwsze w szpitalu było tak gorąco, że leżała w pieluszce, a w domu na początku tylko szybko zrobiło się gorąco, a te rożki są z wypełnieniem. poza tym w sierpniu będą upały to jak trzymać maluch a w czymś takim? Kolejna sprawa usztywniany czy mięki? Mieki można użyć jako kołderki do wózka zimą, lub jako kocyk. Co o tym myślicie? Mam na oku ten: http://allegro.pl/rozek-rozki-beciki...250399429.html Powinien wystarczyć. Nawet jak użyję 2x. Miętowe sówki. Co do pościeli to jest problem z zmówieniem tej co pokazywałam wcześniej. I dobrze, bo przestała mi się podobać. W zamian wezmę tą: bawełna satynowa - super jakość materiału. http://guguland.pl/Posciel-dziecieca-Klups-Kokardka-C3 Będzie pasowała do łóżeczka, bo własnie takie mam. i tą polecaną przez Sarę: http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-LIMONKOWE-PASKI/247 lub ten kolor: http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-ROZOWE-GWIAZDKI/237 Ta limonka bardziej do mnie przemawia. |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem, czy na lato nie będzie to praktyczniejsze... ale dwie dychy nie majątek
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
też zamierzam coś taniego kupić, 30 pln nie majątek.
ten jest usztywniany, z wyjmowaną wkładką i wydaje się być cieńszy http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...215365402.html tylko czy lepszy miękki czy usztywniany? |
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeden rożek z usztywnieniem w środku i pewnie więcej nie będę kupować...nie wiem czy to taki potrzebny gadżet...przecież w kocyku można nosić spokojnie, albo w pieluszce bo lato będzie gorące
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w sumie termin na 29 dopiero i planuję dwa te usztywniane rożki, mam też kocyk minky no i do nakrywania ten, który sama zrobiłam. Bo to będzie prawie wrzesień w sumie, może być 30 stopni, ale i 15 nie będzie niczym niezwykłym... Chociaż ja to w sumie i tak planuję noszenie w chuście głównie.
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pościeli to ta różowa jest teraz w promocji http://dolly.com.pl/pl/p/ZESTAW-ROZOWE-GWIAZDKI/258 moja dojdzie w poniedziałek, nie mogę się już doczekać wzięłam jeszcze 3 serca i dużego misia
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny za rady. Sara daj znać jak dojdzie pościel. Jestem bardzo ciekawa. I zórób pls zjęcie.
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz do Dolly, może uszyje większą o ile będzie miała materiał. Dla mnie serca i misia szyła na specjalne zamówienie
dostałam jeszcze 10% rabatu
|
|
#1638 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1639 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie dotyczące laktatorów ręcznych.
Od kilku dni śledzę opinie i już mam mętlik w głowie. Miałam elektryczny już nie pamiętam jakiej firmy (pożyczony od przyjaciółki) Ten http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...212887238.html ma słabe opinie, ale nie chce wydawać ponad 100 pln na taki sprzęt, bo mam zamiar karmić naturalnie tylko okazjonalnie odciągac pokarm, jak będę musiała wyjść i zostawić męża samego. I na nawał też może być przydatny, bo u mnie był nie taki straszny, ale myślę, że ten sprzęt uratował mnie przed zapalaniem. Macie jakieś godne polecenie? Na lipcowych mamach wyczytałam, że ten jest super: http://allegro.pl/lovi-dwufazowy-lak...246307120.html ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Pati- dobry pomysł. A ja wezmę chyba te dwa różki. Bo jeden mi się podoba, a drugi jest usztywniany z wyjmowanym wkładem. 60 PLN za 2 to nie majątek na przydadzą się tez jako podkładka. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzieki za info o koszulacg |
|||
|
|
|
#1640 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie rozek sie przydaje na początku , zwłasczza jesli to pierwsze dziecko, po prostu dziecko w nim jest takie sztywniejsze, do noszenia, główka sie trzyma na miejscu itd. ja kupie 1 rozek, ale myśle ze ze wzgledu na temperature bede raczej uzywac czegos takiego do trzymania małej: https://www.google.com/search?q=otul...ml%3B300%3B300
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuśki w tak piękny dzionek
![]() Mam kilka pytań, może mi pomożecie. A mianowicie: wszystkie rzeczy to znaczy: ciuszki, pościel, ręczniki, itd. będziecie prały?? i w jakim proszku i kiedy?? Znajoma mi powiedziała, że ona prała wszystko, ale w zwykłym proszku, takiego co ona używa, ale nie zmieniała go, bo chciała przyzwyczaić dziecko, żeby później nie było uczuleń. Co Wy na to?? |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka wszystko trzeba uprać, to czego się nie da uprać, należy wywierzyć (łóżeczko, wózek). Co do proszków, to jest kilka szkół, niektórzy piorą od razu w normalnych, ja będę prała w proszku dla dzieci, a płukała wodą, bex płynu do płukania. Dziewczyny polecały tu bloga Sroki, wejdź na niego, tam masz fajny test wszystkich proszków dla dzieci, mi dużo rozjaśniła jej analiza.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pościel+ ochraniacz+ duży miś+ 3 duże serca z rabatem i przesyłką zapłaciłam 300 zł. Cytat:
|
|
|
#1644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ziajka oliwka (mój synek miał super skórkę po nim) Patyczki do uszu Woda morska do noska Octenisept na pępek Sól fizjologiczna do oczek Do prania Gaga płyn + zwykły do płukania
|
|
#1645 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nasza córka bardzo lubiła rożek, uzywaliśmy chyba z 9 mies ale ona drobniutka była. Miałam jeden rożek z usztywnieniem,które mozna było wyciagnąć. My woleliśmy z usztywnieniem. Potem taki rożek mógł pełnić funkcję małej kołderki na dalszym etapie,ale ja nie miałam potrzeby tak go uzywać. Z kolei u nas nie sprawdził sie kompletnie śpiworek, córka nie lubiła w nim leżeć, non stop trzeba było wyciagać do karmienia czy zmiany pieluszki, więc szybko poszedł w odstawkę!Cytat:
![]() Myślę, ze w kwesti pielęgnacji pupy maluszka i odparzania,to sprawa indywidualna u każdego dziecka. Nasze się nie odparzało w ogóle, aż do momentu rozszerzenia diety a była dziewczynką. Z kolei z opowiadań Teściowej wiem, ze brat Tż odparzał się okropnie, wystarczyło żeby poleżał w pieluszce 5 minut ![]() Cytat:
U nas pogoda paskudna.wieje i leje od rana, zapowiada się dzień w domu. Mały spacerek już był, ale w deszczu ![]() Naszła mnie ochota na ruskie pierogi, chyba zrobię bo ser biały mam tylko muszę skoczyć do sklepu po ziemniaki
|
|||
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez nie wiem czy w sierpniu dziecko sie nie zaparzy w takim rożku, tym bardziej, ze ja mam gorącooo w domu caly rok. O tych otulaczach tez myslalam, ale mi szkoda tych dzieciaczków jak tak patrze na nie, takie biedne, pozawijane, zero ruchu rączką
|
|
#1647 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam 2 - jeden cienki drugi grubszy, obydwa były ok 30-50 zł 2. Znam tylko chusteczki nawilżane Gaga i mają mnóstwo chemii. 3. pierooooooooooooogi ![]() też chcę!
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pisałyście o rożkach, ja akurat dostałam 3 i z nich zamierzam korzystać. Wszystkie mam bez usztywnienia. Myślę, że ten najładniejszy będę później wykorzystywać jako kołderkę do wózka. A my ciągle mamy dylemat czy robić oddzielny pokoik dla Małej czy się wstrzymać. Wiemy na pewno, że na początku wstawimy łóżeczko do sypialni i będzie spała z nami, ale poza łóżeczkiem to już nic więcej tam nie zmieścimy. Te najbardziej potrzebne rzeczy moglibyśmy trzymać w naszej szafie, ale reszta ciuszków, kosmetyki, zapas pieluch, zabawki też muszą mieć swoje miejsce. A znów robić pokoik i wstawić tam tylko komodę i jakąś małą szafę albo regał, bo łóżeczko i tak będzie u nas, to też tak dziwnie. Eh, dylematy... ![]() Nagotowałam dziś gar rosołku i mam go zamiar jeść 3 dni a w całym domu tak nim pachnie, że aż mi się buźka cieszy!
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna25 Gaga to płyn do prania z Tesco
Cytat:
![]() Co do rożków, to mam 2 po synu jeszcze, ale nie sądzę bym wyjęła je chociaż z szafy, bo w sierpniu nie wyobrażam sobie opatulać dziecka. Syn w grudniu ledwo w nim wytrzymywał, używane były tylko w szpitalu.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-05-24 o 16:41 |
|
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co co do gagi to istna chemia porownaj to chocoazby z chusteczkami netto. Nie musisz mi zyczyc braku chemii sama umiem wybrac dla dziecka te produkty ktore maja jej najmniej. To ja zycze Tobie abys byla bardziej swiadoma. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Dodam ze swoje pranie plucze w plynach do plukania. Ja tu mowilam tylko o dzieciaczkowych ciuszkach. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Aż mi się słabo zrobiło jak to usłyszałam... Na szczęście mój tata i teściowe są bardzo chętni do pomocy.
Na szczęście mój mąż to przeczuwał i tak przygotował umowę, żeby żadna strona nie była stratna.
a ze pierwszej konczyła sie umowa mi to mi podziekowała...

Dobrze ze mama gotuje bo bym nie dala rady. uff

też chcę!