Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 00:14   #4921
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
melduje sie po probnej fryzurze i makijazu, wklejam zdjecia potem usune, ogolem jestem zadowolona, jak z trwaloscia okaze sie dzis wieczorem
świetna fryzura i makijaż, ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję Wam za wsparcie Z TŻ sytuacja wraca powoli do normy Dzisiaj poszłam na obiad do babci, a TŻ nie odzywał się od rana... Przyjechał jednak do niej, z kwiatami dla mnie - cwaniak wiedział, żeby przynieść herbaciane róże Do końca nie zmiękłam, ale jest już lepiej Przeprosił i przyznał, że wszystko poszło nie tak jak miało być... A ja za bardzo go kocham, żeby długo się gniewać Mam jednak nadzieję, że się poprawi i będzie dobrze

Poszliśmy dziś też trochę pozapraszać. Łącznie rozdaliśmy 5 zaproszeń Byliśmy u moich sąsiadów i u cioci - tylko ona powiedziała, że niestety nie przyjdzie, ale to akurat rozumiem, bo jest chora na nogi, więc to siła wyższa. Ale obiecała, że na ślubie na pewno się zjawi Sąsiedzi będą wszyscy Jedni mają dwoje dzieci, ale jeszcze nie wiedzą czy je zabiorą. Drudzy mają jedną córkę 15-letnią i jeszcze 3, ale są już pełnoletnie - strasznie się cieszę, że wszyscy przyjdą, bo z tymi 3-ma dziewczynami znamy się od dziecka

To tyle u mnie. Zabieram się za nadrabianie
dobrze, że u Was lepiej
i super, że z zaproszeniami dobrze idzie
nam zostało 12
Cytat:
hihihi - gratuluję załatwienia auta

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Kupiłam buty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fajne!
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Po czym dodała, ze te nasze wesele to sie przeciez chyba zwróci na co ja mowie, ze nie wiem, ale raczej nie a ona mowi na to, ze mamy zapraszac takie osoby co by sie zwrocilo mowie jej, ze zapraszamy najblizsza rodzina bez wzgledu na stan portfela, a ona na to, ale wiedza wczesniej o slubie to nazbieraja do tego czasu
Boze jaka ta baba jest pusta

Jak taka mądra niech sama zbiera
masakra co za baba
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
My rodzaliśmy już wszystkie zaproszenia
teraz czekanie na potwierdzenia... aż się boję
ooo super, gratulacje! mam nadzieję, że wszyscy Wam potwierdzą
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Super samochód.

A u mnie ze spraw ślubnych nic nowego poza tym, że przyszła potencjalnie ślubna bransoletka z perłami - http://www.yes.pl/bransoletki/srebro...-S-019-PSB8S05

Remont, o którym Wam nieraz pisałam, dobiega końca, czekam jeszcze tylko na zrobienie kuchni i się przeprowadzę.
śliczna bransoletka super z remontem

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 06:36   #4922
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

little_zosh
cashmere
Grace O Malley
Szczeperka
Liana

już jesteście mężatkami
mam nadzieję, że pogoda dopisała Wam tak jak na południu!
Czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam wczoraj odebraliśmy obrączki Są piękne Kosztowały nas aż 82 złote Zdjęcia w załączniku.
gratuluję obrączek śliczne

Lusiija ja mam ślub o 15 i zmieniłam godzinę fryzjera z 10 na 9, na próbnej czesała mnie 2h ... makijaż mam w tej sytuacji o 11

activelifestyle dobrze, że już TŻ zrozumiał i ten kryzysik zażegnany

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dziewczyny które maja koszyczki ratunkowe, w rossmanie na przecenie teraz sa zestawy nici i igieł (juz nawleczone) za 2 zł!!!!
lecę tam dziś! dzięki

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ooo też świetna!
nasz taki na żywo robi ogromne wrażenie
to auto jest
świetna bryka!!!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale:
wciąż nie mamy dja na poprawiny a ani ja, ani tż nie chce się za to zabierać
my też nie możemy dograć tej kwestii

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Co do fryzury zastanawiam się nad dwoma opcjami. Co myslicie??????
obydwie fryzurki mi się podobają

rabbitka bardzo m isię podoba ta fryzura i make up - pasują do Twojej urody luźne upięcie i delikatny makijaż, który tak wyraziście podkreślił Ci oczy, pięknie!

bardorja gratuluję butów!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-05-26 o 06:39
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:01   #4923
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak taka mądra niech sama zbiera dla nieznających historii przypomne,
wiesz, szkoda słów na babę, wg mnie to szczyt chamstwa. Chyba przestanę narzekać na moją nadgorliwą teściową, która zawsze chce doobrze a nie zawsze wychodzi
Cytat:
Anka sliczne obraczki klasyka rzadzi, mh mamy podobne tyle, ze w bialym zlocie

Active przykra sytuacja, mysle, ze dobrze zrobilas, ja tez bym sie wkurzyla na TZta gdyby tak sie zachowal

An biedulko, mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy nienawidze PMS, a na studiach napewno sobie dasz rade

Say za zalatwione sprawy oj musicie sie szebrac z tym DJ bo to coraz blizej

Klaudyna dacie rade! my na 24 dni przed slubem nie mamy ukladu na pierwszy taniec, a ze ja jestem kiepska w tancach wiec skonczy sie na przytulancu

Dotka za wybory piosenek, super ta dla rodzicow

melduje sie po probnej fryzurze i makijazu, wklejam zdjecia potem usune, ogolem jestem zadowolona, jak z trwaloscia okaze sie dzis wieczorem
pięknie wyglądasz !!

Dziewczyny, nie spałam pół nocy bo co????????????? bo się stresuję jubilerem, czaicie????????????? nie wiem co będzie przed ślubem, jestem załamana
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:06   #4924
madziara889
Zakorzenienie

Tak popędzałam Tż, żeby się dowiedział o nazwiska partnerów kuzynek, a sama jeszcze się nie dowiedziałam o dwóch od mojej strony

Cytat:
Tak jak pisałam wczoraj odebraliśmy obrączki Są piękne Kosztowały nas aż 82 złote Zdjęcia w załączniku.
Bardzo ładne. Powiedz jakie szerokości wzięliście?

Cytat:
Nie w tym samym miejscu, ale bardzo blisko.. Mówiłam u makijażystki, że jakbym się spóźniła -/+ 10 min to tragedii przecież nie będzie. Zobaczę w lipcu po próbnej fryzurze.. jeśli faktycznie wyjdzie, że to będzie zbyt mało czasu to umówię się do tego drugiego fryzjera... Jeśli będzie miał miejsce... Swoją drogą.. jeśli spóźnię się np max 30 min na makijaż to chyba też mnie nie zabiją???

Truskawki we wrześniu????
Napisałam wrzesień?? miałam na myśli początek sierpnia

Dla mnie to nieuszanowanie czasu usługodawców i pozostałych klientek. Ty się spóźnisz, a makijażystka będzie miała obsuwę do końca dnia.

Cytat:
Bardzo ładnie, mam nadzieję, że również trwałe.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:07   #4925
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

buty w załączniku
Pani w sklepie fanatstyczna, przymeirzałammnóstwoparai tak zdecydowałam sie na klasyki-czysta bieljak sukienka,takie chcialam
Pani bardzo cierpliwa,mowilamjejo tym ze siedzejuz godizne i jestem wybredna aona :' spokojnie,wiem jaktojest z butami ślubnymi.Muszą lezec idealnie.' fanytastyczna kobieta!

dobra lece was nadrabiac
naprawdę bardzo ładne buty i nie wysokie i żeby wiecej takich sprzedawców było

Cytat:

szczerze...szału nie robia ale jak coś to druga ładniejsza

Cytat:

ładnie i jakie słodkie oczka

Cytat:

A teraz siedzimy u Tesciowej na grillu z okazji dnia matki i oczywiscie pierwsze jej pytanie: to jak u dietetyka i ile juz schudlam ch** ją to obchodzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
brak słów.

dzisiaj idę na trzecią przymiarkę (gorset za każdym razem wygląda tak samo, a za tydzień odbiór). Ogolnie jestem taka zła na salon w którym szyje suknię, tak że boję się, że jak nie zrobia tak jak ja chcę to zrezygnuję z nich i kupię jakąś gotową w tydzien przed ślubem

zostało 12 dni!
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:22   #4926
misia880
Zakorzenienie

alloffkowa kochana nie stresuj się tak ! ja wiem ze to trudne ale wszystko będzie pięknie
a jak co to polecam Meliski (pastylki do ssania) są delikatne a mnie kiedyś pomagały

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:22   #4927
ane3kaa
Zakorzenienie

cashmere
wiosnaachtoty
Szczeperka
Liana
Grace O Malley
little_zosh

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 07:34   #4928
Elrosa
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego dla naszych świeżo upieczonych Mężatek!

Niestety, i ja muszę się poskarżyć na moją teściową w sobotę byliśmy na sali i jestem na nią trochę zła... moim zdaniem strasznie zaczyna "gwiazdorzyć", że tak to ujmę. Mam wrażenie, że wyznaje zasadę "zastaw się, a postaw się" i gdy facet wymieniał, co może nam załatwić, to nagle chciała mieć wszystko.
My oboje już podjęliśmy decyzję, że chcemy wesela dość skromnego, bez miliona atrakcji i olbrzymiego budżetu (szczególnie, że już niedługo kupujemy to mieszkanie, za które trzymacie kciuki ). A teściowa nagle wyskakuje ze stołem wiejskim (1000 zł), pstrągami i golonką (35zł/kg), wszelkimi możliwymi fontannami (razem 750 zł).
Do tego wymyśliła dla nocujących gości śniadanie... właściciel zatarł ręce, owszem, mogą podać, ale tylko od 10 do 12, w menu mają jajecznicę, kanapki i płatki na mleku, za 15 zł od osoby... o 14 zaczynamy poprawiny i moim zdaniem to niepotrzebne - część o 12 dopiero się obudzi, druga będzie stać w kolejce do łazienki, trzecia nie znajdzie sali śniadaniowej... powiedziałam jej wprost, że uważam to wszystko za zbędne wydatki, że jedzenia na weselu będzie i tak sporo bez stołu wiejskiego, a z takiego śniadania mało kto skorzysta, to usłyszałam "taki stolik był u moich znajomych X i wszyscy się zachwycali, to czemu u was miałoby nie być, bogaci jesteście! A to może wy tak długo śpicie, goście się na pewno obudzą szybko i głodni!". Tak, po weselu kończącym się o czwartej rano barszczem z krokietami...
Ona generalnie za te noclegi chce płacić sama, ale już widzę, jak K. od niej cokolwiek bierze (sytuację materialną mają średnio ciekawą, jego ojciec nie pracuje, więc tego...). Na początku też byłam na nie, ale po wczorajszym to chyba mi zaczyna przechodzić. Jeśli chce te wszystkie fajerwerki, proszę bardzo, ja nie mam pieniędzy na to, za te 1000 zł wolę kupić stół do kuchni niż ołtarzyk z kiełbasami (bo tak to u nas na sali wygląda). Grrr.

Na pociechę załatwiłam już ostatecznie kwiatki (zmieszczę się w 1000 za całość, pani postara się jednak o te moje wymarzone chabry - pocieszyła mnie, że pracownica, która powiedziała mi ostatnio, że się nie nadają, to młoda jest i się nie zna :P) i tort. Tort będzie nie do końca taki, jak wybrałam, tylko w takim stylu (ale bez tych kropeczek, gładki):

Jedyna różnica to taka, że będzie na stelażu z oddzielnymi piętrami, ale kwiaty będą tak ustawione, że trochę zakryją tę rurkę w środku (mnie ona w sumie nie przeszkadza i tak :P). Coś w ten deseń:

W niedzielę montowałam numery stołów i zawieszki na wódkę, tymi pierwszymi chwaliłam się już w wątku DIY, ale wkleję i tu zawieszek mam dopiero połowę

Jedną postawię też na stoliku z księgą gości.
Stary 2014-05-26, 07:34   #4929
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Active- dobrze że z Tż już ok ;D na pocieszenie Ci powiem że mój wczoraj poszedł na mecz z kumplami i potem nocował u jednego z nich. Dzisiaj miał do pracy i obiecał mi że wypije maksymalnie 4 piwa żeby w pracy dobrze się czuć ( a jest kelnerem i musi ciągle biegać). Właśnie niedawno wrócił z pracy, zadzwonił do mnie i pytam jak w pracy i czy wczoraj nie przesadził. na co mi mówi że przesadził bo wypił ok 7 piwek i dzisiaj ciężko mu było pracować, bo wstał rano itp. no dzieciak

Mnie tam nigdy nie jest go wtedy żal, nie krzyczę też, nie jestem zła. Ze stoickim spokojem stwierdzam 'masz to na własne życzenie' i to jest najgorsza kara dla niego

Enzunio, ale kochana babulka

Allofkowa, wariatko, czemu się jubilerem stresujesz?

Pysia, kochana teściowa, nie ma co Co do pytania o dietę, to mnie teściowa nigdy nie pyta ILE, ale za to zawsze jak do nich jadę, to mi mówi, że super wyglądam, że mnie 'ściągnęło', że widać że schudłam, kochana

Za to w pracy jedna koleżanka potrafiła 1-2 razy w tygodniu pytać, ile schudłam Jak ja chudnę 0.5kg/tydzień, to naprawdę super rozmowa:
- ile schudłaś?
- 1kg
za tydzień:
- ile schudłaś?
- 1.5kg

myboyismine - czytałam w innym wątku, że narzekasz na suknię, co się dzieje?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:35   #4930
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Śliczne obrączki

An współczuję, mam nadzieję że uda Ci się przebrnąć przez wszystkie zaliczenia

Activelifestyle przykro mi z powodu TŻ....

hihihi, mmona gratki za auto!

Cytat:
Dziewczyny które maja koszyczki ratunkowe, w rossmanie na przecenie teraz sa zestawy nici i igieł (juz nawleczone) za 2 zł!!!!
Dziękuję, dzisiaj polecę

Rabbitka wyglądasz prześlicznie!

Say takie zachowanie babci może świadczyć również o miażdżycy. Moja babcia też robiła/mówiła różne dziwne rzeczy i po badaniach okazało się że to miażdżyca

Grace witaj! Super że wszystko się udało

Cytat:
Dziewczyny, gdzie mogę kupić takie ramki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30151035/
i żeby nie była to ikea, bo do niej mam za daleko
Allegro KLIK

Lecę do pracy
Stary 2014-05-26, 07:44   #4931
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wybacz, ale mozesz używać spacji bo sie tego nie da czytać.

Sent from my iPhone using Tapatalk
niemoge bo mi sie spacja zacina/zepsuta. w moim popisie jestnapisane ze czasaminiedziala

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
A u mnie ze spraw ślubnych nic nowego poza tym, że przyszła potencjalnie ślubna bransoletka z perłami - http://www.yes.pl/bransoletki/srebro...-S-019-PSB8S05

Remont, o którym Wam nieraz pisałam, dobiega końca, czekam jeszcze tylko na zrobienie kuchni i się przeprowadzę.
łaaaaaaaaaaaaaaaaaaa piękna jest, uwielbiam perły
a remont tobie sie konczy a mi sie bedzie zaczynal w wawkacje prawdopdobnie :/

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
[B]

Niestety, i ja muszę się poskarżyć na moją teściową ...
:O znam to zastaw sie postaw sie jest czestym gosciem w glowach satrszych

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 07:50   #4932
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Active niech przemyśli swoje zachowanie, z alkoholem nie ma żartów, jeśli obiecał ze się nie upije to znaczy ze juz wcześniej przegiął a to poważna sprawa. Jestem DDA i jestem wyczulona na to, bo takie obietnice słyszę raz w miesiącu...

6 dni do ślubu

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Musze jechac do Rossmana
Stary 2014-05-26, 07:52   #4933
Buczorek
Raczkowanie

Activelifestyle
oo właśnie, trzeba będzie się przejść po takich sklepikach
Lemon_Drop
dziękuję za link!
Elrosa
ehh.. co za teściowa..
A odnośnie tego śniadania dla gości.. jak macie w planach powiedzieć gościom, który wstaną rano, że nie ma śniadania? (myślę, że na pewno zdarzy się jakaś osobą wścibska ) My także planujemy nie brać tego poczęstunku ponieważ jest to dla mnie trochę strata pieniędzy z takich samych powodów jakie napisałaś w swoim poście p.s. gdzie zakupiłaś te rameczki?
enzunio
dzięki Twojej informacji pojechałam do Rossmanna i mam takie same igiełki! Dzięki

Już tylko 2 miesiące! ♥
Stary 2014-05-26, 07:56   #4934
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny , które stoswały skarpetki złuszczające , jak wasze efekty ?
ja własnie wczoraj je użyłam i teraz czekam na efekty
Stary 2014-05-26, 07:57   #4935
say-hello
Zakorzenienie

Lemon, ona już ma zdiaznozowaną miażdżycę... więc może faktycznie.

Elrosa, śliczne te ramki!

gratuluję nowym mężatkom i czekam na relacje!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:57   #4936
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie tego śniadania dla gości.. jak macie w planach powiedzieć gościom, który wstaną rano, że nie ma śniadania? (myślę, że na pewno zdarzy się jakaś osobą wścibska ) My także planujemy nie brać tego poczęstunku ponieważ jest to dla mnie trochę strata pieniędzy z takich samych powodów jakie napisałaś w swoim poście p.s. gdzie zakupiłaś te rameczki?
Ramki są z Ikei, dziewczyny wrzucały link kilka postów wyżej

Z mojego doświadczenia weselnego - nikt nas specjalnie nie informował o tym, że śniadania nie będzie. My co prawda faktycznie jesteśmy z tych, co ostatni wychodzą z wesela i ostatni się budzą u jednego z kuzynów K. były i skorzystała z nich... jedna osoba. Reszta w ogóle nie wiedziała, że mogli gdzieś zejść i zjeść. A zapłacić, oczywiście, trzeba było za wszystkich.
Stary 2014-05-26, 07:58   #4937
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny , które stoswały skarpetki złuszczające , jak wasze efekty ?
Ja właśnie mam dziś 9 dzień i 85% się złuszczyło! Jestem mega zadowlona, bo skóra jest boska, mieciutka i przyjemna w dotyku

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Uwaga, żalę się: pamiętacie ciocię o której kiedyś pisałam? Tę, co do .
Ale siara...nie cierpię takiego wpraszania osób trzecich! U mnie też potwierdziła mi w tę sobotę jedna para, którą zaprosiliśmy z grzeczności i liczyliśmy, ze nie przyjdą... Oni mają kosę z resztą rodziny i teraz się zaczęłam martwić, ze się na tym weselu jeszcze pożrą i pobiją

Cytat:
Bardzo ładne i klasyczne
pysia, activelifestyle masakra z teściową i babcią Strasznie to przykre, jak ktoś tak ocenia i krytykuje wygląd, zwłaszcza jeśli jest to osoba bliska i robi to z taką złośliwością

Cytat:
Niestety, i ja muszę się poskarżyć na moją teściową
Co za baba! Nie ma to jak wtrącać się, a nie dokładać do tego! Wiem dokładnie jak to jest, bo my za wesele płacimy sami, a teściowa chce miec oczywiście głos decyzyjny w każdej sprawie....

Piękny tort, a Twoje DIY są po prostu genialne!!

Gratulacje dla naszych świeżo upieczonych mężatek!!

U nas roznoszenie zaproszeńtrwa, na chwilę obecną mamy rozdane 35/50, sporo osób potwierdza od razu, ale są też odmowy, nawet takie, których się nie spodziewaliśmy.

W piątek spisaliśmy też protokół i jesteśmy bardzo bardzo zadowoleni! Ksiądz strasznie fajnie z nami rozmawiał, żartował i wszystko nam wyjaśnił 30.08 w mojej parafii jest aż 5 ślubów! pierwszy o 13:00 a ostatni o 17:00...a my w samym środku. Poprosił też żebyśmy nie wystrzelali tub z płatkami, bo ostatnio się jedna PMka na tym wyrżnęła w drodze do ołtarza... przyczepił sie jej do buta i jak stanęła na posadzce to jej podjechała noga i dobrze, ze ją ktoś złapał z tyłu...
Wystrzelimy więc przed salą weselną, jak będziemy wchodzić

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:02   #4938
Buczorek
Raczkowanie

Ad rem
gdzie można kupić te skarpetki?
Elrosa
i właśnie myślę, że tak samo byłoby u nas
Swoją drogą, pamiętam jak byłam u koleżanki na weselu. Śniadanie było a my o nim nic nie wiedzieliśmy
Stary 2014-05-26, 08:04   #4939
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Mnie tam nigdy nie jest go wtedy żal, nie krzyczę też, nie jestem zła. Ze stoickim spokojem stwierdzam 'masz to na własne życzenie' i to jest najgorsza kara dla niego

Enzunio, ale kochana babulka

Allofkowa, wariatko, czemu się jubilerem stresujesz?

Pysia, kochana teściowa, nie ma co Co do pytania o dietę, to mnie teściowa nigdy nie pyta ILE, ale za to zawsze jak do nich jadę, to mi mówi, że super wyglądam, że mnie 'ściągnęło', że widać że schudłam, kochana

Za to w pracy jedna koleżanka potrafiła 1-2 razy w tygodniu pytać, ile schudłam Jak ja chudnę 0.5kg/tydzień, to naprawdę super rozmowa:
- ile schudłaś?
- 1kg
za tydzień:
- ile schudłaś?
- 1.5kg

myboyismine - czytałam w innym wątku, że narzekasz na suknię, co się dzieje?
stresuje i jednocześnie się doczekać nie mogę
Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-05-26, 08:07   #4940
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ad rem
gdzie można kupić te skarpetki?
Ja nabyłam na tej aukcji:
http://allegro.pl/purederm-zluszczaj...198256959.html

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-05-26, 08:14   #4941
enzunio
BAN stały

Z tymi sniadaniami jest tak, ze u nas goście przy meldunku maja powiedzieć czy zejdą na śniadanie czy nie... Bo jak ktoś wie, ze budzi się późno jak np. Say to chyba od razu powie, ze nie chce i pójdzie od razu na poprawiny ) Ja nawet po weselu na którym byłam do końca budze się ok. 7 rano ... Z głodu bo na weselu jem tylko obiad i ewentualnie cos skubne, potem jak jest to barszcz o który się modlę i koniec

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:17   #4942
Godzia_13
Raczkowanie

Kobietki idę dziś odebrać suknię
przede mną ostatni tydzień jako panna za tydzień o tej porze będziemy ruszać już jako małżonkowie w naszą podróż poślubną do Karpacza

zaczynam się stresować, od kilku dni nie mogę zasnąć wieczorem, tylko rozmyślam czy aby o czymś nie zapomniałam

jutro idę do kosmetyczki zrobić brwi i rzęsy, idziemy też do księdza zapłacić za ślub, w czwartek idę zrobić paznokcie, w piątek rano czeka nas przystrajanie sali, pracowity tydzień się zapowiada

5 DDŚ
Stary 2014-05-26, 08:33   #4943
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Pani w sklepie fanatstyczna, przymeirzałammnóstwoparai tak zdecydowałam sie na klasyki-czysta bieljak sukienka,takie chcialam
Pani bardzo cierpliwa,mowilamjejo tym ze siedzejuz godizne i jestem wybredna aona :' spokojnie,wiem jaktojest z butami ślubnymi.Muszą lezec idealnie.' fanytastyczna kobieta!
bardzo ładne, klasyczne hehe tym razem trafiłaś na bardziej wyrozumiałą obsługę
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
a to się stosuje raz a to działanie od 4-7 dnia jest samoistne? więc zaczyna działać dopiero po 4 dniach od zastosowania? no chyba tak, bo nie rozumiem tego

w ogóle w sobotę odebrałam suknię i welon i sobie wiszą , już mamy wszystkie potwierdzenia od gości i tak sobie teraz myślę, że tytuł wątku bardzo do tej sytuacji pasuje
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:38   #4944
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a to się stosuje raz a to działanie od 4-7 dnia jest samoistne? więc zaczyna działać dopiero po 4 dniach od zastosowania? no chyba tak, bo nie rozumiem tego
Tak, stosujesz i później w cudowny i magiczny sposób dnia 4 lub 5 (a może i wcześniej - kwestia indywidualna) skóra zaczyna sie złuszczać Samoistnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-05-26, 08:41   #4945
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:

Wyglądasz cudownie!! Makijaz chcę podobny, fryzura tez mi się bardzo podoba ale mi taka nie wyjdzie bo mam grube i sztywne włosy, ale fryzjerka na próbnej zrobiła mi coś podobnego tylko powierzchnia tego upięcia jest większa

Cytat:
Śliczne buty, mam nadzieję że będą wygodne!

Cytat:
A oczywiście oprócz mojej wagi Teściowa uwielbia poruszac kwestie pieniedzy...
Przykra sytuacja, nie wiem dlaczego niektóre teściowe tak chętnie uprzykrzają życie swoim synowym, nie pozostaje nic innego jak ignorować jej głupie teksty i cieszyć się swoim szczęściem. Czy Twój TŻ w żaden sposób nie reaguje na takie teksty jego mamy?

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Kobietki idę dziś odebrać suknię
przede mną ostatni tydzień jako panna
Suuuper, ja będę w takiej sytuacji za tydzień Suknię odbieram już w tym tygodniu nie mogę się doczekać. I nawet jeśli o czymś zapomniałaś to i tak będzie pięknie, nie martw się szczegółami tylko ciesz pięknym dniem.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:44   #4946
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
wiesz, szkoda słów na babę, wg mnie to szczyt chamstwa. Chyba przestanę narzekać na moją nadgorliwą teściową, która zawsze chce doobrze a nie zawsze wychodzi

pięknie wyglądasz !!

Dziewczyny, nie spałam pół nocy bo co????????????? bo się stresuję jubilerem, czaicie????????????? nie wiem co będzie przed ślubem, jestem załamana
Ja Cię rozumiem ) jak jak jechałam zobaczyc moja suknie to z emocji spac nie moglam a przed ślubem to juz na bank bede cierpieć na bezsennośc

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla naszych świeżo upieczonych Mężatek!

Niestety, i ja muszę się poskarżyć na moją teściową w sobotę byliśmy na sali i jestem na nią trochę zła... moim zdaniem strasznie zaczyna "gwiazdorzyć", że tak to ujmę. Mam wrażenie, że wyznaje zasadę "zastaw się, a postaw się" i gdy facet wymieniał, co może nam załatwić, to nagle chciała mieć wszystko.
My oboje już podjęliśmy decyzję, że chcemy wesela dość skromnego, bez miliona atrakcji i olbrzymiego budżetu (szczególnie, że już niedługo kupujemy to mieszkanie, za które trzymacie kciuki ). A teściowa nagle wyskakuje ze stołem wiejskim (1000 zł), pstrągami i golonką (35zł/kg), wszelkimi możliwymi fontannami (razem 750 zł).
Do tego wymyśliła dla nocujących gości śniadanie... właściciel zatarł ręce, owszem, mogą podać, ale tylko od 10 do 12, w menu mają jajecznicę, kanapki i płatki na mleku, za 15 zł od osoby... o 14 zaczynamy poprawiny i moim zdaniem to niepotrzebne - część o 12 dopiero się obudzi, druga będzie stać w kolejce do łazienki, trzecia nie znajdzie sali śniadaniowej... powiedziałam jej wprost, że uważam to wszystko za zbędne wydatki, że jedzenia na weselu będzie i tak sporo bez stołu wiejskiego, a z takiego śniadania mało kto skorzysta, to usłyszałam "taki stolik był u moich znajomych X i wszyscy się zachwycali, to czemu u was miałoby nie być, bogaci jesteście! A to może wy tak długo śpicie, goście się na pewno obudzą szybko i głodni!". Tak, po weselu kończącym się o czwartej rano barszczem z krokietami...
Ona generalnie za te noclegi chce płacić sama, ale już widzę, jak K. od niej cokolwiek bierze (sytuację materialną mają średnio ciekawą, jego ojciec nie pracuje, więc tego...). Na początku też byłam na nie, ale po wczorajszym to chyba mi zaczyna przechodzić. Jeśli chce te wszystkie fajerwerki, proszę bardzo, ja nie mam pieniędzy na to, za te 1000 zł wolę kupić stół do kuchni niż ołtarzyk z kiełbasami (bo tak to u nas na sali wygląda). Grrr.

Na pociechę załatwiłam już ostatecznie kwiatki (zmieszczę się w 1000 za całość, pani postara się jednak o te moje wymarzone chabry - pocieszyła mnie, że pracownica, która powiedziała mi ostatnio, że się nie nadają, to młoda jest i się nie zna :P) i tort. Tort będzie nie do końca taki, jak wybrałam, tylko w takim stylu (ale bez tych kropeczek, gładki):

Jedyna różnica to taka, że będzie na stelażu z oddzielnymi piętrami, ale kwiaty będą tak ustawione, że trochę zakryją tę rurkę w środku (mnie ona w sumie nie przeszkadza i tak :P). Coś w ten deseń:

W niedzielę montowałam numery stołów i zawieszki na wódkę, tymi pierwszymi chwaliłam się już w wątku DIY, ale wkleję i tu zawieszek mam dopiero połowę

Jedną postawię też na stoliku z księgą gości.]

Piękne torty i Twoje rameczki
Jak bede robila moje to się zglosze

A Teściową sie nie przejmuj wiem, łatwo gadać
U nas Teściowa na sile chciala zebysmy noclego dla rodziny ich pozalatwiali
w tym hotelu (200zł/osobodoba) kiedy my twierdzilismy, ze nie ma takiej potrzeby bo jest gdzie spac (u ńich w domu na luzie 10-12 miejsc noclegów i u nas okolo 8-10 miejsc) , wiec powiedzielismy ze nie nic nie stoi na przeszkodzie skoro chce to oplacic
No wiec diamtralnie zdanie zmieńila i teraz mysli kto w jakim pokoju bedzie spal
Bo u nas nie bo koty kogos zaatakuj- to juz Wam pisałam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-26 o 08:47
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:45   #4947
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Piękna cena!
Bardzo ładne obrączki, mamy takie same
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
śliczne
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Faktycznie piękne, no i co za cena!
Cytat:
anka1897
Ładne obrączki.
Cytat:
Piękne
Cytat:
Anka sliczne obraczki klasyka rzadzi, mh mamy podobne tyle, ze w bialym zlocie
Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
anka1897 Super obrączki I co za cena
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
gratuluję obrączek śliczne
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne. Powiedz jakie szerokości wzięliście?
moja 3 mm a Tż 5 mm.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Śliczne obrączki
dzięki dziewczyny postawiliśmy na klasykę bo zawsze będzie modna i nie znudzi się.
cenę zawdzięczamy rodzicom Tż którzy dali nam złoto do sprzedania

activelifestyle przykry sytuacja. Uważam,że dobrze zrobiłaś. Dałaś jasny sygnał, że nie pochwalasz takiego postępowania.

Edit: Najważniejsze, że zobaczył swój błąd

rabbitka śliczna fryzura i makijaż Fryzura delikatna, romantyczna. Wyglądasz bardzo młodo

hihihi gratuluję samochodu

zły jeż śliczna bransoletka!

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:51   #4948
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

A zapomniałam Wam napisać
sok jabłkowy Hortex 100% w Kauflandzie teraz kosztuje 1,99zł/1l mysle, ze to dobra cena dzis taka laska kupowała chyba 100kartoników tego soku plus 60butelek wódki Stock po 21,99zl (nie wiem czy to dobra cena) więc pewnie to jakas PMka była

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:59   #4949
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam Wam napisać
sok jabłkowy Hortex 100% w Kauflandzie teraz kosztuje 1,99zł/1l mysle, ze to dobra cena dzis taka laska kupowała chyba 100kartoników tego soku plus 60butelek wódki Stock po 21,99zl (nie wiem czy to dobra cena) więc pewnie to jakas PMka była
dzięki, w sobotę parapetówka więc się zaopatrzę
Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-05-26, 09:11   #4950
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Tak, stosujesz i później w cudowny i magiczny sposób dnia 4 lub 5 (a może i wcześniej - kwestia indywidualna) skóra zaczyna sie złuszczać Samoistnie
dzięki za wyjaśnienie może się skuszę, tylko żeby po takim ekstra złuszczeniu stopy nie były jeszcze bardziej podatne na otarcia/odciski... w opisie aukcji jest napisane, że niby nie są

ja na swoją przyszłą teściową raczej narzekać nie mogę, bo jest wobec mnie i TŻ-a bardzo życzliwa chociaż czasem też potrafi coś wytrzasnąć np. ostatnio jak TŻ powiedział, że po kościele ja będę chciała zdjąć welon na weselu (bo dalej nie wiem jak to rozegrać, mam długi welon i nie chcę zmieniać na krótki, więc albo podpiąć albo zdjąć...) to stwierdziła, że absolutnie nie mogę i że zadzwoni do mojej mamy w tej sprawie bo jak nie będę miała welonu we włosach aż do oczepin to wróży rozwód
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości