Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1200 kcal cz.14 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 20:23   #3961
tinekk
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1200 kcal

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Mnie nie namówisz troche słońca nikomu jeszcze nie zaszkodziło a opalona twarz wygląda lepiej niż blada i nikt mi nie wmówi że jest inaczej :P

Kochana ja własnie tak próbowałam jak się tu przeprowadzilam :P i przez 2 lata mam 10 kg na plusie tzn teraz już tylko 7 ale jak zrzucę 5 to będzie już idealnie dla mnie Faktycznie jest tu pyszne jedzonko ale czy lepsze od Polskiego to nie wiem ale nowych smakołyków jest na prawdę dużo, jest co próbować i wcinać
Wiadomo każdemu podoba się co innego i o gustach nikt rozmawiać nie będzie mnie się podoba dużo bardziej bladość niż opalenizna na twarzy, od razu widze zdrową, promienną buzię ( np. Kożuchowska, całe życie blada, delikatny róż na policzkach a przepiękna, zdrowa skóra ). Nogi oczywiście dużo ładniej wyglądają opalone, bo nie wyobrażam sobie założyć sukienkę i świecić bladymi nogami np. na weselu, ale to wg mnie inna część ciała, którą można spokojnie opalić

Ja zawsze tyję jak lecę do rodziców do Stanów, rodzice wtedy rozpieszczają, śmieciowe jedzenie często wpada bo i grill i wyjazdy do ciotkia, wujka i po kolei wiadomo wszystkich trzeba odwiedzić. Zresztą tak samo jak jadę na jakieś wczasy na 1 tydzień! i waga potrafi skoczyć 1.5/2kg ale wtedy też i szybko spada
A nowości fajnie jest kosztować

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:32   #3962
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1200 kcal

Ja też o wiele bardziej wolę bladość.Nie opalam się od 5 lat, mam naturalnie bladą skórę i uwielbiam to
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:01   #3963
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaa! Ale wypłukało drogę :/ masakra :/ a te ostatnie zdjęcie straszne po prostu! Ile wody!

No u Was to przez burze i ulewy korki a tutaj tylko dlatego że za dużo ludzi ma samochody :/ rowerami by jeździli to i by chudsi byli i korków by nie było
To całe szczęscie że na górce mieszkasz! Nic Ci nie grozi
Kurdę szkoda tego twojego sąsiada :/ jak dom zaleje to jest wielka katastrofa, człowiek wszystko traci Ciekawe czy auto miał ubezpieczone bo jak nie to współczuję

Zdjęcia będę widziała na fb bo strone tej Fotografki polubiłam czekam więc z niecierpliwością
No masakra, chłopaki dziś przez pół dnia łatali drogę, dziury równali i w ogóle, ale jutro tez ma lać więc pewnie to samo będzie.

Nie lubię korków
hehe no tak w Niemczech jest sporo otyłych osób
No szkoda, mam nadzieję, że wielkich szkód mu nie narobiło, auto na szczęście jakieś stare było, to lepsze trzyma w garażu u znajomego przy ulicy, a to tak w dole było.

No na fb będą może jak doda ja dostanę wszyściutkie na meila i od razu je wywołam w większym formacie i kupię album będzie na pamiątkę
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Medzik właśnie oglądam zdjęcia z Gł masakra co tam się dzisiaj działo :O Pochłonęły mnie wiadomości, bo tak ogolnie to piszę pracę ;p zaraz zadzwonie do mamy co tam, bo strasznie to wygląda.
No masakra dzisiaj była na mieście, ja też oglądałam bo na fb dodają. Ponoć Czesi tamę puścili i dlatego nas zalało.
Stary 2014-05-27, 21:46   #3964
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Wiadomo każdemu podoba się co innego i o gustach nikt rozmawiać nie będzie mnie się podoba dużo bardziej bladość niż opalenizna na twarzy, od razu widze zdrową, promienną buzię ( np. Kożuchowska, całe życie blada, delikatny róż na policzkach a przepiękna, zdrowa skóra ). Nogi oczywiście dużo ładniej wyglądają opalone, bo nie wyobrażam sobie założyć sukienkę i świecić bladymi nogami np. na weselu, ale to wg mnie inna część ciała, którą można spokojnie opalić

Ja zawsze tyję jak lecę do rodziców do Stanów, rodzice wtedy rozpieszczają, śmieciowe jedzenie często wpada bo i grill i wyjazdy do ciotkia, wujka i po kolei wiadomo wszystkich trzeba odwiedzić. Zresztą tak samo jak jadę na jakieś wczasy na 1 tydzień! i waga potrafi skoczyć 1.5/2kg ale wtedy też i szybko spada
A nowości fajnie jest kosztować
Ale to inaczej wygląda u blondynki a inaczej u brunetki po prostu do czarnych włosów bladość wygląda źle, nie pasuje bo wygląda się jak trup :P blondynkom lepiej w bladości bo mają jasne włosy i niema takiego kontrastu
Sama widzisz że jednak w bladych nogach nie czujesz się dobrze, ja uważam że to samo się tyczy twarzy blada tak samo odstrasza jak blade nogi

A to normalne że na wyjeździe zawsze się więcej je jak człowiek widzi coś nowego do jedzenia co ładnie wygląda to odrazu chce się jeść
Super masz z tym wyjazdem do Stanów

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:35   #3965
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ale to inaczej wygląda u blondynki a inaczej u brunetki po prostu do czarnych włosów bladość wygląda źle, nie pasuje bo wygląda się jak trup :P blondynkom lepiej w bladości bo mają jasne włosy i niema takiego kontras

tu
Sama widzisz że jednak w bladych nogach nie czujesz się dobrze, ja uważam że to samo się tyczy twarzy blada tak samo odstrasza jak blade nogi

A to normalne że na wyjeździe zawsze się więcej je jak człowiek widzi coś nowego do jedzenia co ładnie wygląda to odrazu chce się jeść
Super masz z tym wyjazdem do Stanów
Ja się nie zgadzam znów Zdecydowanie wolę brunetki z jasną cerą jak np.Megan Fox No kwestia gustu zdecydowanie,ale ja uważam,że dobrze wyglądają lekko opalone dziewczyny tylko jak mają ciemną karnację. Takie skwareczki w ogóle mi się nie podobają

Dzisiaj mnie dopadł pms, wtrząchnęłam czekoladę i wypiłam piwo Ale reszta dnia poprawnie, szkoda,że na wieczór tak posypałam...
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2014-05-27 o 22:37
Stary 2014-05-27, 23:16   #3966
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja się nie zgadzam znów Zdecydowanie wolę brunetki z jasną cerą jak np.Megan Fox No kwestia gustu zdecydowanie,ale ja uważam,że dobrze wyglądają lekko opalone dziewczyny tylko jak mają ciemną karnację. Takie skwareczki w ogóle mi się nie podobają

Dzisiaj mnie dopadł pms, wtrząchnęłam czekoladę i wypiłam piwo Ale reszta dnia poprawnie, szkoda,że na wieczór tak posypałam...
Megan Fox?? Wszystkie filmy które z nią obejrzałam to w każdym jest zjarana na maksa. Np. Transformers. Pieknie jej z tą opalenizna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Zrobiłam 200 brzuszków

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2014-05-27, 23:17   #3967
lolusl
Japońska rzepa

Bo to jej stary imidż
Ja zdecydowanie wolę ją w tej wersji :
It never fails.
Stary 2014-05-27, 23:20   #3968
monika01011986
Zakorzenienie

Okropnie wygląda na tym foto :-P zdecydowanie piekniej jej w opaleniźnie ona blada była bo w ciąży chodziła i sie opalac nie mogła widziałam gdzies jej fotki po porodzie to znowu jest opalona

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2014-05-27, 23:24   #3969
lolusl
Japońska rzepa

No jak widać kwestia gustu wybitnie,bo dla mnie fatalnie wygląda w opaleniźnie,a tutaj bosko

Swoją drogą,ma świetną figurę,taką kobiecą,szczupłą,nie przeładowaną mięśniami
It never fails.
Stary 2014-05-27, 23:24   #3970
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze od 5 to faktycznie ranny ptaszek z Ciebie ( chyba że nie z własnego wyboru ) lubię winko i piwko z resztą też
Ale za to będziesz mieć dobre spanie, wytrzymaj jeszcze trochę
No musiałam bo przed 6 musieliśmy od rodziców wyjechać, bo na 8 TŻ do pracy miał
Spróbowałam tego lecha i dosłownie kilka łyków wypiłam bleee, niedobre odechce mi się eksperymentów :P nie ma to jak redd'sik żurawinowy

Cytat:
No własnie niektórzy smażą żeby szybciej było :/ ale też mi chodziło o inne rybki, takie z jeziora. Wszędzie się spotykam ze smażonymi rybkami a mało kto dusi lub piecze czy grilluje :/
No tak, ludzie wolą smażone sama lubię, ale lubię też pieczone teraz nawet wolę :P

Cytat:
hehehe no on pewnie też w stresie :P W DE jak zapomnisz dokumentów to Ci nic nie zrobią, upomnienie dostaniesz tylko a sprawdzą cie w komputerku czy masz ważne wszystko Ewentualnie jak komputerek im nie działa to jadą z Tobą do domu po dokumenty albo dowozi się na komisariat później. Mandatu za to niema i żadnej kary
No trochę był :P
I tak powinno być. W Polsce niestety mandat jest od 200 zł wzwyż

Cytat:
No mnie też własnie powinnam jeść mniej bo brzuch mi wywala :/ waga co prawda spada ale brzuchol odstający mam od jedzenia :/ bo jak głodna jestem to brzuch jak deska
No ale przecież nie będziemy głodować

Cytat:
ooo nieźle :/ ja za swoje 54m w PL dałam 138 tyś zł. ale małe miasto (ok.10 tyś ludzi) więc i mieszkania niedrogie. Za 225 to już dom się kupuje w tym miasteczku
Jezuu 4,600 za metr to straszna suma
Eeee nic się nie zwraca bo kredyt mamy 850 zł a za wynajem bierzemy 300 zł także szału niema A sprzedać nie możemy bo kredytu nie pokryje...
To faktycznie taniutko... ale też pewnie jakiś czas temu to pewnie i tańsze były
No straszna... naprawdę chyba w totka trzeba wygrać
Ehh...

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Dodaję fotki mojej drogi zaraz po ulewie... teraz jest już jakoś załatana, a w tygodniu będziemy musieli kupić jakiś tłuczeń, żeby utwardzić ją, bo tak się nie da jezdzić.
A ta ostatnia fotka to droga i mostek, woda leciała całą drogą, musieliśmy wrócić do miasta, bo przejazdu nie było.
Masakra ile wody
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:42   #3971
tinekk
Zadomowienie

Monia wiadomo każdemu podoba się co innego i tu nie ma co dyskutować. Ty wolisz opaleniznę, ja bladość i koniec kropka

Heroine nie mów, że CI piwko nie zasmakowało o kurde, a mnie korci jakieś nowe piwko Lech albo inne o smaku ICE to jakieś orzeźwiające nowe. Chyba już kilka firm je produkuje

Ostatnio nie mogę zebrać się do wieczornego biegania, przez ten gorąc mi się odechciewa i wstałam dziś o 5:30 i poszłam biegać jestem już po biegu, śniadaniu, kąpieli i właśnie będę jechać do pracy. Fajnie jest mieć o 7 już zaliczony trening Miłego dnia dziewuszki

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2014-05-28, 07:44   #3972
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Bo to jej stary imidż
Ja zdecydowanie wolę ją w tej wersji :
Ja kocham Kate Perry za jej bladość przy kruczo czarnych włosach :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kate.jpg (98,2 KB, 10 załadowań)

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2014-05-28, 08:08   #3973
Like_a_women
Zadomowienie

Siemka. Wczoraj jak dzieci spaly to napiłam się wina z mężem i tak mnie bolała głowa że mi się odechciało
Monia[/B] ja kiedyś też wolałam się pomęczyć i nie brać tabsów,ale teraz mam idealnie dopasowane więc będę je brać. Burzy nienawidzę, boję się gorzej niż dziecko.
[B]Tinek zapomniałam Ci napisać, gratuluje tego wyjazdu i zazdraszczam strasznie to moje marzenie polecieć do USA
[B]Meedzik Strasznie to wygląda!Ja bym chyba umarła z strachu. Dobrze,że Was ta woda nie sięgła
Stary 2014-05-28, 08:20   #3974
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Siemka. Wczoraj jak dzieci spaly to napiłam się wina z mężem i tak mnie bolała głowa że mi się odechciało
Monia[/B] ja kiedyś też wolałam się pomęczyć i nie brać tabsów,ale teraz mam idealnie dopasowane więc będę je brać. Burzy nienawidzę, boję się gorzej niż dziecko.
[B]Tinek zapomniałam Ci napisać, gratuluje tego wyjazdu i zazdraszczam strasznie to moje marzenie polecieć do USA
[B]Meedzik Strasznie to wygląda!Ja bym chyba umarła z strachu. Dobrze,że Was ta woda nie sięgła
Heh dziękuję kochana. Na mnie Stany nie robią aż takiego wrażenia, ale może dlatego że już tam byłam kilka razy, bo mam tam rodziców. Chociaż jak leciałam po raz 1 to wszystko mi się tam podobało :P
Zapraszam Cię do mojej walizki

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2014-05-28, 08:52   #3975
monika01011986
Zakorzenienie

Hej laseczki :-*
Jezu jak mnie wszystko boli jak można mieć dwa razy zakwasy w tych samych miejscach i to dwa razy pod rząd? Ledwo chodzę a jak wstaję np. z łóżka to ze łzami w oczach :-( ja nie kumam :-( kiedy bede mogla ćwiczyć żeby nie mieć tych cholernych zakwasow? Zawiozlam dzieci do szkoly i przedszkola i ide dalej spać. Ledwo żyje a jutro do pracy ide wiec musze jeden dzień sie zregenerować. Odebrałam mój żel odchudzajacy z apteki ponoc po tygodniu jest duża różnica :-P zobaczymy do później :-*

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401260000760.jpg (80,9 KB, 8 załadowań)

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2014-05-28, 09:03   #3976
migotenka
Zadomowienie

Dzień dobry
dzisiaj i ja na wadze ujrzałam mały spadek bo już 51,2 nie moge się doczekać kiedy będzie 50,9 hehe
ale fajnie że tyle pisałyście jest co czyytać
u mnie od wczoraj chłodno nawet ok przyda się na chwilę.
a Laski widzę spór o opalenizne hehe mi się podobają opalone dziewczyny( ale nie takie zjarane ble) na plaży jak byłam w niedziele to się śliniłam na widok jednej hehe ale jeżeli chodzi o Megan Fox to dla mnie ona wygląda cudnie nie opalona a figura ale każdy ma inny gust i nawet dobrze bo gdyby każda uważała identycznie to świat byłby nudny. nie było by takiej wymiany zdań

Monia za siłownie, super że jednak się zdecydowałaś chodzić
jedzonko widzę masz bardzo smaczne mniam
jeżeli chcesz ćwiczenia na brzuch to spróbuj to https://myspace.com/masonkrochta/vid...per-x/50789881 tylko 15min a cały brzuszek pracuje i jak dla mnie ćwiczenia są dobre, zresztą okaże się za miesiąc bo cwiczę co drugi dzień 1,5 tygodnia jakoś.

a to widzę że podkład się spisuje bo ja szukam teraz na wesela jakiś dobrze kryjący zastanawiam się nad vichy czy mac, Ty masz dermablend?

Margot super że udało Ci się wygrać i napisz co tam ciekawego jest?

Heroine kupno mieszkania i mnie przeraża... no ale za rok dwa już będziemy musieli kupić oczywiście w jakimś stopniu kredyt bo inaczej nie da się jeżeli chcemy w dużym mieście mieszkać.
a tak z ciekawości ile w takim Lublinie płacicie za wynajem? jeżeli nie chcesz to nie musisz odp

Medzik Ty nawet jak nie ćwiczysz to nic się nie zmienia w Twojej figurze i nie gadaj głupot tutaj wszystkie chcemy Twoje fotki oglądać dla mnie to jest motywacja bo na tumblr nie musze tyle oglądać przynajmniej a i wiem że Ty nie masz przerobionego zdjęcia
ojj drogę strasznie wypłukało, w ogóle nie mogę sobie wyobrazić powodzi, współczuję wszystkim kogo to spotkało.

Tinek nie no nie spodziewam się że jakikolwiek krem zlikwiduje zmarszczki, tylko żeby skóra pod oczami ładnie zdrowo wyglądała nie na przesuszoną. a dla kremu jak narazie duży plus bo nie uczula, miałam krem AA soraye i oczy lekko piekły i łzawiły a ten ok.

Loluslcałą czekoladę wszamałaś?
ja teraz już się odzywczaiłam zjem pasek max ale pamiętam kiedyś jak wcinaliśmy z Tż dwie milki to mało było hehe

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Jezu jak mnie wszystko boli jak można mieć dwa razy zakwasy w tych samych miejscach i to dwa razy pod rząd? Ledwo chodzę a jak wstaję np. z łóżka to ze łzami w oczach :-( ja nie kumam :-( kiedy bede mogla ćwiczyć żeby nie mieć tych cholernych zakwasow? Zawiozlam dzieci do szkoly i przedszkola i ide dalej spać. Ledwo żyje a jutro do pracy ide wiec musze jeden dzień sie zregenerować. Odebrałam mój żel odchudzajacy z apteki ponoc po tygodniu jest duża różnica :-P zobaczymy do później :-*

oj współczuję zakwasów... ja po ćwiczeniach takich nie miałam nigdy, ale po górach nie umiałam chodzić
no to czekamy na relacje tego "cudeńka" jak się spisze

migotenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:57   #3977
lolusl
Japońska rzepa

Zjadłam pół na pół czekoladkę z tż

O tak,Kate Perry też jest super I Dita von teese
It never fails.
Stary 2014-05-28, 10:01   #3978
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Monia wiadomo każdemu podoba się co innego i tu nie ma co dyskutować. Ty wolisz opaleniznę, ja bladość i koniec kropka

Heroine nie mów, że CI piwko nie zasmakowało o kurde, a mnie korci jakieś nowe piwko Lech albo inne o smaku ICE to jakieś orzeźwiające nowe. Chyba już kilka firm je produkuje

Ostatnio nie mogę zebrać się do wieczornego biegania, przez ten gorąc mi się odechciewa i wstałam dziś o 5:30 i poszłam biegać jestem już po biegu, śniadaniu, kąpieli i właśnie będę jechać do pracy. Fajnie jest mieć o 7 już zaliczony trening Miłego dnia dziewuszki
Ja ostatnio piłam nowe okocim grejpfrutowo limonkowy pycha

Brawo za bieganie ja ostatnio jak było tak ciepło to też nie mogłam się zmobilizować. Wczoraj za to byłam na aerobiku.
Cytat:

Ja wczoraj pomasowałam się bańkami i wysmarowałam tym żelem z nivei. Daj znać czy ten vichy coś zadziała.
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:19   #3979
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry laski

No i wzięła się i zepsuła pogoda nie ma słońca

Mi też się Megan Fox strasznie podoba na tym zdjęciu gusta są różne i każdemu może się podobać coś innego ja z kolei jestem aż za blada na gębie... możecie sobie wyobrazić jak na mnie teraz wszystkie podkłady (oczywiście te najjaśniejsze) są za ciemne i się to brzydko odznacza...

Cytat:

No to właśnie ja to piwo piłam wczoraj! Lech Ice Shandy i fuujjjj znaczy piłam to za dużo powiedziane, bo dosłownie parę łyczków upiłam, resztę wypił TŻ ;/ no jakieś takie bez smaku, bez wyrazu... jak siki jakieś

Brawo za poranny bieg

Cytat:
Przejdzie po prostu masz niezbyt rozruszane kości
Malutki ten żel ile razy się trzeba tym smarować? daj znać czy warty świeczki

Cytat:
Napisane przez migotenka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dzisiaj i ja na wadze ujrzałam mały spadek bo już 51,2 nie moge się doczekać kiedy będzie 50,9 hehe

Heroine kupno mieszkania i mnie przeraża... no ale za rok dwa już będziemy musieli kupić oczywiście w jakimś stopniu kredyt bo inaczej nie da się jeżeli chcemy w dużym mieście mieszkać.
a tak z ciekawości ile w takim Lublinie płacicie za wynajem? jeżeli nie chcesz to nie musisz odp
Brawo za spadek! coraz bliżej celu jesteś

Nas pewnie też to czeka, no ale jeszcze trochę... chyba, że się zdarzy coś w hiper extra atrakcyjnej cenie albo jak wygram w totka
Za wynajem teraz płacimy 1250 zł... za 50 m dodam, że poprzednie mieszkanie mieliśmy coś koło 56 m i płaciliśmy 300 zł odstępnego...fakt, że po znajomości trochę to było, no ale jednak... rzeczywistość nas przygniotła teraz musimy zaciskać zęby i niestety liczyć się z każdym groszem. Zakupy z kartką i koniec, żadnych zachcianek
A Wy ile płacicie? Duże macie mieszkanko?

Coctail, no Okocim grejpfrut limonka pycha!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2014-05-28, 10:30   #3980
migotenka
Zadomowienie

Heroine no coraz bliżej ale teraz wiem że dam radę
aha no to faktycznie wcześniej płaciliście grosze i teraz duży skok jest niestety. te ceny przerażają nawet jak na wynajem. wiesz co my płacimy teraz grosze bo to jest mieszkanie od Tż z pracy coś jak pracownicze więc miesięcznie wychodzi jakieś 500zł niecałe więc to też malutko, normalnie mieszkania też tutaj po ok 1200 są, we wrocku pamiętam płaciliśmy 1100zł ale to jakieś 5lat temu hehe
ja sie łudzę że te mieszkania trochę potanieją bo naprawdę ceny są kosmiczne a Tż opowiadał że jego kolega z pracy kupił w szczecinie mieszkanie przed tym takim bum i kosztowało go 130tyś a po dwóch latach musiał zrobić wycene i mieszkanie dosłownie podwoiło swoją wartość... szczęściarz

Stary 2014-05-28, 10:30   #3981
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry laski

Nas pewnie też to czeka, no ale jeszcze trochę... chyba, że się zdarzy coś w hiper extra atrakcyjnej cenie albo jak wygram w totka
Za wynajem teraz płacimy 1250 zł... za 50 m dodam, że poprzednie mieszkanie mieliśmy coś koło 56 m i płaciliśmy 300 zł odstępnego...fakt, że po znajomości trochę to było, no ale jednak... rzeczywistość nas przygniotła teraz musimy zaciskać zęby i niestety liczyć się z każdym groszem. Zakupy z kartką i koniec, żadnych zachcianek
A Wy ile płacicie? Duże macie mieszkanko?

Coctail, no Okocim grejpfrut limonka pycha!
My płacimy 1200zł za 36 m także tego...
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:34   #3982
migotenka
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio piłam nowe okocim grejpfrutowo limonkowy pycha :.
mówisz ze pycha? to chyba się zaopatrzę na week bo wszyscy będą pić pewnie wysokie procenty a ja jakieś piffko muszę kupić sobie hehe.

Stary 2014-05-28, 10:35   #3983
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine no coraz bliżej ale teraz wiem że dam radę
aha no to faktycznie wcześniej płaciliście grosze i teraz duży skok jest niestety. te ceny przerażają nawet jak na wynajem. wiesz co my płacimy teraz grosze bo to jest mieszkanie od Tż z pracy coś jak pracownicze więc miesięcznie wychodzi jakieś 500zł niecałe więc to też malutko, normalnie mieszkania też tutaj po ok 1200 są, we wrocku pamiętam płaciliśmy 1100zł ale to jakieś 5lat temu hehe
ja sie łudzę że te mieszkania trochę potanieją bo naprawdę ceny są kosmiczne a Tż opowiadał że jego kolega z pracy kupił w szczecinie mieszkanie przed tym takim bum i kosztowało go 130tyś a po dwóch latach musiał zrobić wycene i mieszkanie dosłownie podwoiło swoją wartość... szczęściarz
No różnica jest straszna jak wcześniej dało się coś odłożyć i mieć na jakieś "drobne przyjemności" tak teraz można "pomarzyć" ale cóż, takie życie człowiek musi się przyzwyczaić do takich warunków i nie ma, że nie da rady...
No faktycznie się poszczęściło temu koledze...

Cytat:
Ale za sam wynajem?
Stary 2014-05-28, 10:35   #3984
migotenka
Zadomowienie

Cytat:
dobrze pamiętam że w opolu mieszkasz? i tam są takie ceny?

Stary 2014-05-28, 10:36   #3985
heroine86
Zakorzenienie

Nam i tak babka zeszła z ceny, bo na początku chciała 1450 zł a oklica bardzo fajna, dobra lokalizacja, TŻ ma w miarę blisko do pracy (2 km)
Stary 2014-05-28, 10:42   #3986
migotenka
Zadomowienie

Cytat:
No różnica jest straszna jak wcześniej dało się coś odłożyć i mieć na jakieś "drobne przyjemności" tak teraz można "pomarzyć" ale cóż, takie życie człowiek musi się przyzwyczaić do takich warunków i nie ma, że nie da rady...
No faktycznie się poszczęściło temu koledze...
ale wiesz co ja jestem zdania że jak człowiek nauczy się oszczędzać to dobrze na tym wyjdzie później będzie szanował jak będzie więcej kasy, a pieniądze raz są raz ich nie ma... i najważniejsze że mamy zdrowie za dużo styczności miałam z chorobami, a za pieniadzę się tego nie kupi niestety.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Nam i tak babka zeszła z ceny, bo na początku chciała 1450 zł a oklica bardzo fajna, dobra lokalizacja, TŻ ma w miarę blisko do pracy (2 km)
ale to już z wodą ? tylko za prąd płacicie sami?
no to tez drogi ten Lublin jedynie plus że duże mieszkanie
a to ma blisko do pracy fajnie

Stary 2014-05-28, 10:48   #3987
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz co ja jestem zdania że jak człowiek nauczy się oszczędzać to dobrze na tym wyjdzie później będzie szanował jak będzie więcej kasy, a pieniądze raz są raz ich nie ma... i najważniejsze że mamy zdrowie za dużo styczności miałam z chorobami, a za pieniadzę się tego nie kupi niestety.
Dokładnie, zgadzam się tak tylko mówię o aspekcie finansowym, jak już jesteśmy w temacie mieszkań

Cytat:
ale to już z wodą ? tylko za prąd płacicie sami?
no to tez drogi ten Lublin jedynie plus że duże mieszkanie
a to ma blisko do pracy fajnie
No co Ty... za wodę, prąd i media płacimy...
Stary 2014-05-28, 10:49   #3988
migotenka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, zgadzam się tak tylko mówię o aspekcie finansowym, jak już jesteśmy w temacie mieszkań
wiem wiem jak to my sobie z Tż mówimy nikt nie mówił że będzie łatwo hehe ale najważniejsze żeby dawać sobie rade

no i Kochana żeby nie było to do ćwiczeń proszę się zabrać

Stary 2014-05-28, 10:52   #3989
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem jak to my sobie z Tż mówimy nikt nie mówił że będzie łatwo hehe ale najważniejsze żeby dawać sobie rade

no i Kochana żeby nie było to do ćwiczeń proszę się zabrać
co mamy nie dać

Wiem wiem... dziś już serio coś poćwiczę ale spokojnie bo muszę się wdrożyć
Stary 2014-05-28, 10:59   #3990
migotenka
Zadomowienie

Cytat:
co mamy nie dać

Wiem wiem... dziś już serio coś poćwiczę ale spokojnie bo muszę się wdrożyć
hehe ja już się stęskniłam za tymi Twoimi listami no spokojnie żebyś chodzić jutro mogła
a ja muszę iść na zakupy bo mam ochotę na zupkę z warzywkami i zrobię też tortille z kurczakiem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości