Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 19:37   #841
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Ja po zakupach. Dziewczyny to co przeżyłam w mieście jest nie do opisania. 3 razy bym zemdlała,musiałam wybiegać ze sklepów. Ale kupiłam co miałam kupić

Co tu tak cicho?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:50   #842
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
ale mialam dziś kiepską noc, juz dawno nie pamiętam kiedy Leo tak źle spał

Delicjanko juz danow pytałam jak zdrowie Twojego TZ? bo pisałaś,że bois się cukrzycy
moj TZ zrobił badania, poza wysokim cholesterolem wsio ok ale nadal się martwiłam bo przyspyiał i nawet jak gdzieś jechał autem to musiał się zatrzymywać żeby się zdrzemnąćmamy takiego cudnego młodego lekarza i co się okaało- TZ ma zakwaszony organizm dobrze że tylko tyle od dziś zaczyna dietę i będzie brać proszek zasadowy
dam znac za jakis czas czy są efekty
przepraszam, nie zauwazylam ;* Tzt w koncu nie zrobil badan na cukier;// ale wyniki krwi ma ok. Co do zakwaszenia organizmu, też ma. Niestety mój tzt w delegacjach jest i mu diety nie jestem w stanie upilnować;/

Jestem wykończona;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:13   #843
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Co za dzień. Leje od rana, i to jak, i do tego 10 stopni jest mały teraz śpi, ale jak się obudzi to ja już się głowię co będziemy robić. Jakby chociaż padać przestało to bym wyszła na jakieś zakupy a tak doopka.

Jakie zabawki są teraz na topie u Waszych dzieciaczków? Chciałabym coś kupić na dd ale nie mam pojęcia co.

Neti widziałam w Lidlu ostatnio tą gofrownicę-ciastkarkę do orzechów i zastanawiam się czy kupić.

Tak poza tym to chcę do biedryyyy, są różne rzeczy dla dzieciaczków, a nie mam tam jak się dostać, buu.

Dodatkowo mamy problem z t., którzy nadal trzymają nasze auto i muszę się Was chyba w k. poradzić, co zrobić
u nas jest szał na furmankę, ooo taką
http://allegro.pl/dumel-discovery-tr...247733981.html
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
fajne to, chyba sprobujemy dzisiaj. A Dorka jaka bujna czupryna !

tez mamy namiot wczoraj tata pierwszy raz wszedl Jest szal!

Mamy pewne miejsce w zlobku! Mala idzie od lipca, zlobek troche dalej niz ten do ktorego chcialam ja zapisac ale dojazd znosny. Kierowniczka bardzo fajna, mam nadzieje, ze bedziemy zadowolone.
za miejsce w żłobku
a w namiocie się tż chyba podobało
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hahahaha padlam
przydałaby mi się taka

misiaeel pytałaś o potrawkę, przepis taki:
kalarepę, marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce, wsadzić do garnka, zalać wodą,tak żeby przykryła warzywa, gotować aż wszystko będzie miękkie, można dodać inne warzywa (np cukinię), wtedy jak marchew, kalarepa będą na wpół miękkie dodać cukinię, na końcu dołożyć trochę masełka, przyprawy jakie lubicie (my dajemy natkę pietruszki, koperek, lubczyk suszony)

Kubson śpi, ale dzisiejszy dzień (noc zresztą też) był koszmarny, jak nic wychodzą mu zęby (dolne czwórki). W nocy bardzo się meczył, nie mógł spać, budził się z takim płaczem, że serce mi się kroiło dałam Nuforen i jakoś dospaliśmy do rana. A dzień - wiadomo, nie byliśmy na dworku, bo zimno i pogoda dość niepewna :/ więc dodatkowo marud niesamowity. Nie jadł dziś prawie nic, właściwie to wisiał mi tylko przy uu. Biedny tak strasznie się męczył potem to ani likarstwa ani Tantum verde nie pomagał. Padł zaraz po kąpieli z uu w buzi. Ciekawe, ile pośpi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:15   #844
pstryczek84
Zakorzenienie

Marsi - brawa dla leoska! to jest fantastyczne jak taki maly czlowieczek zaczyna powtarzac slowa

Co Kuba zrobil...
Ida mu zeby no i z tej okazji upatrzyl sobie moje lewe ramie jak ma okazje to gryzie mnie w nie na potege
przewinelam go dzis na noc na przewijaku, podnosze go chcac pociagnac spodnie od pizamy a ten oczywiscie odczynia swoje bezecenstwa na moim ramieniu
no i tlumacze mu po raz 95685362478956245784 ze nie wolno bo to mame bardzo boli i takie tam i mu mowie ze jak taki jestes madry to siebie gryz a nie mnie gryziesz... a ten co??? jak sie rzucil na swoja noge, jak sie nie wgryzl to myslalam ze padne. jak maly wampir doslownie!!! ale myslalam ze on tak tylko na zarty ale jak zobaczylam najpierw podkowke a potem lzy jak grochy i RYK to przekonalam sie ze to jednak nie bylo na zarty madre to to?
na szczescie ten bol co prawda jest megasnie megasny ale trwa chwilke. takze poplakal kilka sekund i mu przeszlo.... teraz ma fioletowego siniora i odciski swoich zebow
moze dzieki temu oduczy sie gryzc...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:16   #845
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NANCY my mamy ta firankę od Mikołaja. ...Pan Dumelek to ulubiona postać. . Wiecznie fruwa po o pokoju

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:49   #846
marsi11
Zakorzenienie

Deli, ale suplement brać może zakwaszenie może mieć poważne konsekwencje

Pstryku moj tak zrobił ale z biciem, pikuś przy Dzejkobie hehehee

Szaja, zrobiłam - w załączeniu dowod, szał był sorry za jakoś zdjęcia i bikini Leosia dodam tylko że potem do wanny wszedł TZ i zaczęli obklejać bo człlach zrobiłam TZ nawet zdjęcie ale oszczędze mu albo sobie bo chyba by mnie zabil
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gąbki.jpg (8,6 KB, 69 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:58   #847
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale super wycięłaś!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:06   #848
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46669805]Ale super wycięłaś![/QUOTE]

z foremek rzecz jasna przyznam ,ze miałam niezła frajdę i jaką satysfakcję,że mogę być twórcza i wzbudzałam podziw w oczach innych domowników
Stary 2014-05-29, 21:16   #849
pstryczek84
Zakorzenienie

Marsi - ale super Ci to wyszlo!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:16   #850
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Szaja, zrobiłam - w załączeniu dowod, szał był sorry za jakoś zdjęcia i bikini Leosia dodam tylko że potem do wanny wszedł TZ i zaczęli obklejać bo człlach zrobiłam TZ nawet zdjęcie ale oszczędze mu albo sobie bo chyba by mnie zabil
Z czego dokładnie to zrobiłaś? Chodzi o te ściereczki takie gabczaste? Czy jak?
Super

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:19   #851
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsi, dziękuje za informacje odnośnie tego suplementu.

Amelka spi od 19 praktycznie a ja sobie siedze sama, kurcze samotna sie czuje.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-29, 21:19   #852
ewulkaaa
Wtajemniczenie

siemka

witam się znad leszka z sokiem malinowym i cytryną

dziękuję za kciuki!
praca mgr zaakceptowana, kosmetyczne poprawki i w sobotę jadę drukować i po prodpis promotora
w przyszłym tygodniu jeszcze załatwię obiegówkę i składam pracę do dziekanatu, jeśli przejdzie przez plagiat to czekam sobie na obronę rzecznie pytania już mam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Duzo odnosnie jedzenia bylo. U nas wyglada to tak:
Owoce zawsze obrane.
Grzyby w sladowych ilosciach je.
Zadnych sosow a la pieczeniowy.
Bigos chetnie dalabym, ale skad wziac kapuste kwaszona?
Placki ziemniaczane czesto robie z roznymi dodatkami warzywnymi. U nas to hit. Smaze na papierze do pieczenia wiec tluszcz nie jest potrzebny.
Mielone tez robie, ale z jednej strony obsmazam bez tluszczu a pozniej dolewam wody do polowy wysokosci kotletow i pod przykryciem dochodza.
Miesa nie podaje codziennie, ale kazdy posilek zawiera bialko.
Ryby tylko swieze i nancy jest nowa technika mrozenia - tuz po odlowie i zamrozona jest w kilka minut doslownie. Taka ryba zachowuje wlasciwosci swiezej.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Yae jadla rownez warzywa w ciescie oraz krokiety smazone na glebokim tluszczu i bylo w porzadku. Tylko trzeba przestrzegac kilku zasad.
ewulka kciuki!
już doczytałam jakich, Ciekawi mnie tylko, jak wy sprawdzacie tą temperaturę? jest jakiś specjalny termometr?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej!

dziewczyny!!!!!!!! doczekałam się!!!!!!! Amelka powtórzyła dzis MAMA!!!!!!!!!!!!!jestem wzruszona na maksa, nie spałam prawie całą noc przez tą cholerną kawę ale humor mam cudowny!!!!!!!!!!!!!

super super super! gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
super

Dziewczyny wyszła nam ostatnia jedynka, więc mamy aż 4 zęby, na więcej na razie się nie zanosi.
W nocy Oli obudziła się koło 2 ,próbowałam smoczkiem uspić a ona am am, no to poszłam zrobiłam mleko, wypiła i spała dalej
Dzisiaj jedziemy na zakupy, sandałków będziemy szukać, musze się pozytywnie nastawić.
Takie pytanko jeszcze mam: jak ubieracie spódniczkę albo sukienkę w gorąco (bez body) to na pampka zakałdacie jakies majteczki??[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

[/COLOR
Zdróweczka dla Mychy
Dokładnie, wczoraj w pracy coś rozmawiamy o małych dzieciach, ja coś opowiadam, i pada hasło że Oli wymusza, na szlak mało mnie nie trafił, tłumacze że takie dziecko jeszcze nie wie co to wymuszanie - jak grochem o ścianę.
jeśli gdzieś idziemy, tj do sklepu na spacer czy w odwiedziny
to tak, zakładam jej majteczki na pampersiaka, żeby a)lepiej wyglądało jak jej się spódniczka zawinie b) jak nasiura żeby spod tej krótkiej kiecki nie było widać go, bo on jednak trochę opada

Jeśli jesteśmy w domu albo u nas na podwórku to nie widzę potrzeby grzania jej tyłeczka w upał dodatkowo

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Marsi - brawa dla leoska! to jest fantastyczne jak taki maly czlowieczek zaczyna powtarzac slowa

Co Kuba zrobil...
Ida mu zeby no i z tej okazji upatrzyl sobie moje lewe ramie jak ma okazje to gryzie mnie w nie na potege
przewinelam go dzis na noc na przewijaku, podnosze go chcac pociagnac spodnie od pizamy a ten oczywiscie odczynia swoje bezecenstwa na moim ramieniu
no i tlumacze mu po raz 95685362478956245784 ze nie wolno bo to mame bardzo boli i takie tam i mu mowie ze jak taki jestes madry to siebie gryz a nie mnie gryziesz... a ten co??? jak sie rzucil na swoja noge, jak sie nie wgryzl to myslalam ze padne. jak maly wampir doslownie!!! ale myslalam ze on tak tylko na zarty ale jak zobaczylam najpierw podkowke a potem lzy jak grochy i RYK to przekonalam sie ze to jednak nie bylo na zarty madre to to?
na szczescie ten bol co prawda jest megasnie megasny ale trwa chwilke. takze poplakal kilka sekund i mu przeszlo.... teraz ma fioletowego siniora i odciski swoich zebow
je.lam

a ja mam problem: Ania zaczęła bić. Dzisiaj. Nie wiem dlaczego, ale normalnie leje mnie po twarzy. Na początku myślałam, że to forma wygłupów, ale mówię jej że mnie to boli, że nie moża bić, udaję że płaczą a ona nic potem siedzę przy kawie a ona podchodzi iz nów mnie chlast. I znów tłmuaczę, proszę,udaję że płaczę no ale nic nie działa mój pierwszy problem wychowawczy chybm, tzn taki w którym nie mam pomysłu co zrobić sfrustrowana napisałam do tża, napisał że to może przez nudę, deszcz bo jednak ostatnio biegała całe dnie po dworze i żebym ją zabrała do jakiejś bawialni. Stwierdziłąm, że może faktycznie, pojechałyśmy fajnie było (pierwszy raz byłyśmy), i mnie nie biła, pomyślałam że minęło i że tżcik to jednak mądry facet. Przyjechałyśmy do domu, wyciągam ją a ta mnie chlast! i od początku historia Macie jakiś pomysł? czemu tak i co ja mam zrobić? Jednego jestem pewna - NIKT jej nie uderzył, raczej mało prawdopodobne, żeby widziała, jak ktoś kogoś bije. No ja nie wiem

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:19   #853
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, przeczytałam dziś artykuł
http://kobieta.onet.pl/dziecko/nasto...wsciekle/8pbkh

i powiem Wam,że mnie zirytował

też mam ochotę czasem ucieć i nie wrocić (tak na chwile ), też jak jadę w delegację i mam lozko tylko do swojej dyspozycji to sobie myślę w końcu się wyśpie ale nigdy bym nie obaliła mitu o matkach polkach bo to znaczy,że zwątpiłabym w samą siebie lub w każdą z Was

denerwuje mnie,że takie teorie się stawia i ludzie łatwo podłapują takie steroetypy,za chwile wogóle podważą,że my kobiety jesteśmy zdolne by rodzić potomstwo

myślicie że rozterki współczesnych matek tak bardzo się różnią od tych co przezywały nasze mamy? babcie?

kompletnie nie przemawia do mnie ten artykul i nie zgadzam się z nim,z dupy jest strasznie
Stary 2014-05-29, 21:21   #854
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, przeczytałam dziś artykuł
http://kobieta.onet.pl/dziecko/nasto...wsciekle/8pbkh

i powiem Wam,że mnie zirytował

też mam ochotę czasem ucieć i nie wrocić (tak na chwile ), też jak jadę w delegację i mam lozko tylko do swojej dyspozycji to sobie myślę w końcu się wyśpie ale nigdy bym nie obaliła mitu o matkach polkach bo to znaczy,że zwątpiłabym w samą siebie lub w każdą z Was

denerwuje mnie,że takie teorie się stawia i ludzie łatwo podłapują takie steroetypy,za chwile wogóle podważą,że my kobiety jesteśmy zdolne by rodzić potomstwo

myślicie że rozterki współczesnych matek tak bardzo się różnią od tych co przezywały nasze mamy? babcie?

kompletnie nie przemawia do mnie ten artykul i nie zgadzam się z nim,z dupy jest strasznie

ooooooooooo wlasnie miaalam Wam pisać o tym artykule, beznadzieja totalna.

Ewulka, zazdroszcze Ci, ja jestem na etapie myślenia nad tematem mojej pracy mgr. Masakros, ile możliwości

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-29 o 21:24
Stary 2014-05-29, 21:22   #855
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Z czego dokładnie to zrobiłaś? Chodzi o te ściereczki takie gabczaste? Czy jak?
Super
tak, w biedrze nie było, kupiłam w pepco
Szajka, jesteś boska, widze,że zaraz temat zostanie podłapany
Stary 2014-05-29, 21:22   #856
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja po zakupach. Dziewczyny to co przeżyłam w mieście jest nie do opisania. 3 razy bym zemdlała,musiałam wybiegać ze sklepów. Ale kupiłam co miałam kupić

Co tu tak cicho?
A co Tobie???

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Co Kuba zrobil...

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:23   #857
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajna ta układanka!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
fajne to, chyba sprobujemy dzisiaj. A Dorka jaka bujna czupryna !

tez mamy namiot wczoraj tata pierwszy raz wszedl Jest szal!

Mamy pewne miejsce w zlobku! Mala idzie od lipca, zlobek troche dalej niz ten do ktorego chcialam ja zapisac ale dojazd znosny. Kierowniczka bardzo fajna, mam nadzieje, ze bedziemy zadowolone.
brawo za żłobek
Tż się namiot spodobał
Cytat:
Hahahaha padlam

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Misia taki pojawił się na all http://www.kross.pl/pl/akcesoria/akc...dzieciece/cozy ..za 200zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o też fajny
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja!!!

Kochane ja sie pakuje caly dzien jeszcze do fryzjera podjechalam na podciecie wlosow ahhhhh jak ja sie bojeeee :'(

Wyszla glupia aktualizacja na tapatalka i nie mozna pisac w poziomie Co za idiotyzm!!!

Aniu nie, nie bedziemy zwiedzac, w pon juz wracamy sama mam przyjaciol 4h jazdy i tez sie z nimi widziec nie bede takze kurde, tyle km przebyc a na miejscu te 2-4h juz problem

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Kochane nie wiem jak na miejscu z netem wiec widzimy sie we wtorek :-*
spokojnej podróży
Cytat:
LAdy, szczęśliwej podróży
Little- brawa za miejsce
Hje- to kup sobie ten proszek zasadowy, ja dziś kupilam puszkę, TZ już rozpoczął kuracje, oprócz tego trzeba rownolegle odstawić napoje gazowane, alkohol, tłuste (sery żólte, mięsa) 80% diety mają stanowic warzywa i owoce a reszta do ciemne pieczywo i drób, ponoc efekty są bardzo szybkie
mam nadzieję,że pomoże bo jak nie to będą dalej w TZ grzebać i szukać

dziewczny, moj Leo przeszedł sam siebie, gada dziś jak opętany, powtarza po mnie dziś prawie każde słowo jesteśmy w szoku

Cytat:

Co tu tak cicho?
co się dzieje? źle się czułaś?
co kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas jest szał na furmankę, ooo taką
http://allegro.pl/dumel-discovery-tr...247733981.html

za miejsce w żłobku
a w namiocie się tż chyba podobało

przydałaby mi się taka

misiaeel pytałaś o potrawkę, przepis taki:
kalarepę, marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce, wsadzić do garnka, zalać wodą,tak żeby przykryła warzywa, gotować aż wszystko będzie miękkie, można dodać inne warzywa (np cukinię), wtedy jak marchew, kalarepa będą na wpół miękkie dodać cukinię, na końcu dołożyć trochę masełka, przyprawy jakie lubicie (my dajemy natkę pietruszki, koperek, lubczyk suszony)

Kubson śpi, ale dzisiejszy dzień (noc zresztą też) był koszmarny, jak nic wychodzą mu zęby (dolne czwórki). W nocy bardzo się meczył, nie mógł spać, budził się z takim płaczem, że serce mi się kroiło dałam Nuforen i jakoś dospaliśmy do rana. A dzień - wiadomo, nie byliśmy na dworku, bo zimno i pogoda dość niepewna :/ więc dodatkowo marud niesamowity. Nie jadł dziś prawie nic, właściwie to wisiał mi tylko przy uu. Biedny tak strasznie się męczył potem to ani likarstwa ani Tantum verde nie pomagał. Padł zaraz po kąpieli z uu w buzi. Ciekawe, ile pośpi
dziękuje
biedny Kubulek

Cytat:

ale Ci to genialnie wyszło!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:25   #858
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł? czemu tak i co ja mam zrobić? Jednego jestem pewna - NIKT jej nie uderzył, raczej mało prawdopodobne, żeby widziała, jak ktoś kogoś bije. No ja nie wiem
ewulka brawa a co do bicia, pytalam ostatnio o to samo to dziewczyny zgodnie odpowiedziały :taki etap
Stary 2014-05-29, 21:25   #859
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Co tu tak cicho?

ojeeej! a co się dzieje?

będziesz kolejna z dobrymi nowinami?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-29, 21:25   #860
jakajakaja5
Raczkowanie

Witam się
Powoli poczytam Was i zorientuję się co tam ciekawego Z nowości to chyba zafasolkowałam )))))))

Cytat:

Ciężarówki, gdzie się podziałyście? no cholera nie ma z kim gadać o rosnących brzuchach, ciasnych spodniach i ciężkim zasypianiu wracać tu ale raz
Obecna
Udało się za pierwszym razem stymulacji !!!! Ja wiem że się udało bo tak samo mnie ciągnie w podbrzuszu jak ostatnio :P Teciowa to tydzień temu już coś przeczuwała ( trzy razy mnie podchodziła : proponowała szampana ale wywinęłam się bom kierowca, zapytała się wprost ale szybko się wywinęłam że sama nie wiem a za trzecim razem ogórki małosolne na obiad dała i się zapytała czy mi smakują hehehehe) test wychodzi bardzo blady więc poszłam na bete. jutro będą wyniki

PS proszę daj znać tel. bo mi Krzyś telefon zepsuł i mnóstwo kontaktów pogubiłam plissssssss
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:32   #861
Delicjanka
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam jeszcze napisać... otóż, kiedy byłam z Amelką w przychodni na szczepieniu, przyszła babka z 7 tygodniowym dzieckiem, dziecko było ubrane w takiego cieplejszego pajaca, cieplejsza czapka.. plus gruby koc... nie wspomnę o tym, że akurat tego dnia było 30stopni. No ale ok. Baba wzięła to maleństwo na przewijak i tak to bobo położyła, na krawędzi (ona szukala w wózku czegoś)... dziecię machało nóżkami i tak na boki sie bujało itd, ze musiałam zareagować i podleciałam do tego dziecka i przytrzymałam za pampersa (powiedzialam te babie, ze nie moge na to patrzeć, że ono tak blisko krawędzi lezy i wole dmuchac na zimne) . Dziewczyny, wiem ze zwracanie uwagi wkurza itd. ale tu działała moja intuicja, nie darowałabym sobie gdyby to dziecko upadło czy coś a ja nic bym nie zrobiła.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-29 o 21:33
Stary 2014-05-29, 21:34   #862
sylwietta1988
Zakorzenienie

kochane, ja znowu na smutno czy nad naszą rodziną zawisło jakies fatum
Umiera kolejna bliska osoba, bardzo bardzo dobry przyjaciel moich rodziców.... taki, który by sie ostatnią kromką chleba podzielił.... Jechal we wtorek rowerem, nie zauwazyl kamienia, upadajac uderzyl głową w krawęznik, rozstrzaskana czaszka, wylew krwi do mózgu i praktycznie natychmiastowa smierc mózgu..... jutro rano odłączą go od aparatury podtrzymujacej serce i pobiorą organy do przeszczepu...
Rodzice są zdruzgotani..... Trzy miesiace temu w ciagu doby niepsodziewanie zmarła ciocia, teraz nastepna bliska osoba..... Mnie tez strasznie strasznie go żal, taki dobry facet..... Powiedzcie, czemu s☠☠☠☠iele, gwałciciele, mordercy, pedofile chodzą po ziemi az sie rzygac chce a dobrzy ludzie idą do piachu w sile wieku

Bartulo dzis jakby lepiej, noc przespal bez jedzenia nawet, pobudka dla róznowagi o 6, ale niedospany, rozparzony, pokimal od 9 do 11. Dzien nawet w dobrym humorze dopiero wieczorem cyrki szły, bo lało cały dzien i zamknieci siedzielismy, no i juz senny, az zaliczył kant biurka i sie upłakał jak nie wiem co.... Padł dopiero po 20.

Postaram sie cos nadrobic, ale elokwencją to chyba nie błysne.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:38   #863
Delicjanka
Zakorzenienie

Sylwia, baardzo mi przykro, bardzo!!!
niestety, ja tez tego nie rozumiem...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-29, 21:45   #864
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochane, ja znowu na smutno czy nad naszą rodziną zawisło jakies fatum
Umiera kolejna bliska osoba, bardzo bardzo dobry przyjaciel moich rodziców.... taki, który by sie ostatnią kromką chleba podzielił.... Jechal we wtorek rowerem, nie zauwazyl kamienia, upadajac uderzyl głową w krawęznik, rozstrzaskana czaszka, wylew krwi do mózgu i praktycznie natychmiastowa smierc mózgu..... jutro rano odłączą go od aparatury podtrzymujacej serce i pobiorą organy do przeszczepu...
Rodzice są zdruzgotani..... Trzy miesiace temu w ciagu doby niepsodziewanie zmarła ciocia, teraz nastepna bliska osoba..... Mnie tez strasznie strasznie go żal, taki dobry facet..... Powiedzcie, czemu s☠☠☠☠iele, gwałciciele, mordercy, pedofile chodzą po ziemi az sie rzygac chce a dobrzy ludzie idą do piachu w sile wieku

Bartulo dzis jakby lepiej, noc przespal bez jedzenia nawet, pobudka dla róznowagi o 6, ale niedospany, rozparzony, pokimal od 9 do 11. Dzien nawet w dobrym humorze dopiero wieczorem cyrki szły, bo lało cały dzien i zamknieci siedzielismy, no i juz senny, az zaliczył kant biurka i sie upłakał jak nie wiem co.... Padł dopiero po 20.

Postaram sie cos nadrobic, ale elokwencją to chyba nie błysne.....
nie wiem, też tego za cholere ni eumiem zrozumieć. Kurde no, czy jako człowiek, czyjako chrześcijanka no nie rozumiem śmierci - ok musi nastąpić, ale właśnie, czemu te osoby, które są tu potrzebne?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-29, 21:48   #865
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:

ja bym chciała ale się nie da i zaczęłam odpuszczać
jak czytam,że niektóre z Was to dzieciom nawet cukru nie dają to mam ochotę zapaść się pod ziemię
moje dziecko dostaje poprobować- starszy syn wepchnął mu ostatnio żelka Haribo, ktoś mu da posmakować czekoladki i co z tego,że ja proszę? kiedy każdy argumentuje że on tak bardzo chciał
lodów kupnych nie daje ale zabieram dzieci na naturalne lody, mał je albo sorbet mrchewkowy albo jogurt naturalny
ja po prostu zluzowałam i głową muru nie przebije jakbym miaa pilnować żeby Leos nie dostał lizaka czy kinderka to musialabym sama zajmować się dzieckiem i zrezygnować z pracy
No i po raz kolejny zgadzam się z Marsi. Wyluzowałam już i mały powoli próbuje wszystkiego w granicach rozsądku.
Debrah nie obronisz Małej przed wszystkim. A jak miała ochotę to niech próbuje. jedno będzie bleee a inne cacy . Samo życie. Ale i tak to TY JESTEŚ MAMĄ I MASZ OSTATNIE SŁOWO.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:50   #866
hope01
Zakorzenienie

Jakajaka gratulacje!

Marsi super wycięłaś!

Sylwia przykro mi

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

My dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, mam wszystkie dokumenty (mam nadzieję, że mam) i jutro idę do banku składać wniosek.
Także proszę o kciuki. Żeby wsio poszło ok i żebym kredyt dostała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:53   #867
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witam się
Powoli poczytam Was i zorientuję się co tam ciekawego Z nowości to chyba zafasolkowałam )))))))

Obecna
Udało się za pierwszym razem stymulacji !!!! Ja wiem że się udało bo tak samo mnie ciągnie w podbrzuszu jak ostatnio :P Teciowa to tydzień temu już coś przeczuwała ( trzy razy mnie podchodziła : proponowała szampana ale wywinęłam się bom kierowca, zapytała się wprost ale szybko się wywinęłam że sama nie wiem a za trzecim razem ogórki małosolne na obiad dała i się zapytała czy mi smakują hehehehe) test wychodzi bardzo blady więc poszłam na bete. jutro będą wyniki

PS proszę daj znać tel. bo mi Krzyś telefon zepsuł i mnóstwo kontaktów pogubiłam plissssssss
GRATULACJE!!! takie niusy to na czerwono!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-29, 21:53   #868
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi na temat jedzenia nie sprecyzowałam w pełni- chodziło mi raczej nie o probowanie tylko karmienie normalne- np na obiad porcja bigosu az do odbicia sie ja pieczarki od dawna daje i w zupie i sos, bigos tylko probował- namaczałam chleb i dawałam troche kapusty placków ziemniaczanych sie boje a co do kotletów(odciskam tłuszcz)- schabowe zje ale bez szału za to mielone to wciana az sie trzesie! Dzis na obiad wsunał zupe fasolową i mielonego z gałką ziemniaków a za dwie godziny mnie ciagnie do kuchni DAJ AM i poprawił drugie danie dzien zarłoka!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Śpi od 22. Dziś spokojniej. Były bajki, czytanie, przytulanie, masowanie, śmichy-chichy z tatą... w końcu klepana po pupie, trzymana przeze mnie za rączkę - zasnęła. Bez uu - nie chciała (szok!) Płaczu nie było.

Mam teorię, że to zmęczeniowe było, bo rano spała do 10:00, więc chyba odespala ostatnie masakry, potem normalna drzemka i zasnęła lepiej.
oby juz sie unormowało

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

to ja mam pytanie o zwykły sos, pieczeniowy, tak i jak od rolad czy np gulaszu ??? no i o kluski śląskie, dajecie?
młody jak na razie rozmemłuje rzeczy typu kluski, kopytka i wypluwa gulasz je, z papryka tez, sos pieczenowy bardzo lubi
Cytat:
Hej!

dziewczyny!!!!!!!! doczekałam się!!!!!!! Amelka powtórzyła dzis MAMA!!!!!!!!!!!!! jestem wzruszona na maksa, nie spałam prawie całą noc przez tą cholerną kawę ale humor mam cudowny!!!!!!!!!!!!!
super, gratuluje
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mycha chora. Wczoraj jeszce wieczorem rzygańsko bylo, biegunki, rano dzis tez. Bylysmy juz u pediatry - podobno duzo dzieci teraz biegunki ma, wiec Mloda sie na tę "falę" załapała. Specjalnych zaleceń nie mamy, dietka zestalająca po prostu, probiotyk i smecta. No i duzo picia, ale to wiadomo. Jak się nie poprawi przez dwa dni, to się mamy pokazać.
Teraz Młoda śpi, a ja może zjem wreszcie.

I w ogole wkurzylam sie. Mycha podczas badania plakala i tak juz jej zostalo do konca wizyty. Lekarka spoko, ale wyszlam z gabinetu, a tam jedna babka czekajaca na wizyte mowi "ale placz, takie przedstawienie dla mamy, i po co to? Przyzwyczaisz sie". No to powiedzialam, co ja mysle o jej zdaniu.
Naprawde nie kumam, dlaczego w pierwszej mysli uwaza sie, ze ponad roczne dziecko ma chec przede wszystkim manipulowac doroslym, a nie bierze sie pod uwage, ze jest mu po prostu zle?
dobrze, ze jej powiedziałas! zdróweczka dla rozbójnicy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:54   #869
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jakajaka gratulacje!

Marsi super wycięłaś!

Sylwia przykro mi

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

My dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, mam wszystkie dokumenty (mam nadzieję, że mam) i jutro idę do banku składać wniosek.
Także proszę o kciuki. Żeby wsio poszło ok i żebym kredyt dostała
Kciuki zaciśnięte! a to na dużo kasy chcesz kredyt? bo nie wiem czy pisałaś? i mieszkanie...będzie na WaS? czy na Ciebie?

Oby się udało!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-29, 21:56   #870
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte! a to na dużo kasy chcesz kredyt? bo nie wiem czy pisałaś? i mieszkanie...będzie na WaS? czy na Ciebie?

Oby się udało!
Deli pisałam na 110 .. Na mnie przynajmniej na razie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości