|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
U nas chyba sie przejasnia
![]() Poszlabym do kawiarni na kawe i ciacho, albo puchar lodowy, tylko nie wiem jak Ola sie zachowa gorzej jak bede musiala kawe gorącą na eksa wypic a lodow, czy ciacha nie zostawie przecież ![]() A tak w ogole moje dziecko dzisiaj dzien dziecka zaczelo o 6 rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2582 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
Cytat:
zaplanowałaś już menu? podpowiesz coś bo szukam inspiracji? a ksiądz do d. - masz całkowitą rację! Cytat:
![]() u nas też, dziś tylko 13 stopni i wcale mnie to nie cieszy Cytat:
![]() To miałaś nauczkę! lepiej późno niż wcale! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() świetna sprawa z tą ruedą!!! Cytat:
Cytat:
oo! brzmi super! wkleisz potem fotki? Widzę, że sobota u wszystkich udana. U nas też .A wszystkim naszym bączkom życzę wszystkiego najlepszego!
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra nudzi mi sie, to popisze sama ze soba
Polecam masc bephanten na poparzenia czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- To u nas wiecej, wiec pewnie jakis spacer zaliczymy, tylko te chmury wkolo nie sa za fajne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Co do Hipp Bio Combotik, to wiele nie moge sie wypowiedziec, ale wczorajszy wieczor byl spokojny jeszcze tylko zeby kupki szly czesciej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też noszę z reguły Emila w pionie. W poziomie nie zawsze się da. Zresztą on już lubi wszystko obserwować a sufity już zna od deski do deski ![]() Też chciałam kiedyś parasolke do wózka ale jednak kupiłam tą "oslonke" na gumkę. Pamiętam ze z parasolem mój szwagierka się okropnie utrula. Więc ja wolę sobie tych nerwów oszczędzić. A ta osłonka się idealnie sprawdza więc z czystym sumieniem mogę ją polecić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo dzien spedzilas Ja rzadko nosze Cytat:
Najgorsze co moze byc to znalezc rzecz tansza w innym sklepie: mur: Cytat:
Przyjezdzaj ![]() Cytat:
z ta mascia yo ciekawe info. Widzialam ze przyspiesza regeneracje skory. Moze kiedys sprobuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2586 |
|
Moderator
|
A co jest nie tak w noszeniu w pionie? Ja tez tak nosze
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Moze dlatego ze dzieci jeszcze nie siedza. Ja nosze jak do odbicia i tak sobie oglada
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2588 | |
|
Raczkowanie
|
i ja..
![]() Cytat:
![]() ![]() mi Tż ostatnio działa na nerwy.. czuje sie jak Matka Polka, sprzątaczka i kucharka i tyle mojej roli.. Nawet wyjść razem nigdzie nie możemy, jakbym umarła bo mam dziecko. Zazdroszcze warszawianki, że sie spotykacie może i w Lublinie coś sie kiedyś uda albo jakiś zlot sobie urządzimy z całej Polski noc średnia, Mała często sie budziła, chyba brzuch ją męczył i nie pospałyśmy za bardzo niestety a dziś albo goście albo my w gości jeszcze nie wiem bo nikt sie konkretnie nie odzywa - zobaczymy no i trzeba przetestować nową poduche angel wings chociaż pogoda nadal paskudna
|
|
|
#2589 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie kupiłam chustkę na głowę na wypadek wyjmowania z wózka na słoneczku Prognoza na razie mówi o pięknej pogodzie na nasz spacer.Cierpliwości na dzisiejszym spotkaniu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie jak wczoraj coś padło na forum w tym temacie to też się zastanawiałam i zaczęłam czytać i pytać was czy nosicie. Podobnież dopóki mięśnie się nie wzmocnią jest to słabe dla kręgosłupa u dziecka i może prowadzić do późniejszych problemów. Ja się o tyle zdziwiłam, że jak w pierwszym tygodniu była u nas położna to pokazywała, że możemy nosić "na krzesełko". No i jak w takim razie z nosidełkami? Też są złe? Eh... Co do ruedy to na tym łatwiej będzie wskazać https://www.youtube.com/watch?v=vlmDvxfQrfU Ja jestem w jeansach z białym paskiem i koszulce z rękawem 3/4 w kolorze turkus/morski (słaba jestem z kolorów ;p), koło 28 sekundy . Mój TŻ chwilkę dalej na ciemno z pomarańczowymi wstawkami w ściągaczach bluzy. |
||||
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, w sumie w chuscie tez sa dzieci na pionowo, a jak juz niose mala to na zabke.
Cytat:
nie daj sie dziadowi zrob sie na bostwo, kaz mu zrobic obiad i wyjdz.Robimy zlot z calej polski, a co ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, milo cie zobaczyc
Ela, jedz na spotkanie do Lublina , z Gliwic bedzies zmiala jakies 6-7 godzin ![]() pamietam te moje podroze na studia ![]() Ech, tesknie za Lublinem
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2593 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elachyba tylko my sie nudzimy
|
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=tygrysek83;46700136]
No właśnie też nie znoszę parasolek bo mnie do szału doprowadza. Przerobiłam sobie flanelkę na osłonkę, ale muszę jeszcze dopracować bo nie zawsze się dobrze przesuwa na boki. Jak to jest w tej kupnej /QUOTE] Tygrysku to jest najprostszy wynalazek świata a ktoś robi na tym pieniądze. Z jednej strony materiału jest wszyta gumka (to zakładasz na budkę) a po bokach podwójne sznureczki, (to naciagasz i wiazesz na rączce wózka). I to tyle. Łatwo się to zsuwa czy przesuwa jak słońce jest z boku. Mojej babci uszycie zajęłoby na pewno nie dłużej jak 10-15 minut. (Gdybym miała babcie pod ręką) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
Tygrysku ona nie jest gruba ale jest z tych mocnych. Mogę jutro zrobić zdjęcia jak to wygląda i wstawić jakbyś chciała.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma sprawy. Jutro porobie i wstawię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy na krakowskim rynku, kupilismy balona i wiatraczka, a tetaz mi nogi do du.py wchodza Piotrus obudzil sie tylko na chwile a tak to spal caly czas. Jak dobrze pomarudzic na watku, od razu dziecko grzecznieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2600 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
2. o, dobrze wiedzieć, kosmetyki dla dzieci dobre na wszystko .3. My też zaliczyliśmy spacer, tyle, że krótszy niż zwykle i to w sumie dlatego, że zaczęło padać. I ten wiatr - nie lubię, nie dość, że psuje fryzurę to zawsze jak mocno wieje boli mnie głowa.4. Ja polecam, moja Natalka po nim nie ma żadnych kolek. A kupki jak masz często? Bo to różnie bywa, może nie ma powodu do zmartwień? Moja Natalka np. robi 1 dziennie i jest ok. Cytat:
.Cytat:
2. u nas też jest taka huśtawka i też cieszy się powodzeniem ale myślę, że Natalka i tak jest jeszcze na nią za mała. Na razie więc będzie się huśtać razem ze mną, w co mi graj .Nam też trochę pogoda popsuła plany ale nie ma tego złego... Odwiedziła nas rodzinka, poszliśmy na spacer a przed chwilą obejrzeliśmy film a ja nawet piffko wypiłam Miłego wieczoru!
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie odzywalam sie przez weekend bo prawie caly poza domem ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Hej DZIECIAKI wszystkiego najlepszego
![]() ![]() jestem padnięta i idę zaraz spać, pomyślałam sobie że odpisze dzisiaj abym mogła wiedzieć odkąd mam jutro nadrabiać ![]() Bylismy dzisiaj od godzinki 12 do 19 na dniu dziecka w Pacanowie i padam na ryjek. Wczoraj też byłyśmy 4h i dzisiaj poprawiłam i mam dość ... Córcia zadowolona, druga nawet grzeczna, nie licząc naszej drogi do samochodu jak wrzeszczała a wszyscy się patrzyli ![]() ![]() no nic przeżyłam i wybaczcie że nic więcej nie piszę, idę spać
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
O dziwo, nie było tak źle jak myślałam. Oczywiście każdy czuł się w obowiązku upewnić czy karmię czy też nie, ale nikt nie drążył tematu.
Jednak moje podejrzenia były bezpodstawne ![]() Zawsze to miło porozmawiać/popisać z kimś inteligentnym Co dziś w końcu wymyśliłaś? Cytat:
Popieram to co już było powiedziane: niech on zostanie w domu z dzieckiem i koniecznością przygotowania obiadu, a Ty idź w tango ![]() Umów się z koleżanką na kawę, idź na zakupy, do fryzjera... Cokolwiek sprawi Ci przyjemność. Ty trochę odżyjesz, a on może zacznie Cię bardziej doceniać. Cytat:
![]() Może jak maluchy będą trochę starsze uda nam się coś zorganizować, kto wie... Ale wtedy już na pewno będą o tym w Wiadomościach mówili Mam nadzieję, że ta nocka będzie lepsza Lepiej bym tego nie ujęła Cytat:
![]() U nas dzień pozytywny, chociaż dość męczący. Zaprosiliśmy prawie wszystkich gości na chrzciny. Córeczka spisała się na medal i cały dzień była grzeczna jak aniołek. Drogę- ponad 2 godziny w jedną stronę- też zniosła ładnie, chociaż trochę się o to obawialiśmy. Tym samym zdała egzamin na podróżniczkę, a my podjęliśmy decyzję, że w sierpniu jednak ruszamy na kilka dni na Mazury. Może któraś z Was może nam polecić jakieś fajne miejsce?
|
|
#2606 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad parasolką ale bałam się że jak mi wiatr zawieje to ją powykręca ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny
Melduję że wrócilismy cali i zdrowi ![]() Wycieczka się udała fantastycznie, pogoda piękna, miejsce bajkowe. Dzieciaki super (poza incydentem nocnym - nie wzięliśmy Antkowi smoczka, a on go mocno potrzbeuje do zasypiania i była niezła awanturka na dwa głosy... Ale jakoś się uśpili). |
|
|
|
#2608 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Krzysio śpi, to wreszcie mogę nadrobić, dobrze,że był weekend, to dużo nie pisałyście ![]() Cytat:
za szczepieniazazdroszczę przespanej nocki rekord Krzysia to na razie 7 godzin snu bez przerwyCytat:
tylko my używamy jej w domu i nie wiem jak daleki ma zasięg Cytat:
Ja noszę w pionie, czasem w poziomie, ale trzymając pod brzuszkiem. Inne pozycje młodemu nie odpowiadają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też sprawdzałam pogodę - ma być 23 stopnie i słońce, a ja czapek nie mam, bo wszystkie jakieś małe się zrobiły Młody będzie musiał siedzieć w wózkuTeż Cię obczaiłam super sprawa ta rueda ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję udanego wypadu
|
|||||||
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie mam zarys ogólny, na szczegóły jeszcze mam 2 tygodnie
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-06-01 o 21:51 |
|
|
|
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobno z dziecmi nie da sie nudzic Cytat:
po bebilonie raz byla przetwa 3 dni, a drugi raz 4 dni, ale zmienilam na hipp bo plakala przy bąkach. Na hippie narazie jest kupa codzinnie, ale to trzeci dzien, wiec moze byc roznie. Cytat:
Spakowalismy sie do samochodu i chcielismy jechac nad jeziorko, ale popsula sie pogoda strasznie, zaczelo wiac i chmury ciemne przyszly, to pojechalismy do tesciow na kawe ![]() dla Emi, mazury to nie wiem ![]() Moje dziecko spalo dzisiaj od 6 rano tylko dwa razy po 10 minut i raz u tesciow 40 minut po wielkim ryku ona nawet w samochodzie oka nie zmruzyla co jest naprawde dziwne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

gorzej jak bede musiala kawe gorącą na eksa wypic
a lodow, czy ciacha nie zostawie przecież 

czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota 

pogoda nie na spacer.
z ta mascia yo ciekawe info. Widzialam ze przyspiesza regeneracje skory. Moze kiedys sprobuje 

Piotrus obudzil sie tylko na chwile a tak to spal caly czas. Jak dobrze pomarudzic na watku, od razu dziecko grzecznieje 
super sprawa ta rueda