Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 10:18   #2581
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

U nas chyba sie przejasnia
Poszlabym do kawiarni na kawe i ciacho, albo puchar lodowy, tylko nie wiem jak Ola sie zachowa gorzej jak bede musiala kawe gorącą na eksa wypic a lodow, czy ciacha nie zostawie przecież

A tak w ogole moje dziecko dzisiaj dzien dziecka zaczelo o 6 rano

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 10:18   #2582
virginia
Zakorzenienie

witajcie!

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Co do chrzcin postanowiłam, będę robić w domu. Nianię już zamówiłam (siostra) żeby móc wszystko przygotować. W sumie łącznie z nami będzie nas 11 czyli tak jak zawsze na urodzinach (a skoro w maju na urodzinach ogarnęłam wszystko, nawet miałam czas na upieczenie ciast i tortu to na chrzciny tym bardziej dam radę bo część zamówię).
ja też w domu?
zaplanowałaś już menu? podpowiesz coś bo szukam inspiracji?
a ksiądz do d. - masz całkowitą rację!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Virginia - koparka to marzenie Ewci, ona sie lalkami prawie wcale nie bawi
Aha!

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U mnienpogoda sie popsula
u nas też, dziś tylko 13 stopni i wcale mnie to nie cieszy

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ja, wyrodna matka, miałam ze sobą awaryjnie i mleko i herbatę i wodę... tylko BUTELKI BRAK!

ergo, dziecię mi wyło niemiłosiernie

na początku uspokajał się na rękach (i tu moi drodzy moje niespełna dwumiesięczne dziecię toleruje jedynie pozycje pionowe - i wytłumacz takiemu, że ma jeszcze leżeć, a pionizować się jedynie do odbicia :/)

ale potem nie skutkowało nic

ani smoczek, ani 'na ręce', ani jechanie po bruku

wył mi całą drogę, stare baby się zatrzymywały i patrzyły jak na wariatkę

zasnął 5 metrów przed domem
Mama trzepak!
To miałaś nauczkę! lepiej późno niż wcale!

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziekuje rownież za wszystkie życzenia dla Antonio. Dzisiejszy spacer był typowo pod niego, odprowadzsludmu męża na prom na sąsiednia wyspę, a pózniej oglądaliśmy wszystkie jachty i lodzie w porcie, posiedzielismy w jego ulubionej knajpce i poszliśmy na spacer we wszystkie ulubione miejsca. Marco nie przeszkadzał, nakarmilam go w parku, nawet trochę pospal, a potem siedzieliśmy na trawie pod drzewem. O 19 znowu spacer, ale krótki, Antos musi koniecznie odebrać tatę z promu.
jaki fajny dzień! a widoków zazdroszczę - moje klimaty!

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Widzę po wpisach na forum (nielicznych dziś zresztą), że u wszystkich weekend aktywnie. U nas też.
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie...

Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI
Gdzie Ty, gdzie?
świetna sprawa z tą ruedą!!!

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dziś jedziemy- jak już wspominałam- do teściów i nie chce mi się jak... jak... jak nie wiem co.
O co zakład, że moja rezygnacja z karmienia piersią będzie szeroko komentowana?
i pewnie nie tylko to więc uzbrój się w cierpliwość!

Cytat:
U nas też całkiem przyjemnie, Ewa sobie wybrała w końcu giga spychacza i byłoby cudownie, gdyby humoru nie popsuł nam fakt, ze gdzie indziej znaleźliśmy go później dużo taniej. Spróbujemy kupić ten tańszy, a droższy oddać do sklepu. Ciekawe czy się uda...
powinno się udać

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Właśnie się zbieramy na paradę smoków więc miłej niedzieli!
oo! brzmi super! wkleisz potem fotki?

Widzę, że sobota u wszystkich udana. U nas też . Huśtałam się nawet już z Natalką na huśtawkach .

A wszystkim naszym bączkom życzę wszystkiego najlepszego!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 10:26   #2583
Ela87
Zakorzenienie

Dobra nudzi mi sie, to popisze sama ze soba

Polecam masc bephanten na poparzenia przypalilam sie wczoraj piekarnikiem dosc mocno, pomyslam, ze sie smarne i uwierzcie mi, ze W OGOLE mnie nie bolalo czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota ) i zawsze cholernie boli i szczypie pol dnia, a wczoraj nic a nic

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

u nas też, dziś tylko 13 stopni i wcale mnie to nie cieszy
To u nas wiecej, wiec pewnie jakis spacer zaliczymy, tylko te chmury wkolo nie sa za fajne

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Co do Hipp Bio Combotik, to wiele nie moge sie wypowiedziec, ale wczorajszy wieczor byl spokojny jeszcze tylko zeby kupki szly czesciej

Stary 2014-06-01, 11:06   #2584
filupka
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze, że po szczepieniu ok. A jakie do picia było?
U mnie nie ma mowy o spaniu na brzuszku, chyba że wyjątkowo na klacie. Inne formy kładzenia na brzuszku zawsze kończą się niemiłosiernym marudzeniem

Do wypicia były rotawirusy.

Ja też noszę z reguły Emila w pionie. W poziomie nie zawsze się da. Zresztą on już lubi wszystko obserwować a sufity już zna od deski do deski

Też chciałam kiedyś parasolke do wózka ale jednak kupiłam tą "oslonke" na gumkę. Pamiętam ze z parasolem mój szwagierka się okropnie utrula. Więc ja wolę sobie tych nerwów oszczędzić. A ta osłonka się idealnie sprawdza więc z czystym sumieniem mogę ją polecić

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 11:08   #2585
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Jakby co mam też do wszystkich nr telefonów a wy macie do mnie więc mamy pełen kontakt
Pytanie jak się rozpoznamy

Dobrze, że po szczepieniu ok. A jakie do picia było?
U mnie nie ma mowy o spaniu na brzuszku, chyba że wyjątkowo na klacie. Inne formy kładzenia na brzuszku zawsze kończą się niemiłosiernym marudzeniem

Bierz, bierz Wesoło będzie.

Zazdroszczę.

Moi rodzice są pięknym przykładem, że płeć nie determinuje zabawek. Moja mama bawiła się samochodami, a tata lalkami Zresztą jak z bratem byliśmy mali to on zamówił sobie od mikołaja lalkę Barbie

Widzę po wpisach na forum (nielicznych dziś zresztą), że u wszystkich weekend aktywnie. U nas też.
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie...
Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd.
Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi
Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2.
Ledwo się ruszam teraz. Za stara jestem na takie szaleństwa

Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....?

Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI

Milo dzien spedzilas
Ja rzadko nosze

Cytat:
Witam i gratuluje milo spędzonej soboty.
U nas też całkiem przyjemnie, Ewa sobie wybrała w końcu giga spychacza i byłoby cudownie, gdyby humoru nie popsuł nam fakt, ze gdzie indziej znaleźliśmy go później dużo taniej. Spróbujemy kupić ten tańszy, a droższy oddać do sklepu. Ciekawe czy się uda...

dziś jest 5 dzień bez kupy, wczoraj i w nocy były tylko 2 małe kleksy. Nad ranem baki rozbudziły Przemka i strasznie płakał. Nie wiem, czy aż tak go brzuszek bolał, czy bardziej ze złości i zmęczenia, bo teraz też je puszcza i nie płacze przy tym. A są wyjątkowo śmierdzące

Najgorsze co moze byc to znalezc rzecz tansza w innym sklepie: mur:

Cytat:
Nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien
Nudzi mi sie, nie chce mi sie siedziec w domu, ale nie wiem co robic pogoda nie na spacer.

Przyjezdzaj

Cytat:

Polecam masc bephanten na poparzenia przypalilam sie wczoraj piekarnikiem dosc mocno, pomyslam, ze sie smarne i uwierzcie mi, ze W OGOLE mnie nie bolalo czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota ) i zawsze cholernie boli i szczypie pol dnia, a wczoraj nic a nic

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

To u nas wiecej, wiec pewnie jakis spacer zaliczymy, tylko te chmury wkolo nie sa za fajne

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Co do Hipp Bio Combotik, to wiele nie moge sie wypowiedziec, ale wczorajszy wieczor byl spokojny jeszcze tylko zeby kupki szly czesciej

Biedna Ty z ta mascia yo ciekawe info. Widzialam ze przyspiesza regeneracje skory. Moze kiedys sprobuje

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 11:10   #2586
teQiba
Moderator

A co jest nie tak w noszeniu w pionie? Ja tez tak nosze
Stary 2014-06-01, 11:15   #2587
monkaa321
Zakorzenienie

Moze dlatego ze dzieci jeszcze nie siedza. Ja nosze jak do odbicia i tak sobie oglada

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-06-01, 11:26   #2588
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
i ja..

Cytat:
Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd.
Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi
Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2.

Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....?

super sprawa, genialnie ten taniec wygląda w życiu o nim nie słyszałam

mi Tż ostatnio działa na nerwy.. czuje sie jak Matka Polka, sprzątaczka i kucharka i tyle mojej roli.. Nawet wyjść razem nigdzie nie możemy, jakbym umarła bo mam dziecko.

Zazdroszcze warszawianki, że sie spotykacie może i w Lublinie coś sie kiedyś uda albo jakiś zlot sobie urządzimy z całej Polski

noc średnia, Mała często sie budziła, chyba brzuch ją męczył i nie pospałyśmy za bardzo niestety a dziś albo goście albo my w gości jeszcze nie wiem bo nikt sie konkretnie nie odzywa - zobaczymy no i trzeba przetestować nową poduche angel wings chociaż pogoda nadal paskudna
Stary 2014-06-01, 11:32   #2589
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Ze skarpetkami mam tak samo. Mam tylko jedną parę, której Emilka nie jest w stanie skopać sobie ze stópek.

Będziemy zaglądać ludziom do wózków. Jak maluszek nie będzie miał czapeczki, to znaczy, że swój człowiek

Skarpetki to wynalazek diabła, nigdy się nie utrzymają
A ja właśnie kupiłam chustkę na głowę na wypadek wyjmowania z wózka na słoneczku Prognoza na razie mówi o pięknej pogodzie na nasz spacer.
Cierpliwości na dzisiejszym spotkaniu.

Cytat:
Poszlabym do kawiarni na kawe i ciacho, albo puchar lodowy, tylko nie wiem jak Ola sie zachowa gorzej jak bede musiala kawe gorącą na eksa wypic a lodow, czy ciacha nie zostawie przecież
Zamów lody to w najgorszym razie zalejesz je kawą i szybko wypijesz

Cytat:
Widzę, że sobota u wszystkich udana. U nas też . Huśtałam się nawet już z Natalką na huśtawkach .
Też ostatnio rozważałam huśtawkę. U nas jest taki wielkie koło, coś w stylu sztywnego hamaka. Niestety ciągle zajęte przez dzieci

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Też chciałam kiedyś parasolke do wózka ale jednak kupiłam tą "oslonke" na gumkę. Pamiętam ze z parasolem mój szwagierka się okropnie utrula. Więc ja wolę sobie tych nerwów oszczędzić. A ta osłonka się idealnie sprawdza więc z czystym sumieniem mogę ją polecić
No właśnie też nie znoszę parasolek bo mnie do szału doprowadza. Przerobiłam sobie flanelkę na osłonkę, ale muszę jeszcze dopracować bo nie zawsze się dobrze przesuwa na boki. Jak to jest w tej kupnej rozwiązane?

Cytat:
No właśnie jak wczoraj coś padło na forum w tym temacie to też się zastanawiałam i zaczęłam czytać i pytać was czy nosicie. Podobnież dopóki mięśnie się nie wzmocnią jest to słabe dla kręgosłupa u dziecka i może prowadzić do późniejszych problemów. Ja się o tyle zdziwiłam, że jak w pierwszym tygodniu była u nas położna to pokazywała, że możemy nosić "na krzesełko". No i jak w takim razie z nosidełkami? Też są złe? Eh...

Co do ruedy to na tym łatwiej będzie wskazać https://www.youtube.com/watch?v=vlmDvxfQrfU
Ja jestem w jeansach z białym paskiem i koszulce z rękawem 3/4 w kolorze turkus/morski (słaba jestem z kolorów ;p), koło 28 sekundy . Mój TŻ chwilkę dalej na ciemno z pomarańczowymi wstawkami w ściągaczach bluzy.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 11:32   #2590
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, w sumie w chuscie tez sa dzieci na pionowo, a jak juz niose mala to na zabke.

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

mi Tż ostatnio działa na nerwy.. czuje sie jak Matka Polka, sprzątaczka i kucharka i tyle mojej roli.. Nawet wyjść razem nigdzie nie możemy, jakbym umarła bo mam dziecko.

Zazdroszcze warszawianki, że sie spotykacie może i w Lublinie coś sie kiedyś uda albo jakiś zlot sobie urządzimy z całej Polski

noc średnia, Mała często sie budziła, chyba brzuch ją męczył i nie pospałyśmy za bardzo niestety a dziś albo goście albo my w gości jeszcze nie wiem bo nikt sie konkretnie nie odzywa - zobaczymy no i trzeba przetestować nową poduche angel wings chociaż pogoda nadal paskudna

nie daj sie dziadowi zrob sie na bostwo, kaz mu zrobic obiad i wyjdz.

Robimy zlot z calej polski, a co

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Przyjezdzaj

Biedna Ty z ta mascia yo ciekawe info. Widzialam ze przyspiesza regeneracje skory. Moze kiedys sprobuje

Az tak daleko to nie mam czasu

Stary 2014-06-01, 12:00   #2591
mariolasl
Zakorzenienie

Tygrysku, milo cie zobaczyc

Ela, jedz na spotkanie do Lublina , z Gliwic bedzies zmiala jakies 6-7 godzin
pamietam te moje podroze na studia

Ech, tesknie za Lublinem
Stary 2014-06-01, 12:58   #2592
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, tesknie za Lublinem
A do Gliwic mam 40 km jeszcze

Cytat:
Co do ruedy to na tym łatwiej będzie wskazać https://www.youtube.com/watch?v=vlmDvxfQrfU
Ja jestem w jeansach z białym paskiem i koszulce z rękawem 3/4 w kolorze turkus/morski (słaba jestem z kolorów ;p), koło 28 sekundy . Mój TŻ chwilkę dalej na ciemno z pomarańczowymi wstawkami w ściągaczach bluzy.
Obczailam Was super

Stary 2014-06-01, 14:28   #2593
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

A tak w ogole moje dziecko dzisiaj dzien dziecka zaczelo o 6 rano

moja budziła sie o 03.30 05.00 i 06.30 i musiałam nosić usypiać bo sama spać nie chciała ale dospała do 09.00 i Tż ją przejął ja spałam do 10.30

Cytat:

Ech, tesknie za Lublinem
wszyscy do Lublina ! tez tam studiowałam, też tęsknie ale mam nie daleko 60km

Cytat:
A ja właśnie kupiłam chustkę na głowę na wypadek wyjmowania z wózka na słoneczku Prognoza na razie mówi o pięknej pogodzie na nasz spacer.
Cierpliwości na dzisiejszym spotkaniu.

Zamów lody to w najgorszym razie zalejesz je kawą i szybko wypijesz

Też ostatnio rozważałam huśtawkę. U nas jest taki wielkie koło, coś w stylu sztywnego hamaka. Niestety ciągle zajęte przez dzieci

No właśnie też nie znoszę parasolek bo mnie do szału doprowadza. Przerobiłam sobie flanelkę na osłonkę, ale muszę jeszcze dopracować bo nie zawsze się dobrze przesuwa na boki. Jak to jest w tej kupnej rozwiązane?

No właśnie jak wczoraj coś padło na forum w tym temacie to też się zastanawiałam i zaczęłam czytać i pytać was czy nosicie. Podobnież dopóki mięśnie się nie wzmocnią jest to słabe dla kręgosłupa u dziecka i może prowadzić do późniejszych problemów. Ja się o tyle zdziwiłam, że jak w pierwszym tygodniu była u nas położna to pokazywała, że możemy nosić "na krzesełko". No i jak w takim razie z nosidełkami? Też są złe? Eh...

tez wyczaiłam, super

Elachyba tylko my sie nudzimy u Nas leje wiec imprezy pod chmurka odpadają i siedzimy w domu, nikt Nas nie odwiedził, może później skoczymy do rodziców.. Obiad sie robi i nudaaaa.. zaraz załączamy filma z Tżtem z tego wszystkiego choć nadal mnie wkurza
Stary 2014-06-01, 15:05   #2594
filupka
Rozeznanie

[QUOTE=tygrysek83;46700136]

No właśnie też nie znoszę parasolek bo mnie do szału doprowadza. Przerobiłam sobie flanelkę na osłonkę, ale muszę jeszcze dopracować bo nie zawsze się dobrze przesuwa na boki. Jak to jest w tej kupnej /QUOTE]

Tygrysku to jest najprostszy wynalazek świata a ktoś robi na tym pieniądze. Z jednej strony materiału jest wszyta gumka (to zakładasz na budkę) a po bokach podwójne sznureczki, (to naciagasz i wiazesz na rączce wózka). I to tyle. Łatwo się to zsuwa czy przesuwa jak słońce jest z boku. Mojej babci uszycie zajęłoby na pewno nie dłużej jak 10-15 minut. (Gdybym miała babcie pod ręką)

Stary 2014-06-01, 16:06   #2595
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Tygrysku to jest najprostszy wynalazek świata a ktoś robi na tym pieniądze. Z jednej strony materiału jest wszyta gumka (to zakładasz na budkę) a po bokach podwójne sznureczki, (to naciagasz i wiazesz na rączce wózka). I to tyle. Łatwo się to zsuwa czy przesuwa jak słońce jest z boku. Mojej babci uszycie zajęłoby na pewno nie dłużej jak 10-15 minut. (Gdybym miała babcie pod ręką) .
A ta gumka gruba jest? Bo na razie jakąś cienką zamontowałam i słabo trzyma.
Stary 2014-06-01, 16:31   #2596
filupka
Rozeznanie

Tygrysku ona nie jest gruba ale jest z tych mocnych. Mogę jutro zrobić zdjęcia jak to wygląda i wstawić jakbyś chciała.

Stary 2014-06-01, 16:45   #2597
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Tygrysku ona nie jest gruba ale jest z tych mocnych. Mogę jutro zrobić zdjęcia jak to wygląda i wstawić jakbyś chciała.

To bym się ładnie uśmiechnęła o zdjęcia bo muszę swoją dopracować
Stary 2014-06-01, 16:49   #2598
filupka
Rozeznanie

Cytat:
To bym się ładnie uśmiechnęła o zdjęcia bo muszę swoją dopracować
Nie ma sprawy. Jutro porobie i wstawię

Stary 2014-06-01, 17:05   #2599
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, w sumie w chuscie tez sa dzieci na pionowo, a jak juz niose mala to na zabke.

nie daj sie dziadowi zrob sie na bostwo, kaz mu zrobic obiad i wyjdz.

Robimy zlot z calej polski, a co

Az tak daleko to nie mam czasu

W chuscie wydake mibsie ze dziecko jest stabilizowane dzieki mocnemu wiazaniu

Bylismy na krakowskim rynku, kupilismy balona i wiatraczka, a tetaz mi nogi do du.py wchodza Piotrus obudzil sie tylko na chwile a tak to spal caly czas. Jak dobrze pomarudzic na watku, od razu dziecko grzecznieje

Stary 2014-06-01, 18:53   #2600
virginia
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
1.Dobra nudzi mi sie, to popisze sama ze soba
2.Polecam masc bephanten na poparzenia przypalilam sie wczoraj piekarnikiem dosc mocno, pomyslam, ze sie smarne i uwierzcie mi, ze W OGOLE mnie nie bolalo czesto sie przypalam (nie to, ze lubie, ale jestem sierota ) i zawsze cholernie boli i szczypie pol dnia, a wczoraj nic a nic

3.To u nas wiecej, wiec pewnie jakis spacer zaliczymy, tylko te chmury wkolo nie sa za fajne

4.Co do Hipp Bio Combotik, to wiele nie moge sie wypowiedziec, ale wczorajszy wieczor byl spokojny jeszcze tylko zeby kupki szly czesciej
1. też dobrze .
2. o, dobrze wiedzieć, kosmetyki dla dzieci dobre na wszystko .
3. My też zaliczyliśmy spacer, tyle, że krótszy niż zwykle i to w sumie dlatego, że zaczęło padać. I ten wiatr - nie lubię, nie dość, że psuje fryzurę to zawsze jak mocno wieje boli mnie głowa.
4. Ja polecam, moja Natalka po nim nie ma żadnych kolek. A kupki jak masz często? Bo to różnie bywa, może nie ma powodu do zmartwień? Moja Natalka np. robi 1 dziennie i jest ok.

Cytat:
Też chciałam kiedyś parasolke do wózka ale jednak kupiłam tą "oslonke" na gumkę.
A my dziś właśnie dostaliśmy taką parasolkę. Mogłam powiedzieć bratowej, żeby się najpierw z Wami skonsultowała .

Cytat:
1.Skarpetki to wynalazek diabła, nigdy się nie utrzymają

2.Też ostatnio rozważałam huśtawkę. U nas jest taki wielkie koło, coś w stylu sztywnego hamaka. Niestety ciągle zajęte przez dzieci

3.Co do ruedy to na tym łatwiej będzie wskazać https://www.youtube.com/watch?v=vlmDvxfQrfU
1. prawdę mówisz!
2. u nas też jest taka huśtawka i też cieszy się powodzeniem ale myślę, że Natalka i tak jest jeszcze na nią za mała. Na razie więc będzie się huśtać razem ze mną, w co mi graj .

Nam też trochę pogoda popsuła plany ale nie ma tego złego... Odwiedziła nas rodzinka, poszliśmy na spacer a przed chwilą obejrzeliśmy film a ja nawet piffko wypiłam .

Miłego wieczoru!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:34   #2601
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
W chuscie wydake mibsie ze dziecko jest stabilizowane dzieki mocnemu wiazaniu

Bylismy na krakowskim rynku, kupilismy balona i wiatraczka, a tetaz mi nogi do du.py wchodza Piotrus obudzil sie tylko na chwile a tak to spal caly czas. Jak dobrze pomarudzic na watku, od razu dziecko grzecznieje

Ooo my tez mamy balona i wiatraczka :-D Majka właśnie balona trzyma w ręku i nim macha i jest pełna fascynacja

Nie odzywalam sie przez weekend bo prawie caly poza domem

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:34   #2602
teQiba
Moderator

Cytat:
No właśnie jak wczoraj coś padło na forum w tym temacie to też się zastanawiałam i zaczęłam czytać i pytać was czy nosicie. Podobnież dopóki mięśnie się nie wzmocnią jest to słabe dla kręgosłupa u dziecka i może prowadzić do późniejszych problemów. Ja się o tyle zdziwiłam, że jak w pierwszym tygodniu była u nas położna to pokazywała, że możemy nosić "na krzesełko". No i jak w takim razie z nosidełkami?
Szczerze mowiac pierwsze slysze - nosilam w pionie malego i przy poloznej i przy pediatrze i nic mi nie mowily ze tak nie wolno
Stary 2014-06-01, 20:44   #2603
uparta8210
Raczkowanie

Hej DZIECIAKI wszystkiego najlepszego

jestem padnięta i idę zaraz spać, pomyślałam sobie że odpisze dzisiaj abym mogła wiedzieć odkąd mam jutro nadrabiać

Bylismy dzisiaj od godzinki 12 do 19 na dniu dziecka w Pacanowie i padam na ryjek. Wczoraj też byłyśmy 4h i dzisiaj poprawiłam i mam dość ...

Córcia zadowolona, druga nawet grzeczna, nie licząc naszej drogi do samochodu jak wrzeszczała a wszyscy się patrzyli

no nic przeżyłam i wybaczcie że nic więcej nie piszę, idę spać

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:47   #2604
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze mowiac pierwsze slysze - nosilam w pionie malego i przy poloznej i przy pediatrze i nic mi nie mowily ze tak nie wolno

Dobrze wiedzieć To sie juz nie przejmuje
Stary 2014-06-01, 21:05   #2605
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Niech sobie komentują grunt ze ty podjelas dobra dla siebie decyzje
O dziwo, nie było tak źle jak myślałam. Oczywiście każdy czuł się w obowiązku upewnić czy karmię czy też nie, ale nikt nie drążył tematu.
Jednak moje podejrzenia były bezpodstawne

Cytat:
Zawsze to miło porozmawiać/popisać z kimś inteligentnym

Co dziś w końcu wymyśliłaś?

Cytat:
Co ten Twój TŻ? Niepoważny?
Popieram to co już było powiedziane: niech on zostanie w domu z dzieckiem i koniecznością przygotowania obiadu, a Ty idź w tango
Umów się z koleżanką na kawę, idź na zakupy, do fryzjera... Cokolwiek sprawi Ci przyjemność.
Ty trochę odżyjesz, a on może zacznie Cię bardziej doceniać.

Cytat:
Jestem za!
Może jak maluchy będą trochę starsze uda nam się coś zorganizować, kto wie... Ale wtedy już na pewno będą o tym w Wiadomościach mówili

Mam nadzieję, że ta nocka będzie lepsza

Cytat:
Lepiej bym tego nie ujęła

Cytat:
Też gdzieś o tym czytałam, ale niech ktoś to wytłumaczy mojemu dziecku

U nas dzień pozytywny, chociaż dość męczący.
Zaprosiliśmy prawie wszystkich gości na chrzciny. Córeczka spisała się na medal i cały dzień była grzeczna jak aniołek.
Drogę- ponad 2 godziny w jedną stronę- też zniosła ładnie, chociaż trochę się o to obawialiśmy.

Tym samym zdała egzamin na podróżniczkę, a my podjęliśmy decyzję, że w sierpniu jednak ruszamy na kilka dni na Mazury.
Może któraś z Was może nam polecić jakieś fajne miejsce?
Stary 2014-06-01, 21:10   #2606
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Do wypicia były rotawirusy.

Ja też noszę z reguły Emila w pionie. W poziomie nie zawsze się da. Zresztą on już lubi wszystko obserwować a sufity już zna od deski do deski

Ja wczoraj zamówiłam osłonkę Zastanawiałam się nad parasolką ale bałam się że jak mi wiatr zawieje to ją powykręca

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Przy weekendzie jak zwykle cisza na forum = łatwo nadrobić

Pozazdrościć

My słuchamy wszystkiego Mozarta, piosenek dla dzieci po polsku i po angielsku, muzyki, którą lubię ja. Ostatnio nawet TŻ puścił jej jakiś metal
Na razie największy entuzjazm wzbudza twórczość Rihanny oraz "Jesteśmy Jagódki"

Co za dziad...

Miałam tak samo jak byłam mała. Gdy dostałam w prezencie lalkę to płakałam. Najlepsze zabawki to były samochody, ciuchcie, roboty itp.

To fakt, nie mogę narzekać.
Od razu chciałam zastrzec- nic jej do mleka nie dosypuję

Dziwne bywają marzenia matek

To się nazywa spacer pełen wrażeń
Ze skarpetkami mam tak samo. Mam tylko jedną parę, której Emilka nie jest w stanie skopać sobie ze stópek.

No proszę jaki miły dzień Oby więcej takich

Nie wiem kogo musiałabym zaprosić, żeby zmobilizować TŻ do posprzątania... Chyba papieża

Też jestem zainteresowana tematem z tych samych powodów co (t)asia.

Będziemy zaglądać ludziom do wózków. Jak maluszek nie będzie miał czapeczki, to znaczy, że swój człowiek

Ale miałaś fajny weekend! Jak Cię rozpoznać na tym filmiku?

Ja niestety mam ten sam problem co thidien: Emilka akceptuje tylko pozycje spionizowane, położona np. w pozycji fasolki od razu daje wyraz swojemu niezadowoleniu. Próbuję z nią walczyć, ale trafiłam na trudnego przeciwnika.

U nas wczorajszy dzień baaaaaardzo udany.
Dziś jedziemy- jak już wspominałam- do teściów i nie chce mi się jak... jak... jak nie wiem co.
Obyś się myliła

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Właśnie się zbieramy na paradę smoków więc miłej niedzieli!

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Ale fajnie masz

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:22   #2607
pola_m
Wtajemniczenie

cześc dziewczyny

Melduję że wrócilismy cali i zdrowi
Wycieczka się udała fantastycznie, pogoda piękna, miejsce bajkowe. Dzieciaki super (poza incydentem nocnym - nie wzięliśmy Antkowi smoczka, a on go mocno potrzbeuje do zasypiania i była niezła awanturka na dwa głosy... Ale jakoś się uśpili).
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:35   #2608
elgie
Raczkowanie

Dobry wieczór
Krzysio śpi, to wreszcie mogę nadrobić, dobrze,że był weekend, to dużo nie pisałyście

Cytat:
W środę mieliśmy pierwsze szczepienia (dostał jedno do wypicia i po jednym ukluciu w oba udka, u nas to jest to 6 w 1). Płakał chwilkę, był bardzo dzielny. Jednak wieczorem dostał gorączkę 38,5 i zbilismy czopki em. Od tego czasu jest wszystko dobrze.
za szczepienia

Cytat:
Witam sie po pięknej nocy przesłanej od 21-6.15
zazdroszczę przespanej nocki rekord Krzysia to na razie 7 godzin snu bez przerwy

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzisiaj zamówiłam mu też parasolkę do wózka. I muszę koniecznie elektroniczną nianię. Młody zazwyczaj śpi w wózku na podwórku, a ja wtedy nie musiałabym co chwilę biegać i sprawdzać czy śpi.
Polecicie jakąś?
My mamy nianię z Aventu, taką http://www.philips.pl/c/elektroniczn...scd505_00/prd/
tylko my używamy jej w domu i nie wiem jak daleki ma zasięg

Cytat:

Super spędzony dzień
Ja noszę w pionie, czasem w poziomie, ale trzymając pod brzuszkiem. Inne pozycje młodemu nie odpowiadają Ale ja się staram nie nosić, bo już mi ciężko, a co będzie potem jak się przyzwyczai

Cytat:

My słuchamy wszystkiego Mozarta, piosenek dla dzieci po polsku i po angielsku, muzyki, którą lubię ja. Ostatnio nawet TŻ puścił jej jakiś metal
Na razie największy entuzjazm wzbudza twórczość Rihanny oraz "Jesteśmy Jagódki"

U mnie hitem jest "Zuzia lalka nieduża". Tz mówi, że muszę repertuar zmienić na bardziej męski, tylko ja nie znam za bardzo innych piosenek

Cytat:

U nas skarpetki się trzymają
Też sprawdzałam pogodę - ma być 23 stopnie i słońce, a ja czapek nie mam, bo wszystkie jakieś małe się zrobiły Młody będzie musiał siedzieć w wózku
Też Cię obczaiłam super sprawa ta rueda

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zamówiłam osłonkę Zastanawiałam się nad parasolką ale bałam się że jak mi wiatr zawieje to ją powykręca
I słusznie moja parasolka już się przełamała i aktualnie jest sklejona srebrną taśmą, muszę pomyśleć o czymś bardziej niezniszczalnym przed latem

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny

Melduję że wrócilismy cali i zdrowi
Wycieczka się udała fantastycznie, pogoda piękna, miejsce bajkowe. Dzieciaki super (poza incydentem nocnym - nie wzięliśmy Antkowi smoczka, a on go mocno potrzbeuje do zasypiania i była niezła awanturka na dwa głosy... Ale jakoś się uśpili).
Super gratuluję udanego wypadu
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:40   #2609
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie!

ja też w domu?
zaplanowałaś już menu? podpowiesz coś bo szukam inspiracji?
a ksiądz do d. - masz całkowitą rację!
tort, kawa, ciasta, zimne płyty, sałatka warzywna, schabowe, bigos i zamówię chyba pieczonego indyka. Żadnych rewelacji. Poradziłam się mojej starszej siostry i mówi że będzie ok. Nas będzie mało bo tylko 11-my, moj tata, siostra z tż, rodzice tż, jego dziadkowie i brat z żoną. Na urodzinach u każdego wygląda tak że jest kawa ciasto i zimne płyty. (no może prócz urodzin żony brata tż- bo tu nigdy nie byliśmy zaproszeni) Dlatego teraz dodajemy ciepłą kolację i powinno być ok. Przynajmniej będę w stanie sama to ogarnąć.

na razie mam zarys ogólny, na szczegóły jeszcze mam 2 tygodnie

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-06-01 o 21:51
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:00   #2610
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
moja budziła sie o 03.30 05.00 i 06.30 i musiałam nosić usypiać bo sama spać nie chciała ale dospała do 09.00 i Tż ją przejął ja spałam do 10.30

Elachyba tylko my sie nudzimy u Nas leje wiec imprezy pod chmurka odpadają i siedzimy w domu, nikt Nas nie odwiedził, może później skoczymy do rodziców.. Obiad sie robi i nudaaaa.. zaraz załączamy filma z Tżtem z tego wszystkiego choć nadal mnie wkurza

a podobno z dziecmi nie da sie nudzic

Cytat:
4. Ja polecam, moja Natalka po nim nie ma żadnych kolek. A kupki jak masz często? Bo to różnie bywa, może nie ma powodu do zmartwień? Moja Natalka np. robi 1 dziennie i jest ok.
:

po bebilonie raz byla przetwa 3 dni, a drugi raz 4 dni, ale zmienilam na hipp bo plakala przy bąkach. Na hippie narazie jest kupa codzinnie, ale to trzeci dzien, wiec moze byc roznie.

Cytat:
Zawsze to miło porozmawiać/popisać z kimś inteligentnym

Co dziś w końcu wymyśliłaś?

U nas dzień pozytywny, chociaż dość męczący.
Zaprosiliśmy prawie wszystkich gości na chrzciny. Córeczka spisała się na medal i cały dzień była grzeczna jak aniołek.
Drogę- ponad 2 godziny w jedną stronę- też zniosła ładnie, chociaż trochę się o to obawialiśmy.

Tym samym zdała egzamin na podróżniczkę, a my podjęliśmy decyzję, że w sierpniu jednak ruszamy na kilka dni na Mazury.
Może któraś z Was może nam polecić jakieś fajne miejsce?
no raczej.

Spakowalismy sie do samochodu i chcielismy jechac nad jeziorko, ale popsula sie pogoda strasznie, zaczelo wiac i chmury ciemne przyszly, to pojechalismy do tesciow na kawe

dla Emi, mazury to nie wiem jezdzilam jak bylam mala, ale nie pamietam gdzie

Moje dziecko spalo dzisiaj od 6 rano tylko dwa razy po 10 minut i raz u tesciow 40 minut po wielkim ryku ona nawet w samochodzie oka nie zmruzyla co jest naprawde dziwne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości