|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Księga gości dotarła! Właśnie rozpakowuję paczkę!!
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
troche offtopowo, ale przedstawiam Wam mojego skarba ![]()
|
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
Szczeperka piękna relacja
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- czekolada jaki słodziak!
|
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia!!!
Czeko ale słodziak zazdroszczę Ci go!Buczorek nie wiem co gorsze: potwierdzić a nie przyjść czy nie potwierdzić i przyjść. Mi to rozwala cały tydzień bo musze tak dostosowac czas żeby zdążyć ze wszystkim. Ślub w następną sobotę a ja już we wtorek jadę do rodziców więc do weekendu musze mieć wszystko na gotowo. Tam nie będę miała jak wydrukować nawet...
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
czekooczekolada
ojoojjoj jaki słodki miś )))
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Jak wrócę z nią do domu to obfocę, bo mam ze sobą tylko tel i to bez kabla, nie mam czym na kompa zrzucić. Poza tym nie rozpakowałam jej z folii, bo jest dość duża, a nie chcę jej uszkodzić w drodze do domu
![]() Wygląda super i krążki są spore!! Obiecuje foty wieczorem, albo po poludniu zaraz jak dotrę do domu ![]() czekoo piesek kochany
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych nowych Pań Młodych!
W sobotę widziałam się z głównodowodzącym naszego zespołu i trochę się załamałam. Powiedzmy, że spodziewałam się czegoś trochę innego, proponował mi dużo rzeczy, które mi się bardzo nie podobają (np. błogosławieństwo z akordeonem czy pierwszy taniec z gośćmi w kole), ale na szczęście byli otwarci na negocjacje i nic z tej listy nie będzie. Tylko teraz jeszcze muszę znaleźć piosenkę do grania w czasie krojenia tortu, bo zostaniemy z Bayer Full... całe szczęście sami zapewniali, że nie będzie obleśnych oczepin (ustaliliśmy kilka zabaw, takich bardzo standardowych - test zgodności, gorące krzesła czy naśladowanie choreografii wymyślanej na poczekaniu przez PM - oczywiście już się zaczęłam zastanawiać, co ja biedna sierotka mogę zatańczyć przy ludziach). No i taniec z rodzicami w kółeczku, nie wiem, na co można go zamienić, ale NIENAWIDZĘ TAŃCÓW W KÓŁECZKU! Ratujcie Wczoraj trochę dla uspokojenia zaczęłam dłubać w papierach i udało mi się skończyć zawieszki - chwaliłam się już w wątku DIY kocham mojego Big Shota ![]() ![]() Zrobiłam też w końcu ozdóbkę na tort, miała być na drewienku z przetransferowanym nadrukiem (nadruk przykleja się klejem wikolowym do deski, po dokładnym wyschnięciu ściera się papier wilgotną gąbką, nadruk pozostaje), ale efekt niezbyt mi się podobał (czarny wychodził mi jasnoszary), więc zostało przy poczwórnej warstwie kartonu (dwie z przodu, dwie z tyłu) ![]() ![]() W tym tygodniu mam nadzieję zrobić winietki, kupić koszulę dla mojego PM (ma już jedną, ale jest z domieszką czegoś sztucznego i już mu zapowiedziałam, że to na poprawiny - na ślub i wesele chcę mu kupić 100% bawełny, żeby mi się nie zgrzał doszczętnie) i wino - ciągle nie wiem, jakie, po lekturze strony dotrzechdych nie jestem ani trochę mądrzejsza, ustaliłam tylko, że czerwone (pół)wytrawne i białe (pół)słodkie dla mnie i starszych cioć. Chyba, że sobie kupię biały wermut, kocham wermuty Równo za tydzień ponownie idę zmierzyć kiecę, chyba będzie już gotowa do odbioru Mój genialny K. wymyślił wczoraj, że on to właściwie jednak chciałby mieć jakieś nalepki na wódkę, może takie z napisem "Weselna" zamiast "Wyborowa"? Już myślałam, że w ogóle takich nie znajdziemy, ale na szczęście są, uff. Na takie jeszcze mogę się zgodzić ![]()
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa u nas nie będzie tańca w kółeczku
Damy kosze ze słodyczami plus storczyki dla mam i poleci piosenka Preludium no i każdy zatańczy ze soba tzn moja mama z moim tata, a tescie razem. Ja oczywiscie z TŻ
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Tak?! Już ogarniam
Ta nowa szata fejsa to dla mnie czarna magia![]() Apropo fejsa szeptem tylko powiem, że na profilu enzunia są zdjęcia ślubne. Wyglądała przepięknie
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas nie widziałam jeszcze, zazwyczaj jest albo kółeczko, albo w parach: panna młoda ze swoim tatą, pan młody z mamą i mama panny młodej z teściem. Nie powiem, żeby to podobało mi się bardziej od kółeczka. Najchętniej zrezygnowałabym w ogóle z tańczenia przy tym, zamiast tego może byśmy się ściskali i składali życzenia przez całą Sipińską, albo co...
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa - piękne zawieszki zrobiłaś. Zdolniacha
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
jest boski
Cytat:
Cytat:
i to na tort
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my podziękowaliśmy przez mikrofon, wyściskaliśmy się, zaśpiewaliśmy sto lat i to było wszystko. Żadnych kółeczek, tańczenia.
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa super zawieszki!
Co do podziękowań dla rodziców: My podziękujemy rodzicom po błogosławieństwie w domu. W trakcie wesela po toaście szampanem weźmiemy mikrofon i przywitamy gości, podziękujemy im za przybycie i podziękujemy oficjalnie rodzicom bez których wesele by się nie odbyło. I poprosimy gości o "sto lat" dla rodziców. I tyle, żadnych wyjść na środek, piosenek i kółeczek.
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Elrosa: Piękne zawieszki i tabliczka na tort. Śliczny wzór- bardzo mi się podoba
![]() Mam pytanie do tych dziewczyn , które złuszczały stopy tymi skarpetkami - też miałyście takie mega suche stopy w trakcie ? Jestem w 8 dniu złuszczania i one są takie suche, że az strach:PCo do podziękowań. My jak tylko zdążymy to nagramy podziękowanie dla rodziców., wręczymy prezenty i zaśpiewamy im Sto lat a potem zaprosimy wszystkich do tańca
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-06-02 o 10:52 |
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ta dziewczyna mnie rozłożyła na łopatki. Jak można kupić taką SAMĄ suknię ślubną? Dla mnie jej zachowanie jest koszmarne A wujek nie lepszy, myśli że najważniejszy pod słońcem i wszyscy w napięciu czekają na jego deklarację czy bedzie? Cytat:
Myślicie, że przy białej sukni ślubnej srebrna biżuteria z kryształkami i perełkami w kolorze wite/ivory (tak jest dokładnie kolor określony), będzie się bardzo odznaczać? I perły będą wyglądały na brudne?? Wiecieco nam szwagierka powiedziała? Że mamy mieć na weslu dużo ciasta i ona później musi jak najwięcej dostać bo MUSI do SWOJEJ firmy zabrać i poczęstować kolegów bo wszyscy czekają... Doprawdy???
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2014-06-02 o 11:05 |
|||
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czeko, przesłodki psiak, aż mam ochotę utulić i wycałować ![]() Elrosa, śliczne te zawieszki i ozdóbka na tort! Na prawdę szacun - wygląda meeeega profesjonalnie |
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
justynkie nie przejmuj się że ma taką samą suknię- w końcu Twój slub jest pierwszy i będzie wiadomo kto po kim zmałpował
a dwa, napewno nawet nie będzie wyglądać w połowie tak pięknie jak Ty
|
|
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie proboszcz jest lajtowy, zawsze wysłucha, przy cięższym grzechu coś powie na jego temat, ale nie zadaje pytań. Można z nim pogadać jeśli się chce, zapytać o coś. Całkiem inny jest wikary, który nawet przy lekkich grzechach pyta dlaczego się popełniło, ile razy itd. Pod koniec spowiedzi jeszcze trochę pogada na temat tych grzechów, więc trwa to znacznie dłużej niż u proboszcza ![]() Tort jest mega Piękny i pyszny ![]() Kuzynka TŻ będzie "druga", więc ściągnęła z Ciebie, a nie Ty z niej Nie przejmuj się, może to rzeczywiście był przypadek? A co do wujka TŻ Cudo Cytat:
A mój TŻ z jeszcze większą, bo się napalił na nią i kazał dać znać jak do Ciebie przyjdzie ![]() Cytat:
![]() U nas taniec z rodzicami nie będzie raczej w kółeczku. Bardzo możliwe, że podziękujemy im po pierwszym bloku tanecznym, damy kwiaty, a zaraz później 'wjedzie' tort. Nie wiem dokładnie jak to rozwiązać, żeby rodzicom nie było przykro
|
|||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Opium
Nic się nie bój spowiedzi. Nie jest źle. My jesteśmy po pierwszej, w piątek idziemy na drugą. To nie jest tak, że musisz się wyspowiadać z całego życia. Jest to spowiedź generalna, przedślubna. Ja wyspowiadałam się ogólnie zaznaczając, że to spowiedź przedślubna, ksiądz zadawał dodatkowe pytania odnośnie całego życia, na które odpowiadałam. Możesz się odnieść do wcześniejszych spraw, które Cię trapią. Trwało to chyba z 30 minut, ale mówił mnóstwo o relacjach małżeńskich, o szacunku, o miłości. Dla mnie było to mega przeżycie. Wyszłam zryczana na maxa i bardzo "lekka" Wprawdzie spowiadał mnie mój kolega z pracy (uczy u nas religii), ale mój TŻ był u innego księdza i też było dobrze ![]() ad Czekamy na zdjęcia księgi ![]() justynkie Piękny tort i jaki pyszny będzie! Sprawę sukni komentowałam wielokrotnie. No nic. Dziewczyna sama strzela sobie samobója
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:34 |
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, muszę się wyżalić, bo szlag mnie trafia
![]() W weekend była u nas mama TŻ, kobieta jest bardzo ok, dogadujemy się dobrze, generalnie nie ma problemów. Ale w związku z tym, 3 dni pod rząd przyłaziła też jego siostra, bo jak Wam mówiłam już kiedyś, mieszka po drugiej stronie ulicy praktycznie. I znowu się zaczęło: Menu do dupy, generalnie nasze koncepcje to wieś śpiewa i tańczy, skandal że ma zaproszenie z osobą towarzyszącą a nie imienne - żeby nie było, TŻ pytał czy pisać jej chłopaka, powiedziała że nie, bo do października różnie może być i że lepiej nie pisać - teraz wielka afera. Bo jej facet nigdy w życiu nie był na weselu i on ma się tam dobrze bawić, odpaliłam, że sorry ale my nie będziemy robić wesela pod jej faceta i jego dobre samopoczucie. Akurat tak się składa, że w dzień poprawin ma urodziny i znowu był tekst, że ona oczekuje jakichś specjalnych rzeczy na poprawinach, NO BO W KOŃCU JEDYNA SIOSTRA MŁODEGO MA URODZINY, HELOŁ Poza tym wprasza mi się na panieński, a to jest ostatnia osoba, którą ja tam chcę widzieć. Głupio mi trochę w stosunku do kuzynek TŻ, bo je lubię i z chęcią bym je zaprosiła, ale wolę już nie prosić nikogo z jego strony żeby nie było pretensji. Ehhhhh .... Edytowane przez Sunset89 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:28 |
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa
piękne zawieszki jesteś bardzo zdolna i musisz mieć cierpliwość hehe ![]() Sunset89 nie przejmuj się tak, przygotowania związane ze ślubem to okres stresujący dla każdego, a przez niektóre osoby nie ma co się dodatkowo nakręcać rób tak abyś to była zadowolona, w koncu to Wasz dzień a nie siostry tż
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Sunset89;46712013]Akurat tak się składa, że w dzień poprawin ma urodziny i znowu był tekst, że ona oczekuje jakichś specjalnych rzeczy na poprawinach, NO BO W KOŃCU JEDYNA SIOSTRA MŁODEGO MA URODZINY, HELOŁ
/QUOTE] Współczuję ![]() Tzn. co? Macie jej tort kupić? Jakich rzeczy oczekuje? Pogadaj z Tż-tem i niech jej wytłumaczy co i jak
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, ja się staram ale to jest jedyna osoba, która tak działa mi na nerwy samym tym, że jest
Z nikim nie ma takich krzywych akcji jak z nią.TŻ już się tyle nagadał, że teraz macha ręką i już woli przemilczeć, żeby się bardziej nie wkurzać, a mnie jego milczenie z kolei jeszcze bardziej frustruje i robi się trochę błędne koło :P A jakich rzeczy oczekuje, hmm z tego co się orientuję to publicznych życzeń i td i nie wiem, może prezentów, cholera wie :P Nie dopytywałam, żeby się jeszcze bardziej nie wkurzać :P Edytowane przez Sunset89 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:49 |
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
czekooczekolada ależ słodziak!!!
Szczeperka cudowna relacja! PS. czy mogę poprosić o zdjęcie na priv? Nie zdążyłam, jak było umieszczone ![]() Godzia_13 gratuluję Żono! Pięknie wyglądałaś
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
czekolada, ale misiek słodki!!! wygłaskaj go ode mnie!
Cytat:
teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać, aż moją mi wyślą dziś latam 3 metry nad ziemią, bo: - za 2 miesiące ślub!!! - dziś rano byliśmy na tańcach i instruktor nas tak chwalił - tż sam z siebie zaczął organizować dja na poprawiny
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Aniuska, co do koloru krawata TŻ, to moim zdaniem krawat pod kolor sali to słaby wybór
Say-hello, ale Ci fajnie, że byłaś u Enzunia na ślubie! Kiss, córa będzie mieć śliczną sukienkę! Ilonus, super że poprawią buty Paula, powód świadka świetny, nie ma co ![]() Z ciekawości, czemu nie możecie zrobić podziękowań na weselu? ![]() Konkardia witaj ![]() Znam Twoją sukienkę!!! Była jedną z rozważanych przeze mnie do kupienia ![]() Ale ostatecznie jej nie wybralam ![]() Szczeperka, super relacja, filmik świetny ![]() Ślubny fascynator i przyjechanie na krzywy ryj, mnie rozwaliło ![]() I w życiu bym nie powiedziała, że masz 28 lat! Godzia, gratki, pięknie wyglądałaś! Mojakaren, u nas też drugie spotkanie rodziców było super, bo pierwsze to porażka ![]() Myboyismine - tak, TŻ widział mnie w sukni, kupowaliśmy razem To jemu mam się podobać, chciałam żeby sam ocenił mój wybór. Nie wierzę w bzdurne zabobony, więc nie był to dla nas problem ![]() Justynkie, akcja z sukienką - WTF Kurde, jest tyle sukienek do wyboru na rynku ślubnym, a ona musiała kupić akurat Twoją? ![]() Czeko, ale kochany pulpecik! ![]() Elrosa, u nas nie będzie tańca w kółeczku, po prostu wręczymy prezenty, powiemy parę słów, goście zaśpiewają 100 lat i koniec. Nie znoszę tańców w kółeczku, więc nie wchodzi to w grę ![]() Do tortu mamy "Sweets for my sweet" ![]() Zawieszki śliczne! ![]() Exist, moim zdaniem biżu będzie ok ![]() Ahaha, szwagierka dobra co to ma być, że ona do swojej firmy ma ciasto brać? ![]() Sunset, ile lat ma siostra TŻta? ![]() Zachowuje się jak rozwydrzona gówniara. Co do urodzin, zadedykujcie jej 100 lat i nara. Czy tylko ja wolę rajstopy od pończoch? ![]() Nie lubię pończoch - zsuwa mi się to, uda obcierają, no jakoś nie bardzo to widzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

30.08.2014 

)))

a ślub za 2 tyg! Ostatecznie umówiliśmy się że mają czas do piątku bo musze zrobić winietki i plan stołów. Ale rozwaliło mnie to, zaproszenie dostali w marcu i od 3 miesięcy zastanawiają się czy przyjść...

Kurde, jest tyle sukienek do wyboru na rynku ślubnym, a ona musiała kupić akurat Twoją?