Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 17:51   #1111
rabbitka
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Justynkie tort
kuzynki nie bardzo rozumiem, jak mogla wybrac taka sama suknie, sama siebie naraza na gadanie ludzi ja i tak wiem, ze Ty bedziesz prezentowac sie zdecydowanie lepiej z Twoim TZ i Wasza stylowka

Czeko
ale slodziak!!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wczoraj trochę dla uspokojenia zaczęłam dłubać w papierach i udało mi się skończyć zawieszki
Slicznie wszystko wyszlo! zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych dziewczyn , które złuszczały stopy tymi skarpetkami- też miałyście takie mega suche stopy w trakcie ? Jestem w 8 dniu złuszczania i one są takie suche, że az strach:P
ja jestem 5 dzien od skarpetek i sa mega suche! strasznie to nieprzyjemne! dzisiaj zaczely sie zluszczac mam nadzieje, ze pojdzie szybko, bo czuje sie jak waz jakis

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Wiecieco nam szwagierka powiedziała? Że mamy mieć na weslu dużo ciasta i ona później musi jak najwięcej dostać bo MUSI do SWOJEJ firmy zabrać i poczęstować kolegów bo wszyscy czekają... Doprawdy???
padlam
co za baba!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
To i ja wrzucę ostatnie poczynania:

Okazało się, że florystka dysponuje dość dużą ilością lampionów. Więc napewno je wtkorzystamy na sali. Poustawiamy na parapety (okna są prawie do ziemi, parapet jest nisko). A pomiędzy nimi ustawi się małe buteleczki, przewiązane sznurkiem, a w nich po jednym jaskrze

Byłyśmy też dzisiaj na poszukiwaniach sukienki dla mamy. I jest problem. We wszystkim mama wygląda super No co nie ubierze, to wszystko pięknie ! Będzie problem coś wybrać.

kolejna zdolniacha juz sie nie moge doczekac Twoich dekoracji, to bedzie takie mega klimatyczne wesele co do kreacji mamy, to bardzo dobrze, ze wszystko jej pasuje, bedzie miala z czego wybierac

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie - domówka z wręczaniem zaproszeń bardzo udana, niestety piekarnik nie przeżył, chyba też instalacja elektryczna w moim mieszkaniu jest niesprawna
No i wreszcie wybraliśmy miejsce na podróż poślubną - odpoczniemy w Karpaczu, znaleźliśmy piękny apartament z widokiem na góry
biedny piekarnik za podroz, napewno wypoczniecie i wrocicie z nowa energia jako malzenstwo

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Normalnie czuje się wywołana do tablicy, więc wrzucam foto na dowód.
PS. kolor też jest taki sam, po prostu tata stoi bliżej światła
w zyciu bym nie wpadla na to, ze to ten sam garnitur dodatki robia wielka roznice wszyscy prezentowaliscie sie super! ale to juz wiesz i jestes mega podobna do swojeje mamy

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Kupiłam kosze dla rodziców na słodycze, jak szłam do sklepu po słodkości to byłam pewna że kosz jest większy i jeszcze mówiłam do Tżcika, że zapłaciłam 108zł a nic w tym koszu nie ma. I po włożeniu rzeczy które kupiłam wyszło coś takiego Kawę już musiałam na spód położyć bo by się nie zmieściła i zostawiłam troszkę miejsca bo chce wino tam też wrzucić. Co wy na to? Do tego chce dołączyć storczyk w doniczce rozmiar xxl. Cały czas sobie tłumaczę, że to co dajemy ma być symboliczne ale cały czas myślę czy to nie za mało? Moim zdaniem mam fajne podziękowania więc myślę, że tym co powiem może to nadrobię
super wyszly wino dodasz i bedzie elegancko i fajny pomysl ze storczykiem, bo napewno dzuej z rodzicami pobedzie niz bukiet

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzucam foty księgi (wiem, marny ze mnie fotograf )
Jest piękna! Choć dość delikatna, spodziewałam się masywniejszej ramy
jest ekstra! bedzie swietna pamiatka!

kurcze minelam sie dzis z listonoszem i musze jutro isc odebrac paczke na poczte.. podejrzewam, ze to pudelko na koperty i prezenty w podziekowaniu dla druzbow, zamowilismy grawerowane kieliszki i miniaturki wodki Belvedere, a dla tatow grawerowane szklanki i whisky do tego. Mysle, ze beda zadowoleni poza tym jestem dziwnie spokojna, myslalam, ze przed slubem bede sie bardziej denerwowac, zaczynam sie bac, ze wszystko sie skumuluje na finiszu

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:09   #1112
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=KSiJa2mGeOE np. w takim czymś udziału nie chciałabym brać :P[COLOR="Silver"]
ALE DRAMAT!!!!! Ani to śmieszne, ani przydatne... Ja byłam zażenowana oglądając to, co dopiero te panie...
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:13   #1113
Buczorek
Raczkowanie

konkardia
miałam bardzo podobne odczucia.. i szkoda było mi tych dziewczyn..
Stary 2014-06-02, 18:19   #1114
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Nie miałam czasu wogole to Was zajrzec kochane, ale jak tylko zlapie chwilke miedzy robieneim obiadu a karmieneim malego to nadrobie wsyztsko!

Wstawiam foto mojego brzdąca przed wyjściem do Kościola w załączniku
słodki!
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:24   #1115
activelifestyle
Rozeznanie

Jakiś czas temu zgrywałam stare kasety VHS i nastrafiłam na wesele mojej chrzestnej... To było w 1993 roku i tam właśnie była ta zabawa i było jeszcze coś takiego, że PM'ka musiała przełożyć wężyk przez rozporek Młodego, później brała ten wężyk w usta, a w drugi koniec wlewała coca-colę A zabawa z pompką była z kolei na weselu u mojej przyjaciółki z dzieciństwa. Wesele było 4 lata temu. Udział w tym brała 3 młode dziewczyny, w tym żadna nie była pełnoletnia i 3 starsze panie (na pewno po 40-stce). W "finale" pompowała najlepsza młoda i starsza... Nie dość, że było to żenujące to jeszcze było w poprawiny i patrzyła na to masa dzieci Nie wspomnę już o komentarzach orkiestry, typu "ta panienka nie ma obycia w jeździe konno"
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:35   #1116
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Uch, z moją mamą to zwariuję chyba i osiwieję przed trzydziestką... spytałam mimochodem, jak tam poszukiwania kiecki dla niej (miała sobie wybrać coś z Modbisu), no i się dowiedziałam, że lipa... nie ma nic, co by się jej podobało. Chce koniecznie niebieską, krótką, ładną, z koronką i w rozmiarze 48.

A najlepiej, to żeby była taka, tylko niebieska. Nawet znalazłam ten sklep, ale co z tego, skoro nie szyli ani niebieskich, ani 48...

Macie może mamy w podobnym rozmiarze i znacie jakieś sklepy, gdzie można znaleźć takie większe kiecki, nie babciowe? Najchętniej internetowo, bo moja mama mieszka 150 km od Wrocławia i szanse na wyciągnięcie jej gdziekolwiek są zerowe...
a nie myśleliście aby uszyć taką sukienkę jaka marzy się twojej mamie ?
pewnie tak będzie szybciej i taniej a do tego dostanie idealnie dopasowany model

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

troche offtopowo, ale przedstawiam Wam mojego skarba
o ja

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

troche offtopowo, ale przedstawiam Wam mojego skarba
o ja
Stary 2014-06-02, 18:41   #1117
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Boje sie spowiedzi!!!!!

Oto co nam nasz ksiadz napisal w mejlu :
"Spowiedz przedslubna jest zazwyczaj spowiedzia generelna ("spowiedz z calego zycia"). Najpierw wyznaje sie grzechy popelnione od ostatniej spowiedzi swietej. Nastepnie mozna poruszyc grzechy, czy problemy, ktore czesto powracaja, lub ktore sprawiaja penitentowi najwiecej problemow- chodzi tu o grzechy, ktore juz byly wyznane na innych spowiedziach (odpuszczone), ale jakos nadal ciezko sie ich pozbyc. Spowiedz generalna ma na celu zamkniecie pewnego etapu w zyciu, zeby rozpoczac nowy etap - z czystym sumieniem i laska sakramentalna, jaka daje nam spowiedz. Rachunek sumienia warto przeprowadzic w oparciu o 10 przykazan, powoli je analizujac i zastanawiajac sie, jak byly one przez nas aplikowane w danym okresie zycia, ktory spowiedz bedzie obejmowac."

Blagam jak wyscie to przezyly???

Dziekuje za prpozycje piosenek!
Też się obawiałam, ale stwierdziłam że co to zmieni? Ksiądz mnie nie zje przecież Ja korzystać będę z rachunku sumienia, znajdziesz w necie
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
My też jedną
my nie mieszkamy razem, a ksiądz kazał dwie, druga dzień przed ślubem żeby być w stanie łaski uświęcającej

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:48   #1118
myboyismine
Zakorzenienie

czekooczekolada, jaki świetny piesek! Dziewczyny, myślicie że jak zrobię jutro manicure hybrydowy to wytrzyma do soboty??
Stary 2014-06-02, 18:57   #1119
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Ale słodki Twój Jaś Super, że wszystko się udało Niech się mały zdrowo chowa

Ja nie obcinam na kwadratowo, bo nauczylam się na półokrągło i tak obcinam
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dżizas, ja to wstawiłam żeby pończochy pokazać, a nie do oceny paznokci jakiejś baby.

Ja tam NIGDY nie piłuję paznokci u stóp na kwadratowo, och jakież fo pa

moim zdnaiem pół okrągle wygladaja jak pałki u żaby
nikomuprzeciez nic nie nakazuje
kwadratowe duzo ladniej i estetyczniej wygladaja, moglabym sie rozwinac na ten temat ale mi sie nie chce.
zapewne gdybym mnie to nie interesowalo nie zwrocilabym nawet najmniejszej uwagi na kształt paznokcia, ale niestety zboczenie zawodowe jest silniejsze

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
czekooczekolada, jaki świetny piesek! Dziewczyny, myślicie że jak zrobię jutro manicure hybrydowy to wytrzyma do soboty??
wytrzyma, spokojnie wytrzyma

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:17   #1120
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzucam foty księgi (wiem, marny ze mnie fotograf )
Jest piękna! Choć dość delikatna, spodziewałam się masywniejszej ramy
super jest !

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Czekooczekolada To ogromniasty będzie Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje
ja też, w ciągu dnia jest ok, ale w nocy tragedia

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko
jakie zabawy oczepinowe planujecie mieć na swoim weselu?
Mnie osobiście nie podobają się zabawy typu: nakładanie cudzych skarpetek, koszul (bo i takie widzialam na yt niestety...), albo bardzo zboczone.. :P
Chciałabym coś smiesznego i takiego co skłaniałoby do wzięcia udziału w zabawie
Test zgodności pewnie będzie, ale bez dziwnych pytań, bo im coś staje się bardziej modne tym bardziej chcą to urozmaicić a czasami na dobre to nie wychodzi.. Na pewno orkiestra coś nam zaproponuje, ale chciałabym mieć jakiegoś asa w rękawie, jakby wciskali mi jakieś szit Ciekawa jestem Waszych pomysłów

http://www.youtube.com/watch?v=KSiJa2mGeOE np. w takim czymś udziału nie chciałabym brać :P

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

bardzo MĄDRE słowa
tzn oczepinowe, masz na mysli ze jak panna złapie welon a kawaler krawat/muchę, to co potem ? jesli o to pytasz, to u nas będą jedynie tańczyć w parze w płetwach i tyle
ale inne zabawy oczywiscie będą też, tylko już nie tylko dla tej jednej pary

Cytat:

Ja tam NIGDY nie piłuję paznokci u stóp na kwadratowo, och jakież fo pa
ja ani u rąk, ani u nóg

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
kurcze minelam sie dzis z listonoszem i musze jutro isc odebrac paczke na poczte.. podejrzewam, ze to pudelko na koperty i prezenty w podziekowaniu dla druzbow, zamowilismy grawerowane kieliszki i miniaturki wodki Belvedere, a dla tatow grawerowane szklanki i whisky do tego. Mysle, ze beda zadowoleni poza tym jestem dziwnie spokojna, myslalam, ze przed slubem bede sie bardziej denerwowac, zaczynam sie bac, ze wszystko sie skumuluje na finiszu
kurde ja tak mam caly czas, zero nerwów, zaczynam się czuć jak pewna PMka, zero stresu , pełen luz mam nadzieje ze ten stres mi sie ujawni za jakiś miesiąc chociaż najpóźniej.

Cytat:
napewno. trzymają się spokojnie 3 tyg minimum

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-02, 19:33   #1121
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
a nie myśleliście aby uszyć taką sukienkę jaka marzy się twojej mamie ?
pewnie tak będzie szybciej i taniej a do tego dostanie idealnie dopasowany model
Myśleć myślałam, ale problem polega na tym, że ona mieszka na kompletnej prowincji (miasteczko 5 tys. ludzi, do większego powiatowego mającego koło 30tys. 15 km) i krawcowych z prawdziwego zdarzenia u nas po prostu nie ma, że już o sklepach z tkaninami nie wspomnę
Stary 2014-06-02, 19:42   #1122
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno Powinien się trzymać przez minimum 2 tygodnie bez żadnych zastrzeżeń
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 19:44   #1123
monidot
Zadomowienie

czekooczekolada śliczny piesek

Elrosa śliczna ta sukienka, która się podoba Twojej mamie.

Na stronie Modbisu jest wiele świetnych sukienek, z tym że moja mama iestety musi mieć albo długą sukienkę albo długa spódnicę i bluzkę, ponieważ ma jedną nogę krótszą i to widać. Niestety na allegro nic ciekawego nie znalazłam dla mojej mamy. A u mnie w mieście też nic tak długiego na razie w sklepach nie ma. Może orientujecie się gdzie można kupić długą suknię lub długa spódnicę pasującą na wesele?

docik10
bardzo ładne kosze

Buczorek my na pewno standardowo oczepiny. Do tego "test zgodności". Myślimy też o "karecie", byłam na weselu gdzie ta zabawa była i podobała się ona wielu gościom.
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:04   #1124
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
ja bym nie odpuscila, tylko skarge pisala. Wiadomo, ze teraz wiele nie zdzialacie... ale jednak bym nie odpuscila. Rozumiem, ze "jedyna" przeszkoda byl fakt, ze wczesniej Twoj TZ byl juz w zwiazku, ale dostal uniewaznienie od rabina? Czyli normalnie nie robiliby problemow?
Przeszkodą jest głupota, nadętość, mania wyższości i antysemityzm (tak mi to śmierdzi) biskupa. Już mnie doszły słuchy od księdza, który zna biskupa od lat, że specjalnie skierował sprawę do sądu by nagłośnić sprawę ( a do sądu się nie nadawała- powiedzieli mi to w sądzie i potwierdził inny biskup), by pokazać że zajmuje się nietypową sprawą, a teraz się chwali że miał do tej sprawy nosa, jako że opinia specjalisty rekomenduje załatwianie spraw w Stanach Pewnie nie doda, że opinia nie jest orzeczeniem, i zostawia ostateczną decyzję biskupowi, co powiedział mi sam orzekający... Kawał chwieja jak dla mnie.
A teraz po fakcie słyszę że powinnam była zataić rozwód męża (rada innego biskupa), bo oni i tak nie dochodzą takich rzeczy, szczególnie u obcokrajowców.
Kolejna rada- biskup inny powiedział, że powinnam powiedzieć że mój mąż to Amerykanin i ateista, to by klepnęli, a w protokole jak byk stoi że jest ze Stanów i nie praktykuje i nie wierzy.
Hipokryzja na maksa rozwinięta.
Małżeństwa rabin nie musiał unieważniać, bo ono w świetle religii (cywilne, z osoba innej wiary niż mój mąż) nie było ważne, i o tym pisemnie zaświadczyło kilku rabinów z USA i z Polski.
O skardze myślimy -ale to do papieża myślimy słać.
Ok, koniec mojego tematu, bo to forum powinno bić optymizmem, a ja przybijam

La_ago, śliczne masz te dekoracje! Szczególnie słoiki i te bukieciki!

Szczeperka, pięknie wyglądałaś! Zresztą w ogóle bardzo ładną parę tworzycie!

czekooczekolada, ależ słodziaka się dorobiliście!

cornflower_girl, śliczną palatę barw na bukiet wybrałaś! I bardzo elegancką rezydencję na podróż poślubną znaleźliście
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:05   #1125
mojakaren
Zakorzenienie

czekooczekolada ten Twój psiak to normalnie misiak

Cytat:
Mojakaren, u nas też drugie spotkanie rodziców było super, bo pierwsze to porażka
haha zobaczymy co będzie na kolejnym!

Cytat:
mojakaren, springtime jak idzie uprawa gipsówki? U mnie kiepsko, bo mało jej wyrosło. Mam pojedyńcze okazy. I nie wiem czy będzie kwitła w tym roku. Na opakowaniu pisała, że dopiero w przyszłym. Ale jakbym widziała małe pączki, więc kto wie
osz Ty ogrodniczko! ja oczywiście nie zasadziłam gipsówki
za to rośnie mi bazylia
ale trzymam kciuki za Twoje uprawy!
i oczywiście za buciki!! dawaj znać

Cytat:
Moim zdaniem obawy o kolor garnituru są już lekko dziwne i zajeżdżają mi bridezillą
Bez przesady, jeszcze bym zrzumiała, jakby kupił DOKŁADNIE TEN SAM* garniak, to można by się zastanawiać nad jego zachowaniem, ale tutaj? PM w szarym garniaku, gość w granatowym no i co?

Przecież jak mamy nie wiem, 100 gości, to chyba nie będziemy kontrolować czy aby na pewno 50 facetów ubiera czarne garniaki?

Już pomijam, że nie wiem w czym problem, bo brat chce granatowy, a PM ma szary. Skoro taki to ból, to trzeba było kupić granatowy.

To nie sukienka ślubna, tylko garniak

* nawet ubranie tego samego garniaka, nie musi być jakimś wielkim problemem, vide: Warszawiak i tata Ysi
zgadzam się w 100% !!
dla mnie też garniak to garniak
czarny, granatowy, szary no i wielkie mi haloo slim, super slim czy tailored no i tyle. też nie rozumiem problemu... ja się nawet cieszę, że bliskie mi dziewczyny (mama, siostry, babcie) mają jasne sukienki

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam sajgon w pracy a dziś wieczorem do Krakowa, nad ranem do Nowego Sącza i w południe znów do Warszawy
po co byłaś w Sączu?

Cytat:
fajnie wyglądali obydwaj! wcale nie widac, że są takie same, jakbyś nie powiedziała to bym chyba nawet nie skumała

Ad rem świetna jest ta ksiega

ja dzisiaj byłam w cukierni i już mniej więcej mamy ustalone ciasta
dziewczyny takie rodzaje, że nawet nie byłam w stanie spamiętać przepyszne! dostałyśmy na degustacje REWELACJA absolutnie przepyszne! z owocami, czekoladą, babeczki no i ogólnie szał
i tort już wiadomo, że będzie podobny do tego w załączniku - bez polewy, prawdopodobnie biszkopt przekładany masą śmietankową z całymi malinami

i będę zmieniać florystkę .. z tamtą w ogóle nie mam kontaktu ;/ przez 3 tygodnie nie mogłyśmy się umówić na spotkanie bo ciągle przekładała ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wbnov_strawberry.jpg (188,8 KB, 89 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-06-02 o 20:07
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:10   #1126
czekooczekolada
Zakorzenienie

kurde ewaden lipa z tym biskupem :/ slicznie skargę !

nie wiedziałam że wybór parasola będzie takim dylematem !
może mi ktoś doradzi ? zastanawiam się nad :

- przezroczystym z czarna lamówką

- czarnym z zewnątrz, białym wewnątrz,

- czarnym z kolorowymi wstawkami :

- fioletowym ( pod bukiet ) :

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-02, 20:18   #1127
Dotka90
Zakorzenienie

Czeko, czarny z bialym dolem wyglada ladnie i elegancko.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:24   #1128
exist_
Zakorzenienie

Czeko, ten przeźroczysty, albo ten ciemny z białym środkiem są ładne
Stary 2014-06-02, 20:25   #1129
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja dzisiaj byłam w cukierni i już mniej więcej mamy ustalone ciasta
dziewczyny takie rodzaje, że nawet nie byłam w stanie spamiętać przepyszne! dostałyśmy na degustacje REWELACJA absolutnie przepyszne! z owocami, czekoladą, babeczki no i ogólnie szał
i tort już wiadomo, że będzie podobny do tego w załączniku - bez polewy, prawdopodobnie biszkopt przekładany masą śmietankową z całymi malinami

i będę zmieniać florystkę .. z tamtą w ogóle nie mam kontaktu ;/ przez 3 tygodnie nie mogłyśmy się umówić na spotkanie bo ciągle przekładała ...
Zmieniać florystkę? Że co?? Co jest grane?

A matulko, ten tort Ciesze się, że będzie taki jak Ci się podobał
Ty wiesz, że znów nam się to samo podoba?

A Ty patrz co znalazłam Ja się pytam, gdzie były te suknie jak szukałyśmy naszych

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Przeszkodą jest głupota, nadętość, mania wyższości i antysemityzm (tak mi to śmierdzi) biskupa. Już mnie doszły słuchy od księdza, który zna biskupa od lat, że specjalnie skierował sprawę do sądu by nagłośnić sprawę ( a do sądu się nie nadawała- powiedzieli mi to w sądzie i potwierdził inny biskup), by pokazać że zajmuje się nietypową sprawą, a teraz się chwali że miał do tej sprawy nosa, jako że opinia specjalisty rekomenduje załatwianie spraw w Stanach Pewnie nie doda, że opinia nie jest orzeczeniem, i zostawia ostateczną decyzję biskupowi, co powiedział mi sam orzekający... Kawał chwieja jak dla mnie.
A teraz po fakcie słyszę że powinnam była zataić rozwód męża (rada innego biskupa), bo oni i tak nie dochodzą takich rzeczy, szczególnie u obcokrajowców.
Kolejna rada- biskup inny powiedział, że powinnam powiedzieć że mój mąż to Amerykanin i ateista, to by klepnęli, a w protokole jak byk stoi że jest ze Stanów i nie praktykuje i nie wierzy.
Hipokryzja na maksa rozwinięta.
Małżeństwa rabin nie musiał unieważniać, bo ono w świetle religii (cywilne, z osoba innej wiary niż mój mąż) nie było ważne, i o tym pisemnie zaświadczyło kilku rabinów z USA i z Polski.
O skardze myślimy -ale to do papieża myślimy słać.
Ok, koniec mojego tematu, bo to forum powinno bić optymizmem, a ja przybijam

La_ago, śliczne masz te dekoracje! Szczególnie słoiki i te bukieciki!

Szczeperka, pięknie wyglądałaś! Zresztą w ogóle bardzo ładną parę tworzycie!

czekooczekolada, ależ słodziaka się dorobiliście!

cornflower_girl, śliczną palatę barw na bukiet wybrałaś! I bardzo elegancką rezydencję na podróż poślubną znaleźliście
Ewaden Ty wiesz, że ja jestem cały czas myślami z Tobą. Bierze mnie straszna złość, że zostaliście tak potraktowani. Przecież nic złego nie zrobiliście. Duchowni powini się nawet cieszyć, że mimo 'bezbożnego męża' dalej trwasz przy swojej wierze i decydujesz się na taki związek. Takich ludzi powini chwalić, a nie ganić.
Informuj nas co i jak.
Odwołaliście już wszystko? Jak się czujesz?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:26   #1130
Lemon_Drop
Zadomowienie

Czeko wzięłabym czarno-biały lub ten z kolorowymi wstawkami

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-06-02 o 20:41
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:32   #1131
Konkardia
Wtajemniczenie

czekooczekolada 1 lub 2. Ale ten 2gi chyba nawet bardziej... Jest hiper-elegancki!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:34   #1132
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
kurde ewaden lipa z tym biskupem :/ slicznie skargę !

nie wiedziałam że wybór parasola będzie takim dylematem !
może mi ktoś doradzi ? zastanawiam się nad :

- przezroczystym z czarna lamówką

- czarnym z zewnątrz, białym wewnątrz,

- czarnym z kolorowymi wstawkami :

- fioletowym ( pod bukiet ) :

pierwszy

rozmyślam czy robić jakieś ozdoby przy domu... Wy miałyście/ będziecie mieć??
Stary 2014-06-02, 20:43   #1133
Lg_ago
Zadomowienie

czeko ten czarno biały jest świetny !!

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:59   #1134
Buczorek
Raczkowanie

czekooczekolada

chodziło mi też ogólnie o zabawy dla gości, te pooczepinowe także jak np. kareta, test zgodności i takie tam

monidot
też właśnie myślałam o karecie, tylko takiej by były 'karniaki' bo i spotkałam się z suchym czytaniem teksu, a jak z gości się ktoś pomylił to nic się nie działo, także słabo to wyglądało..
Stary 2014-06-02, 21:01   #1135
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Ewaden Ty wiesz, że ja jestem cały czas myślami z Tobą. Bierze mnie straszna złość, że zostaliście tak potraktowani. Przecież nic złego nie zrobiliście. Duchowni powini się nawet cieszyć, że mimo 'bezbożnego męża' dalej trwasz przy swojej wierze i decydujesz się na taki związek. Takich ludzi powini chwalić, a nie ganić.
Informuj nas co i jak.
Odwołaliście już wszystko? Jak się czujesz?
Dziękuję. Jesteśmy w trakcie. Zaczęliśmy od odwoływania gości, którzy jak na razie wykazują się pełną empatią dla nas i niezrozumieniem dla władz kościoła.
Jutro czeka mnie najważniejsza przeprawa- rezygnacja z restauracji.

czekooczekolada, ja bym głosowała za czarnym z białym spodem
Stary 2014-06-02, 21:04   #1136
enzunio
BAN stały

Mam nadzieję, że wybaczycie mi tymczasowy brak relacji

Później usunę
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:06   #1137
mimi_77
Zakorzenienie

Nasze mężatki!! Wasze zdjecia ślubne i Wy same jesteście prze - pię - kne!!! :love
:

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:08   #1138
Buczorek
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny, tak się cieszę!
mojej mamie udało się w końcu kupić kieckę! tyle szukania aż w końcu się udało!
według mnie jest cudowna i mama wygląda a niej świetnie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukieniunia.jpg (18,7 KB, 85 załadowań)
Stary 2014-06-02, 21:10   #1139
ewaden
Raczkowanie

enzunio, wyglądaliście przepięknie! a szczęście aż od Was bije z tych zdjęć!
Stary 2014-06-02, 21:12   #1140
Buczorek
Raczkowanie

enzunio! wyglądalaś PRZEPIĘKNIE! śliczna dziewczyna z Ciebie!
Piękne zdjęcia, kipi z nich radość! Boziuuu, aż zazdroszczę!:ro lleyes:

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości