W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 17:00   #2911
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Chyba, że macie jakiś inny pomysł
No dobra myśl, właśnie sie kiedys zastanawialm skąd niektóre dziewczyny wiedzą że któraś tam jest w szpitalu i że juz urodziła...może niech się zgłoszą chętne tak jak mówisz z przełomu sierpnia/września. Kasia_ruda jest często na wątku to mogłaby byc przekaźnikiem
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:07   #2912
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny ale mnie polamalo nie wiem co sie dzieje tak mnie boli tylek biodra nogi ze ledwo co chodze

nie wiem od czego mam juz tak okolo tydzien

dobrze ze w czwartek wizyta to moze mi cos na to przepisze

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
[B][COLOR="Red"]Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:08   #2913
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Venus co do konfliktu i dzieci tej samej płci to znam dużo takich przypadków więc może coś w tym jest
Znam nawet osoby, które mają na przykład 2 albo 3 dzieci tej samej płci a wcześniejsze ciąże u kobiety, która na przykład ma samych synów a była w ciąży z dziewczynką zakończyły się poronieniem...

zaczarowana myślę, że to po prostu uroki ciąży Mnie też bolą nogi i biodra, o dziwo szczególnie jak rano wstanę ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby mówić o tym lekarzowi, uznałam to za normalne w ciąży
Raczej żadnych tabletek się na to nie dostanie niestety
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:11   #2914
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowana myślę, że to po prostu uroki ciąży Mnie też bolą nogi i biodra, o dziwo szczególnie jak rano wstanę ale jakoś nie przyszło mi do głowy, żeby mówić o tym lekarzowi, uznałam to za normalne w ciąży
Raczej żadnych tabletek się na to nie dostanie niestety
ta sa bardziej takie skurcze bo trzyma mnie caly czas w lydce i chodze tylko opierajac sie o sciane

moze akurat cos poradzi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 17:15   #2915
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonuje

jestem za Też myślę aby chętne się zgłosiły

Mi już troszkę lepiej, wypłakałam sie(od razu mi lżej sie zrobiło) wziełam prysznic, zjadłam obiad i trochę posprzątałam i delikatnie poprawił mi sie humor

zaczarowanadlaniego to niestety uroki ciaży...Ja ostatnio jak byłam na mieście tak mnie sparaliżowało w lędzwiówce, ze nie mogłam dać kroka, a byłam sama samiuteńka ale jak delikatnie ustąpiło zacisnełam zęby i jakos doczłapałam do domu....Z łożka też czasem ledwo wstaje z yakim potwornym bólem pleców, jednak ja mam wszelkiego rodzaju wady postawy, lekarze zawsze mi sugerowali, ze w ciaży biedna bede

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-03 o 17:23
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:15   #2916
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Lilka_vanilka twoj tatuś to mistrz ;-) ale się uśmiałam .

Kurczę że nadal są takie rodziny i takie poglądy. Strasznie mi smutno bo te dziewczyny muszą byc nieszczesliwe

Nie wiem czy cie zrozumialam.

ChodZi o to ze one sa szczesliwe,rzucajac zawodowke po 1klasie, wychodzac za maz i rodAc dzieci w wieku 18lat.

Po prostu ńie wszystkich ludzi na swiecie uszczesliwoa to samo.
Nie przesadzajmy ze tylko nasz styl zycia jest naepszy a kto zyje inaczej jest nieszczesliwy.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:26   #2917
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Mi już troszkę lepiej, wypłakałam sie, wziełam prysznic, zjadłam obiad i trochę posprzątałam i delikatnie poprawił mi sie humor

zaczarowanadlaniego to niestety uroki ciaży...Ja ostatnio jak byłam na mieście tak mnie sparaliżowało w lędzwiówce, ze nie mogłam dać kroka, a byłam sama samiuteńka ale jak delikatnie ustąpiło zacisnełam zęby i jakos doczłapałam do domu....Z łożka też czasem ledwo wstaje z yakim potwornym bólem pleców, jednak ja mam wszelkiego rodzaju wady postawy, lekarze zawsze mi sugerowali, ze w ciaży biedna bede
czasem trzeba sobie poplakac
dobrze ze u Ciebie juz lepiej

ach widze ze te uroki ciazowe mnie kochaja
tez mam wade postawy nie dosc ze mam krzywy kregoslu to jeszcze nierowne biodra

dobrze ze bezpiecznie dotarlas do domku

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 17:36   #2918
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Nie wiem czy cie zrozumialam.

ChodZi o to ze one sa szczesliwe,rzucajac zawodowke po 1klasie, wychodzac za maz i rodAc dzieci w wieku 18lat.

Po prostu ńie wszystkich ludzi na swiecie uszczesliwoa to samo.
Nie przesadzajmy ze tylko nasz styl zycia jest naepszy a kto zyje inaczej jest nieszczesliwy.
"....znam rodzine w ktorej jesli dziewczyna poszła na studia to była w rodzinie uwazana za "tą biedną" ktorej sie nie poszczesciło , bo u nich było tak przyjete ze uczyć sie trzeba do momentu znalezienia męża, wiec ktorej sie szybciej udało to szczesciara a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka..."

Bardziej chodzi Mi o to , że te dziewczyny , które sobie nie znalazły męża i poszły na studia uważanie są ba Biedaczki i Stare Panny, przecież to zacofanie. I bardzo im współczuję bo pewnie rodzina uważa że One są nieszczęśliwe.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Pomocy nie mogę się zdecydować !!!!!!!!!!!!!
Nie wiem który kolor Miś na huśtawce w beżu czy w bieli ?
http://allegro.pl/urocze-hafty-posci...tml?source=mlt

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:40   #2919
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
"....znam rodzine w ktorej jesli dziewczyna poszła na studia to była w rodzinie uwazana za "tą biedną" ktorej sie nie poszczesciło , bo u nich było tak przyjete ze uczyć sie trzeba do momentu znalezienia męża, wiec ktorej sie szybciej udało to szczesciara a ktora az do ukonczenia szkoły sredniej dotrwałą i do studio to uuuuuu..biedaczka..."

Bardziej chodzi Mi o to , że te dziewczyny , które sobie nie znalazły męża i poszły na studia uważanie są ba Biedaczki i Stare Panny, przecież to zacofanie. I bardzo im współczuję bo pewnie rodzina uważa że One są nieszczęśliwe.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

nieźle, ale ludzie maja zaskakujace podejście do życia
jak dla mnie beż, bo bardziej podoba mi sie ten kolor niz biel

a pościel śliczna
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:42   #2920
motylek_555
Raczkowanie

Oglądacie "Porody" na polsat cafe? Ja czasem oglądam, dzisiaj akurat oglądałam powtorke i uryczałam sie jak bóbr...jakie to wszystko piękne i powiem Wam, że jak tak oglądam i widzę, jak te kobietki cierpią, a później przytulają już swoje maleństwa, to moje obawy stają sie coraz mniejsze i jestem coraz bardziej pewna, że dam rade
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:45   #2921
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Oby ta biegunka nie była oznaką oczyszczania się organizmu przed porodem. Bo strasznie się o Ciebie martwię. Trzymajcie się. .

Bylam w Biedronce i kupiłam kocyk. Rzeczywiście bardzo malutki.
Nie strasz Samej mi to przemknelo przez mysl ale stwierdzilam ze to reKCJA NA WCZORAJSZY STRES i to ze odreagowalam objadajac sie czym popadnie wiec zoladek nie dal rady

Wyslalam Tz do Biedronki po kocyk i kupil taki bialy w hipopotamy - slodziak dla malego dzidziusia I tez mowil ze super miekki

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:48   #2922
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
nieźle, ale ludzie maja zaskakujace podejście do życia
jak dla mnie beż, bo bardziej podoba mi sie ten kolor niz biel

a pościel śliczna
Mam kolor ścian kawa z mlekiem i tapetę w turkusowe pasy -
nie będzie się ten beż zlewać

Stary 2014-06-03, 17:48   #2923
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

papryczka ja bym jednak wzięła beż Biel przy takim maluszku będzie niewdzięczna, po każdym ulaniu zostanie żółta plama i ogólnie biały szybko się brudzi.... a szkoda takiego ładnego zestawu
Stary 2014-06-03, 17:55   #2924
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobry pomysł. Ale z tymi nr tel na priv prawda ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jestem zapomysl super
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:56   #2925
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A co do takiego zestawu to czym się kierowałaś? Nie wolisz wszystkiego kupić sobie osobno, żeby podobało Ci się w 100% i odpowiadało Twoim gustom?

Jak masz turkusowo beżowy pokój to mogłabyś pokombinować ładnie z kolorkami poszczególnych rzeczy i nie było by wszystko takie właśnie zlewające się w jednym kolorze Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupuj Tylko widzę, że nie wszystko co jest na zdjęciu wchodzi w skład zestawu?

Ja czytałam ostatnio odnośnie baldachimu właśnie i zrezygnowałam bo przeczytałam, że to siedlisko kurzu i bakterii i nie warto dla samego wyglądu tego zakładać Taka falbanka na łóżeczko to też tylko kurzołap swoją drogą
Stary 2014-06-03, 18:08   #2926
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tego bym nie robiła
Po co? Skoro sama możesz karmić? Niech więź z tatą tworzy się inaczej np. przez kąpanie
Myślę o tym tylko dlatego, że chcę wcześnie wracać do pracy i wtedy już nie będzie wyjścia, a nie chciałabym sytuacji, że wychodzę z domu, mąż zostaje, mleko odciągnięte i się nagle okaże, że dziecko gardzi butelką i siedzi głodne. Po prostu zastanawiam się, czy nie lepiej już wcześniej przyzwyczajać - w sumie ich oboje

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Zuken, Ty jesteś żoną idealną! Idź i powiedz to TŻtowi Też chciałam taką być, ale mi się nie chce
DD
mi też się nie chce
Stary 2014-06-03, 18:10   #2927
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a ja uwazam ze baldachim to fajna sprawa
zwlaszcza ze my z Tz wzielismy taki zeby objal cale lozeczko
i w lato jak bede lataly komary i muchy przy otwartym oknie to sie zasloni cale lozeczko jak mala bedzie spala i nic do niej nie wleci

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 18:18   #2928
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Kiepsko znosze rozlake bo my takie dwa przytulaki-papuzki nierozlaczki jestesmy, a w ciazy to juz w ogole potrzeba bliskosci. Zaczynam sie smucic i tesknic w niedziele wieczorem jak Tz sie pakuje a potem nie moge spac. A on chodzi i mowi ze nie chce jechac itd wiec sie ociaga i dojezdza na miejsce kolo polnocy albo pozniej...

Zastrzyk na konflikt z immunoglobuliny anty-D jest domiesniowo w pupke. Mialam wczoraj i jestem lzejsza o 380zl
Miałam dziś za free i w ręke, nie bolało a spodziewałam się wielkiej igły i końskiej dawki leku
380zł to masakra!!

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
dlatego wybieram model na 2014 rok i problem z glowy

Patrycja pokaz karuzelke
Byłam pewna, ze wkleiłam link wczesniej

http://www.facebook.com/l.php?u=http...a2&h=CAQE0cdrF

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Ponowie pytaie o wkladki laktacyjne..ktore kupujecie?

Ja uzywalam tylko penaten, inne nie byly tak chlonne, najgorsze z tego co pamietam sa takie bella cieniutkie-jezu po nivch to mleko plynelo bokiem, nic nie chlonely...ale od tego czasu duzo sie zmienilo... a tych penaten nigdzie ostatnio nie widzialam

O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki?

Wiecie ze za 4-6 tyg zacznie nam sie tu watek porodowy juz???
Ja nie mam pojecia jakie wkładki, ostatnio oglądałam na necie. Nie wiedziałam, ze są nawet wielorazowe - bawełniane lub bambusowe.
Poleca któraś takie, czy lepsze takie jednorazowe.??

Poddałam się w cytowaniu po dwoch stronach, a jeszcze mi 3 zostaly. Jak wy to od rana zdołałyście zrobić, ze tyle stron do nadrobienia?
Poźniej poczytam reszte

Byłam u poloznej, w sumie nic nowego. Dostalam zastrzyk, posluchalam serduszka, macica na wysokosci prawidłowej - 28cm.
Stary 2014-06-03, 18:20   #2929
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana są specjalne moskitiery na łóżeczka na komary, taka siateczka nakładana na łóżeczko, baldachim raczej się nie nadaje do tego, żeby zakrywać całe łóżeczko upalnym latem, taka dzidzia też potrzebuje powietrza a takie baldachimy są najczęściej ze sztucznych materiałów i mało powietrze przepuszczają, dla mnie służą one tylko dla ozdoby

Co do komarów to chcemy założyć siatkę w oknie w sypialni, mam nadzieję, że to chociaż trochę pomoże... A może w sierpniu już lata nie będzie to nie będzie problemu
Stary 2014-06-03, 18:21   #2930
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do takiego zestawu to czym się kierowałaś? Nie wolisz wszystkiego kupić sobie osobno, żeby podobało Ci się w 100% i odpowiadało Twoim gustom?

Jak masz turkusowo beżowy pokój to mogłabyś pokombinować ładnie z kolorkami poszczególnych rzeczy i nie było by wszystko takie właśnie zlewające się w jednym kolorze Oczywiście jeśli Tobie się podoba taki zestaw i przydadzą się te wszystkie elementy to kupuj Tylko widzę, że nie wszystko co jest na zdjęciu wchodzi w skład zestawu?

Ja czytałam ostatnio odnośnie baldachimu właśnie i zrezygnowałam bo przeczytałam, że to siedlisko kurzu i bakterii i nie warto dla samego wyglądu tego zakładać Taka falbanka na łóżeczko to też tylko kurzołap swoją drogą
W sumie to tylko nie przyda mi się kolejny trzeci becik , a tak to wszystko za jednym zamachem wolę kupić.
A baldachim mi się podoba , zawsze chciałam taki a że zbiera kurz to trudno będę częściej prała.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
a ja uwazam ze baldachim to fajna sprawa
Mnie się również baldachim podoba

Stary 2014-06-03, 18:21   #2931
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Biel i pasuje do turkusu i kawy z mlekiem. Misie cudne!
Zuken ma racje co do ulewania, ale i tak trzeba podkładac pieluszki. A zanim użyjesz kołderki to też minie jakiś czas.
Cytat:
Dziś czytałam, że Ikea wycofała wszystkie baldachimy, bo boją się odszkodowań z racji wypadków typu zawinięcie się dziecka w baldachim i uduszenie.. :/ Ja swój i tak zdejmę, jak dziecko nauczy się wstawać w łóżeczku.
A co do kurzu i bakterii, to powinno się właściwie zrezygnować z firan, zasłon, dywanów Ja nie rezygnuję. Po prostu będę częściej prać

Pomysł z telefonami super! Mogę przyjmować numery i dzwonić w razie czego
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:26   #2932
kasia_ruda
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z lidla. Zaczynam się czuć jak małpa w cyrku, mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią! Też tak macie? Jakby mój brzuch był jakimś nie wiem alienem... grrr ale jestem zła

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:29   #2933
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś czytałam, że Ikea wycofała wszystkie baldachimy, bo boją się odszkodowań z racji wypadków typu zawinięcie się dziecka w baldachim i uduszenie.. :/ Ja swój i tak zdejmę, jak dziecko nauczy się wstawać w łóżeczku.
A co do kurzu i bakterii, to powinno się właściwie zrezygnować z firan, zasłon, dywanów Ja nie rezygnuję. Po prostu będę częściej prać
ja tak samo mam zamiar czesto prac zreszta u mnie i tak sie nie kurzy az tak
ja i tak nie mam w domu firan zaslon i dywanow wiec na baldachim moge sobie pozwolic

tez sciagam jak mala bedzie wstawac ale poki lezy to sie nicnie stanie i tak bede miala ja na oku

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 18:32   #2934
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

lilka nie chodziło mi tylko o brudną pościel ale o becik, śpiworek z zestawu, jednak wszystko białe jest to może się szybciej brudzić, tak samo taki ochraniacz na łóżeczko, jak dla mnie beżowy jest praktyczniejszy ale biały też ładny Ciężki wybór

A co do baldachimu to jednak wisi nad dziecka buźką, firanki, zasłony i obrusy niekoniecznie No ale wiadomo co kto woli, ile mam tyle zdań

A co do numerów telefonów to źle mnie zrozumiałyście chyba hehe Jedna albo dwie z nas muszą porozsyłać SWÓJ numer telefonu na priv do wszystkich albo wstawić w klubie, żeby każda z nas miała ten numer i mogła sms-a napisać

No bo jak każda z nas da swój numer jednej to co to niby da
Stary 2014-06-03, 18:42   #2935
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczny

przyszłam się pożalić
pocieszcie mnie proszę, bo strasznie mi ciężko
miałam okropną noc, w nocy obudził mnie ból brzucha, w dodatku brzuch był cały twardy wzięłam dwie nospy i na szczęście puściło... ale nie spałam 3 godziny, bo z tego wszystkiego nie mogłam później zasnąć

pobudka o 5:30 i teraz jestem w pracy, ledwo żyję
niepokoi mnie nie ten mój brzuch, już wczoraj popołudniu był taki twardszy i go wyraźnie czułam

nie wiem co robić, wizyte mam dopiero 16.06, nigdy wcześniej mi się taki ból nie zdarzał, czy myślicie że może być to od tego że za dużo jestem na nogach,?? tzn w ciągu dnia prawie w ogóle nie leże, cały czas albo chodzę albo siedzę, a odpoczywam praktycznie dopiero wówczas jak idę spać

Oczywiscie ze to moze byc od tego:tak: u mnie od tego w sumie zaczely sie regularne twardnienia..oszczedzaj sie!

Cytat:
Dziendoberek!

ButterBear szacun za taka ilosc pierogow! Jak ja bym sie tak naharowala to chyba nikomu bym nie dala i zostawila na obiad na caly tydzien

Super ze z Malutkim wszytsko dobrze! Krcze mi wlasnie od 2 tez twardnieje brzuch i domyslam sie ze to moja wina bo zapominam zazywac jedenj dawki magnezu ostatnio)
Dzieki
Ja teraz dostalam magnez i mam nadzieje ze pomoze bo no-spa i luteina mam wrazenie ze nie dzialaja:/

Cytat:
Looo jaki juz duzy
3800 loooooooo
to ja tyle wazylam jak sie urodzilam

odpoczywaj i badz ksiezniczka
grunt to miec wszystko pod kontrola
a

Rosnie wielkoludek po Tacie
Staram sie duzo odpoczywac i udawac ze balagan i brak obiadu mnie nie obchodzi..

Cytat:
Ale mam dzien! Odpisywalam na Wasze posty i pod koniec zadzwonil do mnie majster (od jutra mieli zaczac remont) ze beda...za pol godziny!
jA oczywiscie w pizamach, w lozku, na wizazu Dzisiaj mielismy wszysto zabezpiecvzac i chowac rzeczy, pakowac sie do wyprowadzki na tydzien a tu taki numer!

Najgorsze ze strasznie sie zestresowalam i brzuch mnie boli i jest dosc twardy sama nie wiem czym ja sie strsuje, ciesze sie ze w koncu sie zaczelo, ale teraz sama jestem w dupie...
Teraz zamiast nas pakowac leze sobie, a oni pruja sciany. jak mi nie przejdzie to jade do lekarza na chama bez kolejki...

Wczesniej mi nie zacytowalo kikku rzeczy, z tego co pamietam:

Gosia- rozumiem Twoj szok i malutkie rozczarowanie, ja sama marze o corce cale zycie i chociaz wiedzialam tez ze bede miala chlopakow to jednak troche mi przykro. Moze glupio to brzmi,wiadomo ze kocham nad zycie te siusiaki ale tak bardzo chcialabym dziewczynke Ale sluchaj, u Ciebie to moze jednak jeszcze nie na 100%, idziesz to sprawdzic jeszcze raz?

Zaczarowana- mi po karmieniu biust zmalal troche :/ wiec moze jest jakas szansa u Ciebie tez..

Nie no nie pocytowalo i nie pamietam komu mialam odpisac...

Ktoras tu wstawila zdjecia zakupow z przwijakiem- jest super i rozek tez!!!

Co do metek to nie radze ich odpruwac, mozna to zrobic jak beda dzeicku przeszkadzac, bo potem ciezko polapac sie przy segregacji ciuszkow jak juz sa za male a zostawia sie je dla mlodszego rodzenstwa.. a uwierzcie mi z czaem czlowiek juz nie ma takiego wuczucia rozmiaru jak na biezaco.
Jak patrze na ciuszki 56 cm to nie moge uwierzyc ze tomek w nich plywal i byk taki malenki
No chyba ze chodzi wam tylko o te boczne metki

Ponowie pytaie o wkladki laktacyjne..ktore kupujecie?

Ja uzywalam tylko penaten, inne nie byly tak chlonne, najgorsze z tego co pamietam sa takie bella cieniutkie-jezu po nivch to mleko plynelo bokiem, nic nie chlonely...ale od tego czasu duzo sie zmienilo... a tych penaten nigdzie ostatnio nie widzialam

O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki?

Wiecie ze za 4-6 tyg zacznie nam sie tu watek porodowy juz???

Bez stresu Kochana!
Lez i niczym sie nie przejmuj. Sa rzeczy wazne i wazniejsze:tak:

Masc mam medeli :tak:

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Łooo..a dlaczego upokarzające?
To dopiero kontrowersyjna wypowiedź jak dla mnie

Dokladnie, dla mnie tez..

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No kupuj wózek, bo na nasz w sklepie czekaliśmy 3 tyg. nie mieli na stanie koloru jaki sobie wybraliśmy i trzeba było zamawiać.

Dzwonilam wczoraj do sklepu spytac ile bd czekac na wozek po zlozeniu zamowienia i uslyszalam ze jesli beda miec na stanie nasz kolor (nie w sklepie tylko w firmie, bo w sklepie nie ma naszego koloru) to 3-4 tyg, a jak nie beda miec to beda zalatwiac materialy i wtedy 6-7tyg:/ szok!
Zamawiamy w takim razie dzisiaj wozek:tak:

Cytat:
Jakie to ochraniacze? Mogłabyś wstawić link?

Pochwal się
Ja kupię chyba taką - czarno-biała i do tego sam projektor z pozytywką. Wcześniej się napaliłam na Rainforest z liśćmi, ale chyba będa się zlewać dziecku kolory.

A Ty się nie boisz? Chyba każda z nas się obawia, ale wiemy, że się nauczymy. Faceci też mogą się nauczyć i naprawdę Twoja wypowiedź, że przewijanie jest upokarzające dla faceta jest kontrowersyjna

Czyli nie zostawisz dziecka mężowi nawet na pół godziny?
Moja mama tak raz zostawiła półrocznego brata ojcu i pojechała ze mną na zakupy. Wracamy, a tam nocnik na stole, a ojciec dał mu do jedzenia uwaga - kanapkę z boczkiem i masłem i zdzwiony, że dziecko nie chce jeść... Mamamamarta ma rację - nie można tak męża odsuwać od dziecka

dokładnie tak.

Jakoś trudno mi uwierzyć, że tak się z tego cieszysz.. Gdybyś naprawdę chciała, to Twój mąż zmieniłby nastawienie i przekonał się, że kobiecie chociażby na czas połogu trzeba pomóc. Chociaż rozumiem, że różni są faceci i ciężko ich zmienić

Super karuzela! Jak sie dokladnie nazywa?

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
u nas to TŻ ma większe doświadczenie z małymi dziećmi Ma brata o 18 lat młodszego i pomagał przy nim, jak był mały. On przewijał pieluszki itp. a ja tego nie robiłam nigdy Raz kąpałam 2 letniego chłopca (synek dalszej kuzynki). Owszem byłam nieraz z dziećmi, ale to tak na krótko albo nie sama i nie musiałam przewijać. Nosiłam do odbicia kilka razy i dawałam jedzonko większym dzieciaczkom. TŻ nie może się doczekać aż będzie się mógł zając dzieckiem. Tylko z jego pracą, to będzie miał bardzo mało czasu na to, ale przynajmniej wiem, że ma chęci do tego żeby mi pomagać. On chce być przy porodzie, a ja się ciągle zastanawiam, czy mu na to pozwolę

Dokladnie, moj rowniez ma wieksze doswiadczenie. Ma mlodszego brata i duzo przy nim pomagal. To bardziej ja trzese gatami ciesze sie ze chce duzo robic przy Malym , rozczulam sie jak opowiada co i jak bd z nin robil

Cytat:
Naszla mnie ochota na frytasy

Ziemniaki obrane wiec juz sie robia

Lojojoj ale mi smaka narobilas

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:43   #2936
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z lidla. Zaczynam się czuć jak małpa w cyrku, mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią! Też tak macie? Jakby mój brzuch był jakimś nie wiem alienem... grrr ale jestem zła

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Tak a Mnie dzisiaj w Biedronce chyba nikt nie widział, przede mną stało chyba z 15 osób oczywiście same babki z pełnym koszem zakupów , a ja tylko z tym kocykiem i co nikt nie wpuścił, myślałam że zejdę tam z bólu kręgosłupa.

Stary 2014-06-03, 18:47   #2937
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jak każda z nas da swój numer jednej to co to niby da
KALAFIOR

Mogę swój rozesłać

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jagusia http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price.../dp/B0007LD766
ale nie ma jej z w sprzedaży ja kupię używaną. (wpisywałam "karuzela fisher price żyrafa" )
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:50   #2938
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Wlasnie Tz kupil mi w sklepie dwie pidzamy do szpitala az sie boje co wybral
bo po piatkowym wypadzie stwiedzialam ze nie mam nerwow juz na chodzenie o sklepach wiec wolalam jego wyslac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 18:50   #2939
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

Jestem za:tak:

Cytat:
KALAFIOR

Mogę swój rozesłać

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Jagusia http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price.../dp/B0007LD766
ale nie ma jej z w sprzedaży ja kupię używaną. (wpisywałam "karuzela fisher price żyrafa" )
Dziekuje! Poszukam moze gdzies znajde;p

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:54   #2940
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

to jak w koncu z tymi numerami ?

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-03 o 18:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości