|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
![]() A zębole nie? U nas odrzutka jedziecia=zęby. Kurczę 6.06 mam 6 rocznicę z TŻ, są dni mojego miasta, Coma np, do tego przyjeżdza moja przyjaciółka z Gdańska i taki dylemat mam... pewnie zostanę w domu jak taka |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
to powiedz TZ ze na 6 r chcesz isc na Come
ja bym poszła, ostatnio Roguc był wart grzechu tylko ze w tych crocsach.... to przegięcie |
|
|
|
#1323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nakladam wylacznie ponizej ucha, inaczej mam smalec na lbie. Ale ja akurat mam wlosy przetluszczajace sie. Cytat:
Odzywki drogeryjne maja w swoich skladach silikony i inne tzw. oblepiacze, ktore oblepiaja wlosy, dzieki czemu wygladzaja je, wypelniaja luki we wlosach np zniszcznych (dlatego tez przy ich stosowaniu sa mniejsze problemy z rozczesywaniem). Czyli powoduja lepszy efekt wizualny "od mycia do mycia", ale na dluzej nie poprawiaja kondycji wlosa (silikony uniemozliwiaja wchloniecie sie substancji odzywczych, nawilzajacych, itp). Wiele osob nie lubi silikonow, bo obciazaja im wlosy. Kosmetyki, ktore zamowilysmy maja lepsze sklady od tych drogeryjnych - zawieraja wiecej substancji odzywczych, olejkow, itp. Takie kosmetyki poprawiaja stan wlosow, ale przy dluzszym stosowaniu. Cytat:
Nie stosowalam, ale te produkty maja dobre opinie. Cytat:
Juz co nieco wiem, bo zrobilam podchody (oczywiscie nie wprost - mysli, ze nie bedzie miec panienskiego, bo ja nie dam rady przejechac 500 km akurat!)Na pewno zadni striptizerzy itp Pobyt w spa to tez jej zdaniem kiepski pomysl, bo stwierdzila, ze dla niej picie szampana w jacuzzi z obwislym brzuchem (pociazowym) to zadna przyjemnosc ![]() Takze chyba poprzestaniemy na czyms mniej spektakularnym... Nadrabiam dalej
|
|||||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Btw w poczekalni był dzidziuś, taki w foteliku tym najmniejszym, ze 2mce miało może.
Amelka złapała fazę i ciągle pokazywała paluchem mówiąc " dzidzi! dzidzia!" - ha ha Nawijko - ile waży Kuba? |
|
|
|
#1325 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
aaa Roguc opuscil me serce po wzieciu udzialu w MBTM. Jego aparycja, wypowiedzi... niee zegnam pana. Ale piosenek nadal slucham ![]() w domowym zaciszu.Marsi- moze Alan Albo Abelard jak Giza
|
|
#1326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az mi dziwnie jak tak o niej mowisz ![]() ![]() Zawsze Julka albo Mycha ![]() Cytat:
Basen wymiata!! ![]() Cytat:
Podobno sie da! ![]() Cytat:
![]() ![]() Dla Ciebie i hope - wyrazy wspolczucia ![]() Cytat:
![]() I nie wydaje mi sie, ze to bedzie krzywda dla Z. Pomysl jak fajnie beda sie razem bawic, kiedys beda Wam wdzieczne za to laurko, super, ze jestes zadowolona z nowej pracy!! Nie moge z ellmi i hope ![]() ![]() Jedna drugą komplementuje, druga pierwszą gdzies w tlumie widziala, nooo smyraja sie obie ![]() Umowcie sie pindy na piwo w koncu i juuuuuż ![]() ![]() Jeszcze jedna strona uff
|
|||||
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo on taki duuuuży już![]() a jak ostatnio TŻ był z nim na kontroli u lekarza to była też babka z dzieckiem ,widać było, że chore, bo leżało u niej na kolanach z takimi oczkami szklistymi itd. i jak TŻ rozebrał Filipa i postawił na ziemi, to ten podszedł do tej babki, pogłaskał to dziecko po policzku mówiąc "caś, caś", wrócił do TŻ i mówi" tata, dzidzi, caś caś, ja" ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
i tak jest postęp, bo JUŻ gadałyśmy
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi- to Kajetan może ?
Inne niż wszystkie imiona -mi się podoba (podobało? dopóki ktoś nie podsumował tego imienia tekstem "kajtek bez majtek " Miałam sąsiadów którzy mieli bliźniaków i dano im imiona Samuel i Jeremiasz. Właśnie dostałam od syna "śrubokrętem" (zabawkowym) w łepetyne Za co pytam?
|
#1330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio 9,6kg wazyl. Od zawsze ponizej 10 centyla jest (3-5 zwykle). Mysle, ze taka jej uroda. Zreszta po kim ma byc ciezsza? ![]() Cytat:
Stawia sam pierwsze kroczki, ale nie jest ich na tyle duzo, by to chodzeniem nazwac. Ale fakt, mocno rozwija sie ruchowo ostatnio. Cytat:
)Ja sie nigdzie nie wybieram ![]() ![]() Cytat:
Ale po obejrzeniu kilku odcikow MBTB jakos mi przeszla sympatia. I nie chodzi o to, ze komercha, ze poszedl do show tv - po prostu jakis taki hmm niemily, antypatyczny mi sie wydaje, chemii nie poczulam ![]() jak wyzej ![]() Cytat:
![]() Ufff, jestem na biezaco
|
||||||
|
|
|
#1331 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
no a jak nie dosc, ze syn przeslodki bystrzacha to przystojny tata obok ![]() :brzyda l:
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrzymajcie jak najdluzej to szybkie tempo!! ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Iwo ze zbuntowanego ![]() ![]() A mi się podoba... Tyberiusz, Tybek
|
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Zbuntowany ANioł"
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my na 15 do lekarza na wizyte z ta klatka...
|
||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak dał mu poprzedni właściciel i nie dało go rady już przechrzcić mimo moich najszczerszych chęci,zwyczajnie nie reagował. I takich przykładów jest mnóstwo a potem kruca niewiadomo jak dziecku na imię dać bo jak za nim krzykniesz na podwórku (że ma przyjść na obiad np ) to zleci się dodatkowo cała banda psów i kotów
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się po przerwie. Dzielnie Was czytałam, ale na pisanie nie było już czasu. Od kilku dni Domcia przechodzi sama siebie. Rano jest krzyk i płacz o wszystko. Np. dziś ryk, bo dałam jej szczoteczkę ze zbyt małą ilością pasty, potem ryk, bo chciałam założyć jej skarpetki, a później ryk, bo wzięłam telefon do ręki. Na szczęście przyjechał dziadek i zupełnie inne dziecko. A poza tym nie chce nic jeść. Wysiadam. Aga, Jaka gratulacje!!! ![]() Ja dziś mam usg prenatalne. Dziwne, bo w ogóle się nie denerwuję ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dokładnie; niedaleko nas mieszka gościu, który ma owczarka o imieniu Oskar (bez urazy) i ja o imieniu Oskar też myslałam, ale TŻ się nie zgodził przez to właśnie---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- no to ![]() Cytat:
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jestem
Nasi ulubieni t. wzięli nasz samochód, zepsuli i mało szlag mnie nie trafił, bo w niedzielę usłyszałam, że już go na 99 % nie dostaniemy, bo oni kasy nie mają, żeby naprawić. Zwodzili nas co tydzień, że już będzie gotowy no i dupa. Już 3 miesiące mija jak jest u nich, nie mamy jak sprowadzić go z powrotem, bo auto nie jeździ, tż jeździ do pracy pożyczonym ale nie wiadomo jak długo bo już się sypie a na dodatek za miesiąc idzie na urlop i pozostaje nam jeżdżenie komunikacją. Nie byłoby może tragedii, ale tż jeździ 20 km do drugiej pracy i wraca bardzo późno, nic już nie jeździ wtedy. A do tego wszystkiego w tej drugiej pracy tż też się sypie i chłop sobie leci w kulki z wypłacaniem kasy i często dzwoni tego samego dnia, że dziś nie ma nic do roboty więc tż ma nie przyjeżdżać. Atmosfera oczywiście nie do zniesienia, ja nie mogę nic nawet skomentować bo tż od razu się wścieka, ja jestem sfrustrowana bo nie mogę nawet porozmawiać bo on wszystko ucina. A że zaczął wcześniej do domu wracać to ja mam cały plan dnia w rozsypce no i ciągle się kłócimy. Oczywiście nie ma mowy choćby o życzeniach dla małego ze strony rodziny tż nie mówiąc o czymkolwiek innym. Także nie jest na razie za ciekawie. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Marsi co do imion takich bardziej oryginalnych mnie się podoba Natan, a np. mój kolega dał na imię synowi Brajan i to już mi się nie podoba, za bardzo spolszczone... Ogólnie podobają mi się zagraniczne imiona w oryginalnych wersjach typu Nathan, Simon ale wiadomo w zestawieniu z polskimi nazwiskami bywa zabawnie. |
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elllmi- no i o tym właśnie mówię niebawem będzie trzeba naprawdę burzy mózgów żeby nadać dziecku "ludzkie" imię
|
|
#1343 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Iwo ładnie choc od razu kojarzy sie z telenowelą. Będziemy miały mega problem Marsi już ja Ci to mówię. ile imion tyle skojarzeń hehehe Cytat:
Dziewczyny troszkę prywaty proszę. Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień około 15. Idziemy obejrzeć mieszkanie na wynajem. Ale jest szkopuł bo oferta idzie przez biuro nieruchomości i jak to oni chcą prowizję. Wstępnie przez telefon babka zrzekła sie prowizji od najemcy ale w rzeczywistości nie wiadomo. Kurde napalilam się na te mieszkanie jak szczerbaty na suchary no!
|
||||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-04 o 14:16 |
|
|
|
|
#1345 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
moje Dziecko zasnęło o 13.30 na drzemkę, gdzie normalnie o tej godzinie się budzi
ciekawe o której spać pójdzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi się Teodor podoba kciuki! Cytat:
Cytat:
ale nie lubię jak się psy nazywa imieniem ludzi
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie książek jeszcze - "księga dźwięków" może okazać się super dla dzieci, które trochę mniej mówią - uczy wydobywać różne dźwięki, sylaby, układać usta i język przy naśladowaniu rodzica. Mamy ją od wczoraj i już widzę po małej
Meneq - myślę, że dla Was to może być przydatne - tzn bez ciśnienia opczywiście, ale fajna książeczka, na prawdę gruba przy tym, dużo obrazków. Właśnie słyszę jak moja robi "cium cium" bo doszła do obrazka z butelką. |
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
Ach Nawijo a myślałaś o wspólnej sesji fotograficznej? można poprzebierać się lub robić tak jak będziecie ubrane. Zazwyczaj w cenie takiej usługi jest chyba make up i fryzura dla mlodej. jest mnóstwo takich ofert. Moja koleżanka miała taki panienski i bardzo sobie chwalila. Potem rzeczywiście jakieś disco. Co o tym sądzisz??
|
|
|
|
#1349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do reszty no przeca często ostatnio się spotykałyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja czekam na decyzję z banku ![]() Cytat:
jedyne co do obrazki nie do końca mi się podobaja ![]() Yellow współczuję i mamie i Tobie Mnie się np. Nataniel podoba imię ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Black Oli cudna |
|||||
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekne imie!! Przekonaj tz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Dziekuje bardzo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

akurat!)

Utrzymajcie jak najdluzej to szybkie tempo!!
22.05.2008
14.08.2011

jedyne co do obrazki nie do końca mi się podobaja