Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 20:04   #1501
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Sorry ale wydaje mi się ze przesadzasz.. Jeśli jakaś kobieta nie lubi gotować a musi to co to za problem? Według mnie nie jest gorsza tylko potrafi sobie radzić plus nie traci czasu Wynalazki są dla ludzi by z nich korzystać. Jeśli wolisz gotowanie zupy na ognisku czy piecu kaflowym proszę

.
moja droga, nie żyjemy w czasach epoki kamienia łupanego, żeby zupę na ognisku gotować po pierwsze, po drugie powiedziałam że MOIM ZDANIEm, nie musisz się z nim zgadzać, po trzecie czy wspomniałam gdzieś że lubie gotować? nie cierpie stać przy garach, ale napewno na taką łatwizne w życiu nie pójdę, pozatym to jak Tż chwali jedzenie jest najlepszą mobilizacją na kontynuowanie tego ( na jedzenie z robota raczej by nie powiedział ' ale pyszną zupę ugotowalaś', tylko ' ale pyszną zupe robot ugotował' ) pozatym jadłam u szwagierki m.in barszcz z tego termomixu i placki ziemniaczane. było ohydne, wmuszałam to w siebie.

Wynalazki są dla ludzi, ale nie żeby bez nich sobie w życiu nie poradzić, a niestety i tak bywa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:06
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:06   #1502
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
na suche skórki? szczerze mówiąc to nie wiem, bo nie miałam tego problemu. może spróbuj nawilżyć mocno skórę (np. krem+olejek wymieszany i nałożony na noc) i do tego delikatny peeling?
oleje to dla mnie czarna magia ale dzięki
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:13   #1503
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
oleje to dla mnie czarna magia ale dzięki
Ja raz na jakiś czas moczę dłonie w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwy i soku z cytryny. Zawsze miękną i kilka dni nie są przesuszone.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:14   #1504
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Sorry ale wydaje mi się ze przesadzasz.. Jeśli jakaś kobieta nie lubi gotować a musi to co to za problem? Według mnie nie jest gorsza tylko potrafi sobie radzić plus nie traci czasu Wynalazki są dla ludzi by z nich korzystać. Jeśli wolisz gotowanie zupy na ognisku czy piecu kaflowym proszę

Super chętnie się dowiem co tam ciekawego jeszcze miałaś w tym koszyku. Nie przypuszczalabym że takie rzeczy mogą schodzić. Z drugiej strony.. trampony, podpaski? Jak można przyjsc tak nieprzygotowanym?
Proszę Cię Kuchenka gazowa to ognisko?
Odnosząc się do drugiej wypowiedzi to nigdy okres nie złapał Cię niespodziewanie? Nie przyszedł kilka dni przed? Dla mnie to normalne, że takie rzeczy schodzą i prywatnie byłabym mega wdzięczna PM'ce która poratowałaby mnie podpaską w takiej chwili

aniuska18032 - do piwonii bardzo podobna jest róża angielska Będzie w moim bukiecie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:17   #1505
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
właśnie jak czytałam na forum to nie wiedziałam, co to są te "koszyczki" bardzo fajny pomysł, coś jeszcze do nich wkładałaś?
Tylko to co wymieniłam + krople żołądkowe, które zostały użyte przez chłopaka druhny w dzień poprawin i jedna tabletka laremidu na biegunkę za którą dziękował wujek już na samym początku bo po podróży z Lublina dostał wiadomo czego Ale wziął tylko jedną, więc podejrzewam, że po kielichu przeszło

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Kartony? Takie "wyciągane" chusteczki mieliście?
Ja się zastanawiam jakie koszyczek musi mieć wymiary bo chce na all zamówić.
Tak, dostałam carrefourowe fioletowe w motylki w pudle (załącznik), żałowałam że jeszcze z 4 kartonow nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Też planujemy koszyczki.
Pytanie mam - możecie mi napisać jak brzmiała ta informacja do czego służy koszyczek? Taką rymowankę jedna z Was miała, że PM dba o gości i daje im ten koszyczek.....
Nic nie miałam napisane, tylko koszyczek SOS - w załączniku foto

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Książka o której mówiłam to dokładnie ta, co pokazała basiczek24.

Ja też tamponów ze sobą nie noszę

Enzunio, dzięki za podsumowanie o koszyczku. A możesz napisać coś o alkoholach, gazowanych napojach?
Poszło 0,5 litra na głowę wódki (z barmanem), napojów i soków zostało mega dużo, prawie wszyscy zapijali wodą z cytryną (ja też), barmani mieli mega branie, cały czas ktoś był przy barze. Wina zeszła 1 (!!!) butelka i to dopiero na poprawinach. Na 100 osób mieliśmy 15 szampanów, z 5 zostało nieotwartych.

EDIT: Jeszcze za zgodą chłopaków dodaję zdjęcia jak się pzrebrali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5fb289885f473e1962600d235bc367d040580040.jpg (47,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1150045.jpg (193,5 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1150047.jpg (118,4 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10311783_798444126846304_1807916205985935364_n.jpg (34,2 KB, 145 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10301127_857831220912623_7116039059199070880_n.jpg (124,4 KB, 139 załadowań)

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:19
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:17   #1506
Agnessssa
Rozeznanie

A co zrobić z twardą jak skorupa skórą na podeszwach stóp? Mam takie odciski, że aż wstyd stopy pokazywać Wszystko co mogłam próbowałam zrobić żeby się pozbyć i nic nie pomogło
Stary 2014-06-04, 20:19   #1507
niulka_1985
Zadomowienie

Słuchajcie, a jak pogodzić następującą kwestię: koszyczki ratunkowe+leki+DZIECI????
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:20   #1508
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
i właśnie dzięki takim urządzeniom kobiety zginą jak ciotki w czechach, moim zdaniem, nie obrażając nikogo oczywiście. jak taka przyszła żona zacznie " gotować " a raczej gotowaniem bym tego nie nazwała, tylko ładowaniem składników(i ot, kończy się w tym momencie praca człowieka ) to ciekawe jak przyjdzie jej ugotować kiedyś bez tego. cudowny przykład mojej szwagierki, która nie umie w ogóle gotować, bo ma termomixa. jakby się zepsuł, zdechliby z głodu, albo łazili na gotowe obiadki ratując dupę. ( a jeszcze sobie kupili piekarnik który 'sam się myje' lenistwo totalnie. )może to być jako dodatek do gotowania, gdy się raz na jakiś czas śpieszy, nie ma czasu, spoko. ale żeby non stop, i bez tego ani rusz ?
aah jaką frajde mi sprawia, jak sama ugotuje obiadek i Tż mi mlaska jakie pyszne
Ja też lubię sama gotować, ale bardzo chętnie bym skorzystała z takiego urządzenia. Choćby do robienia jedzenia dla dziecka poza tym nie mogę kroić np. cebuli, bo potem mnie oczy pieką cały dzień, no i myślałam o imprezach typu parapetówka z większą ilością osób - po co mam jęczeć, że stałam w kuchni od rana i wszystko musiałam robić, skoro mogę się posłużyć fajnym urządzeniem? Poza tym jedno danie mogę zrobić sama, a w tym czasie zrobi mi się drugie, to chyba spore ułatwienie, co?
Szkoda tylko, że na stronie nie ma ceny...

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja też mam ślub 30 sierpnia i babeczka powiedziała, że piwonii w sierpniu nie ma już po drugie mówiła, że to bardzo kruche kwiaty, jeden płatek wypadnie i wszystko leci potem. Nie wiem czy to prawda ale ona pracuje w najlepszej kwiaciarni u mnie więc chyba wie co mówi. Mówiła, że piwonie to do wazonu i patrzenia ale na bukiet ślubny to ciężko bo jednak nim się rusza.
Są takie kwiaty, które bardzo przypominają piwonię, to jakaś odmiana róż chyba
a tak sobie upatrzyłam piwonie.... Znalazłam takie podobne:
1) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/l...Nd5WtqBWAB.jpg
to są astry peoniowe chyba...
2) róża angielska, ale róż nie chciałam
3) włoskie jaskry

Szkoda, że taka lipa z tymi piwoniami

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:20   #1509
enzunio
BAN stały

Cytat:
Słuchajcie, a jak pogodzić następującą kwestię: koszyczki ratunkowe+leki+DZIECI????
Stały wysoko na parapecie
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:28   #1510
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
moja droga, nie żyjemy w czasach epoki kamienia łupanego, żeby zupę na ognisku gotować po pierwsze, po drugie powiedziałam że MOIM ZDANIEm, nie musisz się z nim zgadzać, po trzecie czy wspomniałam gdzieś że lubie gotować? nie cierpie stać przy garach, ale napewno na taką łatwizne w życiu nie pójdę, pozatym to jak Tż chwali jedzenie jest najlepszą mobilizacją na kontynuowanie tego ( na jedzenie z robota raczej by nie powiedział ' ale pyszną zupę ugotowalaś', tylko ' ale pyszną zupe robot ugotował' ) pozatym jadłam u szwagierki m.in barszcz z tego termomixu i placki ziemniaczane. było ohydne, wmuszałam to w siebie.

Wynalazki są dla ludzi, ale nie żeby bez nich sobie w życiu nie poradzić, a niestety i tak bywa
Owszem Twoje zdanie pewnie wydaje mi się jednak ze trochę przesadzone i krzywdzące. Ale masz prawo

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Proszę Cię Kuchenka gazowa to ognisko?
Odnosząc się do drugiej wypowiedzi to nigdy okres nie złapał Cię niespodziewanie? Nie przyszedł kilka dni przed? Dla mnie to normalne, że takie rzeczy schodzą i prywatnie byłabym mega wdzięczna PM'ce która poratowałaby mnie podpaską w takiej chwili

aniuska18032 - do piwonii bardzo podobna jest róża angielska Będzie w moim bukiecie
He he o ognisku napisałam by podkreslic tradycyjne gotowanie Troche w żarcie

Zaskoczył mnie oczywiście ale zawsze mam przy sobie podpaske choć jedna

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 69 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:32   #1511
monidot
Zadomowienie

Jestem po pierwszym spotkaniu w poradni. Drugie będzie w lipcu i może pani nam od razu podpisze trzecie . Dziś mówiła takie rzeczy ogólne plus o planowaniu rodziny wg kalendarzyka
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:35   #1512
TysiaBB1989
Rozeznanie

mówiłyście kiedyś o tych skarpetkach złuszczających naskórek mogłybyście wrzucić mi linka bo świadkowa o nie pytała
dziękuje
Stary 2014-06-04, 20:36   #1513
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Tylko to co wymieniłam + krople żołądkowe, które zostały użyte przez chłopaka druhny w dzień poprawin i jedna tabletka laremidu na biegunkę za którą dziękował wujek już na samym początku bo po podróży z Lublina dostał wiadomo czego Ale wziął tylko jedną, więc podejrzewam, że po kielichu przeszło
Chłopaki wymiatają

Agnessssa - proponuję zakupić Feet Up Advanced - najlepszy na takie stopy

niulka_1985 - u mnie nie ma wysokiego parapetu w toaletach, ale jest gość głęboki blat umywalkowy Poza tym myślę, że dzieciaki nie będą chciały faszerować się tabletkami

Dziewczyny a ja mam taki problem...
Moja kuzynka pożyczyła mi swoją ślubną biżuterię...

Bransoletka jest ok i bardzo mi się podoba, ale niestety kolczyki są dla mnie za ciężkie. Czy myślicie, że mogę założyć po prostu wkrętki?
Lubię długie kolczyki i często noszę, ale te niestety odpadają
Stary 2014-06-04, 20:39   #1514
re_nata
Raczkowanie

Cytat:

Nic nie miałam napisane, tylko koszyczek SOS - w załączniku foto
Na pewno wykorzystam ten pomysł u siebie. A kieliszek wódki weselnej potrafi zdziałać cuda
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:48   #1515
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziś ogladałam różne aukcje i myślę, że wys. 15 cm, dł. 30 cm, szer. 20 cm będą ok. kosztowały razem z tą płócienną wyściółką 12 zł.
Ja właśnie oglądałam coś podobnego. Dzięki

Cytat:
Tak, dostałam carrefourowe fioletowe w motylki w pudle (załącznik), żałowałam że jeszcze z 4 kartonow nie kupiłam

Nic nie miałam napisane, tylko koszyczek SOS - w załączniku foto.
A super
Chłopaki super wyglądają

Cytat:
Dziewczyny a ja mam taki problem...
Moja kuzynka pożyczyła mi swoją ślubną biżuterię...

Bransoletka jest ok i bardzo mi się podoba, ale niestety kolczyki są dla mnie za ciężkie. Czy myślicie, że mogę założyć po prostu wkrętki?
Lubię długie kolczyki i często noszę, ale te niestety odpadają
Jak dla mnie wkrętki moga być
Swoją drogą ładna biżu
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:50   #1516
Buczorek
Raczkowanie

say-hello , bardorja

dziękuję za odp. mam nadzieję, że u dermatologa będą mieli dobry sprzęt

activelifestyle
śliczna biżu ja bym brała i kolczyki, ale skoro są za ciężkie dla Ciebie wkręty będa ok
Stary 2014-06-04, 20:55   #1517
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
przecież dzieci mają rodziców, a poza tym na stole będą leżały noże i widelce nie popadajmy w paranoje

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:01   #1518
Lg_ago
Zadomowienie

active jak najbardziej wkrętki będą pasować Tym bardziej, że to jest jakby tylko ta górna część tych długich, więc całość będzie się pięknie prezentować A wygoda ponad wszystko !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:21   #1519
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dzięki Zmierzę

Ja zaczynam się przekonywać się do Esotiq A jak się sprawdza model LATO? Na stronce znalazłam tylko kolor kremowy na stronie, czy występuje on też w kolorze białym?
Moja krawcowa powiedziała, że bardotka zniekształca piersi i są lepsze push-up. Tylko czy push-up utrzyma mi dobrze biust przez całą noc jeśli będzie bez ramiączek? Ale dylematy
ja tego stanisława miałam założonego tylko raz podczas mierzenia w sklepie drugi raz będzie na noc poślubną
ale ogólnie leży super i super wygląda

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Mam duży problem aby kupić białe buty na 5 cm obcasie Skóra naturalna, albo lakierowana... Któraś, coś może mi poradzi?
będę nudna jak nie wiem, ale polecam Akces2!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
mojakaren To pozostaje mi trzymać kciuki, żeby obrazy były ładne, a sami absolwenci za parę lat stali się sławni
daj Boże!

exist_ pierwszy zestaw śliczny, ale kolczyki z drugiego

Cytat:
Właśnie dostałam telefon, 21 czerwca wyjeżdżamy do SPA na Kos, zajął się tym mąż , dokupił nam pokój z widokiem na morze i jako świeże małżeństwo dostaniemy niespodziankę od biura podróży!!!
wow

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ten termomix to co to za cudo?
cudo nad cudy - robi wszystko! ale pewnie przy okazji nieco rozleniwia

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
A ja w końcu mam florystkę już od 3 miesięcy się przymierzałam do odwiedzin i zaklepania terminu, ale jakoś mi nie było po drodze
super
ja też muszę moją klepnąć ostatecznie, wpłacić zaliczke i mieć kolejną rzecz odhaczoną! zmotywowałaś mnie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dziewczyny 2 pytania

1) jak jest u Was z tortem weselnym, cukiernia przywozi w dniu wesela , odbieracie wcześniej i do lodówki go ?

2) Mam problem z zaskórnikami, może macie jakieś sprawdzone sposoby albo jakieś sprawdzone zabiegi u kosmetyczki?
1) ciasta i tort są dowożone na salę przez cukiernię w sobotę
2) byłam na peelingu kawitacyjnym, teraz wybieram się na mikrodermabrazję - dam znać jak było!

spróbuj sobie też peeling z kwasu migdałowego pharmaceris 5 lub 10 %

Cytat:
Właśnie zaczęłam rozpakowywać nasze koszyczki SOS (dopiero ogarniamy się po weselu ), zeszło prawie wszystko - 2 kartony chusteczek, prawie wszystkie dezodoranty w chusteczkach, prawie cały dezodorant męski, 1/3 damskiego, prawie cała paczka miętówek z męskiego, trochę miętówek z damskiego, jedno pudełko nici z igłami, z dwóch paczek apapu została jedna tabletka, plastry prawie wszystkie, 2 podpaski, wszystkie tampony, trochę lakieru do włosów, 2 gumki do włosów i prawie wszystkie wsuwki i wszystkie agrafki.

Goście bardzo chwalili i faceci i kobiety, managerka hotelu chce coś takiego wprowadzić
dzięki za to podsumowanie !
te koszyczki to naprawdę genialny wynalazek!

a masz może gdzies całą listę rzeczy, które były w koszyczkach damskim i męskim?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:38   #1520
domar123
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie!!

Obiecuję, że zaraz postaram sie wszystko nadrobić

Tymczasem u nas wielki postęp Jestesmy po przeprowadzce, po próbnej fryzurze, po odbiorze sukni, po protokole Wiele się wydarzyło i to tak znienacka Nie planowaliśmy protokołu, a tak jakoś wyszło. A więc zdjęć kilka z fryzury i sukni Potem usunę.

Edit: Usunęłam

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ

Edytowane przez domar123
Czas edycji: 2014-06-05 o 13:48
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:48   #1521
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie!!

Obiecuję, że zaraz postaram sie wszystko nadrobić

Tymczasem u nas wielki postęp Jestesmy po przeprowadzce, po próbnej fryzurze, po odbiorze sukni, po protokole Wiele się wydarzyło i to tak znienacka Nie planowaliśmy protokołu, a tak jakoś wyszło. A więc zdjęć kilka z fryzury i sukni Potem usunę.
Śliczna suknia i śliczna fryzura welon super wpięty we włosy, aż sama się zastanawiam czy tak nie wpiąć
Stary 2014-06-04, 21:50   #1522
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

a masz może gdzies całą listę rzeczy, które były w koszyczkach damskim i męskim?
u mnie było:

DAMSKI:
- leki przeciwbólowe
- stoperan
- tampony
- podpaski
- 2 pary rajstop
- dezodorant
- igła z niciami (białą i czarną)
- plastry na odciski i zwykłe
- chusteczki higieniczne
- bibułki matujące
- tic-taki miętowe
- lakier do włosów
- agrafki
- wsuwki
- bezbarwny lakier do paznokci

MĘSKI:
- leki przeciwbólowe
- stoperan
- plastry
- dezodorant
- lakier do włosów
- chusteczki higieniczne
- tic - taki
- igła z niciami

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:54   #1523
myboyismine
Zakorzenienie

Domar, pięknie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:57   #1524
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
u mnie było:

DAMSKI:
- leki przeciwbólowe
- stoperan
- tampony
- podpaski
- 2 pary rajstop
- dezodorant
- igła z niciami (białą i czarną)
- plastry na odciski i zwykłe
- chusteczki higieniczne
- bibułki matujące
- tic-taki miętowe
- lakier do włosów
- agrafki
- wsuwki
- bezbarwny lakier do paznokci

MĘSKI:
- leki przeciwbólowe
- stoperan
- plastry
- dezodorant
- lakier do włosów
- chusteczki higieniczne
- tic - taki
- igła z niciami

Swietny pomysl!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:01   #1525
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
i właśnie dzięki takim urządzeniom kobiety zginą jak ciotki w czechach, moim zdaniem, nie obrażając nikogo oczywiście. jak taka przyszła żona zacznie " gotować " a raczej gotowaniem bym tego nie nazwała, tylko ładowaniem składników(i ot, kończy się w tym momencie praca człowieka ) to ciekawe jak przyjdzie jej ugotować kiedyś bez tego. cudowny przykład mojej szwagierki, która nie umie w ogóle gotować, bo ma termomixa. jakby się zepsuł, zdechliby z głodu, albo łazili na gotowe obiadki ratując dupę. ( a jeszcze sobie kupili piekarnik który 'sam się myje' lenistwo totalnie. )może to być jako dodatek do gotowania, gdy się raz na jakiś czas śpieszy, nie ma czasu, spoko. ale żeby non stop, i bez tego ani rusz ?
aah jaką frajde mi sprawia, jak sama ugotuje obiadek i Tż mi mlaska jakie pyszne
Cytat:

Czekoladaaa , ja gotuję na codzien przy uzyciu termomixa i uwierz mi to nie jest gotowanie robota. Czym się różni smak z robota a czym z garczka bo nie mam pojęcia szczerze mówiąc ???
To nie jest wrzucanie składników na oślep tylko normalne gotowanie. I mi również cała rodzina mówi że pyszne obiady gotuje a nie że robot ugotował bo takiej fukcji to on jeszcze nie ma.
Ciasto na pizze - nigdy nie wyjdzie samemu tak dobrze wyrobione jak z termomixa. Ciasto na chleb zarobia mi sie w ciągu 3 minut . To że ułatwia to pracę i skraca czas to nie znaczy że jest bez smaku , nie dobre i że ja nie włożyłam w to pracy.
Wypowiadam się jako osoba , która codziinie gotuje dla całej rodziny i codzinnie z niego korzysta.
I wbrew pozorom umiem gotować bez tego sprzętu również.
Znam wiele osób które były na nie w stosunku do tego - jak to tyle kasy wydać jak można sameu wszytsko. No można ale skoro można również sobie życie ułatwić to dlaczego nie? Ale w żaden spsób nie zmienia to smaku czy jakości przygotowanych.
Rozumiem , że nie każdy ma potrzebę go mieć ok - ale stwierdzenie że to używanie tego sprzetu to pójscie na taką łatwiznę to mnie dziwi.
To idąc tym tokiem myślenia nie powinniśmy używać nic co ułatwia . Bo uwierz ten sprzet nie rózni się niczym od miksera czy innego robota kuchennego tylko ma więcej bardziej przydatnych funkcji. To również oszczędność i zdrowe jedzenie. Bo w jednym momencie można zrobić ryż , warzywa na parze i mięso na parze.
Sorry za tak długą wypowiedź ale musiałam to napisać bo na codzien używam tego sprzetu i napewno nie należe do leniwych ludzi w kuchnii !!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:01   #1526
monidot
Zadomowienie

Dziewczyny doradźcie jak odmienić nazwiska na zaproszeniach? Nazwiska które nie wiem czy odmieniać czy nie bo niektóre w liczbie mnogiej dziwnie brzmią.
Wymieniam:
Franczak
Szkudlarek
Styperek
Busse
Działak
Karnafel
Kujawa

Edytowane przez monidot
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:03
Stary 2014-06-04, 22:19   #1527
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
a) od opieki nad dziećmi są rodzice
b) małe dzieci chodzą siku z rodzicami
c) duże dzieci są kumate i nie wtryniają paczki apapu na raz, zapijając wódą
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie jak odmienić nazwiska na zaproszeniach? Nazwiska które nie wiem czy odmieniać czy nie bo niektóre w liczbie mnogiej dziwnie brzmią.
Wymieniam:
Franczak
Szkudlarek
Styperek
Busse
Działak
Karnafel
Kujawa
Franczaków, Szkudlarków, Styperków, Bussów, Działaków, Karnaflów, Kujawów.

Dziewczyny, pojechałam dzisiaj na poszukiwania stanika. Bez większych nadziei, wlazłam do jednego sklepu, w końcu był taki, który mi odpowiadał, podobał mi się, ale... 299zł, majtki 130zł Stwierdziłam, że lekka przesada, zwłaszcza że ja w jasnych biustonoszach raczej nie chodzę.

Przechodziliśmy koło esotiq i z głupa wlazłam zapytać, czy mają cokolwiek 70H. Bez większych oczekiwan, bo kiedyś patrzyłam na stronie i nic nie było

I.. chyba znalazłam mój ślubny!!!

Nie kupiłam, bo na wymianę jest tylko 7 dni, nie mogłam się zdecydować, ale raczej go wezmę

Minus jest taki, że figi do niego są okropne, z tyłu ten biały materiał robi mi taką wielką d..pę i cały prześwituje, koszmarek
Chyba wezmę stringi (choć nienawidzę ich + będę się ubierać z mamą i swiadkową, więc może mi być głupio ), ale TŻtowi się mega podobały.

Exist, Ty chyba też dużobiuściasta i szukasz stanika? Zajrzyj tam, może coś znajdziesz
Jeszcze 2 jasne były, tylko z jednego modelu nie było 70H, a drugi był całkiem fajny, ale wybrałam ten pierwszy, u mnie ładniej biust trzymał.

Drugi to ten:

Ogromnym plusem jest ta taśma pod biustem - dobrze trzyma

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:31
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:21   #1528
activelifestyle
Rozeznanie

Przypominam, że to jest forum ślubne, a nie kulinarne na dalsze dyskusje o termomixie proponuję przejść na pw

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Wymieniam:
Franczak
Szkudlarek
Styperek
Busse
Działak
Karnafel
Kujawa
Franczak
Annę Franczak, Szkudlarek, Styperek, Busse, Działak, Karnafel, Kujawę
Mariusza Franczaka, Szkudlarka, Styperka, Bussego, Działaka, Karnafla, Kujawę
Państwa Franczaków, Szkudlarków, Styperków, Bussów, Działaków, Karnaflów, Kujawów

Polskie nazwiska Ja bym odmieniła

Dotka90 - bardzo fajny stanik Gratuluję

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:23
Stary 2014-06-04, 22:28   #1529
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Franczaków, Szkudlarków, Styperków, Bussów, Działaków, Karnaflów, Kujawów.
Cytat:
Franczak
Annę Franczak, Szkudlarek, Styperek, Busse, Działak, Karnafel, Kujawę
Mariusza Franczaka, Szkudlarka, Styperka, Bussego, Działaka, Karnafla, Kujawę
Państwa Franczaków, Szkudlarków, Styperków, Bussów, Działaków, Karnaflów, Kujawów

Polskie nazwiska Ja bym odmieniła
Dzięki dziewczyny . Mi siostra mówi że tych mam nie odmieniać, że odmienić mam Tylko :
Szczepaniak
Kaźmierczak
Kruczkowska/i
Jasińska/i

A ja znalazłam w necie info i piszą że każde nazwisko należy odmieniać, nawet można wpisać i tam odmienią ale siora stwierdzila że dziwnie brzmią. Ale skoro i Wy tak mówicie tzn że trzeba
Stary 2014-06-04, 22:29   #1530
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Przypominam, że to jest forum ślubne, a nie kulinarne na dalsze dyskusje o termomixie proponuję przejść na pw
ja juz powiedziałam co miałam powiedzieć :P:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości