|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wiadomo, że kobiety po szyciu jak schodziły z łóżka, to przybierały różne, dziwne pozycje i mogły zaświecić majtkami ![]() w gemini podkłady z Canpola są jeszcze tańsze po 6,09 i 5,89 http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-10-sztuk.html Bio-oil też jest http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D= Cytat:
![]() dla pana z laboratorium Cytat:
![]() Zazdroszczę dziewczynkom takiej ciotki jak Ty
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Wykorzystaj meza i niech zadba o stroje letnie dla swojej zony
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej! Zaczarowana! Przesłodkie!
I te kocyki minky Tasi też urocze! Zaraz idę na ciuchy, bo są dziś przecenione. Już sobie upatrzyłam śliczne świąteczne rampersy Rozmiar 3-6 mcy, ale są takie superowe i po 2,50zł, że żal nie brać!Gosia, a zachowanie tego faceta godne pochwały! Teraz jak tak pomyślę, to nie pamiętam kiedy ja w ogóle widziałam jakąs kobietę w ciąży w kolejce Dopiero teraz zauważam, że taki się wysyp zrobił Najczęściej trafiam na inne ciążówki w McDonaldzie
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam, zaczynam 29 tydzień
do porodu 84 dni. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, Twin, a a ja już zamówiłam.. no, ale różnicę tych 4 gr. jakoś przeboleję..
Ale w przyszłości tam też sprawdzę, dzięki!!
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że w biedronkach na moim osiedlu w Wawie nie ma tych kocyków? Ja byłam w jednej, mama w drugiej i d#*a... no ale przeboleję, mój mąż kupił piękny do wózka (wstawię fotkę, jak dojdzie paczka), jeden sama zrobiłam, mam też minky no i zestaw z kompletu z łóżeczka.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne zakupy ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dzis jako zombieeeee
Usnelam o 6 rano a obudzilam sie o 9 ![]() Ciekawe czy jak wieczorem pojawi sie Tz to ja juz usne czy znow przesiedze caaaaala noc Gosia gratuluje nowego auta i brawa dla przepuszczajacych cie w kolejceNa starosc? Na emeryturze? ![]() Słodkie ciuszki, szczegolnie z 1. zdjecia |
|
|
|
#3399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba, że po porodzie faktycznie się ma bardziej wywalone na to co kto myśli...
|
||||
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 32 tygodniu - to już 8 miesiąc
Wczorajsza wizyta u Gina super. Mały waży 1770g i wszystko jest w porządku. Gin absolutnie nie pozwala mi na totalne lenistwo, mam dużo chodzić i ćwiczyć Z ciekawostek powiedział mi tylko, że mogę urodzić duże dziecko, bo jestem wysoka i mam potencjał . Pokazałam mu fotkę tę na której mój synuś się wypiął (wklejałam jakiś czas temu). Gin zaczął się śmiać, zapytał mnie czy to boli i powiedział, że trudno stwierdzić co tam wystawia nasz Maluch. Ale na USG nasz synek wypiął dupsko więc już wiemy, że ta wyższa górka to jego dupeczka Piorę kolejną pralkę ciuszków, a po południu chyba jedziemy po wózek - porównamy sobie wszystkie modele Bebetto. Nie było kocyka w Biedrze . Kupiłam za to stanik do karmienia 80B.. bo tylko taki był w zbliżonym rozmiarze do mojego. Ale oddałam. Muszę poszukać w innej Biedrze nieco większej miseczki.. zdziwiłam się, że mój obwód tak urósł . Przed ciążą miałam obwód 70, a jeden stanik do karmienia kupiłam Canpola - 75DD.Wiecie czy w Biedrze były obwody 75? Odnośnie imienia.. jak Wam się podoba imię Norbert (Norbi, Norbuś)?
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-06-06 o 10:00 |
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu się na coś przydałam ;-) Kciuki za wizytę. A pierożki ale bym zjadła. Cytat:
A jeśli chodzi i zzo to skurcze czujesz ale nie czujesz bólu ;-) . Skutkiem ubocznym może również byc spowolnienie akcji porodowej . Ale ja i tak wezmę to znieczulenie bo ja się strasznie boję bólu. Cytat:
;-) to całkiem inny kolor niż szary absolutnie;-) Cytat:
Cytat:
Odnośnie stanikow do karmienia. Położna na szkole rodzenia miwila żeby najwcześniej kupić je kolo 36 tyg bo wiadomo cycoliny się zmieniają i rosną. A Hania jaka juz duża dziewczynka . ;-) i super ze zdrowiutkie. To najważniejsze. Cytat:
Wszystko przepiękne ,;-) brawo Dziękuję ze napisałaś że również miałaś ta dziurkę w serduszku i ze tak szybko wszystko wróciło do normy. A urodzilas się przez cc? Cytat:
A zresztą po cc i porodzie naturalnym też mogą być powikłania. Cieszę się że dobrze wybrałam ;-) Cytat:
Cytat:
lewatywa koniecznie, nie chcę się jeszcze tym dodatkowo stresować. Brawo za nowe autko, a jakie? Odnośnie facetów i wyprawki. My się ostatnio Poklucilismy przez to ze mój TZ tez by chciał wybierać i mieć wpływ a ja juz wszystko mam wybrane. Jedyne co on może to wybrać kolor wanienki. Ale juz mu przeszło. Wczoraj zadecydował i foteliku ;-) Ale ładny u mnie takiego koloru nie było , albo juz wykupili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Robię sobie przerwę w nadrabianiu, bo mózg mi się grzeje jak tyle czytam
Dziś może popakuję troszkę rzeczy do szpitala, bo już mniej więcej wiem co... Tylko się zastanawiam jaką dużą paczkę pampersów bierzecie do szpitala, bo zapomniałam o to zapytać?? Miałam robić pranie rzeczy dla fasolki, bo zapowiadali upały, a tu zaraz chyba lunie
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponad 200 gram różnicy (ale pomijając to ja byłam dużym dzieckiem 4100, mąż też 3900) a jak jak na razie moje dziecko jest chyba najmniejsze jak porównuje z waszymi....
|
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla małego! jak na 32tc to nie jest duży! raczej można by powiedzieć, że należy do mniejszych...Norbert fajne imie, jak dla mnie trochę ciężkie do wymówienia. Norbi mi się nie podoba...z wiadomych względów ![]() Cytat:
a w domu jak mierzę to 110/60, 115/70 ale to na pewno zależy od aparatu i od tego, ze w domu mierzę na spokojnie a tam to zawsze delikatny stresik jest no i wpadam z reguły spóźniona tylko zdążę ściągnąć płaszcz a położna juz mi rekaw zakłada, więc na pewno mam podniesione delikatnie cisnienie. Ja czytałam, ze jak nie przekracza 140/90 to jest ok. Powyżej trzeba coś brać. I tak też jest na ciśnieniomierzu w gabinecie, jak Ci wyjdzie powyżej 140 to sie wyświetla na pomarańczowo, potem przy wyższym na czerwono a do 140 (mi najwięcej wyszło 136) świeci się na zielono więc to chyba ciśnieniomierz dla ciężarnych po prostu
|
||
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze na wizycie wszystko dobrze |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też takiego ładnego nie było.... chyba były już mocno przebrane te kocyki, ja mam mietowy z małpkami wg mnie był najlepszy z tych co zostały
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszedł mi właśnie kocyk i podusia do wózka- wybierał i zakupił na Da Wandzie tż, jak sam mnie poinformował- po dokładnej analizie składu załączam fotkę.I dzwoniła babeczka, że wysyłają dzis łóżeczko! Będzie w poniedziałek/ wtorek
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ser pleśniowy w cieście pycha, ale nie wolno
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idę dzis do mamy zmierze sobie też u niej ciśnienie, zobaczymy |
|
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Moni - gratulacje!
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 8mc i duzego syniaPodoba mi sie imie Norbert,a dodatkowo mialam przystojnego sasiada o tym imieniu
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kocyk śliczny, widze, ze sówki też królują na watku
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-06 o 10:23 |
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do aptek internetowych to ja zawsze robie zakupy w niezapominajce (e-apteka) i w stacjonalrnej też. Tak patrzę i np podkłady canpol bez promocji kosztuja tylko ciut więcej niż na doz w promocji a np laktator easy start jest o kilkadziesiąt złotych tańszy na niezapominajce. jakby któraś chciała skorzystać.
|
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
butter właśnie zakupiłam taki sam kocyk jak ty masz
niestety dużego wyboru nie miałam a ten mi się podoba bo wszystkie inne takie jaśniutkie były . Jestem zadowolona że się po niego wróciłam
|
|
#3417 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie jest oczywiste, ze maz widzi takie rzeczy, malo tego to on mi pomagal sie umyc, po porodzie, nie wyobrazam sobie, zeby ktos, kto tak doskonale zna kazdy skrawek mojego ciala, mial mnie krepowac... no ale moze to wynika z tego, ze jestesmy ze soba tyle lat i nie traktuje meza jako obcej osoby. .. Cytat:
Gratuluje zakupu auta! ![]() Cytat:
... Proponuje zeby w nazwie kolejnego watku mam sierpniowych bylo cos o kocyku z Biedrony |
|||
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś odczuwałam kopniaki rano i wieczorem a teraz to praktycznie przy każdej godzinie ;P czy wy też tak macie?? a mówią że dzidzia śpi ponad 20 godzin itd. A moja mała się rusza prawie ciągle ;P
(jestem w 29 tygodniu jak coś)
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za namiary na apteki.
|
|
|
|
#3420 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też wypinana pupkę, mogę ją po niej klepać fajne uczucie tylko czasami trochę boli.Norbert śliczne imię , mam kuzyna i jest bardzo grzecznym chłopczykiem. i za 32 tydz.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Super pomysł! Dziewczyny! Zamawiajcie podkłady Canpola - są w promocji za 6,13zł
a wózek będę mieć zielony 
ale wiadomo, że kobiety po szyciu jak schodziły z łóżka, to przybierały różne, dziwne pozycje i mogły zaświecić majtkami 

Dopiero teraz zauważam, że taki się wysyp zrobił 

ja się jej boję... 

. Kupiłam za to stanik do karmienia 80B.. bo tylko taki był w zbliżonym rozmiarze do mojego. Ale oddałam. Muszę poszukać w innej Biedrze nieco większej miseczki.. zdziwiłam się, że mój obwód tak urósł