Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 21:31   #1531
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Miś dziś z tatusiem był u lekarza, ja musiałam być w pracy. Dostał klemastynę, stodal i bactrim. Ponoć lekko przeziębiony i idzie dużo zębów. W nocy strasznie kaszlał i był rozpalony. Bidusio moje, bardzo się martwiłam w pracy. Idę zaraz spać bo ciężki tydzień miałam.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a jak chcecie to na blogu dodałam zdjęcia które robił nam fotograf

http://bokehworld.pl/fotograf-tez-czlowiek/
Piękne zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zryczałam się
Popłakałam się.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
[B]Dziewczyny, DOSTAŁAM DOTACJĘ!!!!!!!
Gratulacje ogromne!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyczułam guzka w piersi zapiszę się prywatnie na usg boję się i jestem załamana
Kochana, nie martw się na zapas!

Cytat:
A tak my jemy
https://www.youtube.com/watch?v=LQB2MyDv0nw
proszę nie zwracać uwagi na głupie odgłosy tż

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

W piekarniku robi się ciasto z truskawkami (z przepisu który Yellow wstawiała) zobaczymy czy wyjdzie.
Pięknie!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzwonila dzis do mnie reh - zwolnilo sie miejsce i przelozyla nam wizyte z 17 lipca na jutro!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

i jeszcze jedno - Kubus coraz czesciej swiadomie mowi MAMA
Super!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:35   #1532
marsi11
Zakorzenienie

Hej kochane

Na początek
Black o jaaaaaaa,ale czad, brawa dla przedsiębiorczej mamy
Neti za efekty i determinacje
Bokeh zdjęcia piękne i trzymam kciuki za przeprowadzkę
PStryczku gratuluję mama, kocham kiedy moje dziecko tak do mnie mowi to najpiękniejsze słowo na świecie
Calawdeszczu nie odpisałaś mi

u nas nic ciekawego

właśnie przeglądam wizaż i trafiłam na linka do instagramu jednej z wizazanek
ja chyba jestem z innej planety i pewnie nigdy nie będę mieć lexusa cabrio, basenu i jazzuzi w domu i psa w kółku kąpielowym ani innnych cudow ale powiedzcie mi czy to naprawdę podnieca pokazywc co się je na śniedanie/kolacje, co się robi kiedy się nudzi i wogóle?
http://instagram.com/ccamillac
ja tego kompletnie nie kumam, takie dla mnie dziwne pokolenie big brothera
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:44   #1533
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja chyba jestem z innej planety i pewnie nigdy nie będę mieć lexusa cabrio, basenu i jazzuzi w domu i psa w kółku kąpielowym ani innnych cudow ale powiedzcie mi czy to naprawdę podnieca pokazywc co się je na śniedanie/kolacje, co się robi kiedy się nudzi i wogóle?
I ja

Poza tym ona cos dziwnego z ustami robi

marsi, zrobilam dzis tacie lososia z pierzynka porowo-cukiniowa, zachwycony byl

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:48   #1534
sylwietta1988
Zakorzenienie

To jednak był intensywny dzien po 13 zrobiło sie i ciepło i bezdeszczowo, takze hulalismy po dworze do 19
az dzieciunio padło samo, przed 21 , dzieciowa dniówka trwała dzis 13,5 godz
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U nas wczoraj histeria w kąpaniu że masakra, i to nawet jeszcze nawet nie doszłyśmy do mycia włosów. Chciałam jej wyczyścic uszy i jak to zobaczyła to tak się rozpłakała że hej, i płakała już do ubierania. Usnęła fajnie i spała fajnie gdzies do pierwszej a potem to chyb amiloin razy musiała do niej wstawać bo budziła się z płaczem, jeszcze Tż zrobił powtórkę z wczoraj i nie umiał swojego budzika wyłaćzyć więc obudził ją dodatkowy raz.
Ja jestem wykończona i ona też bo rano nawet nie bardzo chciała wstać.
Do tego wczoraj zadzwonił gość z salonu że jednak tego koloru co wybraliśmy tez nie ma noi Tż już się wkurzył konkretnie i chyba wycofa zaliczkę i spróbuje jednak w salonie w Rzeszowie coś wybrać. Tylko tu nam nie założą gazu od ręki i dlatego się waha.
Kochana, obiecuje poprawe Kurcze, a moze Oli tak nagle zaczęła bac sie kąpieli bo woda była zbyt ciepła/zimna? Bo juz naprawde ciezko dojsc czemu taka rekacja dziecka, które kąpiel lubiło..... Dla tzta baty a ogolnie kciuki za auto

Cytat:
Ifwka, moja Oli tez ma ostatnio awersje do kapieli... a zawsze uwielbiala kapiel... :/

Dziewczyny, jadlyscie nowy serek Tutti kokosowy? jest grzechu warty.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
a moze kwestia imienia?
kokosowy? czemu mi to robisz ja kokosowy maniak jestem , jutro na biedre zrobie napad

Cytat:

Moje dziećko chodzi właśnie po pokoju i śpiewa "Siedem, osiem, udaooo sięęęę" - fragment piosenki z kanału Baby Tv.
koljeny opad szczeny

Cytat:
Dziewczyny kochane, znów mnie wsysło Ale przez tydzień szukałam mieszkania. Myślę, że znalazłam, nie w samym centrum w ogóle nie w moim mieście trochę jestem tym zmieszania i w ogóle nie bardzo mam czas.
A to dopiero początek b czeka nas przeprowadzka

Z góry przepraszam że się nie odnoszę, zaraz spróbuje poczytać co u Was

a jak chcecie to na blogu dodałam zdjęcia które robił nam fotograf

http://bokehworld.pl/fotograf-tez-czlowiek/
zdjecia przecudowne, ja na bieząco jestem z Twoim blogiem powodzenia w przeprowadzce i wracaj ku nam jak najszybciej

Cytat:
Dziewczyny, DOSTAŁAM DOTACJĘ!!!!!!!

Co prawda, nie dostałam listu do ręki, bo jeszcze nie doszedł, ale zadzwoniłam do UP i po 5 minutach wykłócania się, babka podała mi odpowiedź przez telefon. Chyba padnę ze szczęścia!
super hiper ekstra : oklaski:

to lece dalej, cieniutenko dzis

GOJKA, powodzenia we wracaniu do figury jakby co to wiesz, my tu kopala motywującego dajemy od ręki

DEBRAH, BLOGERKO,
masakryczne jest to co opisujecie nie wyobrazam sobie patrzec na płaczącego Bartula, który wyraznie mnie potrzebuje bo nie moze zasnac, bo chce przytulenia, bo zwyczajnie w jego pojeciu dzieje mu sie krzywda szok, szok, szok inna sytuacja- dzis bawił sie, bawił, zaczał pokazywac na cos, nie wiedziałam o co mu chodzi, tłumaczył po swojemu GAŃ a ja nie wiedziałam nadal, wtedy tak zaczął plakusiac.... przykro mi było strasznie, ze płacze a ja nie wiem jak zaradzic bo nie mogłam skumac o co mu chodzi..... musiałam wyprzytulac, spróbowac zajac czyms innym. A co dopiero z premedytacją czekac, az sie dziecko :wypłacze: i padnie, ze zmęcznia? z żalosci? Nie ogarniam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:50   #1535
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
hejka...jestem...!!!:brzy dal:

Gratulowałam już na FB... no ale tu nie omieszkam również..oraz oczywistym jest moje pytanie....GDZIE FLACHA?????

Dziewczyny wiem, że macie już pewnie dośc mojego opowiadania o tym jak się wzięłam za siebie...ale dziś mi tak fajnie jest..bo dziecię pospało prawie 3 godziny a w tym czasie zdążyłam:
-powiesić pranie..
-poćwiczyć..
-sprzątnąć łązienkę (kurze i odkurzaniebyło z samego ranka więc łązienką skończyłam sprzątnie mieszkanka)

Ponadto weszłam na wagę i pokazała mi 5,5 kg mniej...no i tż przyjechał z pracy z różą (bez okazji co się nie zdażyło od nie wiem kiedy)...także ten-taka czuje się spokojna..spełniona i lekka..hmmm no lżejsza

ponawiam pytanie co do ZESTAWÓW NARZĘDZI DLA chłopców...macie jakieś fajne..coś widziałyście?? myślę o czymś dla Antonia...

NAdrobię Was wieczorkiem kochane bo teraz należy mi się rilax na dworzu z dzieckiem...no aktywny rilax z szogunkiem

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

też się popłakałam..... super!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

idąć dalej kliknełam to... i mimo że wiem że tak sie dzieje nie mogę zrozumieć..nie pojmuję...
http://podaj.to/post/234,0,najbardzi...widziales.html

Cytat:
Czyli masz dzien z sama soba?? faaajnie

Neti przyłączam się do dziewczyn i gratuluje !!!! :-* zdecydowanie masz sie czym chwalic !

która mi pomoze sie pakowac? :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mogę pomóc wprawiona jestem;p
Cytat:
A tak my jemy
https://www.youtube.com/watch?v=LQB2MyDv0nw
proszę nie zwracać uwagi na głupie odgłosy tż

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

W piekarniku robi się ciasto z truskawkami (z przepisu który Yellow wstawiała) zobaczymy czy wyjdzie.
pięknie
Cytat:
dzwonila dzis do mnie reh - zwolnilo sie miejsce i przelozyla nam wizyte z 17 lipca na jutro!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Moja Hania zaczęła mówić mamo. dzisiaj np szła z dziadkami na spacer i powiedziała mamo papa:lo ve:

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Miś dziś z tatusiem był u lekarza, ja musiałam być w pracy. Dostał klemastynę, stodal i bactrim. Ponoć lekko przeziębiony i idzie dużo zębów. W nocy strasznie kaszlał i był rozpalony. Bidusio moje, bardzo się martwiłam w pracy. Idę zaraz spać bo ciężki tydzień miałam.
biedny zdrówka!
Cytat:
Hej kochane

Na początek
PStryczku gratuluję mama, kocham kiedy moje dziecko tak do mnie mowi to najpiękniejsze słowo na świecie

u nas nic ciekawego

ludzie są dziwni

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:53   #1536
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I ja

Poza tym ona cos dziwnego z ustami robi

marsi, zrobilam dzis tacie lososia z pierzynka porowo-cukiniowa, zachwycony byl
ja robię jutro bo u mnie uwielbiają ale mówię Ci spróbuj dorzucić tego pomidora malinowego na sam koniec wiem,że on Ci nie pasi ale jest genialny- tylko obierz go ze skórki i w kosteczkę

a co do tej niuni- to ona ma usta zrobione bo własnie wyczytałam, piersi też a teraz będzie nos robić
Stary 2014-06-06, 22:02   #1537
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię jutro bo u mnie uwielbiają ale mówię Ci spróbuj dorzucić tego pomidora malinowego na sam koniec wiem,że on Ci nie pasi ale jest genialny- tylko obierz go ze skórki i w kosteczkę

a co do tej niuni- to ona ma usta zrobione bo własnie wyczytałam, piersi też a teraz będzie nos robić
Spoko, spoko, moze kiedys sie przelamie
Poki co obstaje przy stanowisku, ze pomidor na cieplo nie przejdzie u mnie

Zdecydowanie nie da sie tego ukryc!

bokeh, wlasnie zlukalam foty na blogu
Koncowka przeeeeepiekna!!!

Tate i TZ melanż chyba poniosl, nie wrocili jeszcze z meczu
Ale to dobrze - mam czas, by zrujnowac swoj portfel w necie

Stary 2014-06-06, 22:03   #1538
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, ale plastik.

Sylwietta, jest naprawdę cudowny w smaku, jak mleko kokosowe. I ma w sobie - uwaga! - kokosowe żelki! Aż żałuję, że nie wybieram się jutro do miasta. Ale zapowiedziałam Łukaszowi, że kupię cały karton, jak pojedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że to nie jest edycja limitowana. Oprócz kokosowego, jest jeszcze mango i cytryna, którą zaraz wciągnę.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-06 o 22:04
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:09   #1539
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

LADYYYY. ... przemogĺam się i pobiegłam! Nie dość że dziś pięknie wyfewciowałam dom.. zrobiłam trening. ...pranie.... dziecię mi pozwoliło na to wszystko 3 godzinną drzemką. ..to dostałam róże od męża. .. jestem lżejsza o kolejny kg..w końcu zmieściłam na palucha zaręczynowy.. :sly:. Mąż zbungował mnie w kuchni godzinę temu :p. .. to jeszcze po tym pobiegłam pierwszy raz od czasów liceum UWAGA PONAD 2 KM! Potem prysznic i jestem oto... rzadko się zdarza tyle przyjemnych rzeczy w jednym dniu

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:11   #1540
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Co to metod wychowawczych o których pisała Debrah z Blogerką, to ja teraz mam spięcia z bratową. Bo jak wspominałam mieszka u nas na wakacje z synkami (19 miesięcy, 4 miesiące). I starszy nic nie może, nie może się pobrudzić, nie może rzucać, nie może chlapać w wannie, a jak zrobi coś "złego" to idzie do kąta lub dostaje karę....
I bratowa mi mówi, że mi łatwo powiedzieć bo ja mam dziewczynkę a dziewczynki z reguły są grzeczniejsze... ta rzeczywiście, też mi argument.
Chciałam pożyczyć jej chustę , żeby małego nosiła to będzie miała lżej, ale nie bo przecież się przyzwyczai, nikt z rodziny też go długo nosić nie może. Ja się naprawdę dziwie bo oni czekali bardzo długo na te dzieci a teraz takie "kwiatki" wychodzą.

A ja chyba osiągnęłam sukces jeśli chodzi o nauczenie ostrożności. Mieszkamy przy ruchliwej ulicy, i samochody szybko jężdzą. Dzisiaj jak poszłam z Blanką na spacer to jak zobaczyła samochód to mówi "pop"(stop) i się zatrzymuje i czeka aż przejedzie. I wie,że trzeba chodzić tylko po chodniku , ufff oby zapamietała
brawa dla Panny Ostrożnickiej
a co do bratowej słów brak, opadły mi nawet cycki przeciez ten straszy synek to prawie rówiesnik naszych maluchów, wyobrazasz sobie posadzic dziecko swoje za karę w kącie.... ja pierdziele
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

ja dnia dla siebie nie miałam od urodzenia Hani nie licząc czasem 2 czy 3 godzinki jak Tż Ją weźmie do teściów jak jedziemy na weekend. także tego
pjona

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Odstrzelilam sie jak szczur na otwarcie kanalu, i poszlam w dluga na Gliwice, dopiero wracam, siadlam sobie na kawie w kawiarni zamowilam ciasto wydalam za duzo pieniedzy i jest cudnie <3
uuuu na bogato sie zaszalało
u nas sie jeszcze mówi jak marchewka na swięto grzadki
Cytat:
Hej hej
Chwale sie nocka bez pobudek (21-7, budzik zadzwonil :/) i to w lozeczku

Moje dziecko wlasnie wrzuca bulke, ktora podzielilo na drobne kawaleczki do pudelka, w ktorym zrobilam mu
otworki (szajowy pomysl )

brawa za noc i inwencje twórczą Kubeczka udanego wyjscia

Cytat:

da sie? da!
doczekałas sie
a Bartulo ciagle jak go poprosze
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
zdróweczka

SILVER, nie zamartwiaj sie, na pewno to nic powaznego!
pieknie Daria je

NETI, super! gratulacje i o by tak dalej

MARSI, ja równiez nie ogarniam takich ludzi

A ja przytyłam 0,5 kg

Dzisiaj Bartulo sie z sąsiadem bawił troche, prawie 4 lata, tez Bartek jak mu mój młody pjone przybił to chłopczyka zarzuciło wazy sasiad kilo wiecej, a chudzina jak trzcina, moje młode prawie dorównuje mu wzrostem a co do masy to
Stary 2014-06-06, 22:13   #1541
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
LADYYYY. ... przemogĺam się i pobiegłam! Nie dość że dziś pięknie wyfewciowałam dom.. zrobiłam trening. ...pranie.... dziecię mi pozwoliło na to wszystko 3 godzinną drzemką. ..to dostałam róże od męża. .. jestem lżejsza o kolejny kg..w końcu zmieściłam na palucha zaręczynowy.. :sly:. Mąż zbungował mnie w kuchni godzinę temu :p. .. to jeszcze po tym pobiegłam pierwszy raz od czasów liceum UWAGA PONAD 2 KM! Potem prysznic i jestem oto... rzadko się zdarza tyle przyjemnych rzeczy w jednym dniu

i aż energia bije od Ciebie
a bunga bunga w kuchni...zazdroszcze, ostatnio w kuchni to my Leosia zrobiliśmy pewnie dlatego taki żarty
Stary 2014-06-06, 22:14   #1542
jakajakaja5
Raczkowanie

Marsi a jak tego łososia się robi? smakowice brzmi.
ps sałatka cała wrąbana aż mi wstyd :/
zaskakujące w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze strasznie mnie mdliło - to nie jadłam. W drugim było spoko a w trzecim mały strasznie mi na żołądek uciskał i z jedzonka nici. A teraz tylko bym jadła .... Marnie to widzę :/
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:17   #1543
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, ale plastik.

Sylwietta, jest naprawdę cudowny w smaku, jak mleko kokosowe. I ma w sobie - uwaga! - kokosowe żelki! Aż żałuję, że nie wybieram się jutro do miasta. Ale zapowiedziałam Łukaszowi, że kupię cały karton, jak pojedziemy na zakupy. Mam nadzieję, że to nie jest edycja limitowana. Oprócz kokosowego, jest jeszcze mango i cytryna, którą zaraz wciągnę.
o losie, nie rób mi tego bo mi jezyk do tyłka ucieknie ja jadłam ostatnio cytryna-limonka tez pycha no i ten ciasteczkowy z rodzynkami i skórką pomaranczowa

Cytat:

rozpusta w biały dzień
Stary 2014-06-06, 22:19   #1544
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Marsi a jak tego łososia się robi? smakowice brzmi.
ps sałatka cała wrąbana aż mi wstyd :/
zaskakujące w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze strasznie mnie mdliło - to nie jadłam. W drugim było spoko a w trzecim mały strasznie mi na żołądek uciskał i z jedzonka nici. A teraz tylko bym jadła .... Marnie to widzę :/
jaka to jest nic- wiesz na co ja miałam dziś smaka?

na wódkę taką zmrożoną i śledzia, matko bosko po prostu na samą myśl aż mi ślina ciekła a ja wódki do ust nigdy nie biorę

co do przepisu to w oryginale jest dorsz
na patelni podsmażam pory drobno pokrojone w kóleczka, dodaje cukinie,następnie dolewam troszkę wody i duszę, sos uzupełniam śmietanką najlepiej 30% ale kwaśnej też troszkę można dodać
na sam koniec dodaje pomidora malinowego bez skórki pokrojonego w kostkę i duuużo zieleniny, pietruszkę i koperek
na patelni grillowej smażę rybę i usmażoną podaję z sosem
oczywiście doprawić sól, pieprz wg uznania
Stary 2014-06-06, 22:19   #1545
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a bunga bunga w kuchni...zazdroszcze, ostatnio w kuchni to my Leosia zrobiliśmy pewnie dlatego taki żarty

Stary 2014-06-06, 22:20   #1546
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Marsi, ale plastik.

pojęcia nie miałam, że takie smaki są
jutro się chyba wybiorę
Cytat:

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:23   #1547
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
udał sie Wam egzemplarz klask i:
Stary 2014-06-06, 22:24   #1548
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
na patelni podsmażam pory drobno pokrojone w kóleczka, dodaje cukinie,następnie dolewam troszkę wody i duszę, sos uzupełniam śmietanką najlepiej 30% ale kwaśnej też troszkę można dodać
na sam koniec dodaje pomidora malinowego bez skórki pokrojonego w kostkę i duuużo zieleniny, pietruszkę i koperek
Hahha to sie dogadalysmy - ja robie zupelnie inaczej
Nic nie podsmazam - wszystko pieke w piekarniku

neti Jestem pod wrazeniem!

Stary 2014-06-06, 22:25   #1549
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hahha to sie dogadalysmy - ja robie zupelnie inaczej
Nic nie podsmazam - wszystko pieke w piekarniku

neti Jestem pod wrazeniem!
ooo zarąbiaszczy pomysł, muszę wypróbować
Stary 2014-06-06, 22:27   #1550
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dzieciunio rozwaliło mi sie łasnie na 3/4 szerokosci łozka, mam jakies 35 cm na wcisniecie sie obok niego, cwaniak

dobranoc
Stary 2014-06-06, 22:28   #1551
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti brawa!!! Tylko sie nie przemeczaj, odpoczynek to jedna z najwazniejszych rzeczy!!!!!

Laski sorry, 16km zrobilismy, wszystko przeczytalam ale padam na pysk ide pod prysznic

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 22:40   #1552
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
jaka to jest nic- wiesz na co ja miałam dziś smaka?

na wódkę taką zmrożoną i śledzia, matko bosko po prostu na samą myśl aż mi ślina ciekła a ja wódki do ust nigdy nie biorę

MARSI plissss wrzuć to do k. Bo ja chętnie bym spróbowała ale w tym gąszczu nie znajdę potem.
Tak samo YELLOW to ciasto co ostatnio robiłaś proszę wrzuć sam link do k.

Dzięki dziewczyny. . Faktycznie zenergetyzował mnie ten dzisiejszy dzień. Jakoś tak fajnie. . Miło. Dzięki Wam raz jeszcze . Dobrej nocy kochane.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-06 o 22:41
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 23:16   #1553
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - rozwaliłaś mnie z tą wódką i śledziem, hahaha
jak tak sobie przypominam, to ja chyba nie miałam żadnych zachcianek, ja tylko ciągle pragnełam słodyczy i to w ogromnych ilościach. Bo sałatce z tuńczykiem, 2 talerzach, potrafiłam jeszcze zjeść na raz 2 opakowania lodów po pół litra. I oczywiście później cały wieczór było mi niedobrze i narzekałam, że "po co ja to jadłam".
Czekolady, batony, lody, ciastka .. myślałam o tym chyba non stop <3 nic innego jakoś tak mnie szczególnie nie ciągnęło, nie bardziej niż przed ciążą.
Stary 2014-06-07, 00:09   #1554
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie budze, u nas nie zaobserwowalam zeby czas trwania drzemki, ani pozne drzemki wplywaly na sen nocny.
U nas tak samo.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Ale dziś rozmawiałam z koleżanką, i ona tak jakoś mimochodem wyszło, że ja mam zapałacić cały rachunek w lokalu. SERIO?
W życiu

Cytat:
Pytałam o to budzenie, bo młody potrafi spać w dzień ponad 3,5h, i wydaje mi się, że to zdecydowanie za długo, te 3,5h to i tak po wybudzeniu go, więc nie wiem, ile by spał, gdybym go nie obudziła. Tym bardziej, że dzisiaj spał w nocy od 20 do 8 rano więc wydaje mi się, że to zdecydowanie za dużo
Młodej też się dość często ostatnio zdarzało spać nawet i 4 godziny, ale jeśli nie spała dłużej, niż do 16, to nie miało to wplywu na noc.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
My prosilismy 160 osób przyszło 95. Sala była tak że za 100 osób trzeba zapłacić, więc musieliśmy zapłącić za 'powietrze" no bo tych 100 nie było.

Czuję się bardzo bardzo pominięta

Cytat:
Ifwka, moja Oli tez ma ostatnio awersje do kapieli... a zawsze uwielbiala kapiel... :/
I Pola też, potrafiła w wannie ponad godzinę siedzieć, a teraz po 10 minutach już wychodzi, nie daje sobie głowy myć, nawet na chwilkę się położyć...

Cytat:
Mi się osobiście nigdy nie zdarzyło nie przyjść, gdy zapowiedziałam, że będę... Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, przecież to takie marnotrawstwo kasy by było...

Moje dziećko chodzi właśnie po pokoju i śpiewa "Siedem, osiem, udaooo sięęęę" - fragment piosenki z kanału Baby Tv.
Ja coś takiego zrozumiem tylko wtedy, kiedy sama proszona osoba została zaskoczona jakimś pilnym wyjazdem, np. do pracy, to to jeszcze tak, bo sama na to nie miała wpływu.

Cytat:
Dziewczyny, DOSTAŁAM DOTACJĘ!!!!!!!
Jeeeeee!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A ja chyba osiągnęłam sukces jeśli chodzi o nauczenie ostrożności. Mieszkamy przy ruchliwej ulicy, i samochody szybko jężdzą. Dzisiaj jak poszłam z Blanką na spacer to jak zobaczyła samochód to mówi "pop"(stop) i się zatrzymuje i czeka aż przejedzie. I wie,że trzeba chodzić tylko po chodniku , ufff oby zapamietała

Ja nawet Poli nie uczyłam specjalnie, po prostu może 2 pierwsze razy brałam ją na chodnik i potem sama już zaczęła na niego wchodzić, a samochody to sama tak od początku ma, że jak tylko słyszy, to się zatrzymuje, czasem przytuli do mojej nogi, jak przejedzie, to ona idzie dalej.

Cytat:
Kochana, to Ty nie wiesz, że instagram jest przede wszystkim od tego, żeby się chwalić swoim żarciem?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
az dzieciunio padło samo, przed 21 , dzieciowa dniówka trwała dzis 13,5 godz
Poli 14 godzin z minutami

Neti, Szaja, Mała - bardzo, baaardzo Wam dziękuję!!

Mała, no u mnie właśnie to tak wygląda. Tzn. na palcu to już mam od dobrego miesiąca tylko ten strup, który co chwila krwawi, rwie się, niby schodzi a zaraz pojawia się od nowa. Ale na kolanach i łokciach dalej tak, jak Ty napisałaś - bąble z wodą, a potem z tego się robią strupy. Tylko taka różnica, że na palcu to jest jeden duży strup (też od "początku" palca i kończy się zaraz nad zgięciem) i właśnie zauważyłam, że się rozrasta , a na kolanach i łokciach to są takie mniejsze strupki, ale za to usiane w ilościach sporych

Pola dzisiaj pierwszy raz sparzyła się żelazkiem. Na szczęście "tylko" dotknęła opuszkiem palca...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 04:41   #1555
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
black bardzo sie ciesze! Teraz trzymam kciuki za rozkrecenie interesu! Na splywie przyjemnosci zycze; chcialabym byc na Twoim miejscu
pstryczku przeglad trzyletniego samochodu kosztuje w przyblizeniu 10% jego wartosci rynkowej jako nowego! Dla mnie to o wiele za duzo! Salon zaproponowal mi samochod zastepczy na poltora dnia; w cenie ok 600PLN. Jak powiedzialam to tz, to zapytal, czy oferuja limuzyne; oj nie, tylko Nissana Micra!
Samochody rodzimej produkcji sa w cenach porownywalnych do cen w Polsce. Marki zagraniczne typu Mercedes, Volkswagen, BMW, nawet Fiat sa o wiele drozsze. Benzyna kosztuje porownywalnie. Przy zakupie samochodu trzeba jeszcze wziac pod uwage miejsce parkingowe w odleglosci max 2km od miejsca zamieszkania i to swoje tez kosztuje; zwlaszcza w duzych miastach. Wszystkie autostrady, drogi ekspresowe, drogi gorskie z widokami sa odplatne; kosztuja bardzo duzo!! Niemal wszedzie parkingi sa odplatne: im wieksze miasto, tym drozsza ziemia i drozsze miejsce parkingowe. Naszym rekordem bylo parkowanie w Kioto w poblizu znanej swiatyni: 15PLN za 15min. (Ceny podaje po przeliczeniu 100jenow=3PLN; w tej chwili jen jest bardzo tani i wszystkie ceny tez sa o wiele nizsze. Rok temu 100jenow kosztowalo 4,5PLN wiec wszystko wypadalo 1,5 raza drozej).
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 07:06   #1556
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
black bardzo sie ciesze! Teraz trzymam kciuki za rozkrecenie interesu! Na splywie przyjemnosci zycze; chcialabym byc na Twoim miejscu
pstryczku przeglad trzyletniego samochodu kosztuje w przyblizeniu 10% jego wartosci rynkowej jako nowego! Dla mnie to o wiele za duzo! Salon zaproponowal mi samochod zastepczy na poltora dnia; w cenie ok 600PLN. Jak powiedzialam to tz, to zapytal, czy oferuja limuzyne; oj nie, tylko Nissana Micra!
Samochody rodzimej produkcji sa w cenach porownywalnych do cen w Polsce. Marki zagraniczne typu Mercedes, Volkswagen, BMW, nawet Fiat sa o wiele drozsze. Benzyna kosztuje porownywalnie. Przy zakupie samochodu trzeba jeszcze wziac pod uwage miejsce parkingowe w odleglosci max 2km od miejsca zamieszkania i to swoje tez kosztuje; zwlaszcza w duzych miastach. Wszystkie autostrady, drogi ekspresowe, drogi gorskie z widokami sa odplatne; kosztuja bardzo duzo!! Niemal wszedzie parkingi sa odplatne: im wieksze miasto, tym drozsza ziemia i drozsze miejsce parkingowe. Naszym rekordem bylo parkowanie w Kioto w poblizu znanej swiatyni: 15PLN za 15min. (Ceny podaje po przeliczeniu 100jenow=3PLN; w tej chwili jen jest bardzo tani i wszystkie ceny tez sa o wiele nizsze. Rok temu 100jenow kosztowalo 4,5PLN wiec wszystko wypadalo 1,5 raza drozej).
rozumiem,że ceny są wysokie w przeliczeniu na PLN ale w japońskich realich pewnie średnia krajowa to 6000 PLN czy się mylę?
Stary 2014-06-07, 07:33   #1557
pstryczek84
Zakorzenienie

hej. ja na szybko

Neti i inne maniaczki rowerowe
ktory?

http://www.decathlon.pl/fotelik-dzie...html#avantages

http://www.go-sport.pl/go-sport/kamp...1/fotelik-snug

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 07:44   #1558
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem,że ceny są wysokie w przeliczeniu na PLN ale w japońskich realich pewnie średnia krajowa to 6000 PLN czy się mylę?

Trudno powiedziec jaka jest srednia krajowa, poniewaz czesc ludzi pracuje dorywczo a reszta zatrudniona jest na stale.
Z drugiej strony, co mi po wyzszej sredniej krajowej, jesli nie ma to przelozenia na jakosc zycia. Ceny sa wysokie wszystkiego. O sredniej mozna mowic dopiero wtedy, jak ma sie odniesienie do cen w rzeczywistosci. Bo tak to mozesz sobie teraz siedziec w fotelu i zazdroscic przecietnemu Tanace, ze wiecej zarabia niz Kowalski.
O ile pamietam w Polsce na czas naprawy samochodu, zastepczy otrzymywalo sie za darmo. Tutaj w moim przypadku naprawde spory koszt i tym bardziej utwierdzila mnie w tym reakcja tz.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 07:55   #1559
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja wczoraj na rowerze jeździłam po raz pierwszy od 3 lat chyba. Bo miałam wcześniej mężowy stary, ale wielki :/ a teraz wreszcie damkę mam. Dorka (bo nie mamy fotelika drugiego na razie, no i ja się boję z fotelikiem jechać :/ ) z babcią zostala na 2h, a my z Agatką fru
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 09:37   #1560
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, spoko, moze kiedys sie przelamie
Poki co obstaje przy stanowisku, ze pomidor na cieplo nie przejdzie u mnie

Zdecydowanie nie da sie tego ukryc!

bokeh, wlasnie zlukalam foty na blogu
Koncowka przeeeeepiekna!!!

Tate i TZ melanż chyba poniosl, nie wrocili jeszcze z meczu
Ale to dobrze - mam czas, by zrujnowac swoj portfel w necie
dziękuję Laurko i Sylwietta Wam też miło mi naprawdę

Cytat:
Hej kochane

Na początek

u nas nic ciekawego

dziękuję

Wiesz Marsi, laska może i zbyt sztuczna, ale czym to się różni od tych wszystkich blogerek, które wklejają co kupiły w zeszłym tygodniu, czasem nawet co jadły, ja jak wrzucam na bloga przepis kulinarny (już rzadko ) to też po części z jakiejś takiej wewnętrznej potrzeby podzielenia się co zrobiłam, było dobre i ładnie wyglądało. Tak samo jak dodaje zdjęcia ze spaceru i pisze o czymś tam. Uzewnętrzniam się jak w Big brotherze
Insta też posiadam

Silver, Daria pięknie je sama !

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Bokeh, a jak nastroje przed przeprowadzka???

Przepiekne wasze zdjecia na blogu
no powiem Ci mieszane... nie wiem czym to spowodowane strasznie sie stresuje, przed tą tutaj w ogóle się nie stresowałam...

Cytat:
NETI, nie ma co pokazywac - zdemolowane przez Kube pudelko po ksiazeczkach z dziurkami zrobionymi przeze mnie

BOKEH, ja Ci pomoge, ale Ty mi sie rewanzujesz za 2 tyg

Tzn, ja też za 2 tyg, bo wprowadzamy się od lipca, ale ja najpierw żeby spakować i żeby było tego mniej wszystkiego muszę powyrzucać połowę rzeczy...

Wczoraj robiłam porządek w bieliźnie, zostawiłam sobie 3 staniki w tym dwa nowe - są BOSKIE w Intimissimi nowy model Gioia czy jakoś tak push up bez fishbinów na moje male cycki to najlepszy stanik jaki miałam w życiu no i kupiłam dwa tzn jeden ja a drugi sprezentował mi mąż. WIęc wszystkie za duże lub złe musze wyrzucić chociaż niektore sa jak nówki, bo kupowałam zaraz po karmieniu i potem mi gwałtownie zmalały i nie wiem co z nimi zrobić...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości