Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 10:39   #1411
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
IWFK Jaki macie fotelik do roweru? Czy możesz zmierzyć mi ile ma oparcie cm?
Tak mierząc od siedziska. ..:p my nadal nie wybraliśmy. ..a chcieliśmy mieć na przyszły weekend. ..
Nie pamiętam co za firma, jutro napisze zmierze i napisze, gdzieś około 100 zł kosztował.
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Fajna!
Ja bym pewnie brała tradycyjnie czarny
Ostatnio jak ubezpieczałam nasz drugi samochód, który nie jest czarny, to zawiesiłam się w momencie, gdy koleś zapytał o kolor. W głowie miałam tylko "nie-czarny, nie-czarny"
Czarne mamy Toledo i nie chciałm drugiego czarnego
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jak... no mojej teraz pobierali Penem, jak dla cukrzyków, "klik" w palec (kiedyś normalną igłą). Samo to to jest sekunda i prawie bez bólu (miałam cukrzycę ciążową, takim samym penem "klikałam się" 4 razy dziennie ) Najgorsze jest to...wyciskanie kropel. Bo dziecko siedziało mi na kolanach a pielęgniarka "dusiła" palca. Młoda bała się, że ktoś obcy ją trzyma tak mocno za rękę i nie chce wypuścić. 2 próbki wzięły a to trwało i trwałooooo Po kropelce, a chyba kilkanaście kropel, już mi jej szkoda było bo rozpaczliwie chciała rączkę uwolnić. A potem się rozpłakała jeszcze bardziej jak jej nakleiły plasterek, nie mogła zaakceptować, że ma coś na paluszku.
No własnie tego wyciskania się obawiam....
Dzięki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:47   #1412
litllesweetangel
Lurker ;)

Misia czytalam ostatnio o Jordan. Ona ma czworke dzieci z 3 facetami, 5 w drodze, najstarszy syn jest niewidomy i chory na autyzm. Teraz rozwodzi sie z mezem-striptizerem, ktory zdradzal ja 7 miesiecy z jej najlepsza przyjaciolka, ktora 2 razy byla jej druhna na slubach. Przekichane zycie, jakos zarabiac musi

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 10:54   #1413
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
debrah Ksiega dzwiekow juz do nas leci ;-) Bardzo chcialabym, zeby cos sie w temacie mowienia ruszylo, bo meczy mnie sytuacja z tz.
ifwka my tez na wakacje nigdzie nie jedziemy, ale tz chce na Bozenarodzenie do Pl jechac. Ciekawe co z tego wyjdzie?
Bylam umowic sie na przeglad samochodu i jak uslyszalam orientacyjne koszty, to szczeke z podlogi 5min zbieralam. Panowie z obslugi salonu doskonale sie bawili z Yae.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:06   #1414
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

u nas dzisiaj pobudka o 6 Ultra pjona

sylwia chcemy zdjęcie Bartula z wężem!

Ifwka
gratuluję zakupu

hope mnie trzęsie jak widzę na grupach wystawiane czy poszukiwane chodziki i normalnie dziewczyny się o nie biją. masakra:/

neti patrz wyżej na mojego posta pisałam, że kupuję tego co ma bokeh

little
co za gejosy

http://www.pudelek.pl/artykul/67570/...ordan_zdjecia/
A jaki ma Bokeh?
Dziś tz był w sklepie krossa i oglądał ten COZY co Ci pisalam. I kazał zamawiać bo powiedział ze naprawdę porządny i solidny. No i odchylany jak sleepy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-05 o 11:13
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:32   #1415
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Misia czytalam ostatnio o Jordan. Ona ma czworke dzieci z 3 facetami, 5 w drodze, najstarszy syn jest niewidomy i chory na autyzm. Teraz rozwodzi sie z mezem-striptizerem, ktory zdradzal ja 7 miesiecy z jej najlepsza przyjaciolka, ktora 2 razy byla jej druhna na slubach. Przekichane zycie, jakos zarabiac musi
A Ona czasem nie była żoną Petera Andre https://www.youtube.com/watch?v=uZvKGXNEI0Y
Cytat:
A jaki ma Bokeh?
Dziś tz był w sklepie krossa i oglądał ten COZY co Ci pisalam. I kazał zamawiać bo powiedział ze naprawdę porządny i solidny. No i odchylany jak sleepy.

http://bokehworld.pl/rodzinne-rowerowanie/
mi w sumie nie zależy na tym odchyleniu. http://allegro.pl/wloski-fotelik-row...267400112.html

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:35   #1416
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

IWFKA....już nie mierz nic...zamówiłam Kross Cozy

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Misia SNUG jest mniejszy..także ten- przyjrzyj się wymiarom..własnie oparcia..Bo ja już tyle się naooglądałam i jak chciałam np Polisport to tzrebabyło dobrze patzreć bo były i małe..takie niskie ...zwróc na to uwagę. bo np Antonio z tych większych i patzryłamżeby za niski nie był np za rok
Ja już zamówiłam..po PTAKACH o ten http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-k...296013120.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-05 o 11:38
Stary 2014-06-05, 11:39   #1417
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
opisze krotko wizyte i spylam spaciu
mlody cud, miod, grzeczniutki, zagaywal pania doktor, dal sie wybadac ze wszech stron. pochwalony zostal ze hej...
biegal tylko w pieluszce i pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok, ladnie stopki stawia, przy chodzeniu (a raczej bieganiu ) postawa jest prawilowa wiec gitez...
co do klatki to tu nic sie nie zmienilo - trzeba obserwowac i tyle. wizyta w styczniu i bedziemy myslec czyjest lepiej czy gorzej czy tak samo. jak bedzie gorzej to bedziemy w przyszlosci myslec nad specjalistyczna klinika i byc moze operacja ale to juz tam ocenia fachowow co i jak.
natomiast jesli chodzi o wystajace zeberka, ma takie K. dziwne ze zeberka, takie jakby odstajace to jest osobna sprawa zupelnie. ja myslalam ze to jest jedno z drugim powiazane a to okazuje sie ze nie. no wiec te zeberka to ponoc sa od niezbyt prawilowej postawy podczas siedzenia. kregoslup ma lekko zaokraglony, brzuch wypina o przou wiec i zeberka tez. powiedziala ze absolutnie tragedii nie ma ale jednak zeby na tym popracowac i utrwalac mimo wszystko prawilowa postawe.
ale co znow bylo hitem?
najpierw sie wystraszylam bo posadzila go, zlaczyla stope do stopy i tak sie zaczela im przygladac. mysle sobie - aha, pewnie jakies krzywe/koslawe itp itede a ta: powiem Pani ze co jak co, ale stopy to ma wyjatkowo duze!
jak znow zaczela ten temat to niestety ale nie wytzrymalam i parsknelam smiechem
polecial na m basen gdzie sa organizowane zajecia la takich maluszkow wiec jak bede miec chwile to was pomecze setkami pytan bo ja plywac nie umiem co za tym idzie nigdy na basenie nie bylam takze ten tego...
no i dzwonilam tez od razu do reh umowic sie na te plecki - najblizszy wolny termin (oczywiscie prywatnie) polowa lipca!
babka powiedziala ze juz awno nie miala tylku malych pacjentow ...
aha, a wyniki na wit D i cala reszta na ta krzywice wyszla ok

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

biedulka
no to przeżycia miałaś pozytywne

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Debrah Borys waży tyle co kurczak nadal, jakieś 9.5 do 9.7. Szczerze to nie chce mi się już go ważyć, żeby się nie emocjonować. Waży ile waży, widocznie taką ma urodę i już. Ma energii od cholery, dobry humor też, więc co poradzić. Nie utuczę go.
Blogerko, nic nie zrobisz, wiem po Agu Ona teraz jakieś 12,5 waży, a ma 4 lata
Dorotka 11,5.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny (szaja ) viggami - buciki dla dzieci - dobra firma? Dzisiaj kapciuszki młodemu kupiłam, wydają się być okej, ale nie wiem?

Dzięki za powitanie, może w piątek będę miała na nowo telefon, oddaję do serwisu mam nadzieję, podobno tylko 2h naprawa więc może się uda. Bo na kompie nie ma szans w dzień, młody od razu klawisze wyrywa

Chciałam wam tylko napisać, że wtedy jak mieliśmy te histerie przy zasypianiu - chyba jakiś skok. Tzn ogółem nie zauważyliśmy zmiany jakiejś konkretnej w umiejętnościach, ale ogromna zmiana właśnie w zasypianiu. Teraz godzina 20 mówię do Pietraszka, kochanie, idziemy spać, chodź do łóżeczka, on daje mi rączkę, maszeruje obok dzielnie, mówię zrób mamusi i tatusiowi "papa", daj całusa, podaję mleczko, wypija, i albo odwróci się na brzuszek/boczek i zasypia, albo się poprzytula i zasypia. Fakt, czasem zasypianie trwa godzinę, ale to jest takie wiercenie się, przewracanie z boczku na boczek, tulenie misiów, mnie, całusy, bez histerii, bez płaczów, bez wychodzenia z łóżeczka, po prostu nie może zasnąć, ja zawsze wychodzę dopiero jak żuczek zaśnie na dobre, także ufffff, unormowało się wszystko

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

laski laski laski plissssss, bez spojlerowania mi tutaj z grą o tron, bo jesteśmy w czarnej d.... z serialami

fajna firma, niedroga, a ma znak zdrowej stopy i fajne butki, dość wąskie, niewiele takich jest bym na Agu kupiła.

Gratuluję usypiania!

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Lady - jasne, bez spojlerów. Dawno temu na studiach zepsułam koleżance przyjemność z lektury. Ona czyta, ja pytam ot tak se, czy bohater X już umarł i słyszę rozpaczliwe "to on umrze?"
Fajnie, że u Was lepiej z zasypianiem

podła

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci nadal mają jazde na chleb? Bo mnie to az wstyd, jak młody widzi gdzies bułke czy chleb to sie drze w niebogłosy DAM!!!!! Dzis w biedrze to mało sie nie zapadłam pod ziemie, bo zaczął swoje DAM jak tylko weszłam w alejke z pieczywem... to dałam tą zwykłą kajzerkę, a on jak zaczął wpie.przac to jak głodzone dziecko..... Ludzie mieli niezłą polewke jak chciałam zabrac to mnie w reke ugryzł i zanim doszlismy do kasy to zrealizował ją w całosci, sladu nie było

lubi
a Agu kiedyś numer zrobiła, na spacerze, ze 2 lata miała jakoś - idziemy, na ławce siedział starszy pan i pani, on miał kupione tkaie świeżutkie kajzerki - Agata stanęła przed nim i tak się wlipiała w nie, że facet jej dał

Cytat:
Puk puk.... można?

a polewasz?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

[/COLOR]MAŁA, mam pytanie do Ciebie.
Jak wyglądało u Ciebie to uczulenie(?) na rękach? Wiem, że pisałaś o tym dużo, ale nie pamiętam teraz dokładnie. Pękała Ci skóra, lała się krew itp? Bo ja od 3 miesięcy bodajże mam... no właśnie nie wiem co; z tyłu głowy, zaraz pod linią włosów, robią mi się ciągle krosty; na łokciach i na kolanach też, co zejdzie jakaś, to zaraz się nastepna pojawia, swędzą strasznie i właśnie krwawią, czasem wystarczy, że przetrę ręcznikiem po kąpaniu I wskazującym palcu prawej ręki, czasami na środkowym też, mam właśnie taką okropnie suchą skórę, ciągle mi się luszczy, pęka, krwawi, co myślę, że już zeszło, to od razu nowy strup się robi i od nowa. Np. teraz, jak sobie palca prostuję, to ta skóra mi sie tak naciąga, że widać pod nią czerwone i w niektórych miejscach kropelki krwi wychodzą...
Mogłabyś mi napisać, co na to dostałaś? Jakieś maści, tabletki? I czy pomogły?
Z góry dziękuję za odpowiedź
suplementacja wit. D - 1000-1500j. dziennie, czyli jakieś 3 krople.
Na głowę - ja przy zaostrzeniu azs myłam na zmianę nizoralem (zostawiając go na głowie na kilka minut) i babydream

na noc na zmiany nanosiłam za aprobatą dermatolożki maść typu diprobaza, cutibaza - parafina i wazelina, na rękach nie miałam, ale gdy Agatka miała to nakladałam maść i skarpetki na to

Agatka miała pękające bardzo na dłoniach i skóra schodziła do tego, to na receptę dostała afloderm - raz na noc właśnie smarowane

zawsze podstawę możesz spróbować - czyli maść z wit. A

no i na receptę hydrocortizon

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam porządny opieprz na placu zabaw .. i chyba dlatego unikam placów zabaw, bo tam zawsze ktoś ma jakieś "ale". A ja nie chcę Borysa wszędzie prowadzić za rączkę i zakazywać wszystkiego.
Ale .. wracając do rzeczy, Borys bawił się taką taśmą izolacyjną (? - nie wiem jak to nazwać, taba w pasy, biało-czerwona). Piaskownica była świeżo postawiona, zabezpieczona tą taśmą. W końcu pan budowlaniec, które siedział w samochodzie i pilnował, w końcu nie wytrzymał i podszedł mi zwrócić uwagę, że mam uważać na dziecko, bo mu się ktzywda stanie, bo go nie pilnuję i na wwszytsko mu pozwalam :O i że to później jemu się zgarnie (haha, że co?!) jak dziecku coś się stanie.
Dodam, że Borys mój szatan mały, był naprawdę grzeczny, po prostu dotykał tej tasiemki, zdala od piaskownicy i błaznował przy tym strasznie, ale ja byłam cały czas przy nim i wszytsko było pod kontrolą.

PS. była oczywiście babcia, która groziła wnuczce, że już więcej na plac zabaw nie pójdą, skoro ona nie hce do domu wracać haha, a jak groźba nie podziałała to na lody próbowałą dziecko przekupić (dodam, że też nie poszło po jej myśli).
Kurde, to chyba nie jest miejsce dla mnie, ale Borysowi się podobało, więc trzeba będzie wyluzować
eee ale rozumiem, że piaskownica gotowa już była? to niby co - miała się sama uprawomocnić i okopać jeszcze? bez sensu...

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mi tez się podoba pasowałoby do kompeltu.

Hej fajnie że wyjazd udany, szkoda telefonu

Może to różyczka, bo przy niej te jest taka wysypka???

nieźle

Wiesz co ona wszystkich nowości się boi. Kask dała sobie wczoraj na głowę założyć, przeglądnęła sie w lusterku i kazała ściagąc. Do fotelika dała sie włozyć, z 500 m przejechała ( za pierwszym razem przy wkładaniu była histeria), tylko z tym myciem głwoy nie mam pomysłu.

Sandałki śliczne.
Widziałam odcinek, i uważam że oprócz śmierci Oberyna odcinek był nudny, w książce działo sie zdecydowanie więcej. Mam nadzieję że chociaż te ostatnie odcinki będa emocjonujące.

Nie będę Was spojlerować

A to u mnie zasypianie wygląda tak samo, z tym że trwa max pół godziny

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

za zasypianie.
Wiesz ona sie ogólnie nowości boi. A z myciem głowy to moge moczyć (polewam tak żeby n abuzię się nei lało), mydlić, myć tylko to spłukiwanie, jakoś jej nie podchodzi.
KAsk sobie już dała załozyc przynajmniej na chwilkę więc jakiś sukces jest.
Debrah jakbyś mogła mi napisać jak to pobieranie z palca wyglada??

A moja przez całą droge na plac zabaw i z powrotem tylko am am am, jakbym ją głodziła.

Skąd ja to znam?? Pies na sowje juz patrzeć nie chce tylko przy Oliwce stoi jak ona je.

Wow super.
u nas nakłuwają taką igłą, która od razu ze zbiorniczkiem jest

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kupujemy to co sprzedaliśmy nową Ibizę, jednak ponieważ powiedziałm że nie będę nią jeździć to Tż ostatecznie wybrał kolor -technic gray, mi marzyła się zielona albo niebieska, no ale cóż...

Ja wiem, tylko słyszałam gdzies że bardzo cisną, i że czasem z żyły szybciej i mniej boleśnie??
a bo ja wiem? dziecko z reguły boi się wkłuwania i to jeszcze powinno bez ruchu być, by igła nie wyszła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:49   #1418
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

Daję znak , że żyję. U nas znowu bratowa z dzieciakami, brat na ich budowie został bo domek robią a ona u nas . Także jest szał ciał z trójką dzieciaków w domu. Ja się wzięłam za ćwiczenia z Mel B i też w wolnych chwilach ćwiczę.
Muszę przyznać, że nie bardzo wiem co u Was bo mam strasznie wolny internet i mnie szlag trafia jak muszę coś zrobić. Ale jakby co to mam stały dostęp do fejsa więc tam czasem widzę fotki Waszych maluchów.

Postaram się kiedyś nadrobić zaległości .
Buziaki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 11:56   #1419
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć trochę nadrobiłam,trochę zostawiam na później bo robotę mam. Ale korzystając z okazji że mały śpi i mogę w spokoju coś napisać to odpowiem na pytanie hje.

Hje -miałam coś innego (a właściwie mam bo jakiś czas temu alergia wróciła Jestem tak w.kur.wiona że nie wyobrażacie sobie nawet tego ). U mnie alergia (czy inne hu.jo.stwo,jak zwał tak zwał) wygląda tak że robią mi się na palcach pęcherzyki z wodą/ropą. Takie malutkie bardzo,ale za to strasznie bolesne i upierdliwe. Później one pękają i robi się taki strup/sucha skóra,łupina (wstaw co chcesz )-no i wiadomo jak taka twarda skóra pęknie to robi się rana i leci z tego krew. Takie atrakcje mam na całej długości palców,z obydwu stron palca oczywiście. Na jednym mniej na drugim więcej tych krostek-różnie. A Między palcami mam suchą,popękaną skórę.
I tak: dostałam antybiotyk na to (żeby nie zainfekowało reszty ciała),tabletki na alergie i maść (tabletki na receptę Joesto,Ospamox) i maść też na receptę Elocom (ona wysusza te pęcherze,ale to sterydziak i bardzo niszczy skórę dłoni,mocno przesusza). Wydaje mi się że leki tylko trochę mi pomogły,bo trochę ta alergia przystopowała,a ta maść ładnie zasuszała to dziadostwo,no ale coś za coś i jak jej używam to potem muszę kombinować z mocnym nawilżeniem skóry.

Zaczęłam brać witaminę D3 (bo Szajka podała tu identyczny przykład do mojego i tam winowajcą był brak tej właśnie witaminy)u mnie się nie sprawdziło. Teraz po dlugiej obserwacji u siebie mam kilka podejrzeń, brak białka w organizmie, uczulenie na proszek do prania/płyn do płukania,uczulenie na kosmetyki nie hipoalergiczne,chemikalia i detergenty. Od kiedy alergia zniknęła zdarzyło mi się kilka razy umyć naczynia bez rękawiczek-być może to mogło być przyczyną że cholera wróciła na nowo.

Jeżeli o Ciebie chodzi to polecam wypróbować Ci maść Dernilan (to jest na stopy teoretycznie ale mnie to wyciągnęło z tych największych ran) kosztuje ok 15zł,kup sobie roztwór kwasu borowego Borasol (przemywaj te rany,ładnie goi i zasusza) kosztuje ok 4 zł za butelke i Naturalny krem kojąco- osłaniający Himalayah (to jest krem antyseptyczny, zawarty w nim aloes przyspiesza gojenie ran i przynosi ulgę) kosztuje ok 8 zł.

Ja przerobiłam dość dużo kosmetyków/kremów/balsamów specjalnych/maści (mam w domu mini aptekę) i tak naprawdę ulgę przyniosło mi tylko to co wymieniłam. Jak to Ci nie pomoże to wtedy idź do specjalisty bo już sama z tego nie wyjdziesz raczej.

Na solidne nawilżenie tych suchych miejsc dobra jest jeszcze maść nagietkowa ale w słoiczku nie tubce (przerobiłam obie),kosztuje ok 3-4 zł.

Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:05   #1420
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mała, ale witaminę D bierzesz stale - nie tak, że kilkanaście dni i koniec. Koleżance po 2miesiącach zeszło.

Ja teraz biorę, poprawa jest duża.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:19   #1421
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mogę?

Starałam się Was czytać na bieżąco ale kiepsko mi szło. Mam takie urwanie głowy w życiu zawodowym i osobistym, że nie wyrabiam na zakrętach.

Przeczytałam sumiennie dwie ostatnie strony co byc spróbować wbić się troszkę. Przyjmiecie mnie?

Cytat:

Chciałam wam tylko napisać, że wtedy jak mieliśmy te histerie przy zasypianiu - chyba jakiś skok. Tzn ogółem nie zauważyliśmy zmiany jakiejś konkretnej w umiejętnościach, ale ogromna zmiana właśnie w zasypianiu. Teraz godzina 20 mówię do Pietraszka, kochanie, idziemy spać, chodź do łóżeczka, on daje mi rączkę, maszeruje obok dzielnie, mówię zrób mamusi i tatusiowi "papa", daj całusa, podaję mleczko, wypija, i albo odwróci się na brzuszek/boczek i zasypia, albo się poprzytula i zasypia. F
U nas właśnie identycznie, bardzo się cieszę że Blanka się nie męczy usypiając, że sama wie, że to już pora snu i koniec. Widzisz, na nasze dzieci przyszedł czas

Cytat:
Ja na razie "kwiatków wychowawczych" nie widuję, za to notorycznie prowadzane niemowlaki, sadzane 2 miesięczniaki, itp itd...
Ja identycznie... to straszne

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przeraża mnie normalnie jak młode matki ulegają modzie na skoczki, chodiki etc. Na grupie fb rozpętałam dyskusję, bo dziewczyna chce wsadzać 4miesięczną córkę w skoczek żeby sobie poćwiczyć. albo puszczać piosenki i posadzić w bujaku przed laptopem. Dla mnie to jest totalna ignorancja dziecka na potrzeby swoje.
Ja jak Dawid mały był i chciałam coś zrobić, a mi nie dał, to po prostu na TZ czekałam ..
Ja mam za długi jęzor. Jak mnie coś zrazi to od razu muszę to powiedzieć
zgadzam się w całej rozciągłości

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Daję znak , że żyję. U nas znowu bratowa z dzieciakami, brat na ich budowie został bo domek robią a ona u nas . Także jest szał ciał z trójką dzieciaków w domu. Ja się wzięłam za ćwiczenia z Mel B i też w wolnych chwilach ćwiczę.
Muszę przyznać, że nie bardzo wiem co u Was bo mam strasznie wolny internet i mnie szlag trafia jak muszę coś zrobić. Ale jakby co to mam stały dostęp do fejsa więc tam czasem widzę fotki Waszych maluchów.

Postaram się kiedyś nadrobić zaległości .
Buziaki

Na koniec chwalę się troszkę moją Blancią.
Na pierwszym filmie układa drewniane puzzle:
https://www.youtube.com/watch?v=31Nb1C-eDk4

Na drugim jak dzisiaj jadła zupę, pomijam fakt, że zjadła dwie takie miseczki Więcej niż ja
PS. Przepraszam za brudna tackę, ale chwilę wczesniej Blanka ją masłem wysmarowała
https://www.youtube.com/watch?v=ARSpEgjWRQQ

Buziaki!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:29   #1422
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Na drugim jak dzisiaj jadła zupę, pomijam fakt, że zjadła dwie takie miseczki Więcej niż ja
PS. Przepraszam za brudna tackę, ale chwilę wczesniej Blanka ją masłem wysmarowała

Buziaki!

Ale zdolniacha zBlanki
Jak pięknie je klask i:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 12:31   #1423
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello,
Dziecie spi, malzowi juz zeszla goraczka, ufff!!!! Musze isc po cukinie do skoepu ale mie sie nie chce chyba sobie posprzatam bo sajgon po przyjezdzie przemasakryczny.

Dzieki Szajus za odp w sprawie butkow chyba sie przejde jeszcze raz do tej hurtowni i kupie sandalki, bo bardzo fajne byly i za 49zl i co najsmieszniejsze, maja chyba ceny hurtowe faktycznie, bo te kapcie ktore kupilam na stronie kosztuja 7zl wiecej

Ultra, padlam z malej podgladaczki

Mala, kurde, masakryczne masz to uczulenie, mnie lapie raz na ruski rok i to tylko np dwa trzy bable na paru palcach, a swedzi jak ...... Wiec wspolczuje

Pstryn, brawa dla Kubuleslawa za wizyte i padlam z wielkich stop

Debrah, daj znac jak wyniki Amelci

Nawijko, alez wam zazdroszcze!!!!!

Malz mi zrobil roota tableta i smiiiiiiiiiga jak szalony im blizej dwoch lat uzytkowania tym gorzej zamulal, a teraz jak nowy

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:01   #1424
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka- nadal biorę ale na tą chwilę po miesięcznym przyjmowaniu wit. D3 żadnej poprawy nie ma.
Trochę dziwne to dla mnie bo już w jakiś sposób ta skóra jest "chroniona" a mimo to alergia i tak wyszła. Mogłoby tak być gdybym miała coś na palcach i dopiero zaczęła "kurację" to wiadomo że skutki nie byłyby natychmiastowe. No ale skoro już pomagam organizmowi i gdyby to było faktycznie to-to moim zdaniem alergia nie powinna się pojawić (tym bardziej że przeszło miesiąc był spokój).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2014-06-05 o 13:04
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:43   #1425
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Mogę?

Starałam się Was czytać na bieżąco ale kiepsko mi szło. Mam takie urwanie głowy w życiu zawodowym i osobistym, że nie wyrabiam na zakrętach.

Przeczytałam sumiennie dwie ostatnie strony co byc spróbować wbić się troszkę. Przyjmiecie mnie?

U nas właśnie identycznie, bardzo się cieszę że Blanka się nie męczy usypiając, że sama wie, że to już pora snu i koniec. Widzisz, na nasze dzieci przyszedł czas

Buziaki!
Ona niesamowicie je ja zawsze zaliczam szok.
Puzzle też pięknie układa, zdolniacha!

Widzę w tle klocki Clemmy - bawią się wasze dzieci nimi jeszcze?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 13:56   #1426
LadyWhisper
Zakorzenienie

Chyba mi zjadlo posta

Ksiega dzwiekow - http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4306061487 to to??? Ksiazeczka wydaje jakies dzwieki czy polega to na zabawie rodzica z dzieckiem? Martwi mnie niesamowicie, ze Pietraszko nie mowi nic, poza tata w kazdym tonie. Ladnie powtarza, nasladuje zwierzatka, baaaaardzo szybko sie uczy, ale z mowieniem na bakier. Szczeka mi opada jak Debrah, Elllmi, Black opisujecie jak wasze dzieciaki mowia. My jestesmy totalnie w tyle z tym, i zaczynam sie na maksa martwic, a ja z tych niepanikujacych jestem..... Mozecie podac strone z ta akcja logopedyczna? Przegapilam gdzies kiedys i znalezc nie potrafie.

Poza tym mlody dzisiaj rekord spania pobija - wczoraj zasnal o 20, woda o 3, i spal do.....8. Dwanascie godz!!! Sama noca!!! Teraz zasnal po 11 gdzies, spi dalej. Budzic nie budzic? Budzicie dzieci po ilu h spania w dzien???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:08   #1427
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi zjadlo posta

Ksiega dzwiekow - http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4306061487 to to??? Ksiazeczka wydaje jakies dzwieki czy polega to na zabawie rodzica z dzieckiem? Martwi mnie niesamowicie, ze Pietraszko nie mowi nic, poza tata w kazdym tonie. Ladnie powtarza, nasladuje zwierzatka, baaaaardzo szybko sie uczy, ale z mowieniem na bakier. Szczeka mi opada jak Debrah, Elllmi, Black opisujecie jak wasze dzieciaki mowia. My jestesmy totalnie w tyle z tym, i zaczynam sie na maksa martwic, a ja z tych niepanikujacych jestem..... Mozecie podac strone z ta akcja logopedyczna? Przegapilam gdzies kiedys i znalezc nie potrafie.

Poza tym mlody dzisiaj rekord spania pobija - wczoraj zasnal o 20, woda o 3, i spal do.....8. Dwanascie godz!!! Sama noca!!! Teraz zasnal po 11 gdzies, spi dalej. Budzic nie budzic? Budzicie dzieci po ilu h spania w dzien???

Ja bym nie budziła. Raz Tż obudził i się bujaliśmy 2 tygodnie z rozwalonymi nockami

Tak to tak książeczka. Ona nie wydaje żadnych dźwięków. W środku jest taka:
https://www.google.pl/search?q=ksi%C...w=1152&bih=625
Do czytania dziecku - ja czytam intonując odgłosy - Małą to bawi i sama powtarza. Od wczoraj nauczyła się że "cium cium" ( że tak robi butelka), że wilk robi "wrał", duch, "uuu" itp itd - z 10 dźwięków nowych. Ja myślę, że to pomaga w rozwoju mowy bo w końcu sylaby - dźwięki i praca buzią.

Teraz sama też ogląda i szuka obrazków które zna - np umyśli sobie to "cium cium" i szuka szuka szuka, aż nie znajdzie obrazka z butelką, cieszy się na jego widok
Tylko książeczka jest grubaśna i mnie drażni jedynie, że się wiecznie sama otwiera, trudno ją zamknąć i waży ciut.

Lady - nasze dzieci nie mają nawet 1.5 roku, ja myślę, że znowu czas czas czas.
Ale książeczkę, obrazki - generalnie wspólne czytanie ( ja w ogóle nie wymagam, żeby powtórzyła dźwięk, sama to z czasem robi i odpowiada gdy po czasie się zapytam " jak robi lew?" ona "wrrrraaaałł" itp itd.
Stary 2014-06-05, 14:12   #1428
Debrah
Zakorzenienie

Aha, ocenzurowałam stronę ze szpinakiem czytam, że robi "mniam" a nie "ble" - co ja będę dodatkowo córkę niejadka do pysznego szpinaku zniechęcać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szpinak.jpg (74,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-06-05, 14:26   #1429
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Mogę?

Buziaki!

Fewciu...co ty sie pytasz...właź do nas !!Alez Blanusia super wcina..mój nie umie tak tzrymać łychy ((
a i puzle pięknie układa...czy to te Lidlowskie????

Cytat:
Aha, ocenzurowałam stronę ze szpinakiem czytam, że robi "mniam" a nie "ble" - co ja będę dodatkowo córkę niejadka do pysznego szpinaku zniechęcać
no właśńie...kto to wymyślił "BLEEEE" jak to dobre jest

a pisałyście jeszcze o jakiś książeczkach ostatnio...nie pamiętam dokłądnie a nie mogę odnaleźć-hmm? podpowiecie...

Stary 2014-06-05, 14:44   #1430
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz - kiedyś piszczała teraz rzuca się na ziemię z płaczem. Także no.. minie
Omatko!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja ostatnio trafilam na fejsie na profil laski, na ktorym ma zdjecia swojej moze 2 letniej corki w otoczeniu parunastu butelek po piwach, na drugim tez z flaszkami, a w komentarzach cos w.stylu : po mamie wie co dobre.

Cytat:

Mogę?

Buziaki!
Brawo dla Blanki.
Fewciu bardzo brakuje tu Ciebie

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-05, 14:45   #1431
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ona niesamowicie je ja zawsze zaliczam szok.
Puzzle też pięknie układa, zdolniacha!

Widzę w tle klocki Clemmy - bawią się wasze dzieci nimi jeszcze?
Niesamowicie duzo?To ma po mnie
Klockami sie bawi,uklada je na sobie albo na inne klocki.

Cytat:
Fewciu...co ty sie pytasz...właź do nas !!Alez Blanusia super wcina..mój nie umie tak tzrymać łychy ((
a i puzle pięknie układa...czy to te Lidlowskie????

no właśńie...kto to wymyślił "BLEEEE" jak to dobre jest

a pisałyście jeszcze o jakiś książeczkach ostatnio...nie pamiętam dokłądnie a nie mogę odnaleźć-hmm? podpowiecie...
Nie,puzzle kupilam jakis czas temu juz,w sklepie dzieciecym.
Dziekje Kochane za komplementy.

Szpinak tez uwielbiam,a ciasto Illusion boskie!

Blanka pierwszy raz od urodzenia spi mi juz prawie trzy godziny Poprasowalam,zrobilam obiad,umylam okno. Nawet poczytalam troszkę co u Was

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:47   #1432
insolito
Zadomowienie

Heja

Co u Was? Żartuje, wszytko wiem

Fewcia, ale Blanka pięknie puzzle układa A ja myślała,że nasze brzdące jeszcze za małe I nie smutaj

Cytat:
Tak samo robię, szpinakowa to ulubiona zupa Piotrka

U nas średnio, młody ma zapalenie oskrzeli dostaje i antybiotyk po którym miał straszną beginkę, pomimo podawania osłony. Antybiotyk zmieniony na inny, ale zostało nam odparzone pupsko na szczęście szaleje jak zykle, więc chyb nie cierpi bardzo

Co do mówienia, u nas jest tylko
-dada,
-brum brum,
-da(daj)
-gdzie,
-ba (jako bam),
-dzie(dzieci),
-tra(traktor),
-ide,
-to,
-fu
To chyba tyle

Macie mojego chłopaka(co na facebooku nie widziały )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10432430_507201352713984_2097199933_nK.jpg (83,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10438805_507201302713989_1445231195_nK.jpg (104,1 KB, 16 załadowań)

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 14:50   #1433
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi zjadlo posta

No co Ty. Daria też nic nie mówi oprócz mama, tata, baba, papa, brum-brum. Spokojnie nasze dzieciaczki mają jeszcze czas.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Heja

Co u Was? Żartuje, wszytko wiem

Fewcia, ale Blanka pięknie puzzle układa A ja myślała,że nasze brzdące jeszcze za małe I nie smutaj

Tak samo robię, szpinakowa to ulubiona zupa Piotrka

U nas średnio, młody ma zapalenie oskrzeli dostaje i antybiotyk po którym miał straszną beginkę, pomimo podawania osłony. Antybiotyk zmieniony na inny, ale zostało nam odparzone pupsko na szczęście szaleje jak zykle, więc chyb nie cierpi bardzo )
ZDRÓWKA!

Stary 2014-06-05, 15:10   #1434
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi zjadlo posta

Nie budze, u nas nie zaobserwowalam zeby czas trwania drzemki, ani pozne drzemki wplywaly na sen nocny.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:16   #1435
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

My juz na dworku. . Drzemka prawie ę godziny

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401974157230.jpg (122,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401974188465.jpg (120,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401974204148.jpg (104,7 KB, 19 załadowań)

Stary 2014-06-05, 15:22   #1436
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401974540357.jpg (106,4 KB, 17 załadowań)

Stary 2014-06-05, 15:25   #1437
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A dziewczyny kupiłam te sandałki. .sa super i tanie.skorka.wkl wyprofilowana http://m.allegro.pl/-i4301419419.html

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-06-05 o 15:27
Stary 2014-06-05, 15:43   #1438
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Kochane
Nieśmiało się witam i przepraszam, że przychodzę tutaj tak bardzo rzadko - czasami śledzę co u Was, a czasami w ogóle nie zaglądam. Proszę o lanie, tylko nie za mocno bo mam zapalenie płuc więc nie chcę zostać dobita
Chciałabym wirtualnie Was wyściskać i małe (już nie takie małe) Brzdące też
Czy Wasze dzieci też są tak strasznie ruchliwe, czy tylko mi się taki egzemplarz trafił. Kilka miesięcy wychodzi na krzesło, stół, parapet ale potrafi też wyjść na zjeżdżalnię (taką dużą na placu zabaw u nas w ogródku) i zjechać. Oczywiście ją asekuruję, ale normalnie czasem to się zastanawiam gdzie jeszcze wylezie Opanowała nawet przynoszenie sobie krzesełka (Ikea Mamut) żeby do czegoś dostać... Urwanie głowy normalnie.
W poniedziałek byliśmy w Krk - na spotkaniu blogujących mam - ale fajnie było

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Dziewczyny, jeszcze co do mówienia to moja Karinka straszna gaduła była - tak jak np. Oliwka Black - na 1,5 roczku to składała po 2-3 słowa, na dwa latka to już pełnymi zdaniami leciała. Dlatego się mimo wszystko martwiłam, że Maja tak mało mówi - ale tak z miesiąc temu coś ruszyło i z podstawowych : mama, tata, baba, da, ne zrobiło się baaaardzo dużo słówek jak:
Dadziuś (dziadziuś)
Tatuś
Babsia
pess (pies)
jeście (jeszcze)
jeś (jeść)
daj, nie, puś (puść) pić wiele innych.
Każde dziecko ma jednak inne tempo rozwoju - o ile Maja jest bardzo do przodu ruchowo tak w mowie jej idzie odrobinkę wolniej niż Karince, ale przestałam się tym przejmować
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:50   #1439
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe my też tak robimy

Dziewczyny, piękne te Wasze dzieciaczki

zmykam, ale mam dziś sajgon w robocie, na nic nie mam czasu a pracy tyle,że doba za krótka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 15:57   #1440
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Nieśmiało się witam i przepraszam, że przychodzę tutaj tak bardzo rzadko - czasami śledzę co u Was, a czasami w ogóle nie zaglądam. Proszę o lanie, tylko nie za mocno bo mam zapalenie płuc więc nie chcę zostać dobita
Chciałabym wirtualnie Was wyściskać i małe (już nie takie małe) Brzdące też
Czy Wasze dzieci też są tak strasznie ruchliwe, czy tylko mi się taki egzemplarz trafił. Kilka miesięcy wychodzi na krzesło, stół, parapet ale potrafi też wyjść na zjeżdżalnię (taką dużą na placu zabaw u nas w ogródku) i zjechać. Oczywiście ją asekuruję, ale normalnie czasem to się zastanawiam gdzie jeszcze wylezie Opanowała nawet przynoszenie sobie krzesełka (Ikea Mamut) żeby do czegoś dostać... Urwanie głowy normalnie.
W poniedziałek byliśmy w Krk - na spotkaniu blogujących mam - ale fajnie było

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Dziewczyny, jeszcze co do mówienia to moja Karinka straszna gaduła była - tak jak np. Oliwka Black - na 1,5 roczku to składała po 2-3 słowa, na dwa latka to już pełnymi zdaniami leciała. Dlatego się mimo wszystko martwiłam, że Maja tak mało mówi - ale tak z miesiąc temu coś ruszyło i z podstawowych : mama, tata, baba, da, ne zrobiło się baaaardzo dużo słówek jak:
Dadziuś (dziadziuś)
Tatuś
Babsia
pess (pies)
jeście (jeszcze)
jeś (jeść)
daj, nie, puś (puść) pić wiele innych.
Każde dziecko ma jednak inne tempo rozwoju - o ile Maja jest bardzo do przodu ruchowo tak w mowie jej idzie odrobinkę wolniej niż Karince, ale przestałam się tym przejmować
Zdrówka!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości