W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 15:28   #3691
jagusia15
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witajcie Ależ gorąco!

Dziś złożyliśmy łóżeczko i ustawiliśmy je i komodę w sypialni . Okazało się, że nie jest tak ciasno jak myśleliśmy, że będzie .

Wklejam zdjęcie naszego piątkowego zakupu - wózeczka Bebetto 'Pascal'. Kolor jeans .
świetny wózek , szczególnie kolor
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 15:29   #3692
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Malutka, to my Cię tu bierzemy jako jedną z ostatnich do porodu, a Ty takie numery? oszczędzaj się kochana i na pewno dasz radę normalnie dotrzymać do terminu
dzięki kochana oszczędzam się, oszczędzam, bo nie na żarty się wystraszyłam że jeszcze urodzę pierwsza

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

Ja byłam 2.06 i teraz ide 17.06 bo ginka chce zobaczyć czy jest wszystko ok, bo miałam stawiający się brzuch, na szczęście po magnezie jest o niebo lepiej
wytłumaczcie mi dziewczyny proszę czym objawia się stawiający się brzuch??
przez te moje bóle brzucha tyle już naczytałam się o skurczach/ twardnieniu brzucha że mam dosłownie okrągłą głowę
Czy stawianie się brzucha to jest samo co twardnienie brzucha??

Czy twardnienie brzucha zawsze powoduje że skraca się szyjka?

Kilka razy miałam też taki dziwny ból brzucha- jakby rwący odczuwalny tak bardziej w dole brzucha, potrafiłam go poczuć np jak wstawałam z krzesła, czy jak próbowałam się podnieść z leżenia...
po wzięciu nospy przechodził. Czy taki ból jest niebezpieczny ( zwiastuje np wcześniejszy poród?)

A jak wam dziewczyny mija niedziela?U mnie dzisiaj wprost upalnie, siedziałam przez chwilę z Tż na ogrodzie jego rodziców ( oczywiście pod parasolem), ale nie dało się długo wysiedzieć, bo nie było czym oddychać. Wzruszyłam się patrząc na Tż, który z uwagą czytał gazetkę, którą mu kiedyś kupiłam "Tato to ja"
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 15:39   #3693
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dzięki kochana oszczędzam się, oszczędzam, bo nie na żarty się wystraszyłam że jeszcze urodzę pierwsza

wytłumaczcie mi dziewczyny proszę czym objawia się stawiający się brzuch??
przez te moje bóle brzucha tyle już naczytałam się o skurczach/ twardnieniu brzucha że mam dosłownie okrągłą głowę
Czy stawianie się brzucha to jest samo co twardnienie brzucha??

Czy twardnienie brzucha zawsze powoduje że skraca się szyjka?

Kilka razy miałam też taki dziwny ból brzucha- jakby rwący odczuwalny tak bardziej w dole brzucha, potrafiłam go poczuć np jak wstawałam z krzesła, czy jak próbowałam się podnieść z leżenia...
po wzięciu nospy przechodził. Czy taki ból jest niebezpieczny ( zwiastuje np wcześniejszy poród?)

A jak wam dziewczyny mija niedziela?U mnie dzisiaj wprost upalnie, siedziałam przez chwilę z Tż na ogrodzie jego rodziców ( oczywiście pod parasolem), ale nie dało się długo wysiedzieć, bo nie było czym oddychać. Wzruszyłam się patrząc na Tż, który z uwagą czytał gazetkę, którą mu kiedyś kupiłam "Tato to ja"
tak , stawianie się brzucha i twardnienie to to samo - bynajmniej ja to tak rozumiem
Ja to twardnienie/stawianie odczuwam tak jak bym napinała wszytskie mięśnie w brzuchu i jest on mega twardy i po chwili puszcza..

u mnie jakoś od 6.05 do 2.06 stawiał się non stop , miałam wrażenie że więszkośc czasu jest własnie twardy..Ginka zbadała i niby z szyjką jest ok, ale dostałam zalecenie dużooo leżeć i udawać księżniczkę no i dostałam do luteiny i no-spy dodatkowo magnez i dopiero po nim zauważyłam że jest o niebo lepiej

tego 17.06 mamy sprawdzić czy z szyjką dalej ok czy jednak te stawianie się doprowadziło do skrócenia się jej.. liczę że wszystko bd dobrze
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 15:51   #3694
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Karoseria fajny ten otulaczek Ja na razie się wstrzymam i będę używać becików na początku do spania

Optymistka super, że same dobre wieści przyniosłaś od lekarza Tylko ciekawe co tam wkońcu w brzuszku siedzi

Zaczarowana najważniejsze, żebyś była zadowolona z lekarza, nieważne że już końcówka ciąży, teraz najważniejsza jest opieka dobrego specjalisty i tak jak dziewczyny pisały wizyty pod koniec mogą być nawet co tydzień więc lepiej, żebyś miała możliwość dojazdu

pentuerka oj śliczne masz te łóżeczko i widzę, że nawet śpiworek czeka na małą już hehe Skąd masz ten śpiworek?

Maria super wózek Bardzo fajny ten kolor wybrałaś

asix Twój wózek też super Podoba mi się ten biały stelaż

U nas też gorąco strasznie, oglądamy sobie finał tenisa i jest fajnie Jutro jadę kupić koszule do szpitala Wydaje mi się, że coraz gorzej się czuję, boli mnie brzuch i dzisiaj w nocy mnie łapały skurcze łydek mimo tego, że biorę Aspargin... Mam nadzieję, że to tylko dolegliwości ciążowe i nic złego się nie dzieje Dobrze, że wizyta już w piątek
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 15:54   #3695
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wiecie co, mi ani razu nie twardniał/ nie stawiał się brzuch. No chyba, że to przegapiam... Czasem mam takie coś, że od wewnątrz czuję jakby rozpieranie i w jednym miejscu brzuch jest twardy, ale to wg mnie dziecko pcha główkę albo stópkę, bo reszta brzucha jest miękka. Pewnie każdą z nas te twardnienia czekają, bo to w sumie fizjologiczne przygotowanie macicy do porodu...

U nas dziś ciąg dalszy prasowania i układania w szafach. Mam już koncepcję na układanie ciuszków, więc robota idzie pełną parą. Do jutra powinniśmy skończyć prasowanie i wszystko będzie w szafie czekać na swoich miejscach już. I jutro przyjeżdża łóżeczko!

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 16:00   #3696
niki19
Zadomowienie

Hej

U nas dziś leniwa niedziela mąż poszedł się właśnie zdrzemnąć a ja przeglądam allegro w poszukiwaniu rzeczy dla młodego

Mi też dziś kolega tż-a zafundował komplement ,że pięknieję w ciąży nie powiem bardzo miło usłyszeć takie słowa gdy człowiek sam czuje się jak taki mały hipopotam

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-08 o 16:02
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 16:26   #3697
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie Ależ gorąco!

Dziś złożyliśmy łóżeczko i ustawiliśmy je i komodę w sypialni . Okazało się, że nie jest tak ciasno jak myśleliśmy, że będzie .

Wklejam zdjęcie naszego piątkowego zakupu - wózeczka Bebetto 'Pascal'. Kolor jeans .
Bardzo fajny mój gust

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiecie co, mi ani razu nie twardniał/ nie stawiał się brzuch. No chyba, że to przegapiam... Czasem mam takie coś, że od wewnątrz czuję jakby rozpieranie i w jednym miejscu brzuch jest twardy, ale to wg mnie dziecko pcha główkę albo stópkę, bo reszta brzucha jest miękka. Pewnie każdą z nas te twardnienia czekają, bo to w sumie fizjologiczne przygotowanie macicy do porodu...

U nas dziś ciąg dalszy prasowania i układania w szafach. Mam już koncepcję na układanie ciuszków, więc robota idzie pełną parą. Do jutra powinniśmy skończyć prasowanie i wszystko będzie w szafie czekać na swoich miejscach już. I jutro przyjeżdża łóżeczko!

Mi sie stawia zazwyczaj, jak jestem długo na nokach, lub wdrapie sie na 3 piętro, a ostatnio jest to nie lada wyczyn w sumie to synek nisko leży,ale lekarz nic oprócz tego mi nie powiedział...Wydaje mi sie ze chyba by mi coś powiedział, jak bym miała ryzyko wczesnego porodu....
halinka no na pewno super uczucie, wiem coś o tym bo też dostaje mnóstwo komplementów Najmilszy jest ten, że w sobie schudłam, tylko brzuszek mi rośnie Tak sobie tłumacze że te 10 kg poszło w brzuszek i w cycki

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

U nas dziś leniwa niedziela mąż poszedł się właśnie zdrzemnąć a ja przeglądam allegro w poszukiwaniu rzeczy dla młodego

Mi też dziś kolega tż-a zafundował komplement ,że pięknieję w ciąży nie powiem bardzo miło usłyszeć takie słowa gdy człowiek sam czuje się jak taki mały hipopotam
od razu człowiek sie podbudowuje wiecej takich ludzi powinno być bo wszystkie przecież zasługujemy na miłe słowa, bo w końcu nosimy w sobie najwieksze skarby świata

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-08 o 16:30
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 16:28   #3698
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Bardzo fajny brzuszek i ta buzka super
Dziękuje
Bluzka stara,taka bardziej jak koszula, kupiona z 3lata temu w crropie, na ciaze jak znalazl

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Super fajna będzie pamiątka.

Dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu. Pojechałam w nocy a właściwie nad ranem o 3.30 z bólami brzucha. Myślałam, że to skurcze.KTG i kroplówka od razu zrobili. Okazało się, że o 6 rano dostałam biegunki i to jelita tak mnie bolały, że cały brzuch jak kamień. Dostałam kroplówkę, KTG mocz zbadali i krew i wyszłam o 17 do domu. Nifurofrazyd czy jak to sie tam pisze pomógł. Zdecydownie lżejsza się czuję i brzuszek normalny.

Mam nadzieje, że na forum wszystkie zdrowe buziaki dla każdej mamuśki przesyłam

33 tydzień .... zostało mi 8 tygodni czyli 56 dni do terminu z OM i USG
Jejku nie strasz.. cale szczescie to tylko jelita. Moze zjadlas cos ciezkiego.
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Super

mam nadzieje ze u ciebie juz lepiej

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Super ze wszystko dobrze

o jaa to pewnie trochę szok ale w razie co masz i ubranka na dziewczynkę i na chlopca

ja też czuje rączki małej ale boje się bardziej dotknąć [COLOR="Silver"]
Dziękuje

Ja czuje nózki Maly przyplywa jak poloze reke po lewej stronie i sie wypina, czuc mala kuleczke wiec stawiam, ze to stopka. Zawsze glaska palcami to miejsce,jakbym go łaskotała

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj padlam po calym dniu domowej krzataniny, ale posegregowalam ciuszki, wypakowalismy zakupione sprzety i wszystko jest na swoim muejscu. Wklejam pierwsze zdjecie lozeczka, slabe swiatlo, bo zdjecie robione ok. 20:30. Maria, mozesz teraz zobaczyc ze ten ecru kolor jest taki w biel wpadajacy, posciel jest sniezno biala.
Ślicznie
Karuzela wyglada bosko, szkoda, ze u mnie ich nie bylo, bo tez ja chcialam. Zamowilam w podobnych kolorach ale pewnie nie bedzie taka ladna.
Cytat:
Bardzo ładnie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ja zasnelam o 2 i jestem nie wyspana
jest u mnie tak gorąco ze spać się nie da
Ja zasnelam po 23, pobudka 4.30, zasnelam przed 6, a o 6.40 wstalam

Cytat:
Witajcie Ależ gorąco!

Bardzo ładny wózeczek
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Ja zauwazylam,ze mi juz powoli zaczyna twardniec brzuch. Po chwili lezenia przechodzi, nie boli etc, tylko robi sie twardy i za chwile puszcza, wiec to chyba normalne?

Tyle, ze ostatnio czuje jak mnie brzuch ciągnie.. tak jest nisko, ze ciezko mi sie siedzi i wstaje
Stary 2014-06-08, 16:47   #3699
gosia3103
Zakorzenienie

Nadrobiłam!! normalnie nie wierzę, aż mnie oczy bolą.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do porodu to jak to mamy się golić poniżej pępka? Ten taki meszek?? Swoją drogą ciemnieją Wam włosy właśnie w okolicy pępka? Bo ja mam kilka ciemnych i zastanawiam się czy je usunąć czy po porodzie wszystko wróci do normy??
Tak tak, chodziło właśnie o ten meszek - gdyby była cesarka, to w miejscu cięcia muszą ogolić meszek do zera. Jak ogolisz sama w domu, to im oszczędzisz tej minuty czy dwóch pracy, a czasami czas może mieć duże znaczenie w jakiejś awaryjnej sytuacji. Tak nam to tłumaczyła położna.
Mi jak ciemnieją pojedyncze włosy to je wyrywam niestety mam hopla na punkcie zbędnego owłosienia, nawet ręce depiluję.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zuken, ale mleko z piersi nigdy od razu nie leci. Dopiero zaczyna się produkcja pełną parą w ok 3 dni po porodzie. Fizjologia.
No właśnie, jak to jest, przez te pierwsze dni dokarmiają butelką, a potem walczysz żeby dziecko jednak jadło z piersi czy te niewielkie ilości które lecą są na tyle 'treściwe' że wystarczają?

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
nie nie, ja potrzebuje mieć 100% bawełny, dotykałam minky i bez porównania w ogóle.
Ja nie wiem, ale minky chyba nie ma zbyt wiele wspólnego z bawełną? Raczej mi się wydaje, że to sztuczny materiał...

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Poszlam do dzieciecego zapytac o materace. Zanim doszlam (max 3min ciazowym spacerem) juz zaleglam na lawce.
Pozniej lepiej nie bylo - zlapal mnie taki silny bol w dole brzucha ze az sie zgielam a potem kucnelam i wstac nie moglam. Wystraszylam sie ze zaczynam rodzic bo bol nieziemski i trzymal. Jak troche przeszlo ledwo sie dowloklam z powrotem do domu. Leze od g.16 z poduszka pod pupa bo inaczej dziecko mi naciska na spojenie lonowe i boli ze lza w oku sie kreci.
Biedulka, Ty to się namęczysz, naprawdę. Niby się nic nie wysilasz a i tak źle się czujesz, to już lepiej chyba naprawdę tylko do łazienki wstawać

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mój jest ułożony główką w dół

ja po wizycie, rozwarcie na palca, szyjka skrócona, główka bardzo nisko. Jak wytrzymam jeszcze 2 tyg to będzie dobrze, a jak 4 to super
Kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy umówię się z ginem na cc.
O matko, no to ładnie... Dobrze, że jesteś pod kontrolą. Na pewno będzie wszystko ok

Cytat:
Nie chcialam Cie wczesniej dobijac, ale jednym z objawow u np. bulimiczek jest nadwazliwosc zebow na zimno, cieplo i zniszczone szkliwo, wlasnie przez wymioty! Wiem biedaku, ze wymiotujesz od samego poczatku ciazy, moze trzeba bylo sie zapytac stomatologa w jaki sposob mozesz ratowac szkliwo.... wazne, zebys po kazdej wizycie w toalecie ( ) umyla zeby i wyplukala je dobrym plynem do jamy ustnej, przeznaczonym do wrazliwych zebow np. Colgate Pro- Relief??!!!
Widziałam, że już któraś z dziewczyn poruszyła tą kwestię, po wymiotach nie powinno się od razu myć zębów, najwyżej przepłukać płynem. To samo się tyczy jedzenia owoców z tego co kojarzę - czyli po normalnym posiłku mogę od razu myć zęby, ale np po jabłku odczekać z pół godziny.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś znowu byłam w szpitalu. Pojechałam w nocy a właściwie nad ranem o 3.30 z bólami brzucha. Myślałam, że to skurcze.KTG i kroplówka od razu zrobili. Okazało się, że o 6 rano dostałam biegunki i to jelita tak mnie bolały, że cały brzuch jak kamień. Dostałam kroplówkę, KTG mocz zbadali i krew i wyszłam o 17 do domu. Nifurofrazyd czy jak to sie tam pisze pomógł. Zdecydownie lżejsza się czuję i brzuszek normalny.
Dobrze, że to nie było nic poważniejszego. Obyś wytrzymała jeszcze te dwa miesiące, albo chociaż półtora!

Cytat:
Na usg wszystko w porzadku uffffffffff
29t2d - waga 1470g
3 tyg temu w szpitalu 2 lekarzy pod rzad powiedzialo ze jest dziewczynka wiec dokupilam sukienek i rozowych ubranek. Dzis wyszedl znow synek Bylam na tyle niedowierzajaca ze lekarz kazal wpisac na opisie usg "filius" i powiedzial ze jak sie pomyli to wezmie dziecko i pokocha jak wlasne

Moja szyjka jest przyzwoita i lekarz byl zadowolony. Dziecko 1-wszy raz pokazalo buzie az ze wzruszenia zapomnialam zapytac czy nadal mam caly czas lezec.

Tz dzis rano polozyl reke na brzuch i odroznil konczyny - poczul 2 raczki drapiace/chwytajace paluszkami brzuch od srodka. Nogi kopaly mnie z drugiej strony. Alez super uczucie Was tez dzieciaczki gilgocza od srodka?
))
mi się czasem zdarza, że z jednej strony dostaję kopniaka a z drugiej czuję głaskanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
No właśnie też mi się wydaje, że bodziak na długi rękaw (dla trzymania pieluchy głównie) i śpiworek wystarczy? Ewentualnie jeszcze skarpety

Ja łóżeczko i tak planuję jeszcze dokładnie umyć, musiałam rozłożyć wcześniej, uczę koty do niego nie wskakiwać.
I jak idzie nauka? bo ja też będę musiała moją kocicę jakoś ogarnąć ale na razie nie mam jak :/

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
tak , stawianie się brzucha i twardnienie to to samo - bynajmniej ja to tak rozumiem
Ja to twardnienie/stawianie odczuwam tak jak bym napinała wszytskie mięśnie w brzuchu i jest on mega twardy i po chwili puszcza..
A jak brzuch się robi twardy, ciężki ale nic nie boli i nie mam wrażenia napinania mięśni? bo tylko takie coś mi się zdarza. Czy zawsze jak są takie twardnienia to trzeba brać nospę? Od początku ciąży, oprócz przeziębienia nie brałam ani pół tabletki przeciwbólowej czy rozkurczowej i jakoś tak wolałabym tego uniknąć jeśli nie trzeba

Pocytowałam jeszcze masę rzeczy ale kolejny raz widzę że wizaż nie ogarnia cytatów z większej ilości stron.
Pisałyście o karmieniu w miejscach publicznych - mnie też krępuje, jak ktoś wystawia cyca na wierzch. Oczywiście, jeśli nie ma gdzie się schować, to trzeba to zrobić i przy ludziach, ale można jakoś tak dyskretnie, a nie najpierw cała bluzka do góry, potem stanik w dół, dopiero dziecko do siebie, biust na wierzchu i jeszcze patrzy ci w oczy i z tobą rozmawia, znam takie przypadki można kurde wyjąć tą pierś mniej ostentacyjnie i dziecko przystawić, poza tym - wydaje mi się, że na ten czas rozmowę można przerwać, jeśli się dyskutuje z kimś prawie obcym wiadomo że z rodziną to już jak kto uważa. A do karmienia w miejscach publicznych można użyć czegoś takiego http://allegro.pl/listing/listing.ph...&search_scope=
Któraś pisała co u fryzjera, do mnie nie raz klientki przychodziły jak nie miały z kim dziecka zostawić, ew. tata/babcia/ktoś spacerował z dzieckiem a jak zgłodniało to przyprowadzał na karmienie. W każdym razie jak przychodziło co do czego to jeśli była możliwość to wpuszczałam klientkę do wolnego gabinetu, a jak nie to siadała w poczekalni i załatwiała co trzeba wiadomo, że to jest siła wyższa, tylko tak jak pisałam wcześniej, nie trzeba się z tym obnosić.
Któraś z Was pytała mnie o samochód, przesiadłam się najpierw z Seicento do Renault Clio a teraz Lancia Lybre.. już clio było dla mnie ogromne w porównaniu z tamtym pierdkiem, w sumie trzy lata jeździłam tymi małymi samochodami a teraz to po prostu taka landara.. no ale testowałam już dzisiaj i prowadzi się wygodnie, gorzej z parkowaniem równolegle to chyba w życiu nawet nie będę próbować.
W każdym razie jak jechałam do męża - czyli pierwszy raz go prowadziłam sama to moje dziecko, które zawsze strasznie fika w trakcie jazdy nawet nie drgnęło wiedziała, żeby mamusi lepiej nie przeszkadzać w drodze powrotnej ruszała się już normalnie
I któraś pytała, gdzie będę rodzić, planuję w Międzylesiu
Poza tym już nie wiem, czy coś jeszcze ucięło, drugi raz nie dam rady przez to przebrnąć
Jutro wizyta u ginekologa, zobaczymy czy moja mała się przekręciła
Stary 2014-06-08, 16:50   #3700
patrycja19894
Wtajemniczenie

Nadrobilam was wkoncu

Bylam dzis caly dzien na zakupach, nie dawno wrocilismy.

Musielismy niestety kupic nową lodówke, bo starej nie oplaca sie naprawiac Niespodziewany wydatek.

Ale dodatkowo kupilismy tez podgrzewacz do butelek oraz mate dla maluszka Moj tz jak zwykle nie byl przekonany do zakupu, ale teraz mu sie podoba.
A dla siebie kupilam milusi kocyk w razie bym miała zmarznąć podczas karmienia oraz kolejna sukienke na sesje i maxi sukienke na lato, bedzie tez dobra jak zrzuce brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mata.jpg (27,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-06-08, 16:53   #3701
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Oj a wiadomo od czego te sensacje jelitowe??? Czy zjadlas cos ciezkostrawnego, ze sie tak "zagazowalas" ??? Ja kiedys mialam taka sytuacje (nie bedac w ciazy) po tunczyku, ktorego po jakims czasie popilam gazowana woda.... Myslalam, ze umieram, albo, ze dostalam skretu "kiszek"....

za 33 tc!!! To juz z gorki!!!!
Wydaje mi się, że przez NADMIAR truskawek i koktajlu.

TUŃCZYKA .....wodą?! O matko! Ja bym wylądowała na IP.

Cytat:
Hej. Wczoraj padlam po calym dniu domowej krzataniny, ale posegregowalam ciuszki, wypakowalismy zakupione sprzety i wszystko jest na swoim muejscu. Wklejam pierwsze zdjecie lozeczka, slabe swiatlo, bo zdjecie robione ok. 20:30. Maria, mozesz teraz zobaczyc ze ten ecru kolor jest taki w biel wpadajacy, posciel jest sniezno biala.
Piękny kącik c

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
witam się z samego rana ja dziś nie śpię od 5

najważniejsze, że wszystko jest w porządku A z płcią to niezłe numery

współczuję takich rewolucji jelitowych. Ja miałam podobnie w zeszłym tygodniu i pierwsze co mi przyszło do głowy to myśl, że organizm się oczyszcza przed porodem ale szybko stwierdziłam, że 3 miesiące przed terminem to chyba jednak za wcześnie

pięknie!
No ja właśnie też tak sobie pomyślałam..... Wystraszyłam się okropnie.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
\
Najadłam się truskawek. Ale stres też zrobił swoje.
Na nast wizycie poproszę o przepisanie Relanium .... dużo koleżanek brało w ciąży. Wydaje mi się, że potrzebuje takiego uspokajacza. Przerastają mnie niektóre sytuacje a że jestem z natury duchem niespokojnym to bardzo to przeżywam.

za 10 min teście przyjadą.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 17:00   #3702
patrycja19894
Wtajemniczenie

hehe dzis mielismy fajna sytuacje jak wracalismy do domu, siedzielismy chwile w parku i stanela przy nas grupka bezdomnych..nie byli brudni czy cos w tym stylu, ale przyznali, ze nie maja domu. Wszyscy nam gratulowali dziecka, wypytywali o plec, imię.. heh podsuwali swoje sugestie.. same angielskie imiona Taka kobieta wypytywala ktory miesiac, jak sie czuje..opowiadala o swoich porodach Mowi, ze mam nikogo nie sluchac i odrazu brac epidural, nie zaden gaz, masaze czy glaskanie.. EPIDURAL Zyczyli szczescia i poszli
Stary 2014-06-08, 17:14   #3703
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

od razu człowiek sie podbudowuje wiecej takich ludzi powinno być bo wszystkie przecież zasługujemy na miłe słowa, bo w końcu nosimy w sobie najwieksze skarby świata
Mnie niestety ciągle spotyka złośliwość ze strony rodziny mojego Tż (już kiedyś pisałam jak jego kuzynka wręcz wykrzyczała mi w twarz " ale jesteś brzydka") teraz jej mamusia (dziadówa) powiedziała że widać że będzie dziewczynka bo brzydko wyglądam.. tylko od nich słyszę takie słowa, wszyscy inni mówią coś zupełnie odwrotnego, a ja czuję się jak chodząca reklama ciąży, od początku czuję się super i bardzo dobrze w swoim ciele.
Zaczynają się różne mniej przyjemne sprawy typu opuchnięte nogi, ręce bez czucia, bezsenność, ale to i tak nie psuje mi świetnego humoru.

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2014-06-08 o 17:37
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 18:36   #3704
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Powiem wam dziewczyny ze taka pogoda to nie dla mnie..
2 razy zemdlalam dobrze ze Tz mnie zlapal i wymiotowalam 4 razy jakas masakra
wiec wypad nad jezioro nie do konca sie udal
ale kapalam sie , dostalam pozwolenie od poloznej poza tym woda w tym jeziorze jest oczyszczana polozna nawet powiedziala ze smialo moge w nim rodzic

z lepszych wiadomosci paczka z zamowieniami bedzie we wtorek w koncu ja wyslalli bo im sie jakos nie spieszylo wiec mega sie ciesze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 19:21   #3705
mysia111
Zadomowienie

pentuerka - śliczny kącik dla córci stworzylaś
zaczarowanadlaniego - Ty się biedna namęczysz - tak mi Cię szkoda jak czytam o Twoich dolegliwościach

Ja większość weekendu spędziłam na działce, basen, grill, lezaczek pod parasolką - żyć nie umierać. Jakoś źle te upały na mnie nie wpływają - póki co.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 19:40   #3706
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem wam dziewczyny ze taka pogoda to nie dla mnie..
2 razy zemdlalam dobrze ze Tz mnie zlapal i wymiotowalam 4 razy jakas masakra
wiec wypad nad jezioro nie do konca sie udal
ale kapalam sie , dostalam pozwolenie od poloznej poza tym woda w tym jeziorze jest oczyszczana polozna nawet powiedziala ze smialo moge w nim rodzic

z lepszych wiadomosci paczka z zamowieniami bedzie we wtorek w koncu ja wyslalli bo im sie jakos nie spieszylo wiec mega sie ciesze
Wspolczuje tego samopoczucia, dobrze, ze zmienilas tego ginekologa, jakbys czasem miala sama tak daleko jechac to jeszcze bys zaslabla.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
pentuerka - śliczny kącik dla córci stworzylaś
zaczarowanadlaniego - Ty się biedna namęczysz - tak mi Cię szkoda jak czytam o Twoich dolegliwościach

Ja większość weekendu spędziłam na działce, basen, grill, lezaczek pod parasolką - żyć nie umierać. Jakoś źle te upały na mnie nie wpływają - póki co.
Ale zazdroszcze działeczki.. ja co prawda mam nie daleko park i tez moglabym tam polezakowac na kocyku, ale co swoja dzialka to swoja. Nikt cie nie oglada i robisz co chcesz.
Stary 2014-06-08, 19:53   #3707
asix86
Wtajemniczenie

Myślałam, że wychodząc na spacer po godz 18 będzie przyjemniej, ale się myliłam . Chodziliśmy prawie 2 h z przerwą na lody i teraz jestem wykończona. Ale codzienna dawka ruchu zaliczona .
Stary 2014-06-08, 20:09   #3708
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

no taki wypoczynek to rozumiem
dzisiaj w sumie wypoczywałam podobnie- no może nie miałam basenu do dyspozycji A przydałby się bardzo przy takim upale

pisałyście dziewczyny o komplementach- super że słyszymy takie miłe słowa, każdej z nas jest to teraz potrzebne. U mnie postrzeganie własnej atrakcyjności jest niestety zerowe, ale staram się jak mogę, by dobrze wyglądać. Lepiej się czuję, gdy o siebie zadbam, zrobię ładny makijaż i fajnie się ubiorę

Ostatnio byłam na zakupach i udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy w "zwykłych" sklepach- cieszy mnie to bardzo bo już nie chce kupować nic ciążowego. Są inne, ważniejsze wydatki
Udało mi się kupić spódniczkę i spodnie, w roz.s Ale sa na takiej delikatnej gumie, więc z powodzeniem można nosić tuż pod brzuszkiem.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:16   #3709
zVenus
Zakorzenienie

HEJ,

ja kończę męczący weekend i ide odpocząć. Chyba w tygodniu mimo, że mam dużo pracy, to jestem bardziej wypoczęta oj trzeba nabrać sił na cały tydzień.
w poniedziałek wizyta...trochę się denerwuję ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

trzymajcie się dziewczątka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 21:50   #3710
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
HEJ,

ja kończę męczący weekend i ide odpocząć. Chyba w tygodniu mimo, że mam dużo pracy, to jestem bardziej wypoczęta oj trzeba nabrać sił na cały tydzień.
w poniedziałek wizyta...trochę się denerwuję ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

nie martw się, na pewno wizyta sie uda! Będe trzymała kciuki
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 22:00   #3711
patrycja19894
Wtajemniczenie

Zaczarowana mowilas, ze lubisz conversy, moze Twoja Olivka tez polubi

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1983951.htm
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1968804.htm
Stary 2014-06-08, 23:23   #3712
kro0pka
Raczkowanie

Ale dzisiaj było pięknie.. Pół dnia przesiedziałam na huśtawce w cieniu
Od kiedy się obudziłam mam ból brzucha tak na górze.. Jakby piekący.. i nie przestaje mnie boleć do tej pory :-( czy to normalne? czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza?
Stary 2014-06-08, 23:54   #3713
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
29t2d - waga 1470g
3 tyg temu w szpitalu 2 lekarzy pod rzad powiedzialo ze jest dziewczynka wiec dokupilam sukienek i rozowych ubranek. Dzis wyszedl znow synek Bylam na tyle niedowierzajaca ze lekarz kazal wpisac na opisie usg "filius" i powiedzial ze jak sie pomyli to wezmie dziecko i pokocha jak wlasne

Moja szyjka jest przyzwoita i lekarz byl zadowolony. Dziecko 1-wszy raz pokazalo buzie az ze wzruszenia zapomnialam zapytac czy nadal mam caly czas lezec.

Tz dzis rano polozyl reke na brzuch i odroznil konczyny - poczul 2 raczki drapiace/chwytajace paluszkami brzuch od srodka. Nogi kopaly mnie z drugiej strony. Alez super uczucie Was tez dzieciaczki gilgocza od srodka?
No to macie bardzo dowcipne dziecko ciagle robi sobie zarty z rodzicow i lekarzy! Ja po Waszych historiach postanowilam do szpitala przygotowac neutralne ubranka dla dzidziusia, a poniewaz mam ubranka dla chlopca i dla dziewczynki (po coreczce), postanowilam sie wstrzymac z oddaniem ubran dedykowanych typowo dziewczynce! USG mialam wykonywane ostatnio w 20 tc i wtedy uslyszalam zaskoczona, ze bedzie chlopec (wczesniej miala byc dziewczynka) wiec teraz jestem sceptyczna co do wiedzy lekarzy na ten temat....

Cytat:
Sliczne lozeczko

Cytat:
A położna wczoraj się mnie zapytała czy mam naturalne piersi czy powiekszalam
A jak powiedziałam ze to moje to była zdziwiona
zabawna ta polozna...

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Mnie niestety ciągle spotyka złośliwość ze strony rodziny mojego Tż (już kiedyś pisałam jak jego kuzynka wręcz wykrzyczała mi w twarz " ale jesteś brzydka") teraz jej mamusia (dziadówa) powiedziała że widać że będzie dziewczynka bo brzydko wyglądam.. tylko od nich słyszę takie słowa, wszyscy inni mówią coś zupełnie odwrotnego, a ja czuję się jak chodząca reklama ciąży, od początku czuję się super i bardzo dobrze w swoim ciele.
Zaczynają się różne mniej przyjemne sprawy typu opuchnięte nogi, ręce bez czucia, bezsenność, ale to i tak nie psuje mi świetnego humoru.
Wspolczuje spotkan z takimi ludzmi... a czy Twoj maz nie widzi ich zachowania i nie moze stanowczo zareagowac? Powinien stanac w Twojej obronie i tak dowalic kuzynce, zeby wiedziala, ze na pewne rzeczy i zlosliwosci wzgledem Ciebie, nie moze sobie wiecej pozwolic! Porozmawiaj o tym z mezem.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Od kiedy się obudziłam mam ból brzucha tak na górze.. Jakby piekący.. i nie przestaje mnie boleć do tej pory :-( czy to normalne? czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza?
Kurcze jesli jutro bedziesz nadal odczuwac taki bol, to zadzwon do lekarza prowadzacego i umow sie na wizyte... lepiej nie ryzykowac!

Dziewczyny jestem glupia, cholernie glupia, wlasnie zjadlam pol litra lodow i chyba zaraz bede bila rekord w wymiotowaniu na odleglosc... tak mnie zemdlilo.... a o dodatkowych kilogramach to juz nie bede mowic...

Dzisiaj caly dzien spedzialam w lesie, powiem Wam, ze w pewnym momencie musialam isc polozyc sie w domku, bo okropnie spuchlam... i poczulam, ze upaly w tym stanie naprawde sa dokuczliwe (zawesze bylam cieplolubna, i moglam godzinami byc na sloncu)..
Ide spac, bo jakos kreci mi sie w glowie... nie wiem czy to nadmiar lodow czy to ta duchota...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 00:07   #3714
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Śliczne wózki i łóżeczka!

Cytat:
A o to ja i moje wygłupy brzuszkowe
Super!

Cytat:
29t2d - waga 1470g

i za Synka też!
Moja mnie kopie, maca, ciągnie za nerki, wali w wątrobę i wpycha się pod prawe żebra Jest słodka!

Cytat:
Śliczne
I mam takie same sówki miętowe

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
super kacik dla maluszka a widzę, ze masz moja sówkę
Moją!

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Dziecko samo "da znać" czy mu zimno, czy gorąco. Albo będzie upocone albo bedzie poplakiwać z chłodu. Ja tam wolę malucha nie przegrzewać, przynajmniej mój syn teraz co chwilę nie choruje.
My Synka od początku "chłodziliśmy"; ma teraz 13 miesiący i ANI RAZU nie był chory

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje ze małe dzieciaczki moga sie czuc zaniepokojone w spacerówce przodem do swiata i dlatego go odrzucilam w bolem serca
Jak będą jeździć w spacerówce, to już nie będą takie małe
A tak serio, to przeważnie zwycięża chęć poznawania świata, a nie patrzenia na mamę A ten "niepokój" raczej odczuwa właśnie mama, nie dziecko
Ale obawy rozumiem

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Tak tak, chodziło właśnie o ten meszek - gdyby była cesarka, to w miejscu cięcia muszą ogolić meszek do zera. Jak ogolisz sama w domu, to im oszczędzisz tej minuty czy dwóch pracy, a czasami czas może mieć duże znaczenie w jakiejś awaryjnej sytuacji. Tak nam to tłumaczyła położna.

No właśnie, jak to jest, przez te pierwsze dni dokarmiają butelką, a potem walczysz żeby dziecko jednak jadło z piersi czy te niewielkie ilości które lecą są na tyle 'treściwe' że wystarczają?

Ja nie wiem, ale minky chyba nie ma zbyt wiele wspólnego z bawełną? Raczej mi się wydaje, że to sztuczny materiał...

Meszek wokół pępka? Cesarce to nie przeszkadza Cięcie jest gdzie indziej - podgolić się trzeba pod brzuchem, "górne łono"

Wielu kobietom pokarmu wystarcza od samego początku i nie trzeba dokarmiać
Po cc jest troszkę gorzej, ale jakieś ilości mleka są od początku (ja dokarmiałam przez 3 dni pobytu w szpitalu, ale też trochę kp). Po powrocie do domu stres odpuścił, nawał mleczny nadszedł i mlekiem już chlustałam

Minky to poliester Ale bardzo milusi!

Za wizytę !
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 00:27   #3715
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Wspolczuje spotkan z takimi ludzmi... a czy Twoj maz nie widzi ich zachowania i nie moze stanowczo zareagowac? Powinien stanac w Twojej obronie i tak dowalic kuzynce, zeby wiedziala, ze na pewne rzeczy i zlosliwosci wzgledem Ciebie, nie moze sobie wiecej pozwolic! Porozmawiaj o tym z mezem.[COLOR="Silver"]

.
Za pierwszym razem mnie to zaskoczyło a teraz się już tylko z tego śmieje. Gdybyś je zobaczyła to też śmiałabyś się z tego prostactwa, nie ma co wdawać się w dyskusję z patologią- alkoholiczkami które próbują poprawić sobie humor kosztem ciężarnej.

Jeśli chodzi o Tż to nie było go przy tym gdy prawiły mi komplementy i jeśli teraz by się odezwał to dałby im satysfakcję tym że mu o tym powiedziałam = przyjęłam się

Niech sobie gadają co chcą ja wiem swoje i skoro dobrze czuję się we własnej skórze to pomimo dodatkowych kilogramów wyglądam dobrze.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 06:33   #3716
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Meszek wokół pępka? Cesarce to nie przeszkadza Cięcie jest gdzie indziej - podgolić się trzeba pod brzuchem, "górne łono"
Nie wokół pępka, tylko od pępka w dół tak nam tłumaczyła położna, chociaż chyba nie powiedziała, gdzie to 'w dół' powinno się skończyć - albo nie słuchałam, bo i tak wychodzę z założenia, że tam niżej to ma być na zero
Wokół pępka Zuken pytała, czy nam ciemnieją włosy
Stary 2014-06-09, 06:52   #3717
niki19
Zadomowienie

Hej

Mąż poszedł do pracy a mi się już nie chciało kłaść więc od 5,30 jestem na nogach
Zapowiada się upalny dzień

Wybieram się dziś w końcu pooglądać wózki

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam na zakupach i udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy w "zwykłych" sklepach- cieszy mnie to bardzo bo już nie chce kupować nic ciążowego. Są inne, ważniejsze wydatki
Udało mi się kupić spódniczkę i spodnie, w roz.s Ale sa na takiej delikatnej gumie, więc z powodzeniem można nosić tuż pod brzuszkiem.
Ja się przyznam ,że nie kupiłam ani jednej ciążowej rzeczy jedynym moim zakupem na okres ciąży były zwykłe leginsy , miałam sporo tunik odcinanych pod biustem z okresu przed ciążowego i chodzę w nich do tej pory i w sumie nie planuję już kupować nic ciążowego bo mi szkoda kasy , myślę ,że spokojnie pochodzę te dwa miesiące w ciuchach które mam , a po porodzie jak dojdę do siebie to wybiorę się na porządne zakupy
Ostatnio nawet przymierzałam moje jeansy biodrówki i byłam w szoku ,że się w nie zmieściłam

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-06-09 o 06:55
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 07:52   #3718
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Ależ gorąco!

za super zakup

Cytat:
niestety mam hopla na punkcie zbędnego owłosienia, nawet ręce depiluję.

tez depiluje rece bo mam czarne wloski i mi sie to nie podoba

za wizyte

Cytat:

Musielismy niestety kupic nową lodówke, bo starej nie oplaca sie naprawiac Niespodziewany wydatek.

Ale dodatkowo kupilismy tez podgrzewacz do butelek oraz mate dla maluszka Moj tz jak zwykle nie byl przekonany do zakupu, ale teraz mu sie podoba.
A dla siebie kupilam milusi kocyk w razie bym miała zmarznąć podczas karmienia oraz kolejna sukienke na sesje i maxi sukienke na lato, bedzie tez dobra jak zrzuce brzuszek
super ze zakupy udane

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, niech sobie pogadaja moze im ulzy
Najwazniejsze ze ty czujesz sie dobrze i tak tez wygladasz reszte olac

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
HEJ,

na pewno wszystko bedzie dobrze

odpoczywaj odpoczywaj nalezy Ci sie !

Cytat:
Zaczarowana mowilas, ze lubisz conversy, moze Twoja Olivka tez polubi

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1983951.htm
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1968804.htm

Moja cora bedzie miala spora ich kolekcje jak zacznie chodzic
juz Tz o tym mowie ze nie moge sie doczekac az kupimy jej tycia malutka parke

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
jak nie przeszlo to lepiej sie zglos do lekarza
lepiej dmuachc na zimne

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Wybieram się dziś w końcu pooglądać wózki

Ja się przyznam ,że nie kupiłam ani jednej ciążowej rzeczy jedynym moim zakupem na okres ciąży były zwykłe leginsy , miałam sporo tunik odcinanych pod biustem z okresu przed ciążowego i chodzę w nich do tej pory i w sumie nie planuję już kupować nic ciążowego bo mi szkoda kasy , myślę ,że spokojnie pochodzę te dwa miesiące w ciuchach które mam , a po porodzie jak dojdę do siebie to wybiorę się na porządne zakupy
Ostatnio nawet przymierzałam moje jeansy biodrówki i byłam w szoku ,że się w nie zmieściłam
mam nadzieje ze jakis wozek przypadnie Ci do gustu, masz juz jakis swoj wymarzony typ ?

ja troche kupilam bo moje spodnie mi uciskaly brzuch
ale fajnie bo w sumie zaoszczedzilas
chyba jak wszystkie dojdziemy do siebie to czekaja nas zakupy

Nasze szczescie
Stary 2014-06-09, 08:09   #3719
Mamamarta2010
Raczkowanie

Witam sie w 32 tyg czyli w 8 miesiacu!!! Nastawiam sie na porod za 6 tygodni wiec to juz tuz tuz

Jak to milo zajrzec na wizaz po weekendzie i nie miec 20 stron do nadrabiania, wodac ze pogoda dopisuje

Nie bede cytowac, bo wczoraj poznym wieczorem Was czytalam i nie chce mi sie wraca, ale macie cudne kaciki dla maluszkow i cudne brzuszki Piekne i zgrabne z Was Mamusie!!!!!

Ja jestem wykonczona i mam zamiar odpoczac po tym weekendzie, wczoraj bylismy na naszym mieszkaniu i sprzatalismy, w sumie duzo nie robilam i raczej sie oszczedzala a i tak po wszytskim sgtrasznie bolal mnie brzuch, byl ogromny i twardy, dzisiaj rano bylo spoko ale poszlam po mleko do kawy i wode wiec 2 kg ciezaru mialam i znoiw mnie kluje po lewej stronie...teraz juz grzecznie leze i slucham chrapania mojego 4-latka

Odnosnie dopajania niemowlaka to wiem ze na poczatku leci rzadkie mleczko z piersi takie do picia a potem coraz gesciejsze, ale u nas wygladalo to troche inaczej... Tomek po wyciagneciu spod lampy tak plakal ze w koncu polozna dala mu troche glukozy w temp pokojowej-nie mieli tam wody chyba do dopajania (chociaz ja mialam b. duzo mleka-nawal juz). Tak sie zorientowalismy ze on po prostu chce pic ale moje mleko chyba bylo za cieple.. wkazdym razie pomagalo i wszyscy byli szczesliwi oczywiscie przerzucilismy sie na wode zamiast tej glukozy...

Moja kolezanka ma coreczke ktorej w ogole nie musiala dopajac ale teraz niunia ma 9 m-cy i nie chce za chiny pic z butelki ani kubeczka. Kolezanka niedlugo wraca do pracy i martwi sie jak mala bedzie pila MM i wode czy soki, bo ona chce tylko cycusia i koniec. Nie wspomne juz o tym ze kolezanka nie ma zycia poza dzieckiem bo w kadzej chwili moze zechciec jak nie jesc to pic wiec cycol musi byc,a to juz dla mnie nie do przejscia zebym nie mogla sie urwac na chwile z domu bez dziecka..

Sie rozpisalam Licze na to ze za tydzien bede po remoncie, zostanie nam porozkladanie wshzytskiego w kuchni i garderobie i w sumie umycie i wypranie niemal wszytstkiego i bede mogla robic kacik i kupowc juz takie rzeczy jak kosmetyki, i wszytskie niezbedne i zbedne ☠☠☠☠☠☠☠ki dla Szymka no i pakowanie torby do szpitala

Strasznie chcialabym kupic sobie ten parowar z blenderem w 1 z aventa, moja kuzynka to ma i swietna sprawa dla malucha, ale kurcze drogie to jest troche :/
Oczywiscie jeszcze bardziej marzy mi sie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ (jak mieszkalam z tesciowa to ona kupila ale sama tego nie ogarniala wiec ja tylko uzywalam i....super! Jak kogos stac to naprawde polecam, a jak ma male dziecko to juz w ogole swietna sprawa! no ale 4 tys :/

Aaa to jeszcze sie pochwale, siostra dala mi na urodziny kase na sesje brzuszkowa musze sie umowic )))

milego dnia dziewczynki i mam nadzieje ze dzisisaj wszytskie bedziemy sie czuc dobrze!!!!

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

mialo byc ze marzy mi sie t.e.r.momix , nie wiem czemu mi zamazialo pewnie zeby reklamy nie robic... Widzialam pokaz i termomix.u i koher.sena i obydwa sa ok (zeby nie bylo ) tyle ze to piuerwsze mialam przyjemnosc sama uzywac i juz sie przyzwyxczailam.. ma to ktoras?

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-09, 08:16   #3720
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32 tyg czyli w 8 miesiacu!!! Nastawiam sie na porod za 6 tygodni wiec to juz tuz tuz

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości